Τουρισμός: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια που καθόρισε η πανδημία – Οι πλούσιοι διαλέγουν Ελλάδα

Τουρισμός: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια που καθόρισε η πανδημία – Οι πλούσιοι διαλέγουν Ελλάδα

Aπό το τέλος των μίνι αποδράσεων στο εξωτερικό, μέχρι την άνθιση των περιπατητικών διακοπών, των staycation και των ιδιωτικών τζετ, ο κορωνοϊός προκάλεσε αλλαγές ευρείας κλίμακας στα ταξίδια διαμορφώνοντας νέες προτιμήσεις στους ταξιδιώτες.

Η Telegraph τις εντόπισε και μεταδίδει εκείνες που πρόκειται να παραμείνουν στο μέλλον...

1. Η κατάρρευση των διακοπών city break στο εξωτερικό

Τα έξοδα, το άγχος και η γραφειοκρατία των τεστ κορωνοϊού έχουν σκοτώσει το αυθόρμητο πνεύμα των ταξιδιωτών, οδηγώντας τις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό σε κατάρρευση. Μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήρε την απαίτηση για αρνητικό τεστ κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο - και χαλάρωσε τους κανόνες της στα τεστ της δεύτερης ημέρας (αν και αναμένεται η ημερομηνία ισχύος του μέτρου αυτού) - ένα γρήγορο ταξίδι στην Ευρώπη ήταν απλώς, για τους περισσότερους, πολύ αγχωτικό και μόνο στη σκέψη.

«Τον Σεπτέμβριο, η σύζυγός μου και εγώ παρολίγο να κλείσουμε ένα Σαββατοκύριακο στην Ισπανία», λέει ο αναγνώστης της Telegraph, John Carlton. «Η χώρα ήταν στην πράσινη λίστα - αλλά με δύο φόρμες εντοπισμού επιβατών για συμπλήρωση, δύο τεστ για πληρωμή και πολύ άγχος αν δεν πήγαιναν όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό, νιώσαμε πολύ αβέβαιοι. Στο τέλος, πήγαμε αλλά για 10 ημέρες: αισθανόμουν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να δικαιολογήσουμε την προσπάθεια».

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χαλάρωση των τεστ στις 17 Σεπτεμβρίου, οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουρ οπερέιτορ κατέγραψαν αμέσως αύξηση στις κρατήσεις και τις αναζητήσεις ολιγοήμερων ταξιδιών. Την επόμενη ημέρα, εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε στην Telegraph: «[έχουν ήδη] αυξηθεί οι κρατήσεις για τις διακοπές στην πόλη, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν μεγαλύτερη σιγουριά να φύγουν για συντομότερα χρονικά διαστήματα τώρα που μειώνονται οι απαιτήσεις των τεστ».

Σταδιακά, η διάθεση για ταξίδια σύντομης διάρκειας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της easyJet, Paul Bixby: «Οι πιο περιζήτητες σύντομες αποδράσεις φέτος το χειμώνα αφορούν τις τρεις διανυκτερεύσεις, με την Ισλανδία και το Άμστερνταμ να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί μας, ενώ η Κρακοβία και το Παρίσι προηγούνται για το επόμενο καλοκαίρι».

Πλέον στις κρατήσεις για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, οι Βρετανοί επιλέγουν να επισκεφτούν μόνο έναν προορισμό - αντί να «χωρέσουν» πολλές χώρες σε ένα ενιαίο πρόγαρμμα διακοπών. «Αυτό οφείλεται στις επιπρόσθετες επιπλοκές πολλαπλών κανονισμών για τον Covid και πιθανά ζητήματα στα σύνορα», εξηγεί ο Johnny Bealby, από την ταξιδιωτική εταιρεία περιπέτειας Wild Frontiers. «Όσον αφορά τις γενικές τάσεις, σίγουρα βλέπουμε να είναι πολύ δημοφιλή ταξίδια σε χώρες με άγρια φύση όπως η Μογγολία, το Κιργιζιστάν και το Ομάν. Αλλά τα ταξίδια μας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης μεγάλη ανταπόκριση στους ταξιδιώτες».

2. Διακοπές staycation: Ήρθαν για να μείνουν;

Η διάδοση των staycation ήταν περισσότερο ανάγκη παρά τάση τον τελευταίο χρόνο - αλλά τα ταξίδια στο εσωτερικό είναι εδώ για να μείνουν, προβλέπει η εκπρόσωπος του Intrepid Travel, υπεύθυνη για την περιοχή ΕΜΕΑ, Zina Bencheikh. «Καθώς όλοι γνωρίζουμε περισσότερο τον αντίκτυπο των ταξιδιών στον πλανήτη, εκτιμώ ότι τα κοντινά ταξίδια θα αποτελέσουν μακροπρόθεσμη τάση».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κορνουάλη και το Ντέβον ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του φετινού καλοκαιριού, με μερίδιο αγορά πάνω από το 18%.

3. Μια πνοή νέου αέρα, και δωμάτιο για έναν

Ένας απλός περίπατος, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ήταν η μόνη ευκαιρία των ανθρώπων να βγουν από το σπίτι και να κοινωνικοποιηθούν  - μια αναγκαιότητα που τώρα αντικατοπτρίζεται και στις επιλογές των διακοπών μας, αναφέρει η ταξιδιωτική εταιρεία περιπέτειας Explore. "Τους τελευταίους τρεις μήνες, το 31% των κρατήσεών μας αφορούσε τον περιπατητικό τουρισμό, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 20% το 2019", εξηγεί ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Michael Edwards.

Πολλοί ταξιδεύουν πλέον μόνοι. Το τελευταίο τρίμηνο, το 49% των κρατήσεων της εταιρείας προέρχονταν από μεμονωμένους ταξιδιώτες, έναντι 42% την ίδια περίοδο του 2019. «Κατά τη διάρκεια του lockdown, οι άνθρωποι ανακάλυψαν το περπάτημα και την ποδηλασία», δήλωσε ο κ. Edwards, «αλλά πολλοί από αυτούς ενδέχεται να μην έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και έτσι αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μικρές ομαδικές διακοπές ως μοναχικοί ταξιδιώτες».

Ωστόσο, η άνοδος των μοναχικών ταξιδιών δεν αφορά αποκλειστικά διακοπές περιπέτειας. Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, το 30% των Βρετανών σχεδιάζει να ταξιδέψει με αυτο τον τρόπο στο κοντινό μέλλον, σε σύγκριση με αντίστοιχο ποσοστό 17% πριν από την πανδημία.

4. Η άνοδος των ταξιδιών με ιδιωτικά τζετ

Για τους πολύ πλούσιους ταξιδιώτες, η πανδημία οδήγησε σε αύξηση των ταξιδιών με ιδιωτικά αεροσκάφη, με τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών να κάνουν λόγο για μια νέα ποικιλία πελατών που δεν περιορίζονται στους επαγγελματίες ταξιδιώτες οι οποίοι ήταν εκείνοι που κυρίως «γέμισαν» τις πτήσεις αυτές πριν από τον Covid.

«Πολλοί από αυτούς τους πελάτες συνήθιζαν να ταξιδεύουν στην πρώτη θέση, αλλά μετά τον Covid στράφηκαν στα ιδιωτικά αεροσκάφη για να αποφύγουν τα πλήθη στα αεροδρόμια και για να μην ταξιδεύουν με άτομα που δεν γνωρίζουν», δηλώνει ο  σπεσιαλίστας τσάρτερ Chapman Freeborn.

Οι τρέχουσες κρατήσεις, ανέφερε, είναι σε παρόμοια επίπεδα με τις αντίστοιχες προ πανδημίας, μιλώντας για εκτόξευση της ζήτησης από την κατάργηση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης χωρών από τη Βρετανία, στις 4 Οκτωβρίου.

Η άνοδος αυτή προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021 και μετά, και προέρχεται από διαφορετικό μίγμα πελατών, επισημαίνει η εταιρία.

Για τους ταξιδιώτες των ιδιωτικών τζετ, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν τη Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, το Μαυροβούνιο και την Ιταλία - ειδικά κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής και άλλα δημοφιλή σημεία σκαφών αναψυχής. Ωστόσο, οι δημοφιλείς προορισμοί καθορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ίσχυαν, αυτούς που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, τονίζει η εταιρία.

5. Τα πακέτα διακοπών συνεχίζουν δυναμικά

Εν μέσω των ταξιδιωτικών περιορισμών και του κλεισίματος των συνόρων εξαιτίας της πανδημίας, τα πακέτα διακοπών προσέφεραν οικονομική προστασία και σταθερότητα σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον. «Από την αρχή της πανδημίας, καταγράφουμε συνεχή τάση για κρατήσεις μέσω καταξιωμένων επαγγελματιών στα ταξίδια» δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ABTA.

«Λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με τα ταξίδια τους τελευταίους 18 μήνες, τα δεδομένα έδειξαν ότι οι ταξιδιώτες προσελκύονται όλο και περισσότερο από την προσφορά πρόσθετης προστασίας και ηρεμίας που συνοδεύει την κράτηση πακέτων διακοπών».

Θα παραμείνουν όμως το ίδιο σημαντικά τα πακέτα ταξιδιών με το άνοιγμα των χωρών παγκοσμίως; Σύμφωνα με την Ένωση Ανεξάρτητων Τουριστικών Επιχειρήσεων, AITO, περίπου το 61 % των Βρετανών ταξιδιωτών εξακολουθούν να σχεδιάζουν κρατήσεις για  το επόμενο ταξίδι τους –εσωτερικού ή εξωτερικού - μέσω ταξιδιωτικής εταιρείας και όχι ανεξάρτητα.

Η οργάνωση του ταξιδιού από τον ίδιο τον ταξιδιώτη μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων όμως τον εκθέτει σε κινδύνους, επισημαίνει ο επικεφαλής Εμπορικού τμήματος της ΑΙΤΟ, Bharat Gadhoke. Στις κρατήσεις πακέτων διασφαλίζεται η οικονομική προστασία των ταξιδιωτών και πνευματική ηρεμία ότι θα έχει βοήθεια από ειδικούς καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς εάν χρειαστεί οτιδήποτε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις διακοπές, υπογράμμισε.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 28/01 16:55

  Η Ε.Ε. εγκρίνει την υπό όρους εξαγορά της Kustomer από τη Meta (πρώην Facebook)

 2. 28/01 14:28

  Η Air France αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις

 3. 28/01 14:24

  Η Royal Caribbean παραλαμβάνει το πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό της, Wonder of the Seas

 4. 28/01 13:58

  CLIA: Σχεδόν ολική επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο του 2022

 5. 28/01 12:37

  TUI Ην. Βασιλείου: Αναμένει "έκρηξη" κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο

 6. 28/01 12:12

  'Τουρισμός για Όλους" | Πληρωμές: Χωρίς υποβολή ενημεροτήτων - Ακατάσχετο & ασυμψήφιστο πληρωμών

 7. 28/01 11:32

  Austrian: Πτήσεις προς 19 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2022 – Νέα σύνδεση με Καβάλα

 8. 28/01 11:12

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

 9. 28/01 10:48

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα 2019 επιστρέφουν οι πτήσεις για τη σεζόν του 2022

 10. 28/01 10:27

  Palladium Hotel Group: Αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

 11. 28/01 09:38

  Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

 12. 28/01 09:28

  Οι Σέρρες της φυσικής ομορφιάς, των παραδόσεων και της πλούσιας ιστορίας

 13. 28/01 09:07

  Eπιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Γλυφάδα και Αθήνα

 14. 28/01 09:05

  Wyndham Hotels: Ισχυρό άρωμα γυναίκας με το πρόγραμμα Women Own The Room

 15. 28/01 09:05

  Αποφάσεις για μετατροπές κτιρίων σε Βόλο και Κω με ξενοδοχειακό ενδιαφέρον

 16. 28/01 09:00

  Ιταλία | Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Φεβρουάριο

 17. 28/01 08:52

  Γιατί το Θιβέτ πενταπλασίασε τον τουρισμό του

 18. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 19. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 20. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 21. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 22. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 23. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 24. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 25. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 26. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 27. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 28. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 29. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 30. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 31. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 32. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 33. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 34. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 35. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 36. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 37. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 38. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 39. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 40. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 41. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 42. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 43. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 44. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 45. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 46. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 47. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 48. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 49. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 50. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 51. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 52. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 53. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 54. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 55. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 56. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 57. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 58. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 59. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 60. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 61. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 62. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 63. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 64. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 65. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 66. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 67. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 68. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 69. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 70. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 71. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 72. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 73. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 74. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 75. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 76. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 77. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 78. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 79. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 80. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 81. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 82. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 83. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 84. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 85. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 86. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 87. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 88. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 89. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 90. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 91. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 92. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 93. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 94. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 95. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 96. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 97. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 98. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 99. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 100. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021