Τουρισμός: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια που καθόρισε η πανδημία – Οι πλούσιοι διαλέγουν Ελλάδα

Τουρισμός: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια που καθόρισε η πανδημία – Οι πλούσιοι διαλέγουν Ελλάδα

Aπό το τέλος των μίνι αποδράσεων στο εξωτερικό, μέχρι την άνθιση των περιπατητικών διακοπών, των staycation και των ιδιωτικών τζετ, ο κορωνοϊός προκάλεσε αλλαγές ευρείας κλίμακας στα ταξίδια διαμορφώνοντας νέες προτιμήσεις στους ταξιδιώτες.

Η Telegraph τις εντόπισε και μεταδίδει εκείνες που πρόκειται να παραμείνουν στο μέλλον...

1. Η κατάρρευση των διακοπών city break στο εξωτερικό

Τα έξοδα, το άγχος και η γραφειοκρατία των τεστ κορωνοϊού έχουν σκοτώσει το αυθόρμητο πνεύμα των ταξιδιωτών, οδηγώντας τις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό σε κατάρρευση. Μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήρε την απαίτηση για αρνητικό τεστ κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο - και χαλάρωσε τους κανόνες της στα τεστ της δεύτερης ημέρας (αν και αναμένεται η ημερομηνία ισχύος του μέτρου αυτού) - ένα γρήγορο ταξίδι στην Ευρώπη ήταν απλώς, για τους περισσότερους, πολύ αγχωτικό και μόνο στη σκέψη.

«Τον Σεπτέμβριο, η σύζυγός μου και εγώ παρολίγο να κλείσουμε ένα Σαββατοκύριακο στην Ισπανία», λέει ο αναγνώστης της Telegraph, John Carlton. «Η χώρα ήταν στην πράσινη λίστα - αλλά με δύο φόρμες εντοπισμού επιβατών για συμπλήρωση, δύο τεστ για πληρωμή και πολύ άγχος αν δεν πήγαιναν όλα σύμφωνα με το σχεδιασμό, νιώσαμε πολύ αβέβαιοι. Στο τέλος, πήγαμε αλλά για 10 ημέρες: αισθανόμουν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να δικαιολογήσουμε την προσπάθεια».

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χαλάρωση των τεστ στις 17 Σεπτεμβρίου, οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουρ οπερέιτορ κατέγραψαν αμέσως αύξηση στις κρατήσεις και τις αναζητήσεις ολιγοήμερων ταξιδιών. Την επόμενη ημέρα, εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε στην Telegraph: «[έχουν ήδη] αυξηθεί οι κρατήσεις για τις διακοπές στην πόλη, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν μεγαλύτερη σιγουριά να φύγουν για συντομότερα χρονικά διαστήματα τώρα που μειώνονται οι απαιτήσεις των τεστ».

Σταδιακά, η διάθεση για ταξίδια σύντομης διάρκειας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της easyJet, Paul Bixby: «Οι πιο περιζήτητες σύντομες αποδράσεις φέτος το χειμώνα αφορούν τις τρεις διανυκτερεύσεις, με την Ισλανδία και το Άμστερνταμ να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί μας, ενώ η Κρακοβία και το Παρίσι προηγούνται για το επόμενο καλοκαίρι».

Πλέον στις κρατήσεις για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, οι Βρετανοί επιλέγουν να επισκεφτούν μόνο έναν προορισμό - αντί να «χωρέσουν» πολλές χώρες σε ένα ενιαίο πρόγαρμμα διακοπών. «Αυτό οφείλεται στις επιπρόσθετες επιπλοκές πολλαπλών κανονισμών για τον Covid και πιθανά ζητήματα στα σύνορα», εξηγεί ο Johnny Bealby, από την ταξιδιωτική εταιρεία περιπέτειας Wild Frontiers. «Όσον αφορά τις γενικές τάσεις, σίγουρα βλέπουμε να είναι πολύ δημοφιλή ταξίδια σε χώρες με άγρια φύση όπως η Μογγολία, το Κιργιζιστάν και το Ομάν. Αλλά τα ταξίδια μας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης μεγάλη ανταπόκριση στους ταξιδιώτες».

2. Διακοπές staycation: Ήρθαν για να μείνουν;

Η διάδοση των staycation ήταν περισσότερο ανάγκη παρά τάση τον τελευταίο χρόνο - αλλά τα ταξίδια στο εσωτερικό είναι εδώ για να μείνουν, προβλέπει η εκπρόσωπος του Intrepid Travel, υπεύθυνη για την περιοχή ΕΜΕΑ, Zina Bencheikh. «Καθώς όλοι γνωρίζουμε περισσότερο τον αντίκτυπο των ταξιδιών στον πλανήτη, εκτιμώ ότι τα κοντινά ταξίδια θα αποτελέσουν μακροπρόθεσμη τάση».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Κορνουάλη και το Ντέβον ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του φετινού καλοκαιριού, με μερίδιο αγορά πάνω από το 18%.

3. Μια πνοή νέου αέρα, και δωμάτιο για έναν

Ένας απλός περίπατος, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ήταν η μόνη ευκαιρία των ανθρώπων να βγουν από το σπίτι και να κοινωνικοποιηθούν  - μια αναγκαιότητα που τώρα αντικατοπτρίζεται και στις επιλογές των διακοπών μας, αναφέρει η ταξιδιωτική εταιρεία περιπέτειας Explore. "Τους τελευταίους τρεις μήνες, το 31% των κρατήσεών μας αφορούσε τον περιπατητικό τουρισμό, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 20% το 2019", εξηγεί ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Michael Edwards.

Πολλοί ταξιδεύουν πλέον μόνοι. Το τελευταίο τρίμηνο, το 49% των κρατήσεων της εταιρείας προέρχονταν από μεμονωμένους ταξιδιώτες, έναντι 42% την ίδια περίοδο του 2019. «Κατά τη διάρκεια του lockdown, οι άνθρωποι ανακάλυψαν το περπάτημα και την ποδηλασία», δήλωσε ο κ. Edwards, «αλλά πολλοί από αυτούς ενδέχεται να μην έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και έτσι αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μικρές ομαδικές διακοπές ως μοναχικοί ταξιδιώτες».

Ωστόσο, η άνοδος των μοναχικών ταξιδιών δεν αφορά αποκλειστικά διακοπές περιπέτειας. Σύμφωνα με έρευνα της Booking.com, το 30% των Βρετανών σχεδιάζει να ταξιδέψει με αυτο τον τρόπο στο κοντινό μέλλον, σε σύγκριση με αντίστοιχο ποσοστό 17% πριν από την πανδημία.

4. Η άνοδος των ταξιδιών με ιδιωτικά τζετ

Για τους πολύ πλούσιους ταξιδιώτες, η πανδημία οδήγησε σε αύξηση των ταξιδιών με ιδιωτικά αεροσκάφη, με τους παρόχους των υπηρεσιών αυτών να κάνουν λόγο για μια νέα ποικιλία πελατών που δεν περιορίζονται στους επαγγελματίες ταξιδιώτες οι οποίοι ήταν εκείνοι που κυρίως «γέμισαν» τις πτήσεις αυτές πριν από τον Covid.

«Πολλοί από αυτούς τους πελάτες συνήθιζαν να ταξιδεύουν στην πρώτη θέση, αλλά μετά τον Covid στράφηκαν στα ιδιωτικά αεροσκάφη για να αποφύγουν τα πλήθη στα αεροδρόμια και για να μην ταξιδεύουν με άτομα που δεν γνωρίζουν», δηλώνει ο  σπεσιαλίστας τσάρτερ Chapman Freeborn.

Οι τρέχουσες κρατήσεις, ανέφερε, είναι σε παρόμοια επίπεδα με τις αντίστοιχες προ πανδημίας, μιλώντας για εκτόξευση της ζήτησης από την κατάργηση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης χωρών από τη Βρετανία, στις 4 Οκτωβρίου.

Η άνοδος αυτή προβλέπουμε ότι θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021 και μετά, και προέρχεται από διαφορετικό μίγμα πελατών, επισημαίνει η εταιρία.

Για τους ταξιδιώτες των ιδιωτικών τζετ, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν τη Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, το Μαυροβούνιο και την Ιταλία - ειδικά κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής και άλλα δημοφιλή σημεία σκαφών αναψυχής. Ωστόσο, οι δημοφιλείς προορισμοί καθορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ίσχυαν, αυτούς που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, τονίζει η εταιρία.

5. Τα πακέτα διακοπών συνεχίζουν δυναμικά

Εν μέσω των ταξιδιωτικών περιορισμών και του κλεισίματος των συνόρων εξαιτίας της πανδημίας, τα πακέτα διακοπών προσέφεραν οικονομική προστασία και σταθερότητα σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον. «Από την αρχή της πανδημίας, καταγράφουμε συνεχή τάση για κρατήσεις μέσω καταξιωμένων επαγγελματιών στα ταξίδια» δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ABTA.

«Λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με τα ταξίδια τους τελευταίους 18 μήνες, τα δεδομένα έδειξαν ότι οι ταξιδιώτες προσελκύονται όλο και περισσότερο από την προσφορά πρόσθετης προστασίας και ηρεμίας που συνοδεύει την κράτηση πακέτων διακοπών».

Θα παραμείνουν όμως το ίδιο σημαντικά τα πακέτα ταξιδιών με το άνοιγμα των χωρών παγκοσμίως; Σύμφωνα με την Ένωση Ανεξάρτητων Τουριστικών Επιχειρήσεων, AITO, περίπου το 61 % των Βρετανών ταξιδιωτών εξακολουθούν να σχεδιάζουν κρατήσεις για  το επόμενο ταξίδι τους –εσωτερικού ή εξωτερικού - μέσω ταξιδιωτικής εταιρείας και όχι ανεξάρτητα.

Η οργάνωση του ταξιδιού από τον ίδιο τον ταξιδιώτη μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων όμως τον εκθέτει σε κινδύνους, επισημαίνει ο επικεφαλής Εμπορικού τμήματος της ΑΙΤΟ, Bharat Gadhoke. Στις κρατήσεις πακέτων διασφαλίζεται η οικονομική προστασία των ταξιδιωτών και πνευματική ηρεμία ότι θα έχει βοήθεια από ειδικούς καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς εάν χρειαστεί οτιδήποτε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις διακοπές, υπογράμμισε.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 17/10 10:09

  Σπάει το φράγμα των πτήσεων στην Ευρώπη η United Airlines

 2. 17/10 09:40

  Αποφάσεις για ανακαίνιση ξενοδοχείου και επανάχρηση ακινήτου ως εστιατόριο στην Κέρκυρα

 3. 17/10 09:35

  EHL-Ecole hôtelière de Lausanne: Aπαντήσεις σε ερωτήματα για σπουδές στο εξωτερικό

 4. 16/10 16:52

  Moυσεία και αρχαιολογικός χώρος Αρχ. Ολυμπίας: Τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας

 5. 16/10 13:24

  Αεροδρόμιο Αθήνας: Συνάντηση Κικίλια - Παράσχη - Κοινή στόχευση για την περίοδο μετά τον COVID 

 6. 16/10 10:40

  Four Seasons: Πράσινη ενέργεια μέσω ηλιακής εγκατάστασης στις Σεϋχέλλες

 7. 16/10 10:15

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Χίο και Σκιάθο

 8. 16/10 09:33

  Facebook και Ray-Ban δημιουργούν τα πρώτα social media γυαλιά ηλίου

 9. 15/10 21:48

  Τουρισμός: Στις 8 Νοεμβρίου «ανοίγουν» οι ΗΠΑ στους εμβολιασμένους Ευρωπαίους

 10. 15/10 15:49

  Γ. Βερνίκος: Δημοκρατία και ανάπτυξη σε δύσκολους καιρούς

 11. 15/10 15:48

  Αυτά είναι τα ασφαλέστερα και πιο φιλικά στο περιβάλλον κρουαζιερόπλοια

 12. 15/10 15:04

  Προβολή της Κρήτης στη γερμανική και τη βελγική τουριστική αγορά

 13. 15/10 14:08

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τιμολόγηση των PCR και rapid tests στην ελληνική αγορά

 14. 15/10 14:04

  Βρετανικός τουρισμός: Τέλος τα PCR για εμβολιασμένους – «Πιο ελκυστικά τα διεθνή ταξίδια»

 15. 15/10 13:49

  Τουρκικός τουρισμός: 16 εκατ. διεθνείς τουρίστες το οκτάμηνο

 16. 15/10 13:46

  ΥΠΑ: Νέα παράταση notam πτήσεων εξωτερικού έως τις 22 Οκτωβρίου

 17. 15/10 13:29

  Άντζελα Γκερέκου: Ο ελληνικός τουρισμός επανασχεδιάζεται σύμφωνα με τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη

 18. 15/10 13:18

  Βαλεαρίδες: Πώς το τουριστικό βάουτσερ επανέφερε στη ζωή τα τουριστικά γραφεία

 19. 15/10 12:10

  Ο Δήμος Χερσονήσου στην έκθεση IFTM στο Παρίσι

 20. 15/10 11:15

  Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων έως τις 30 Ιουνίου 2022

 21. 15/10 11:05

  Γερμανία: Εκτιμήσεις για προβλήματα στις παραδόσεις προϊόντων και αυξήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων

 22. 15/10 10:35

  Ισπανία: Mηνιαία συνδρομή 250 ευρώ για την πληρωμή ενοικίου σε νέους 18 έως 35 ετών

 23. 15/10 10:22

  Κίνδυνος για τυφώνες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία

 24. 15/10 10:20

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Kάρπαθο και Πήλιο

 25. 15/10 10:09

  Θα «πετάξει» η γερμανική οικονομία το 2022

 26. 15/10 09:17

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης

 27. 14/10 19:34

  Marketing Greece: Hiking στον Αίνο

 28. 14/10 18:41

  Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Εξόρμηση σε Ελλάδα και εξωτερικό για ενίσχυση του τουρισμού

 29. 14/10 17:55

  Η Aegean αυξάνει τη συμμετοχή της στη ρουμανική Animawings

 30. 14/10 17:19

  Aegean | Επανεκκίνηση των απευθείας πτήσεων από Θεσσαλονίκη προς Μιλάνο και Ρώμη

 31. 14/10 15:43

  Γρ. Τάσιος | Γενική Συνέλευση ΠΟΞ: Ο αγώνας επιβίωσης των ξενοδοχείων δεν έχει τελειώσει

 32. 14/10 14:57

  Τέλος εποχής για την Alitalia – Τα προβλήματα και η οριστική κατάρρευση

 33. 14/10 14:04

  FTI: Υβριδικό κόνσεπτ διακοπών με «άνοιγμα» στα ξενοδοχεία πόλης

 34. 14/10 13:42

  320 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη του τουρισμού

 35. 14/10 13:35

  Το πρώτο ξενοδοχείο μηδενικού άνθρακα στον κόσμο – Πώς θα λειτουργεί

 36. 14/10 13:02

  Τουρισμός: Στο 50% του 2019 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το 9μηνο

 37. 14/10 12:25

  «Global Media Greece: Αποκλειστική Συνεργασία με τη Dyzio για Ελλάδα και Κύπρο»

 38. 14/10 12:20

  Δήμος Αθηναίων: Νέο πάρκο "τσέπης" στον Άγιο Αρτέμιο - Στόχος τα 10 έως το τέλος του έτους

 39. 14/10 12:11

  H Περιφέρεια Αττικής στην 1η Έκθεση BEYOND στη Θεσσαλονίκη 

 40. 14/10 11:56

  Süddeutsche Zeitung | Τουρισμός: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

 41. 14/10 11:27

  Η πανδημία αλλάζει συνήθειες και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο

 42. 14/10 11:18

  ΕΟΤ: Ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε Πολωνία και Γερμανία

 43. 14/10 11:15

  ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση ερώτησης για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στον Τουρισμό

 44. 14/10 11:08

  Μ.Κόνσολας: Κλειδί για την νησιωτική και περιφερειακή ανάπτυξη η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων

 45. 14/10 11:06

  Πως “εκμεταλλευόμαστε” τους ΟΤΑ για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων σε ξενοδοχεία και καταλύματα

 46. 14/10 10:30

  Εxpedia: 11 ταξιδιωτικές συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων

 47. 14/10 10:10

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Σκύρο, Κρήτη και Ζάκυνθο

 48. 14/10 09:40

  Αποφάσεις για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρέθυμνο και Πάργα

 49. 14/10 09:40

  Mediterranean College: Last Call -50% για το Μονοετές Bachelor στον Επισιτισμό.

 50. 14/10 09:21

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στα Χανιά

 51. 14/10 09:10

  Εξελίξεις στη μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού από την Λ. Αλεξάνδρας στον Βοτανικό

 52. 13/10 18:08

  Η KLM παρουσίασε τη νέα της μινιατούρα για την 102η επέτειό της: Το θέατρο Tuschinski στο Άμστερνταμ

 53. 13/10 16:40

  Ρώσοι t.o’s: Μαζικός τουρισμός στην Ελλάδα το 2022 – Ανάγκη για απευθείας πτήσεις

 54. 13/10 16:09

  WTTC | Πλήρης ελευθερία στα ταξίδια των εμβολιασμένων Βρετανών

 55. 13/10 15:27

  Πτήσεις: Γιατί το καλό ντύσιμο δεν θα σας δώσει ποτέ δωρεάν αναβάθμιση θέσης - Τι πρέπει να κάνετε

 56. 13/10 15:10

  Αυστρία: Έτσι λειτουργεί η «πληρωμένη» δημοσιογραφία

 57. 13/10 14:51

  UBS | Ορατός ο κίνδυνος φούσκας στις τιμές των κατοικιών παγκοσμίως

 58. 13/10 14:43

  B. Κικίλιας στο ΔΣ του ΞΕΕ: Η δική μου δουλειά είναι να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου

 59. 13/10 14:38

  Τουρισμός: Οι 5 τάσεις στα ταξίδια που καθόρισε η πανδημία – Οι πλούσιοι διαλέγουν Ελλάδα

 60. 13/10 12:07

  Το 2022 ίσως ο τουρισμός φτάσει στα επίπεδα του 2019 - προβληματισμός για την ενεργειακή κρίση

 61. 13/10 11:42

  InterRail: Δωρεάν ταξίδι στην Ευρώπη για νέους

 62. 13/10 11:10

  Άδειες για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παγγαίο και Χερσόνησο

 63. 13/10 10:45

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στη Λέσβο

 64. 13/10 10:10

  Τηλε-εργασία: Πώς εταιρείες προσελκύουν εργαζόμενους να βγουν από το σπίτι 

 65. 13/10 09:40

  Συνεργασία Emirates με HBO Max για premium τηλεοπτικές μεταδόσεις εν πτήσει

 66. 13/10 09:23

  Για να μην απολογούμαστε κάθε χρόνο σε δυσαρεστημένους τουρίστες

 67. 13/10 08:49

  The Hotel Content Company: Το πρώτο εξειδικευμένο brand ανάπτυξης Ξενοδοχειακού Περιεχομένου

 68. 12/10 16:59

  Συμφωνία | Τον Μάρτιο ξεκινά τη σεζόν στην Ελλάδα η TUI – Στο επίκεντρο η Αθήνα

 69. 12/10 14:57

  Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Σε εφαρμογή το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»

 70. 12/10 14:23

  Air France: Τέσσερα βραβεία Skytrax World Airline Awards για το 2021

 71. 12/10 14:17

  Τα πλεονεκτήματα και η μεγάλη ευκαιρία των workations για τον τουρισμό

 72. 12/10 13:41

  Δυναμική παρουσία της Αττικής στην International FrenchTravel Market -Top Resa

 73. 12/10 13:39

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Γαλλίας

 74. 12/10 13:34

  Tο συνέδριο των Γερμανών πρακτόρων στη Μεσσηνία: «Είμαστε το ταξίδι, αναχώρηση για το νέο σήμερα»

 75. 12/10 12:58

  Skyscanner: Χαμηλές τιμές, ευέλικτα εισιτήρια και απευθείας πτήσεις τα ζητούμενα των σύγχρονων ταξιδιωτών

 76. 12/10 12:25

  Από την Alitalia στην ΙΤΑ - Τι δικαιούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων

 77. 12/10 12:11

  Πρεμιέρα για το ευρωπαϊκό έργο ECOVINEGOALS: Αγρο-Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων

 78. 12/10 12:08

  Εγκρίσεις για μετατροπές κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα στην Κέρκυρα και στον δήμο Παύλου Μελά

 79. 12/10 12:07

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Μήλο και Κίμωλο

 80. 12/10 12:05

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Σκόπελο και Παγγαίο

 81. 12/10 12:03

  Σταδιακή ανάκαμψη της βελγικής οικονομίας

 82. 12/10 11:59

  Η αναγκαιότητα της επέκτασης της Ιόνιας οδού έως την Κακαβιά …με αριθμούς

 83. 12/10 11:57

  Βασίλης Κικίλιας | Οι 4 πυλώνες της τουριστικής πολιτικής

 84. 12/10 11:32

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Πρόσκληση στα ξενοδοχεία Ν.Ηρακλείου σε γενική συνέλευση

 85. 12/10 11:19

  Συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου: Οι 3 αποφάσεις, που "θα επαναφέρουν το χαλί κάτω από τα πόδια της ξενοδοχίας"

 86. 12/10 11:05

  Fam trip ΕΟΤ: Προβολή της «υπαίθριας» Αρκαδίας στην ιταλική αγορά

 87. 12/10 10:47

  Έρχεται “χρυσή” δεκαετία για τον τουρισμό της Κρήτης

 88. 11/10 18:40

  Γερμανικός Τύπος | Όλοι θέλουν …Ελλάδα

 89. 11/10 17:42

  “Αγρο – Οικολογική Διαχείριση Αμπελώνων: Πρακτικές, Δράσεις και Στρατηγικές”

 90. 11/10 17:36

  Η Celestyal Cruises ξεκινά τις κρουαζιέρες στις 14 Μαρτίου - προσθήκη της Θεσσαλονίκης

 91. 11/10 17:07

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Γενική συνέλευση και εκλογές

 92. 11/10 15:46

  63η η Αθήνα στη λίστα με τις 100 πιο ελκυστικές πόλεις για τους digital nomads

 93. 11/10 15:41

  Yπ. Μεταφορών: Το καλοκαίρι του 2022 Πειραιάς-Αεροδρόμιο σε 50 λεπτά

 94. 11/10 14:59

  Όμιλος Andronis: Κατασκευή κατοικιών για τη στέγαση των εργαζομένων στη Σαντορίνη

 95. 11/10 14:56

  Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική από την Jet2Holidays

 96. 11/10 14:54

  Aegean: Επαναφορά αεροπορικών συνδέσεων με τις πρώην Γιουγκοσλαβικές αγορές

 97. 11/10 14:25

  Τουρισμός: Πώς διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στα πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο – «Ακριβή» η Ελλάδα

 98. 11/10 13:50

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνή φεστιβάλ του Οκτωβρίου

 99. 11/10 13:45

  20 ερωτήσεις - απαντήσεις για τη μεγάλη ανάπλαση της Πανεπιστημίου | Ποια θα είναι η τελική εικόνα

 100. 11/10 13:42

  Ποδηλατικός τουρισμός: Δημιουργείται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο του EuroVelo στην Ελλάδα