Σφοδρός ανταγωνισμός και χρυσοφόρες επενδύσεις στον ιατρικό τουρισμό από Ισραήλ, Ιορδανία, Τουρκία

Σφοδρός ανταγωνισμός και χρυσοφόρες επενδύσεις στον ιατρικό τουρισμό από Ισραήλ, Ιορδανία, Τουρκία

Η  πλέον πρόσφατη περιφερειακή αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ή τη διπλωματία, καθώς οι χώρες της περιοχής ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να προσελκύσουν ιατρικούς τουρίστες σύμφωνα με έρευνα του διαδικτυακού ιστοχώρου Media Line.

Ενώ η ιατρική βιομηχανία έχει πληγεί από την πανδημία ορισμένες χώρες σχεδιάζουν την επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Ο ιατρικός τουρισμός στο Ισραήλ έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα της οικονομίας και έχει ενταχθεί σε σταθερό σχεδιασμό των αρμόδιων Υπουργείων. Το Ιατρικό Κέντρο Hadassah-University του Ισραήλ, με έδρα την Ιερουσαλήμ, σχεδιάζει την δημιουργία παραρτήματος στο Ντουμπάι μετά την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ, με τις οποίες εγκαθιδρύθηκαν επίσημοι διπλωματικοί δεσμοί μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Σκεφτόμαστε διαφορετικά» δήλωσε ο καθηγητής Ze’ev Rotstein, Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Hadassah. «Ίσως αυτό οφείλεται στα χρόνια που το δημόσιο ιατρικό σύστημα στο Ισραήλ ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και είχε σημαντικές ανάγκες, ενώ παράλληλα έχουμε διαπιστώσει ότι τα ΗΑΕ έχουν αντίστοιχες ανάγκες τώρα και επιθυμούν τη συνεργασία μας».

Η επέκταση στα ΗΑΕ δεν είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Rotstein. Το Hadassah έχει ήδη ένα παράρτημα στη Μόσχα που εστιάζει στον καρκίνο. Έχει επίσης λάβει αιτήματα για άνοιγμα παραρτημάτων στο Μεξικό και αλλού. Ο κ. Rostein δήλωσε ότι ο σχεδιασμός είναι αρχικώς να οικοδομηθεί μια καινούργια παντοδύναμη μονάδα του Hadassah στην Ιερουσαλήμ ώστε ο λαός του Ισραήλ να απολαύσει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες και συνακόλουθα να προσελκυσθούν και ιατρικοί επισκέπτες από την Μέση Ανατολή. Όπως τόνισε ισραηλινοί γιατροί και ερευνητές χαίρουν υψηλής εκτίμησης σε άλλες χώρες και οι ξένοι έρχονται στο Ισραήλ προσελκυόμενοι από την ιατρική τους εμπειρία.

Το Sheba Medical Center, το μεγαλύτερο νοσοκομειακό συγκρότημα του Ισραήλ, προσπαθεί επίσης να δελεάσει ιατρικούς τουρίστες στην πανεπιστημιούπολη Ramat Gan στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Η Yulia Yusim, ανώτερη συντονιστής μάρκετινγκ στο τμήμα διεθνούς ιατρικού τουρισμού του Sheba, αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς από το εξωτερικό έρχονται για περίθαλψη στην αιματολογία, την ογκολογία ή την καρδιολογία. «Προσφέρουμε πλήρη φροντίδα στα Αγγλικά και στα Ρωσικά και παρέχουμε μεταφραστικές υπηρεσίες», είπε στο The Media Line. «Σε κάθε ασθενή έχει ανατεθεί ένας ειδικός συντονιστής που χρησιμεύει ως πρώτο σημείο επαφής κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Sheba.» Σύμφωνα με το blog Booking Health, στο Ισραήλ εισρέουν ετησίως 500 εκατ. δολ. από παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, ενώ το 80% των ξένων ασθενών που αναζητούν θεραπεία στο Ισραήλ αφορά την ογκολογία.

Στη γειτονική Ιορδανία υπάρχει επίσης ακμάζων ιατρικός τουρισμός καθώς υποδέχεται κατά μέσο όρο περισσότερους από 250.000 ξένους ασθενείς ετησίως, σύμφωνα με τον Δρ. Fawzi Al-Hammouri, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων Jordan.Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς προέρχονται από άλλα αραβικά εδάφη, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Οι πιο περιζήτητες θεραπείες περιλαμβάνουν εκείνες της καρδιολογίας, της βαριατρικής χειρουργικής και της ορθοπεδικής. Η ισχύς της Ιορδανίας, σύμφωνα με τον κ. Hammouri, έγκειται στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες βασίζονται σε ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και μηχανικούς υψηλής ειδίκευσης όσο και στο ανταγωνιστικό κόστος των ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα η διαθεσιμότητα καλά εξοπλισμένων νοσοκομείων και προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού δεν οδηγεί σε μεγάλο χρόνο αναμονής. Η Ιορδανία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει να προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες υποβοηθούμενης διαβίωσης για αλλοδαπούς.

Ο κύριος ανταγωνιστής της είναι η Τουρκία, η οποία διαθέτει επίσης μια ισχυρή τουριστική βιομηχανία υγείας. Οι πελάτες της Τουρκίας προέρχονται κυρίως από τη Ρωσία, την Ανατολική και τη Νότια Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, λέει ο Hamim Moshtaghian, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ElCid Turismo España, ενός ταξιδιωτικού γραφείου με έδρα τη Βαρκελώνη που προσφέρει υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού στη Μέση Ανατολή. Οι υπηρεσίες υγείας για τις οποίες διαπιστώνει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών και άλλοι τύποι πλαστικής χειρουργικής, είπε στο TheMedia Line, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς προτιμούν τις χαμηλές τιμές και τα σημεία διακοπών της Τουρκίας, καθώς και τη βολική τοποθεσία της μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Το κόστος αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων είναι συνήθως το ένα τρίτο αυτών που προσφέρουν οι κλινικές στην Ευρώπη στους ασθενείς τους ενώ, όπως ανέφερε, η ποιότητα εξυπηρέτησης της Τουρκίας είναι σχετικά υψηλή, ως εκ τούτου, προτιμούν να αγοράζουν εισιτήρια, να κάνουν κράτηση ξενοδοχείων και να κάνουν αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις στην Τουρκία αντί για τη δική τους πόλη στην Ευρώπη ή ακόμη και σε αραβικές χώρες, προσθέτοντας, ότι οι Ευρωπαίοι συχνά βλέπουν την Τουρκία ως ασφαλέστερη από την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.

Οι κύριοι αντίπαλοι της Τουρκίας για διεθνείς ασθενείς περιλαμβάνουν την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία. «Κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το κόστος θεραπείας στην Τουρκία είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι στη Βουλγαρία. Άνθρωποι από την Ανατολική Ασία προτιμούν την Ινδία από χώρες όπως η Τουρκία »,είπε.

Ο Δρ Murat Ustun, επικεφαλής bariatric χειρουργός στο Bariatric Center της Κωνσταντινούπολης και ιδρυτής της εταιρείας Fly to Cure Healthcare Ltd.,βρετανικής εταιρείας ιατρικού τουρισμού, δήλωσε στο The Media Line ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στην κλινική του από το εξωτερικό είναι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Βλέπει επίσης ασθενείς από το Κατάρ και το Κουβέιτ. Παρά την πανδημία ύ, πιστεύει ότι το μέλλον του ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία είναι λαμπρό. «Ο COVID-19 και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις έχουν μειώσει δραματικά τους αριθμούς», είπε. «Αλλά προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος για τον τουρισμό υγείας στην Τουρκία, λόγω των υψηλών προδιαγραφών των νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων και των πολύ έμπειρων χειρουργών». Παραδόξως, μερικά από τα οικονομικά δεινά της Τουρκίας είναι προς όφελος για τον τομέα του τουρισμού υγείας. «Η βαθιά κρίση συναλλάγματος σε ξένο νόμισμα βοηθά», είπε, αναφερόμενος στην τουρκική λίρα, η οποία υποτιμήθηκε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αυτό το μήνα.

 

 
 
 
 
 
 
ΑπάντησηΠροώθηση

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 2. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 3. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 4. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 5. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 6. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 7. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 8. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 9. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 10. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 11. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 12. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 13. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 14. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 15. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 16. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 17. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 18. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 19. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 20. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 21. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 22. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 23. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 24. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 25. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 26. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

 27. 21/01 08:12

  Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

 28. 21/01 08:05

  Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

 29. 20/01 19:32

  «Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας» για τα ξενοδοχεία της Metaxa Hospitality Group

 30. 20/01 18:47

  Στην εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός» μισθώθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια»

 31. 20/01 18:35

  Β. Κικίλιας | Υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού η Ρόδος, που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος

 32. 20/01 15:37

  Έγκριση μελέτης για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 33. 20/01 14:18

  Το αποτύπωμα στα social media επηρεάζει την επαγγελματική ζωή

 34. 20/01 14:09

  Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την ανάγκη ένταξης των τουριστικών γραφείων

 35. 20/01 14:06

  Marco Polo: Δεκαήμερο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα το 2022

 36. 20/01 14:01

  H Emirates συνεχίζει κανονικά τις πτήσεις της στις ΗΠΑ

 37. 20/01 13:29

  Ο CEO της DER Touristik νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουρισμού Γερμανίας

 38. 20/01 13:19

  Κ.Νοτοπούλου | Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των τουριστικών γραφείων

 39. 20/01 13:12

  Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Skippers και ναυλομεσιτών και διαχειριστών σκαφών

 40. 20/01 13:04

  «The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

 41. 20/01 12:47

  Oλοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων από μεγάλες μονάδες εστίασης στο Ηράκλειο

 42. 20/01 12:44

  Iκανοποίηση ΙΑΤΑ για την καθυστέρηση έναρξης των 5G υπηρεσιών κοντά σε αεροδρόμια

 43. 20/01 12:13

  Κομμώσεις και περιποίηση νυχιών μέσα σε μουσεία στην Ολλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

 44. 20/01 11:39

  Στο 60% του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 11μηνο του 2021

 45. 20/01 11:18

  Το Kalimera Kriti στο θερινό πρόγραμμα του Vtours

 46. 20/01 11:06

  DOT Hotels: Οι κυριότερες τάσεις στον κλάδο των ξενοδοχείων το 2022

 47. 20/01 10:48

  ΕΤΑΔ | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»

 48. 20/01 10:21

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός" | Απαξιωτική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

 49. 20/01 09:26

  Άδειες για ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε Ζάκυνθο και Χανιά

 50. 20/01 09:24

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Τρίκαλα

 51. 20/01 09:22

  Ισπανία: Βαρύ το πλήγμα και στον χώρο της μόδας

 52. 20/01 09:20

  Συνεχίζεται η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Γαλλία

 53. 20/01 09:16

  Etihad και CWT: Αποκλειστική συνεργασία αντιστάθμισης άνθρακα

 54. 19/01 20:07

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Γενναία μέτρα ως "ανάχωμα" στο επερχόμενο σάρωμα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

 55. 19/01 19:43

  TUI | Διπλάσιοι τουρίστες το 2022 στην Ελλάδα - Καλύτερη από το 2019 η νέα χρονιά | Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Joussen (video)

 56. 19/01 19:35

  Σύσκεψη Κικίλια - Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

 57. 19/01 19:29

  Ομοσπονδίες "Κύκλος" και "Αριστοτέλης": Απογοήτευση για τον αποκλεισμό των καταλυμάτων από τον αναπτυξιακό νόμο

 58. 19/01 19:25

  ΓΕΠΟΕΤ: Έντονη δυσφορία για τον αποκλεισμό τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από τον αναπτυξιακό νόμο

 59. 19/01 16:47

  Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ με τον πρέσβη του Ισραήλ

 60. 19/01 16:25

  Brussels Airlines: Νέες πτήσεις προς Αθήνα και ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2022

 61. 19/01 15:15

  ΥΠΑ: Στο - 44,2% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση το 2021 στα ελληνικά αεροδρόμια

 62. 19/01 13:54

  Η Grant Thornton καλωσορίζει τον Ernesto Di Giorgio στο τμήμα Financial Services

 63. 19/01 13:51

  ΠΟΤ: Αύξηση από 30% έως 78% των διεθνών αφίξεων το 2022 έναντι του 2021

 64. 19/01 13:16

  Έρευνα | Επιβαρυμένη η Ψυχική Υγεία και η Κοινωνικότητα των Ελλήνων από την Πανδημία

 65. 19/01 13:09

  Συνεργασία ΕΟΤ – Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού 

 66. 19/01 13:00

  Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο "in" προορισμούς στον κόσμο το 2022 - Διακρίσεις για Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα

 67. 19/01 12:30

  Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

 68. 19/01 12:03

  Seabourn: Το Ην. Βασίλειο η αγορά με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας το 2022

 69. 19/01 11:35

  Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 24.000 στη Ryanair επειδή χρέωνε τις χειραποσκευές

 70. 19/01 11:32

  Δημόσια συγνώμη και μεγάλη αποζημίωση για αρνητική κριτική απαιτεί από πελάτισσα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη

 71. 19/01 11:15

  ΔΩΔΕΚΑ: Επτά χρόνια Ελλάδα | Η πρωτοβουλία της FedHATTA για 12μηνο και θεματικό τουρισμό ανανεώνεται

 72. 19/01 10:24

  Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

 73. 19/01 09:10

  Εγκρίσεις για ανέγερση νέων ξενοδοχείων σε Θάσο και Άνω Κουφονήσι

 74. 19/01 09:00

  ΟΣΕ: Διαγωνισμός 190.000 ευρώ για μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας

 75. 19/01 09:00

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

 76. 19/01 09:00

  Οι 9 χώρες της ΕΕ που μείωσαν την περίοδο ισχύος των πιστοποιητικών

 77. 19/01 08:55

  Θετική γνωμοδότηση για καταφύγιο σκαφών μπροστά από ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

 78. 19/01 08:16

  Η Όμικρον μετέθεσε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και στην Ιταλία

 79. 18/01 22:06

  Να ενταχθούν τα τουριστικά λεωφορεία στον αναπτυξιακό νόμο, ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κρήτης

 80. 18/01 21:37

  Γιατί τα κίνητρα εκσυγχρονισμού των 3άστερων ξενοδοχείων πρέπει να παραμείνουν στον αναπτυξιακό νόμο

 81. 18/01 16:06

  Nobu: Το brand του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ανοίγει νέο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη – Θα ανοίξει το 2022 (video)

 82. 18/01 15:25

  Ένωση Λιμένων Ελλάδας: Στο 49,2% του 2019 η κίνηση κρουαζιερόπλοιων το 2021, αλλά μόλις στο 23,7% των επιβατών

 83. 18/01 15:14

  ΣΕΤΚΕ: Να ενταχθούν τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο νέο αναπτυξιακό νόμο

 84. 18/01 14:24

  Συνάντηση των εταίρων του TOURNET, που συμμετέχει το ΜΑΙΧ, για την αειφόρα ανάπτυξη του τουρισμού

 85. 18/01 12:43

  B.Κικίλιας | Στον αναπτυξιακό νόμο ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων

 86. 18/01 12:38

  Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων Four Seasons

 87. 18/01 11:57

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ψηφιακή μετάβαση και στις τουριστικές πληροφορίες 

 88. 18/01 11:47

  Μ.Κόνσολας: Εμπορικές επιχειρήσεις και οδηγοί ταξί σε τουριστικές περιοχές να ενταχθούν στα εποχικά επαγγέλματα

 89. 18/01 11:39

  Το 5G «προσγειώνει» τις πτήσεις – Παρεμβολές με τα συστήματα των αεροσκαφών

 90. 18/01 11:21

  Να ενταχθούν στον Aναπτυξιακό όλες οι κατηγορίες ξενοδοχείων, δωμάτια, τουριστικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις

 91. 18/01 11:08

  ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας

 92. 18/01 11:01

  Φορολογικές ελαφρύνσεις, ειδικά στο ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου, για τόνωση της ανταγωνιστικότητας

 93. 18/01 10:50

  45% περισσότεροι επισκέπτες στα Μουσεία το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021

 94. 18/01 10:30

  PWC | Στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας η αισιοδοξία των CEOs

 95. 18/01 09:49

  Δήμος Αθηναίων | 410 σύγχρονα πεζοδρόμια μέχρι το καλοκαίρι του 2023

 96. 18/01 09:45

  Πράσινο φως για κάμπινγκ στην Κάρυστο και συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων στην Κρήτη

 97. 18/01 09:42

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

 98. 18/01 09:34

  Ενίσχυση του Μουσείου Τρίπολης με ψηφιακές δράσεις ανάδειξης των εκθεμάτων του

 99. 18/01 09:32

  Accor | Περισσότερα από 300 νέα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο το 2022 

 100. 18/01 09:31

  Σημαντικό πλεόνασμα της Ελλάδας στο εμπόριο υπηρεσιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα