Τουρισμός ευεξίας | Οι 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις spa το 2022 για τη θεραπεία νου, σώματος και ψυχής

Τουρισμός ευεξίας | Οι 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις spa το 2022 για τη θεραπεία νου, σώματος και ψυχής

Η βιομηχανία ευεξίας μεταμορφώνεται σε μια ακμάζουσα αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων με πολλές δυνατότητες για νεοεισερχόμενους στον κλάδο, είτε πρόκειται για νέα προϊόντα είτε για υπηρεσίες.

Προς τούτο, η EHL συνέταξε τη λίστα με τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις σπα για το 2022. Η εμπειρία σπα δεν αφορά πλέον απλώς την περιποίηση. Τα ιαματικά λουτρά του σήμερα, πρέπει να προσφέρουν ένα εκτεταμένο μενού θεραπειών για τον νου, το σώμα και την ψυχή.

Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στις τάσεις της βιομηχανίας ευεξίας και των σπα

Σήμερα, τα ιαματικά λουτρά ανταποκρίνονται στις επιθυμίες μιας παλαιότερης γενιάς, που προσδοκά πρόσθετες υπηρεσίες περιποίησης ή προορισμούς υγείας και ευεξίας από το ευρύ φάσμα των θέρετρων ευεξίας, των θερμών πηγών και των θαλασσών έως τα πιο συγκεκριμένα medispa και κλινικές υγείας. Ποιες είναι όμως οι μελλοντικές δυνατότητες του σπα; Και τι προκάλεσε αυτή την ανάπτυξη;

Η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, McKinsey, εκτιμά την παγκόσμια αγορά ευεξίας σε περισσότερα από 1,5 τρισ δολάρια, με ετήσια ανάπτυξη 5 έως 10%.

Οι ανησυχίες για την κρίση της ψυχικής υγείας, που φαίνεται να εντείνεται μετά την πανδημία, οδηγούν τις επιχειρήσεις φιλοξενίας με σπα ή υπηρεσίες υγείας, να διευρύνουν τα αντικείμενά τους.

Σύμφωνα με τη Mckinsey, οι βασικοί πυλώνες που οδηγούν την αναπτυσσόμενη αγορά υγείας και ευεξίας, είναι η καλύτερη υγεία, η καλύτερη φυσική κατάσταση, η καλύτερη διατροφή, η καλύτερη εμφάνιση, ο καλύτερος ύπνος και η καλύτερη επίγνωση.

Συνεπώς, τα βασικά θέματα που συνθέτουν τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις σπα για το 2022, είναι τα εξής:

Ιατρικό σπα

Παρατηρείται ότι η βιομηχανία ευεξίας διευρύνει τις υπηρεσίες, τις προσφορές και τα χαρακτηριστικά του σπα και του ίδιου του ξενοδοχείου, ώστε να ανταποκριθεί σε μια παγκόσμια πρόταση τρόπου ζωής ευεξίας. Δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πολλοί από αυτούς τους προορισμούς ευεξίας που υπάρχουν ήδη στην Ασία, είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στο μυαλό και το πνεύμα, ενώ στις ΗΠΑ, δίνουν περισσότερη βαρύτητα στη φυσική κατάσταση καις τις δραστηριότητες στη φύση.

Τεχνολογία στα spa

‘Ερχεται η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα καλύψει την ανάγκη πρόληψης ασθενειών αντί την αναζήτηση θεραπείας. Η ψυχολογία και η προληπτική ιατρική είναι πλέον όροι που χρησιμοποιούνται συχνά σε αυτό το αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και των spa ευεξίας, ώστε να είναι σε θέση  να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών τους.

Η βιομηχανία φιλοξενίας πρέπει να προσαρμόσει το ταξίδι των πελατών της ενσωματώνοντας τις κατάλληλες υπηρεσίες ευεξίας. Μεταξύ άλλων, οι θεραπευτικές συνεδρίες ή τα προγράμματα ευεξίας δεν χρειάζεται πλέον να γίνονται από γιατρούς αλλά από φυσιοθεραπευτές και άλλους εκπαιδευμένους ειδικούς.

Αυτές οι αξιολογήσεις μπορούν να γίνουν ευκολότερες χάρη στα υποπροϊόντα τεχνητής νοημοσύνης: μηχανήματα φυσικής κατάστασης και σάρωσης σώματος και συνδεδεμένες συσκευές που επιτρέπουν την αναγνώριση πολλών καταστάσεων. Η αξιολόγηση αυτή,  οδηγεί στην εξατομίκευση των προληπτικών προγραμμάτων υγείας, ενισχύοντας  περαιτέρω το βασικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας.

Αφού εντοπίσει τα ζητήματα ευεξίας και φυσικής κατάστασης, ο υπεύθυνος προγραμματισμού σπα μπορεί να προσφέρει à la carte ή γενικά προγράμματα που θα διευρύνουν και θα διαφοροποιήσουν την υπηρεσία ευεξίας. Στη συνέχεια οι ειδικοί θα είναι σε θέση να προσφέρουν χαλαρωτικές εμπειρίες, ενώ άλλες ειδικότητες όπως ψυχολόγοι και δάσκαλοι της γιόγκα θα μπορούν να διεξάγουν προσωπικές ή ομαδικές συνεδρίες για να αναπτύξουν ζωτικότητα, διαχείριση άγχους, συναισθηματική ισορροπία, επίγνωση και καλύτερο ύπνο.

Το ανθρώπινο άγγιγμα

Οι νεότερες γενιές, που είναι τόσο εικονικά και ψηφιακά συνδεδεμένες, ζουν σε ένα λιγότερο φυσικό περιβάλλον από τις μεγαλύτερες, που έχουν συνηθίσει σε έναν πιο εκφραστικό σωματικά κόσμο. Τον τελευταίο καιρό, ο κορωνοϊός έχει επιδεινώσει αυτό το φαινόμενο και έβαλε τέλος σε πιο παραδοσιακούς χαιρετισμούς (π.χ. χειραψία, αγκαλιά ή φιλί). Η σωματική επαφή θα αποτελεί σοβαρή έλλειψη για τη νέα γενιά. Το σπα μασάζ και άλλες θεραπείες που πραγματοποιούνται με σωματική επαφή,  θα προσφέρουν μια μοναδική ανθρώπινη πινελιά και θα υπενθυμίσουν ότι αυτή η βασική παράδοση είναι θεμελιώδης για την ευημερία του ατόμου.

‘Ενα με τη φύση

Η τακτική επαφή με τη φύση έγινε πρόσφατα ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους και προώθησης της ευημερίας. Για τα ιαματικά λουτρά του μέλλοντος, οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά της φύσης και κυκλοφορίας του αέρα σε όλες τις μορφές. Ο χρόνος που περνά κανείς σε φυσικούς εξωτερικούς χώρους έχει πολλά οφέλη, όπως μειωμένες αντιδράσεις στο στρες και βελτιωμένη διάθεση.

Εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα που προσφέρονται από πολλά κέντρα σπα και ευεξίας, μεγάλο το πλεονέκτημα προσφέρουν τα δώρα της μητέρας φύσης, μέσω μονοπατιών, περιπάτων και υπαίθριου μασάζ.

Ψυχική ευεξία

Ο ψηφιακά συνδεδεμένος κόσμος έχει πολλά οφέλη, αλλά και λιγότερα προβλήματα από ότι ο πραγματικός κόσμος. Παρ' όλα αυτά, παρατηρούνται πιέσεις που μπορεί να επηρεάσουν το βάρος τους: παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα, αίσθηση απομόνωσης, άγχος στη δουλειά ή στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα υπάρχουν περισσότερες ψυχικές παρά σωματικές παθολογίες. Το ταμπού των προβλημάτων ψυχικής υγείας αρχίζει σιγά-σιγά να καταρρέει με όλο και περισσότερους ανθρώπους να έχουν το θάρρος να μιλήσουν για την κατάθλιψη, την εξουθένωση και τα προβλήματα που δεν έχουν σωματική εκδήλωση.

Φυσικά, ο κλάδος της φιλοξενίας δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε προορισμό υγείας, ωστόσο, θα πρέπει να επιδιώξει να προσφέρει μια απάντηση στις προσδοκίες των νέων πελατών τους που θέλουν να ζήσουν μια υγιεινή ζωή, να αποτρέψουν ασθένειες και περιττό άγχος, να αποφύγουν την εξάντληση και όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, να τρέφονται έξυπνα. ‘Αρα όλες οι επιχειρηματικές εκφράσεις, θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια αίσθηση προσοχής και ισορροπίας.

Διαχείριση άγχους

Τα επίπεδα άγχους έχουν αυξηθεί για διάφορους λόγους μετά την πανδημία: αίσθημα φόβου και απομόνωσης, αποσύνδεση από την κοινότητα και τους αγαπημένους ανθρώπους, οικονομική ανασφάλεια. Αυτές οι συνθήκες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική ευημερία πολλών ανθρώπων. Τι μπορεί να προσφέρει ένα σπα; Σίγουρα μια πιο ήπια επιλογή από την τυπική φαρμακευτική αγωγή σε μορφή χαπιού.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική και οι μέθοδοι της Αγιουρβέδα έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς χάρη στην ολιστική προσέγγισή τους και τον τρόπο που συνδέουν μυαλό και σώμα. Η ευστοχία  τους έγκειται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την πηγή του προβλήματος και όχι μόνο τα συμπτώματα. Ομοίως, οι εναλλακτικές θεραπευτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία είναι πλέον εξίσου γνωστές με το μασάζ και θα πρέπει να αποτελούν τακτικά χαρακτηριστικά της προσφοράς σπα.

Νέες διατροφικές ανάγκες

Τα τελευταία χρόνια, τα τρόφιμα για τον βιγκανισμό που έχει σαρώσει όλο τον δυτικό κόσμο, αυξάνονται δυναμικά σε δημοτικότητα, λόγω των  ανησυχιών για το περιβάλλον μεταξύ των millienials και του Gen Z. Δεν αυξάνεται όμως μόνο ο βιγκανισμός, αλλά και μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικές διατροφές όπως  pescatarian, vegetarian, paleo, χωρίς γαλακτοκομικά, και άλλες διατροφές, ενώ ανάλογα φαίνεται να αυξάνονται οι διατροφικές δυσανεξίες και οι αλλεργίες.

Εκτός από τις αλλεργίες, οι κακές διατροφικές συνήθειες και τα σωματικά τους αποτελέσματα μπορούν να προληφθούν και η βιομηχανία φιλοξενίας έχει την ευκαιρία, αν όχι την ευθύνη, να δώσει προσοχή και να επικοινωνήσει τα οφέλη της γαστρονομικής της θέσης. Το απολαυστικό φαγητό και τα μενού που φτιάχνονται από σεφ με τη βοήθεια διατροφολόγων μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για την ικανοποίηση των πελατών, για τους οποίους η διατροφή είναι μόνιμο μέλημα.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν επίσης συνειδητοποιήσει τη σημασία των διατροφικών συνηθειών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Τα πακέτα σπα θα πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτό το θέμα και να προσφέρουν εξατομικευμένες επιλογές για τους πελάτες. Αυτό δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ιατρικές υπηρεσίες σπα και ευεξίας, αφού η σωστή διατροφή είναι βασικός παράγοντας ευεξίας. Συνεπώς, η πρόσληψη ή η συνεργασία με έναν διατροφολόγο θα προσθέσει περισσότερη αξία στην προσφορά.

'Ύπνος και χαλάρωση

Οι θεραπείες ύπνου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την καταπολέμηση της αϋπνίας και των προβλημάτων ύπνου σε αντίθεση με τη λήψη φαρμάκων. Η έμφαση σε ορισμένους τύπους διαλογισμού και ενδοσκοπικές θεραπείες μπορεί να προσελκύσει μια νέα σειρά πελατών που αναζητούν τρόπους επανεκπαίδευσης του μυαλού και του σώματός τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 05/12 17:00

  Ανοίγει το Χ.Κ. Παρνασσού - Επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού τα επόμενα χρόνια

 2. 05/12 14:38

  Αεροδρόμιο Αθήνας | 8,7% περισσότεροι ξένοι επιβάτες από το 2019 στο 11μηνο του 2023

 3. 05/12 14:03

  Πώς οι χάκερ εξαπατούν τους πελάτες ξενοδοχείων από την εφαρμογή της Booking.com

 4. 05/12 13:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Πλαταμώνα

 5. 05/12 13:12

  Η Panadvert παρουσιάζει τις κορυφαίες ψηφιακές τάσεις που θα καθορίσουν τον κλάδο της φιλοξενίας το 2024

 6. 05/12 12:43

  Booking.com και ΠΟΤ λανσάρουν σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για πιο βιώσιμα ξενοδοχεία

 7. 05/12 12:43

  Ουραγός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη η Γερμανία | Eγκρατείς στις δαπάνες τους οι Γερμανοί

 8. 05/12 12:17

  Νέο ξενοδοχείο στην Πάρο από τα Andronis Hotels

 9. 05/12 11:59

  TUI: Λεπτομερής καταγραφή των υποδομών προσβάσιμου τουρισμού σε 200 ξενοδοχεία

 10. 05/12 10:50

  Παγκόσμιος Τουρισμός | Στο 90% των επιπέδων του 2019 η ανάκαμψη το 2023 - οι επιδόσεις στην Ευρώπη

 11. 05/12 07:19

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 12. 05/12 07:16

  Είδος πολυτελείας το λάδι και στην Ισπανία

 13. 05/12 07:09

  Ποια είδη πολυτελείας θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά το 2024

 14. 05/12 07:07

  Η κυριαρχία της Αιγύπτου στις εξαγωγές φρέσκου πορτοκαλιού και ο ανταγωνισμός με Ελλάδα και Τουρκία

 15. 05/12 07:01

  Το Αρχαίο Δέντρο του ‘Εβρου αναδεικνύει τους διαχρονικούς ελαιώνες

 16. 04/12 18:55

  Ειδικά σήματα προσβάσιμων τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων

 17. 04/12 17:07

  Smartwings: Νέο δρομολόγιο Πράγα-Αθήνα το καλοκαίρι του 2024

 18. 04/12 16:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Λούρου Ιωαννίνων

 19. 04/12 15:00

  World Travel Awards | H Aθήνα καλύτερος προορισμός πολιτιστικής πόλης στον κόσμο το 2023 - Οκτώ βραβεία για την Ελλάδα

 20. 04/12 13:57

  Airtours: Στροφή σε αποκλειστικά πολυτελείς διακοπές - Προσωπικός σοφέρ και lounge αεροδρομίων

 21. 04/12 13:34

  FedHATTA: Συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών Ι. Ξιφαρά για ζητήματα των ταξιδιωτικών γραφείων

 22. 04/12 13:15

  LOT Polish Airlines | Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Αθήνας

 23. 04/12 13:12

  Γερμανία: Στον "αέρα" τα 66 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria Reisen μετά την πτώχευση της μητρικής Signa

 24. 04/12 12:48

  BCD Travel: Πώς διαμορφώνεται το χρηματιστήριο τιμών στα ταξίδια το 2024 – Γιατί οι ξενοδόχοι δεν δίνουν πλέον έμφαση στις πληρότητες

 25. 04/12 12:31

  Αεροδρόμιο Μονάχου | Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων μετά το χάος που προκάλεσε η χιονοθύελλα

 26. 04/12 12:15

  Ξενοδοχεία | Bραβείο Commercial Star Award 2023 στο Athens Capital Hotel - MGallery Collection

 27. 04/12 11:56

  Που πηγαίνουν τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

 28. 04/12 11:42

  Ξενοδοχεία | Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 49% της πολυτελούς αλυσίδας Rocco Forte Hotels

 29. 04/12 11:04

  Τουρισμός | Η Jet2holidays αναδεικνύει τα βιώσιμα ξενοδοχεία - Βολές κατά της εξάπλωσης της Airbnb

 30. 04/12 10:35

  Σχεδιάζεται η αποκατάσταση της νότιας πρόσβασης στην Ακρόπολη και της συντήρησης του Ηρώδειου

 31. 04/12 07:36

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Ναύπλιο

 32. 04/12 07:31

  Άγιος Νικόλαος - Ελούντα | Ο τουρισμός κινδυνεύει από τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα

 33. 04/12 07:24

  Ισπανία | Πτώση του πληθωρισμού λόγω και της μείωσης των τιμών στα τουριστικά πακέτα

 34. 04/12 07:22

  ΕΟΤ Γερμανίας | Εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Φρανκφούρτη

 35. 04/12 07:18

  Εγκατάσταση παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας

 36. 03/12 07:21

  Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

 37. 03/12 07:16

  Σουηδία: 26% ακριβότερα τα τρόφιμα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021

 38. 02/12 07:16

  Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

 39. 02/12 06:18

  Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

 40. 01/12 21:23

  "Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

 41. 01/12 21:11

  Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση

 42. 01/12 21:00

  Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου

 43. 01/12 15:34

  Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

 44. 01/12 14:38

  ECTAA | Η πρόταση της Κομισιόν θα αυξήσει την τιμή των ταξιδιωτικών πακέτων

 45. 01/12 14:22

  Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση

 46. 01/12 14:13

  Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

 47. 01/12 13:49

  VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό

 48. 01/12 13:09

  Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού-Κλιματικής Κρίσης για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από πυρκαγιά

 49. 01/12 12:03

  FedHATTA: Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη για επίλυση ζητημάτων λειτουργίας των τουριστικών γραφείων

 50. 01/12 11:54

  Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

 51. 01/12 11:53

  ΕΟΤ | Στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators

 52. 01/12 11:48

  ΙΝΣΕΤΕ: «Tαξίδια χωρίς αποκλεισμούς» στην Ελλάδα μέσα από 5 βασικές προτάσεις

 53. 01/12 11:44

  Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Ζάκυνθο και Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2024

 54. 01/12 11:12

  Mabrian | Κερδίζει έδαφος ο βιωματικός τουρισμός - το top 10 των προορισμών στην Ευρώπη γι αυτήν την τάση

 55. 01/12 10:51

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Κοζάνης

 56. 01/12 10:40

  Λιμάνι Ηρακλείου | 27% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας στο 10μηνο- επιπλέον κρουαζιερόπλοια λόγω Ισραήλ

 57. 01/12 10:25

  ΕΕ | Απαγόρευση στη Fly Baghdad για πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 58. 01/12 07:42

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ρόδο

 59. 01/12 07:39

  Εργασίες ανακαίνισης και άλλων διαμορφώσεων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και στη Ρόδο

 60. 01/12 07:35

  Καταδυτικό Πάρκο στο Ρέθυμνο

 61. 01/12 07:29

  1ος Πανελλήνιος Αγώνας Αερομοντελισμού κλειστού χώρου στο Ηράκλειο

 62. 01/12 07:28

  Δημοσιονομικό περιθώριο στην Ισπανία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 63. 30/11 17:25

  Περισσότεροι δικαιούχοι στον Β' κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

 64. 30/11 16:28

  ΑΒΤΑ | Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

 65. 30/11 15:08

  Airbnb | +47,1% έναντι του 2019 η ζήτηση για την Ελλάδα τον Οκτώβριο

 66. 30/11 14:02

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να αποσυρθούν οι διατάξεις για Airbnb και πρόσθετους φόρους στα ξενοδοχεία

 67. 30/11 13:58

  ΞΕΕ | Το Πρόγραμμα Boutique Hotel στην έκθεση XENIA 2023

 68. 30/11 13:49

  Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

 69. 30/11 13:30

  Scoot: Αυξημένη συχνότητα στις συνδέσεις Σιγκαπούρη – Αθήνα – Βερολίνο το 2024

 70. 30/11 13:08

  Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

 71. 30/11 13:01

  Συνέδριο ΣΕΤΕ | Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του τουρισμού προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον

 72. 30/11 12:37

  Η TUI ανοίγει νέο κανάλι ταξιδιωτικής έμπνευσης στο WhatsApp

 73. 30/11 12:21

  FedHATTA: Ο Βόλος και το Πήλιο επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας  

 74. 30/11 12:10

  Ένας στους 2 Βρετανούς συνάντησε βρώμικες παραλίες στις διακοπές το 2023 - Οι δυο χώρες με τη μεγαλύτερη ρύπανση

 75. 30/11 11:49

  Τουρισμός | Global Hotel Alliance: Οι hotspot προορισμοί για το 2024- τι παρακινεί τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν

 76. 30/11 11:19

  Τουρισμός | Ο Bentour Reisen επεκτείνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα το 2024

 77. 30/11 10:26

  Τουρισμός | Ποια μέτρα προωθεί η Κομισιόν για την προστασία και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

 78. 30/11 10:06

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Δράσεις προβολής στην αμερικανική αγορά

 79. 30/11 07:59

  Αθλητική εκδήλωση 1ος Δρόμος Αμνισσού

 80. 30/11 07:14

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Αμαλιάδα

 81. 30/11 07:09

  Κατεδάφιση κτηρίου σε ξενοδοχείο στην Κω - Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στα ιαματικά νερά στη Μυτιλήνη

 82. 30/11 07:04

  Η Σαουδική Αραβία αγοράζει μερίδιο στο αεροδρόμιο του Χίθροου

 83. 30/11 07:02

  Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

 84. 29/11 16:24

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου

 85. 29/11 15:23

  Ryanair: «Πειρατές-ΟΤΑ χρεώνουν μέχρι και 344% ακριβότερα τις υπηρεσίες μας!» - Όλα τα ονόματα

 86. 29/11 14:46

  Uber | Νέα υπηρεσία για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες

 87. 29/11 14:43

  Το "Work From Greece" στους ελληνικούς προορισμούς

 88. 29/11 14:24

  Solmar: Νέες βίλες προς ενοικίαση στη νότια Πελοπόννησο το 2024

 89. 29/11 14:05

  Το Δουβλίνο Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του 2024 | Το Γκροσσέτο (Ιταλία) ο Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού

 90. 29/11 13:47

  Ryanair: 5,8 εκατ. αεροπορικές θέσεις στους Έλληνες ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2024

 91. 29/11 13:46

  Η FREENOW και η Karhoo συνεργάζονται στις υπηρεσίες μετακίνησης για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη

 92. 29/11 13:17

  7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

 93. 29/11 12:38

  Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

 94. 29/11 12:07

  FedHATTA: Σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιράν στον τουρισμό

 95. 29/11 12:05

  ΦΠΑ στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ενέκρινε η Γερουσία στη Γαλλία

 96. 29/11 11:54

  Jet2holidays | "Athens Coast" και Σύμη νέοι προορισμοί το καλοκαίρι

 97. 29/11 10:48

  Ο Όμιλος Anex αυξάνει την παρουσία του στην Ελλάδα το 2024- επιπλέον ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα

 98. 29/11 10:35

  Γερμανία: Ο Σολτς προειδοποιεί για δύσκολες μέρες | Bild: «Χρεωκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

 99. 29/11 10:22

  Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην εκδήλωση του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης

 100. 29/11 10:10

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Κυκλάδες και Πελοπόννησος οι μόνες περιοχές με μείωση αεροπορικών αφίξεων στο 10μηνο