Κορωνοϊός: Oι επιπτώσεις στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους της γερμανικής οικονομίας

Κορωνοϊός: Oι επιπτώσεις στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους της γερμανικής οικονομίας

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και σε άλλους κλάδους της γερμανικής οικονομίας λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Αναλυτικά, παρατίθενται κάποια παραδείγματα κλάδων της γερμανικής οικονομίας με σημαντικές επιπτώσεις:  

Τουρισμός

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας (Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft) ο κλάδος έχει ήδη πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε σχετικές έρευνες σημειώνεται, ότι πάνω από το 76% των επιχειρήσεων HORECA αναφέρουν μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους, ενώ το 90% αντιμετωπίζει σημαντικές απώλειες σε νέες συνεργασίες / κρατήσεις. Μειώσεις στο μεταφορικό τους έργο, της τάξης του 20-35%, έχει ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων, ενώ μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (Deutscher Reiseverband) παρατηρούν πτώση του κύκλου εργασιών τους, η οποία ανέρχεται έως και 75%.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν και οι αντοχές των 5 μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων στη Γερμανία, με σημαντική δραστηριότητα και στην ελληνική τουριστική αγορά. To έτος 2018, οι πέντε  μεγαλύτεροι (μερίδιο αγοράς) Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες είναι οι: TUI (17,8%), DER Touristik (8,3%), FTI Gruppe (7%), Aida Cruises (4,5%) και Alltours (3,5%).

Κατασκευαστικός κλάδος

Σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Γερμανικών Επιχειρήσεων Κατασκευαστικού Κλάδου (Zentralverband Deutsches Baugewerbe), είναι ακόμα δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια ο βαθμός στον οποίο η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά τον κατασκευαστικό κλάδο στη Γερμανία. Παρά τις θετικές προβλέψεις για το 2020 λόγω της αύξησης των οικοδομικών αδειών το έτος 2019 κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο (ένας πρώτος δείκτης για την κατασκευαστική βιομηχανία), η τρέχουσα πανδημία έχει παγώσει τα νέα κατασκευαστικά έργα που αφορούν σε κατοικίες, εμπορικές χρήσεις και δημόσια έργα.

Σε πρώτη γραμμή οι κίνδυνοι αφορούν στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού κυρίως λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Περίπου 10.000 εργαζόμενοι, απαραίτητοι για την ομαλή εκτέλεση προγραμματισμένων έργων στον κατασκευαστικό κλάδο για το τρέχον έτος δεν μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία. Παράλληλα, λόγω μιας ενδεχόμενης παρατεταμένης απουσίας των δημοσίων υπαλλήλων στα γερμανικά Γραφεία Δόμησης, θα ανασταλεί πληθώρα διαγωνισμών ανάληψης δημοσίων έργων. Επίσης ο κλάδος είναι αντιμέτωπος με τη διακοπή της ομαλής τροφοδοσίας πρώτων υλών, Η/Μ εξοπλισμού κ.λπ., λόγω του μερικού κλεισίματος πολλών παραγωγικών μονάδων.

Επιπρόσθετα, η αναμενόμενη μείωση του γερμανικού ΑΕΠ / εισοδήματος και η απειλή της ανεργίας θα μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για εργασίες ανακαινίσεων / ανακατασκευών. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, υφίσταται σε πολύ μεγάλο βαθμό συσχέτιση (σχεδόν ταυτόσημη πορεία τα τελευταία χρόνια) μεταξύ των επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο / όγκου των κατασκευών και του ΑΕΠ.

Τέλος, η κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο θα συμπαρασύρει και τα γραφεία των μηχανικών, οι οποίοι ασχολούνται με την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Κλάδος ακινήτων

Η εγχώρια αγορά ακινήτων έχει ήδη μπει σε τροχιά επιβράδυνσης, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας  στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Σύμφωνα με έρευνα (διάστημα: 19- 23.3.2020) της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ανεξάρτητων Εταιρειών Ακινήτων και Κατοικιών BFW (Bundesverband Freier Immobilien- und Wohnungsunternehmen), τα 1.600 μέλη της οποίας "ελέγχουν" περί το 50% της εγχώριας αγοράς κατοικίας και 30% των εμπορικών ακινήτων, 85% των μελών διαπιστώνουν ήδη επιβράδυνση στα οικονομικά τους μεγέθη ενώ 53% αυτών καταγράφει ήδη υποχώρηση της ζήτησης ακινήτων, ειδικά για αγορά ίδιας κατοικίας. Μάλιστα, 12% των μελών της BFW αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα επιβίωσης, καθώς περί του 33% των ενοικιαστών τους έχει υποβάλει αίτημα αναβολής (αδυναμίας) καταβολής ενοικίου.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Όμιλος Scout24, ιδιοκτήτης της εταιρείας ImmoScout24, της μεγαλύτερης μηχανής εύρεσης και διαμεσολάβησης ακινήτων στη Γερμανία (>20 εκατ. επισκέπτες ετησίως) και παρουσία σε 18 ακόμη χώρες, ανακοίνωσε στις 25.3 ότι, βάσει νεότερων εξελίξεων λόγω της πανδημίας, αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψη ανάπτυξης 6%-8% της εγχώριας αγοράς ακινήτων για το τρέχον έτος. Ωστόσο, η ηγεσία του Ομίλου ευελπιστεί σε άμεση και ταχεία ανάκαμψη του κλάδου, λόγω της προϋπάρχουσας θετικής δυναμικής και των ευκαιριών που θα δημιουργηθούν λόγω της κρίσης.

Σημειώνεται ότι με πρόσφατο νομοσχέδιό της, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θεσπίζει την προστασία όσων ενοικιαστών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, λόγω της πανδημίας, επιτρέποντας την αναβολή καταβολής ενοικίου από 1 Απριλίου έως και 30 Ιουνίου, με δυνατότητα παράτασης του μέτρου έως 30 Σεπτεμβρίου, αν κριθεί απαραίτητο λόγω των συνθηκών. Η υποχρέωση εκ των υστέρων καταβολής των υπερήμερων ενοικίων, εκ μέρους του ενοικιαστή, μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης, παραμένει εν ισχύ. Οι ενώσεις ιδιοκτητών ακινήτων υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι το μέτρο πλήττει βαριά τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή.

Ο κλάδος τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών

Όπως όλοι οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας, έτσι και ο κλάδος τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (IT/ICT) έχει πληγεί από την πανδημία. Δεδομένου, μάλιστα του διεθνοποιημένου χαρακτήρα και της υψηλής δικτύωσης του τομέα αυτού, οι επιπτώσεις της κρίσης είναι εγγενώς παγκόσμιες.

Σε έρευνα που διεξήγαγε, μεταξύ των μελών της ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, η γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιρειών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Νέων Μέσων Bitkom (Bundesverband Informationswirtschaft, Telekommunikation und neue Medie) 25% των ερωτηθέντων εταιριών-μελών της ανέμενε σημαντική υποχώρηση παραγγελιών/εσόδων, ενώ περί το 50% προέβλεψε επιβράδυνση της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα το τρέχον έτος.

Η διατάραξη της παραγωγής ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Κίνα, ειδικώς στις βαριά πληγείσες από την πανδημία επαρχίες Hubei, Henan, Hunan κ.ά. στην ΚΑ Κίνα, όπου έχουν την έδρα τους μεγάλες μονάδες παραγωγής/συναρμολόγησης αισθητήρων, οθονών αφής, δίσκοι αποθήκευσης κλπ., δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια αγορά κινητών, ταμπλετών και Η/Υ. Διατηρώντας στενές διασυνδέσεις με πελάτες στην Ασία και μέσες μηνιαίες εισαγωγές ηλεκτρονικού εξοπλισμού της τάξεως των 2 δισ. ευρώ από την Κίνα, οι γερμανικές επιχειρήσεις πλήττονται αναπόδραστα από το lock down και την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Άπω Ανατολή. Ταυτόχρονα, η ακύρωση σημαντικών Διεθνών Εκθέσεων και συνεδρίων του κλάδου, αλλά και η αναστολή όλων των διεθνών ταξιδιών, επιτείνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο IT/ICT. Σοβαρός αντίκτυπος αναμένεται επίσης και στην επέκταση του δικτύου ταχύτατης σύνδεσης κινητών συσκευών και μεταφοράς δεδομένων 5G παγκοσμίως, λόγω των καθυστερήσεων που καταγράφονται στην Κίνα, ηγέτιδα των εξελίξεων στη νέα τεχνολογία.

Ωστόσο, η τρέχουσα πανδημία έχει και τους "κερδισμένους" της: οι εταιρείες ηλεκτρονικών και διαδικτυακών παιχνιδιών, κινητών εφαρμογών διασκέδασης, αλλά και ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών (πχ. online super market, παραγγελία φαγητού κλπ.), για παράδειγμα, καταγράφουν σημαντικά κέρδη, λόγω των γενικευμένων περιορισμών στην κυκλοφορία.

Τρόφιμα – Ποτά / Γαστρονομία

Σύμφωνα με την κα. Julia Klöckner, Ομοσπονδιακή Υπουργός Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων, η γερμανική αγορά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την επάρκεια σε συσκευασμένα τρόφιμα και αγροδιατροφικά προϊόντα, ωστόσο λόγω των μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία / logistics των καταστημάτων. Οι γερμανοί καταναλωτές προέβησαν σε μαζικές αγορές, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις του κύκλο εργασιών των υπεραγορών τροφίμων. Ειδικότερα στην περιοχή του Βερολίνου/ Βρανδεμβούργου η ζήτηση αυξήθηκε κατά 30-40% σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ρύζι και ζυμαρικά, υψηλής παστερίωσης γαλακτοκομικά προϊόντα, βρώσιμα έλαια, αλεύρια και ζάχαρη.

Αναφορικά με τον κλάδο της εστίασης / γαστρονομίας, η κατάσταση είναι πραγματικά εξαιρετικά δραματική. Το υποχρεωτικό και παρατεταμένο κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι για πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου, ιδίως για αυτούς που ήδη αντιμετωπίζουν μικρής έκτασης οικονομικά προβλήματα, η αιτία διακοπής των εργασιών τους. Όπως αναφέρουν, οι παρεχόμενες υπηρεσίες των επιχειρήσεων τους δεν μπορούν να αντισταθμιστούν αργότερα (ένα γεύμα που ακυρώνεται τώρα δεν θα επαναληφθεί δύο φορές στο μέλλον). Εφόσον, όπως τώρα, δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις σταθερές δαπάνες των επιχειρήσεων τους, και χωρίς σημαντική βοήθεια από το Κράτος, το κλείσιμο των καταστημάτων τους είναι μέχρι το καλοκαίρι μονόδρομος.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  2. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  3. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  4. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  5. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  6. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  7. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  8. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  9. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  10. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  11. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  12. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  13. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  14. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  15. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  16. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  17. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  18. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  19. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  20. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  21. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  22. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  23. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  24. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  25. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  26. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  27. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  28. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  29. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  30. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  31. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  32. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  33. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  34. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  35. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  36. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  37. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  38. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  39. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  40. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  41. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  42. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  43. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  44. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  45. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  46. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  47. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  48. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  49. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  50. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  51. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  52. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  53. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  54. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  55. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  56. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  57. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  58. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  59. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  60. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  61. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  62. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  63. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  64. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  65. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  66. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  67. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  68. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  69. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  70. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  71. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  72. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  73. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  74. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  75. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  76. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  77. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  78. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  79. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  80. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  81. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  82. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  83. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  84. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  85. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  86. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  87. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  88. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  89. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  90. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  91. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  92. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  93. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  94. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  95. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  96. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  97. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  98. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  99. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  100. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα