Τουρισμός: Οι 8 mega-τάσεις που θα αλλάξουν τις αερομεταφορές την ερχόμενη δεκαετία - Από ρομπότ μέχρι... ιπτάμενα ταξί

Τουρισμός: Οι 8 mega-τάσεις που θα αλλάξουν τις αερομεταφορές την ερχόμενη δεκαετία - Από ρομπότ μέχρι... ιπτάμενα ταξίΠηγή φωτό: Pixabay

Tις 8 mega-τάσεις που θα καθορίσουν ένα νέο περιβάλλον αερομεταφορών μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, παρουσιάζει η SITA, μέσα από έκθεσή της με τίτλο «Meet the Megatrends». H SITA είναι πολυεθνική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες της, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία, οι κυβερνήσεις και η τεχνολογία θα χρειαστεί πολύ σύντομα να προσαρμοστούν στη νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στις αερομεταφορές, που περιλαμβάνει ακόμη και ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί.

Οι μελλοντικές mega-τάσεις δεν υπάρχουν σε απομόνωση, αλλά μέσα σε ένα εξελισσόμενο οικοσύστημα στο οποίο τα τρέχοντα προβλήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στην καρδιά του οικοσυστήματος αυτού βρίσκονται τα δεδομένα. Η αυξημένη προθυμία των παρόχων υπηρεσιών να κοινοποιούν δεδομένα εντός της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα επιταχύνει περαιτέρω αυτές τις τάσεις και θα ανοίξει το δρόμο για μια πιο συνδεδεομένη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ταξιδιωτών.

-Ψηφιοποίηση και διατροπικότητα (πολλοί συνδυαστικοί τρόποι μεταφοράς) | Μία από τις βασικές τάσεις που προσδιορίζονται στην έκθεση είναι ότι οι Gen Z και οι Millennials καθοδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου των μεταφορών, απαιτώντας μια πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή ταξιδιωτική εμπειρία και επιταχύνοντας τον ψηφιακό τρόπο ζωής.

Το απόρρητο, τα δικαιώματα ψηφιακής ταυτότητας και οι μηχανισμοί ελέγχου των επιβατών θα αποτελούν προτεραιότητα για τους τελευταίους. Ανοίγουν την πόρτα σε ένα μέλλον όπου θα μπορούμε να ταξιδέψουμε οπουδήποτε, από οπουδήποτε, χωρίς να χρειαζόμαστε φυσικά έγγραφα ή να μας σταματούν για ελέγχους ταυτοποίησης.

Μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, θα προκύψουν απρόσκοπτες διατροπικές μεταφορές, με ένα ενιαίο σημείο check-in και check-out που θα επιτρέπουν ομαλά ταξίδις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

-Ένα νέο εργατικό δυναμικό | Άλλες τάσεις περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση και την ανάπτυξη έξυπνων αεροδρομίων, που θα μεταμορφώσουν το εργατικό δυναμικό, θα οδηγήσουν σε μια νέα, πιο οριζόντια επιχειρηματική οργάνωση και θα εξορθολογίσουν τις λειτουργίες μέσω της τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, θα (πρέπει να) υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στο εργατικό δυναμικό. Με την αυξημένη χρήση της τεχνολογίας, πολλά αεροδρόμια αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να αναδιαρθρώνουν τους εργαζομένους τους για να επεκτείνουν περισσότερο τις λειτουργίες τους. Το προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη, με μεγαλύτερη εστίαση στην εξυπηρέτηση. Η αξία των εργαζομένων θα μετατοπιστεί σε ρόλους υψηλής εξειδίκευσης, εξουσιοδοτημένους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και προσανατολισμένους στις υπηρεσίες. Το προσωπικό θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εξειδικευμένη εργασία και στην εξυπηρέτηση πελατών, κάτι που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Η πιο αποτελεσματική εργασία, οι πιο εξειδικευμένες δεξιότητες και οι εστιασμένοι ρόλοι στο εργατικό δυναμικό θα πρέπει επίσης να μειώσουν τα σημεία τριβής μεταξύ των στρωμάτων προσωπικού που υπάρχουν στα σημερινά ιεραρχικά μοντέλα.

-Ταξίδια μέχρι... τα βαθιά γεράματα | Μια άλλη τάση είναι αυτή του «γηράσκοντα ταξιδιώτη», ο οποίος θα ταξιδεύει μέχρι τα... βαθιά γεράματά του έχοντας μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Έτσι θα διευρυνθεί η ομάδα ηλικιωμένων ταξιδιωτών που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Έως το 2030, οι προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις και το αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό στα αεροδρόμια θα προσανατολιστούν προς την υποστήριξη των ηλικιωμένων ταξιδιωτών. Θα υπάρχει ένα υποσύνολο τεχνολογικής καινοτομίας ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας.

-Νέες επιλογές πληρωμών | Τα περισσότερα αεροδρόμια επικεντρώνονται στην ενεργοποίηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, στη βελτίωση της εξατομίκευσης και στην επέκταση των βοηθητικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες mobile commerce (m-commerce) και Buy Now Pay Later (BNPL) θα ωθήσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και θα μεταμορφώσουν την εμπειρία αγορών καθόλη τη διάρκεια της πτήσης. Οι βιομετρικές και οι τεχνολογίες κινητών θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση, την πληρωμή και την παρακολούθηση αγορών και εμπειριών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συναλλαγής.

Όλα τα στοιχεία ενός ταξιδιού, το ξενοδοχείο, οι εκδρομές ή τα εισιτήρια για εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμα προς κράτηση χωρίς προβλήματα σε ένα περίπτερο ή μέσω smartphone. Παράλληλα, τα συστήματα ανταμοιβής θα έχουν σκοπό να επιτρέπουν ταχύτερες αγορές.

-Υποδεχόμαστε το Metaverse | Οι δυνατότητες του Metaverse θα χρησιμοποιούνται επίσης σε κορυφαία αεροδρόμια έως το 2030 και θα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον εξορθολογισμό των λειτουργιών τους.

Η χρήση VR και AR θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον διαισθητικό και καθηλωτικό έλεγχο των ευφυών αεροδρομίων. Για παράδειγμα, θα παρέχονται μαθήματα κατάρτισης που υποστηρίζουν το λειτουργικό προσωπικό στην εκμάθηση νέου περιεχομένου σε ένα ρεαλιστικά προσομοιωμένο περιβάλλον. Αυτό, με τη σειρά του, θα απαιτήσει νέες δεξιότητες και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για όσους εργάζονται στον κλάδο.

-Έρχονται τα ρομπότ | Οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και τα αυτόνομα ρομπότ θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο στο μέλλον και θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη επιβατών και προσωπικού. Το αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα πιο αυτόνομη παρακολούθηση και έλεγχος δραστηριοτήτων και οχημάτων. Δικτυωμένα έξυπνα τρακτέρ και καρότσια αποσκευών θα εξυπηρετούν τα οχήματα στη ράμπα. Τα αναπηρικά αμαξίδια, τα κινητά περίπτερα και τα ρομπότ βοήθειας θα ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταγράψει σημαντική μετατόπιση από την απλή πρόβλεψη και τον προγραμματισμό της ζήτησης σε μια ευέλικτη αλυσίδα εφοδιασμού με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Οι αλυσίδες ψηφιακών προϊόντων και τα διακριτικά NFT θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους όπου θα είναι δυνατή η ψηφιακή πρόσβαση σε στιγμιαία και επαληθεύσιμα δεδομένα. Η συντήρηση, η επισκευή και η γενική διόρθωση (MRO) θα αυτοματοποιηθούν πλήρως από το blockchain, και θα οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους, πιο αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού και αυξημένη ασφάλεια. Η αεροπορία έχει καθυστερήσει σε σχέση με άλλους κλάδους λόγω των πολύπλοκων και διαφορετικών αλυσίδων εφοδιασμού της, αλλά τα εμπόδια που συναντά θα ξεπεραστούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

-Διαδικασίες φιλικές προς το κλίμα | Στην έκθεσή της, η SITA εκτιμά ότι μέχρι το 2030, η βιωσιμότητα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιών. Αυτή τη δεκαετία, ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού της αεροπορικής βιομηχανίας θα τεθεί υπό μεγαλύτερο έλεγχο. Τα αειφόρα καύσιμα για εμπορική χρήση θα γίνουν πιο προσιτά και προσβάσιμα. Παράλληλα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας αναμένεται να λειτουργήσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια. Οι επενδύσεις στον κλάδο της αστικής αεροπορικής κινητικότητας έχουν εκτοξευθεί από τότε. Μόνο φέτος, δαπανήθηκαν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αεροσκαφών eVTOL.

-Αστικές αερομεταφορές | Μέχρι το 2032, τα ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί θα είναι παρόντα στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, λειτουργώντας ως αποτελεσματική βοηθητική υπηρεσία και ροή εσόδων για τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες. Οι υπηρεσίες αυτές θα κάνουν το ταξίδι απρόσκοπτο, διασφαλίζοντας σύντομους χρόνους μεταφοράς και τη γρήγορη εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν επιπλέον οφέλη όσον αφορά τη βιωσιμότητα και το ενεργειακό κόστος.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/11 17:25

  Περισσότεροι δικαιούχοι στον Β' κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

 2. 30/11 16:28

  ΑΒΤΑ | Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

 3. 30/11 15:08

  Airbnb | +47,1% έναντι του 2019 η ζήτηση για την Ελλάδα τον Οκτώβριο

 4. 30/11 14:02

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να αποσυρθούν οι διατάξεις για Airbnb και πρόσθετους φόρους στα ξενοδοχεία

 5. 30/11 13:58

  ΞΕΕ | Το Πρόγραμμα Boutique Hotel στην έκθεση XENIA 2023

 6. 30/11 13:49

  Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

 7. 30/11 13:30

  Scoot: Αυξημένη συχνότητα στις συνδέσεις Σιγκαπούρη – Αθήνα – Βερολίνο το 2024

 8. 30/11 13:08

  Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

 9. 30/11 13:01

  Συνέδριο ΣΕΤΕ | Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του τουρισμού προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον

 10. 30/11 12:37

  Η TUI ανοίγει νέο κανάλι ταξιδιωτικής έμπνευσης στο WhatsApp

 11. 30/11 12:21

  FedHATTA: Ο Βόλος και το Πήλιο επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας  

 12. 30/11 12:10

  Ένας στους 2 Βρετανούς συνάντησε βρώμικες παραλίες στις διακοπές το 2023 - Οι δυο χώρες με τη μεγαλύτερη ρύπανση

 13. 30/11 11:49

  Τουρισμός | Global Hotel Alliance: Οι hotspot προορισμοί για το 2024- τι παρακινεί τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν

 14. 30/11 11:19

  Τουρισμός | Ο Bentour Reisen επεκτείνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα το 2024

 15. 30/11 10:26

  Τουρισμός | Ποια μέτρα προωθεί η Κομισιόν για την προστασία και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

 16. 30/11 10:06

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Δράσεις προβολής στην αμερικανική αγορά

 17. 30/11 07:59

  Αθλητική εκδήλωση 1ος Δρόμος Αμνισσού

 18. 30/11 07:14

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Αμαλιάδα

 19. 30/11 07:09

  Κατεδάφιση κτηρίου σε ξενοδοχείο στην Κω - Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στα ιαματικά νερά στη Μυτιλήνη

 20. 30/11 07:04

  Η Σαουδική Αραβία αγοράζει μερίδιο στο αεροδρόμιο του Χίθροου

 21. 30/11 07:02

  Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

 22. 29/11 16:24

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου

 23. 29/11 15:23

  Ryanair: «Πειρατές-ΟΤΑ χρεώνουν μέχρι και 344% ακριβότερα τις υπηρεσίες μας!» - Όλα τα ονόματα

 24. 29/11 14:46

  Uber | Νέα υπηρεσία για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες

 25. 29/11 14:43

  Το "Work From Greece" στους ελληνικούς προορισμούς

 26. 29/11 14:24

  Solmar: Νέες βίλες προς ενοικίαση στη νότια Πελοπόννησο το 2024

 27. 29/11 14:05

  Το Δουβλίνο Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του 2024 | Το Γκροσσέτο (Ιταλία) ο Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού

 28. 29/11 13:47

  Ryanair: 5,8 εκατ. αεροπορικές θέσεις στους Έλληνες ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2024

 29. 29/11 13:46

  Η FREENOW και η Karhoo συνεργάζονται στις υπηρεσίες μετακίνησης για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη

 30. 29/11 13:17

  7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

 31. 29/11 12:38

  Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

 32. 29/11 12:07

  FedHATTA: Σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιράν στον τουρισμό

 33. 29/11 12:05

  ΦΠΑ στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ενέκρινε η Γερουσία στη Γαλλία

 34. 29/11 11:54

  Jet2holidays | "Athens Coast" και Σύμη νέοι προορισμοί το καλοκαίρι

 35. 29/11 10:48

  Ο Όμιλος Anex αυξάνει την παρουσία του στην Ελλάδα το 2024- επιπλέον ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα

 36. 29/11 10:35

  Γερμανία: Ο Σολτς προειδοποιεί για δύσκολες μέρες | Bild: «Χρεωκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

 37. 29/11 10:22

  Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην εκδήλωση του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης

 38. 29/11 10:10

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Κυκλάδες και Πελοπόννησος οι μόνες περιοχές με μείωση αεροπορικών αφίξεων στο 10μηνο

 39. 29/11 07:58

  Σε Σύρο και Αθήνα γυρίσματα ταξιδιωτικής εκπομπής καναλιού της Εσθονίας

 40. 29/11 07:12

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Μέτσοβο

 41. 29/11 07:09

  Σε ποια εταιρεία μισθώνεται ο ξενώνας Μάρπησσας στην Πάρο

 42. 29/11 07:07

  Απόρριψη ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο ξενοδοχειακής επένδυσης στην Κρήτη

 43. 29/11 07:06

  Ryanair: Εκπτώσεις 10% στη Cyber Week

 44. 28/11 20:21

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Σέριφο

 45. 28/11 19:10

  Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

 46. 28/11 16:43

  To Ρέθυμνο τίμησε την τηλεοπτική σειρά "Σασμός"

 47. 28/11 16:25

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Καστανιάς στην Κορινθία

 48. 28/11 16:21

  EOT Κάτω Χωρών: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Β2Β roadshow «Around the World»

 49. 28/11 15:51

  Από ζόμπι... ξενοδοχείο: Πώς τα άδεια κτίρια γραφείων μετατρέπονται σε πολυτελή καταλύματα

 50. 28/11 14:40

  Η CLIA παρουσιάζει στην Κυβέρνηση το 5ετές Σχέδιο Δράσης του κλάδου της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

 51. 28/11 13:16

  Τουρισμός: Ο Γερμανός t.o. Sitalia γίνεται Spica Travel με πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο (και Ελλάδα)

 52. 28/11 12:58

  Το 100% Hotel Show μεταμόρφωσε για 3 ημέρες το MEC Παιανίας, σε σημείο αναφοράς νέων ιδεών και καινοτομίας

 53. 28/11 12:27

  Telegraph: Μία Ελληνική πόλη στις 10 καλύτερες της Ευρώπης για χειμερινές αποδράσεις

 54. 28/11 12:15

  XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

 55. 28/11 12:01

  Αντικατάσταση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Ταξί με επιβατηγά οχήματα από 6 έως εννέα 9 θέσεων

 56. 28/11 11:38

  ΠΟΞ | Οργισμένη αντίδραση για τις ρυθμίσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση και το τέλος ανθεκτικότητας

 57. 28/11 11:31

  LOT Polish Airlines: Νέα καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα από τον Απρίλιο του 2024

 58. 28/11 10:58

  AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

 59. 28/11 10:52

  Rhomberg Reisen: Νέα τσάρτερ προς 4 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2024

 60. 28/11 10:22

  Γαλλία | Γιατί ακυρώνονται 16.500 πτήσεις μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου 2024

 61. 28/11 07:23

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στους Δελφούς

 62. 28/11 07:19

  Μη έγκριση αιτήματος ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Νάξο

 63. 28/11 07:16

  Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο

 64. 28/11 07:09

  Έγκριση μερικής διάσπασης της «AFEA Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρία», με σύσταση νέας ΑΕ

 65. 27/11 19:59

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως

 66. 27/11 16:21

  ITA Airways: Νέες συνδέσεις με Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2024

 67. 27/11 16:05

  "Αδύναμη" η ρύθμιση για τη βραχυχρόνια μίσθωση | "Φέρτε τα ένσημα" να δούμε την προσφορά της στην απασχόληση

 68. 27/11 15:41

  Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία

 69. 27/11 13:16

  Ισπανία: 100.000 κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία – «Χρειαζόμαστε μορφωμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο»

 70. 27/11 13:07

  Συνομοσπονδία Καταλυμάτων "Διαμονή" | Το «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος» μας γυρνά πίσω δεκαετίες...

 71. 27/11 12:59

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ε. Ράπτη για τον τουρισμό υγείας

 72. 27/11 12:47

  Αερομεταφορές: Μείωση των εκπομπών 5% μέχρι το 2030 – Αύριο η πρώτη μακρινή πτήση με βιώσιμα καύσιμα

 73. 27/11 12:45

  XENIA'23 | Networking, deals, trends… για 3η ημέρα

 74. 27/11 12:35

  Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους

 75. 27/11 11:49

  Τουρισμός | Νέο ρεκόρ Αμερικανών στην Ευρώπη το 2024- ποιες είναι οι τάσεις, που διαμορφώνει η νέα γενιά

 76. 27/11 11:05

  Γερμανικός τουρισμός | Περισσότερα έσοδα, αλλά 20% λιγότεροι πελάτες φέτος για τα ταξιδιωτικά γραφεία

 77. 27/11 10:27

  Τουρκικός τουρισμός | 44,2 εκατ. τουρίστες στο 10μηνο, 5 εκατ. τον Οκτώβριο

 78. 27/11 09:59

  Θεσσαλία | Συνάντηση γνωριμίας των ενώσεων ξενοδόχων με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Αναστασίου

 79. 27/11 07:13

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κατερίνη

 80. 27/11 07:09

  Αστέρας Βουλιαγμένης | Έγκριση για κοπή 35 δέντρων με την προϋπόθεση φύτευσης 70 νέων

 81. 27/11 07:07

  Γαστρονομική εκδήλωση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 82. 27/11 07:05

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου 23,2 στρεμμάτων στη Χαλκιδική για τουριστικούς σκοπούς

 83. 27/11 07:04

  Ημερίδα για τον Αγροτουρισμό στην Πάτρα

 84. 27/11 07:02

  Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Διαγωνισμός για την Ψηφιοποίηση και προβολή του Καλλιτεχνικού Αρχείου

 85. 26/11 19:24

  XENIA '23 | Οι τάσεις του hospitality στο επίκεντρο για 2η μέρα

 86. 26/11 12:10

  Κλιματική αλλαγή: Το Μπόντρουμ χωρίς νερό - σύσταση να μην αδειάσουν αυτό το χειμώνα οι 30.000 πισίνες

 87. 26/11 07:04

  Συνέδριο στα Χανιά για την Κλιματική Αλλαγή και τον Τουρισμό

 88. 25/11 23:16

  Ημέρες Καριέρας Τουρισμού στην έκθεση XENIA '23

 89. 25/11 23:10

  XENIA '23 | Καινοτόμες ιδέες, τάσεις, και εμπορικές συζητήσεις κυριάρχησαν την 1η ημέρα

 90. 25/11 22:58

  ΕΕ | Νέα πλατφόρμα αξιοποίησης ταλέντων για τη στήριξη Περιφερειών

 91. 25/11 16:35

  XENIA '23 | Η μεγαλύτερη έκθεση για την τουριστική βιομηχανία ξεκίνησε!

 92. 25/11 16:29

  Όλγα Κεφαλογιάννη: Τέλη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ανάλογα των ξενοδοχείων – H συνέλευση του ΞΕΕ στην XENIA '23

 93. 25/11 11:42

  Συστάσεις της Booking.com σε ξενοδοχεία και καταλύματα | Πώς θα αξιοποιήσετε τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024

 94. 25/11 11:00

  ΕΤΑΔ | Παραχώρηση εδαφικών τμημάτων για τον Ποδηλατόδρομο και Πεζόδρομο στην Αττική Ριβιέρα

 95. 25/11 10:48

  Το Αεροδρόμιο των Τιράνων ανάμεσα στις εταιρείες με τις κορυφαίες επιδόσεις στην Αλβανία

 96. 25/11 10:47

  Αύξηση της ανεργίας το τρίτο τρίμηνο στη Γαλλία

 97. 24/11 13:50

  Βενετία:Έλεγχος του υπερτουρισμού με υποχρεωτικό εισιτήριο εισόδου για κάθε επισκέπτη

 98. 24/11 13:50

  Η Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να εντείνουν τη συνεργασία Σένγκεν

 99. 24/11 12:00

  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτόξευσαν τις τιμές στα ξενοδοχεία στο Παρίσι

 100. 24/11 11:27

  Carnival: Αντιδράσεις από τους εργαζομένους για σχέδιο απόλυσης και επαναπρόσληψης με νέους όρους