O Hλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει ελληνικά στην Ισπανία

O Hλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει ελληνικά στην ΙσπανίαΠηγή φωτό: Pixabay

Εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης, σε συνεργασία με το Ισπανο-ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ακαδημία Γαστρονομίας Μαδρίτης.

Η στοχευμένη εκδήλωση, διάρκειας τριών ωρών, φιλοξένησε συνολικά 36 άτομα, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ιδιωτικής λέσχης υψηλών προσώπων, Club Financiero Génova, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Ιωάννης Τζόβας-Μουρούζης, ακολουθούμενος από τους προέδρους των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης.

Για την πραγματοποίηση της δράσης, ταξίδεψε από την Αθήνα ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής, κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος, κατόπιν θετικής ανταπόκρισής του σε σχετική πρόσκληση, ήδη από τα τέλη της καλοκαιρινής περιόδου, ανέλαβε την κατάρτιση του μενού, σε συνεργασία με το Γραφείο και την εκτέλεσή του. Καταβλήθηκε προσπάθεια να συμπεριληφθούν αντιπροσωπευτικές ελληνικές συνταγές, που επέλεξε ο Έλληνας σεφ, οι οποίες, σύμφωνα και με τoυς συνδιοργανωτές, θα είχαν απήχηση στις γευστικές προτιμήσεις του ισπανικού κοινού. Για το σύνολο των απαραίτητων πρώτων υλών υπήρξε μέριμνα, σε συνεργασία με εισαγωγικές στην Ισπανία εταιρείες ελληνικών τροφίμων και ποτών, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις για την παρασκευή των οκτώ πιάτων, μεταξύ άλλων, σε προϊόντα ΠΟΠ ή με Γ.Ε. (όπως φάβα Σαντορίνης, γίγαντες Πρεσπών, γιαούρτι, φέτα, τσαλαφούτι, παραδοσιακό λουκάνικο Καρδίτσας, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο, υγράλατος μπακαλιάρος, σιμιγδάλι), ενώ ακόμη και τα μπαχαρικά ήταν ελληνικής προέλευσης.

 Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που χρησιμοποιήθηκαν στις διάφορες συνταγές, ανήκουν κυρίως σε μικρές επωνυμίες ελληνικών εταιριών με είδη delicatessen, που πραγματοποιούν τα πρώτα τους εξαγωγικά βήματα στην Ιβηρική, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Την παρουσίαση του μενού στην ισπανική, έκανε η κα Μαρία Ζαννιά, Ελληνίδα που ζει στη Μαδρίτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, συγγραφέας του, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ισπανικές μαγειρικές συνήθειες, βιβλίου συνταγών μαγειρικής Cocina Griega con María Zannia -ελληνική κουζίνα με τη Μαρία Ζαννιά-, η οποία, το 2016, πραγματοποίησε μία επιτυχημένη σειρά 22 τηλεοπτικών επεισοδίων, με συνταγές από την ελληνική κουζίνα, στο κανάλι Canal Cocina. Tον Έλληνα σεφ συνέδραμαν επί δύο ημέρες, οπότε έγινε η κατάταξη των υλικών και η προπαρασκευή των συνταγών-, στην εκτέλεση του μενού, η σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Hellas, που βρίσκεται στη Λα Κορούνια της Γαλικίας, κα Ανδριανή Βαστιανού και ο σεφ του, επίσης, ελληνικού εστιατορίου Grecocina, στο Μπιλμπάο της Χώρας των Βάσκων, κ. Δαυίδ Μάτσας. Και οι δύο ταξίδεψαν στη Μαδρίτη και εργάστηκαν, επί δύο ημέρες, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ώστε να πληρούνται οι απαιτήσεις του κ. Μαμαλάκη για το επίπεδο των βοηθών και, ταυτόχρονα, να επιτευχθεί η προώθηση εστιατορίων με ελληνική κουζίνα, πέραν της ισπανικής πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιφέρεια της χώρας ή σε περιοχές, όπως η Αυτόνομη Κοινότητα της Χώρας των Βάσκων, όπου η γαστρονομία προπορεύεται.

Τα ελληνικά κρασιά

Για τους ελληνικούς οίνους και τα αποστάγματα που επελέγησαν, καταρχήν υπήρξε και για αυτά, συνεννόηση με τον κ. Μαμαλάκη, ώστε να συνοδεύουν κατάλληλα τα εδέσματα (oκτώ στο σύνολο, κατόπιν απαίτησης και της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης, να υπάρξει γευσιγνωσία, με όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα προς δοκιμή: τρία ορεκτικά, μία σαλάτα, δύο κυρίως και δύο επιδόρπια, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στα επισυναπτόμενα αρχεία). Από την πλευρά του Γραφείου υπήρξε, επίσης, μέριμνα, να υπάρξει παρουσίαση στην ισπανική από οινοχόο της Grupo Meddis, γνωστής εισαγωγικής εταιρίας οίνων από χώρες εκτός Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Συνεπώς, επελέγησαν, για καλωσόρισμα, αφενός, ο αφρώδης οίνος του Κτήματος Τσελεπού, Αmalia Brut και η σειρά οίνων Κτήματος Γεροβασιλείου (Μαλαγουζιά λευκό 2020, Ξινόμαυρο ροζέ 2020 και Άβατον κόκκινο 2017), ενώ με τα επιδόρπια προσφέρθηκαν αποστάγματα της αμπελουργίας αποσταγματοποιίας Τσιτσιλή (Aγιονέρι, Dark Cave aged tsipouro), τα οποία, μαζί με τους ελληνικούς οίνους, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στην ισπανική αγορά, έκλεψαν τις εντυπώσεις αποτυπώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις προτιμήσεις των Ισπανών οινογνωστών.

Η δράση, χρονικά, διεξήχθη σε συγκεκριμένη περίοδο, καθώς ήρθε στη συνέχεια δύο επιτυχημένων συμμετοχών της χώρας μας, με πολυπληθή θεσμική και επιχειρηματική παρουσία στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις στο χώρο των Φρούτων-Λαχανικών (Fruit Attraction, 5-7.10.2021) και της υψηλής γαστρονομίας / ποτών (Salon Gourmets, 18-21.10.2021), οι οποίες ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη, τον προηγούμενο μήνα, με φυσική παρουσία και πολύ καλή κινητικότητα και αποτελέσματα τόσο για τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν όσο και εν γένει για τους επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον, έλαβε χώρα στη συνέχεια μακρών διαπραγματεύσεων με την Ακαδημία Γαστρονομίας Μαδρίτης, έναν από τους πλέον αξιόπιστους φορείς του χώρου στην Ισπανία και στην Ευρώπη, με τον οποίο διατηρεί καλή σχέση το ελληνικό Γραφείο και ο οποίος έχει ειδικό ενδιαφέρον για γαστρονομικές δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, όπως εξάλλου διατύπωσε και στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης, η οποία θεώρησε ότι η στιγμή υπήρξε ώριμη για τη διεξαγωγή της δράσης. Στόχος της εκδήλωσης, η οποία υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη μικρού αριθμού εισαγωγικών εταιρειών ελληνικών τροφίμων και ποτών, καθώς και ομογενών, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ή επαγγελματικά στο χώρο, ήταν η ανάδειξη του σύγχρονου γαστρονομικού και οινικού τοπίου της χώρας μας ενώ τη μετακίνηση του κ. Ηλία Μαμαλάκη από και προς την Μαδρίτη, ανέλαβε, ως χορηγός αερομεταφορών η Αegean, η οποία δήλωσε αρωγός σε οποιαδήποτε κατάλληλη ενέργεια για την μεθοδική εδραίωση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας υψηλής διατροφικής αξίας, στους Ισπανούς καταναλωτές. Για τον λόγο αυτόν, τον μεγαλύτερο αριθμό των στοχευμένων καλεσμένων αποτέλεσαν δώδεκα κριτικοί-μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης και εφτά Ισπανοί εκπρόσωποι του οικονομικού και κλαδικού τύπου των πιο γνωστών ισπανικών εντύπων ευρείας κυκλοφορίας (El Comidista/El País, El Mundo/Metrópoli, Guía Repsol -ο ταξιδιωτικός οδηγός της μεγάλης ενεργειακής εταιρείας Repsol, το κρατικό κανάλι RTVE, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Marca de Unidad Editorial, η Agencia EFE), οι οποίοι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να αξιολογήσουν το σύνολο της γαστρονομικής/οινικής εμπειρίας, σε επόμενα άρθρα και/ή αφιερώματά τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ισπανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Κύπρια Πρέσβης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δ.Δ. της ελληνικής Αρχής, ο ιδιοκτήτης του γνωστού ισπανικού οινοποιείου Bodegas Arzuaga Navarro, δύο Ελληνίδες εκπρόσωποι εδώ νομικών οίκων, ένα επίτιμο μέλος της ιδιωτικής λέσχης Club Financiero Génova, μικρός αριθμός εκ των χορηγών της εκδήλωσης και η σύζυγος του κ. Ηλία Μαμαλάκη, κα Χρυσούλα Πετρατζά.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας σεφ είχε επισκεφθεί τελευταία φορά τη Μαδρίτη το 2008, οπότε είχε πραγματοποιήσει γύρισμα του τηλεοπτικού προγράμματος που τον κατέστησε ευρύτερα γνωστό «Μπουκιά και Συχώριο» στο ελληνικό κοινό, το οποίο και προβαλλόταν σε μεγάλη οθόνη, κατά τη διάρκεια του δείπνου της 16η Νοεμβρίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναφορές από την επικεφαλής του Γραφείου στην προσωπικότητα του κ. Μαμαλάκη και τον αποχαιρετισμό του τελευταίου, ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκόμενων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Σε όλους τους καλεσμένους, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, που είχε ετοιμάσει το Γραφείο, σε ειδικές σακούλες, στις οποίες τυπώθηκε το λογότυπο της Αρχής και του Γραφείου, με επτά ελληνικά προϊόντα-μινιατούρες (ελιές Καλαμών, τσίπουρο Αποστολάκη Θεσσαλίας, ούζο, μαστίχα Χίου, μέλι, λικέρ τεντούρας Πατρών, ρίγανη σε ειδική συσκευασία) και προϊόντα-καρυκεύματα της πρότυπης ελληνικής εταιρείας Εpic Spice. Επιπλέον, στον κ. Ηλία Μαμαλάκη, στους 19 Ισπανούς κριτικούς- γευσιγνώστες/οινογνώστες μέλη της Ακαδημίας Γαστρονομίας Μαδρίτης και εκπροσώπους του τύπου καθώς και μικρό αριθμό των χορηγών, δόθηκαν είκοσι τέσσερα αντίτυπα του βιβλίου μαγειρικής της κας Μαρίας Ζαννιά. 

Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ισπανία και ο ρυθμός εμβολιασμού, ο οποίος έχει φθάσει το 81% στην Ισπανία, έχει επιτρέψει την άρση των περισσότερων περιορισμών, που υφίσταντο, έως πρότινος, σε επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Συνεπώς, μετά από μία μακρά περίοδο απουσίας και αποχής διοργανώσεων με φυσική παρουσία, είναι σημαντικό ότι δόθηκε η ευκαιρία πραγματοποίησης μίας ιδιαίτερα στοχευμένης εκδήλωσης, γαστρονομικού και οινικού χαρακτήρα για την προβολή ελληνικών τροφίμων και ποτών, η οποία, δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν εδώ. Η προσπάθεια έγκειται ακόμη στον εντοπισμό εκείνων των μεριδίων της ισπανικής αγοράς, στα οποία ενδείκνυται να στοχεύσουν οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και ποτών, με συγκεκριμένα προϊόντα.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα