Τουρισμός: Οι 8 mega-τάσεις που θα αλλάξουν τις αερομεταφορές την ερχόμενη δεκαετία - Από ρομπότ μέχρι... ιπτάμενα ταξί

Τουρισμός: Οι 8 mega-τάσεις που θα αλλάξουν τις αερομεταφορές την ερχόμενη δεκαετία - Από ρομπότ μέχρι... ιπτάμενα ταξίΠηγή φωτό: Pixabay

Tις 8 mega-τάσεις που θα καθορίσουν ένα νέο περιβάλλον αερομεταφορών μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, παρουσιάζει η SITA, μέσα από έκθεσή της με τίτλο «Meet the Megatrends». H SITA είναι πολυεθνική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες της, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία, οι κυβερνήσεις και η τεχνολογία θα χρειαστεί πολύ σύντομα να προσαρμοστούν στη νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στις αερομεταφορές, που περιλαμβάνει ακόμη και ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί.

Οι μελλοντικές mega-τάσεις δεν υπάρχουν σε απομόνωση, αλλά μέσα σε ένα εξελισσόμενο οικοσύστημα στο οποίο τα τρέχοντα προβλήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στην καρδιά του οικοσυστήματος αυτού βρίσκονται τα δεδομένα. Η αυξημένη προθυμία των παρόχων υπηρεσιών να κοινοποιούν δεδομένα εντός της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα επιταχύνει περαιτέρω αυτές τις τάσεις και θα ανοίξει το δρόμο για μια πιο συνδεδεομένη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ταξιδιωτών.

-Ψηφιοποίηση και διατροπικότητα (πολλοί συνδυαστικοί τρόποι μεταφοράς) | Μία από τις βασικές τάσεις που προσδιορίζονται στην έκθεση είναι ότι οι Gen Z και οι Millennials καθοδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου των μεταφορών, απαιτώντας μια πιο ολοκληρωμένη ψηφιακή ταξιδιωτική εμπειρία και επιταχύνοντας τον ψηφιακό τρόπο ζωής.

Το απόρρητο, τα δικαιώματα ψηφιακής ταυτότητας και οι μηχανισμοί ελέγχου των επιβατών θα αποτελούν προτεραιότητα για τους τελευταίους. Ανοίγουν την πόρτα σε ένα μέλλον όπου θα μπορούμε να ταξιδέψουμε οπουδήποτε, από οπουδήποτε, χωρίς να χρειαζόμαστε φυσικά έγγραφα ή να μας σταματούν για ελέγχους ταυτοποίησης.

Μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, θα προκύψουν απρόσκοπτες διατροπικές μεταφορές, με ένα ενιαίο σημείο check-in και check-out που θα επιτρέπουν ομαλά ταξίδις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

-Ένα νέο εργατικό δυναμικό | Άλλες τάσεις περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση και την ανάπτυξη έξυπνων αεροδρομίων, που θα μεταμορφώσουν το εργατικό δυναμικό, θα οδηγήσουν σε μια νέα, πιο οριζόντια επιχειρηματική οργάνωση και θα εξορθολογίσουν τις λειτουργίες μέσω της τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, θα (πρέπει να) υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στο εργατικό δυναμικό. Με την αυξημένη χρήση της τεχνολογίας, πολλά αεροδρόμια αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να αναδιαρθρώνουν τους εργαζομένους τους για να επεκτείνουν περισσότερο τις λειτουργίες τους. Το προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη, με μεγαλύτερη εστίαση στην εξυπηρέτηση. Η αξία των εργαζομένων θα μετατοπιστεί σε ρόλους υψηλής εξειδίκευσης, εξουσιοδοτημένους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και προσανατολισμένους στις υπηρεσίες. Το προσωπικό θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εξειδικευμένη εργασία και στην εξυπηρέτηση πελατών, κάτι που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Η πιο αποτελεσματική εργασία, οι πιο εξειδικευμένες δεξιότητες και οι εστιασμένοι ρόλοι στο εργατικό δυναμικό θα πρέπει επίσης να μειώσουν τα σημεία τριβής μεταξύ των στρωμάτων προσωπικού που υπάρχουν στα σημερινά ιεραρχικά μοντέλα.

-Ταξίδια μέχρι... τα βαθιά γεράματα | Μια άλλη τάση είναι αυτή του «γηράσκοντα ταξιδιώτη», ο οποίος θα ταξιδεύει μέχρι τα... βαθιά γεράματά του έχοντας μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Έτσι θα διευρυνθεί η ομάδα ηλικιωμένων ταξιδιωτών που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Έως το 2030, οι προσαρμοσμένες τεχνολογικές λύσεις και το αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό στα αεροδρόμια θα προσανατολιστούν προς την υποστήριξη των ηλικιωμένων ταξιδιωτών. Θα υπάρχει ένα υποσύνολο τεχνολογικής καινοτομίας ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας.

-Νέες επιλογές πληρωμών | Τα περισσότερα αεροδρόμια επικεντρώνονται στην ενεργοποίηση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, στη βελτίωση της εξατομίκευσης και στην επέκταση των βοηθητικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες mobile commerce (m-commerce) και Buy Now Pay Later (BNPL) θα ωθήσουν την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και θα μεταμορφώσουν την εμπειρία αγορών καθόλη τη διάρκεια της πτήσης. Οι βιομετρικές και οι τεχνολογίες κινητών θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση, την πληρωμή και την παρακολούθηση αγορών και εμπειριών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συναλλαγής.

Όλα τα στοιχεία ενός ταξιδιού, το ξενοδοχείο, οι εκδρομές ή τα εισιτήρια για εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμα προς κράτηση χωρίς προβλήματα σε ένα περίπτερο ή μέσω smartphone. Παράλληλα, τα συστήματα ανταμοιβής θα έχουν σκοπό να επιτρέπουν ταχύτερες αγορές.

-Υποδεχόμαστε το Metaverse | Οι δυνατότητες του Metaverse θα χρησιμοποιούνται επίσης σε κορυφαία αεροδρόμια έως το 2030 και θα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον εξορθολογισμό των λειτουργιών τους.

Η χρήση VR και AR θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον διαισθητικό και καθηλωτικό έλεγχο των ευφυών αεροδρομίων. Για παράδειγμα, θα παρέχονται μαθήματα κατάρτισης που υποστηρίζουν το λειτουργικό προσωπικό στην εκμάθηση νέου περιεχομένου σε ένα ρεαλιστικά προσομοιωμένο περιβάλλον. Αυτό, με τη σειρά του, θα απαιτήσει νέες δεξιότητες και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για όσους εργάζονται στον κλάδο.

-Έρχονται τα ρομπότ | Οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και τα αυτόνομα ρομπότ θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικό ρόλο στο μέλλον και θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη επιβατών και προσωπικού. Το αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα πιο αυτόνομη παρακολούθηση και έλεγχος δραστηριοτήτων και οχημάτων. Δικτυωμένα έξυπνα τρακτέρ και καρότσια αποσκευών θα εξυπηρετούν τα οχήματα στη ράμπα. Τα αναπηρικά αμαξίδια, τα κινητά περίπτερα και τα ρομπότ βοήθειας θα ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταγράψει σημαντική μετατόπιση από την απλή πρόβλεψη και τον προγραμματισμό της ζήτησης σε μια ευέλικτη αλυσίδα εφοδιασμού με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Οι αλυσίδες ψηφιακών προϊόντων και τα διακριτικά NFT θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους όπου θα είναι δυνατή η ψηφιακή πρόσβαση σε στιγμιαία και επαληθεύσιμα δεδομένα. Η συντήρηση, η επισκευή και η γενική διόρθωση (MRO) θα αυτοματοποιηθούν πλήρως από το blockchain, και θα οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους, πιο αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού και αυξημένη ασφάλεια. Η αεροπορία έχει καθυστερήσει σε σχέση με άλλους κλάδους λόγω των πολύπλοκων και διαφορετικών αλυσίδων εφοδιασμού της, αλλά τα εμπόδια που συναντά θα ξεπεραστούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

-Διαδικασίες φιλικές προς το κλίμα | Στην έκθεσή της, η SITA εκτιμά ότι μέχρι το 2030, η βιωσιμότητα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ταξιδιών. Αυτή τη δεκαετία, ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού της αεροπορικής βιομηχανίας θα τεθεί υπό μεγαλύτερο έλεγχο. Τα αειφόρα καύσιμα για εμπορική χρήση θα γίνουν πιο προσιτά και προσβάσιμα. Παράλληλα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας αναμένεται να λειτουργήσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια. Οι επενδύσεις στον κλάδο της αστικής αεροπορικής κινητικότητας έχουν εκτοξευθεί από τότε. Μόνο φέτος, δαπανήθηκαν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αεροσκαφών eVTOL.

-Αστικές αερομεταφορές | Μέχρι το 2032, τα ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί θα είναι παρόντα στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, λειτουργώντας ως αποτελεσματική βοηθητική υπηρεσία και ροή εσόδων για τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες. Οι υπηρεσίες αυτές θα κάνουν το ταξίδι απρόσκοπτο, διασφαλίζοντας σύντομους χρόνους μεταφοράς και τη γρήγορη εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν επιπλέον οφέλη όσον αφορά τη βιωσιμότητα και το ενεργειακό κόστος.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 03/06 07:55

  Το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη και η προβολή της χώρας στις ΗΠΑ

 2. 03/06 07:50

  Η σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων στη φιλοξενία

 3. 02/06 15:41

  Προβολή της Χαλκιδικής στην Ισπανία

 4. 02/06 14:21

  Ρωσικός τουρισμός: Πακέτα διακοπών στο Ηράκλειο μέσω Αττάλειας προσφέρει ο τουρ οπερέιτορ Pegas

 5. 02/06 13:47

  Τουρκικός τουρισμός: Αυξημένες κατά 27,5% οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο

 6. 02/06 12:36

  Ajul Luxury Hotel: Στη Χαλκιδική άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Registry Collection της Wyndham στην Ελλάδα (φωτο)

 7. 02/06 12:15

  Δήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival

 8. 02/06 11:29

  Τουρισμός | Ανακάμπτει η παγκόσμια αεροπορική επιβατική κίνηση - τo "ευρωπαϊκό λάθος", που φοβάται η ΙΑΤΑ

 9. 02/06 11:17

  Υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη-δολοφόνος; Σύμφωνα με την αμερικανική αεροπορία, ναι

 10. 02/06 10:54

  Περιφέρεια Θεσσαλίας | Το νέο portal για το Βουνό των Θεών και τις παραολύμπιες περιοχές

 11. 02/06 10:31

  Ισπανικός τουρισμός | Προς νέο ρεκόρ το 2023 - ισχυρές επιδόσεις το α΄4μηνο και τον Απρίλιο

 12. 02/06 10:11

  H TUI ανοίγει την Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας για τους Βρετανούς τουρίστες

 13. 02/06 09:51

  Έρευνα | 3 στους 4 Έλληνες ακυρώνουν τις δαπάνες διασκέδασης και διακοπών

 14. 02/06 09:26

  O CapsuleT και το ΞΕΕ στήριξαν την διεξαγωγή του EBAN Annual Congress 2023 στη Θεσσαλονίκη

 15. 02/06 09:04

  Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μετασχηματίζεται ψηφιακά

 16. 02/06 08:59

  Ταξίδια εξοικείωσης σε Ζάκυνθο, Χαλκιδική και Κρήτη

 17. 02/06 08:57

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Πάρο και Αντίπαρο

 18. 02/06 08:55

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Τραγάνα

 19. 02/06 08:46

  Φυσιολατρικό Διήμερο στα Χάνια Πηλίου

 20. 02/06 08:40

  Σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιουνίου η Ακτή Βουλιαγμένης

 21. 01/06 18:01

  Εορτή «Κατακλυσμού» (Αγ. Πνεύματος) στις παραλιακές πόλεις της Κύπρου, 2- 7 Ioυνίου

 22. 01/06 17:52

  ΕΞΑ-ΑΑ | Για 4η χρονιά η πολιτιστική δράση «Οι Πέτρες Μιλούν»

 23. 01/06 16:05

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ – MICHAEL KLIËN, Οι ονειροπόλοι ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 7 έως 9 Ιουνίου

 24. 01/06 15:31

  Παρέμβαση Μητσοτάκη από την Κίσαμο για Λαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα- Προστασία και όχι υπερεκμετάλλευση

 25. 01/06 14:57

  Γκάρι Νόλαν, καθηγητής του Στάνφορντ: «Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας εδώ και δεκαετίες» (βίντεο)

 26. 01/06 14:44

  H Goldman Sachs εξαγόρασε τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook's Club

 27. 01/06 14:41

  Έρευνα | Βάλσαμο για την ψυχή οι διακοπές – Ποιες δραστηριότητες ψυχικής ευεξίας προτιμούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες

 28. 01/06 13:20

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών | Στις πρώτες επιλογές των τουριστών από τις μακρινές αγορές η Ελλάδα

 29. 01/06 12:24

  «Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν Ευτυχίας»- To Mπουτάν δείχνει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης | Webinar του Ο. T. Θεσσαλονίκης

 30. 01/06 12:20

  ΕΟΤ-ΙΜΕΧ 2023: Ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός κερδίζει τη διεθνή αγορά

 31. 01/06 12:16

  Ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα και οι Δανοί – Ποιοι προορισμοί θα «γεμίσουν» και το φθινόπωρο

 32. 01/06 11:55

  Aθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 33. 01/06 11:51

  Booking.com: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία για τους επισκέπτες LGBTQ+ το 2023

 34. 01/06 11:49

  Οι δωρεάν σύνδεσμοι κρατήσεων της trivago φέρνουν ταξιδιώτες και ξενοδόχους ένα βήμα πιο κοντά

 35. 01/06 11:14

  Εγκύκλιος: Δυνατότητα έκδοσης και εκτύπωσης των δωρεάν και μειωμένων εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 36. 01/06 11:10

  Ισθμός της Κορίνθου: Δείτε την εντυπωσιακή επαναλειτουργία του από… ψηλά (video)

 37. 01/06 10:31

  Γερμανικός τουρισμός | Alltours: Επανέρχονται οι ευκαιρίες για κρατήσεις το καλοκαίρι- μειώσεις τιμών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

 38. 01/06 09:13

  Γιάννης Ρέτσος | Ένα συναρπαστικό ταξίδι 24 χρόνων έκλεισε τον κύκλο του

 39. 01/06 08:48

  Οι 5 πυλώνες, στους οποίους θα επικεντρωθεί το έργο του ΣΕΤΕ

 40. 01/06 08:45

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κίμωλο και Κάρπαθο

 41. 01/06 08:44

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Λήμνο και Σύβοτα

 42. 01/06 08:43

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 43. 01/06 08:41

  Περιβαλλοντική έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Δυτικής Μακεδονίας

 44. 01/06 08:39

  Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail

 45. 31/05 20:30

  H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πλέον κεντρική προτεραιότητα

 46. 31/05 18:01

  Oι Γάλλοι αξιολογούν τα αγροτικά προϊοντα της Κρήτης

 47. 31/05 16:44

  Στους Δελφούς μετά την Ακρόπολη η Ιβάνκα Τραμπ - Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε

 48. 31/05 16:30

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Νατάσα Τριανταφύλλη, Σχέδιο Μάρσαλ – Α path of perspectives | Πειραιώς 260, 7-10.06

 49. 31/05 15:43

  Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο Γιάννης Παράσχης- Το νέο Δ.Σ.

 50. 31/05 15:18

  Η Ελλάδα αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών τουριστών το 2023 – Πώς έχει αλλάξει το ταξιδιωτικό τους προφίλ

 51. 31/05 14:33

  Φ.Καραβίας στη συνέλευση ΣΕΤΕ | Επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους 600 εκ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

 52. 31/05 14:29

  O Apollo βραβεύει τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σάμου - 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα έως το 2026

 53. 31/05 13:47

  Γερμανία | Πιο φθηνές οι διακοπές στην Ελλάδα από τον εσωτερικό τουρισμό το 2023 - 21% φθηνότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια

 54. 31/05 12:57

  31η Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Γ. Ρέτσος: Να διατηρήσουμε ισχυρό το brand "Ελλάδα"

 55. 31/05 11:37

  Παραλίγο τραγωδία στο Ζάππειο- Κλαδί έπεσε σε τρεις τουρίστες

 56. 31/05 11:33

  Έρχονται τα ξενοδοχεία ύπνου - Η νέα τάση που προσφέρει ξεκούραστες διακοπές με ποιοτικό ύπνο

 57. 31/05 11:02

  Το Domes Aulūs Elounda εντάσσεται στο εμβληματικό brand φιλοξενίας Curio Collection by Hilton

 58. 31/05 10:23

  Κρουαζιέρα | 33.500 επιβάτες στα Χανιά τον Μάιο

 59. 31/05 10:14

  Μεγάλες επενδύσεις σε κρουαζιερόπλοια - 61 νεότευκτα πλοία έως το 2028

 60. 31/05 10:09

  Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση της ανθρωπότητας

 61. 31/05 09:51

  Λιανικό εμπόριο | Τα ψώνια στο φυσικό κατάστημα παραμένουν ζωτικής σημασίας κομμάτι της αγοραστικής εμπειρίας

 62. 31/05 09:32

  Διακοπές στην Ιταλία: ένα διαχρονικό όνειρο για τους Γερμανούς

 63. 31/05 09:18

  Η Χαλκιδική προβάλλεται δυναμικά σε Ιρλανδία, Λετονία και Ολλανδία

 64. 31/05 07:56

  Σημαντικό πλεόνασμα στο εμπόριο υπηρεσιών με τα ΗΑΕ παρουσιάζει η χώρα μας

 65. 31/05 07:05

  Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μαδρίτη

 66. 31/05 07:04

  Αντίπαρος: Διακοπή οχλουσών οικοδομικών εργασιών από 15 Ιουλίου

 67. 31/05 07:02

  Στο 3,2% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Μάιο στην Ισπανία

 68. 31/05 07:00

  Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τα ελληνικά κρασιά μετά από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ

 69. 30/05 18:13

  Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41

 70. 30/05 17:12

  Εννέα εκπρόσωποι Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων ταξίδεψαν με την Air Serbia στο Βελιγράδι

 71. 30/05 16:08

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ALEXANDER ZELDIN, Οι εξομολογήσεις | ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 23 – 26 Ιουνίου

 72. 30/05 15:57

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προβολή του νησιού στην Ιρλανδική αγορά

 73. 30/05 14:53

  Η Ισπανία κυρίαρχος προορισμός γκολφ στην Ευρώπη

 74. 30/05 14:48

  H Emirates επενδύει 200 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών καυσίμων και ενέργειας

 75. 30/05 14:29

  TUI | Aύξηση της χωρητικότητας κατά 20% στην Τουρκία το 2024, μετά από αύξηση 40% φέτος

 76. 30/05 13:51

  Ο αριθμός των deepfake βίντεο στο Διαδίκτυο αυξάνεται κατά 900%

 77. 30/05 13:16

  Ο Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ που θέλει να καθιερώσει την Ελληνική διατροφή στις ΗΠΑ

 78. 30/05 12:33

  42 φωτογραφίες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά στις περιοχές Natura 2000 της χώρα μας

 79. 30/05 12:11

  ΕΟΤ | Στην Κέρκυρα τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ

 80. 30/05 11:47

  Προβληματισμός στη Γερμανία | Η μέση τιμή του ταξιδιού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώνεται

 81. 30/05 11:09

  Trip.com: Αυτό είναι το Ελληνικό νησί που έχει ξετρελάνει Ευρωπαίους και Ασιάτες ταξιδιώτες για διακοπές το 2023

 82. 30/05 10:18

  Τουρισμός | Η ακρίβεια συρρικνώνει τις διακοπές των Γάλλων

 83. 30/05 10:06

  Κυπριακός τουρισμός | Έρευνα: Η έλλειψη προσωπικού το σημαντικότερο πρόβλημα για τα 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία

 84. 30/05 09:40

  Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

 85. 30/05 07:25

  Σε άνοδο οι αφίξεις των Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα

 86. 30/05 07:18

  Ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Γεώτρησης Ποϊρό στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου»

 87. 30/05 07:15

  Κέρδη για τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στη Ρωσία

 88. 30/05 07:09

  Κέρδη για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου

 89. 30/05 07:06

  Συρρίκνωση της ολλανδικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο

 90. 29/05 15:28

  ΞΕΕ: CapsuleT | Άνοιξαν οι αιτήσεις για ένταξη νέων startups στον τουρισμό

 91. 29/05 15:01

  Νεκρός 26χρονος τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό σε παραλία της Ρόδου

 92. 29/05 14:59

  Απίστευτο περιστατικό στην Κάρπαθο: Κατήγγειλαν μάγειρα ότι τηγάνιζε ζωντανά τα ψάρια - Σκληρό βίντεο

 93. 29/05 14:50

  Εντυπωσιακό ρομπότ εξερευνά την υποθαλάσσια περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού

 94. 29/05 13:39

  Τι ψάχνουν οι νεαροί Αμερικανοί στις διακοπές τους το 2023 – Εκτόξευση της ζήτησης για Ελλάδα και για... φρέντο εσπρέσο στη Μύκονο!

 95. 29/05 12:21

  Elafonisos Eco Week 2023 με επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό

 96. 29/05 12:16

  Εγκύκλιος: Υποχρεώσεις εργοδοτών για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

 97. 29/05 11:54

  Τρεις στις 10 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο είναι Ελληνικές! Δείτε ποιες είναι

 98. 29/05 11:38

  Βρετανικός τουρισμός 2022: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη

 99. 29/05 11:07

  Ο αειφόρος ελαιώνας της Λέσβου στη σχολή Δημόσιας Υγείας του YALE - H κυκλική οικονομία στο Σίγρι κάνει το γύρο του κόσμου

 100. 29/05 10:22

  Τουρισμός | Τι αφήνουν οι Αμερικανοί τουρίστες στη Βαρκελώνη- η ισορροπία βιωσιμότητας στις μακρινές πτήσεις