Κορωνοϊός: Ποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σήμερα ανά χώρα

Κορωνοϊός: Ποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν σήμερα ανά χώρα

Το ταξιδιωτικό τοπίο μεταβάλλεται συνεχώς, απαιτώντας διαρκή επικαιροποίηση των ταξδιιωτικών περιορισμών που ισχύουν σε κάθε χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε την Τρίτη προσωρινούς περιορισμούς για μη αναγκαία ταξίδια προς και από την ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναστείλουν τα ταξίδια προς στις ΗΠΑ από 28 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθούν οι περιορισμοί που ισχύουν αυτή τη στιγμή σε ορισμένους βασικούς προορισμούς.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά από την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, η ΕΕ αποφάσισε να κλείσει τα εξωτερικά σύνορα της περιορίζοντας τα μη ουσιαστικά ταξίδια για 30 ημέρες.

Θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογενειών των ευρωπαίων πολιτών, του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού και των ανθρώπων που μεταφέρουν εμπορεύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξαιρούνται επίσης οι ευρωπαίοι πολίτες που πρέπει να φτάσουν στις χώρες καταγωγής.

Ηνωμένες Πολιτείες

Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ από Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν , Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους Αμερικανούς πολίτες ή τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν ταξιδέψει στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά θα κατευθύνονται μέσω ενός 11 αεροδρομίων όπου θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας. Τα αεροδρόμια περιλαμβάνουν Ατλάντα, Σικάγο, Ντάλας, Ντιτρόιτ, Χονολουλού, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη (JFK ή EWR), Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ και Ουάσινγκτον.

Αυστραλία 

Η Αυστραλία απαιτεί  από όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες. Επίσης, η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο σε όλα τα κρουαζιερόπλοια.  Οι επιβάτες που ταξίδεψαν στην Κίνα, το Ιράν, τη Νότια Κορέα ή την Ιταλία κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω της Αυστραλίας για 14 ημέρες από τη στιγμή της αναχώρησής τους από αυτές τις χώρες. Αυτό δεν ισχύει για το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών, τους υπηκόους της Αυστραλίας και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους ή τους υπηκόους της Νέας Ζηλανδίας που κατοικούν στην Αυστραλία, οι οποίοι υποχρεούνται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Αυστρία

Η Αυστρία συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ισχύουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τις ακόλουθες χώρες: Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ρωσία, Ελβετία, Ισπανία , Νότια Κορέα, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν υφίσταται πλέον άδεια προσγείωσης για πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Συνιστάται μετ΄ επιτάσεως στους αυστριακούς ταξιδιώτες να ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές μέσω άλλων ευρωπαϊκών αερολιμένων.

Καμπότζη

Η Καμπότζη απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς που φθάνουν από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για 30 ημέρες.

Καναδάς

Ο Καναδάς απαγορεύει την είσοδο σε άτομα που δεν είναι Καναδοί πολίτες, Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας.

Πράσινο Ακρωτήριο

Αναστολή τριών εβδομάδων όλων των εισερχόμενων πτήσεων από την Πορτογαλία και όλες τις χώρες της ΕΕ που επλήγησαν από την πανδημία, καθώς και από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία. Η εξαίρεση αφορά τις πτήσεις επαναπατρισμού των πολιτών.

Κίνα

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στο Πεκίνο από προορισμούς στο εξωτερικό πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένες εγκαταστάσεις. Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς επαγγελματίες ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν σε ένα επιλεγμένο αριθμό καθορισμένων ξενοδοχείων στο Πεκίνο όπου θα εξετάζονται για τον κορωνοϊό. Δεν θα επιτρέπεται να φύγουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι επιβάτες που φτάνουν από το Ιράν, την Ιταλία, την Ιαπωνία ή την Κορέα και ταξιδεύουν στο Πεκίνο, το Γκουανγκτζού ή τη Σαγκάη υπόκεινται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σαγκάη

Η Σαγκάη έχει περιλάβει 12 χώρες από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από τη Νότιο Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Σουηδία και το Βέλγιο .

Κολομβία

Η Κολομβία απαγορεύει την είσοδο σε άτομα που δεν είναι πολίτες της Κολομβίας, μόνιμοι κάτοικοι ή διπλωμάτες.

Κροατία

Εκτός από τους υπηκόους της Κροατίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονταν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, στην επαρχία Heinsberg της Γερμανίας, στο Ιράν, στην Ιταλία ή στην επαρχία Daegu City και Cheongdo της Νότιας Κορέας τις τελευταίες 14 ημέρες θα τεθούν σε καταντίνα για 14 ημέρες. Οι πολίτες θα πρέπει να τίθενται σε αυτοκαραντίνα.

Εκτός από τους υπηκόους της Κροατίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται σε όλες τις άλλες περιοχές της Κίνας και της Νότιας Κορέας, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη θα υποχρεούνται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

Τσεχική Δημοκρατία

Την Πέμπτη, η Τσεχική Δημοκρατία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 30 ημερών και απαγόρευσε την είσοδο σε μη κατοίκους από χώρες που επλήγησαν από κορωνοϊού, καθώς και εν μέρει κλείνοντας τα σύνορά της. Απαγορεύεται επίσης η μετάβαση των πολιτών σε χώρες υψηλού κινδύνου. Η απαγόρευση ισχύει για τους επισκέπτες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Γαλλία και θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο.

Δανία

Το κλείσιμο των συνόρων ισχύει στη Δανία μέχρι τις 13 Απριλίου. Μόνο οι Δανοί πολίτες και οι μεταφορείς εμπορευμάτων θα εξακολουθήσουν να εισέρχονται στη χώρα.

Αίγυπτος

Η Αίγυπτος θα αναστείλει όλες τις πτήσεις εντός και εκτός αιγυπτιακών αεροδρομίων για δύο εβδομάδες από τις 19 Μαρτίου.

Γερμανία

Η Γερμανία έχει κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, ενώ η διακίνηση αγαθών εξαιρείται από την απαγόρευση.

Ελλάδα

Μεταξύ άλλων, η χώρα δεν θα δεχθεί νέες αιτήσεις ασύλου για τουλάχιστον ένα μήνα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα κατ’ οίκον για 14 ημέρες.

Αΐτη

Η Αϊτή ανέστειλλε πτήσεις από την Ευρώπη, τον Καναδά, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Λατινική Αμερική για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, κατόπιν συμφωνίας με τις αμερικανικές αρχές.

Χονγκ Κονγκ

Από τις 19 Μαρτίου, το Χονγκ Κονγκ απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται από ξένες χώρες να τίθενται σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η πόλη θα εκδώσει επίσης την ανώτατη ειδοποίηση ταξιδιού, δηλαδή «μην ταξιδεύετε», για όλες τις χώρες, με εξαίρεση την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Μακάο, είπε. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους μη κατοίκους.

Επί του παρόντος, το Χονγκ Κονγκ απαιτεί ο καθένας που ταξιδεύει από την ηπειρωτική Κίνα στην πόλη να αυτοαπομονώνεται στην οικία του για 14 ημέρες.

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους μη μόνιμους κατοίκους.

Ινδία

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ινδία.

Επί του παρόντος, όλες οι τουριστικές βίζες αναστέλλονται και επιβάλλεται σε όλους τους ταξιδιώτες καραντίνα 14 ημερών, συμπεριλαμβανομένων των επιστρεφόντων Ινδών υπηκόων που έρχονται από ή έχουν επισκεφθεί την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ισπανία.

Ινδονησία

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ινδονησίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται στην Κίνα ή στις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας και του Ιράν τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω της Ινδονησίας.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο σε επιβάτες που βρίσκονταν στις πληγείσες περιοχές της Κίνας, της Νότιας Κορέας ή της Ιταλίας κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι Ιάπωνες υπήκοοι εξαιρούνται, όπως και οι σύζυγοι και τα τέκνα τους, εφόσον επαληθευτούν οι σχέσεις.

Ιορδανία

Αναστολή όλων των αεροπορικών ταξιδιών, εισερχόμενων και εξερχομένων, με εξαίρεση τα εμπορεύματα. Κλείσιμο όλων των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων στους ταξιδιώτες εκτός από τα μέλη διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών, εφόσον τηρούν τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας για τις 14 μέρες αυτοκαραντίνας.

Μακάο

Οι ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί τη Νότια Κορέα, την Ιταλία ή το Ιράν εντός 14 ημερών πριν από την άφιξή τους πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένο χώρο.

Όσοι έχουν ταξιδέψει στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιαπωνία εντός 14 ημερών από την άφιξή τους θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση καθώς και ιατρική παρακολούθηση 14 ημερών σε καθορισμένο χώρο.

Οι κάτοικοι του Μακάο που βρίσκονται σήμερα σε οποιαδήποτε από τις πληγείσες περιοχές θα κληθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους.

Μαλαισία

Από τις 18 Μαρτίου, οι πολίτες θα απαγορεύονται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με τους ξένους τουρίστες και επισκέπτες να μην εισέρχονται στη χώρα.

Μαρόκο

Το Μαρόκο αποφάσισε να αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις προς και από την επικράτειά του.

Νέα Ζηλανδία

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 14 ημέρες.

Νορβηγία

Όλοι οι ταξιδιώτες τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Περού

Το Περού ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη και την Ασία για περίοδο 30 ημερών.

Φιλιππίνες

Η αεροπορική εταιρεία Cebu Pacific ακυρώνει όλες τις πτήσεις - εγχώριες και διεθνείς - από τις 19 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου.

Στο Λουζόν, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, όλες οι μαζικές δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί.

Ρωσία

Οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα ή την Ισπανία και σκοπεύουν να παραμείνουν στη Μόσχα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρς. Επίσης, η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της με τη Λευκορωσία λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίνος στις 16 Μαρτίου, μετά το προηγούμενο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της με την Κίνα.

Σαουδική Αραβία

Εκτός από τους υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας, οι επιβάτες που έχουν διέλθει από το Μπαχρέιν, την Κίνα, την Ταϊβάν, το Τζιμπουτί, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, Λίβανος, Μακάο, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Σουδάν, Συρία, Τουρκία ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Τα ταξίδια στη Μέκκα και στη Medina βρίσκονται επίσης υπό προσωρινή απαγόρευση, εκτός εάν οι προσκυνητές είναι υπήκοοι του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχουν λάβει άδειες.

Νότια Κορέα

Οι επισκέπτες που έχουν βρεθεί στην επαρχία Hubei της Κίνας τις τελευταίες 14 ημέρες και οι κάτοχοι διαβατηρίων από την περιοχή αυτή δεν επιτρέπεται να εισέλθουν.

Οι κορεάτικες θεωρήσεις που εκδίδονται από το προξενείο της Wuhan στην επαρχία του Hubei ακυρώνονται, όπως και οι θεωρήσεις που εκδόθηκαν σε υπηκόους της Ιαπωνίας  πριν από τις 9 Μαρτίου 2020. Αυτό δεν ισχύει για το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών.

Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο θερμοκρασίας κατά την είσοδό τους στη χώρα. Εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο και σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ισπανία

Έχει ήδη κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία και αναμένονται αυστηρές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας.

Το Σάββατο, επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία τουλάχιστον πέντε αεροσκάφη που ανήκουν στον χαμηλού κόστους αερομεταφορέα Jet2. Η εταιρεία δήλωσε ότι ενεργούσε σύμφωνα με τα μέτρα που θέσπισε η ισπανική κυβέρνηση.

Σιγκαπούρη

Επιβολή καραντίνας σε ολόκληρες πόλεις, συνοριακοί έλεγχοι και καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Σρι Λάνκα

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε την Πέμπτη την ακύρωση των θεωρήσεων κατά την άφιξη, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πότε θα τεθεί σε ισχύ. Οι επιβάτες που φθάνουν από την Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ταϊλάνδη

Η σύνδεση έχει παύσει  για 18 χώρες: Βουλγαρία, Μπουτάν, Κύπρος, Αιθιοπία, Φίτζι, Γεωργία, Ινδία, Καζακστάν, Παπουασία-Νέα Γουινέα, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ουζμπεκιστάν, Βανουάτου και Κίνα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων και να παρουσιάσουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Τουρκία

Η Τουρκία έπαυσε τα ταξίδια από και προς εννέα ευρωπαϊκές χώρες: τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες. Οι πολίτες των χωρών αυτών δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα από επιβάτες που έχουν εισέλθει ή διέλθει από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κίνα, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Νότια Κορέα ή τη Σουηδία κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, εξαιρουμένων των μόνιμων κατοίκων και των Τούρκων υπηκόων.

Ουκρανία

Απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στη χώρα σε άτομα που δεν είναι πολίτες της Ουκρανίας ή κάτοικοι της Ουκρανίας.

Βιετνάμ

Οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν τις τελευταίες 14 ημέρες στις 26 ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης  Σένγκεν, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω του Βιετνάμ.

Οι θεωρήσεις κατά την άφιξη δεν θα εκδίδονται πλέον για όλους τους αλλοδαπούς, ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα διαρκέσουν 30 ημέρες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  2. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  3. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  4. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  5. 25/04 12:11

    Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  6. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  7. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  8. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  9. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  10. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  11. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  12. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  13. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  14. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  15. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  16. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  17. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  18. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  19. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  20. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  21. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  22. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  23. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  24. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  25. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  26. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  27. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  28. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  29. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  30. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  31. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  32. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  33. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  34. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  35. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  36. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  37. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  38. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  39. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  40. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  41. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  42. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  43. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  44. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  45. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  46. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  47. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  48. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  49. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  50. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  51. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  52. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  53. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  54. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  55. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  56. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  57. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  58. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  59. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  60. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  61. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  62. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  63. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  64. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  65. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  66. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  67. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  68. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  69. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  70. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  71. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  72. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  73. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  74. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  75. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  76. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  77. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  78. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  79. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  80. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  81. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  82. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  83. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  84. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  85. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  86. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  87. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  88. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  89. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  90. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  91. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  92. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  93. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  94. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  95. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  96. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  97. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  98. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  99. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  100. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά