Οι 10 κορυφαίες τάσεις στις υπηρεσίες σπα παγκοσμίως για το 2021

Οι 10 κορυφαίες τάσεις στις υπηρεσίες σπα παγκοσμίως για το 2021Πηγή φωτό: Pixabay

Tα σπα μπορεί να κρύβουν την απάντηση στις περισσότερες επιθυμίες των ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι περιμένουν επιπλέον υπηρεσίες φροντίδας ή έναν προορισμό υγείας και ευεξίας από το ευρύτερο φάσμα της ευεξίας, από λουτρά μέχρι πιο εξειδικευμένα ιατρικά σπα και κλινικές υγείας.

Σύμφωνα με εκτίμηση της McKinsey, η παγκόσμια αγορά ευεξίας αποτιμάται σε περισσότερα από 1,5 τρισ. δολάρια με ετήσια ανάπτυξη από 5 έως 10%.

Ειδικά μετά τις ανησυχίες για την κρίση πνευματικής υγείας η οποία απειλεί σκεπάσει την εποχή μετά τον κορωνοϊό και τη σημασία που δίνουν οι ταξιδιώτες στην υγεία του σώματος και του πνεύματος, η προσφορά υπηρεσιών σπα ή υγείας και ευεξίας από τις επιχειρήσεις φιλοξενίας αναμένεται να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Η Mckinsey διατύπωσε τους πυλώνες για την ανάπτυξη της αγοράς υγείας και ευεξίας οι οποίοι είναι: καλύτερη υγεία, καλύτερη σωματική κατάσταση, καλύτερη διατροφή, καλύτερη εμφάνιση, καλύτερος ύπνος, καλύτερη επίγνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ehotelier, τα βασικά ζητήματα που συνθέτουν τις 10 κορυφαίες τάσεις παγκοσμίως στις υπηρεσίες σπα για το 2021, είναι…

-Το med spa

Στο μέλλον θα δούμε τη βιομηχανία ευεξίας να απορροφά και να διευρύνει τις υπηρεσίες, τις προσφορές και τα χαρακτηριστικά του σπα και του ίδιου του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει μερικά από τα πιο σημαντικά βασικά πλεονεκτήματα για μια παγκόσμια πρόταση τρόπου ζωής με ευεξία. Πολλοί από αυτούς τους προορισμούς ευεξίας υπάρχουν ήδη στην Ασία, προσανατολισμένοι περισσότερο στο πνεύμα, και στις ΗΠΑ, περισσότερο στη φυσική κατάσταση και στη φύση.

 -Τεχνολογία στα σπα

Βαδίζουμε προς την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι νεότερες γενιές γνωρίζουν για την ανάγκη πρόληψης ασθενειών αντί θεραπείας. Η θετική ψυχολογία, η αποτελεσματική και προληπτική ιατρική είναι πλέον όροι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το αναπτυσσόμενο κομμάτι τουρισμού και η βιομηχανία φιλοξενίας και τα ιαματικά λουτρά είναι ιδανικά τοποθετημένα σε αυτό για να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες των πελατών τους.

Η βιομηχανία φιλοξενίας πρέπει να προσαρμόσει το ταξίδι των πελατών της ώστε αυτό να ενσωματώνει τον προγραμματισμό των κατάλληλων υπηρεσιών ευεξίας. Πρώτο βήμα είναι οι διαδικασίες διάγνωσης: όροι όπως «αξιολόγηση» και «συνταγή» χρησιμοποιούνται στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη. Οι θεραπευτικές συνεδρίες ή τα προγράμματα ευεξίας δεν χρειάζεται να γίνονται πλέον από γιατρούς αλλά από εκπαιδευμένους φυσιοθεραπευτές και άλλους ειδικούς.

Οι αξιολογήσεις διευκολύνονται χάρη στα υποπροϊόντα της τεχνητής νοημοσύνης: μηχανήματα σάρωσης γυμναστικής και σώματος και συνδεδεμένες συσκευές που επιτρέπουν τον εντοπισμό πολλών παθήσεων. Η «συνδεδεμένη» υγεία και η παρακολούθηση των διαφόρων αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα επιτρέψουν την εξατομίκευση των προγραμμάτων πρόληψης. Αυτός ο τύπος εξατομίκευσης θα ενισχυθεί περαιτέρω ως βασικό πλεονέκτημα της φιλοξενίας.

Μετά τον προσδιορισμό των προβλημάτων ευεξίας και φυσικής κατάστασης, ο διευθυντής προγραμματισμού σπα μπορεί να προσφέρει à la carte ή γενικά προγράμματα που διατίθενται στο σπα που θα διευρύνουν και θα διαφοροποιούν την προσφορά, με τις υπηρεσίες ευεξίας να προσφέρονται από ειδικούς και όχι γιατρούς. Οστεοπαθητικοί, προπονητές φυσικής κατάστασης, θεραπευτές βαθιών ιστών θα είναι σε θέση να προσφέρουν χαλαρωτικές εμπειρίες. Ψυχολόγοι, δάσκαλοι της γιόγκα και άλλοι ειδικοί της χαλάρωσης του σώματος και του πνεύματος θα είναι σε θέση να διεξάγουν προσωπικές ή ομαδικές συνεδρίες με σκοπό τη θεραπεία, τη διαχείριση του άγχους, τη συναισθηματική ισορροπία και τον καλύτερο ύπνο.

-Ανθρώπινο στοιχείο

Οι νεότερες γενιές, όντας εικονικά και ψηφιακά «συνδεδεμένες», ζουν σε λιγότερο φυσικό περιβάλλον από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να κυκλοφορούν σε έναν κόσμο πιο εκφραστικό από φυσική άποψη. Τον τελευταίο καιρό, ο Covid έχει επιδεινώσει αυτή τη συνήθεια, καθώς οι παραδοσιακοί χαιρετισμοί έχουν εκλείψει. Η φυσική επαφή θα είναι σε έλλειψη για τη νεότερη γενιά. Τα μασάζ σπα και άλλες θεραπείες από άτομο σε άτομο θα προσφέρουν μια μοναδική ανθρώπινη πινελιά και θα χρησιμεύσουν ως υπενθύμιση ότι αυτή η βασική παράδοση είναι θεμελιώδης για την ευεξία.

-Ένα με τη φύση

Η τακτική επαφή με τη φύση είναι αποδεδειγμένος τρόπος καταπολέμησης του στρες και προαγωγής της ευημερίας. Για τα ιαματικά λουτρά του μέλλοντος, οι αρχιτέκτονες θα πρέπει να ενσωματώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά της φύσης και την κυκλοφορία του αέρα σε όλες τις μορφές του. Θα πρέπει να προσφέρονται φυσικές εμπειρίες και εξορμήσεις στην περιοχή. Ο χρόνος που περνά κανείς σε φυσικούς εξωτερικούς χώρους έχει σωματικά και ψυχολογικά οφέλη, όπως μείωση του στρες και βελτιωμένη διάθεση.

Εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα που προσφέρουν πολλά κέντρα σπα και ευεξίας που αναδεικνύουν μόνο θεραπείες και χώρους, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μεγαλύτερη επίγνωση για τα πλεονεκτήματα της φύσης μέσα από μονοπάτια στη φύση, θεραπείες στην άγρια φύση και υπαίθρια μασάζ.

-Πνευματική ευεξία

Ο ψηφιακά συνδεδεμένος κόσμος έχει πολλά οφέλη αλλά δεν έχει δημιουργήσει ακόμη τον παράδεισο στη γη. Οι νέοι έχουν λιγότερα ζητήματα να αντιμετωπίσουν στον πραγματικό κόσμο, αλλά έχουν άλλες πιέσεις με τις δικές τους συνέπειες: παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα, αίσθηση απομόνωσης, άγχος στη δουλειά ή στο σχολείο. Θα γίνουμε μάρτυρες περισσότερων ψυχικών παρά σωματικών παθήσεων στο μέλλον. Το ταμπού των προβλημάτων ψυχικής υγείας αρχίζει σιγά σιγά να καταρρέει με όλο και περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν για την κατάθλιψη, την εξάντληση και τα προβλήματα που δεν αφορούν το σώμα.

Η βιομηχανία φιλοξενίας δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε προορισμό υγείας, ωστόσο, θα πρέπει να επιδιώξει να προσφέρει μια απάντηση στις προσδοκίες των νέων πελατών που θα επιδιώξουν να ζήσουν μια υγιή ζωή, να αποτρέψουν ασθένειες και το περιττό άγχος, να αποφύγουν την εξάντληση και, όταν πηγαίνουν σε εστιατόρια, να γευματίζουν έξυπνα.

-Διαχείριση του στρες

Τα επίπεδα άγχους αυξήθηκαν για διάφορους λόγους μετά την πανδημία: αίσθημα φόβου και απομόνωσης, αποσύνδεση από την κοινότητα και αγαπημένα πρόσωπα, οικονομική ανασφάλεια. Αυτές οι συνθήκες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική ευημερία πολλών ανθρώπων. Τι μπορεί να προσφέρει ένα σπα; Σίγουρα μια πιο ήπια επιλογή από το τυπικό φάρμακο στη μορφή του χαπιού.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική και οι μέθοδοι της Αγιουρβέδα έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς χάρη στην ολιστική τους προσέγγιση και στον τρόπο που συνδέουν το μυαλό και το σώμα. Η ελκυστικότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζουν την πηγή του προβλήματος και όχι μόνο τα συμπτώματα. Ομοίως, οι εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία είναι πλέον τόσο γνωστές όσο το μασάζ και θα πρέπει να αποτελούν απαραίτητα χαρακτηριστικά της προσφοράς σπα.

-Αυξημένες διατροφικές ανάγκες

Ο βιγκανισμός που σαρώνει στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, αυξάνει τη δυναμική και τη δημοτικότητά του λόγω των αυξανόμενων περιβαλλοντικών ανησυχιών των millienials και των Gen Z.

Υπάρχουν επίσης πολλές δίαιτες που πρέπει να καλυφθούν από τις επιχειρήσεις  (χορτοφαγική, χωρίς γαλακτοκομικά κλπ.) και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυξάνονται επίσης οι διατροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες.

Εκτός από τις αλλεργίες, οι κακές διατροφικές συνήθειες και τα αποτελέσματά τους στο σώμα μπορούν να αποφευχθούν και η βιομηχανία φιλοξενίας έχει την ευκαιρία, αν όχι την ευθύνη, να δώσει προσοχή και να γνωστοποιήσει τα οφέλη της γαστρονομικής της τοποθέτησης. Το ευχάριστο φαγητό και τα μενού από σεφ σε συνεργασία με διατροφολόγους, μπορεί να είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να ικανοποιήσετε αυτούς τους πελάτες για τους οποίους η διατροφή είναι μια σοβαρή ανησυχία.

Είναι επίσης γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία των διατροφικών συνηθειών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Τα πακέτα Spa θα πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτό το θέμα και να προσφέρουν εξατομικευμένες επιλογές μενού στους πελάτες. Αυτό δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις ιατρικές δραστηριότητες σπα και ευεξίας. Η σωστή διατροφή είναι βασικός παράγοντας ευεξίας. Η πρόσληψη ή η συνεργασία με έναν διατροφολόγο θα προσθέσει μεγαλύτερη αξία στην προσφορά.

-Ύπνος και χαλάρωση

Οι θεραπείες ύπνου γίνονται πιο δημοφιλείς από τα φάρμακα για την καταπολέμηση της αϋπνίας και των προβλημάτων ύπνου. Για παράδειγμα: Το Amangiri Resort ξεκίνησε πρόσφατα ένα «καταφύγιο ύπνου» στην έρημο της Γιούτα, προσφέροντας ολιστικές θεραπείες σπα καθώς και ψυχική και συναισθηματική υποστήριξη για καλύτερο ύπνο. Στην Ελβετία, το Grand Resort Bad Ragaz προσφέρει καταφύγια γιόγκα για καλύτερη υγεία, θεραπεία και ευτυχία στη ζωή μας. Η έμφαση σε ορισμένους τύπους διαλογισμού και ενδοσκοπικών θεραπειών μπορεί να προσελκύσει μια νέα σειρά πελατών που αναζητούν τρόπους για να εκπαιδεύσουν το μυαλό και το σώμα τους.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 28/01 16:55

  Η Ε.Ε. εγκρίνει την υπό όρους εξαγορά της Kustomer από τη Meta (πρώην Facebook)

 2. 28/01 14:28

  Η Air France αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις

 3. 28/01 14:24

  Η Royal Caribbean παραλαμβάνει το πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό της, Wonder of the Seas

 4. 28/01 13:58

  CLIA: Σχεδόν ολική επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο του 2022

 5. 28/01 12:37

  TUI Ην. Βασιλείου: Αναμένει "έκρηξη" κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο

 6. 28/01 12:12

  'Τουρισμός για Όλους" | Πληρωμές: Χωρίς υποβολή ενημεροτήτων - Ακατάσχετο & ασυμψήφιστο πληρωμών

 7. 28/01 11:32

  Austrian: Πτήσεις προς 19 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2022 – Νέα σύνδεση με Καβάλα

 8. 28/01 11:12

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

 9. 28/01 10:48

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα 2019 επιστρέφουν οι πτήσεις για τη σεζόν του 2022

 10. 28/01 10:27

  Palladium Hotel Group: Αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

 11. 28/01 09:38

  Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

 12. 28/01 09:28

  Οι Σέρρες της φυσικής ομορφιάς, των παραδόσεων και της πλούσιας ιστορίας

 13. 28/01 09:07

  Eπιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Γλυφάδα και Αθήνα

 14. 28/01 09:05

  Wyndham Hotels: Ισχυρό άρωμα γυναίκας με το πρόγραμμα Women Own The Room

 15. 28/01 09:05

  Αποφάσεις για μετατροπές κτιρίων σε Βόλο και Κω με ξενοδοχειακό ενδιαφέρον

 16. 28/01 09:00

  Ιταλία | Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Φεβρουάριο

 17. 28/01 08:52

  Γιατί το Θιβέτ πενταπλασίασε τον τουρισμό του

 18. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 19. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 20. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 21. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 22. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 23. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 24. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 25. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 26. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 27. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 28. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 29. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 30. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 31. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 32. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 33. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 34. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 35. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 36. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 37. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 38. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 39. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 40. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 41. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 42. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 43. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 44. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 45. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 46. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 47. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 48. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 49. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 50. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 51. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 52. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 53. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 54. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 55. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 56. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 57. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 58. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 59. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 60. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 61. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 62. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 63. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 64. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 65. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 66. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 67. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 68. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 69. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 70. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 71. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 72. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 73. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 74. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 75. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 76. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 77. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 78. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 79. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 80. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 81. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 82. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 83. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 84. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 85. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 86. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 87. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 88. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 89. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 90. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 91. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 92. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 93. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 94. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 95. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 96. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 97. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 98. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 99. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 100. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021