Οι 8 νικητές, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

Οι 8 νικητές, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε την Παρασκευή τους οκτώ νικητές /-ριες, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής. Έρχονται από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Σουηδία και αντιπροσωπεύουν, όλες και όλοι, την ανάπτυξη και την καινοτομία του ευρωπαϊκού τομέα και την αξιακή αλυσίδα βιολογικών προϊόντων, καθώς και τη συμβολή τους στη μείωση των επιπτώσεων της γεωργίας στο κλίμα και στο περιβάλλον.

Τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής αποτελούν τον δεύτερο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Βιολογικών Προϊόντων που εγκαινιάστηκε πέρυσι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, δήλωσε:

«Έχω εντυπωσιαστεί από την ιστορία του κάθε νικητή. Πρόκειται για απίστευτα αφοσιωμένα άτομα, οργανώσεις και ιδρύματα, τα οποία έχουν προωθήσει τη βιολογική παραγωγή πολύ προτού αυτή γίνει μόδα, συχνά σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Προέρχονται από ολόκληρη την ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι η βιολογική παραγωγή είναι ζωντανή παντού και ότι η βιολογική αριστεία μπορεί να βρίσκεται παντού. Υπό την έννοια αυτή, μου δίνουν πολλές ελπίδες για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής και για τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει στους γεωργούς μας, στις αγροτικές κοινότητες και στην κοινωνία στο σύνολό της.»

Καθώς η αυξανόμενη ζήτηση βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές αποτελεί προϋπόθεση για την τόνωση της βιολογικής παραγωγής, η Επιτροπή εργάζεται για την προώθηση των χαρακτηριστικών και των οφελών της βιολογικής παραγωγής. Τα βραβεία βιολογικής παραγωγής της ΕΕ ανταμείβουν διάφορους παράγοντες της αξιακής αλυσίδας βιολογικών προϊόντων, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ένα καινοτόμο, βιώσιμο έργο που αποτελεί πηγή έμπνευσης και αποφέρει πραγματική προστιθέμενη αξία στη βιολογική παραγωγή και κατανάλωση. Τα διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειώ, η COPA-COGECA και η IFOAM Organics Europe, με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στην κριτική επιτροπή για τα βραβεία.

Απονεμήθηκαν οκτώ βραβεία:

  • Βραβείο καλύτερης παραγωγού βιολογικών γεωργικών προϊόντων στην κ. Nazaret Mateos Álvarez στην Ισπανία. Η κ. Mateos Álvarez εκμεταλλεύεται μονάδα παραγωγής βιολογικών μανιταριών στη βόρεια Ισπανία. Ανέπτυξε μια μοναδική μέθοδο καλλιέργειας που μεγιστοποιεί την ποιότητα των προϊόντων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις εισροές και μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση νερού.
  • Βραβείο καλύτερου παραγωγού βιολογικών γεωργικών προϊόντων στον κ. David Pejić στην Κροατία. Ο κ. Pejić διαχειρίζεται την παλαιότερη βιολογική εκμετάλλευση κοντά στο Ζάγκρεμπ, στην Κροατία, με περισσότερες από 60 διαφορετικές καλλιέργειες. Η εκμετάλλευση αναλαμβάνει επίσης δραστηριότητες εκπαίδευσης, κατάρτισης και παροχής συμβουλών, ενώ διαθέτει επίσης αρτοποιείο και εστιατόριο.
  • Βραβείο καλύτερης βιολογικής περιφέρειας στην Οξιτανία στη Γαλλία. Τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Οξιτανίας, στη νότια Γαλλία. Επί του παρόντος, η βιολογική γεωργία καλύπτει το 19 % του συνόλου των γεωργικών εκτάσεων, δηλ. 608 285 εκτάρια και 13 265 γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι το σύνολο των γεωργικών εκτάσεων που καλλιεργούνται με βιολογική γεωργία να φτάσει το 30 % έως το 2030. Ακολουθείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει συμπεριληπτική περιφερειακή διακυβέρνηση και ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.
  • Βραβείο καλύτερου βιολογικού δήμου στο Seeham στην Αυστρία. Η πόλη αυτή, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Αυστρία, είναι μέλος του δικτύου «Organic Cities Network Europe». Τα δημόσια κυλικεία στην πόλη, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία μαγειρεύουν και σερβίρουν 100 % βιολογικά τρόφιμα. Υπάρχει επίσης εντατική συνεργασία με τουριστικές υποδομές, για την εισαγωγή βιολογικών προϊόντων στη γαστρονομία και στα ξενοδοχεία.
  • Βραβείο καλύτερης βιολογικής «βιοπεριφέρειας» στην Associazione Bio-Distretto Cilento στην Ιταλία. Η «βιοπεριφέρεια» Cilento επενδύει στη βιώσιμη και τοπική παραγωγή τροφίμων, συνδυάζοντας επίσης τουριστικές πρωτοβουλίες όπως οι «βιοπαραλίες» και οι «βιοδιαδρομές». Αυτό ωφελεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της περιοχής.
  • Βραβείο καλύτερης βιολογικής ΜΜΕ στο Goodvenience.bio στη Γερμανία. Η επιχείρηση αυτή απασχολεί δέκα υπαλλήλους και παράγει βιολογικούς ζωμούς, σούπες, σάλτσες, μπαχαρικά και έλαια, όλα χειροποίητα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη, κυκλική και καινοτόμο παραγωγή και στην προώθηση της υγιεινής διατροφής μέσω ενός ιστολογίου με συνταγές και βίντεο μαγειρικής.
  • Βραβείο καλύτερης επιχείρησης λιανικού εμπορίου βιολογικών τροφίμων στη La ferme à l'arbre de Liège στο Βέλγιο. Αυτό το μικρό σούπερ μάρκετ που βρίσκεται σε γεωργική εκμετάλλευση πωλεί βιολογικά προϊόντα όπως κρέας και αλεύρι από ολόκληρη την περιοχή, ήδη από το 1978. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη και κυκλική παραγωγή, χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια, αποφεύγει τις συσκευασίες και περιορίζει τις εκπομπές από τις μεταφορές εστιάζοντας στις προμήθειες τοπικής διάστασης.
  • Βραβείο καλύτερου βιολογικού εστιατορίου στο Lilla Bjers στη Σουηδία. Το Lilla Bjers, το οποίο βρίσκεται στο νησί Γκότλαντ στη Βαλτική Θάλασσα, είναι βιολογικό αγρόκτημα και εστιατόριο που λειτουργεί σύμφωνα με την έννοια «από τον σπόρο στο πιάτο». Σε μια γεωργική εκμετάλλευση που διατηρεί τη βιοποικιλότητα και είναι απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα περιλαμβάνονται 300 διαφορετικές καλλιέργειες. Το εστιατόριο έχει καταστεί κόμβος για την κατάρτιση νεαρών παραγωγών και σεφ βιολογικών γεωργικών προϊόντων.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής ήταν ανοικτή από τις 25 Μαρτίου έως τις 8 Ιουνίου 2022 και οι 24 επικρατέστερες υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο του 2022. Επελέγησαν ανάμεσα σε περισσότερες από 200 υποψηφιότητες από 26 κράτη μέλη. Η κριτική επιτροπή για τα βραβεία απαρτιζόταν από εκπροσώπους της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, της COPA-COGECA και της IFOAM Organics Europe, καθώς και από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Κλήθηκε να συμμετάσχει οποιοσδήποτε παράγοντας ή οργανισμός από ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα βιολογικών προϊόντων και η αξιολόγηση έγινε με βάση τα κριτήρια της αριστείας, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της δυνατότητας αναπαραγωγής του έργου σε άλλα μέρη της ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στη μεγαλύτερη προσβασιμότητα και οικονομική προσιτότητα των βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ.

Το σχέδιο δράσης για τη βιολογική παραγωγή στην ΕΕ καθορίζει την πορεία προς τον στόχο που έχει τεθεί έως το 2030 το 25 % των γεωργικών εκτάσεων της ΕΕ να χρησιμοποιείται για βιολογικές καλλιέργειες και, επίσης, να αυξηθεί σημαντικά η βιολογική υδατοκαλλιέργεια. Περισσότερη βιολογική παραγωγή σημαίνει λιγότερη χρήση χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και αντιμικροβιακών ουσιών καθώς και θετική επίδραση στο κλίμα, στο περιβάλλον, στο έδαφος, στα ύδατα, στη βιοποικιλότητα και στην καλή διαβίωση των ζώων, σε όλους αυτούς τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και της στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  2. 25/04 15:25

    Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  3. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  4. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  5. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  6. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  7. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  8. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  9. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  10. 25/04 12:11

    Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  11. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  12. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  13. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  14. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  15. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  16. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  17. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  18. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  19. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  20. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  21. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  22. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  23. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  24. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  25. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  26. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  27. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  28. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  29. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  30. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  31. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  32. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  33. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  34. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  35. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  36. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  37. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  38. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  39. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  40. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  41. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  42. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  43. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  44. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  45. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  46. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  47. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  48. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  49. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  50. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  51. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  52. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  53. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  54. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  55. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  56. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  57. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  58. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  59. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  60. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  61. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  62. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  63. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  64. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  65. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  66. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  67. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  68. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  69. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  70. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  71. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  72. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  73. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  74. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  75. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  76. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  77. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  78. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  79. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  80. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  81. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  82. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  83. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  84. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  85. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  86. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  87. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  88. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  89. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  90. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  91. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  92. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  93. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  94. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  95. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  96. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  97. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  98. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  99. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  100. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης