Vavoulas.com

To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

Η Ιταλία εισάγει γιαούρτια, κυρίως από την Ελλάδα και τη Γερμανία, οι οποίες αθροιστικά, το 2020 κατείχαν το 76% της αγοράς.

Κατά την περίοδο 2016 - 2020, η αξία των εισαγωγών από την Ελλάδα σημείωσε αύξηση σε ετήσια βάση (με εξαίρεση το 2019, όπου σημειώθηκε μείωση) και από  49,46 εκατ. ευρώ το 2016, ανήλθε σε  75,54 εκατ. ευρώ το 2020, καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς 32,52%.

Όσον αφορά στον όγκο των ελληνικών εξαγωγών, την υπό εξέταση περίοδο, σημειώθηκε επίσης αύξηση 52,73% και σε απόλυτους αριθμούς από 20,4 χιλ. τόνους το 2016 ανήλθαν στους 36 χιλ. τόνους το 2020.

Η εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού επηρέασε γενικότερα τις διατροφικές προτιμήσεις των Ιταλών καταναλωτών και κατά συνέπεια και τα επίπεδα κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Σύμφωνα με την Assolatte (Ένωση Ιταλών Παραγωγών Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων), αναμένεται περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης των λειτουργικών τροφίμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα γιαούρτια, καθώς διαθέτουν προβιοτικά, τα οποία, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπλέον, κατά το Ινστιτούτο ISMEA (Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo

Alimentare), το 2020 , η αξία της κατ οίκον κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ιταλία αυξήθηκε κατά +8,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ειδικότερα δε, η κατανάλωση γιαουρτιού σημείωσε αύξηση 4,4%, καθώς, λόγω της τηλεργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι κατανάλωσαν πρωινό στην κατοικία τους.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 11/2019 – 11/2020, οι πωλήσεις γιαουρτιού στην Ιταλία από hypermarket, supermarket και minimarket, σημείωσαν αύξηση 2,2% σε όγκο και 3% σε αξία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (στοιχεία της πολυεθνικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων IRI). Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και το σκύρ, αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία, σημειώνοντας αύξηση σε όγκο πωλήσεων 14,8% και σε αξία 13,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Επισημαίνεται ότι, ο όγκος κατανάλωσης του ελληνικού γιαουρτιού είναι χαμηλός σε σχέση με τον συνολικό όγκο κατανάλωσης των λοιπών κατηγοριών γιαουρτιού, καθώς την εν λόγω περίοδο, σε απόλυτους αριθμούς, ο όγκος κατανάλωσης ελληνικού γιαουρτιού ανήλθε σε 31.181.758 kg σε σύνολο 345.286.011 kg, που αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης γιαουρτιού στην Ιταλία.

Ακόμη, το 2019 η αξία της αγοράς γιαουρτιού παγκοσμίως, ανήλθε σε  76,4 δισ. ευρώ , εκ των οποίων 1,5 δισ. ευρώ αφορούσε στην αγορά της Ιταλίας (427 τόνοι και 1,4 δισ. τεμάχια).

Σύμφωνα με στοιχεία της IRI, την ίδια περίοδο, ενώ η αγορά γιαουρτιού στην Ιταλία σημείωσε ελαφρά μείωση , το ελληνικό γιαούρτι σημείωσε αύξηση 7% και ανήλθε, σε αξία στα  188 εκατ. ευρώ, σε όγκο στους 30,7 τόνους και σε πωλήσεις στα 154,5 εκατ. τεμάχια.

Οι κύριοι λόγοι που καταναλωτές προτιμούν το ελληνικό γιαούρτι συνοψίζονται στους εξής:

-η στροφή των καταναλωτών στον υγιεινό τρόπο ζωής και στην υγιεινή διατροφή και η καθιέρωση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας. Σύμφωνα με την εταιρεία γαλακτοκομικών Olympοs Italia (θυγατρική του ομίλου Όλυμπος), το ελληνικό γιαούρτι, συμπεριλαμβάνεται πλέον στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και στη συνείδηση τους αντικαταστάθηκε το γιαούρτι “ελληνικού τύπου” από το ελληνικό γιαούρτι, το οποίο παρασκευάζεται από ελληνικές πρώτες ύλες και με την τυπική παραδοσιακή μέθοδο χύτευσης.

-Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες και ασβέστιο (18% - 30% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης) το καθιστά κατάλληλη επιλογή για σύγχρονους διατροφικούς τρόπους ζωής, όπως η χορτοφαγία, η κετογονική δίαιτα κλπ.

-πρόκειται για ένα σύγχρονο προϊόν που είναι τόσο κρεμώδες όσο και όξινο και εάν αναμιχθεί με φρούτα ή ίνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές.

Από την ανάλυση των παραπάνω δεδομένων, εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

-Το γιαούρτι με γεύση φρούτων, το οποίο πωλείται σε συσκευασίες των 2 x 125 gr., 4 x 125 gr. ή 8 x 125 gr. και το λευκό γιαούρτι (πλήρες ή χωρίς λιπαρά) σε διάφορες συσκευασίες, όπως 2 x 125 gr., 8 x 125 gr, 500 gr, θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή προϊόντα, τόσο από τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, όσο και από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

-Δημοφιλής τύπος γιαουρτιού επίσης, είναι το λεγόμενο γιαούρτι μείγματος (mix), το οποίο πωλείται σε σπαστή συσκευασία και δίνει τη δυνατότητα ανάμιξης λευκού γιαουρτιού (ή γιαουρτιού με γεύση φρούτων) με σοκολάτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς ή άλλα γλυκά.

-Το ελληνικό γιαούρτι διατίθεται στο εμπόριο σε πλαστική συσκευασία των 170 gr. ή 150 gr., ενώ κυκλοφορούν και γιαούρτια της ΦΑΓΕ σε συσκευασία των 500 gr. και του 1 kg. Όσον αφορά στους τύπους του ελληνικού γιαουρτιού, εκτός από το λευκό στραγγιστό γιαούρτι, κυκλοφορεί στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%) και χωρίς λιπαρά (0%), καθώς και γιαούρτι με διάφορες γεύσεις (φράουλα, βανίλια, μύρτιλο, καφές, καρύδα κ.α.). Αναφορικά με τις επωνυμίες που διατίθενται στην Ιταλική αγορά, εκτός από τα ελληνικά brand (Φάγε, Μεβγάλ, Δέλτα, Όλυμπος κτλ), ισχυρή θέση κατέχουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των αλυσίδων supermarket. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης του ελληνικού γιαουρτιού, ο μεγαλύτερος αριθμός των μεγάλων αλυσίδων supermarket της Ιταλίας, προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών για την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας. Ακόμη, το ελληνικό επώνυμο γιαούρτι πωλείται είτε συσκευασμένο, είτε χύδην στους πάγκους των super market.

-Το Kefir και το Skyr διανέμονται κυρίως με τα εμπορικά σήματα Milk και Mila, σε πλαστικές συσκευασίες των 150gr., 160gr., 170gr., 200gr., 480gr. και 500 gr. Τα πιο συνήθη προϊόντα είναι σκύρ λευκό και σκύρ με διάφορες γεύσεις (φράουλα, στρατσιατέλα, καρύδα κτλ), κεφίρ λευκό κρεμώδες, κεφίρ κρεμώδες σε διάφορες γεύσεις και ανάμεικτο με δημητριακά και ξηρούς καρπούς, κεφίρ πόσιμο λευκό και κεφίρ πόσιμο σε διάφορες γεύσεις (μύρτιλο, δημητριακά, ρόδι, καρύδια κ.α.).

-Τέλος, κυκλοφορούν στην αγορά διάφοροι τύποι γιαουρτιού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σάκχαρα (είτε λευκά, είτε με φρούτα, δημητριακά κ.λπ.), καθώς και εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι σόγιας και γιαούρτι χωρίς λακτόζη, προκειμένου να ικανοποιούν τυχόν διατροφικές διαταραχές και δυσανεξίες των καταναλωτών.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Φιλοξενία με Αξία για όλους

Επενδύσεις
  1. 24/05 13:55

    Πιερία: Ταξίδι γνωριμίας με Ουκρανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

  2. 24/05 12:34

    10 εκατ. τουρίστες το 2025 στην Αθήνα - Θέλουμε ισορροπία με τη βιωσιμότητα

  3. 24/05 12:21

    Πότε η Ryanair θα εισέλθει στην αγορά διακοπών

  4. 24/05 11:59

    Oι νέοι κανόνες βιωσιμότητας της ΕΕ για τον ευρωπαϊκό τουρισμό | Η Λευκή Βίβλος

  5. 24/05 10:58

    Ο δήμαρχος Νίκος Κομηνέας στο Τ.Ν. | Θέλουμε μια αυθεντική, βιώσιμη Αστυπάλαια – όχι ένα μαζικό μοντέλο διακοπών

  6. 24/05 10:48

    Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας Αδριατικής & Ιονίου | Κεφαλογιάννη: Προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού

  7. 24/05 10:42

    Αττάλεια: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις Γαλάζιες Σημαίες

  8. 24/05 08:23

    Τέσσερις μέρες στη Νέα Υόρκη: Ένα ταξίδι στις αντιθέσεις

  9. 24/05 07:19

    H Kρήτη στους 7 προορισμούς των Ισπανών για διακοπές όλο το χρόνο

  10. 24/05 07:10

    Συνέδριο στα Ανώγεια | Η Τέχνη της Ξερολιθιάς

  11. 24/05 07:07

    Cretan Comic Con 2025: Το Μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κόμικς έρχεται στο Ηράκλειο

  12. 23/05 17:27

    Εκσυγχρονίζεται η ΥΠΑ με νέο σύστημα Data Link Services

  13. 23/05 16:04

    Το Neptune Luxury Resort στην Κω "χορεύει" την ελληνική φιλοξενία (video)

  14. 23/05 15:57

    Πιερία | Συνεργασία του Π.Ο.Τ.Α.Π. με τον τουρ οπερέιτορ Sunweb

  15. 23/05 15:53

    Prespa Off Road Trip 2025: Ένα βιωματικό ταξίδι πολιτισμού και φύσης στα βόρεια σύνορα

  16. 23/05 15:33

    Η Κεντρική Δαλματία κοντά στον τίτλο της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας 2027

  17. 23/05 15:03

    Ξενοδοχεία Αθήνας | Οι επιδόσεις ανεβαίνουν, υπάρχει σχέδιο για να υποδεχθεί η πόλη περισσότερο τουρισμό;

  18. 23/05 10:29

    Η Μπαρτσελόνα απαντά στις διαμαρτυρίες για τον υπερτουρισμό

  19. 23/05 10:21

    Καθησυχαστικός Γερμανός σεισμολόγος για την Κρήτη

  20. 23/05 10:08

    Σύρος | Το Palazzo Santa Maria μέλος των Historic Hotels of Europe

  21. 23/05 09:58

    Ιεράπετρα: Συμμαχία φορέων για τουριστική ανάπτυξη με σχέδιο και στόχευση

  22. 23/05 09:55

    Εναλλακτικός τουρισμός και βιωσιμότητα στο επίκεντρο δράσης του ΕΟΤ στο Μπάρι

  23. 23/05 09:45

    Η Accor επενδύει στρατηγικά στην Ελλάδα – Εγκαινιάστηκε το Athens Capital Suites παρουσία Κ. Μητσοτάκη

  24. 23/05 08:30

    Σύμη: Το αρχοντικό στολίδι του Αιγαίου

  25. 23/05 07:46

    Η Κάλυμνος στην κορυφή του εναλλακτικού τουρισμού - Τι λέει στο Τ.Ν ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Τσαγκάρης

  26. 23/05 07:39

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στη Φολέγανδρο

  27. 23/05 07:00

    Οι «νέοι παίκτες» στον χάρτη του ελληνικού τουρισμού – Ποιες Περιφέρειες αλλάζουν τις ισορροπίες

  28. 23/05 07:00

    Τι ζητούν οι Γερμανοί ταξιδιώτες από τα τουριστικά γραφεία

  29. 23/05 06:50

    Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής στηρίζει τον Χάρη Θεοχάρη για Γ.Γ. του UN Tourism

  30. 23/05 06:40

    Στη Δυτική Αχαΐα η Πανελλήνια Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών

  31. 23/05 06:27

    Τα μέλη των Επιτροπών τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των δήμων Τήνου, Άνδρου και Ίου

  32. 23/05 06:20

    Δήμος Σύρου - Ερμούπολης: Δράσεις τουριστικής προβολής το 2025

  33. 23/05 06:09

    Μελέτη χωροθέτησης αγκυροβολίου για κρουαζιερόπλοια στον λιμένα Κισσάμου Κρήτης

  34. 23/05 06:05

    Υψηλές πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για το τριήμερο της αργίας του Μαΐου

  35. 22/05 19:35

    Πρωτοποριακή μελέτη για την κλιματική αλλαγή από τον ΟΛΠ

  36. 22/05 19:26

    Το Φεστιβάλ Οινοξένεια επισκέπτεται την Αθήνα σε πολιτιστικό χώρο στα Καλύβια

  37. 22/05 18:31

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Μείωση εισπράξεων από τη Γερμανία και τη Γαλλία το α΄τρίμηνο

  38. 22/05 18:15

    Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον σεισμό – Καθησυχαστικοί οι ειδικοί

  39. 22/05 15:16

    Η Μυτιλήνη στο επίκεντρο των Γεωεπιστημών | Φιλοξενεί Διεθνές Συνέδριο της Γεωλογικής Εταιρείας

  40. 22/05 15:04

    Yπερταχείες σιδηροδρομικές συνδέσεις Γερμανίας–Ιταλίας από το 2026

  41. 22/05 14:51

    «Αιγίνιο, η κωμόπολη των πελαργών»: νέο τουριστικό έντυπο για την Πιερία

  42. 22/05 13:53

    Ιδρύθηκε στην Κέρκυρα το «Δίκτυο Πόλεων Ι. Καποδίστρια»

  43. 22/05 13:26

    Στην Premia Properties πολυώροφο ακίνητο της ΕΤΑΔ στο Βόλο

  44. 22/05 12:05

    Αμερική: Φθηνές πτήσεις το καλοκαίρι - και προς Αθήνα | Ο Αύγουστος ο πιο οικονομικός μήνας

  45. 22/05 10:55

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Οινοτουρισμού στηρίζει τον Χάρη Θεοχάρη για Γ.Γ. του UN Tourism

  46. 22/05 10:45

    Το ΤUI Magic Life Candia Maris φιλοξένησε το Nations Cup

  47. 22/05 10:29

    Η Άννα Καραμανλή στη Χίο για την παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης

  48. 22/05 07:25

    Δωρεάν WiFi στην Κάρπαθο: Ανάσα ψηφιακής συνδεσιμότητας για κατοίκους και επισκέπτες

  49. 22/05 07:10

    Δήμος Σάμης: Διαγωνισμός για τη μίσθωση παραλιακού ακινήτου για τουριστικές δραστηριότητες

  50. 22/05 07:09

    Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Ναύπλιο, Κω, Χανιά, Χαλκιδική και Σαντορίνη

  51. 22/05 07:05

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώτρια στο αγροτικό συνέδριο «ΕΠΙ ΓΗΣ V»

  52. 22/05 07:00

    Πότε θα γίνει η θερινή πρακτική άσκηση των σπουδαστών στις σχολές του Υπ. Τουρισμού

  53. 22/05 07:00

    Last-minute κρατήσεις: Η μάχη της Ελλάδας με την Ισπανία, την Τουρκία και την Αίγυπτο

  54. 22/05 06:33

    Πού θα πάνε για διακοπές οι Ουκρανοί αυτό το καλοκαίρι

  55. 22/05 06:26

    Στα Χανιά διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων

  56. 22/05 06:10

    Ηράκλειο και Ρόδος στα «αστέρια» του Ευρωπαϊκού τουρισμού αυτό το καλοκαίρι

  57. 22/05 00:05

    ΗΠΑ: Φοροαπαλλαγή έως και $25.000 για εργαζόμενους που λαμβάνουν φιλοδωρήματα

  58. 21/05 19:17

    Food Art Festival 2025: Γιορτή γαστρονομίας και πολιτισμού στην Καλαμαριά

  59. 21/05 15:50

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Ο στόχος: Όλη η Ελλάδα προορισμός 12 μηνών

  60. 21/05 15:34

    Εκδήλωση της DKG Development στον Πειραιά με επίκεντρο το εμβληματικό έργο Piraeus Gate

  61. 21/05 15:25

    Ε.Ξ. Καλαμάτας | Πελοπόννησος: Δημοφιλής στους τουρίστες, αλλά στο περιθώριο της τουριστικής πολιτικής

  62. 21/05 15:17

    Red Bull Showrun by ALUMIL | Υπερθέαμα ταχύτητας και αδρεναλίνης στο Τατόι

  63. 21/05 15:14

    Στον χάρτη της κρουαζιέρας η Κίσσαμος – Έναρξη διαδικασιών για αγκυροβόλιο

  64. 21/05 14:48

    Ο νέος Πρόεδρος του WTTC από τον Σεπτέμβριο

  65. 21/05 14:12

    Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας στη Ρόδο με συναυλία της Ανδριάνας Μπάμπαλη

  66. 21/05 13:28

    Αλλαγή σκυτάλης στον UN Tourism | Ο κ.Θεοχάρης και οι άλλοι 4 υποψήφιοι

  67. 21/05 12:29

    Ελληνικός τουρισμός 2025 | + 4,4% οι εισπράξεις, + 5,4% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  68. 21/05 11:40

    Πάρος: Δύο νέα πολυτελή ξενοδοχεία Luura εντάσσονται στην εμβληματική συλλογή Morgans Originals

  69. 21/05 11:15

    Ισπανία: Στο στόχαστρο 66.000 καταχωρίσεις της Airbnb | Απόφαση-ορόσημο από ισπανικό δικαστήριο

  70. 21/05 10:48

    Jet2.com και Jet2holidays | Πτήσεις και διακοπές στη Σάμο το 2026 από τρία αεροδρόμια

  71. 21/05 08:47

    Θάσος: Σμαράγδι του Βόρειου Αιγαίου

  72. 21/05 07:48

    Η Κρήτη στο Travel Channel

  73. 21/05 07:24

    Αστέρας Βουλιαγμένης: Μη διατήρηση αρχαιοτήτων για διάνοιξη υπόγειας διάβασης με μαρίνα

  74. 21/05 07:21

    Ανάφη: Μείωση ή απαγόρευση της δόμησης θα αυξήσει τα αυθαίρετα κτίσματα

  75. 21/05 07:15

    SOS από τον HATTA Outdoors για τις άναρχες υπαίθριες εκδρομές - Τι λέει στο Τ.Ν η Μαριάννα Λαδοπούλου

  76. 21/05 07:11

    Το ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας και διαφημίζει την Ελλάδα σε εκατομμύρια θεατές

  77. 21/05 07:00

    ICCA: Η Ελλάδα στην παγκόσμια ελίτ του συνεδριακού τουρισμού το 2024

  78. 21/05 06:52

    TUI Αυστρίας: Δύο νέα ξενοδοχεία και μία νέα πτήση στην Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2025

  79. 21/05 00:05

    Τουρισμός | Οι Αμερικανοί περιορίζουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες

  80. 20/05 22:33

    Η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

  81. 20/05 21:48

    Νομιμοποίηση ορειβατικού καταφυγίου «Β. Λεοντόπουλος» στα Καλάβρυτα

  82. 20/05 19:10

    Expedia | Tο 88% των καταναλωτών σχεδιάζουν ταξίδι το επόμενο έτος - ο ρόλος των social media και influencers

  83. 20/05 18:55

    "Ημέρες Θάλασσας 2025": Η μεγάλη γιορτή-θεσμός επιστρέφει για 11η χρονιά στον Πειραιά

  84. 20/05 18:10

    Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός για θεραπευτικά ιαματικά λουτρά σε 140 ευάλωτα άτομα τρίτης ηλικίας

  85. 20/05 17:37

    Συνεργασία με την TUI για την προώθηση της Θεσσαλονίκης και της Λήμνου

  86. 20/05 15:22

    Ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας: Εκδήλωση των Koullias Hotels στην Κω

  87. 20/05 14:12

    ΕΛΣΤΑΤ | Αυξημένες οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα τον Μάρτιο

  88. 20/05 13:44

    Τουρκικός τουρισμός | Αυξάνονται τα έσοδα ανά τουρίστα

  89. 20/05 13:21

    Ελληνικός Τουρισμός | Εθνική Τράπεζα: + 3-5% οι αφίξεις το 2025- Οι μακρινές αγορές καθορίζουν το μέλλον

  90. 20/05 13:09

    Γερμανία | Απέλαση προσφύγων στην Ελλάδα: "νέοι, άγαμοι, υγιείς και ικανοί για εργασία"

  91. 20/05 12:59

    Ρόδος | 100 Κινέζοι tour operators γνώρισαν από κοντά τη γοητεία του νησιού

  92. 20/05 12:14

    Χρηματοδότηση 550.000 ευρώ για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καλαμαριάς

  93. 20/05 11:47

    Τουριστική προβολή της Κρήτης στην αγορά της Σερβίας

  94. 20/05 11:41

    Η Accor φέρνει την Handwritten Collection στην Ελλάδα με το Rocca a Mare στο Ηράκλειο

  95. 20/05 11:09

    H Mitsis Hotels επενδύει στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού - εξετάζεται η επέκταση στο εξωτερικό

  96. 20/05 11:06

    Η Κυριακή Μπουλασίδου επιστρέφει στον ΕΟΤ Ιταλίας

  97. 20/05 11:02

    Προβολή του ελληνικού βιώσιμου τουρισμού στη Σουηδία

  98. 20/05 10:56

    Καλλιόπη Βέττα | «Η οινοποιία μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας»

  99. 20/05 08:49

    Σκόπελος: Ο κρυμμένος θησαυρός των Σποράδων

  100. 20/05 07:37

    Ζάκυνθος | Υπέρογκα τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις