Προβολή του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία που πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ, την Μελβούρνη και την Αδελαΐδα για τρίτη κατά σειρά χρονιά, έλαβε χώρα και το Συνέδριο Προώθησης και Διαχείρισης Οινοτουρισμού (Wine (Tourism) Marketing & Management) στην Αδελαΐδα.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία στις 21 και 22 Ιουνίου υπό μορφή φόρουμ, περιείχε παρουσιάσεις ελληνικών κρασιών σε γευσιγνώστες, δημοσιογράφους που ειδικεύονται στη δοκιμή και αξιολόγηση διεθνών οινοπροϊόντων καθώς και οινοπαραγωγούς αλλά και αγοραστές της αυστραλιανής βιομηχανίας οίνου.
«Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς να έρθουν σε επαφή με έμπειρους και πετυχημένους στο είδος τους παράγοντες του χώρου της αυστραλιανής οινοποιΐας, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις» δήλωσε στο Νέο Κόσμο η διοργανώτρια Ελληνίδα καθηγήτρια Τουριστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, Μαριάννα Σιγάλα.
«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να κατανοήσουμε είναι ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται συνειρμικά στην συνείδηση του καταναλωτή ως χώρα παραγωγής κρασιού αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια το μόνο ελληνικό οινοπροϊόν που αναγνώριζαν οι τουρίστες ήταν η ρετσίνα.
«Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο, εφόσον πλέον η Ελλάδα παράγει και εξάγει τα οινοπροϊόντα της στο εξωτερικό, να δημιουργήσουμε σιγά-σιγά τις συνθήκες εκείνες που θα βάλουν την χώρα στον οινοπαραγωγικό διεθνή χάρτη και επομένως στην συνείδηση των καταναλωτών» λέει η καθηγήτρια, η οποία φιλοξένησε στις αίθουσες του πανεπιστημίου Αδελαΐδας περίπου 20 Έλληνες επιχειρηματίες και οινοπαραγωγούς και ήταν υπεύθυνη για την διεξαγωγή των συναντήσεων καθώς και την οργάνωση επίσκεψης των φιλοξενούμενών της σε πέντε από τα πιο δημοφιλή και πετυχημένα οινοποιεία της Πολιτείας, όπου έλαβε χώρα σειρά εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής για το κοινό.
«Ως γνωστόν, τα οινοποιεία της Νότιας Αυστραλίας είναι διεθνούς φήμης και αποτελούν σήμα κατατεθέν για τον αυστραλιανό οινοτουρισμό, συνεπώς είναι ευχής έργον και απαραίτητο για τους Έλληνες οινοπαραγωγούς να συστήσουν και να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα στα μεγάλα αυτά οινοποιεία με την ελπίδα να δημιουργηθούν στο μέλλον αντίστοιχες συνεργασίες που θα ευνοήσουν ιδιαιτέρως την ελληνική οινοβιομηχανία.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πρέπει να αλλάξει ώστε να γίνει πιο εύκολη η είσοδος του ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια αγορά και ο πιο εύστοχος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο είναι να αναπτυχθούν δυνατές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών παραγωγών και ειδικών σε θέματα οίνου και μάρκετινγκ.
«Η φήμη ενός ποιοτικά ανώτερου οινοπροϊόντος θα βοηθήσει τον τουρισμό της Ελλάδας και θα ενισχύσει την σύνδεση ενός τοπικού προϊόντος (κρασί) με ένα αγροτικό προϊόν (τόπος παραγωγής), που συνδυαστικά θα εκτοξεύσουν την τουριστική βιομηχανία» εξηγεί η καθηγήτρια.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου εξετάστηκαν θέματα που αφορούν και στον τρόπο προώθησης των οινοπροϊόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ηλεκτρονικά περιοδικά καθώς και μεταξύ κοινωνικών ομάδων που δημιουργούν ειδικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και αρέσκονται στο να δοκιμάζουν και να αξιολογούν κρασιά από όλο τον κόσμο και να εκθέτουν διαδικτυακά τις δικές τους εμπειρίες και γνώμες.
«Ο οινοτουρισμός είναι μια τεράστια βιομηχανία και πολύ προσοδοφόρα και δημοφιλής, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν καταναλώνουν κρασί και αυτό πρέπει να κατανοήσουμε, αν θέλουμε να είμαστε παρόντες και ανταγωνιστικοί.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για να επιλέξει ένας καταναλωτής το ελληνικό κρασί, πρέπει να έχει συνδέσει συνειρμικά, ασυνείδητα και, προπαντός, αβίαστα, τη χώρα προέλευσής του με το προϊόν που παράγεται εκεί, όπως για παράδειγμα όταν ένας καταναλωτής αγοράζει μια γαλλική κρέμα προσώπου βασίζοντας την επιλογή του στην χώρα παραγωγής, η οποία αυτόματα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητά του προϊόντος, ακόμα κaι αν στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να μην ισχύει και το προϊόν να μην ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις απαιτήσεις του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού».
Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δείπνο στο εστιατόριο του Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εισάγει και συμπεριλαμβάνει στο μενού του πολλές ποικιλίες ελληνικών οινοπροϊόντων.
«Το μενού που επιμελήθηκε ο κ. Κασιμάτης για να συνοδεύσει τα ελληνικά κρασιά, ήταν πραγματικά το ιδανικό "πάντρεμα" γεύσεων και τολμώ να πω, έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και έχοντας βρεθεί σε πολλές ανάλογες βραδιές γευσιγνωσίας, ότι γευστικά η διοργάνωση ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω βιώσει έως σήμερα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σιγάλα. Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών στην Αυστραλία, από το 2015 που ξεκίνησε το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στην αυστραλιανή αγορά έως σήμερα, έχουν αυξηθεί σε αξία κατά 27%.
«Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η πληθώρα ηλεκτρονικών σελίδων, περιοδικών και τουριστικών βιβλίων που ασχολούνται με το κρασί ως προϊόν και εκθέτουν κριτικές και απόψεις στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν και να βασιστούν οι λάτρεις του κρασιού χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε.
«Πρέπει να φτιάξουμε την εικόνα, το "branding" της Ελλάδας όσον αφορά το κρασί και να "περάσει" στρατηγικά η εικόνα αυτή στη συνείδηση του καταναλωτή. Καλός ο ελληνικός ήλιος, τα ελληνικά νησιά και το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, αλλά ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας σε νέους ορίζοντες και να εκτοξεύσουμε τον ελληνικό τουρισμό με νέες πρακτικές και προϊόντα» καταλήγει η κ. Σιγάλα.
Σημ.: Οι εκδηλώσεις οινοφιλίας που πραγματοποιήθηκαν στις διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας είχαν την στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, ενώ κάποιες από αυτές συνδιοργανώθηκαν από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ.
Πηγή: neoskosmos.com
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
18/04 11:29
Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ
18/04 11:22
18/04 11:18
Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
18/04 11:17
18/04 11:06
Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines
18/04 10:30
18/04 10:25
Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα
18/04 10:12
SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες
17/04 19:57
17/04 19:16
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"
17/04 16:48
Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος
17/04 16:33
Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό
17/04 15:28
17/04 14:36
17/04 14:22
17/04 13:35
Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας
17/04 13:20
Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της
17/04 11:52
Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
( 0 )