Οι εξαγωγικές πρακτικές της Ισπανίας στην Κίνα

Οι εξαγωγικές πρακτικές της Ισπανίας στην Κίνα

Ημερίδα σχετικά με τις εξαγωγικές πρακτικές της Ισπανίας προς την Κίνα, στον τομέα των τροφίμων, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Υπηρεσιών της Μαδρίτης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας το μέγεθος της αγοράς της Κίνας είναι εξαιρετικά μεγάλο, δεδομένου του πληθυσμού της. Η κατανάλωση και οι δαπάνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία έτη, ενώ η τάση αυτή αναμένεται να συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον. Μεγάλο μερίδιο στην αύξηση των δαπανών έχει η όλο και ισχυρότερη και μεγαλύτερη μεσαία τάξη, η οποία πλέον δεν αποτελείται από χαμηλόμισθους, αλλά από νοικοκυριά, τα οποία έχουν μεγαλύτερη οικονομική αγοραστική δύναμη. Την τωρινή περίοδο, οπότε και οι Η.Π.Α. βρίσκονται σε εμπορική διένεξη με την Κίνα, η δυναμική αυτή μπορεί να ωφελήσει την Ευρώπη, εδραιώνοντας την παρουσία της περαιτέρω. Οι μεταφορές προϊόντων από και προς τη Κίνα γίνεται, κυρίως, μέσω θαλάσσης. Παράλληλα, λειτουργεί και η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή παγκοσμίως, η οποία διασχίζει 25 χώρες και ξεκινάει από την κινεζική πόλη Yiwu και καταλήγει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη.

Σημαντική συμβολή στην αγορά της Κίνας έχουν τα τρόφιμα και ο αγροτικός τομέας. Συγκεκριμένα, συμβάλλουν κατά 7% στο ΑΕΠ της χώρας και απορροφούν το 30% του ανθρώπινου δυναμικού της. Το μεγαλύτερο ποσοστό παραγόμενου αγροτικού προϊόντος είναι τα δημητριακά, τα οποία αποτελούν το 87% της παραγωγής και, αναλυτικότερα, το καλαμπόκι, το ρύζι και το σιτάρι. Αναφορικά με την εγχώρια παραγωγή, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι η έλλειψη ασφάλειας σε ορισμένα παραγόμενα προϊόντα, το οποίο έχει αποβεί μοιραίο. Η Κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα στην επίλυση του προβλήματος και υπολογίζεται ότι τα επόμενα έτη, αυτό θα έχει μειωθεί δραστικά.  Το εμπόριο μεταξύ Ισπανίας και Κίνας αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, οι εξαγωγές προς την Κίνα, αποτελούν πλέον το 15% του συνόλου των εξαγωγών της Ισπανίας. Σημαντικό εξαγωγικό προϊόν, για το οποίο η Ισπανία αποτελεί δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή, είναι το χοιρινό κρέας. Παρόλα αυτά, το 2018 οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά περίπου 17%, λόγω της αυξημένης εγχώριας παραγωγής της Κίνας, η οποία μείωσε τις τιμές. Επίσης μεγάλο μερίδιο στις εξαγωγές προς την Κίνα έχουν τα οινικά προϊόντα. Η πρώτη χώρα σε εξαγωγές οίνου στην κινεζική αγορά είναι η Γαλλία ενώ η Ισπανία έρχεται τέταρτη. Αναμένεται περαιτέρω πτώση της εξαγωγής κρασιού από την Ισπανία, εξαιτίας κυρίως, της εισχώρησης από άλλες αγορές όπως λ.χ. της Χιλής και της Αυστραλίας.

Προϊόν, το οποίο απασχολεί έντονα και τη χώρα μας, είναι το ελαιόλαδο. Η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στην περιοχή ενώ η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο.Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισπανική αγορά αποτελούν οι εξαγωγές ζύθου. Συγκεκριμένα, τα τελευταία έτη, οι εξαγωγές μπύρας από την Ισπανία στην Κίνα έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Επιπλέον για το 2018, η Κίνα αύξησε σημαντικά τις εισαγωγές ιχθυηρών, γάλακτος σε μορφή σκόνης αλλά και τυριών από την Ισπανία. Μεταξύ αυτών, ευκαιρία εξαγωγών αποτελούν και άλλα προϊόντα, λ.χ. μεταλλικό νερό, παιδικές τροφές, καφές και σοκολάτα.

Τέλος, η αγορά των φρούτων είναι αβέβαιη για τα επόμενα έτη, καθώς η Κίνα διαθέτει εγχώρια παραγωγή ενώ επίσης, πολλές άλλες χώρες κάνουν εξαγωγές στη χώρα αυτή. Τα εσπεριδοειδή αποτελούν μεγάλο μέρος του συνόλου των εξαγωγών φρούτων προς την αγορά της Κίνας.

Σε ότι αφορά τα καταναλωτικά χαρακτηριστικά Κινέζων τονίσθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

-Ο εξαγωγέας, οφείλει να μελετήσει καλά τη νοοτροπία και τις διατροφικές συνήθειες της περιοχής, στην οποία θέλει να εξάγει το προϊόν του. Η Κίνα, λόγω της μεγάλης έκτασής της, διαθέτει περιοχές με μεγάλη διαφοροποίηση ως προς τις διατροφικές συνήθειες. Επομένως, το προϊόν για εξαγωγή στην Κίνα ενδέχεται να πρέπει να τροποποιηθεί ως προς τα συστατικά και τη γεύση. Ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά ενός προϊόντος διατροφής δίνεται στα συστατικά του, καθώς οι Κινέζοι επιλέγουν υγιεινότερες τροφές. Επιπροσθέτως, τις περισσότερες των περιπτώσεων, η εταιρεία οφείλει να αλλάξει το όνομα και την εμφάνιση του προϊόντος, προκειμένου να είναι ελκυστικότερο στους καταναλωτές ενώ οι ποσότητες του προϊόντος μπορούν να είναι μικρότερες από ότι στην Ευρώπη.

-Μεταξύ των συστατικών που οι Κινέζοι αποδίδουν ιδιαίτερη έμφαση, είναι οι πρωτεΐνες, οδηγώντας στην αύξηση της κατανάλωσης κρέατος, ιχθυηρών και γαλακτοκομικών.  

 -Η αστικοποίηση είναι ιδιαίτερα έντονη ενώ υπολογίζεται ότι έως το 2030, το 70% του πληθυσμού θα κατοικεί στις μεγαλουπόλεις της χώρας.

-Οι νέοι μεταξύ 18 και 34 ετών, δοκιμάζουν περισσότερα προϊόντα και διαφορετικές κουζίνες. Επίσης, είναι πιο συνειδητοποιημένοι και ανοικτοί σε καινούργιες γεύσεις ενώ ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους.

-Στην Κίνα, η συμβολή του διαδικτύου είναι τεράστια. Συγκεκριμένα το 50% των αγορών, από άτομα ηλικίας 25-44 ετών, γίνεται μέσω διαδικτύου και διαδικτυακών συναλλαγών. Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν μέσω αυτού ενώ συχνή είναι και η χρήση χρεωστικών αλλά και προπληρωμένων καρτών. Η έντυπη μορφή διαφήμισης δεν αποτελεί καλή στρατηγική μάρκετινγκ, καθώς οι διαφημίσεις θα πρέπει να παρουσιάζονται στο διαδίκτυο.  

-Εξαιρετικής σημασίας για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπόρων, είναι η συνεχής επαφή με τους εισαγωγείς, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει και την κατ’ ιδίαν επίσκεψη στην Κίνα.

 -Προσοχή χρειάζεται στην ανάπτυξη ιστοσελίδας. Μία μετάφραση της υπάρχουσας ιστοσελίδας της επιχείρησης ενέχει τον κίνδυνο να αποκλειστεί στην Κίνα. Η καλύτερη πρακτική είναι η υιοθέτηση εθνικής ιστοσελίδας, για την οποία όμως απαιτείται η λειτουργία γραφείου της επιχείρησης στη χώρα, ή αντίστοιχα μέσω τρίτου που λειτουργεί στην Κίνα.

 -Καλή πρακτική αποτελεί η συμμετοχή και επίσκεψη σε διεθνής εκθέσεις στην Κίνα.

 -Aπαραίτητη είναι η γνώση των κανόνων εισαγωγής. Τα προϊόντα οφείλουν να έχουν ετικέτες στην Κινεζική ενώ, ανάλογα το προϊόν, η εκφόρτωσή του μπορεί να πραγματοποιείται σε συγκριμένους λιμένες της Κίνας.

-Η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και η κατοχύρωση των προϊόντων σε τρίτες αγορές, ιδίως στην κινεζική, είναι πρωτεύουσας σημασίας.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  2. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  3. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  4. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  5. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  6. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  7. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  8. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  9. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  10. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  11. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  12. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  13. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  14. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  15. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  16. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  17. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  18. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  19. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  20. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  21. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  22. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  23. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  24. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  25. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  26. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  27. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  28. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  29. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  30. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  31. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  32. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  33. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  34. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  35. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  36. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  37. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  38. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  39. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  40. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  41. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  42. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  43. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  44. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  45. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  46. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  47. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  48. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  49. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  50. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  51. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  52. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  53. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  54. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  55. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  56. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  57. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  58. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  59. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  60. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  61. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  62. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  63. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  64. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  65. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  66. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  67. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  68. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  69. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  70. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  71. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  72. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  73. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  74. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  75. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  76. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  77. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  78. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  79. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  80. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  81. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  82. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  83. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  84. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  85. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  86. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  87. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  88. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  89. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  90. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  91. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  92. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  93. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  94. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  95. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  96. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  97. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  98. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  99. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  100. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group