Τουρισμός: Οι 8 mega-τάσεις που θα αλλάξουν τις αερομεταφορές την ερχόμενη δεκαετία - Από ρομπότ μέχρι... ιπτάμενα ταξί

Τουρισμός: Οι 8 mega-τάσεις που θα αλλάξουν τις αερομεταφορές την ερχόμενη δεκαετία - Από ρομπότ μέχρι... ιπτάμενα ταξίΠηγή φωτό: Pixabay

Tις 8 mega-τάσεις που θα καθορίσουν ένα νέο περιβάλλον αερομεταφορών μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, παρουσιάζει η SITA, μέσα από έκθεσή της με τίτλο «Meet the Megatrends». H SITA είναι πολυεθνική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες της, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία, οι κυβερνήσεις και η τεχνολογία θα χρειαστεί πολύ σύντομα να προσαρμοστούν στη νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στις αερομεταφορές, που περιλαμβάνει ακόμη και ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί.

Οι μελλοντικές mega-τάσεις δεν υπάρχουν σε απομόνωση, αλλά μέσα σε ένα εξελισσόμενο οικοσύστημα στο οποίο τα τρέχοντα προβλήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στην καρδιά του οικοσυστήματος αυτού βρίσκονται τα δεδομένα. Η αυξημένη προθυμία των παρόχων υπηρεσιών να κοινοποιούν δεδομένα εντός της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα επιταχύνει περαιτέρω αυτές τις τάσεις και θα ανοίξει το δρόμο για μια πιο συνδεδεομένη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ταξιδιωτών.

-Ψηφιοποίηση και διατροπικότητα (πολλοί συνδυαστικοί τρόποι μεταφοράς) | Μία από τις βασικές τάσεις που προσδιορίζονται στην έκθεση είναι ότι οι Gen Z και οι Millennials καθοδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου των μεταφορών, απαιτώντας μια πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή ταξιδιωτική εμπειρία και επιταχύνοντας τον ψηφιακό τρόπο ζωής.

Το απόρρητο, τα δικαιώματα ψηφιακής ταυτότητας και οι μηχανισμοί ελέγχου των επιβατών θα αποτελούν προτεραιότητα για τους τελευταίους. Ανοίγουν την πόρτα σε ένα μέλλον όπου θα μπορούμε να ταξιδέψουμε οπουδήποτε, από οπουδήποτε, χωρίς να χρειαζόμαστε φυσικά έγγραφα ή να μας σταματούν για ελέγχους ταυτοποίησης.

Μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, θα προκύψουν απρόσκοπτες διατροπικές μεταφορές, με ένα ενιαίο σημείο check-in και check-out που θα επιτρέπουν ομαλά ταξίδις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

-Ένα νέο εργατικό δυναμικό | Άλλες τάσεις περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση και την ανάπτυξη έξυπνων αεροδρομίων, που θα μεταμορφώσουν το εργατικό δυναμικό, θα οδηγήσουν σε μια νέα, πιο οριζόντια επιχειρηματική οργάνωση και θα εξορθολογίσουν τις λειτουργίες μέσω της τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, θα (πρέπει να) υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στο εργατικό δυναμικό. Με την αυξημένη χρήση της τεχνολογίας, πολλά αεροδρόμια αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να αναδιαρθρώνουν τους εργαζομένους τους για να επεκτείνουν περισσότερο τις λειτουργίες τους. Το προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη, με μεγαλύτερη εστίαση στην εξυπηρέτηση. Η αξία των εργαζομένων θα μετατοπιστεί σε ρόλους υψηλής εξειδίκευσης, εξουσιοδοτημένους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και προσανατολισμένους στις υπηρεσίες. Το προσωπικό θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εξειδικευμένη εργασία και στην εξυπηρέτηση πελατών, κάτι που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Η πιο αποτελεσματική εργασία, οι πιο εξειδικευμένες δεξιότητες και οι εστιασμένοι ρόλοι στο εργατικό δυναμικό θα πρέπει επίσης να μειώσουν τα σημεία τριβής μεταξύ των στρωμάτων προσωπικού που υπάρχουν στα σημερινά ιεραρχικά μοντέλα.

-Ταξίδια μέχρι... τα βαθιά γεράματα | Μια άλλη τάση είναι αυτή του «γηράσκοντα ταξιδιώτη», ο οποίος θα ταξιδεύει μέχρι τα... βαθιά γεράματά του έχοντας μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Έτσι θα διευρυνθεί η ομάδα ηλικιωμένων ταξιδιωτών που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Έως το 2030, οι προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις και το αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό στα αεροδρόμια θα προσανατολιστούν προς την υποστήριξη των ηλικιωμένων ταξιδιωτών. Θα υπάρχει ένα υποσύνολο τεχνολογικής καινοτομίας ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας.

-Νέες επιλογές πληρωμών | Τα περισσότερα αεροδρόμια επικεντρώνονται στην ενεργοποίηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, στη βελτίωση της εξατομίκευσης και στην επέκταση των βοηθητικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες mobile commerce (m-commerce) και Buy Now Pay Later (BNPL) θα ωθήσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και θα μεταμορφώσουν την εμπειρία αγορών καθόλη τη διάρκεια της πτήσης. Οι βιομετρικές και οι τεχνολογίες κινητών θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση, την πληρωμή και την παρακολούθηση αγορών και εμπειριών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συναλλαγής.

Όλα τα στοιχεία ενός ταξιδιού, το ξενοδοχείο, οι εκδρομές ή τα εισιτήρια για εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμα προς κράτηση χωρίς προβλήματα σε ένα περίπτερο ή μέσω smartphone. Παράλληλα, τα συστήματα ανταμοιβής θα έχουν σκοπό να επιτρέπουν ταχύτερες αγορές.

-Υποδεχόμαστε το Metaverse | Οι δυνατότητες του Metaverse θα χρησιμοποιούνται επίσης σε κορυφαία αεροδρόμια έως το 2030 και θα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον εξορθολογισμό των λειτουργιών τους.

Η χρήση VR και AR θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον διαισθητικό και καθηλωτικό έλεγχο των ευφυών αεροδρομίων. Για παράδειγμα, θα παρέχονται μαθήματα κατάρτισης που υποστηρίζουν το λειτουργικό προσωπικό στην εκμάθηση νέου περιεχομένου σε ένα ρεαλιστικά προσομοιωμένο περιβάλλον. Αυτό, με τη σειρά του, θα απαιτήσει νέες δεξιότητες και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για όσους εργάζονται στον κλάδο.

-Έρχονται τα ρομπότ | Οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και τα αυτόνομα ρομπότ θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο στο μέλλον και θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη επιβατών και προσωπικού. Το αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα πιο αυτόνομη παρακολούθηση και έλεγχος δραστηριοτήτων και οχημάτων. Δικτυωμένα έξυπνα τρακτέρ και καρότσια αποσκευών θα εξυπηρετούν τα οχήματα στη ράμπα. Τα αναπηρικά αμαξίδια, τα κινητά περίπτερα και τα ρομπότ βοήθειας θα ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταγράψει σημαντική μετατόπιση από την απλή πρόβλεψη και τον προγραμματισμό της ζήτησης σε μια ευέλικτη αλυσίδα εφοδιασμού με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Οι αλυσίδες ψηφιακών προϊόντων και τα διακριτικά NFT θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους όπου θα είναι δυνατή η ψηφιακή πρόσβαση σε στιγμιαία και επαληθεύσιμα δεδομένα. Η συντήρηση, η επισκευή και η γενική διόρθωση (MRO) θα αυτοματοποιηθούν πλήρως από το blockchain, και θα οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους, πιο αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού και αυξημένη ασφάλεια. Η αεροπορία έχει καθυστερήσει σε σχέση με άλλους κλάδους λόγω των πολύπλοκων και διαφορετικών αλυσίδων εφοδιασμού της, αλλά τα εμπόδια που συναντά θα ξεπεραστούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

-Διαδικασίες φιλικές προς το κλίμα | Στην έκθεσή της, η SITA εκτιμά ότι μέχρι το 2030, η βιωσιμότητα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιών. Αυτή τη δεκαετία, ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού της αεροπορικής βιομηχανίας θα τεθεί υπό μεγαλύτερο έλεγχο. Τα αειφόρα καύσιμα για εμπορική χρήση θα γίνουν πιο προσιτά και προσβάσιμα. Παράλληλα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας αναμένεται να λειτουργήσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια. Οι επενδύσεις στον κλάδο της αστικής αεροπορικής κινητικότητας έχουν εκτοξευθεί από τότε. Μόνο φέτος, δαπανήθηκαν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αεροσκαφών eVTOL.

-Αστικές αερομεταφορές | Μέχρι το 2032, τα ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί θα είναι παρόντα στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, λειτουργώντας ως αποτελεσματική βοηθητική υπηρεσία και ροή εσόδων για τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες. Οι υπηρεσίες αυτές θα κάνουν το ταξίδι απρόσκοπτο, διασφαλίζοντας σύντομους χρόνους μεταφοράς και τη γρήγορη εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν επιπλέον οφέλη όσον αφορά τη βιωσιμότητα και το ενεργειακό κόστος.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 05/02 08:43

  Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί

 2. 05/02 08:41

  Αίγυπτος: Επενδυτικές ευκαιρίες 30 δισ. δολ. στον τουριστικό τομέα

 3. 04/02 18:44

  Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης | Τελετή έναρξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 4. 04/02 18:38

  Βασίλης Κικίλιας: “Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού”

 5. 04/02 12:53

  TripAdvisor | Παγκόσμιος τουρισμός: Τα ταξίδια η απόλυτη προτεραιότητα των πολιτών - το 95% μειώνει άλλες δαπάνες για τις διακοπές

 6. 04/02 08:41

  Οι τιμές των εισιτηρίων στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης για το 2023

 7. 04/02 08:40

  Ισπανία: 105 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και καταναλωτικά προϊόντα τo 2022

 8. 03/02 18:19

  8 επενδυτικά σχέδια ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Βόλου

 9. 03/02 18:01

  Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας 2023 στην Πιερία

 10. 03/02 17:46

  Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο)

 11. 03/02 16:16

  FTI: Έμφαση σε μικρότερα ελληνικά νησιά το 2023 και προσθήκη νέων ελληνικών ξενοδοχείων

 12. 03/02 15:14

  Ιππικό υπερθέαμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Περήφανα άλογα κάλπασαν στους δρόμους (βίντεο – φωτογραφίες)

 13. 03/02 14:43

  Ελληνικός τουρισμός: Κατά 11,5% θα αναπτύσσεται κάθε χρόνο η αγορά πολυτελών ταξιδιών στην Ελλάδα μέχρι το 2030

 14. 03/02 14:06

  Mια Ελληνίδα που διαπρέπει στις ΗΠΑ, επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 15. 03/02 13:28

  Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

 16. 03/02 12:29

  TUS Airways | Πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα

 17. 03/02 11:58

  Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

 18. 03/02 11:52

  Κατώτατος μισθός: Οι προτάσεις των φορέων και η διαδικασία για την τελική εισήγηση

 19. 03/02 11:34

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Διαπραγματεύσεις για υπογραφή της νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 20. 03/02 10:25

  Τουρισμός 2023 | Η Ελλάδα στο top10 των ευρωπαϊκών χωρών για τους ταξιδιώτες από τις άλλες ηπείρους

 21. 03/02 08:52

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα

 22. 03/02 08:50

  Ολλανδία: Αύξηση ρεκόρ στους μισθούς αλλά το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε

 23. 03/02 08:47

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών

 24. 03/02 08:44

  Ισπανία: Στο 5,8% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Ιανουάριο

 25. 03/02 08:41

  Γιατί μειώθηκε η ανεργία στη Γαλλία

 26. 02/02 18:16

  Ξυπνάει το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης

 27. 02/02 17:02

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία 2022 | -10,7% η μέση πληρότητα έναντι του 2019, αλλά ο Δεκέμβριος ξεπέρασε τα προπανδημικά επίπεδα

 28. 02/02 15:37

  FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία

 29. 02/02 15:26

  Το παράδοξο της Τουρκίας: Στόχος για 90 εκατ. τουρίστες το 2028 αλλά και 100% επίτευξη των στόχων αειφόρου τουρισμού

 30. 02/02 14:50

  Η Crystal Cruises ξαναγεννιέται με νέα ονομασία και όραμα - Από την Αθήνα οι πρώτες κρουαζιέρες

 31. 02/02 13:26

  Βασίλης Κικίλιας: H σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές

 32. 02/02 13:21

  Ευρωπαϊκός τουρισμός 2023: Σταδιακή επιστροφή των Κινέζων και επαναφορά των Αμερικανών το α’ τετράμηνο

 33. 02/02 12:50

  Dusit Suites Athens: Ανοίγει στην Αθήνα το πρώτο ξενοδοχείο της Ταϊλανδικής αλυσίδας Dusit Hotels στην Ευρώπη

 34. 02/02 12:10

  «Στον αέρα» η νέα αναβαθμισμένη εταιρική ιστοσελίδα του ΕΟΤ

 35. 02/02 10:39

  Το superyacht των 86 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να «πετάξει» πάνω από το νερό - Φωτογραφίες

 36. 02/02 09:28

  Τουρισμός | Ονειρεμένα ταξίδια με οργανωμένα πακέτα διακοπών θέλουν το 2023 οι Βρετανοί- στις top επιλογές η Ελλάδα

 37. 02/02 08:58

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Καστροσυκιά

 38. 02/02 08:51

  Airbnb | Πώς τα πολιτιστικά ταξίδια ξεκλειδώνουν τουριστικά οφέλη για τις κοινότητες της ΕΕ

 39. 02/02 08:40

  Vegan τάσεις στα εστιατόρια της Ευρώπης, ακόμη και στα ελληνικά

 40. 02/02 08:32

  Ισπανία: Στα 1.080 ευρώ ο κατώτατος μισθός

 41. 02/02 06:43

  Κως και Ρόδος στους ρυθμούς του Καρναβαλιού

 42. 01/02 18:41

  Γερμανικοί φόβοι για πόλεμο και εκτός Ουκρανίας - το 34% φοβάται εισβολή της Ρωσίας στη Γερμανία

 43. 01/02 18:11

  Πτώχευσε η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr - είχε πτήσεις και προς Ελλάδα

 44. 01/02 17:35

  Νέα 3ετής συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας AEGEAN και TUI France για πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λιλ

 45. 01/02 15:57

  Ελλάδα - Αλβανία: Κοινές δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος τους 

 46. 01/02 14:14

  WWF: 15.000 νέα φυτά στο Σούνιο- Έργο πρότυπης αποκατάστασης

 47. 01/02 13:42

  Τουρκικός τουρισμός | Στα επίπεδα του 2019 οι αφίξεις το 2022- σχέδιο για ανάδειξη 9 προορισμών και 20 επιμέρους προϊόντων

 48. 01/02 13:29

  ΞΕΕ | Οι τελευταίες τάσεις στα ξενοδοχεία στο 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

 49. 01/02 13:16

  Από τον ήλιο το 13% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2022 - Οι Top5 χώρες

 50. 01/02 13:05

  Ανακατασκευή του αναψυκτηρίου στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

 51. 01/02 12:56

  Νέα Υπουργική Απόφαση για τα ύψη των κτιρίων

 52. 01/02 12:28

  4 ξενοδοχεία προβλέπει το Master Plan του Λιμένα Πειραιά

 53. 01/02 12:12

  «Τουρισμός για όλους» | 125.000 νέοι δικαιούχοι, 400.000 συνολικά

 54. 01/02 12:00

  Η κρουαζιέρα πολυτελείας αναδεικνύει νέους προορισμούς - Στη Θεσσαλονίκη το έβδομο Posidonia Sea Tourism Forum

 55. 01/02 11:04

  2013 – 2023: 10 χρόνια Marketing Greece

 56. 01/02 10:30

  Ευρωβαρόμετρο | Το μέσο ανάκαμψης NextGenerationEU ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών

 57. 01/02 10:04

  Παράταση NOTAM με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα.

 58. 01/02 09:50

  Πώς οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τα συστήματα της Planet!

 59. 01/02 08:20

  Κατεδάφιση κτιρίου με χρήση ξενοδοχείου στην Κομοτηνή - Νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

 60. 01/02 08:18

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στους οικισμούς Πλαταριάς και Πογωνιάς

 61. 01/02 08:15

  Διαγωνισμός για λειτουργία καντίνα στον Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής

 62. 01/02 08:13

  Διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας-Αφρικής

 63. 01/02 08:07

  Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Λάρισα

 64. 31/01 19:19

  Γερμανία: Ζήτηση-σοκ τον Ιανουάριο για διακοπές – Πωλήσεις πάνω από το 2019, με αμείωτο ρυθμό από τον Δεκέμβριο!

 65. 31/01 18:47

  Γερμανικός τουρισμός: Ακόμα και οι παντρεμένοι θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι το 2023! 7 στους 10 επιθυμούν μοναχικά ταξίδια

 66. 31/01 18:39

  Προσφορά, από τον Δ, Μελισσανίδη, για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο - Αθλητικές και ήπιες τουριστικές χρήσεις

 67. 31/01 18:22

  Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

 68. 31/01 18:15

  Στα Aria Hotels τo boutique ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο

 69. 31/01 17:49

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων: Ημέρα καριέρας 2023 στα Χανιά

 70. 31/01 17:43

  Η νέα διευθύντρια της έκθεσης ΙΤΒ

 71. 31/01 14:40

  Sunweb: Επέστρεψαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο του 2023 – Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των Ολλανδών

 72. 31/01 14:29

  Apollo: Εάν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, η Ελλάδα θα βγει sold out πριν το καλοκαίρι!

 73. 31/01 13:37

  Τουρισμός: Η κρίση ακρίβειας οδηγεί τους Βρετανούς σε διακοπές εκτός υψηλής σεζόν

 74. 31/01 13:25

  Βασίλης Κικίλιας: Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι

 75. 31/01 12:58

  Τουρισμός: Πού και με ποια κίνητρα θα ταξιδέψουν το 2023 οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες

 76. 31/01 12:28

  Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα

 77. 31/01 11:48

  Στις 18 Μαρτίου το Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής

 78. 31/01 10:35

  “VILLA Π” Μια κατοικία στην καρδιά του Ελληνικού, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners

 79. 31/01 10:20

  FedHATTA: Στον «αέρα» δεκάδες εργαζόμενοι Ελληνικών τουριστικών γραφείων που «δουλεύουν» με Ρωσία & Ουκρανία

 80. 31/01 10:16

  Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

 81. 31/01 09:43

  Φαράγγι της Σαμαριάς | Πηγή ζωής, περιβαλλοντικό στολίδι και μεγάλο κεφάλαιο για την Οικονομία της Κρήτης

 82. 31/01 08:21

  Άδειες για ανακαίνιση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας και για ανέγερση κτισμάτων στο Club Med στο Γρεγολίμανο

 83. 31/01 08:18

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Μύκονο και Σάμο

 84. 31/01 08:16

  Αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

 85. 31/01 08:13

  Οι διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κίνας

 86. 31/01 08:11

  Ισπανία: Ρυθμός ανάπτυξης 5,5% το 2022

 87. 30/01 23:06

  Στο παγκόσμιο δίκτυο πόλεων με αστικούς αμπελώνες η Θεσσαλονίκη

 88. 30/01 18:01

  Ο κόσμος της εργασίας στην αρχαία Αθήνα

 89. 30/01 17:48

  Τιμητική διάκριση στον Γρηγόρη Τάσιο από το Υπουργείο Τουρισμού - «Η τιμή για τη βράβευσή μου ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

 90. 30/01 17:41

  Ζητούνται προτάσεις για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας

 91. 30/01 17:16

  Η ΙΤΒ «στερεύει» από mega-εκθέτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – Γιατί αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν

 92. 30/01 16:56

  Β. Κικίλιας | Πώς θα λειτουργούν οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών

 93. 30/01 16:45

  Costa Navarino | Έναρξη σεζόν στις 19 Φεβρουαρίου- ανοίγει το καλοκαίρι το Mandarin Oriental

 94. 30/01 15:34

  "Πράσινο φως" για υδατοδρόμιο στο λιμάνι Σκύρου

 95. 30/01 15:09

  Η Αθήνα στις 8 πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

 96. 30/01 14:53

  Ryanair: Προσλαμβάνει προσωπικό στην Ουκρανία, με το βλέμμα στο τέλος του πολέμου

 97. 30/01 14:31

  Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να βάλει STOP στις πτήσεις από τη Ρωσία

 98. 30/01 13:41

  Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα στη Φιλανδία - «Τιμώμενη Χώρα» 2023 στην έκθεση MATKA NORDIC TRAVEL FAIR

 99. 30/01 13:09

  Νέο μπουτίκ πεντάστερο ξενοδοχείο της Grecotel στην Πλάκα

 100. 30/01 12:44

  ΥΠΕΞ Βρετανίας: Προειδοποίηση για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία