GBTA: Ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών έως το 2024

GBTA: Ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών έως το 2024Πηγή φωτό: Pixabay

Η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών το 2021, προχώρησε με πιο αργό και επιφυλακτικό ρυθμό από ό,τι αναμενόταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Global Business Travel Association (GBTA), τη μεγαλύτερη ένωση επαγγελματικών ταξιδιών στον κόσμο, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τελευταίας ετήσιας έρευνας BTI™ Outlook.

Η 13η έκδοση του BTI Outlook είναι μια μελέτη των δαπανών και της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδιών, που καλύπτει 73 χώρες σε 44 κλάδους. Για πρώτη φορά φέτος, οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν πληροφορίες ερευνών από παγκόσμια ανώτερα οικονομικά στελέχη καθώς και επαγγελματίες ταξιδιώτες. Στη μελέτη διαπιστώνεται ότι  οι παγκόσμιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν το 2022, με την  πλήρη ανάκαμψη να αναμένεται το 2024, κλείνοντας το έτος με ρυθμό 1,4 τρισ. δολαρίων πριν από την πανδημία το 2019 και ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως.

Αναλυτικά, η έρευνα παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση των επαγγελματικών ταξιδιών το 2021 με προβλέψεις για το 2022 και μετά, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων ανάκαμψης την εποχή μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι προβλέψεις και τα βασικά σημεία ανάλυσης σε δολάρια ΗΠΑ, έχουν ως εξής:

Η παγκόσμια δραστηριότητα επαγγελματικών ταξιδιών έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την απότομη ύφεση που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Μετά τη μείωση κατά 53,8% το 2020 στα 661 δισ δολάρια, οι παγκόσμιες δαπάνες αναμένεται να έχουν ανακάμψει κατά 14% το 2021 στα 754 δισ δολάρια. Συνεπώς οι ρυθμοί είναι πιο αργοί από ό,τι προβλεπόταν στην προηγούμενη έκθεση BTI Outlook της GBTA που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Παρά την ισχνή ανάκαμψη το 2021, αναμένεται άνοδος 38% από έτος σε έτος το 2022, καθώς η ανάκαμψη και η περιορισμένη ζήτηση κινούνται με υψηλότερο ρυθμό, επαναφέροντας τις παγκόσμιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια σε πάνω από 1 τρισ δολάρια.

Η ανάκαμψη θα συνεχιστεί το 2023, με τις παγκόσμιες δαπάνες να αυξάνονται κατά 23% από έτος σε έτος, καθώς επιστρέφουν ακόμη περισσότερα διεθνή και ομαδικά ταξίδια.

Μέχρι το 2024, τα παγκόσμια επαγγελματικά ταξίδια προβλέπεται να έχουν ανακάμψει πλήρως, κλείνοντας το έτος στα 1,48 τρισ δολάρια ή λίγο πάνω από τις δαπάνες του 2019 πριν από την πανδημία, ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2025, η παγκόσμια ανάπτυξη των επαγγελματικών ταξιδιών προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 4,3% –λίγο κάτω από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5,1% της δεκαετίας του 2020– κλείνοντας το έτος στα προβλεπόμενα 1,5 τρις. δολάρια.

Ωστόσο, οι επίμονες απειλές και διαταραχές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι πιέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, το αυξημένο κόστος και η καθυστέρηση ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές, είναι μερικοί μόνο από τους κινδύνους που διακυβεύουν τον στόχο. Επιπλέον, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι πιθανές επιπτώσεις των αναδυόμενων παραγόντων, όπως η ευρεία υιοθέτηση μοντέλων απομακρυσμένης εργασίας, οι μακροπρόθεσμες περικοπές ή η εξάλειψη των επαγγελματικών ταξιδιών και του όγκου ταξιδιών, καθώς  και η αυξημένη προσοχή σε πρακτικές βιωσιμότητας και πολιτικές για επαγγελματικά ταξίδια.

Η Βόρεια Αμερική ηγήθηκε της ανάκαμψης, οι ΗΠΑ ειδικότερα, με ανάκαμψη 27% το 2021. Οι αγορές επαγγελματικών ταξιδιών στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν ανάπτυξη 15% έως 20% το 2021.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν καθυστερήσει το 2021. Η αναδυόμενη Ευρώπη αναμένεται να κερδίσει μόνο 10% και για την περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια για το 2021 αναμένεται να μειωθούν κατά 3,8% από τα επίπεδα του 2020. Αυτό προκύπτει από την υποαπόδοση στις αρχές του έτους, αλλά με την πρόσφατη αναζωπύρωση, η ζήτηση επαγγελματικών ταξιδιών στην περιοχή πρόκειται να ξεπεράσει τα περισσότερα μέρη του κόσμου, αποκλείοντας τυχόν αναποδιές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Η ανάκαμψη στην Ασία-Ειρηνικό ήταν πιο αργή, λόγω της καθυστέρησης στο άνοιγμα των συνόρων και της μεγάλης εξάρτησης από τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια. Η αναμενόμενη ανάπτυξη της Κίνας υποβαθμίστηκε πέρυσι λόγω των προκλήσεων που τίθενται από χρηματοοικονομικά και άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μεγαλύτερους κινδύνους.

Τα επαγγελματικά ταξίδια στη Λατινική Αμερική έχουν σχετικά καλύτερη απόδοση όσον αφορά τα ποσοστά, αναγνωρίζοντας ότι οι όγκοι ποικίλλουν σημαντικά σε όλες τις περιοχές, καθώς ενισχύθηκαν από λιγότερους κρατικούς περιορισμούς, καθώς και από την επιθυμία και την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών να επιστρέψουν στα επαγγελματικά ταξίδια. Ωστόσο, η αύξηση του δημόσιου χρέους και των επιτοκίων, η μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας και τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μελλοντικές απειλές για τα επαγγελματικά ταξίδια στη Λατινική Αμερική.

Συνολικές δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια – 15 κορυφαίες αγορές (2021)

Η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών, διαφέρει επίσης ανά κλάδο. Οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες και η ακίνητη περιουσία ήταν ανθεκτικές μέχρι σήμερα, ενώ το εμπόριο χονδρικής αμφισβητείται. Οι υπηρεσίες διαμονής και τροφίμων, οι τέχνες, η ψυχαγωγία, η αναψυχή και το λιανικό εμπόριο, που επηρεάστηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναμένεται να ανακάμψουν απότομα κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 40 Οικονομικών Διευθυντών στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό και την Ευρώπη, το 70% θεώρησε ότι το 2022 η συνολική οικονομία στη χώρα τους θα είναι καλύτερη ή πολύ καλύτερη από το 2021.

Περίπου οι μισοί (52%) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αναμένουν πως το 2022 οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια της εταιρείας τους θα φτάσουν τα επίπεδα του 2019.

Όταν ρωτήθηκαν για τη σημασία του επαγγελματικού ταξιδιού για την εταιρεία τους, οι ερωτηθέντες θεώρησαν ότι οι κύριοι λόγοι απόδοσης επένδυσης για επαγγελματικά ταξίδια είναι οι πωλήσεις και η επιχειρηματική ανάπτυξη (68%), ο εσωτερικός επιχειρηματικός σχεδιασμός και στρατηγική (50%), η διαχείριση λογαριασμού πελατών (48%) και εκπαίδευση και ανάπτυξη εργαζομένων (48%).

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι έτοιμοι και πρόθυμοι

Ανάμεσα σε 400 παγκόσμιους επαγγελματίες ταξιδιώτες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 86% αναφέρει ότι για να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους, χρειάζονται ταξίδια. Η πλειοψηφία (81%) πιστεύει ότι ο όγκος των εγχώριων επαγγελματικών ταξιδιών τους θα είναι μεγαλύτερος ή ισοδύναμος το 2022 από ό,τι πριν από την πανδημία.

Πάνω από το ήμισυ (54%) ελπίζει ότι θα ταξιδεύει πιο συχνά στο μέλλον. Ωστόσο, το 43% δεν ενοχλείται από τα λιγότερα ταξίδια, είτε τα νοσταλγεί, είτε όχι.

Επίσης, τέσσερις στους πέντε (81%) των επαγγελματιών ταξιδιωτών απάντησαν ότι η εταιρεία τους απαιτεί εμβόλια για τα ταξίδια και τις προσωπικές συναντήσεις.

Προκλήσεις στον ρυθμό ανάκαμψης

Η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει στο 5,8% το 2021 και στο 4,2% το 2022. Σε περίπτωση που επέλθει ακόμη ένα κύμα κορωνοϊού, η Κίνα επιβαρυνθεί περαιτέρω ή/και θα ενταθεί η έλλειψη ενέργειας, συνεπώς ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες αναθεωρήσεις προς τα κάτω.

Η έρευνα περιγράφει επίσης 4 προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη ανάκαμψη στα παγκόσμια επαγγελματικά ταξίδια: 1) την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού, 2) την εθνική ταξιδιωτική πολιτική, 3) το συναίσθημα των επαγγελματικών ταξιδιωτών και 4) την πολιτική διαχείρισης εταιρικών ταξιδιών. Η ανάκαμψη παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την κυκλοφορία του εμβολίου, την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο και την ομαλοποίηση των ταξιδιωτικών πολιτικών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Οι διαχειριστές ταξιδιών θα αντιμετωπίσουν επίσης την πρόκληση της φροντίδας με αυξανόμενα κόστη, προτεραιότητες βιωσιμότητας και νέες εκτιμήσεις σχετικά με την απόδοση επένδυσης (ROI) των επαγγελματικών ταξιδιών.

Σχετικά με την Global Business Travel Association

Η Global Business Travel Association (GBTA) είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός οργανισμός επαγγελματικών ταξιδιών και συνεδρίων στον κόσμο με έδρα την Ουάσιγκτον και με δραστηριότητες σε τέσσερις ηπείρους. Περισσότερα από 9.000 μέλη της GBTA διαχειρίζονται πάνω από 345 δισ δολάρια παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών και ετήσιες δαπάνες συνεδρίων. Τέλος, η GBTA παρέχει μεταξύ άλλων εκπαίδευση, εκδηλώσεις, έρευνα και ενημέρωση σε ένα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 28.000 επαγγελματίες του ταξιδιού και 125.000 ενεργές επαφές.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 2. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 3. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 4. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 5. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 6. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 7. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 8. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 9. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 10. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 11. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 12. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 13. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 14. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 15. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 16. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 17. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 18. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 19. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 20. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 21. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 22. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 23. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 24. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 25. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 26. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 27. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 28. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 29. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 30. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 31. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 32. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 33. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 34. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 35. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 36. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 37. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 38. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 39. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 40. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 41. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 42. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 43. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 44. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 45. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 46. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 47. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 48. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 49. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 50. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 51. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 52. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 53. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 54. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 55. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 56. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 57. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 58. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 59. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 60. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 61. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 62. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 63. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 64. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 65. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 66. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 67. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 68. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 69. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 70. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 71. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 72. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 73. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 74. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 75. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 76. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 77. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 78. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 79. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 80. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 81. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 82. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 83. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 84. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 85. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

 86. 21/01 08:12

  Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

 87. 21/01 08:05

  Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

 88. 20/01 19:32

  «Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας» για τα ξενοδοχεία της Metaxa Hospitality Group

 89. 20/01 18:47

  Στην εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός» μισθώθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια»

 90. 20/01 18:35

  Β. Κικίλιας | Υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού η Ρόδος, που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος

 91. 20/01 15:37

  Έγκριση μελέτης για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 92. 20/01 14:18

  Το αποτύπωμα στα social media επηρεάζει την επαγγελματική ζωή

 93. 20/01 14:09

  Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την ανάγκη ένταξης των τουριστικών γραφείων

 94. 20/01 14:06

  Marco Polo: Δεκαήμερο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα το 2022

 95. 20/01 14:01

  H Emirates συνεχίζει κανονικά τις πτήσεις της στις ΗΠΑ

 96. 20/01 13:29

  Ο CEO της DER Touristik νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουρισμού Γερμανίας

 97. 20/01 13:19

  Κ.Νοτοπούλου | Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των τουριστικών γραφείων

 98. 20/01 13:12

  Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Skippers και ναυλομεσιτών και διαχειριστών σκαφών

 99. 20/01 13:04

  «The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

 100. 20/01 12:47

  Oλοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων από μεγάλες μονάδες εστίασης στο Ηράκλειο