Τουρισμός ευεξίας | Οι 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις spa το 2022 για τη θεραπεία νου, σώματος και ψυχής

Τουρισμός ευεξίας | Οι 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις spa το 2022 για τη θεραπεία νου, σώματος και ψυχής

Η βιομηχανία ευεξίας μεταμορφώνεται σε μια ακμάζουσα αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων με πολλές δυνατότητες για νεοεισερχόμενους στον κλάδο, είτε πρόκειται για νέα προϊόντα είτε για υπηρεσίες.

Προς τούτο, η EHL συνέταξε τη λίστα με τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις σπα για το 2022. Η εμπειρία σπα δεν αφορά πλέον απλώς την περιποίηση. Τα ιαματικά λουτρά του σήμερα, πρέπει να προσφέρουν ένα εκτεταμένο μενού θεραπειών για τον νου, το σώμα και την ψυχή.

Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στις τάσεις της βιομηχανίας ευεξίας και των σπα

Σήμερα, τα ιαματικά λουτρά ανταποκρίνονται στις επιθυμίες μιας παλαιότερης γενιάς, που προσδοκά πρόσθετες υπηρεσίες περιποίησης ή προορισμούς υγείας και ευεξίας από το ευρύ φάσμα των θέρετρων ευεξίας, των θερμών πηγών και των θαλασσών έως τα πιο συγκεκριμένα medispa και κλινικές υγείας. Ποιες είναι όμως οι μελλοντικές δυνατότητες του σπα; Και τι προκάλεσε αυτή την ανάπτυξη;

Η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, McKinsey, εκτιμά την παγκόσμια αγορά ευεξίας σε περισσότερα από 1,5 τρισ δολάρια, με ετήσια ανάπτυξη 5 έως 10%.

Οι ανησυχίες για την κρίση της ψυχικής υγείας, που φαίνεται να εντείνεται μετά την πανδημία, οδηγούν τις επιχειρήσεις φιλοξενίας με σπα ή υπηρεσίες υγείας, να διευρύνουν τα αντικείμενά τους.

Σύμφωνα με τη Mckinsey, οι βασικοί πυλώνες που οδηγούν την αναπτυσσόμενη αγορά υγείας και ευεξίας, είναι η καλύτερη υγεία, η καλύτερη φυσική κατάσταση, η καλύτερη διατροφή, η καλύτερη εμφάνιση, ο καλύτερος ύπνος και η καλύτερη επίγνωση.

Συνεπώς, τα βασικά θέματα που συνθέτουν τις 10 κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις σπα για το 2022, είναι τα εξής:

Ιατρικό σπα

Παρατηρείται ότι η βιομηχανία ευεξίας διευρύνει τις υπηρεσίες, τις προσφορές και τα χαρακτηριστικά του σπα και του ίδιου του ξενοδοχείου, ώστε να ανταποκριθεί σε μια παγκόσμια πρόταση τρόπου ζωής ευεξίας. Δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πολλοί από αυτούς τους προορισμούς ευεξίας που υπάρχουν ήδη στην Ασία, είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στο μυαλό και το πνεύμα, ενώ στις ΗΠΑ, δίνουν περισσότερη βαρύτητα στη φυσική κατάσταση καις τις δραστηριότητες στη φύση.

Τεχνολογία στα spa

‘Ερχεται η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα καλύψει την ανάγκη πρόληψης ασθενειών αντί την αναζήτηση θεραπείας. Η ψυχολογία και η προληπτική ιατρική είναι πλέον όροι που χρησιμοποιούνται συχνά σε αυτό το αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και των spa ευεξίας, ώστε να είναι σε θέση  να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών τους.

Η βιομηχανία φιλοξενίας πρέπει να προσαρμόσει το ταξίδι των πελατών της ενσωματώνοντας τις κατάλληλες υπηρεσίες ευεξίας. Μεταξύ άλλων, οι θεραπευτικές συνεδρίες ή τα προγράμματα ευεξίας δεν χρειάζεται πλέον να γίνονται από γιατρούς αλλά από φυσιοθεραπευτές και άλλους εκπαιδευμένους ειδικούς.

Αυτές οι αξιολογήσεις μπορούν να γίνουν ευκολότερες χάρη στα υποπροϊόντα τεχνητής νοημοσύνης: μηχανήματα φυσικής κατάστασης και σάρωσης σώματος και συνδεδεμένες συσκευές που επιτρέπουν την αναγνώριση πολλών καταστάσεων. Η αξιολόγηση αυτή,  οδηγεί στην εξατομίκευση των προληπτικών προγραμμάτων υγείας, ενισχύοντας  περαιτέρω το βασικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας.

Αφού εντοπίσει τα ζητήματα ευεξίας και φυσικής κατάστασης, ο υπεύθυνος προγραμματισμού σπα μπορεί να προσφέρει à la carte ή γενικά προγράμματα που θα διευρύνουν και θα διαφοροποιήσουν την υπηρεσία ευεξίας. Στη συνέχεια οι ειδικοί θα είναι σε θέση να προσφέρουν χαλαρωτικές εμπειρίες, ενώ άλλες ειδικότητες όπως ψυχολόγοι και δάσκαλοι της γιόγκα θα μπορούν να διεξάγουν προσωπικές ή ομαδικές συνεδρίες για να αναπτύξουν ζωτικότητα, διαχείριση άγχους, συναισθηματική ισορροπία, επίγνωση και καλύτερο ύπνο.

Το ανθρώπινο άγγιγμα

Οι νεότερες γενιές, που είναι τόσο εικονικά και ψηφιακά συνδεδεμένες, ζουν σε ένα λιγότερο φυσικό περιβάλλον από τις μεγαλύτερες, που έχουν συνηθίσει σε έναν πιο εκφραστικό σωματικά κόσμο. Τον τελευταίο καιρό, ο κορωνοϊός έχει επιδεινώσει αυτό το φαινόμενο και έβαλε τέλος σε πιο παραδοσιακούς χαιρετισμούς (π.χ. χειραψία, αγκαλιά ή φιλί). Η σωματική επαφή θα αποτελεί σοβαρή έλλειψη για τη νέα γενιά. Το σπα μασάζ και άλλες θεραπείες που πραγματοποιούνται με σωματική επαφή,  θα προσφέρουν μια μοναδική ανθρώπινη πινελιά και θα υπενθυμίσουν ότι αυτή η βασική παράδοση είναι θεμελιώδης για την ευημερία του ατόμου.

‘Ενα με τη φύση

Η τακτική επαφή με τη φύση έγινε πρόσφατα ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους και προώθησης της ευημερίας. Για τα ιαματικά λουτρά του μέλλοντος, οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά της φύσης και κυκλοφορίας του αέρα σε όλες τις μορφές. Ο χρόνος που περνά κανείς σε φυσικούς εξωτερικούς χώρους έχει πολλά οφέλη, όπως μειωμένες αντιδράσεις στο στρες και βελτιωμένη διάθεση.

Εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα που προσφέρονται από πολλά κέντρα σπα και ευεξίας, μεγάλο το πλεονέκτημα προσφέρουν τα δώρα της μητέρας φύσης, μέσω μονοπατιών, περιπάτων και υπαίθριου μασάζ.

Ψυχική ευεξία

Ο ψηφιακά συνδεδεμένος κόσμος έχει πολλά οφέλη, αλλά και λιγότερα προβλήματα από ότι ο πραγματικός κόσμος. Παρ' όλα αυτά, παρατηρούνται πιέσεις που μπορεί να επηρεάσουν το βάρος τους: παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα, αίσθηση απομόνωσης, άγχος στη δουλειά ή στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα υπάρχουν περισσότερες ψυχικές παρά σωματικές παθολογίες. Το ταμπού των προβλημάτων ψυχικής υγείας αρχίζει σιγά-σιγά να καταρρέει με όλο και περισσότερους ανθρώπους να έχουν το θάρρος να μιλήσουν για την κατάθλιψη, την εξουθένωση και τα προβλήματα που δεν έχουν σωματική εκδήλωση.

Φυσικά, ο κλάδος της φιλοξενίας δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε προορισμό υγείας, ωστόσο, θα πρέπει να επιδιώξει να προσφέρει μια απάντηση στις προσδοκίες των νέων πελατών τους που θέλουν να ζήσουν μια υγιεινή ζωή, να αποτρέψουν ασθένειες και περιττό άγχος, να αποφύγουν την εξάντληση και όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, να τρέφονται έξυπνα. ‘Αρα όλες οι επιχειρηματικές εκφράσεις, θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια αίσθηση προσοχής και ισορροπίας.

Διαχείριση άγχους

Τα επίπεδα άγχους έχουν αυξηθεί για διάφορους λόγους μετά την πανδημία: αίσθημα φόβου και απομόνωσης, αποσύνδεση από την κοινότητα και τους αγαπημένους ανθρώπους, οικονομική ανασφάλεια. Αυτές οι συνθήκες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική ευημερία πολλών ανθρώπων. Τι μπορεί να προσφέρει ένα σπα; Σίγουρα μια πιο ήπια επιλογή από την τυπική φαρμακευτική αγωγή σε μορφή χαπιού.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική και οι μέθοδοι της Αγιουρβέδα έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς χάρη στην ολιστική προσέγγισή τους και τον τρόπο που συνδέουν μυαλό και σώμα. Η ευστοχία  τους έγκειται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την πηγή του προβλήματος και όχι μόνο τα συμπτώματα. Ομοίως, οι εναλλακτικές θεραπευτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία είναι πλέον εξίσου γνωστές με το μασάζ και θα πρέπει να αποτελούν τακτικά χαρακτηριστικά της προσφοράς σπα.

Νέες διατροφικές ανάγκες

Τα τελευταία χρόνια, τα τρόφιμα για τον βιγκανισμό που έχει σαρώσει όλο τον δυτικό κόσμο, αυξάνονται δυναμικά σε δημοτικότητα, λόγω των  ανησυχιών για το περιβάλλον μεταξύ των millienials και του Gen Z. Δεν αυξάνεται όμως μόνο ο βιγκανισμός, αλλά και μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικές διατροφές όπως  pescatarian, vegetarian, paleo, χωρίς γαλακτοκομικά, και άλλες διατροφές, ενώ ανάλογα φαίνεται να αυξάνονται οι διατροφικές δυσανεξίες και οι αλλεργίες.

Εκτός από τις αλλεργίες, οι κακές διατροφικές συνήθειες και τα σωματικά τους αποτελέσματα μπορούν να προληφθούν και η βιομηχανία φιλοξενίας έχει την ευκαιρία, αν όχι την ευθύνη, να δώσει προσοχή και να επικοινωνήσει τα οφέλη της γαστρονομικής της θέσης. Το απολαυστικό φαγητό και τα μενού που φτιάχνονται από σεφ με τη βοήθεια διατροφολόγων μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για την ικανοποίηση των πελατών, για τους οποίους η διατροφή είναι μόνιμο μέλημα.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν επίσης συνειδητοποιήσει τη σημασία των διατροφικών συνηθειών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Τα πακέτα σπα θα πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτό το θέμα και να προσφέρουν εξατομικευμένες επιλογές για τους πελάτες. Αυτό δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ιατρικές υπηρεσίες σπα και ευεξίας, αφού η σωστή διατροφή είναι βασικός παράγοντας ευεξίας. Συνεπώς, η πρόσληψη ή η συνεργασία με έναν διατροφολόγο θα προσθέσει περισσότερη αξία στην προσφορά.

'Ύπνος και χαλάρωση

Οι θεραπείες ύπνου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την καταπολέμηση της αϋπνίας και των προβλημάτων ύπνου σε αντίθεση με τη λήψη φαρμάκων. Η έμφαση σε ορισμένους τύπους διαλογισμού και ενδοσκοπικές θεραπείες μπορεί να προσελκύσει μια νέα σειρά πελατών που αναζητούν τρόπους επανεκπαίδευσης του μυαλού και του σώματός τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 2. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

 3. 01/12 16:19

  Σε Συνέδριο - Έκθεση στη Ν. Κορέα η Ρόδος και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

 4. 01/12 16:16

  Νέα μαρίνα στο Μεγανήσι

 5. 01/12 14:10

  Τουρισμός | Hotelbeds: Οι 7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα παγκόσμια ταξίδια το 2023

 6. 01/12 13:50

  Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό δέντρο στο Rockefeller Centre (βίντεο)

 7. 01/12 13:39

  Γερμανικός τουρισμός | -42% οι κρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2023 έναντι του 2019

 8. 01/12 13:03

  ΕΟΤ Γερμανίας: Εκδήλωση στη Φρανκφούρτη για παρουσίαση Ελληνικών προορισμών

 9. 01/12 12:44

  Έρευνα GetYourGuide: Εμπειρίες με συναισθηματική αξία και ταξίδια τα δημοφιλέστερα δώρα των Γερμανών τα Χριστούγεννα

 10. 01/12 12:39

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/12

 11. 01/12 12:06

  Ο "τηλεφωνικός τουρισμός" συναρπάζει τους Τούρκους- Ταξίδια στη Γεωργία για φτηνότερα iPhone

 12. 01/12 12:03

  Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

 13. 01/12 11:55

  Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

 14. 01/12 11:22

  Aegean: Νέα σύνδεση Νιουκάστλ – Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 15. 01/12 11:18

  Συγχωνεύονται Air India και Vistara | Δημιουργείται ο κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ινδίας

 16. 01/12 11:03

  Tus Airways | Πτήσεις Αθήνα- Τελ Αβίβ και Λάρνακα- Ηράκλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

 17. 01/12 10:00

  Το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης XENIA

 18. 01/12 09:49

  WTTC | Ο τουρισμός πόλεων πρωτοστατεί στην παγκόσμια ανάκαμψη - Έρχεται λαμπρή 10ετία για τις πόλεις

 19. 01/12 08:51

  Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβάλλονται σήμερα στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

 20. 30/11 15:31

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Μήλου για το 2023

 21. 30/11 14:10

  Η Σαντορίνη στους 8 καλύτερους στον κόσμο για τα χειμερινά γαμήλια ταξίδια των Αμερικανών

 22. 30/11 13:57

  Rolls-Royce & easyJet αλλάζουν τις πτήσεις του μέλλοντος: Πρωτοποριακός κινητήρας εκμηδενίζει τις εκπομπές άνθρακα

 23. 30/11 13:57

  Παπαζάχος σε ΣΚΑΪ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος

 24. 30/11 13:54

  Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 25. 30/11 13:41

  Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο

 26. 30/11 13:34

  «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Νέα δυνατότητα υποβολής αιτήματος επαλήθευσης

 27. 30/11 13:32

  H Θεσσαλία φιλοξένησε τα μέλη της ECTAA και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

 28. 30/11 12:52

  Ξενοδοχεία: Αυτή είναι η στρατηγική που εκτοξεύει τα έσοδα, το loyalty και την ικανοποίηση πελατών

 29. 30/11 12:35

  Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι 5 υποψήφιες καλύτερες ταινίες για το «ευρωπαϊκό Όσκαρ» - Δείτε τα τρέιλερ

 30. 30/11 12:30

  EasyJet: Νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 31. 30/11 11:57

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα Airbnb στη Σαντορίνη 

 32. 30/11 11:50

  Κύπρος | Έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο resort της Ευρώπης με μεγαλοπρεπές καζίνο - Αλλάζει το τουριστικό προφίλ του νησιού

 33. 30/11 11:21

  Cruise.co.uk: Οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές το 2023 – «Θα είναι η χρονιά της κρουαζιέρας»

 34. 30/11 10:59

  Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

 35. 30/11 10:35

  Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τα τουριστικά γραφεία, με δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία

 36. 30/11 09:29

  Γερμανικός τουρισμός | Επανέρχεται δυναμικά το 2023 ο ιστορικός Neckermann - Ισχυρή παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα

 37. 30/11 09:15

  Εύβοια: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα - Διχογνωμία αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός

 38. 30/11 09:06

  Κικίλιας: Ενδιαφέρον της Flyadeal για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 39. 29/11 18:11

  Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

 40. 29/11 17:48

  Σ.Ζαχαράκη | Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

 41. 29/11 16:01

  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων

 42. 29/11 15:58

  WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό

 43. 29/11 15:50

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 44. 29/11 14:12

  ΕΤΑΔ | Ολοκληρώθηκε η θητεία του CEO Στέφανου Βλαστού

 45. 29/11 13:55

  ΕΕ: Αντίο στο «airplane mode» στις πτήσεις – Ελεύθερα κλήσεις, μηνύματα και διαδίκτυο μέσω 5G

 46. 29/11 13:33

  EasyJet: Εκτοξεύεται η ζήτηση των Βρετανών για τις περιόδους αιχμής παρά την ακρίβεια

 47. 29/11 13:17

  Conde Nast Traveller | Η Αθήνα καλύτερος οικονομικός city break προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

 48. 29/11 12:51

  Συνέδριο ECTAA: «Το μέλλον των πακέτων διακοπών βρίσκεται σε κίνδυνο»

 49. 29/11 12:23

  LLM: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ιστιοπλοΐα

 50. 29/11 12:06

  Θαλάσσιος τουρισμός: Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το γιώτινγκ στην Αθήνα

 51. 29/11 11:41

  «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη

 52. 29/11 11:16

  Επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη 3.000 ανέργων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 53. 29/11 11:06

  «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο»: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα αγριολούλουδα της Κρήτης και τους «προστάτες» τους

 54. 29/11 10:40

  Κωνσταντινούπολη | Στα ύψη τα ενοίκια λόγω εκτίναξης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

 55. 29/11 09:54

  Η Ε.Ξ. Ρόδου παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «Χτίζοντας ένα θαύμα»

 56. 29/11 09:34

  Jet2.com | Περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι από το Stansted προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

 57. 29/11 09:20

  Το Κ2Β – Business empowerment by Kotsovolos πρωταγωνίστησε στη φετινή έκθεση ΧΕΝΙΑ

 58. 29/11 09:07

  Β.Κικίλιας | Συμφωνία για επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

 59. 28/11 16:44

  «Reimagining success» | Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ

 60. 28/11 16:28

  O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

 61. 28/11 15:46

  Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

 62. 28/11 15:42

  Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!

 63. 28/11 15:25

  Τουρισμός φυλακών: Ιστορικό ενδιαφέρον ή νοσηρή περιέργεια;

 64. 28/11 15:17

  Οι Ισραηλινοί πρώτη εθνικότητα σε κρατήσεις την εορταστική περίοδο στην Αθήνα

 65. 28/11 14:00

  Διαδικτυακές πλατφόρμες: Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας για έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο

 66. 28/11 13:08

  Eurocontrol: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη SKY express - Aύξηση 162% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019

 67. 28/11 12:55

  Τουρισμός: Τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών δίνουν γερές δόσεις ανάσας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία

 68. 28/11 12:30

  WTTC | 6 στους 10 ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν με αειφόρο τρόπο

 69. 28/11 11:01

  Booking.com | Σήμανση τριών επιπέδων για τα τουριστικά καταλύματα με βιώσιμες πρακτικές

 70. 28/11 10:55

  Ο Βασίλης Κικίλιας στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στο Ριάντ

 71. 28/11 10:39

  Δήμος Αθηναίων: Λαμπερά Χριστούγεννα και ατμόσφαιρα γιορτής σε όλη την Αθήνα

 72. 28/11 10:29

  Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

 73. 28/11 10:25

  Οι χειρότεροι επιβάτες αεροπλάνου σύμφωνα με μια αεροσυνοδό

 74. 28/11 10:18

  Ο μαζικός τουρισμός οφείλει να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερους δείκτες

 75. 28/11 09:57

  Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023

 76. 28/11 09:10

  O ταξιδιώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την άυλη εμπειρία που θα αποκομίσει στον προορισμό

 77. 27/11 17:34

  Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

 78. 27/11 17:23

  Κρήτη | Οι Γερμανοί μετατρέπουν τη Μεσσαρά σε… πλατφόρμα Airbnb

 79. 27/11 17:16

  Οι Περιφερειάρχες της χώρας στην ακριτική Ρω και στο Καστελόριζo

 80. 27/11 17:09

  ΣΕΤΚΕ | Η «νέα πρόταση στη διαμονή» με 3 Δράσεις και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία στα μικρά καταλύματα

 81. 27/11 12:48

  Κύπρος | Κλειδί για το 2023 η προσέλκυση τουρισμού από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής

 82. 27/11 11:59

  10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ | Κοινό αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της ξενοδοχίας - Η αποχώρηση από τα κοινά του κ.Ρέτσου

 83. 27/11 10:56

  Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

 84. 27/11 10:54

  Βασίλης Κικίλιας: Επέκταση της σεζόν από το Καστελόριζο μέχρι την Αθήνα

 85. 27/11 10:43

  Μείωση μισθώματος για το 2023 σε δημοτικό ακίνητο που λειτουργεί ως Ξενώνας στην Κοινότητα Ελατούς

 86. 27/11 10:39

  Επιδείνωση του Δείκτη Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης στο Βέλγιο

 87. 26/11 10:50

  Αστροτουρισμός στην Κρήτη | Αστεροσχολείο στη Σητεία - ψηφιακή εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 88. 26/11 10:46

  Β.Κικίλιας | Ο βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο της επόμενης καμπάνιας

 89. 26/11 10:43

  Eπενδύσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης κατηγορίας σε ξενοδοχείο του Πειραιά

 90. 26/11 10:41

  Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

 91. 25/11 16:57

  ECTAA - HATTA - FEDHATTA: Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός οργανωμένος τουρισμός στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ECTAA

 92. 25/11 16:08

  Εγκαίνια του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα

 93. 25/11 16:06

  Έρευνα Wyndham: Οι Γερμανοί διψούν για διακοπές, όμως αλλάζουν ταξιδιωτικές συνήθειες λόγω πληθωρισμού

 94. 25/11 15:55

  Η AEGEAN έχει σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019

 95. 25/11 15:31

  TAP Air Portugal: Διήμερη απεργία στις 8 & 9 Δεκεμβρίου – Οι μισές πτήσεις ακυρώνονται

 96. 25/11 15:18

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

 97. 25/11 15:14

  Αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες η προσφορά δωρεάν Κυπριακού Προγεύματος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

 98. 25/11 15:06

  Σύλλογος Κρήτης | Ο ρόλος του Διευθυντή Ξενοδοχείων: παρελθόν-παρόν-μέλλον

 99. 25/11 13:42

  Studiosus: Οι Κυκλάδες στον νέο κατάλογο smart & small για το 2023

 100. 25/11 13:31

  Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία η Ακρόπολη