Οι 10 κορυφαίες τάσεις στις υπηρεσίες σπα παγκοσμίως για το 2021

Οι 10 κορυφαίες τάσεις στις υπηρεσίες σπα παγκοσμίως για το 2021Πηγή φωτό: Pixabay

Tα σπα μπορεί να κρύβουν την απάντηση στις περισσότερες επιθυμίες των ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι περιμένουν επιπλέον υπηρεσίες φροντίδας ή έναν προορισμό υγείας και ευεξίας από το ευρύτερο φάσμα της ευεξίας, από λουτρά μέχρι πιο εξειδικευμένα ιατρικά σπα και κλινικές υγείας.

Σύμφωνα με εκτίμηση της McKinsey, η παγκόσμια αγορά ευεξίας αποτιμάται σε περισσότερα από 1,5 τρισ. δολάρια με ετήσια ανάπτυξη από 5 έως 10%.

Ειδικά μετά τις ανησυχίες για την κρίση πνευματικής υγείας η οποία απειλεί σκεπάσει την εποχή μετά τον κορωνοϊό και τη σημασία που δίνουν οι ταξιδιώτες στην υγεία του σώματος και του πνεύματος, η προσφορά υπηρεσιών σπα ή υγείας και ευεξίας από τις επιχειρήσεις φιλοξενίας αναμένεται να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Η Mckinsey διατύπωσε τους πυλώνες για την ανάπτυξη της αγοράς υγείας και ευεξίας οι οποίοι είναι: καλύτερη υγεία, καλύτερη σωματική κατάσταση, καλύτερη διατροφή, καλύτερη εμφάνιση, καλύτερος ύπνος, καλύτερη επίγνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ehotelier, τα βασικά ζητήματα που συνθέτουν τις 10 κορυφαίες τάσεις παγκοσμίως στις υπηρεσίες σπα για το 2021, είναι…

-Το med spa

Στο μέλλον θα δούμε τη βιομηχανία ευεξίας να απορροφά και να διευρύνει τις υπηρεσίες, τις προσφορές και τα χαρακτηριστικά του σπα και του ίδιου του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει μερικά από τα πιο σημαντικά βασικά πλεονεκτήματα για μια παγκόσμια πρόταση τρόπου ζωής με ευεξία. Πολλοί από αυτούς τους προορισμούς ευεξίας υπάρχουν ήδη στην Ασία, προσανατολισμένοι περισσότερο στο πνεύμα, και στις ΗΠΑ, περισσότερο στη φυσική κατάσταση και στη φύση.

 -Τεχνολογία στα σπα

Βαδίζουμε προς την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι νεότερες γενιές γνωρίζουν για την ανάγκη πρόληψης ασθενειών αντί θεραπείας. Η θετική ψυχολογία, η αποτελεσματική και προληπτική ιατρική είναι πλέον όροι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το αναπτυσσόμενο κομμάτι τουρισμού και η βιομηχανία φιλοξενίας και τα ιαματικά λουτρά είναι ιδανικά τοποθετημένα σε αυτό για να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες των πελατών τους.

Η βιομηχανία φιλοξενίας πρέπει να προσαρμόσει το ταξίδι των πελατών της ώστε αυτό να ενσωματώνει τον προγραμματισμό των κατάλληλων υπηρεσιών ευεξίας. Πρώτο βήμα είναι οι διαδικασίες διάγνωσης: όροι όπως «αξιολόγηση» και «συνταγή» χρησιμοποιούνται στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη. Οι θεραπευτικές συνεδρίες ή τα προγράμματα ευεξίας δεν χρειάζεται να γίνονται πλέον από γιατρούς αλλά από εκπαιδευμένους φυσιοθεραπευτές και άλλους ειδικούς.

Οι αξιολογήσεις διευκολύνονται χάρη στα υποπροϊόντα της τεχνητής νοημοσύνης: μηχανήματα σάρωσης γυμναστικής και σώματος και συνδεδεμένες συσκευές που επιτρέπουν τον εντοπισμό πολλών παθήσεων. Η «συνδεδεμένη» υγεία και η παρακολούθηση των διαφόρων αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα επιτρέψουν την εξατομίκευση των προγραμμάτων πρόληψης. Αυτός ο τύπος εξατομίκευσης θα ενισχυθεί περαιτέρω ως βασικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας.

Μετά τον προσδιορισμό των προβλημάτων ευεξίας και φυσικής κατάστασης, ο διευθυντής προγραμματισμού σπα μπορεί να προσφέρει à la carte ή γενικά προγράμματα που διατίθενται στο σπα που θα διευρύνουν και θα διαφοροποιούν την προσφορά, με τις υπηρεσίες ευεξίας να προσφέρονται από ειδικούς και όχι γιατρούς. Οστεοπαθητικοί, προπονητές φυσικής κατάστασης, θεραπευτές βαθιών ιστών θα είναι σε θέση να προσφέρουν χαλαρωτικές εμπειρίες. Ψυχολόγοι, δάσκαλοι της γιόγκα και άλλοι ειδικοί της χαλάρωσης του σώματος και του πνεύματος θα είναι σε θέση να διεξάγουν προσωπικές ή ομαδικές συνεδρίες με σκοπό τη θεραπεία, τη διαχείριση του άγχους, τη συναισθηματική ισορροπία και τον καλύτερο ύπνο.

-Ανθρώπινο στοιχείο

Οι νεότερες γενιές, όντας εικονικά και ψηφιακά «συνδεδεμένες», ζουν σε λιγότερο φυσικό περιβάλλον από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να κυκλοφορούν σε έναν κόσμο πιο εκφραστικό από φυσική άποψη. Τον τελευταίο καιρό, ο Covid έχει επιδεινώσει αυτή τη συνήθεια, καθώς οι παραδοσιακοί χαιρετισμοί έχουν εκλείψει. Η φυσική επαφή θα είναι σε έλλειψη για τη νεότερη γενιά. Τα μασάζ σπα και άλλες θεραπείες από άτομο σε άτομο θα προσφέρουν μια μοναδική ανθρώπινη πινελιά και θα χρησιμεύσουν ως υπενθύμιση ότι αυτή η βασική παράδοση είναι θεμελιώδης για την ευεξία.

-Ένα με τη φύση

Η τακτική επαφή με τη φύση είναι αποδεδειγμένος τρόπος καταπολέμησης του στρες και προαγωγής της ευημερίας. Για τα ιαματικά λουτρά του μέλλοντος, οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να ενσωματώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά της φύσης και την κυκλοφορία του αέρα σε όλες τις μορφές του. Θα πρέπει να προσφέρονται φυσικές εμπειρίες και εξορμήσεις στην περιοχή. Ο χρόνος που περνά κανείς σε φυσικούς εξωτερικούς χώρους έχει σωματικά και ψυχολογικά οφέλη, όπως μείωση του στρες και βελτιωμένη διάθεση.

Εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα που προσφέρουν πολλά κέντρα σπα και ευεξίας που αναδεικνύουν μόνο θεραπείες και χώρους, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μεγαλύτερη επίγνωση για τα πλεονεκτήματα της φύσης μέσα από μονοπάτια στη φύση, θεραπείες στην άγρια φύση και υπαίθρια μασάζ.

-Πνευματική ευεξία

Ο ψηφιακά συνδεδεμένος κόσμος έχει πολλά οφέλη αλλά δεν έχει δημιουργήσει ακόμη τον παράδεισο στη γη. Οι νέοι έχουν λιγότερα ζητήματα να αντιμετωπίσουν στον πραγματικό κόσμο, αλλά έχουν άλλες πιέσεις με τις δικές τους συνέπειες: παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα, αίσθηση απομόνωσης, άγχος στη δουλειά ή στο σχολείο. Θα γίνουμε μάρτυρες περισσότερων ψυχικών παρά σωματικών παθήσεων στο μέλλον. Το ταμπού των προβλημάτων ψυχικής υγείας αρχίζει σιγά σιγά να καταρρέει με όλο και περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν για την κατάθλιψη, την εξάντληση και τα προβλήματα που δεν αφορούν το σώμα.

Η βιομηχανία φιλοξενίας δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε προορισμό υγείας, ωστόσο, θα πρέπει να επιδιώξει να προσφέρει μια απάντηση στις προσδοκίες των νέων πελατών που θα επιδιώξουν να ζήσουν μια υγιή ζωή, να αποτρέψουν ασθένειες και το περιττό άγχος, να αποφύγουν την εξάντληση και, όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, να γευματίζουν έξυπνα.

-Διαχείριση του στρες

Τα επίπεδα άγχους αυξήθηκαν για διάφορους λόγους μετά την πανδημία: αίσθημα φόβου και απομόνωσης, αποσύνδεση από την κοινότητα και αγαπημένα πρόσωπα, οικονομική ανασφάλεια. Αυτές οι συνθήκες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική ευημερία πολλών ανθρώπων. Τι μπορεί να προσφέρει ένα σπα; Σίγουρα μια πιο ήπια επιλογή από το τυπικό φάρμακο στη μορφή του χαπιού.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική και οι μέθοδοι της Αγιουρβέδα έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς χάρη στην ολιστική τους προσέγγιση και στον τρόπο που συνδέουν το μυαλό και το σώμα. Η ελκυστικότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την πηγή του προβλήματος και όχι μόνο τα συμπτώματα. Ομοίως, οι εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία είναι πλέον τόσο γνωστές όσο το μασάζ και θα πρέπει να αποτελούν απαραίτητα χαρακτηριστικά της προσφοράς σπα.

-Αυξημένες διατροφικές ανάγκες

Ο βιγκανισμός που σαρώνει στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, αυξάνει τη δυναμική και τη δημοτικότητά του λόγω των αυξανόμενων περιβαλλοντικών ανησυχιών των millienials και των Gen Z.

Υπάρχουν επίσης πολλές δίαιτες που πρέπει να καλυφθούν από τις επιχειρήσεις  (χορτοφαγική, χωρίς γαλακτοκομικά κλπ.) και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυξάνονται επίσης οι διατροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες.

Εκτός από τις αλλεργίες, οι κακές διατροφικές συνήθειες και τα αποτελέσματά τους στο σώμα μπορούν να αποφευχθούν και η βιομηχανία φιλοξενίας έχει την ευκαιρία, αν όχι την ευθύνη, να δώσει προσοχή και να γνωστοποιήσει τα οφέλη της γαστρονομικής της τοποθέτησης. Το ευχάριστο φαγητό και τα μενού από σεφ σε συνεργασία με διατροφολόγους, μπορεί να είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να ικανοποιήσετε αυτούς τους πελάτες για τους οποίους η διατροφή είναι μια σοβαρή ανησυχία.

Είναι επίσης γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία των διατροφικών συνηθειών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Τα πακέτα Spa θα πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτό το θέμα και να προσφέρουν εξατομικευμένες επιλογές μενού στους πελάτες. Αυτό δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις ιατρικές δραστηριότητες σπα και ευεξίας. Η σωστή διατροφή είναι βασικός παράγοντας ευεξίας. Η πρόσληψη ή η συνεργασία με έναν διατροφολόγο θα προσθέσει μεγαλύτερη αξία στην προσφορά.

-Ύπνος και χαλάρωση

Οι θεραπείες ύπνου γίνονται πιο δημοφιλείς από τα φάρμακα για την καταπολέμηση της αϋπνίας και των προβλημάτων ύπνου. Για παράδειγμα: Το Amangiri Resort ξεκίνησε πρόσφατα ένα «καταφύγιο ύπνου» στην έρημο της Γιούτα, προσφέροντας ολιστικές θεραπείες σπα καθώς και ψυχική και συναισθηματική υποστήριξη για καλύτερο ύπνο. Στην Ελβετία, το Grand Resort Bad Ragaz προσφέρει καταφύγια γιόγκα για καλύτερη υγεία, θεραπεία και ευτυχία στη ζωή μας. Η έμφαση σε ορισμένους τύπους διαλογισμού και ενδοσκοπικών θεραπειών μπορεί να προσελκύσει μια νέα σειρά πελατών που αναζητούν τρόπους για να εκπαιδεύσουν το μυαλό και το σώμα τους.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 27/09 15:55

  Θεσσαλονίκη: Για δεύτερη συνεχή χρονιά χαμηλό επίπεδο διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία το οκτάμηνο

 2. 27/09 15:54

  Συνέδριο DRV στη Μεσσηνία: Φυσική παρουσία μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό

 3. 27/09 15:29

  Aegean: Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

 4. 27/09 14:39

  Συνάντηση Κικίλια με τον Γερμανό Πρέσβη Ερνστ Ράιχελ

 5. 27/09 14:34

  Olympic Day Run στη Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη

 6. 27/09 14:10

  Το 50% των Γερμανών έκαναν οικονομίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας – Προτεραιότητα η αξιοποίησή τους για διακοπές

 7. 27/09 13:56

  Βαλεαρίδες | Εσωτερικός τουρισμός: Συμφωνία με αερομεταφορείς για διεύρυνση της σεζόν μέχρι το Δεκέμβριο

 8. 27/09 13:14

  Ηνωμένο Βασίλειο: Προς ενσωμάτωση στο καθεστώς ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού της ΕΕ

 9. 27/09 12:47

  Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

 10. 27/09 12:45

  Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου: Τουρισμός για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς

 11. 27/09 12:37

  «Χειμώνας των παθών» για τους Βρετανούς

 12. 27/09 12:33

  Περιπατητική δράση στην Ακρόπολη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού του BEACTIVE

 13. 27/09 12:09

  Π.Τοκούζης: Η ΣΕΤΚΕ με τον «Τουρισμό Εμπειρίας» καθοδηγεί τον ελληνικό Τουρισμό στην μετά-Covid εποχή

 14. 27/09 12:05

  FedHATTA | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: "Ας κάνουμε την πρόκληση ευκαιρία"

 15. 27/09 11:57

  Ταξίδι εξοικείωσης 38 πρακτόρων από την Αυστρία στην Πάρο

 16. 27/09 11:25

  Στο BCA College προσφέρουμε γνώσεις και δεξιότητες που είναι άμεσα διασυνδεδεμένες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

 17. 27/09 11:17

  Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού | Δ. Φραγκάκης: «Μείναμε όρθιοι στην κρίση-Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας»

 18. 27/09 11:10

  Μάλτα: Επιτρέπεται η είσοδος σε τουρίστες με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

 19. 27/09 10:35

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Νάξο

 20. 27/09 10:25

  Αποφάσεις για νέες τουριστικές κατοικίες σε Πάργα, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

 21. 27/09 10:20

  Nafplion Action σε Τολό και Ναύπλιο

 22. 27/09 09:34

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ίο και Αμοργό

 23. 27/09 09:34

  Ένωση δωματίων Ηρακλείου «Φιλοξενία»: Φέτος επιβεβαιώθηκε η οικονομική συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία

 24. 27/09 08:41

  Meliá Hotels International: Προώθηση των επαγγελματικών ταξιδιών με την καμπάνια Let’s Make The World Spin Once Again

 25. 26/09 12:33

  Χωρίς προβλήματα η προσγείωση του αεροσκάφους, με πρόβλημα στα φρένα, στην πτήση Ατλάντα- Αθήνα

 26. 26/09 12:13

  Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

 27. 26/09 12:10

  Ο κ.Τάσιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Πετύχαμε να έχουμε μια σεζόν που ξεπέρασε τις προβλέψεις

 28. 26/09 11:57

  Google | Νέα εργαλεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να συνδεθούν με το κόσμο διαδικτυακώς

 29. 26/09 11:42

  Για ένα νέο κεφάλαιο στον κοινωνικό διάλογο

 30. 26/09 10:01

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ρόδο και Κρήτη

 31. 26/09 09:25

  Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας και Kallithea Night Run

 32. 26/09 09:00

  Αποφάσεις για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο και Νεμέα

 33. 25/09 14:59

  Σύμπραξη αεροπορικών εταιρειών για την απαγόρευση εισόδου απείθαρχων επιβατών

 34. 25/09 14:58

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

 35. 25/09 14:57

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ανατολική Μάνη και Γρεβενά

 36. 24/09 14:23

  Πρόσκληση για την αξιοποίηση παραθαλάσσιου ακινήτου της ΕΤΑΔ στον Ίμερο Ροδόπης

 37. 24/09 14:13

  Γερμανοί δημοσιογράφοι στα Χανιά για τη νέα σύνδεση της Corendon Airlines, Νυρεμβέργη - Χανιά

 38. 24/09 13:52

  Στην Αθήνα το ετήσιο Συνέδριο του περιοδικού Monocle «Quality of Life»

 39. 24/09 13:48

  Η ενεργειακή μετάβαση του ξενοδοχειακού τομέα

 40. 24/09 13:40

  Κύπρος: Νέες αλλαγές στο πρωτόκολλο για τα ταξίδια

 41. 24/09 13:24

  Συνεργασία ΟΑΕΔ-ΙΝΣΕΤΕ-Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για 7 Πειραματικά ΕΠΑΣ Μαθητείας στον τουρισμό

 42. 24/09 13:17

  Συμβούλιο της ΕΕ: Σύσταση για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Χιλή, το Κουβέιτ και τη Ρουάντα - Γράφημα

 43. 24/09 13:12

  Κλειστή η Ακρόπολη αυτό το Σάββατο μετά τις 17.30

 44. 24/09 12:59

  TUI: Λανσάρονται οι workations σε 30 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Τζαμάικα

 45. 24/09 12:50

  Το πρώτο animated video του ΕΟΤ που απευθύνεται σε παιδιά για να γνωρίσουν την Ελλάδα

 46. 24/09 12:14

  Ισπανία: "Γιατί έχει νόημα να επιστρέψουμε"

 47. 24/09 12:12

  Στο τοπικό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η μαρίνα Ναυπλίου – Επένδυση άνω των 23 εκατ. ευρώ

 48. 24/09 12:11

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Αχαΐα και Πάργα

 49. 24/09 12:10

  3 νέες άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη και Θέρμη

 50. 24/09 12:09

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κέρκυρα

 51. 24/09 11:18

  Παράταση notam πτήσεων εξωτερικού έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

 52. 24/09 10:59

  Heartland of Legends – Μια διαδρομή αυθεντικών εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου

 53. 24/09 10:48

  Επιτυχημένη τουριστική χρονιά για την Ελαφόνησο- Αυξημένες αναζητήσεις από Αμερική και Κύπρο

 54. 23/09 16:43

  T+L: Τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2021

 55. 23/09 16:25

  ETC: Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των Ευρωπαίων για ταξίδι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

 56. 23/09 16:01

  Gay Travel Index 2021: Πόσο φιλική είναι η Ελλάδα για ταξίδια της κοινότητας LGBTQ *

 57. 23/09 14:36

  Συνάντηση Κικίλια - Βασιλικού για τις προτεραιότητες του ξενοδοχειακού κλάδου

 58. 23/09 14:33

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή γευσιγνωσία του Wines of Crete

 59. 23/09 14:29

  Τουρ οπερέιτορ: «Αποκλείονται» σταδιακά από τα ταξίδια οι ανεμβολίαστοι – Πολιτική 2 κριτηρίων για κράτηση

 60. 23/09 14:18

  Trivago | Γιατί πρέπει οι ξενοδόχοι να προσαρμόσουν και όχι να μειώσουν τις δαπάνες μάρκετινγκ σε περιόδους κρίσης

 61. 23/09 13:48

  Όμιλος jet2: Από σήμερα πτήσεις και πακέτα διακοπών στην Αττάλεια και Νταλαμάν

 62. 23/09 13:03

  Τουρκία: Η TÜRSAB αναμένει 200.000 αφίξεις Βρετανών για το υπόλοιπο του 2021

 63. 23/09 12:30

  Αρνητική γνώμη για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά

 64. 23/09 12:24

  Πώς παραπλανώνται οι Γερμανοί τρώγοντας ελληνικού τύπου γιαούρτι που δεν είναι ελληνικό 

 65. 23/09 12:22

  Άδειες για θεματικό ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο και για ξενώνα στη Βόρεια Κυνουρία

 66. 23/09 12:19

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Μύκονο, Γαύδο και Τυμπάκι

 67. 23/09 12:17

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στη Λέσβο

 68. 23/09 12:16

  Οι Δήμοι Αλοννήσου, Δ. Σάμου και Σουφλίου οι ελληνικές υποψηφιότητες στην πρωτοβουλία Best Tourism Villages του ΠΟΤ

 69. 23/09 11:02

  Αφιέρωμα-οδοιπορικό γερμανικής εφημερίδας στην Τήνο

 70. 23/09 10:41

  O Άκης Κελεπέσης νέος αντιπρόεδρος στην ASTA Greece & Cyprus

 71. 22/09 19:35

  Συνάντηση Κικίλια με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

 72. 22/09 19:24

  Μικρή και ευέλικτη task force για τον τουρισμό - Καμπάνια επικοινωνίας για τον χειμερινό τουρισμό

 73. 22/09 15:33

  H Aθήνα μπορεί να γίνει νέα Βαρκελώνη

 74. 22/09 14:01

  Τουρισμός: Οι μεγάλοι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ προετοιμάζονται για "εκρηκτικό" καλοκαίρι το 2022

 75. 22/09 13:59

  DW: Εμβόλιο στα αγόρια παρά το υψηλό ρίσκο;

 76. 22/09 13:44

  DRV: Ισχυρή ζήτηση των Γερμανών για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το φθινόπωρο

 77. 22/09 13:22

  Νέο πανεπιστημιακό σύγγραμμα από τον Αρκά Πανεπιστημιακό και Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου 

 78. 22/09 13:04

  ΞΕΕ: Χορήγηση σήματος boutique στο ξενοδοχείο Kιβωτός Σαντορίνη

 79. 22/09 13:01

  Η ΕΑΤΑ συνεκθέτης του ΕΟΤ στην διεθνή τουριστική έκθεση IBMT World 2021

 80. 22/09 12:50

  2 εκατ. Ρώσοι τουρίστες έδωσαν ζωή αυτό το καλοκαίρι στην Αττάλεια

 81. 22/09 12:16

  Πώς έχασε τη δυναμική του το ελληνικό ελαιόλαδο στη βρετανική αγορά

 82. 22/09 12:14

  Ο Δήμος Βόλου γίνεται φιλικός προορισμός για την ανάπτυξη ποδηλατικού τουρισμού

 83. 22/09 12:13

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Κω και Νάξο

 84. 22/09 12:12

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Τολό, Λευκάδα και για τουριστική μονάδα στο Φανάρι Κομοτηνής

 85. 22/09 12:09

  Υπουργείο Τουρισμού: Διαγωνισμός 290.000 ευρώ για την προμήθεια εκπαιδευτικών βιβλίων

 86. 22/09 12:07

  Εικονική περιήγηση στο Αχίλλειο Μουσείο και στα Σπήλαια Διρού

 87. 22/09 10:53

  Πώς εξελίχθηκε η τουριστική ζήτηση για την Αθήνα μέσω διαδικτύου τον Αύγουστο- Οι top εθνικότητες

 88. 22/09 09:05

  Mediterranean College-Τελετή Εγκαινίων Glyfada Campus

 89. 21/09 16:38

  ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση στη Βουλή για να ενταχθούν στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ οι μη εποχικά εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία

 90. 21/09 16:35

  ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για 1.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω σε Αττική και Ν. Αιγαίο

 91. 21/09 16:24

  Σύγχυση για το αν θα μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ τα ανεμβολίαστα παιδιά

 92. 21/09 13:58

  Θετικός ο απολογισμός των αφίξεων στην Πάρο

 93. 21/09 13:03

  Οι πωλήσεις EVs στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν αυτές των συμβατικών έως το 2028

 94. 21/09 13:03

  Βασίλης Κικίλιας: Η αύξηση του τουρισμού ώθησε στην αναθεώρηση των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία

 95. 21/09 12:48

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο περιοδικό της UNESCO 

 96. 21/09 12:46

  Fam trip ΕΟΤ: Προβολή της Κρήτης σε Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού

 97. 21/09 12:45

  Έως 700% επάνω οι αναζητήσεις για διακοπές στις ΗΠΑ μετά την άρση των περιορισμών

 98. 21/09 12:37

  ΗΠΑ: Τέλος στην απαγόρευση των ταξιδιών από την Ευρώπη για τους πλήρως εμβολιασμένους

 99. 21/09 12:08

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Κρήτη, Λευκάδα και Αμφιλοχία

 100. 21/09 12:06

  Nέες δωρεές σε υγειονομικές δομές από κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες