Σφοδρός ανταγωνισμός και χρυσοφόρες επενδύσεις στον ιατρικό τουρισμό από Ισραήλ, Ιορδανία, Τουρκία

Α Decrease font Enlarge font
Σφοδρός ανταγωνισμός και χρυσοφόρες επενδύσεις στον ιατρικό τουρισμό από Ισραήλ, Ιορδανία, Τουρκία

Η  πλέον πρόσφατη περιφερειακή αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ή τη διπλωματία, καθώς οι χώρες της περιοχής ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να προσελκύσουν ιατρικούς τουρίστες σύμφωνα με έρευνα του διαδικτυακού ιστοχώρου Media Line.

Ενώ η ιατρική βιομηχανία έχει πληγεί από την πανδημία ορισμένες χώρες σχεδιάζουν την επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Ο ιατρικός τουρισμός στο Ισραήλ έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα της οικονομίας και έχει ενταχθεί σε σταθερό σχεδιασμό των αρμόδιων Υπουργείων. Το Ιατρικό Κέντρο Hadassah-University του Ισραήλ, με έδρα την Ιερουσαλήμ, σχεδιάζει την δημιουργία παραρτήματος στο Ντουμπάι μετά την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ, με τις οποίες εγκαθιδρύθηκαν επίσημοι διπλωματικοί δεσμοί μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Σκεφτόμαστε διαφορετικά» δήλωσε ο καθηγητής Ze’ev Rotstein, Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Hadassah. «Ίσως αυτό οφείλεται στα χρόνια που το δημόσιο ιατρικό σύστημα στο Ισραήλ ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και είχε σημαντικές ανάγκες, ενώ παράλληλα έχουμε διαπιστώσει ότι τα ΗΑΕ έχουν αντίστοιχες ανάγκες τώρα και επιθυμούν τη συνεργασία μας».

Η επέκταση στα ΗΑΕ δεν είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Rotstein. Το Hadassah έχει ήδη ένα παράρτημα στη Μόσχα που εστιάζει στον καρκίνο. Έχει επίσης λάβει αιτήματα για άνοιγμα παραρτημάτων στο Μεξικό και αλλού. Ο κ. Rostein δήλωσε ότι ο σχεδιασμός είναι αρχικώς να οικοδομηθεί μια καινούργια παντοδύναμη μονάδα του Hadassah στην Ιερουσαλήμ ώστε ο λαός του Ισραήλ να απολαύσει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και συνακόλουθα να προσελκυσθούν και ιατρικοί επισκέπτες από την Μέση Ανατολή. Όπως τόνισε ισραηλινοί γιατροί και ερευνητές χαίρουν υψηλής εκτίμησης σε άλλες χώρες και οι ξένοι έρχονται στο Ισραήλ προσελκυόμενοι από την ιατρική τους εμπειρία.

Το Sheba Medical Center, το μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα του Ισραήλ, προσπαθεί επίσης να δελεάσει ιατρικούς τουρίστες στην πανεπιστημιούπολη Ramat Gan στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Η Yulia Yusim, ανώτερη συντονιστής μάρκετινγκ στο τμήμα διεθνούς ιατρικού τουρισμού του Sheba, αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς από το εξωτερικό έρχονται για περίθαλψη στην αιματολογία, την ογκολογία ή την καρδιολογία. «Προσφέρουμε πλήρη φροντίδα στα Αγγλικά και στα Ρωσικά και παρέχουμε μεταφραστικές υπηρεσίες», είπε στο The Media Line. «Σε κάθε ασθενή έχει ανατεθεί ένας ειδικός συντονιστής που χρησιμεύει ως πρώτο σημείο επαφής κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Sheba.» Σύμφωνα με το blog Booking Health, στο Ισραήλ εισρέουν ετησίως 500 εκατ. δολ. από παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, ενώ το 80% των ξένων ασθενών που αναζητούν θεραπεία στο Ισραήλ αφορά την ογκολογία.

Στη γειτονική Ιορδανία υπάρχει επίσης ακμάζων ιατρικός τουρισμός καθώς υποδέχεται κατά μέσο όρο περισσότερους από 250.000 ξένους ασθενείς ετησίως, σύμφωνα με τον Δρ. Fawzi Al-Hammouri, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων Jordan.Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς προέρχονται από άλλα αραβικά εδάφη, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Οι πιο περιζήτητες θεραπείες περιλαμβάνουν εκείνες της καρδιολογίας, της βαριατρικής χειρουργικής και της ορθοπεδικής. Η ισχύς της Ιορδανίας, σύμφωνα με τον κ. Hammouri, έγκειται στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες βασίζονται σε ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και μηχανικούς υψηλής ειδίκευσης όσο και στο ανταγωνιστικό κόστος των ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα η διαθεσιμότητα καλά εξοπλισμένων νοσοκομείων και προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού δεν οδηγεί σε μεγάλο χρόνο αναμονής. Η Ιορδανία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει να προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες υποβοηθούμενης διαβίωσης για αλλοδαπούς.

Ο κύριος ανταγωνιστής της είναι η Τουρκία, η οποία διαθέτει επίσης μια ισχυρή τουριστική βιομηχανία υγείας. Οι πελάτες της Τουρκίας προέρχονται κυρίως από τη Ρωσία, την Ανατολική και τη Νότια Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, λέει ο Hamim Moshtaghian, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ElCid Turismo España, ενός ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα τη Βαρκελώνη που προσφέρει υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού στη Μέση Ανατολή. Οι υπηρεσίες υγείας για τις οποίες διαπιστώνει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών και άλλοι τύποι πλαστικής χειρουργικής, είπε στο TheMedia Line, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς προτιμούν τις χαμηλές τιμές και τα σημεία διακοπών της Τουρκίας, καθώς και τη βολική τοποθεσία της μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Το κόστος αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων είναι συνήθως το ένα τρίτο αυτών που προσφέρουν οι κλινικές στην Ευρώπη στους ασθενείς τους ενώ, όπως ανέφερε, η ποιότητα εξυπηρέτησης της Τουρκίας είναι σχετικά υψηλή, ως εκ τούτου, προτιμούν να αγοράζουν εισιτήρια, να κάνουν κράτηση ξενοδοχείων και να κάνουν αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις στην Τουρκία αντί για τη δική τους πόλη στην Ευρώπη ή ακόμη και σε αραβικές χώρες, προσθέτοντας, ότι οι Ευρωπαίοι συχνά βλέπουν την Τουρκία ως ασφαλέστερη από την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.

Οι κύριοι αντίπαλοι της Τουρκίας για διεθνείς ασθενείς περιλαμβάνουν την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία. «Κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το κόστος θεραπείας στην Τουρκία είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι στη Βουλγαρία. Άνθρωποι από την Ανατολική Ασία προτιμούν την Ινδία από χώρες όπως η Τουρκία »,είπε.

Ο Δρ Murat Ustun, επικεφαλής bariatric χειρουργός στο Bariatric Center της Κωνσταντινούπολης και ιδρυτής της εταιρείας Fly to Cure Healthcare Ltd.,βρετανικής εταιρείας ιατρικού τουρισμού, δήλωσε στο The Media Line ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στην κλινική του από το εξωτερικό είναι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Βλέπει επίσης ασθενείς από το Κατάρ και το Κουβέιτ. Παρά την πανδημία ύ, πιστεύει ότι το μέλλον του ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία είναι λαμπρό. «Ο COVID-19 και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις έχουν μειώσει δραματικά τους αριθμούς», είπε. «Αλλά προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος για τον τουρισμό υγείας στην Τουρκία, λόγω των υψηλών προδιαγραφών των νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων και των πολύ έμπειρων χειρουργών». Παραδόξως, μερικά από τα οικονομικά δεινά της Τουρκίας είναι προς όφελος για τον τομέα του τουρισμού υγείας. «Η βαθιά κρίση συναλλάγματος σε ξένο νόμισμα βοηθά», είπε, αναφερόμενος στην τουρκική λίρα, η οποία υποτιμήθηκε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αυτό το μήνα.

 

 
 
 
 
 
 
ΑπάντησηΠροώθηση

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 21/04 19:17

  Αναφορά Γ. Φραγγίδη για την έκτακτη χρηματική αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία

 2. 21/04 18:24

  Ηράκλειο: Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

 3. 21/04 18:12

  Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση, στις 15 Μαΐου ο τουρισμός με προδιαγραφές για εμβολιασμένους και με τεστ

 4. 21/04 16:48

  Μείωση 68.6% του τζίρου των καταλυμάτων το Φεβρουάριο

 5. 21/04 16:38

  ΠΟΞ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του κ.Θεοχάρη

 6. 21/04 15:50

  Τουρισμός: -90,3% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο

 7. 21/04 15:04

  Τουρισμός | Handelsblatt: H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά, ενώ η ΕΕ συζητά ακόμη τη μορφή του πιστοποιητικού

 8. 21/04 14:20

  Η συγκινητική ανάρτηση του κ.Θεοχάρη για την απώλεια του πατέρα του

 9. 21/04 14:01

  Variety Cruises: Ξεκινούν το Μάιο κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά

 10. 21/04 13:51

  Γερμανία: Ένα ελληνικό νησί στις κορυφαίες επιλογές για διακοπές την Πεντηκοστή και το καλοκαίρι

 11. 21/04 13:35

  Aurinkomatka: Ακυρώνονται προγράμματα διακοπών Ιουνίου στην Ελλάδα

 12. 21/04 13:17

  Η πλατφόρμα Onefinestay της Accor πρόσθεσε πολυτελείς βίλες της Σαντορίνης

 13. 21/04 13:03

  Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Κρήτης (22-23/4)

 14. 21/04 12:58

  Η πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου

 15. 21/04 12:57

  Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες της Viator θα προσφέρονται μέσω της Booking.com

 16. 21/04 12:46

  Hospitality Returns | White paper της DHR Services για το μέλλον των επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό

 17. 21/04 12:44

  Στις 10-15 Μαΐου το 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 18. 21/04 12:41

  Βρετανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο για διεθνή ταξίδια με δωρεάν τεστ στο μέλλον

 19. 21/04 12:13

  Η γαστρονομία της Μήλου προβλήθηκε στην ιταλική αγορά

 20. 21/04 12:00

  «Πείραμα διακοπών» και στη Γερμανία

 21. 21/04 11:54

  Πώς είναι σήμερα η άγνωστη αρχαία ελληνική πόλη με τον βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος;

 22. 21/04 11:53

  Τα ορυχεία της Εύβοιας που έγιναν άγνωστες… αλπικές λίμνες

 23. 21/04 10:29

  United Airlines: Καθημερινές πτήσεις Ουάσιγκτον - Αθήνα από την 1η Ιουλίου

 24. 21/04 10:15

  Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον θαλάσσιο τουρισμό

 25. 21/04 09:17

  Βρέθηκαν αρχαία σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο εργασιών για μετατροπή του σε ξενοδοχείο

 26. 21/04 09:16

  Διαγωνισμοί για την εκμίσθωση 2 ξενώνων στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

 27. 21/04 09:13

  ΑΑΔΕ: Ο κλάδος των καταλυμάτων είχε τη μεγαλύτερη μείωση το 2020 στις φορολογητέες εκροές μεταξύ 87 κλάδων

 28. 21/04 09:10

  Οδηγός διαμονής για τους Βρετανούς στην Ελλάδα μετά το Βrexit

 29. 21/04 08:08

  Στις 31 Μαΐου λήγει η μίσθωση του κτιρίου που στεγάζει τον ΕΟΤ

 30. 20/04 17:23

  ΕΤΑΔ: Εποικοδομητική συνάντηση Βλαστού - Αρναουτάκη για το ακίνητο στην π. αμερικανική βάση στις Γούρνες

 31. 20/04 16:49

  Περιφέρεια Κρήτης: Αναστολή της απόφασης της ΕΤΑΔ για τα 51 στρέμματα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών

 32. 20/04 16:31

  Ανοίγει τον Ιούνιο το Porto Carras Grand Resort - ποιες εγκαταστάσεις έχουν ανανεωθεί

 33. 20/04 15:42

  Η Μήλος και η Τήνος στα πιο όμορφα νησιά, σύμφωνα με το γερμανικό GEO

 34. 20/04 15:36

  Digital Mobilities Conference: Πώς ελληνικές περιοχές θα προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες

 35. 20/04 14:58

  ΗΠΑ: Απαγόρευση ταξιδιών σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο - "Αρνητική σύσταση" για τις υπόλοιπες

 36. 20/04 13:51

  Τέσσερις σούπερ προτάσεις για εκδρομή κοντά στην Αθήνα

 37. 20/04 13:49

  Το άγνωστο σπήλαιο των 150 εκατομμυρίων ετών που βρίσκεται στην Ελλάδα

 38. 20/04 13:38

  Το 1/3 των online προσφορών για δάνεια έχει ελλιπείς πληροφορίες

 39. 20/04 13:32

  Πλαστά αρνητικά τεστ Covid 19 έναντι 10 ευρώ στη Νίκαια - Συνελήφθησαν 3 αλλοδαπές

 40. 20/04 13:32

  7ο Travel Trade Athens | Πώς θα ανακάμψει ο τουρισμός της Αθήνας

 41. 20/04 13:24

  Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική κέρδισαν το ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και διαδικτυακά

 42. 20/04 13:03

  Ενθουσιασμένοι έφυγαν οι Ολλανδοί τουρίστες από το "πείραμα της Ρόδου"

 43. 20/04 12:53

  Ομοσπονδία Δωδεκανήσου: Εκτός του προγράμματος ΝΗΣΙδΑ τα μικρά τουριστικά καταλύματα με τις… ευλογίες της ΠΝΑΙ

 44. 20/04 12:22

  7 νέα ξενοδοχεία ανοίγει άμεσα στην Ελλάδα η Brown Hotels Collection

 45. 20/04 11:57

  Δεκτή η πρόταση Κόνσολα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων

 46. 20/04 11:37

  Στο κόκκινο τα ξενοδοχεία μετά τον Οκτώβριο εάν δεν δουλέψουν έστω από τον Ιούλιο

 47. 20/04 11:26

  ΠΟΞ: Ζήτημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας η ομαλή προσέλευση των οδικών τουριστών

 48. 20/04 10:43

  Έρευνα easyJet: Διακοπές μόνο στις "πράσινες" χώρες θέλει η πλειονότητα των Βρετανών

 49. 20/04 09:05

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία στη Χερσόνησο Κρήτης

 50. 20/04 08:37

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Το νέο είδος τουρισμού που προωθούν οι Μαλδίβες

 51. 20/04 08:36

  Ποιες χώρες δέχονται εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 52. 20/04 08:31

  Σε διαδικασία επαναλειτουργίας το Πολεμικό Μουσείο Χανίων

 53. 20/04 08:26

  Accor: Το πρώτο ξενοδοχείο στη Βόρεια Ευρώπη με 100% ψηφιακή εμπειρία

 54. 19/04 17:45

  Γ.Φραγγίδης | Τουρισμός 2021: Κατώτερη των περιστάσεων για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση

 55. 19/04 17:14

  Τα πρωτόκολλα λειτουργίας υπάρχουν και ισχύουν, στη βάση όσων εφαρμόστηκαν πέρυσι

 56. 19/04 16:09

  Επιμορφωτικό πρόγραμμα στους εργαζομένους της Κρήτης για την προφύλαξη από τον COVID

 57. 19/04 16:08

  ΗΠΑ: Εμβολιασμένος με τουλάχιστον 1 δόση ο μισός πληθυσμός ενηλίκων

 58. 19/04 15:58

  Saga Holidays: Αύξηση 127% στις αναζητήσεις των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό

 59. 19/04 14:36

  Spiegel: 7 συμβουλές για διακοπές στην Ελλάδα- ποια 7 νησιά προτείνει

 60. 19/04 14:18

  Κ.Νοτοπούλου:«Καλά Χριστούγεννα» θα μας παρουσιάσετε το σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού;

 61. 19/04 14:09

  Μόνο 8 χώρες στην πράσινη λίστα της Βρετανίας;

 62. 19/04 13:50

  Telegraph: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους 20 καλύτερους της «μυστικής Μεσογείου» για διακοπές το 2021

 63. 19/04 13:43

  Αλέξης Πατέλης: Ενδεχόμενο για ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού

 64. 19/04 13:08

  40 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου

 65. 19/04 13:04

  Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το μεγάλο rebound και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 66. 19/04 12:40

  Νέα Εταιρική ταυτότητα για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

 67. 19/04 12:28

  Έρευνα PwC: Αναποφάσιστοι οι Γερμανοί για το εάν θα κάνουν διακοπές το 2021 

 68. 19/04 12:06

  Emirates: Πτήση- τεστ με εμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα πάνω από τα Εμιράτα

 69. 19/04 11:41

  Στ.Πολυκράτης: Να αρθεί η αδικία και να ενταχθούν τα τουριστικά καταλύματα στο πρόγραμμα ΝΗΣΙΔΑ

 70. 19/04 11:20

  ΥΠΑ: Χωρίς καραντίνα η είσοδος "τεσταρισμένων" για ιό Ευρωπαίων, Αμερικανών και κατοίκων από Εμιράτα και Ισραήλ

 71. 19/04 10:39

  Γερμανοί στη Μόσχα για ένα εμβόλιο- Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι εμβολιασμού

 72. 19/04 09:37

  Τα 3 σημαντικά σημεία της επικοινωνίας του ξενοδοχείου με τον εν δυνάμει επισκέπτη

 73. 19/04 09:34

  Σκιάθος: Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο 182 κλινών της εταιρείας ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ Α.Ε.

 74. 19/04 09:31

  Μετατρέπεται σε ξενοδοχείο 4 αστέρων η ιστορική έδρα της Ηπειρωτικής στον Πειραιά

 75. 19/04 09:29

  Στην Maritime Projects η μαρίνα στις Μπενίτσες Κέρκυρας με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ

 76. 19/04 09:14

  Kempinski Fit Room: Νέα κατηγορία δωματίου που συνδυάζει το ταξίδι με τη φυσική κατάσταση

 77. 18/04 03:14

  Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Τρικάλων

 78. 18/04 03:05

  Επιχορηγήσεις για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στο Ρέθυμνο

 79. 18/04 02:57

  Δήμος Κέας: Υπέρ της επιδότησης για μετατροπή σε καταλύματα παλαιών κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς

 80. 18/04 02:53

  Στα 290 δισ. δολ. έως το 2035 η παγκόσμια αγορά τροφίμων με εναλλακτικές, μη ζωικής προέλευσης, πηγές πρωτεΐνης

 81. 18/04 02:39

  «Πράσινο διαβατήριο» και για τις εσωτερικές μετακινήσεις των Ιταλών

 82. 18/04 02:33

  Η αυστριακή Der Standard για το "πείραμα της Ρόδου"

 83. 17/04 12:19

  Χάρης Θεοχάρης: Από τη Ρωσία φεύγω μόνο με αισιόδοξα μηνύματα

 84. 17/04 09:28

  Ενισχύσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις στα Χανιά

 85. 17/04 09:24

  8 συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων στο σπίτι

 86. 17/04 09:21

  Κρίσιμο τεστ για τον ισπανικό συνεδριακό - εκθεσιακό τουρισμό η διοργάνωση του Mobile World Congress

 87. 16/04 20:45

  Υπ. Τουρισμού: Τα πρώτα 7 ξενοδοχεία ή καταλύματα καραντίνας σε Κέρκυρα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο, Κω και Ρόδο

 88. 16/04 19:34

  Αγγλία: Υπό αμφισβήτηση τα γρήγορα τεστ αντιγόνων

 89. 16/04 19:18

  Δωρεάν το PCR test στους πελάτες της προσφέρει η Louis Hotels

 90. 16/04 16:50

  World Bank – ΙΟΒΕ |  Τάσεις και προοπτικές στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική οικονομία - Ο ρόλος του τουρισμού

 91. 16/04 15:54

  Κρήτη: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον Covid19 στους εργαζομένους και επιχειρηματίες

 92. 16/04 14:53

  Δήλωση Αρναουτάκη για το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και το έγγραφο της ΕΤΑΔ για παράδοση του ακινήτου

 93. 16/04 13:54

  TUI Ρωσίας | 300.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα εάν ανοίξουν οι πτήσεις τον Μάιο

 94. 16/04 13:24

  Ο όμιλος Atlantica Hotels & Resorts φιλοξενεί το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Odyssey of the Seas

 95. 16/04 13:18

  Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

 96. 16/04 13:09

  Πασχαλινά δώρα από το GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία 

 97. 16/04 13:06

  TUI Γερμανίας: 100.000 θέσεις από τη Βασιλεία προς Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο

 98. 16/04 12:13

  MSC Cruises: Ανανεωμένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Α. Μεσόγειο με προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά

 99. 16/04 12:08

  Γρ.Τάσιος: Για τα περισσότερα ξενοδοχεία η σεζόν θα αρχίσει μετά τις 15 Ιουνίου- Να οργανωθούν καλύτερα τα χερσαία σύνορα

 100. 16/04 12:03

  AIDA Cruises: Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τις 23 Μαΐου