ΣΕΤΕΥΔ: Οι υπαίθριες δραστηριότητες δεν είναι "τουρισμός αθλητικής αναψυχής"- Ο κλάδος θα γυρίσει πίσω 40 χρόνια

ΣΕΤΕΥΔ: Οι υπαίθριες δραστηριότητες δεν είναι "τουρισμός αθλητικής αναψυχής"- Ο κλάδος θα γυρίσει πίσω 40 χρόνια

'Ενας ολόκληρος υγιής και αναπτυσσόμενος κλάδος του τουρισμού, αυτός των τουριστικών Υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής (πεζοπορία, ράφτινγκ, θαλάσσιο καγιάκ κ.ά.) κινδυνεύει να γυρίσει 40 χιόνια πίσω εάν τελικά δεν αλλάξει η ρύθμιση στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για τον Θεματικό Τουρισμό, που προβλέπει την καθολική υπαγωγή του συνόλου των εν λόγω υπηρεσιών στο άρθρο 6 παράγραφος 2, ως «Τουρισμός Αθλητικής Αναψυχής».

Αυτό υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, καθώς στη συζήτηση του νομοσχεδίου χθες το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δεν έδωσε λύση.

Αν και τόσο ο εισηγητής της πλειοψηφίας (Σύριζα) βουλευτής Ηρακλείου, κ. Ηγουμενιδης, (ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα) όσο και ο εισηγητής της μειοψηφίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Κονσολας, ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται με την επιχειρούμενη «βάπτιση»,  τονίζει ο Σύνδεσμος, η  Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά δεν έδωσε καμιά εξήγηση ή αιτιολόγηση για την προτεινόμενη αλλαγή ονομασίας του κλάδου και σύνδεση του με τον αθλητισμό ενώ έδειξε να μην αντιλαμβάνεται καν το πρόβλημα, λέγοντας ενδεικτικά:

"Όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό και τις ανησυχίες ή τις επιφυλάξεις, θα ήθελα, να σας πω, ότι βεβαίως συμπεριλάβαμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ξεκαθαρίζουν, ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι αθλητικής αναψυχής. Θέλω να πω, σε όσους ανησυχούν εάν οι δραστηριότητες αυτές και οι επιχειρηματικές οι οποίες υπάρχουν θα αφορούν καθαρά το Υπουργείο Τουρισμού, δεν έχουν να κάνουν καθόλου με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει τον επαγγελματικό αθλητισμό. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους  οι οποίοι κάνουν αθλητικό τουρισμό αναψυχής, δεν αφορά αθλητές, αφορά τουρίστες που έρχονται και συμμετέχουν σε υπαίθριες δραστηριότητες και αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής. Είναι ξεκάθαρο και στο νομοσχέδιο και στην αιτιολογική". (από τα πρακτικά της βουλης). 

Ίσως, αναφέρει ο Σύνδεσμος, η κα Υπουργός δεν γνωρίζει ότι δεν πουλάμε αθλητισμό,  εδώ και 40 χρόνια πουλάμε δραστηριότητες αναψυχής και περιήγησης στην ελληνική φύση συνεργαζόμενοι με αντίστοιχες επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. 

Δεν υπάρχει, σε όλο τον κόσμο, έστω και μια επιχείρηση η τουριστικό γραφείο που να προωθεί και πουλά "Αθλητική Αναψυχή", γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία.

Φυσικά υπάρχει Αθλητικός Τουρισμός και αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις που είναι ανοιχτός στο κοινό όπως οι Μαραθώνιοι και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις και σωστά το νομοσχέδιο τις περιλαμβάνει αλλά αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τις πεζοπορικές εκδρομές η τις κατεβάσεις ποταμών με βάρκα (ραφτινγκ) όπου το ζητούμενο είναι η εμπειρία και η διασκέδαση. 

 Είναι χαρακτηριστικό και πολύ εύγλωττο το κείμενο, στα αγγλικά, στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ που προβάλει την κατάθεση του εν λόγω  νομοσχεδίου όπου βέβαια δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε «Αθλητική Αναψυχή» αλλά χρησιμοποιεί τον όρο «Αναψυχή και τουρισμός Περιπέτειας  / sports tourism is divided into sports event tourism and recreational & adventure tourism. Θα γελούσαν παγκόσμια εάν έγραφε Athletic Recreation!, επισημαίνει ο Σύνδεσμος, αναφέροντας ακόμη:

"Είναι απορίας άξιο γιατί η κα Κουντουρά επιμένει στην υιοθέτηση ενός προσδιορισμού που μόνο προβλήματα έχει αλλά είναι  ακόμη ποιο περίεργο γιατί δεν εξηγεί δημόσια τους λόγους που την έκαναν να επιλέξει την ορολογία αυτή.

Είναι εξίσου απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ έκανε δεκτές πλήθος άλλων παρατηρήσεων και διορθώσεων, δεν δέχεται την πρόταση μας η οποία άλλωστε δεν θίγει κανένα άλλο συμφέρον ούτε δημιουργεί κανένα ιδιαίτερο προνόμιο στον κλάδο εξου και είναι αποδεκτή από όλους. 

Ολος ο κλάδος του Τουρισμού με επικεφαλής τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),  τον Σύνδεσμο  Ελληνικών Ταξιδιωτικών Γραφείων ( HATTA) και φυσικά τον καθ’ ύλην αρμόδιο  Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων ( ΣΕΤΕΥΔ ) ζητά με ακλόνητα και λογικά επιχειρήματα να διατηρηθεί και θεσμοθετηθεί η παγκόσμια αναγνωρισμένη ονομασία του κλάδου.

Ο ΣΕΤΕΥΔ συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού στην προπαρασκευή του νομοσχεδίου και η πρόταση για την θεσμική ένταξη του κλάδου στον τουρισμό καθώς και την δημιουργία μητρώου είναι και δικές του προτάσεις. Ωστόσο διαφώνησε από την αρχή με την μετονομασία του κλάδου και την σύνδεση του με τον αθλητισμό, επιχειρηματολογώντας σχετικά.

Για τον προσδιορισμό του κλάδου μας, προτείναμε να  εναρμονιστεί η Ελληνική Τουριστική Νομοθεσία με τον Ευρωπαϊκό προσδιορισμό επαγγελμάτων (ESCO ) και των φορολογικών κωδικών ( ΚΑΔ Αναψυχή 93.2.- ενδεικτικά οι υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου έχουν ΚΑΔ 93.29.19.07 ) όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη,  ώστε να  λυθούν τα προβλήματα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ  αλλά και να ενταχθεί η Ελλάδα και ο κλάδος μας στον ανάλογο  κωδικό της ΕUROSTAT .

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό προσδιορισμό επαγγελμάτων (ESCO ) οι επιχειρήσεις τουριστικών  Υπαίθριων Δραστηριοτήτων:

«είναι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν δραστηριότητες στην φύση (όπως κανό, ιππασία, καταδύσεις, πεζοπορία) ως βάση για την παροχή υπηρεσιών αναψυχής η προσωπικής βελτίωσης. Οι επιχειρήσεις ΥΔ χρησιμοποιούν έμπειρους εμψυχωτές- συνοδούς για την παροχή αυτών των υπαίθριων δραστηριοτήτων σε ένα πλαίσιο αναψυχής, τουρισμού, διασκέδασης, εκπαίδευσης η εμπλοκής με το φυσικό περιβάλλον.»

Μετάφραση από τα αγγλικά του ορισμού που έχει δοθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο προσδιορισμού επαγγελμάτων   ESCO – Organogram 10.2 November 2014

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Την Πέμπτη 06/12 θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση και ένας ολόκληρος υγιής και αναπτυσσόμενος κλάδος του τουρισμού κινδυνεύει  να γυρίσει 40 χιόνια πίσω όταν ο κλάδος ήταν στα σπάργανα και μας θεωρούσαν γραφικούς και εξτρειμ. 

Σήμερα όμως είμαστε ένας κλάδος του τουρισμού συγκροτημένος και οργανωμένος με υψηλο επίπεδο παροχής υπηρεσιών που απασχολεί πάνω από 100 επιχειρήσεις και εκατοντάδες αυτοασχολουμενους, με εξωστρεφή προσανατολισμό μιας και κυρίως απευθυνόμαστε σε τουρίστες από το εξωτερικό. 

Ενδεικτικό είναι ότι το σχετικο ψήφισμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από απασχολούμενους στον κλάδο έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1000 υπογραφές!

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους Βουλευτές, όλων των κομμάτων, και ιδιαίτερα στους βουλευτές της κυβέρνησης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με την στάση τους και με την ψήφο τους να αποτρέψουν ένα ΑΝΑΙΤΙΟ πισωγύρισμα που εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. 

Η πρόταση μας, ακόμα και αυτή την τελευταία στιγμή είναι απλή και εύκολη στην υλοποίηση της:

Ζητούμε να  ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ η χρήση του όρου «Τουρισμός Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής» (Outdoor Recreation Activities), για να προσδιορίσει τις δραστηριότητες που στο νομοσχέδιο υπάγονται στον όρο «Αθλητική Αναψυχή » και οι εν λόγω δραστηριότητες να υπαχθούν στο άρθρο 4  ( τουρισμός Υπαίθρου ) του εν λόγω νομοσχεδίου".

 

 

 

 

 

 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/03 19:31

    Γυρίσματα σε ελληνικές πόλεις για ισραηλινά ντοκιμαντέρ με θέμα τους Ρωμανιώτες Εβραίους

  2. 18/03 19:28

    Δήμος Νισύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  3. 18/03 19:25

    Σύνδεση της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες

  4. 18/03 11:46

    ΕΕ | Μεταναστευτική συμφωνία με την Αίγυπτο με οικονομική ενίσχυση 7,4 δισ. ευρώ

  5. 18/03 07:29

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ζάκυνθο και Σύβοτα

  6. 18/03 07:26

    Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Άννας

  7. 18/03 07:13

    Ταξίδι εξοικείωσης Σουηδού δημοσιογράφου στην Αθήνα

  8. 17/03 20:43

    Τουρισμός | Όμιλος FTI: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

  9. 17/03 12:17

    Περιφέρεια Κρήτης | To αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού και παραλιών να ξεκινά από τον Ιούνιο

  10. 17/03 12:09

    Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης | Οι μαθητές των Γαλλικών Σχολείων στο δρόμο για το Παρίσι

  11. 17/03 12:05

    Η Πιερία στην έκθεση «Holiday World & Region World» στην Πράγα

  12. 17/03 07:23

    Η συμβολή του ΕΟΤ στη διοργάνωση στην Αθήνα της Συνόδου Κορυφής 2024 Women Political Leaders

  13. 17/03 06:20

    Μύκονος | Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών

  14. 16/03 22:48

    Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023

  15. 16/03 15:47

    Τουρισμός | Όλο και περισσότερα Airbnb στην Ελλάδα - ΙΝΣΕΤΕ: 212.000 καταλύματα τον Ιούλιο του 2023

  16. 16/03 12:21

    Γερμανικός Τύπος | «Ανεπαρκή» τα μέτρα της Ελλάδας για τις φυσικές καταστροφές

  17. 16/03 12:16

    ΕΕ | Κρατική ενίσχυση ύψους 8,48 εκατ. ευρώ στην Sky express για τις ζημιές από τον κορωνοϊό

  18. 16/03 12:08

    Πάνω από μισό εκατ. οι Ούγγροι τουρίστες στην Ελλάδα

  19. 15/03 19:48

    Κορυφαία θέρετρα της Ευρώπης το Sani Resort και τα Ikos Resorts | Νέες σουίτες στο Sani Asterias

  20. 15/03 19:46

    Παράδειγμα προς μίμηση η συλλογική διεκδίκηση του ζητήματος της μουσικής στα ξενοδοχεία

  21. 15/03 14:11

    Το Ελληνικό γιώτινγκ στην 20η έκθεση East Med Yacht Show 2024 στον Πόρο - Και δεύτερο Yacht Show τον Οκτώβριο

  22. 15/03 14:06

    Ελληνικό: Lamda και Brook Lane προχωρούν στην κατασκευή του δεύτερου πύργου – Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο

  23. 15/03 12:40

    Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: «Μπίζνες πολλών δις με “Χρυσές Βίζες“»

  24. 15/03 12:37

    FedHATTA: Νέες προοπτικές στη στρατηγική αγορά της Κίνας με τη νέα απευθείας πτήση Σανγκάη – Αθήνα

  25. 15/03 12:24

    Οι Οινοποιοί της Κρήτης στην έκθεση κρασιού PROWEIN

  26. 15/03 11:56

    Ξενοδοχεία | Ανακαινισμένο και 5άστερο επαναλειτουργεί το Iberostar Selection Creta Marine

  27. 15/03 11:43

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Αθήνα και Αρκαδία υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  28. 15/03 10:46

    Tουρισμός όλο το χρόνο στην Ελλάδα | Στο Costa Navarino τον Οκτώβριο το συνέδριο των Βρετανών πρακτόρων (ΑΒΤΑ)

  29. 15/03 10:27

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί City Break προορισμός όλο το έτος

  30. 15/03 10:16

    Aegean Airlines: Πτήσεις κοινού κωδικού με την Eurowings προς Ελληνικούς προορισμούς

  31. 15/03 10:09

    TAROM: Νέα εποχική σύνδεση Βουκουρέστι – Ηράκλειο

  32. 15/03 10:04

    El Al: Περισσότερες πτήσεις Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2024

  33. 15/03 06:41

    Δήμος Χερσονήσου: Παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

  34. 15/03 06:40

    Απευθείας πτήσεις από Τίρανα για Άμστερνταμ και Κολωνία

  35. 15/03 06:38

    Ρόδος: Διαγωνισμός για την υποστήριξη λειτουργίας των Ι. Π. Καλλιθέας και Κοιλάδας των πεταλούδων

  36. 15/03 06:34

    Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

  37. 15/03 06:28

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστική προβολή στην ολλανδική αγορά

  38. 14/03 19:44

    Κοινή δήλωση μελών ΠΟΞ: Θα αμφισβητήσουμε δικαστικά την ποσόστωση της μουσικής στα ξενοδοχεία

  39. 14/03 15:17

    To 4 αστέρων ξενοδοχείο “Elite” στη Ρόδο απέκτησε η Interlife

  40. 14/03 15:00

    Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό

  41. 14/03 14:25

    "Επιχειρηματίας της χρονιάς" ο CEO του Ομίλου Βασιλάκη

  42. 14/03 13:55

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου

  43. 14/03 12:49

    H πρώτη Ελληνίδα στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

  44. 14/03 12:26

    Marketing Greece: Το ταξίδι του “Travel Reimagined | Tomorrow’s Content Today” για το 2023 ολοκληρώθηκε

  45. 14/03 11:15

    Τουρισμός | American Express Travel: Οι κορυφαίες τάσεις που καθοδηγούν τα ταξίδια το 2024

  46. 14/03 10:59

    TUI: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς το καλοκαίρι

  47. 14/03 10:57

    Προσβάσιμος τουρισμός στην Πιερία

  48. 14/03 10:39

    Costa Cruises | Εαρινές εκπτώσεις σε κρουαζιέρες της στη Μεσόγειο το 2024 (και με ελληνικά λιμάνια)

  49. 14/03 06:51

    Ταξίδι εξοικείωσης στη Μακεδονία για τουριστική προβολή στην ισπανική αγορά

  50. 14/03 06:47

    Βαλκανικά Χοροχρώματα στους Σοφάδες Καρδίτσας

  51. 14/03 06:09

    ΤΕΕ | Διαγωνισμός για πλατφόρμα και ιστότοπο Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

  52. 14/03 06:07

    Μη έγκριση προσθήκης πισίνας σε ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

  53. 14/03 06:03

    Κύπρος | Η αγορά ακινήτων το 2023- οι μεταβιβάσεις και τα πωλητήρια

  54. 13/03 18:06

    Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης | Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Στ. Αγγελούδης, που απευθύνει κάλεσμα ενότητας

  55. 13/03 16:34

    Το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906” στο Μουσείο του Λούβρου

  56. 13/03 15:56

    Υπουργείο Τουρισμού | Τα ΔΙΕΚ μετατρέπονται σε ΣΑΕΚ - Οι έξι ειδικότητες σπουδών

  57. 13/03 15:35

    Έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα | Ανοίγει το 2025 το JW Marriott Crete Resort & Spa

  58. 13/03 15:13

    Κρουαζιέρα | Οι παγκόσμιοι ηγέτες του κλάδου καλούν για παραγωγή βιώσιμων καυσίμων

  59. 13/03 15:08

    Norse Atlantic: Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

  60. 13/03 14:19

    Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  61. 13/03 14:01

    Τεχνητή νοημοσύνη | Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο κανονισμό-ορόσημο

  62. 13/03 13:27

    Συνεργασία ΕΤΑΔ με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» για την ισότιμη προσβασιμότητα στο Χ. Κ. Παρνασσού

  63. 13/03 12:55

    Τουρισμός | GetYourGuide: Συνεργασία με την Primer για καινοτόμες πληρωμές στην αγορά εμπειριών

  64. 13/03 12:51

    Dertour | Βραβείο Red Star Quality Award στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach Kos

  65. 13/03 12:31

    Συνάντηση Ε.Ξ. Σαντορίνης με τον Δήμαρχο Ν. Ζώρζο | Κοινές θέσεις για τη διαχείριση του προορισμού και τις υποδομές

  66. 13/03 11:46

    Η Αθήνα στις 100 καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για το 2024

  67. 13/03 11:35

    Η Κρήτη στην ΙΤΒ | Θετικά μηνύματα, όμως θα χρειαστεί δουλειά για νέο ρεκόρ το 2024

  68. 13/03 11:31

    Στην Αθήνα το μεγάλο Διεθνές Συνέδριο IAPCO 2026

  69. 13/03 11:17

    Λιγότερα εμπόδια στα ταξίδια | Μειώνονται παγκοσμίως οι απαιτήσεις για visa

  70. 13/03 11:07

    UN Tourism | Αστικός τουρισμός: Προωθείται η παγκόσμια βάση δεδομένων στον τουρισμό πόλεων

  71. 13/03 10:55

    Τουρισμός | Κορυφώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για Αθήνα - Άνοδος-ρεκόρ της αξίας των ξενοδοχείων της το 2023

  72. 13/03 10:37

    Κ. Μητσοτάκης | Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb

  73. 13/03 10:30

    Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

  74. 13/03 10:24

    Fred. Olsen Cruise Lines: Δύο νέα δρομολόγια κρουαζιέρας με Ελληνικά λιμάνια το 2025

  75. 13/03 10:12

    AEGEAN | Ισχυρές επιδόσεις το 2023 - 19,5 εκατ. θέσεις το 2024

  76. 13/03 10:01

    Τουρισμός | Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση: Ψηφιακή η υποβολή της δήλωσης απόδοσης

  77. 13/03 06:57

    Προβολή της Σκιάθου στο μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και στο τραμ στο Βερολίνο

  78. 13/03 06:56

    Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην ολλανδική αγορά

  79. 13/03 06:54

    Δήμος Σουφλίου: Ψήφισμα κατά της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων σε χωριό της Βουλγαρίας

  80. 13/03 06:51

    Φιλοξενία μελών 10 ομίλων φουσκωτών σκαφών στη Χίο

  81. 13/03 06:45

    Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δασοχώρι Καρδίτσας

  82. 12/03 17:03

    Βρετανικός τουρισμός | ΤUI UK: 1.000 επιπλέον ξενοδοχεία προς κράτηση για το 2025 - και στην Ελλάδα

  83. 12/03 16:45

    123 άδειες στα Δωδεκάνησα για ταξί έξι έως εννέα θέσεων

  84. 12/03 15:13

    «Pierra Creta 2024» | Aθλητές από όλο τον κόσμο στον κρητικό αγώνα ορειβατικού σκι

  85. 12/03 14:57

    Η Γερμανία επιστρατεύει influencer τεχνητής νοημοσύνης για να προσελκύσει ταξιδιώτες

  86. 12/03 14:38

    Από τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024"- οι δικαιούχοι

  87. 12/03 11:53

    Τα θεαματικά φεστιβάλ λουλουδιών και οι πολιτιστικοί θησαυροί της Κορέας προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες

  88. 12/03 11:23

    Τουρκικός τουρισμός | 60 εκατ. τουρίστες, 60 δισ. δολ. έσοδα ο στόχος για το 2024

  89. 12/03 11:10

    Ο ΠΟΤ έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

  90. 12/03 11:10

    ΤΑΙΠΕΔ | Διαγωνισμός για την «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» στη Θεσσαλονίκη

  91. 12/03 10:39

    Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

  92. 12/03 10:32

    Airbnb: Τέλος οι κάμερες ασφαλείας στους εσωτερικούς χώρους

  93. 12/03 10:27

    Αντώνης Παγώνης - ΙΤΒ | Αυξημένη ζήτηση 7-10% για Ελλάδα φέτος- η Σαντορίνη χρειάζεται βοήθεια

  94. 12/03 10:02

    Amadeus: Αναβαθμισμένη εμπειρία πληρωμών με την εξαγορά της Voxel

  95. 12/03 07:14

    Αρνητική γνωμοδότηση για ΜΠΕ επένδυσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

  96. 12/03 07:12

    Συνέδριο | Στρατηγικές μετάβασης σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο στην Πάρο και στις Κυκλάδες

  97. 12/03 07:10

    Στην Αίγινα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Χαρούλα Αλεξίου

  98. 12/03 07:07

    Προβολή της Ρόδου ως γαστρονομικού προορισμού στην ολλανδική αγορά

  99. 12/03 07:04

    Εθνική Λυρική Σκηνή: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μεταφοράς και φιλοξενίας

  100. 11/03 22:18

    Απεργίες στη Γερμανία μέχρι το Πάσχα;