To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

Η Ιταλία εισάγει γιαούρτια, κυρίως από την Ελλάδα και τη Γερμανία, οι οποίες αθροιστικά, το 2020 κατείχαν το 76% της αγοράς.

Κατά την περίοδο 2016 - 2020, η αξία των εισαγωγών από την Ελλάδα σημείωσε αύξηση σε ετήσια βάση (με εξαίρεση το 2019, όπου σημειώθηκε μείωση) και από  49,46 εκατ. ευρώ το 2016, ανήλθε σε  75,54 εκατ. ευρώ το 2020, καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς 32,52%.

Όσον αφορά στον όγκο των ελληνικών εξαγωγών, την υπό εξέταση περίοδο, σημειώθηκε επίσης αύξηση 52,73% και σε απόλυτους αριθμούς από 20,4 χιλ. τόνους το 2016 ανήλθαν στους 36 χιλ. τόνους το 2020.

Η εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού επηρέασε γενικότερα τις διατροφικές προτιμήσεις των Ιταλών καταναλωτών και κατά συνέπεια και τα επίπεδα κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Σύμφωνα με την Assolatte (Ένωση Ιταλών Παραγωγών Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων), αναμένεται περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης των λειτουργικών τροφίμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα γιαούρτια, καθώς διαθέτουν προβιοτικά, τα οποία, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπλέον, κατά το Ινστιτούτο ISMEA (Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo

Alimentare), το 2020 , η αξία της κατ οίκον κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ιταλία αυξήθηκε κατά +8,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ειδικότερα δε, η κατανάλωση γιαουρτιού σημείωσε αύξηση 4,4%, καθώς, λόγω της τηλεργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι κατανάλωσαν πρωινό στην κατοικία τους.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 11/2019 – 11/2020, οι πωλήσεις γιαουρτιού στην Ιταλία από hypermarket, supermarket και minimarket, σημείωσαν αύξηση 2,2% σε όγκο και 3% σε αξία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (στοιχεία της πολυεθνικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων IRI). Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και το σκύρ, αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία, σημειώνοντας αύξηση σε όγκο πωλήσεων 14,8% και σε αξία 13,9%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Επισημαίνεται ότι, ο όγκος κατανάλωσης του ελληνικού γιαουρτιού είναι χαμηλός σε σχέση με τον συνολικό όγκο κατανάλωσης των λοιπών κατηγοριών γιαουρτιού, καθώς την εν λόγω περίοδο, σε απόλυτους αριθμούς, ο όγκος κατανάλωσης ελληνικού γιαουρτιού ανήλθε σε 31.181.758 kg σε σύνολο 345.286.011 kg, που αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης γιαουρτιού στην Ιταλία.

Ακόμη, το 2019 η αξία της αγοράς γιαουρτιού παγκοσμίως, ανήλθε σε  76,4 δισ. ευρώ , εκ των οποίων 1,5 δισ. ευρώ αφορούσε στην αγορά της Ιταλίας (427 τόνοι και 1,4 δισ. τεμάχια).

Σύμφωνα με στοιχεία της IRI, την ίδια περίοδο, ενώ η αγορά γιαουρτιού στην Ιταλία σημείωσε ελαφρά μείωση , το ελληνικό γιαούρτι σημείωσε αύξηση 7% και ανήλθε, σε αξία στα  188 εκατ. ευρώ, σε όγκο στους 30,7 τόνους και σε πωλήσεις στα 154,5 εκατ. τεμάχια.

Οι κύριοι λόγοι που καταναλωτές προτιμούν το ελληνικό γιαούρτι συνοψίζονται στους εξής:

-η στροφή των καταναλωτών στον υγιεινό τρόπο ζωής και στην υγιεινή διατροφή και η καθιέρωση του ελληνικού γιαουρτιού ως προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας. Σύμφωνα με την εταιρεία γαλακτοκομικών Olympοs Italia (θυγατρική του ομίλου Όλυμπος), το ελληνικό γιαούρτι, συμπεριλαμβάνεται πλέον στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και στη συνείδηση τους αντικαταστάθηκε το γιαούρτι “ελληνικού τύπου” από το ελληνικό γιαούρτι, το οποίο παρασκευάζεται από ελληνικές πρώτες ύλες και με την τυπική παραδοσιακή μέθοδο χύτευσης.

-Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες και ασβέστιο (18% - 30% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης) το καθιστά κατάλληλη επιλογή για σύγχρονους διατροφικούς τρόπους ζωής, όπως η χορτοφαγία, η κετογονική δίαιτα κλπ.

-πρόκειται για ένα σύγχρονο προϊόν που είναι τόσο κρεμώδες όσο και όξινο και εάν αναμιχθεί με φρούτα ή ίνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές.

Από την ανάλυση των παραπάνω δεδομένων, εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

-Το γιαούρτι με γεύση φρούτων, το οποίο πωλείται σε συσκευασίες των 2 x 125 gr., 4 x 125 gr. ή 8 x 125 gr. και το λευκό γιαούρτι (πλήρες ή χωρίς λιπαρά) σε διάφορες συσκευασίες, όπως 2 x 125 gr., 8 x 125 gr, 500 gr, θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή προϊόντα, τόσο από τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, όσο και από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

-Δημοφιλής τύπος γιαουρτιού επίσης, είναι το λεγόμενο γιαούρτι μείγματος (mix), το οποίο πωλείται σε σπαστή συσκευασία και δίνει τη δυνατότητα ανάμιξης λευκού γιαουρτιού (ή γιαουρτιού με γεύση φρούτων) με σοκολάτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς ή άλλα γλυκά.

-Το ελληνικό γιαούρτι διατίθεται στο εμπόριο σε πλαστική συσκευασία των 170 gr. ή 150 gr., ενώ κυκλοφορούν και γιαούρτια της ΦΑΓΕ σε συσκευασία των 500 gr. και του 1 kg. Όσον αφορά στους τύπους του ελληνικού γιαουρτιού, εκτός από το λευκό στραγγιστό γιαούρτι, κυκλοφορεί στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%) και χωρίς λιπαρά (0%), καθώς και γιαούρτι με διάφορες γεύσεις (φράουλα, βανίλια, μύρτιλο, καφές, καρύδα κ.α.). Αναφορικά με τις επωνυμίες που διατίθενται στην Ιταλική αγορά, εκτός από τα ελληνικά brand (Φάγε, Μεβγάλ, Δέλτα, Όλυμπος κτλ), ισχυρή θέση κατέχουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των αλυσίδων supermarket. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης του ελληνικού γιαουρτιού, ο μεγαλύτερος αριθμός των μεγάλων αλυσίδων supermarket της Ιταλίας, προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών για την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας. Ακόμη, το ελληνικό επώνυμο γιαούρτι πωλείται είτε συσκευασμένο, είτε χύδην στους πάγκους των super market.

-Το Kefir και το Skyr διανέμονται κυρίως με τα εμπορικά σήματα Milk και Mila, σε πλαστικές συσκευασίες των 150gr., 160gr., 170gr., 200gr., 480gr. και 500 gr. Τα πιο συνήθη προϊόντα είναι σκύρ λευκό και σκύρ με διάφορες γεύσεις (φράουλα, στρατσιατέλα, καρύδα κτλ), κεφίρ λευκό κρεμώδες, κεφίρ κρεμώδες σε διάφορες γεύσεις και ανάμεικτο με δημητριακά και ξηρούς καρπούς, κεφίρ πόσιμο λευκό και κεφίρ πόσιμο σε διάφορες γεύσεις (μύρτιλο, δημητριακά, ρόδι, καρύδια κ.α.).

-Τέλος, κυκλοφορούν στην αγορά διάφοροι τύποι γιαουρτιού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σάκχαρα (είτε λευκά, είτε με φρούτα, δημητριακά κ.λπ.), καθώς και εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι σόγιας και γιαούρτι χωρίς λακτόζη, προκειμένου να ικανοποιούν τυχόν διατροφικές διαταραχές και δυσανεξίες των καταναλωτών.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/05 19:54

    Street Party στη θρυλική Τρούμπα στον Πειραιά με χιλιάδες επισκέπτες

  2. 28/05 14:30

    Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία στη Ρόδο

  3. 28/05 08:18

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

  4. 28/05 08:15

    Γιορτή Σαρδέλας στο Στόμιο Λάρισας

  5. 27/05 12:30

    Πώς θα αντιμετωπιστεί ο ακτιβισμός για το περιβάλλον;

  6. 27/05 12:15

    Τουρισμός | Ανάδειξη της Κέρκυρας στην αγορά του Ισραήλ

  7. 27/05 11:45

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Σκιάθο

  8. 27/05 08:22

    Σε διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ της Ρουμανίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεοδωριάνων Άρτας

  9. 26/05 19:16

    Ανέλαβε η Ιωάννα Δρέττα Υπουργός Τουρισμού

  10. 26/05 16:15

    Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Στάθης Λιβαθινός - Καζανόβα / Δον Ζουάν - Ερωτική περιπλάνηση

  11. 26/05 16:04

    Τουρισμός | Ο FTI διευρύνει τη σεζόν σε Κρήτη και Ρόδο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου – Η ζήτηση για Ελλάδα ξεπερνάει το 2019

  12. 26/05 14:24

    ΙΝΣΕΤΕ | Air Data Tracker: Σε ένα ψηφιακό κόμβο ο προγραμματισμός και η εξέλιξη κρατήσεων στις διεθνείς αεροπορικές θέσεις

  13. 26/05 14:19

    Deloitte | Περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες επιλέγουν φέτος Ευρώπη για τις διακοπές – Πού κυμαίνεται η μέση δαπάνη

  14. 26/05 14:18

    Γ.Δριτσάκος, Διοικητής ΥΠΑ | Αναμένουμε σημαντική αύξηση επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια έναντι του 2019

  15. 26/05 14:05

    FedHATTA: Συνάντηση με Μ. Τσακαλάκη για το συμβούλιο ECTAA στην Κρήτη - "H Kρήτη μπορεί να γίνει κορυφαίος χειμερινός προορισμός"

  16. 26/05 13:28

    Ηθικός τουρισμός: Ο ρόλος του στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και έκφρασης

  17. 26/05 12:07

    Τουρισμός | City Destinations Alliance: Νέα στρατηγική για ποιότητα ζωής ντόπιων και τουριστών στις ευρωπαϊκές πόλεις

  18. 26/05 12:05

    Η Hyatt φέρνει την επανάσταση στο all inclusive με το νέο πολυτελές brand Impression by Secrets

  19. 26/05 11:45

    Σε ύφεση η γερμανική οικονομία

  20. 26/05 11:31

    Ελβετοί, Γερμανοί και Αυστριακοί θα δαπανήσουν περισσότερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο για διακοπές το 2023

  21. 26/05 10:27

    Στον όμιλο Lufthansa η ιταλική αεροπορική εταιρεία ITA Airways - τι προβλέπει η συμφωνία

  22. 26/05 10:17

    Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η Έκθεση East Med Multihull & Yacht Charter Show στον Πόρο

  23. 26/05 08:15

    17η Γιορτή Πίτας στην Τσαριτσάνη

  24. 26/05 08:05

    56 εκατ. διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022

  25. 26/05 08:05

    Νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Κρήτη και Σαντορίνη

  26. 26/05 08:05

    Άδειες για επεκτάσεις 2 ξενοδοχείων στην Κρήτη

  27. 26/05 08:00

    Ισπανία: Πρόστιμα σε ποδηλάτες με ακουστικά, γυμνιστές και καπνιστές σε παραλίες

  28. 25/05 20:57

    AEGEAN | Ταξίδι στην έδρα της AIRBUS στην Τουλούζη για 120 ταξιδιωτικούς πράκτορες- οι εκτιμήσεις για τη χρονιά

  29. 25/05 18:30

    Υπηρεσιακή Κυβέρνηση | Η Ιωάννα Δρέττα Υπουργός Τουρισμού

  30. 25/05 17:56

    Τρεις σκύλοι έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στο περιβάλλον... με ένα ιδιωτικό τζετ (;)

  31. 25/05 16:36

    ΕΞΑ-ΑΑ | Τι τουρισμό θέλουμε στην Αθήνα; Ποσοτικό ή ποιοτικό; - Οι επιδόσεις το α' 4μηνο

  32. 25/05 16:24

    Eurostat | Πρόοδος της ΕΕ στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

  33. 25/05 16:05

    Alltours | Με σταθερές τιμές και 86 προορισμούς σε όλο τον κόσμο το χειμερινό πρόγραμμα

  34. 25/05 13:28

    Τουρισμός | 2.330 άτομα τη μέρα αντέχει ο Μπάλος στα Χανιά - 50% λιγότερα από όσα την αιχμή του καλοκαιριού

  35. 25/05 13:04

    Γαλλία: Tέλος στις κοντινές πτήσεις για μείωση των εκπομπών - "Μια απαγόρευση άνευ ουσίας"

  36. 25/05 12:47

    Ύμνοι Σουηδού δημοσιογράφου για τα Ιωάννινα και άλλους 9 ελληνικούς προορισμούς

  37. 25/05 12:33

    CroisiEurope: Νέο πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2024

  38. 25/05 12:31

    Της μόδας η χρονοκράτηση στα εστιατόρια

  39. 25/05 12:26

    ΕΤΑΔ | Μίσθωση τμημάτων αιγιαλών, χαρακτηρισμένων ως Τουριστικά Δημόσια Κτήματα, σε όλη την Ελλάδα

  40. 25/05 12:16

    Η Choice Hotels ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Wyndham

  41. 25/05 12:03

    Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα

  42. 25/05 11:27

    ΥΠΠΟΑ: Εκατοντάδες αρχαιότητες της εταιρείας Robin Symes επαναπατρίζονται

  43. 25/05 10:37

    Παγκόσμιος Τουρισμός | 35% περισσότερες κρατήσεις στα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι

  44. 25/05 10:29

    Σύλληψη 30χρονου στη Ρόδο -Ασέλγησε σε τουρίστρια και την τράβηξε φωτογραφίες

  45. 25/05 09:59

    Μουσείο Ακρόπολης | Έργα τέχνης από γνωστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες

  46. 25/05 09:20

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων | Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα στον τουρισμό

  47. 25/05 08:17

    Αποφάσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ζάκυνθο

  48. 25/05 08:15

    Έρευνα: Πόσο αποτελεσματική είναι η διαφήμιση στα αεροδρόμια

  49. 25/05 08:11

    Dance Days, ημέρες χορού στα Χανιά

  50. 25/05 08:09

    55η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καρδίτσας Καραϊσκάκεια

  51. 25/05 08:07

    23ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

  52. 24/05 16:20

    Προγράμματα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης στον τουρισμό - Σε ποιους απευθύνονται

  53. 24/05 15:59

    Cycladic: Συμφωνία για μετατροπή των αεροσκαφών σε ηλεκτρικά - Νέες συνδέσεις Ελληνικών προορισμών

  54. 24/05 15:51

    Πώς οι Ρώσοι tour operator επιδιώκουν να τονώσουν τις τουριστικές ροές για Ελλάδα

  55. 24/05 15:24

    Δεν χρειαζόμαστε πια ρεσεψιονίστ στον τουρισμό, χρειαζόμαστε σχεδιαστές εμπειριών

  56. 24/05 14:03

    Η γερμανική Welt για την Ελλάδα | «Η ξαφνική δύναμη του πρώην χρεωκοπημένου κράτους»

  57. 24/05 13:08

    Συνάντηση Μ. Τσακαλάκη με FedHATTA για ζητήματα του τουριστικού κλάδου - Ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

  58. 24/05 12:48

    Telegraph: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες διακοπές για οικογένειες με παιδιά κάθε ηλικίας – Οι δύο σε Ζάκυνθο και Χαλκιδική

  59. 24/05 12:40

    Τα Ikos Resorts ανακηρύχθηκαν καλύτερα Family Hotel παγκοσμίως

  60. 24/05 12:28

    Εγκρίθηκαν έργα εκσυγχρονισμού του πεντάστερου ξενοδοχείου Atlantica Beach στην Κω

  61. 24/05 12:02

    Η Ελληνικής καταγωγής νέα αντιπρόεδρος πωλήσεων της Celebrity Cruises

  62. 24/05 11:59

    Έρευνα της Panadvert καταδεικνύει τα πιο δημοφιλή Brands της Μυκόνου

  63. 24/05 11:11

    Κρουαζιέρα | 800.000 επιβάτες το 2023 στην Κέρκυρα - Η συνέλευση της MedCruise

  64. 24/05 10:45

    Yπό την αιγίδα του ΕΟΤ η Atticα Green Expo 2023

  65. 24/05 09:52

    Τουρισμός | Απογείωση των Airbnb στην Ελλάδα το καλοκαίρι - αύξηση 42% στις κρατήσεις

  66. 24/05 09:25

    Corfu Food & Wine Festival | Γαστρονομία και όπερα - Γεύσου τη Μουσική

  67. 24/05 08:32

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέα και Λευκάδα

  68. 24/05 08:00

    Έκθεση Μικροναυπηγικής "Σαν Καλοτάξιδο Σκαρί" στη Σκόπελο

  69. 24/05 08:00

    Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι Λάρισας

  70. 24/05 08:00

    Αποφάσεις για 2 νέες τουριστικές επενδύσεις σε Κουφονήσι και Σιδηρόκαστρο

  71. 24/05 07:23

    Αγώνας ανωμάλου δρόμου στην Ελασσόνα

  72. 23/05 18:48

    Mandarin Oriental Athens | To πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Αθήνα έρχεται στο Ελληνικό

  73. 23/05 15:37

    Τουρισμός: Πρωτοφανής στροφή των Κινέζων τουριστών στις διακοπές παραλίας

  74. 23/05 15:27

    Ελληνικός τουρισμός α' τρίμηνο | +63,8% οι εισπράξεις, +74,7% οι αφίξεις- μειώθηκε η μέση δαπάνη ανά ταξίδι

  75. 23/05 15:23

    TUI & DER Touristik: Οι Γερμανοί επιλέγουν ακριβότερες διακοπές το 2023

  76. 23/05 14:05

    Pnoé Breathing Life | Aνοίγει την 1η Ιουνίου με ένα νέο concept φιλοξενίας

  77. 23/05 13:54

    Tripadvisor: Αυτά είναι τα 13 Ελληνικά ξενοδοχεία που σάρωσαν στα βραβεία Travelers’ Choice Awards για το 2023

  78. 23/05 12:36

    Η Everty αγόρασε το πολυτελές Elounda Gulf Villas

  79. 23/05 12:06

    ΠΟΤ: Ο αγροτουρισμός στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης του μέλλοντος

  80. 23/05 11:44

    HolidayCheck | Ακριβή η Ελλάδα την υψηλή σεζόν για τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής - Τέλος οι προσφορές last minute

  81. 23/05 10:59

    Χιονοδρομικά Κέντρα: Έως τον Απρίλιο του 2024 η προσκόμιση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων στο υπουργείο Τουρισμού

  82. 23/05 10:56

    H γερμανική τουριστική βιομηχανία δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα - "Ήρθε η ώρα να δράσουμε!"

  83. 23/05 10:27

    Χερσόνησος: «Για τουρίστες ακούμε, αλλά τουρίστες δεν βλέπουμε» λένε οι καταστηματάρχες

  84. 23/05 09:41

    Ευρωπαϊκός τουρισμός | Ανακάμπτουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων - Η εικόνα στις μεγάλες αγορές

  85. 23/05 07:28

    Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Ιωάννινα – Αλλαγή χρήσης κατοικιών και ένταξη τους σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Βόνιτσα

  86. 23/05 07:26

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ερμιόνη και Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

  87. 23/05 07:21

    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

  88. 23/05 07:18

    4ο Μαστίχαθλον στη Χίο

  89. 22/05 21:24

    Εκδήλωση Καραγκούνηδων στα Τρίκαλα

  90. 22/05 18:42

    Ξενοδοχεία | Άνοιξε το Cook's Club Kolymbia Rhodes

  91. 22/05 18:35

    The Digital Gate IV | Νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για όσους ταξιδεύουν

  92. 22/05 13:29

    Ασφάλιση καιρού από τον Πολωνό tour operator Itaka | Αποζημίωση για κάθε βροχερή ημέρα των διακοπών

  93. 22/05 13:04

    Η Ryanair κερδίζει μερίδια αγοράς στις περισσότερες αγορές της ΕΕ

  94. 22/05 12:27

    DW | Μετά τις εκλογές είναι πριν τις εκλογές

  95. 22/05 12:10

    Άνοιξε η ψηφοφορία για τα World Spa Awards 2023

  96. 22/05 10:01

    TUI | Αποκλειστική συνεργασία με 9 ξενοδοχεία της αλυσίδας Rixos στην Τουρκία

  97. 22/05 07:45

    Αποφάσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κρήτη και Κω

  98. 22/05 07:40

    Jurassic Quest: Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Δεινοσαύρων

  99. 22/05 07:38

    Στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 ο τουρισμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2023

  100. 22/05 07:30

    Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης | Δράσεις ψηφιοποίησης του υλικού της ιστορικής βιβλιοθήκης