Κορωνοϊός: Ποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σήμερα ανά χώρα

Α Decrease font Enlarge font
Κορωνοϊός: Ποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σήμερα ανά χώρα

Το ταξιδιωτικό τοπίο μεταβάλλεται συνεχώς, απαιτώντας διαρκή επικαιροποίηση των ταξδιιωτικών περιορισμών που ισχύουν σε κάθε χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε την Τρίτη προσωρινούς περιορισμούς για μη αναγκαία ταξίδια προς και από την ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναστείλουν τα ταξίδια προς στις ΗΠΑ από 28 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθούν οι περιορισμοί που ισχύουν αυτή τη στιγμή σε ορισμένους βασικούς προορισμούς.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά από την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, η ΕΕ αποφάσισε να κλείσει τα εξωτερικά σύνορα της περιορίζοντας τα μη ουσιαστικά ταξίδια για 30 ημέρες.

Θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογενειών των ευρωπαίων πολιτών, του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και των ανθρώπων που μεταφέρουν εμπορεύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξαιρούνται επίσης οι ευρωπαίοι πολίτες που πρέπει να φτάσουν στις χώρες καταγωγής.

Ηνωμένες Πολιτείες

Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ από Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν , Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους Αμερικανούς πολίτες ή τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν ταξιδέψει στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά θα κατευθύνονται μέσω ενός 11 αεροδρομίων όπου θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας. Τα αεροδρόμια περιλαμβάνουν Ατλάντα, Σικάγο, Ντάλας, Ντιτρόιτ, Χονολουλού, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη (JFK ή EWR), Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Ουάσινγκτον.

Αυστραλία 

Η Αυστραλία απαιτεί  από όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες. Επίσης, η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε όλα τα κρουαζιερόπλοια.  Οι επιβάτες που ταξίδεψαν στην Κίνα, το Ιράν, τη Νότια Κορέα ή την Ιταλία κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω της Αυστραλίας για 14 ημέρες από τη στιγμή της αναχώρησής τους από αυτές τις χώρες. Αυτό δεν ισχύει για το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών, τους υπηκόους της Αυστραλίας και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους ή τους υπηκόους της Νέας Ζηλανδίας που κατοικούν στην Αυστραλία, οι οποίοι υποχρεούνται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Αυστρία

Η Αυστρία συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ισχύουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τις ακόλουθες χώρες: Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ρωσία, Ελβετία, Ισπανία , Νότια Κορέα, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν υφίσταται πλέον άδεια προσγείωσης για πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Συνιστάται μετ΄ επιτάσεως στους αυστριακούς ταξιδιώτες να ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές μέσω άλλων ευρωπαϊκών αερολιμένων.

Καμπότζη

Η Καμπότζη απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς που φθάνουν από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για 30 ημέρες.

Καναδάς

Ο Καναδάς απαγορεύει την είσοδο σε άτομα που δεν είναι Καναδοί πολίτες, Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας.

Πράσινο Ακρωτήριο

Αναστολή τριών εβδομάδων όλων των εισερχόμενων πτήσεων από την Πορτογαλία και όλες τις χώρες της ΕΕ που επλήγησαν από την πανδημία, καθώς και από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία. Η εξαίρεση αφορά τις πτήσεις επαναπατρισμού των πολιτών.

Κίνα

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στο Πεκίνο από προορισμούς στο εξωτερικό πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένες εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς επαγγελματίες ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν σε ένα επιλεγμένο αριθμό καθορισμένων ξενοδοχείων στο Πεκίνο όπου θα εξετάζονται για τον κορωνοϊό. Δεν θα επιτρέπεται να φύγουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι επιβάτες που φτάνουν από το Ιράν, την Ιταλία, την Ιαπωνία ή την Κορέα και ταξιδεύουν στο Πεκίνο, το Γκουανγκτζού ή τη Σαγκάη υπόκεινται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σαγκάη

Η Σαγκάη έχει περιλάβει 12 χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από τη Νότιο Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Σουηδία και το Βέλγιο .

Κολομβία

Η Κολομβία απαγορεύει την είσοδο σε άτομα που δεν είναι πολίτες της Κολομβίας, μόνιμοι κάτοικοι ή διπλωμάτες.

Κροατία

Εκτός από τους υπηκόους της Κροατίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονταν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, στην επαρχία Heinsberg της Γερμανίας, στο Ιράν, στην Ιταλία ή στην επαρχία Daegu City και Cheongdo της Νότιας Κορέας τις τελευταίες 14 ημέρες θα τεθούν σε καταντίνα για 14 ημέρες. Οι πολίτες θα πρέπει να τίθενται σε αυτοκαραντίνα.

Εκτός από τους υπηκόους της Κροατίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται σε όλες τις άλλες περιοχές της Κίνας και της Νότιας Κορέας, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη θα υποχρεούνται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Τσεχική Δημοκρατία

Την Πέμπτη, η Τσεχική Δημοκρατία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 30 ημερών και απαγόρευσε την είσοδο σε μη κατοίκους από χώρες που επλήγησαν από κορωνοϊού, καθώς και εν μέρει κλείνοντας τα σύνορά της. Απαγορεύεται επίσης η μετάβαση των πολιτών σε χώρες υψηλού κινδύνου. Η απαγόρευση ισχύει για τους επισκέπτες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Γαλλία και θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο.

Δανία

Το κλείσιμο των συνόρων ισχύει στη Δανία μέχρι τις 13 Απριλίου. Μόνο οι Δανοί πολίτες και οι μεταφορείς εμπορευμάτων θα εξακολουθήσουν να εισέρχονται στη χώρα.

Αίγυπτος

Η Αίγυπτος θα αναστείλει όλες τις πτήσεις εντός και εκτός αιγυπτιακών αεροδρομίων για δύο εβδομάδες από τις 19 Μαρτίου.

Γερμανία

Η Γερμανία έχει κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, ενώ η διακίνηση αγαθών εξαιρείται από την απαγόρευση.

Ελλάδα

Μεταξύ άλλων, η χώρα δεν θα δεχθεί νέες αιτήσεις ασύλου για τουλάχιστον ένα μήνα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα κατ’ οίκον για 14 ημέρες.

Αΐτη

Η Αϊτή ανέστειλλε πτήσεις από την Ευρώπη, τον Καναδά, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Λατινική Αμερική για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, κατόπιν συμφωνίας με τις αμερικανικές αρχές.

Χονγκ Κονγκ

Από τις 19 Μαρτίου, το Χονγκ Κονγκ απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται από ξένες χώρες να τίθενται σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η πόλη θα εκδώσει επίσης την ανώτατη ειδοποίηση ταξιδιού, δηλαδή «μην ταξιδεύετε», για όλες τις χώρες, με εξαίρεση την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Μακάο, είπε. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους μη κατοίκους.

Επί του παρόντος, το Χονγκ Κονγκ απαιτεί ο καθένας που ταξιδεύει από την ηπειρωτική Κίνα στην πόλη να αυτοαπομονώνεται στην οικία του για 14 ημέρες.

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους μη μόνιμους κατοίκους.

Ινδία

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ινδία.

Επί του παρόντος, όλες οι τουριστικές βίζες αναστέλλονται και επιβάλλεται σε όλους τους ταξιδιώτες καραντίνα 14 ημερών, συμπεριλαμβανομένων των επιστρεφόντων Ινδών υπηκόων που έρχονται από ή έχουν επισκεφθεί την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ισπανία.

Ινδονησία

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ινδονησίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται στην Κίνα ή στις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας και του Ιράν τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω της Ινδονησίας.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο σε επιβάτες που βρίσκονταν στις πληγείσες περιοχές της Κίνας, της Νότιας Κορέας ή της Ιταλίας κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι Ιάπωνες υπήκοοι εξαιρούνται, όπως και οι σύζυγοι και τα τέκνα τους, εφόσον επαληθευτούν οι σχέσεις.

Ιορδανία

Αναστολή όλων των αεροπορικών ταξιδιών, εισερχόμενων και εξερχομένων, με εξαίρεση τα εμπορεύματα. Κλείσιμο όλων των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων στους ταξιδιώτες εκτός από τα μέλη διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών, εφόσον τηρούν τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας για τις 14 μέρες αυτοκαραντίνας.

Μακάο

Οι ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί τη Νότια Κορέα, την Ιταλία ή το Ιράν εντός 14 ημερών πριν από την άφιξή τους πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένο χώρο.

Όσοι έχουν ταξιδέψει στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιαπωνία εντός 14 ημερών από την άφιξή τους θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση καθώς και ιατρική παρακολούθηση 14 ημερών σε καθορισμένο χώρο.

Οι κάτοικοι του Μακάο που βρίσκονται σήμερα σε οποιαδήποτε από τις πληγείσες περιοχές θα κληθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους.

Μαλαισία

Από τις 18 Μαρτίου, οι πολίτες θα απαγορεύονται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με τους ξένους τουρίστες και επισκέπτες να μην εισέρχονται στη χώρα.

Μαρόκο

Το Μαρόκο αποφάσισε να αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις προς και από την επικράτειά του.

Νέα Ζηλανδία

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 14 ημέρες.

Νορβηγία

Όλοι οι ταξιδιώτες τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Περού

Το Περού ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη και την Ασία για περίοδο 30 ημερών.

Φιλιππίνες

Η αεροπορική εταιρεία Cebu Pacific ακυρώνει όλες τις πτήσεις - εγχώριες και διεθνείς - από τις 19 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου.

Στο Λουζόν, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, όλες οι μαζικές δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί.

Ρωσία

Οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα ή την Ισπανία και σκοπεύουν να παραμείνουν στη Μόσχα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρς. Επίσης, η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Λευκορωσία λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίνος στις 16 Μαρτίου, μετά το προηγούμενο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της με την Κίνα.

Σαουδική Αραβία

Εκτός από τους υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας, οι επιβάτες που έχουν διέλθει από το Μπαχρέιν, την Κίνα, την Ταϊβάν, το Τζιμπουτί, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, Λίβανος, Μακάο, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Συρία, Τουρκία ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Τα ταξίδια στη Μέκκα και στη Medina βρίσκονται επίσης υπό προσωρινή απαγόρευση, εκτός εάν οι προσκυνητές είναι υπήκοοι του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχουν λάβει άδειες.

Νότια Κορέα

Οι επισκέπτες που έχουν βρεθεί στην επαρχία Hubei της Κίνας τις τελευταίες 14 ημέρες και οι κάτοχοι διαβατηρίων από την περιοχή αυτή δεν επιτρέπεται να εισέλθουν.

Οι κορεάτικες θεωρήσεις που εκδίδονται από το προξενείο της Wuhan στην επαρχία του Hubei ακυρώνονται, όπως και οι θεωρήσεις που εκδόθηκαν σε υπηκόους της Ιαπωνίας  πριν από τις 9 Μαρτίου 2020. Αυτό δεν ισχύει για το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών.

Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο θερμοκρασίας κατά την είσοδό τους στη χώρα. Εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο και σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ισπανία

Έχει ήδη κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία και αναμένονται αυστηρές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας.

Το Σάββατο, επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία τουλάχιστον πέντε αεροσκάφη που ανήκουν στον χαμηλού κόστους αερομεταφορέα Jet2. Η εταιρεία δήλωσε ότι ενεργούσε σύμφωνα με τα μέτρα που θέσπισε η ισπανική κυβέρνηση.

Σιγκαπούρη

Επιβολή καραντίνας σε ολόκληρες πόλεις, συνοριακοί έλεγχοι και καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Σρι Λάνκα

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε την Πέμπτη την ακύρωση των θεωρήσεων κατά την άφιξη, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πότε θα τεθεί σε ισχύ. Οι επιβάτες που φθάνουν από την Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ταϊλάνδη

Η σύνδεση έχει παύσει  για 18 χώρες: Βουλγαρία, Μπουτάν, Κύπρος, Αιθιοπία, Φίτζι, Γεωργία, Ινδία, Καζακστάν, Παπουασία-Νέα Γουινέα, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ουζμπεκιστάν, Βανουάτου και Κίνα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων και να παρουσιάσουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Τουρκία

Η Τουρκία έπαυσε τα ταξίδια από και προς εννέα ευρωπαϊκές χώρες: τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες. Οι πολίτες των χωρών αυτών δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα από επιβάτες που έχουν εισέλθει ή διέλθει από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κίνα, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Νότια Κορέα ή τη Σουηδία κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, εξαιρουμένων των μόνιμων κατοίκων και των Τούρκων υπηκόων.

Ουκρανία

Απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στη χώρα σε άτομα που δεν είναι πολίτες της Ουκρανίας ή κάτοικοι της Ουκρανίας.

Βιετνάμ

Οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν τις τελευταίες 14 ημέρες στις 26 ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης  Σένγκεν, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω του Βιετνάμ.

Οι θεωρήσεις κατά την άφιξη δεν θα εκδίδονται πλέον για όλους τους αλλοδαπούς, ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα διαρκέσουν 30 ημέρες.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 10/04 14:16

  WTTC: Ο τουρισμός θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την κρίση

 2. 10/04 14:11

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Προτάσεις για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων

 3. 10/04 13:41

  Προσωρινή ακινησία για σχολικά λεωφορεία και τουριστικά τρένα έως 31 Μαΐου

 4. 10/04 12:53

  Κορωνοϊός: Τα ρομπότ αντικαθιστούν εργαζομένους σε ξενοδοχεία – Το megatrend της ερχόμενης 5ετίας

 5. 10/04 12:52

  Σαρωνικός: Η κρυφή παραλία με τη φυσική «πισίνα»

 6. 10/04 12:50

  Δείτε πού βρίσκεται ο Θρόνος του Ξέρξη στην Αττική

 7. 10/04 12:39

  Γερμανοί τουρ οπερέιτορ δεν ζητούν εξόφληση πακέτων διακοπών για ταξίδια το Μάιο

 8. 10/04 12:05

  Scoot: Επιλογές επιστροφής χρημάτων για τα ταξίδια που ακυρώθηκαν

 9. 10/04 12:02

  Υπουργείο Πολιτισμού: Πιστοποίηση όλων των Μουσείων

 10. 10/04 11:36

  ΣΕΤΕ: 10 μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό- Η επιστολή στον πρωθυπουργό

 11. 10/04 11:30

  Η Avis χορηγός των Κινητών Ομάδων Υγείας «ΚΟΜΥ»

 12. 10/04 11:13

  Koukoumi Hotel, ανοίγει στη Μύκονο το πρώτο Vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα

 13. 10/04 11:08

  Σωσίβιο σωτηρίας αναζητά η Air France-KLM από γαλλική και ολλανδική κυβέρνηση

 14. 10/04 10:52

  Κορωνοϊός: Εξελιγμένα ρομπότ-καθαριστές σε ξενοδοχεία

 15. 10/04 10:39

  Κορωνοϊός-Instagram: Ένας Έλληνας μαγειρεύει στην καρδιά του Λονδίνου

 16. 10/04 10:37

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία σε Τήνο, Νάξο, Μήλο και Άνω Κουφονήσι

 17. 10/04 10:34

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο, Χερσόνησο, Ζάκυνθο, Καβάλα και Σέρρες

 18. 10/04 10:26

  Σκόπελος: Διαφημιστικό "υπερόπλο" η μη εξάπλωση του κορωνοϊού στα ελληνικά νησιά

 19. 10/04 09:50

  Ελληνικός τουρισμός 2020: Εκπτώσεις έως 50% ζητούν μεγάλοι τουρ οπερέιτορ από τα ξενοδοχεία για τη θερινή σεζόν!

 20. 09/04 20:23

  ΤτΕ | Οριστικά στοιχεία: Στα 14,2 δισ.ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2019- Η εικόνα ανά περιφέρεια

 21. 09/04 20:05

  Autohellas: Με τη διάθεση 150 αυτοκινήτων, στο πλευρό Δήμων και Κοινοτήτων

 22. 09/04 19:45

  ΙΝΣΕΤΕ | Παγκόσμιος τουρισμός: Η ανάκαμψη δεν θα είναι ισοκατανεμημένη, ούτε γεωγραφικά, ούτε μεταξύ των διαφόρων κλάδων

 23. 09/04 16:23

  Προτάσεις Λ. Μενδώνη στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ

 24. 09/04 15:37

  Δωρεά της ΟΛΠ Α.Ε. στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» Πειραιά

 25. 09/04 15:01

  Ο Αιγύπτιος επενδυτής που απέκτησε το 5,1% των μετοχών της TUI

 26. 09/04 14:51

  Airbnb: Νέα υπηρεσία «Διαδικτυακών εμπειριών» για την περίοδο της κρίσης

 27. 09/04 14:32

  Παύση λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν για την περίοδο 2019-2020

 28. 09/04 14:31

  Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΣΕΤΕ

 29. 09/04 13:58

  DER Touristik: Μπόνους στα βάουτσερ των ταξιδιωτών, ρευστότητα στα ταξιδιωτικά γραφεία

 30. 09/04 13:17

  A. Γκερέκου: Σταθερή συνεργασία του ΕΟΤ με το Δίκτυο Μικρών Νησιών για τον κορωνοϊό

 31. 09/04 13:13

  Η Κομισιόν προτείνει την παράταση ανοίγματος των συνόρων της ΕΕ τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου

 32. 09/04 13:00

  Αμερικανικός τουρισμός: Ανανεωμένη διάθεση για ταξίδια

 33. 09/04 12:28

  Χωρίς βάουτσερ, ο γερμανικός τουρισμός θα διακινείται από τις μεγάλες online επιχειρήσεις

 34. 09/04 12:25

  Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης

 35. 09/04 12:07

  Τουρισμός: Θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί φέτος; - "Ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι"

 36. 09/04 11:30

  Spiegel: Προς ναυάγιο η συμφωνία εξαγοράς της Condor από την LOT- τα 3 σενάρια

 37. 09/04 11:24

  Το άγνωστο σημείο όπου οι αρχαίοι Αθηναίοι έχυναν τα δάκρυά τους και γιατί το έκαναν

 38. 09/04 11:20

  Ο τρόπος ζωής της Ικαρίας και το μυστικό της μακροζωίας

 39. 09/04 10:53

  Accor: Καινούργια social media καμπάνια, που ψυχαγωγεί και εκπαιδεύει από το σπίτι

 40. 09/04 10:47

  Ε.Ξ. Ευβοίας: Αίτημα στους Δήμους για δράσεις ανάλογες του Δήμου Αθηναίων

 41. 09/04 10:30

  Το χρονικό ενός επαναπατρισμού εν μέσω κορωνοϊού

 42. 09/04 10:27

  Μέσω Facebook η παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

 43. 09/04 10:21

  Κορωνοϊός: Αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων προσφέρει ημερήσια πακέτα διαμονής για τηλεδιασκέψεις

 44. 09/04 10:19

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία σε Σύρο, Αντίπαρο, Τζιά και Νάξο

 45. 09/04 10:16

  Αυστρία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο χώρο εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 46. 09/04 10:14

  Η επόμενη μέρα: Αλλαγές χρήσης σε ξενοδοχεία στην Σαντορίνη, στη Λευκάδα, στην Κρήτη και στη Τζιά

 47. 08/04 17:43

  Γερμανικά ινστιτούτα: Πάνω από 5% η αύξηση του ΑΕΠ σε Ελλάδα και Κύπρο το 2021

 48. 08/04 17:30

  ΕΚΠΟΙΖΩ: Τα βάουτσερ στα ταξίδια πρέπει να είναι προαιρετικά και υπό προϋποθέσεις

 49. 08/04 17:21

  EasyJet Holidays: Διαθέσιμο το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2021 – Στους προορισμούς και η Ελλάδα

 50. 08/04 17:20

  TUI: Ακύρωση των ταξιδιών μέχρι τις 14 Μαΐου

 51. 08/04 17:05

  Aida Cruises: Ακυρώσεις μέχρι 31 Μαϊου και βάουτσερ με ανταμοιβή

 52. 08/04 16:54

  Συνολική ένταξη των ξεναγών στα μέτρα στήριξης

 53. 08/04 16:00

  Ο Τουρισμός αποκτά τον δικό του τετραψήφιο αριθμό

 54. 08/04 15:28

  Κορωνοϊός: Το αισιόδοξο σενάριο που θα φέρει Ρώσους τουρίστες σε Ελλάδα και Μεσόγειο το καλοκαίρι

 55. 08/04 14:31

  Lufthansa: Ποιες πτήσεις συνεχίζονται προς Ελλάδα από τέλη Απριλίου

 56. 08/04 13:39

  Σε καθεστώς πτώχευσης ο σουηδικός αερομεταφορέας Braathens

 57. 08/04 13:30

  Ισπανικός τουρισμός: Τα 3 σενάρια για το ύψος των απωλειών το 2020

 58. 08/04 12:59

  ΚΕΠΕ | Κορωνοϊός: Οι κρατικές δαπάνες θα στηρίξουν το ΑΕΠ και την απασχόληση

 59. 08/04 12:52

  Γερμανία: "Μαύρος" μήνας ο Μάρτιος για τα τουριστικά γραφεία

 60. 08/04 12:40

  ΙΑΤΑ: 25 εκατ. θέσεις εργασίας σε κίνδυνο από την κρίση του κορωνοϊού

 61. 08/04 12:38

  COSMOTE: Αγορά 110 κλινών & monitors για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων

 62. 08/04 12:07

  Vikings: Δικαίωμα επιλογής των ταξιδιωτών για βάουτσερ ή επιστροφή χρημάτων

 63. 08/04 12:01

  «Πράσινο φως» για το δάνειο των 1,8 δισ. ευρώ στην TUI AG

 64. 08/04 11:21

  Ο επιβλητικός ναός και ο θρύλος με τις 100 πόρτες

 65. 08/04 11:18

  Μια άγνωστη μυστική «πόλη» κάτω από την Αθήνα

 66. 08/04 11:12

  Η Jet2 ακυρώνει πτήσεις και διακοπές μέχρι τις 17 Ιουνίου

 67. 08/04 10:57

  Χ.Θεοχάρης: Έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για να “σωθεί” η σεζόν- ενίσχυση και των ξεναγών

 68. 08/04 10:35

  Ένταξη και των τουριστικών καταλυμάτων στα μέτρα στήριξης ζητεί η Παγκρήτια Ομοσπονδία

 69. 08/04 10:31

  Όμιλος Lufthansa: Σταματά τις πτήσεις η Germanwings - Τι προβλέπει το πρώτο πακέτο αναδιάρθρωσης

 70. 08/04 10:27

  Κορωνοϊός: Εικονικές υπηρεσίες spa από ξενοδοχεία ανά τον κόσμο

 71. 08/04 10:25

  Kορωνοϊός: Μεγάλο πλήγμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας

 72. 08/04 10:23

  Μη δασικές εκτάσεις με ξενοδοχεία σε Ρέθυμνο και Χανιά

 73. 08/04 10:21

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Καλαμάτα

 74. 08/04 10:19

  Η επόμενη μέρα: Αλλαγές χρήσης σε ξενοδοχεία στη Μήλο και στην Ύδρα

 75. 07/04 17:38

  Προσοχή στην πανδημία της καταστροφολογίας!

 76. 07/04 17:07

  Οι Γερμανοί ονειρεύονται διακοπές - Κρήτη και Ρόδος στις πρώτες επιλογές

 77. 07/04 15:58

  Ο Αιγύπτιος επενδυτής που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον FTI

 78. 07/04 15:34

  Κορωνοϊός: Χρηματοδότηση 900 εκατ. ευρώ στην Airbnb

 79. 07/04 15:16

  Νεραϊδόκηπος: Ένα μέρος γεμάτο θρύλους και ιστορίες

 80. 07/04 15:15

  Αθήνα: Τα ιστορικά γλυπτά που ξεχωρίζουν στην πόλη

 81. 07/04 14:27

  Γ. Ρέτσος: 1,5 - 2 δισ. ευρώ θα χρειαστούν για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

 82. 07/04 14:09

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Παράταση ισχύος τοπικής ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

 83. 07/04 13:36

  Ε.Ξ. Κέρκυρας: Αίτημα για απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη

 84. 07/04 12:31

  WWF: Έρευνα στην Ασία για τη σύνδεση των πανδημιών με τις παράνομες αγορές άγριας ζωής

 85. 07/04 12:20

  Γερμανία: Δάνεια εξπρές στις μεσαίες επιχειρήσεις

 86. 07/04 11:39

  Κορωνοϊός: Απαραίτητο πιστοποιητικό για όλα τα ταξίδια προς Γαλλία

 87. 07/04 10:43

  Deutsche Bank: Πώς οι τουριστικοί προορισμοί θα έχουν τουρίστες το καλοκαίρι

 88. 07/04 10:29

  Ο Alltours επιστρέφει τα χρήματα για τις ακυρωμένες αναχωρήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου

 89. 07/04 09:44

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κύκλος": Να κλείσουν και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

 90. 07/04 09:38

  Ξενοδοχεία: Οι αλλαγές σε προγράμματα επιβράβευσης διεθνών αλυσίδων (Accor, Hilton, IHG, Marriott, κ.ά.)

 91. 07/04 09:36

  Ο τουρισμός κατακλύζει και πάλι την Κίνα - προειδοποιήσεις για νέα κρούσματα

 92. 07/04 09:33

  Πρεσβεία: Αυτόματη ανανέωση αδειών παραμονής για Αμερικανούς πολίτες

 93. 07/04 09:32

  Κορωνοϊός: Πώς η αεροπορική εταιρεία BRA της Σουηδίας προσπαθεί να αποφύγει την πρώχευση

 94. 07/04 09:30

  Tυνησία: Δωρεά 250 εκατ. από την Ε.Ε. για την μάχη έναντι του κορωνοϊού

 95. 07/04 09:19

  Η αρχή μιας νέας εποχής- Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (*)

 96. 06/04 20:13

  Κορωνοϊός: Η FedHATTA σε τηλεδιάσκεψη με Τσίπρα, Νοτοπούλου & τουριστικούς φορείς για τις επιπτώσεις στον τουρισμό

 97. 06/04 19:43

  Μήπως "υγειονομική βίζα" στον τουρισμό; - Γράφει ο Νότης Μαρτάκης (*)

 98. 06/04 18:19

  Πυκνώνουν οι «αναταράξεις» στην εξαγορά της Condor

 99. 06/04 17:56

  Τηλεδιάσκεψη Α. Τζιτζικώστα με φορείς του τουρισμού της Κ. Μακεδονίας

 100. 06/04 17:36

  Οριστική ματαίωση για τη FOOD EXPO 2020