O Hλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει ελληνικά στην Ισπανία

O Hλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει ελληνικά στην ΙσπανίαΠηγή φωτό: Pixabay

Εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης, σε συνεργασία με το Ισπανο-ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ακαδημία Γαστρονομίας Μαδρίτης.

Η στοχευμένη εκδήλωση, διάρκειας τριών ωρών, φιλοξένησε συνολικά 36 άτομα, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ιδιωτικής λέσχης υψηλών προσώπων, Club Financiero Génova, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Ιωάννης Τζόβας-Μουρούζης, ακολουθούμενος από τους προέδρους των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης.

Για την πραγματοποίηση της δράσης, ταξίδεψε από την Αθήνα ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής, κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος, κατόπιν θετικής ανταπόκρισής του σε σχετική πρόσκληση, ήδη από τα τέλη της καλοκαιρινής περιόδου, ανέλαβε την κατάρτιση του μενού, σε συνεργασία με το Γραφείο και την εκτέλεσή του. Καταβλήθηκε προσπάθεια να συμπεριληφθούν αντιπροσωπευτικές ελληνικές συνταγές, που επέλεξε ο Έλληνας σεφ, οι οποίες, σύμφωνα και με τoυς συνδιοργανωτές, θα είχαν απήχηση στις γευστικές προτιμήσεις του ισπανικού κοινού. Για το σύνολο των απαραίτητων πρώτων υλών υπήρξε μέριμνα, σε συνεργασία με εισαγωγικές στην Ισπανία εταιρείες ελληνικών τροφίμων και ποτών, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις για την παρασκευή των οκτώ πιάτων, μεταξύ άλλων, σε προϊόντα ΠΟΠ ή με Γ.Ε. (όπως φάβα Σαντορίνης, γίγαντες Πρεσπών, γιαούρτι, φέτα, τσαλαφούτι, παραδοσιακό λουκάνικο Καρδίτσας, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο, υγράλατος μπακαλιάρος, σιμιγδάλι), ενώ ακόμη και τα μπαχαρικά ήταν ελληνικής προέλευσης.

 Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που χρησιμοποιήθηκαν στις διάφορες συνταγές, ανήκουν κυρίως σε μικρές επωνυμίες ελληνικών εταιριών με είδη delicatessen, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους εξαγωγικά βήματα στην Ιβηρική, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Την παρουσίαση του μενού στην ισπανική, έκανε η κα Μαρία Ζαννιά, Ελληνίδα που ζει στη Μαδρίτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, συγγραφέας του, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ισπανικές μαγειρικές συνήθειες, βιβλίου συνταγών μαγειρικής Cocina Griega con María Zannia -ελληνική κουζίνα με τη Μαρία Ζαννιά-, η οποία, το 2016, πραγματοποίησε μία επιτυχημένη σειρά 22 τηλεοπτικών επεισοδίων, με συνταγές από την ελληνική κουζίνα, στο κανάλι Canal Cocina. Tον Έλληνα σεφ συνέδραμαν επί δύο ημέρες, οπότε έγινε η κατάταξη των υλικών και η προπαρασκευή των συνταγών-, στην εκτέλεση του μενού, η σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Hellas, που βρίσκεται στη Λα Κορούνια της Γαλικίας, κα Ανδριανή Βαστιανού και ο σεφ του, επίσης, ελληνικού εστιατορίου Grecocina, στο Μπιλμπάο της Χώρας των Βάσκων, κ. Δαυίδ Μάτσας. Και οι δύο ταξίδεψαν στη Μαδρίτη και εργάστηκαν, επί δύο ημέρες, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του κ. Μαμαλάκη για το επίπεδο των βοηθών και, ταυτόχρονα, να επιτευχθεί η προώθηση εστιατορίων με ελληνική κουζίνα, πέραν της ισπανικής πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας ή σε περιοχές, όπως η Αυτόνομη Κοινότητα της Χώρας των Βάσκων, όπου η γαστρονομία προπορεύεται.

Τα ελληνικά κρασιά

Για τους ελληνικούς οίνους και τα αποστάγματα που επελέγησαν, καταρχήν υπήρξε και για αυτά, συνεννόηση με τον κ. Μαμαλάκη, ώστε να συνοδεύουν κατάλληλα τα εδέσματα (oκτώ στο σύνολο, κατόπιν απαίτησης και της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης, να υπάρξει γευσιγνωσία, με όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα προς δοκιμή: τρία ορεκτικά, μία σαλάτα, δύο κυρίως και δύο επιδόρπια, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στα επισυναπτόμενα αρχεία). Από την πλευρά του Γραφείου υπήρξε, επίσης, μέριμνα, να υπάρξει παρουσίαση στην ισπανική από οινοχόο της Grupo Meddis, γνωστής εισαγωγικής εταιρίας οίνων από χώρες εκτός Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Συνεπώς, επελέγησαν, για καλωσόρισμα, αφενός, ο αφρώδης οίνος του Κτήματος Τσελεπού, Αmalia Brut και η σειρά οίνων Κτήματος Γεροβασιλείου (Μαλαγουζιά λευκό 2020, Ξινόμαυρο ροζέ 2020 και Άβατον κόκκινο 2017), ενώ με τα επιδόρπια προσφέρθηκαν αποστάγματα της αμπελουργίας αποσταγματοποιίας Τσιτσιλή (Aγιονέρι, Dark Cave aged tsipouro), τα οποία, μαζί με τους ελληνικούς οίνους, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στην ισπανική αγορά, έκλεψαν τις εντυπώσεις αποτυπώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις προτιμήσεις των Ισπανών οινογνωστών.

Η δράση, χρονικά, διεξήχθη σε συγκεκριμένη περίοδο, καθώς ήρθε στη συνέχεια δύο επιτυχημένων συμμετοχών της χώρας μας, με πολυπληθή θεσμική και επιχειρηματική παρουσία στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις στο χώρο των Φρούτων-Λαχανικών (Fruit Attraction, 5-7.10.2021) και της υψηλής γαστρονομίας / ποτών (Salon Gourmets, 18-21.10.2021), οι οποίες ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη, τον προηγούμενο μήνα, με φυσική παρουσία και πολύ καλή κινητικότητα και αποτελέσματα τόσο για τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν όσο και εν γένει για τους επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον, έλαβε χώρα στη συνέχεια μακρών διαπραγματεύσεων με την Ακαδημία Γαστρονομίας Μαδρίτης, έναν από τους πλέον αξιόπιστους φορείς του χώρου στην Ισπανία και στην Ευρώπη, με τον οποίο διατηρεί καλή σχέση το ελληνικό Γραφείο και ο οποίος έχει ειδικό ενδιαφέρον για γαστρονομικές δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως εξάλλου διατύπωσε και στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης, η οποία θεώρησε ότι η στιγμή υπήρξε ώριμη για τη διεξαγωγή της δράσης. Στόχος της εκδήλωσης, η οποία υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη μικρού αριθμού εισαγωγικών εταιρειών ελληνικών τροφίμων και ποτών, καθώς και ομογενών, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ή επαγγελματικά στο χώρο, ήταν η ανάδειξη του σύγχρονου γαστρονομικού και οινικού τοπίου της χώρας μας ενώ τη μετακίνηση του κ. Ηλία Μαμαλάκη από και προς την Μαδρίτη, ανέλαβε, ως χορηγός αερομεταφορών η Αegean, η οποία δήλωσε αρωγός σε οποιαδήποτε κατάλληλη ενέργεια για την μεθοδική εδραίωση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας υψηλής διατροφικής αξίας, στους Ισπανούς καταναλωτές. Για τον λόγο αυτόν, τον μεγαλύτερο αριθμό των στοχευμένων καλεσμένων αποτέλεσαν δώδεκα κριτικοί-μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης και εφτά Ισπανοί εκπρόσωποι του οικονομικού και κλαδικού τύπου των πιο γνωστών ισπανικών εντύπων ευρείας κυκλοφορίας (El Comidista/El País, El Mundo/Metrópoli, Guía Repsol -ο ταξιδιωτικός οδηγός της μεγάλης ενεργειακής εταιρείας Repsol, το κρατικό κανάλι RTVE, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Marca de Unidad Editorial, η Agencia EFE), οι οποίοι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να αξιολογήσουν το σύνολο της γαστρονομικής/οινικής εμπειρίας, σε επόμενα άρθρα και/ή αφιερώματά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ισπανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Κύπρια Πρέσβης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δ.Δ. της ελληνικής Αρχής, ο ιδιοκτήτης του γνωστού ισπανικού οινοποιείου Bodegas Arzuaga Navarro, δύο Ελληνίδες εκπρόσωποι εδώ νομικών οίκων, ένα επίτιμο μέλος της ιδιωτικής λέσχης Club Financiero Génova, μικρός αριθμός εκ των χορηγών της εκδήλωσης και η σύζυγος του κ. Ηλία Μαμαλάκη, κα Χρυσούλα Πετρατζά.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας σεφ είχε επισκεφθεί τελευταία φορά τη Μαδρίτη το 2008, οπότε είχε πραγματοποιήσει γύρισμα του τηλεοπτικού προγράμματος που τον κατέστησε ευρύτερα γνωστό «Μπουκιά και Συχώριο» στο ελληνικό κοινό, το οποίο και προβαλλόταν σε μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια του δείπνου της 16η Νοεμβρίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναφορές από την επικεφαλής του Γραφείου στην προσωπικότητα του κ. Μαμαλάκη και τον αποχαιρετισμό του τελευταίου, ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκόμενων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Σε όλους τους καλεσμένους, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, που είχε ετοιμάσει το Γραφείο, σε ειδικές σακούλες, στις οποίες τυπώθηκε το λογότυπο της Αρχής και του Γραφείου, με επτά ελληνικά προϊόντα-μινιατούρες (ελιές Καλαμών, τσίπουρο Αποστολάκη Θεσσαλίας, ούζο, μαστίχα Χίου, μέλι, λικέρ τεντούρας Πατρών, ρίγανη σε ειδική συσκευασία) και προϊόντα-καρυκεύματα της πρότυπης ελληνικής εταιρείας Εpic Spice. Επιπλέον, στον κ. Ηλία Μαμαλάκη, στους 19 Ισπανούς κριτικούς- γευσιγνώστες/οινογνώστες μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης και εκπροσώπους του τύπου καθώς και μικρό αριθμό των χορηγών, δόθηκαν είκοσι τέσσερα αντίτυπα του βιβλίου μαγειρικής της κας Μαρίας Ζαννιά. 

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ισπανία και ο ρυθμός εμβολιασμού, ο οποίος έχει φθάσει το 81% στην Ισπανία, έχει επιτρέψει την άρση των περισσότερων περιορισμών, που υφίσταντο, έως πρότινος, σε επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Συνεπώς, μετά από μία μακρά περίοδο απουσίας και αποχής διοργανώσεων με φυσική παρουσία, είναι σημαντικό ότι δόθηκε η ευκαιρία πραγματοποίησης μίας ιδιαίτερα στοχευμένης εκδήλωσης, γαστρονομικού και οινικού χαρακτήρα για την προβολή ελληνικών τροφίμων και ποτών, η οποία, δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν εδώ. Η προσπάθεια έγκειται ακόμη στον εντοπισμό εκείνων των μεριδίων της ισπανικής αγοράς, στα οποία ενδείκνυται να στοχεύσουν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και ποτών, με συγκεκριμένα προϊόντα.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 16/03 22:26

    ITB | Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Πελοποννήσου το 2025

  2. 16/03 18:16

    Η λαμπρή γιορτή της αγκινάρας και ο ...Δίας!

  3. 16/03 17:50

    Πώς θα λειτουργήσει η Σαντορίνη τη νέα σεζόν; Σύσκεψη τη Δευτέρα στο νησί με την Όλγα Κεφαλογιάννη

  4. 16/03 07:05

    Ανοίγει τον Ιούνιο το JW Marriott Crete Resort & Spa, το πρώτο ξενοδοχείο Marriott στην Ελλάδα

  5. 16/03 07:00

    Μεγάλες επενδύσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

  6. 16/03 06:30

    Τουρισμός | Το 44% των Βρετανών έχουν κλείσει ήδη τις διακοπές τους- Το Αλγκάρβε ο φθηνότερος προορισμός

  7. 15/03 08:52

    ΗΠΑ: Millennials και Gen Z προτιμούν ελληνικά καλλυντικά με ελαιόλαδο και βότανα

  8. 15/03 07:58

    «Άνοιγμα» της Σάμου στις διεθνείς αγορές

  9. 15/03 07:32

    Κωνσταντινούπολη | Ισχυρή Συμμαχία για την εδραίωσή της ως διεθνής συνεδριακός προορισμός

  10. 15/03 07:05

    TUI | Το «δυναμικό πακέτο» και η επέκταση του μοντέλου συνεργασίας με τη Ryanair

  11. 14/03 21:20

    Προήλθε ο κορωνοϊός από κινεζικό εργαστήριο;

  12. 14/03 18:24

    Συνάντηση Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης με τον κ.Αρναουτάκη ενόψει της τουριστικής σεζόν

  13. 14/03 15:28

    AEGEAN | Παραγγελία ακόμη 8 αεροσκαφών Airbus A321neo

  14. 14/03 15:18

    Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελλόριζου από Πειραιά

  15. 14/03 14:54

    ΕΤΑΔ | Δεν πωλείται το Μπούρτζι και άλλα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

  16. 14/03 14:39

    H Κρήτη φιλοξενεί δύο κορυφαίες διοργανώσεις τένις ATP Challenger

  17. 14/03 14:21

    M. Κόνσολας: «Νέες προοπτικές ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα νησιά μας»

  18. 14/03 13:36

    H Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

  19. 14/03 13:25

    Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου | Oι καλύτερες πόλεις για καλό ύπνο- η θέση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

  20. 14/03 13:09

    Ρόδος | Τι συζήτησαν η Ένωση Ξενοδόχων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

  21. 14/03 13:06

    Γερμανικός Τύπος | Από πού προήλθε τελικά ο κορωνοϊός;

  22. 14/03 11:05

    Ανασχηματισμός | Η Άννα Καραμανλή υφυπουργός Τουρισμού - η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου

  23. 14/03 10:34

    “Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας” στη Βιέννη

  24. 14/03 10:28

    Σπάει τα ρεκόρ της ζήτησης η μαγευτική Υδρα και φέτος

  25. 14/03 08:24

    Ε.Ξ. Αιδηψού | Άνοιγμα στην αγορά της Βουλγαρίας - Τι λέει στο Tornos News ο πρόεδρος Θ.Ρουμελιώτης

  26. 14/03 08:02

    Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Σαντορίνη, Πάρο, Χανιά, Ρόδο, Καλαμάτα και Νάξο

  27. 14/03 08:00

    Το Καλαματιανό Μαντήλι «σύμβολο» στην προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Καλαμάτας

  28. 14/03 07:24

    Φοινικόδασος Βάι: Ένα εξωτικό τοπίο στο ανατολικό άκρο της Κρήτης

  29. 14/03 07:10

    Andronis: Συνένωση δύο ξενοδοχείων στη Σαντορίνη με υπηρεσίες 6άστερου

  30. 14/03 07:05

    Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας Cycling Greece

  31. 14/03 07:00

    Δήμος Β. Τζουμέρκων: Άνοιγμα στις αγορές Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας, ΗΠΑ και Καναδά

  32. 14/03 06:58

    Φεστιβάλ Λιμνών 2025 στην Καρδίτσα

  33. 14/03 06:10

    Η επόμενη ημέρα του τουρισμού στη Σαντορίνη - Μιλούν στο Tornos News ο Α. Παγώνης και η Γ. Νομικού

  34. 13/03 16:12

    Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας-Καναδά στον Τουρισμό

  35. 13/03 14:24

    Πρωταθλήτρια η Αθήνα στην αύξηση της αξίας των ξενοδοχείων στην Ευρώπη το 2024 (+11,8%)

  36. 13/03 13:40

    Focus Bari | Οι Ελληνίδες αγκαλιάζουν τα Social Media και την αυτοέκφραση

  37. 13/03 13:32

    Eurobank | 15 χρόνια Business Banking Τουρισμός

  38. 13/03 12:56

    Β. Καρκανάκης | Επιμελητήριο Ηρακελίου: Η διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της Κρήτης

  39. 13/03 12:32

    Visa | Οι δαπάνες για ψυχαγωγία gaming αυξήθηκαν ταχύτερα από τα ταξίδια

  40. 13/03 12:08

    Γερμανικός τουρισμός 2025 | Άνθηση γνωρίζουν οι οικογενειακές διακοπές - κριτήριο η τιμή

  41. 13/03 11:53

    Α.Γκερέκου: Θεσμοθέτηση Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιστημών και Τεχνών στον Όλυμπο

  42. 13/03 11:34

    Η Τουρκία αναμένει 7,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες το 2025

  43. 13/03 10:45

    Η Κάρπαθος στους 9 «μυστικούς» προορισμούς της Ευρώπης για τους Γερμανούς

  44. 13/03 10:42

    Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Κισάμου – Εγκρίθηκε το master plan του λιμένα Καβονησίου

  45. 13/03 10:33

    Ισχυρή ανάπτυξη της Wyndham Hotels & Resorts σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ευρασία και Αφρική

  46. 13/03 07:29

    Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχείο και κάμπινγκ στη Σκιάθο και στο Γύθειο

  47. 13/03 07:15

    Ryanair: Οι νέες συνδέσεις με Ελλάδα το 2025

  48. 13/03 07:00

    Ο Γρ. Τάσιος για τη Χαλκιδική στο Tornos News | Σε επίπεδα 2024 και φέτος – Ανάγκη για νέες ποιοτικές κλίνες

  49. 13/03 07:00

    Κως: Γεωφυσική έρευνα για τον εντοπισμό αρχαίων στην περιοχή Αμπάβρης

  50. 13/03 06:57

    Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής των Δήμων Καλαμάτας, Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών

  51. 13/03 06:45

    Αφιερωμένος στην Καλλιπάτειρα ο 10ος TUI Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

  52. 13/03 06:15

    Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο, Ρόδο, Κω, Κρήτη, Αιδηψό και Εκάλη

  53. 13/03 06:10

    Bob W Stadiou: Νέα επένδυση στην Αθήνα της φινλανδικής εταιρείας εναλλακτικής φιλοξενίας

  54. 12/03 21:29

    Ανοιχτές οι αιτήσεις για την "Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού"

  55. 12/03 21:27

    Η Κομισιόν απαντά με αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ στον χάλυβα και το αλουμίνιο

  56. 12/03 19:49

    Θεσσαλονίκη | Ν. Ταχιάος: Στην Καλαμαριά το μετρό στο τέλος του 2025 - το 2027 το Flyover

  57. 12/03 18:05

    Θ.Σκυλακάκης: Η καταπολέμηση της αυθαιρεσίας στη Μύκονο συνεχίζεται | Νέοι έλεγχοι, νέα αυθαίρετα

  58. 12/03 16:43

    Άνοιξη στη Ρόδο: Ένα ονειρεμένο ταξίδι για τους λάτρεις της Ορχιδέας

  59. 12/03 16:19

    Στα 300 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

  60. 12/03 14:24

    H αντιπρόεδρος του WTTC για την ενίσχυση των τουριστικών ΜμΕ

  61. 12/03 14:13

    Ο ΟΗΕ υιοθετεί νέο δείκτη απασχόλησης στον τουρισμό

  62. 12/03 13:46

    Έναρξη εμπορικού πολέμου ΕΕ-ΗΠΑ

  63. 12/03 13:34

    Το mega project για την αποτίμηση 36.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ

  64. 12/03 13:07

    Τουρισμός | Οι προσφορές "κατευθύνουν" τους Βρετανούς στον προορισμό - παραλία θέλει το 51%

  65. 12/03 12:47

    Πιερία, ο αγαπημένος προορισμός των τουριστών από τη Βουλγαρία

  66. 12/03 11:28

    Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης: Το πιο ευχάριστο και πιο καθαρό αεροδρόμιο της Ευρώπης

  67. 12/03 10:53

    Στις 14 Μαρτίου ανοίγει η σεζόν για τις κρουαζιέρες στη Μύκονο

  68. 12/03 10:28

    Σημαντική διάκριση του ΕΟΤ Μ.Βρετανίας από την Ένωση Ανεξάρτητων Tour Operators

  69. 12/03 09:52

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στη Χάλκη

  70. 12/03 09:47

    Πού θα προβληθεί τη θερινή περίοδο το Γεωπάρκο Νισύρου

  71. 12/03 09:36

    Ονειρεμένη ζωή στη Σύρο για αμερικανική οικογένεια

  72. 12/03 09:01

    Hosthub | Οι πιο ισχυροί προορισμοί βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής για το 2025

  73. 12/03 09:00

    Πώς θα αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις στο Μονοπάτι Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο

  74. 12/03 08:30

    Αποφάσεις για 5 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μεγανήσι, Ιωάννινα και Γύθειο

  75. 12/03 08:24

    Δρομολογούνται σημαντικά έργα για τη λειψυδρία στα νησιά

  76. 12/03 07:19

    2.5 δισ ευρώ αποδίδει στην Ελλάδα κάθε χρόνο ο συνεδριακός τουρισμός

  77. 12/03 07:15

    Δήμος Καλαμάτας | Δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου - Τιμώμενη πόλη στο Λουγκάνο

  78. 12/03 07:15

    Χίος | Την 31η Μαρτίου ανοίγει η τουριστική σεζόν

  79. 12/03 07:00

    Στα μονοπάτια των βοσκών του Ψηλορείτη

  80. 12/03 07:00

    Η Σητεία ανοίγει την τσεχική αγορά | Φιλοξενία 90 Τσέχων πωλητών ταξιδιών τον Απρίλιο

  81. 12/03 06:55

    Δήμος Αριστοτέλη | Προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής στη Μάλτα

  82. 12/03 06:42

    Σητεία | Η τουριστική σεζόν ξεκινά με αισιόδοξα μηνύματα

  83. 12/03 06:40

    Αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου

  84. 12/03 06:10

    DERTOUR | Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα το 2025: Οι top προορισμοί - Τι λέει στο Tornos News ο κ.Παπαδάκης

  85. 12/03 06:05

    H ΑΡΟΣΙΣ απέκτησε την εταιρεία ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ

  86. 12/03 06:05

    Η εμπειρία της ιστιοπλοϊας διαθέσιμη σε Άτομα με Αναπηρία στα Χανιά

  87. 12/03 05:34

    Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με "Ελληνικό Πρωινό"

  88. 12/03 05:23

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η σημασία των "Χρυσών Σκούφων" στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας

  89. 11/03 04:57

    Αποφάσεις για 5 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Χαλκιδική, Κρήτη, Μήλο και Σιδηρόκαστρο

  90. 11/03 04:55

    Ψαρά: Ανάδειξη 9 πεζοπορικών διαδρομών με 246.000 ευρώ

  91. 11/03 04:55

    Ρόδος | "Κοντά η στιγμή σε κλειστά μνημεία και ξενοδοχεία με άδειες πισίνες"

  92. 11/03 04:55

    Επενδύσεις σε εκθεσιακά κέντρα: Ανάπλαση ΔΕΘ και σχέδια για επέκταση του Metropolitan Expo

  93. 11/03 04:55

    Το Tornos News συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογραφικών Ενώσεων

  94. 11/03 04:50

    Δήμος Αθηναίων και HAPCO & DES ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Συνεδριακό Κέντρο

  95. 11/03 04:50

    Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ Προορισμού

  96. 11/03 04:50

    Δήμος Ν. Κέρκυρας: Το Τέλος Ανθεκτικότητας ωθεί τους τουρίστες σε άλλους προορισμούς

  97. 11/03 04:50

    HAPCO & DES: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τζακ ποτ στα συνέδρια – Πώς πρέπει να είναι το συνεδριακό στην Αθήνα

  98. 11/03 04:44

    Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Καταχρηστικές και αδικαιολόγητες οι συνεχόμενες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

  99. 10/03 15:32

    Παγκόσμια προβολή της Μεσσηνίας μέσα από την ταινία "The Odyssey" - Ξεκίνησαν σήμερα τα γυρίσματα

  100. 10/03 13:57

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2025