Κάρπαθος: Πρώτο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Α Decrease font Enlarge font
Κάρπαθος: Πρώτο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ανέλπιστη επιτυχία, έληξε το 1ο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Μαΐου και έληξε πανηγυρικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Την απόφαση διεξαγωγής του Φεστιβάλ στην Τοπική Κοινότητα Αρκάσας, πήρε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στα πλαίσια του προγράμματος Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 «Taste the Seasons» την οποία ανακοίνωσε κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κάρπαθο.

Την όλη διοργάνωση ανέλαβε το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας «Η Αγία Σοφία», τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το «ΚΕΚ Γεννηματάς» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ διήρκεσε τέσσερις ημέρες και περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες που σκοπό είχαν να αναδείξουν την σπουδαία και πλούσια τοπική γαστρονομία της Καρπάθου και τα ήθη και έθιμα του νησιού.

Την Πέμπτη 31 Μαϊου πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας παρουσίασε με επιτυχία παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θωμά Σωτρίλη του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου στην πλατεία της Κοινότητας, το δραματοποιημένο έργο «Το Χοροστάσι» της κυρίας Άννας Ρηγοπούλη-Λιατήρη, ενώ το πρωϊ της ίδιας ημέρας μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας, με το πρόγραμμα «Aegean Gardener-φυτεύουμε λαχανόκηπους», φύτεψαν φυτά ντομάτας και πιπεριάς που έστειλε το Φυτώριο της Περιφέρειας, στον κήπο του αύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. 

Τη δεύτερη ημέρα το πρωϊ αγρότες, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και μελισσοκόμοι, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον σεμινάριο αγροτικού marketing στο Πολυχρονιάδειο Μέγαρο της Αρκάσας από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ και ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστο Σταμάτη.

Το βράδυ της Παρασκευής 1ης Ιουνίου μοσχομύρισε η πλατεία της Αρκάσας όταν καταστηματάρχες της Αρκάσας και κυρίες του Συλλόγου έστησαν τις εστίες τους και μαγείρεψαν παραδοσιακές Καρπάθικες συνταγές παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γνωστής από τις συνταγές της στην τηλεόραση, σεφ, κυρίας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία γεύθηκε τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα και τα οποία βαθμολόγησε με άριστα δέκα! Η κυρία Μπαραμπαρίγου η οποία συνοδευόταν από τον κ. Filip Preskott Desie, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο, φωτογραφήθηκε με τους μάγειρες και τις μαγείρισσες και με τον απλό κόσμο, συνομίλησε με τους δώδεκα παραγωγούς(κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, τυροκόμους, ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς, γεωργούς, ελαιοπαραγωγούς, εκπροσώπους άλλων πολιτιστικών συλλόγων τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ και παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Κέφι και χορός

Στη συνέχεια παραδοσιακοί οργανοπαίκτες παρουσίασαν την «κούπα τη μονοβασιά» και στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό Καρπάθικο γλέντι με μαντινάδες περισσότερες από τις οποίες αφιερώθηκαν στη κυρία Μπαρμπαρίγου και ακολούθησε χορός στον οποίο πρωταγωνίστησε η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας. Σε δηλώσεις της η κ. Μπαρμπαρίγου εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις παραδοσιακές συνταγές που μαγειρεύτηκαν και την όλη διαδικασία του καθιστού γλεντιού και τόνισε ότι η Κάρπαθος πρωτοπορεί στην γαστρονομική παράδοση και στα αυθεντικά της ήθη και έθιμα, υποσχόμενη ότι θα επισκεφθεί ξανά την Κάρπαθο σύντομα.

Το Καρπαθικό πρωινό

Το Σάββατο το πρωϊ στον παραδοσιακό στάβλο του κ. Γιάννη Παραγιού έγινε παρουσίαση του πλούσιου Καρπάθικου πρωϊνού με αγνά πρωτογενή υλικά, τυρί μανούλι, φρέσκο κατσικίσιο γάλα, φρέσκα αυγά, θυμαρίσιο μέλι, κρεμυδόψωμο, λαχανόπιτες, μυζηθρόπιτες με σιρόπι κρεμμυδιού, κολοκυθομελέτα, ψιλοκούλουρα, γαλακτοκούλουρα, καρπάθικο μπακλαβά, ξεροτήγανα και άλλα. Στη συνέχεια από την κυρία Ευδοξία Παραγιού έγινε επίδειξη του γεμίσματος του κατσικιού(βυζάντι) με χόνδρο, το οποίο μπήκε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο για να μείνει εκεί ένα μερόνυχτο για να ψηθεί.

Το βράδυ στο λιμάνι του Φοινικιού, οι γιαγιάδες και οι μαμάδες και οι εστιάτορες του Φοινικίου μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές κυρίως με φρέσκα θαλασσινά, σκάρους, αγριάδια, σουπιές με μελάνι κλπ. και δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τα εδέσματα της πλατείας αλλά και του Φοινικιού προσφέρθηκαν απλόχερα στον κόσμο και στους ξένους τουρίστες οι οποίοι γεύθηκαν τις παραδοσιακές λιχουδιές της Καρπάθου. Αμέσως μετά, έγινε η παρουσίαση της παρασκευής της «αλευράς» η οποία γίνεται και προσφέρεται στα «εφτά» του νεογέννητου μωρού.

Την Κυριακή 3/6/2018 τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ το πρωϊ στην πλατεία της Αρκάσας παρουσία των εστιατόρων που έχουν ήδη το σήμα της «Aegean Cuisine» και εκπροσώπων άλλων επιχειρήσεων, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Παπασταματίου ο οποίος παρακολούθησε το Φεστιβάλ επί τριήμερο, ανέλυσε διεξοδικά τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα του να πάρει κανείς το σήμα της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας, μοίρασε σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και ακολούθησε διάλογος με τους παραβρισκόμενους. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη παραδοσιακών φαγητών που μαγείρεψε η κ. Μαρίνα Λεντάκη από την Όλυμπο και την Αυλώνα η οποία έχει ήδη το σήμα της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και τα οποία γεύθηκαν οι συμμετέχοντες.

H κορύφωση των εκδηλώσεων στο Φοινίκι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιστορικής αναδρομής κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ την Κυριακή το βράδυ στο Φοινίκι με την αναπαράσταση του ταξιδιού του επταμελούς ηρωϊκού πληρώματος του μικρού καϊκιού «Immacolata» από το Φοινίκι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 9 Οκτωβρίου 1944, προκειμένου να παραδώσουν το έγγραφο της Επαναστατικής Επιτροπής Καρπάθου στην εξόριστη Κυβέρνηση του Καϊρου στο οποίο αναφερόταν η απελευθέρωση της Καρπάθου από τον Ιταλικό ζυγό. Στο ηρώο που έχει στηθεί στην προκυμαία του Φοινικίου ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια έγινε ιστορική αναδρομή της κορυφαίας αυτής ιστορικής πράξης. Απόγονοι των ανδρών που αποτελούσαν το ηρωϊκό πλήρωμα, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου συγκινησιακά και συναισθηματικά φορτισμένου, από παραδοσιακά μουσικά όργανα και μαντινάδες του αποχωρισμού, επιβιβάσθηκαν σε ένα καϊκι με το όνομα «Immacolata» και πραγματοποίησαν ένα συμβολικό ταξίδι και επέστρεψαν επευφημούμενοι από το πλήθος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα. Η βραδιά έκλεισε με χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου και με παραδοσιακό γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα σχόλια και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικά κάτι που ενδυναμώνει την άποψη το Φεστιβάλ να αποτελέσει θεσμό και να γίνεται κάθε χρόνο, προβάλλοντας την τοπική γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα της Καρπάθου, ενώ κάτι αντίστοιχο προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος της σεζόν και στην Κάσο. 

  1. 21/01 15:07

    Τουριστικός φόρος στο Μπαλί

  2. 21/01 14:57

    Τα 40 ελληνικά ξενοδοχεία που έλαβαν το TUI Family Champion για το 2019

  3. 21/01 14:49

    Η παγκόσμια βιομηχανία MICE στην έκθεση ACE of M.I.C.E. by Turkish Airlines

  4. 21/01 14:42

    Συνάντηση για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης στο Β. Αιγαίο

  5. 21/01 14:13

    Αποτελέσματα κλήρωσης «5ο Posidonia Sea Tourism Forum»

  6. 21/01 13:58

    Στις 8-11 Φεβρουαρίου οι εκθέσεις Infacoma & Aquatherm Athens 2019

  7. 21/01 13:25

    Τουρισμός: Οι 5 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια των millennial

  8. 21/01 12:47

    Πιστοποίηση We do local για τα πλοία της ΑΝΕΚ

  9. 21/01 12:46

    FedHATTA: Εκπαιδευτική συνάντηση με τους νέους επαγγελματίες του τουρισμού

  10. 21/01 12:38

    Ελληνικός τουρισμός 2018: 1,4 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

  11. 21/01 12:31

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 1 εκατ. θέσεις για τη Blue Monday

  12. 21/01 12:02

    To ξενοδοχείο Mykonos Riviera στα Small Luxury Hotels of the World

  13. 21/01 11:31

    Bomo Hotels τα ξενοδοχεία του Ομίλου Γρηγοριάδη στη Χαλκιδική

  14. 21/01 11:23

    Ισπανικός τουρισμός: Στάσιμες αφίξεις, αυξημένα έσοδα το 2019

  15. 21/01 10:44

    Η Περιφέρεια Αττικής στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ολλανδίας

  16. 21/01 10:36

    ΕΣΠΑ: Eξ αποστάσεως συμβουλευτική στον τουρισμό

  17. 21/01 09:57

    Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019

  18. 21/01 09:55

    Δήμος Γορτυνίας: Διαγωνισμός για ακίνητο με χρήση τουριστικού καταλύματος

  19. 21/01 09:53

    Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία στη Κρήτη

  20. 21/01 09:50

    Νομικό παράθυρο για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

  21. 21/01 09:48

    Δράσεις τουριστικής προβολής από Δήμους

  22. 20/01 15:36

    Eπική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά έναντι του Ρότζερ Φέντερερ

  23. 20/01 11:56

    Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της αεροπορικής εταιρείας Germania

  24. 20/01 11:45

    Προς λύση το πρόβλημα ύδρευσης στη Λίνδο

  25. 20/01 11:43

    Επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Ρέθυμνο και Χαλκιδική

  26. 20/01 11:39

    Δυο νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα

  27. 19/01 13:10

    Παγκόσμια διάκριση για το ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort

  28. 19/01 13:00

    Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων: Αίτημα για αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ

  29. 19/01 12:57

    Νέες τουριστικές κατοικίες σε Σαντορίνη, Πύλο και Μύτικα

  30. 19/01 12:54

    Δράσεις προβολής από Δήμους- Ενισχύσεις σε φορείς από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

  31. 19/01 12:44

    Ξεκινά η 5η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

  32. 18/01 16:59

    Στις 8 Φεβρουαρίου η γενική συνέλευση του ΞΕΕ- Τι λέει στο μήνυμά του ο κ.Βασιλικός

  33. 18/01 16:50

    Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στο λιμάνι του Πειραιά

  34. 18/01 16:05

    Ερευνητικά έργα και δράσεις για την Γαλάζια ανάπτυξη στην Κρήτη

  35. 18/01 15:57

    Ο τουρισμός και ο πολιτισμός στα Χανιά μέσω ψηφιακών εφαρμογών

  36. 18/01 15:37

    Πέντε θεματικά βίντεο για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

  37. 18/01 15:22

    Η Wanderlust Greece μας συστήνει τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 72 ώρες

  38. 18/01 14:09

    To Discover Greece προωθεί τους χειμερινούς προορισμούς

  39. 18/01 13:12

    Τουρισμός: Aισιόδοξα μηνύματα από την Ολλανδία για τη Θεσσαλονίκη

  40. 18/01 13:10

    Η γαμήλια περιπέτεια πελάτη της TUI στη Ζάκυνθο

  41. 18/01 12:30

    Αθλητικός τουρισμός: Παγκόσμια προβολή της Μήλου

  42. 18/01 12:05

    Μελέτη για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000

  43. 18/01 12:00

    Το φαινόμενο των food blogs

  44. 18/01 11:59

    Αισιοδοξία από την Ολλανδική αγορά - Βραβείο στην Ελλάδα για τα καλύτερα εστιατόρια

  45. 18/01 11:23

    Τουρισμός: Μείωση της μέσης δαπάνης, αύξηση των εισπράξεων το 9μηνο του 2018

  46. 18/01 10:20

    Αρκετά ελληνικά ξενοδοχεία στο θερινό πρόγραμμα του τουρ οπερέιτορ ΕΤΙ

  47. 18/01 09:44

    Thomas Cook: Οδηγός ταξιδιωτικής επιβίωσης από το Brexit

  48. 18/01 09:41

    Ψηφιακή προβολή του Ν.Πηλίου μέσω κινητών

  49. 18/01 09:38

    Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για υπηρεσίες φιλοξενίας

  50. 18/01 09:35

    Άδειες για νέες πισίνες σε ξενοδοχεία

  51. 18/01 09:30

    Παράταση των σημάτων λειτουργίας για τα κάμπινγκ έως τα τέλη του 2019

  52. 17/01 18:10

    Χριστίνα Τετράδη: Εικόνα διάλυσης στο νοσοκομείο Ζακύνθου

  53. 17/01 16:22

    Τρελές απαιτήσεις των ταξιδιωτών που σοκάρουν ακόμα και έμπειρους τουριστικούς πράκτορες

  54. 17/01 15:49

    Μελέτη ΙΝΣΕΤΕ: 1 στους 10 τουρίστες στη Νότια Ευρώπη έρχεται στην Ελλάδα

  55. 17/01 15:23

    Αεροδρόμια: Φίδι και γατάκια στα παντελόνια επιβατών!

  56. 17/01 15:00

    Κόνσεπτ street food στα ξενοδοχεία Cook`s Club

  57. 17/01 14:27

    Ε.Κουντουρά: Συναντήσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη-Αθήνα

  58. 17/01 14:07

    Έρευνα: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός κίνδυνος στην Ελλάδα

  59. 17/01 13:50

    Η Ryanair αντικαθιστά τα πακέτα διακοπών με τις κρατήσεις πτήσεων και διαμονής

  60. 17/01 13:29

    Αυξάνεται ο αριθμός, μειώνεται η χωρητικότητα των ελληνικών πλοίων

  61. 17/01 12:56

    Θετικά μηνύματα από την Αυστρία για την Κρήτη

  62. 17/01 12:47

    Μ.Κόνσολας: Ακόμη να ξεκινήσει η αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κω

  63. 17/01 12:31

    TUI Aυστρίας: Κυριαρχία της Τουρκίας το 2019, δεύτερη επιλογή η Ελλάδα

  64. 17/01 12:13

    Τουρισμός ευεξίας: Οι 5 απόλυτες τάσεις για το 2019- Στο 1 τρισ.δολ. ο ετήσιος τζίρος

  65. 17/01 11:32

    Τι συναρπάζει τους Φινλανδούς τουρίστες στον τόπο διακοπών

  66. 17/01 11:31

    H Zeus International προτιμητέος επενδυτής για το π.ξενοδοχείο "Kάνιγγος 21"- Τρεις ενδιαφερόμενοι για το π."Εσπέρια"

  67. 17/01 11:14

    Γερμανικός τουρισμός: Διψήφια αύξηση της αεροπορικής κίνησης προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  68. 17/01 10:40

    Ανερχόμενες αγορές για τη Χαλκιδική Ολλανδία και Αυστρία

  69. 17/01 10:20

    Air France: Θερινή πτήση Παρίσι- Ηράκλειο για πρώτη φορά

  70. 17/01 10:04

    Αποφάσεις για τουριστικά καταλύματα σε Ναύπακτο και Γρεβενά

  71. 17/01 10:01

    Προώθηση της Λέσβου ως προορισμός για μαθητικές εκδρομές

  72. 17/01 09:56

    Έμφαση στον ιαματικό τουρισμό δίνει το νέο πρόγραμμα προβολής της Κασσάνδρας

  73. 17/01 09:53

    ΕΟΤ: Ομάδα εργασίας για τυχόν οφειλές από επιδοτήσεις ανανέωσης τουριστικών λεωφορείων

  74. 17/01 09:50

    Συγχωνεύσεις και απορροφήσεις ξενοδοχειακών εταιρειών

  75. 17/01 09:40

    Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ανακηρύχθηκε ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης

  76. 16/01 16:29

    Emirates: Δεύτερη καθημερινή πτήση προς Αθήνα

  77. 16/01 16:18

    Συνέδριο BnB Guest Conference: Έρευνα για τις επιπτώσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων

  78. 16/01 15:50

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Στις "τάσεις" του 2018 η Ελλάδα- Πώς θα εξελιχθεί το 2019

  79. 16/01 14:32

    Προβολή της Πάρου στην Αυστρία

  80. 16/01 14:25

    Κέρκυρα: Ημερίδα για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος

  81. 16/01 14:20

    Μόνιμη τουριστική προβολή της Ελλάδας στη Σαγκάη

  82. 16/01 14:18

    Ελληνικός τουρισμός: Διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Νορβηγία το 2019

  83. 16/01 13:52

    Nέο πρόγραμμα πιστότητας πελατών στη Marriott από τον Φεβρουάριο

  84. 16/01 13:41

    Το νέο Δ.Σ. στην Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ηρακλείου

  85. 16/01 13:00

    Μ.Κόνσολας: Επιβεβαιώνεται η παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο

  86. 16/01 12:26

    Ryanair: Διακόπτει και τις πτήσεις από Αθήνα προς Χανιά, Ρόδο και Μύκονο

  87. 16/01 12:14

    Η Ελλάδα παραμένει ο πρώτος προορισμός για τους Αυστριακούς τουρίστες

  88. 16/01 12:03

    Το τουριστικό προφίλ της Ρόδου και Χαλκιδικής σε συνέδριο του Κολεγίου Ανατόλια

  89. 16/01 11:51

    Κάρπαθος: Νέες δράσεις τουριστικής προβολής το 2019

  90. 16/01 11:33

    Η δύναμη της φωτογραφίας του Pinterest στην υπηρεσία του ταξιδιωτικού marketing

  91. 16/01 11:18

    Booking.com: Γιατί τα εναλλακτικά καταλύματα κερδίζουν τους σύγχρονους τουρίστες

  92. 16/01 10:48

    Saudia: 4 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Αθήνα το 2019

  93. 16/01 10:39

    Τουρκικός τουρισμός: Ο φιλόδοξος στόχος για 70 εκατ. τουρίστες και 80 δισ.δολ. έσοδα έως το 2023

  94. 16/01 10:37

    Olympic Holidays: Νέα εφαρμογή για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα και την Κύπρο

  95. 16/01 09:47

    8 χρόνια «Μονοπάτια της Ελλάδας»- Paths of Greece

  96. 16/01 09:36

    Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και της κινεζικής Chengdu

  97. 16/01 09:33

    Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός για σύμβουλο τουριστικής προβολής

  98. 16/01 09:25

    Άδεια κατεδάφισης τμήματος ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

  99. 16/01 09:22

    Μισθώσεις εκτάσεων σε Κεφαλονιά και Παγγαίο για τουριστικές εγκαταστάσεις

  100. 16/01 09:17

    Άδεια δόμησης για το 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική της Μεντεκίδης Κατασκευαστική