Vavoulas.com

Κάρπαθος: Πρώτο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Κάρπαθος: Πρώτο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ανέλπιστη επιτυχία, έληξε το 1ο Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Μαΐου και έληξε πανηγυρικά την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Την απόφαση διεξαγωγής του Φεστιβάλ στην Τοπική Κοινότητα Αρκάσας, πήρε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στα πλαίσια του προγράμματος Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 «Taste the Seasons» την οποία ανακοίνωσε κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κάρπαθο.

Την όλη διοργάνωση ανέλαβε το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας «Η Αγία Σοφία», τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το «ΚΕΚ Γεννηματάς» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ διήρκεσε τέσσερις ημέρες και περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες που σκοπό είχαν να αναδείξουν την σπουδαία και πλούσια τοπική γαστρονομία της Καρπάθου και τα ήθη και έθιμα του νησιού.

Την Πέμπτη 31 Μαϊου πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας παρουσίασε με επιτυχία παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θωμά Σωτρίλη του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου στην πλατεία της Κοινότητας, το δραματοποιημένο έργο «Το Χοροστάσι» της κυρίας Άννας Ρηγοπούλη-Λιατήρη, ενώ το πρωϊ της ίδιας ημέρας μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας, με το πρόγραμμα «Aegean Gardener-φυτεύουμε λαχανόκηπους», φύτεψαν φυτά ντομάτας και πιπεριάς που έστειλε το Φυτώριο της Περιφέρειας, στον κήπο του αύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. 

Τη δεύτερη ημέρα το πρωϊ αγρότες, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και μελισσοκόμοι, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον σεμινάριο αγροτικού marketing στο Πολυχρονιάδειο Μέγαρο της Αρκάσας από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ και ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Χρήστο Σταμάτη.

Το βράδυ της Παρασκευής 1ης Ιουνίου μοσχομύρισε η πλατεία της Αρκάσας όταν καταστηματάρχες της Αρκάσας και κυρίες του Συλλόγου έστησαν τις εστίες τους και μαγείρεψαν παραδοσιακές Καρπάθικες συνταγές παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γνωστής από τις συνταγές της στην τηλεόραση, σεφ, κυρίας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία γεύθηκε τα υπέροχα παραδοσιακά εδέσματα και τα οποία βαθμολόγησε με άριστα δέκα! Η κυρία Μπαραμπαρίγου η οποία συνοδευόταν από τον κ. Filip Preskott Desie, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο, φωτογραφήθηκε με τους μάγειρες και τις μαγείρισσες και με τον απλό κόσμο, συνομίλησε με τους δώδεκα παραγωγούς(κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, τυροκόμους, ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς, γεωργούς, ελαιοπαραγωγούς, εκπροσώπους άλλων πολιτιστικών συλλόγων τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ και παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Κέφι και χορός

Στη συνέχεια παραδοσιακοί οργανοπαίκτες παρουσίασαν την «κούπα τη μονοβασιά» και στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό Καρπάθικο γλέντι με μαντινάδες περισσότερες από τις οποίες αφιερώθηκαν στη κυρία Μπαρμπαρίγου και ακολούθησε χορός στον οποίο πρωταγωνίστησε η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας. Σε δηλώσεις της η κ. Μπαρμπαρίγου εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις παραδοσιακές συνταγές που μαγειρεύτηκαν και την όλη διαδικασία του καθιστού γλεντιού και τόνισε ότι η Κάρπαθος πρωτοπορεί στην γαστρονομική παράδοση και στα αυθεντικά της ήθη και έθιμα, υποσχόμενη ότι θα επισκεφθεί ξανά την Κάρπαθο σύντομα.

Το Καρπαθικό πρωινό

Το Σάββατο το πρωϊ στον παραδοσιακό στάβλο του κ. Γιάννη Παραγιού έγινε παρουσίαση του πλούσιου Καρπάθικου πρωϊνού με αγνά πρωτογενή υλικά, τυρί μανούλι, φρέσκο κατσικίσιο γάλα, φρέσκα αυγά, θυμαρίσιο μέλι, κρεμυδόψωμο, λαχανόπιτες, μυζηθρόπιτες με σιρόπι κρεμμυδιού, κολοκυθομελέτα, ψιλοκούλουρα, γαλακτοκούλουρα, καρπάθικο μπακλαβά, ξεροτήγανα και άλλα. Στη συνέχεια από την κυρία Ευδοξία Παραγιού έγινε επίδειξη του γεμίσματος του κατσικιού(βυζάντι) με χόνδρο, το οποίο μπήκε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο για να μείνει εκεί ένα μερόνυχτο για να ψηθεί.

Το βράδυ στο λιμάνι του Φοινικιού, οι γιαγιάδες και οι μαμάδες και οι εστιάτορες του Φοινικίου μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές κυρίως με φρέσκα θαλασσινά, σκάρους, αγριάδια, σουπιές με μελάνι κλπ. και δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τα εδέσματα της πλατείας αλλά και του Φοινικιού προσφέρθηκαν απλόχερα στον κόσμο και στους ξένους τουρίστες οι οποίοι γεύθηκαν τις παραδοσιακές λιχουδιές της Καρπάθου. Αμέσως μετά, έγινε η παρουσίαση της παρασκευής της «αλευράς» η οποία γίνεται και προσφέρεται στα «εφτά» του νεογέννητου μωρού.

Την Κυριακή 3/6/2018 τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ το πρωϊ στην πλατεία της Αρκάσας παρουσία των εστιατόρων που έχουν ήδη το σήμα της «Aegean Cuisine» και εκπροσώπων άλλων επιχειρήσεων, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Παπασταματίου ο οποίος παρακολούθησε το Φεστιβάλ επί τριήμερο, ανέλυσε διεξοδικά τις προϋποθέσεις και τα πλεονεκτήματα του να πάρει κανείς το σήμα της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας, μοίρασε σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και ακολούθησε διάλογος με τους παραβρισκόμενους. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη παραδοσιακών φαγητών που μαγείρεψε η κ. Μαρίνα Λεντάκη από την Όλυμπο και την Αυλώνα η οποία έχει ήδη το σήμα της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και τα οποία γεύθηκαν οι συμμετέχοντες.

H κορύφωση των εκδηλώσεων στο Φοινίκι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιστορικής αναδρομής κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ την Κυριακή το βράδυ στο Φοινίκι με την αναπαράσταση του ταξιδιού του επταμελούς ηρωϊκού πληρώματος του μικρού καϊκιού «Immacolata» από το Φοινίκι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 9 Οκτωβρίου 1944, προκειμένου να παραδώσουν το έγγραφο της Επαναστατικής Επιτροπής Καρπάθου στην εξόριστη Κυβέρνηση του Καϊρου στο οποίο αναφερόταν η απελευθέρωση της Καρπάθου από τον Ιταλικό ζυγό. Στο ηρώο που έχει στηθεί στην προκυμαία του Φοινικίου ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια έγινε ιστορική αναδρομή της κορυφαίας αυτής ιστορικής πράξης. Απόγονοι των ανδρών που αποτελούσαν το ηρωϊκό πλήρωμα, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου συγκινησιακά και συναισθηματικά φορτισμένου, από παραδοσιακά μουσικά όργανα και μαντινάδες του αποχωρισμού, επιβιβάσθηκαν σε ένα καϊκι με το όνομα «Immacolata» και πραγματοποίησαν ένα συμβολικό ταξίδι και επέστρεψαν επευφημούμενοι από το πλήθος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα. Η βραδιά έκλεισε με χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου και με παραδοσιακό γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα σχόλια και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικά κάτι που ενδυναμώνει την άποψη το Φεστιβάλ να αποτελέσει θεσμό και να γίνεται κάθε χρόνο, προβάλλοντας την τοπική γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα της Καρπάθου, ενώ κάτι αντίστοιχο προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος της σεζόν και στην Κάσο. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Φιλοξενία με Αξία για όλους

Επενδύσεις
  1. 15/05 16:25

    “The Crete Trip 2025” | Η Κρήτη υποδέχθηκε 800 φοιτητές από 50 χώρες

  2. 15/05 14:45

    Έρευνα | Τάσεις και προκλήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου της Τεχνολογίας

  3. 15/05 14:11

    Προβολή της Ρόδου από τον διάσημο Ελβετό instagramer και you tuber Loris Zimmerli

  4. 15/05 13:21

    FedHATTA: Άνοιγμα νέου τουριστικού «ορίζοντα» στη Ναμίμπια – Συνάντηση με διπλωματικούς εκπροσώπους

  5. 15/05 13:14

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η συμβολή των γυναικών στην αναμόρφωση του δικαίου και της απονομής δικαιοσύνης

  6. 15/05 13:05

    Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat: Άρωμα Κυκλάδων με φόντο τον Αραβικό Κόλπο

  7. 15/05 12:54

    Τα πολυτελή brands στο στόχαστρο χάκερς | Κλοπή δεδομένων κατήγγειλε (και) η Dior

  8. 15/05 12:24

    Mastercard | Οι ταξιδιωτικές τάσεις το 2025- στο επίκεντρο τα «ταξίδια με σκοπό»

  9. 15/05 12:18

    Επενδυτική άνθηση στα ξενοδοχεία στην Ευρώπη | Ρεκόρ σε πολυτελή brands και μετατροπές

  10. 15/05 12:06

    Τουρκία | Πρόστιμα στους επιβάτες που σηκώνονται από τις θέσεις τους πριν σταθμεύσει το αεροπλάνο

  11. 15/05 11:56

    «Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!» - Μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο

  12. 15/05 11:30

    H ECTAA απαιτεί προστασία από την αφερεγγυότητα των αεροπορικών εταιρειών

  13. 15/05 10:55

    Ο Έλληνας νέος Executive Chef στο Fairmont Waterfront στο Βανκούβερ

  14. 15/05 10:42

    H τιμή καθορίζει πλέον την επιλογή προορισμού – Προβληματισμός για τα ξενοδοχεία της Ισπανίας

  15. 15/05 10:30

    Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΤ

  16. 15/05 08:26

    Πάτμος: Το νησί των αποκαλύψεων

  17. 15/05 07:31

    Καταδυτικό πάρκο στο ακρωτήριο Αγίου Αντωνίου στη Θάσο

  18. 15/05 07:22

    Σέριφος: Ημερίδα για την ανεξέλεγκτη δόμηση και τον τουρισμό

  19. 15/05 07:21

    ΙΑΤΑ: Νέο δεκαετές σχέδιο εκσυγχρονισμού της διαχείρισης αποσκευών στις πτήσεις

  20. 15/05 07:16

    Η Σητεία υποδέχεται την 5η Ημερίδα «Κρητών Φιλοξενείν»

  21. 15/05 07:10

    Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη

  22. 15/05 07:05

    Η κλιματική κρίση στον τουρισμό: 6 διεθνείς προορισμοί υπό παρακολούθηση

  23. 15/05 07:04

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στη Νίσυρο

  24. 15/05 06:59

    Άδειες για πλωτές εξέδρες στο Λαγονήσι

  25. 15/05 06:44

    Συνεργασία Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Ελληνικού Μεσογειακού για μεταπτυχιακό στη φιλοξενία

  26. 15/05 06:20

    Μέλος του WTTC ο Σύνδεσμος Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων

  27. 15/05 06:12

    Αθλητικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα: Στίβος, ποδηλασία και νέες γενιές σε δράση

  28. 15/05 06:10

    Βρετανικός τουρισμός 2025 | Εκρηκτική άνοδος του all-inclusive, τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

  29. 14/05 16:59

    Κοινωνικός τουρισμός | Μέχρι και αύριο οι αιτήσεις για 300.000 vouchers ΔΥΠΑ

  30. 14/05 16:54

    UN Tourism | Η Γεωργία αποσύρει την υποψηφιότητα Z. Pololikashvili – Στηρίζει τον υποψήφιο των ΗΑΕ

  31. 14/05 14:37

    H Όλγα Κεφαλογιάννη στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

  32. 14/05 13:36

    Τροπολογία με τουριστικό ενδιαφέρον | Αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικοδομική δραστηριότητα

  33. 14/05 13:19

    Ryanair | Πρόστιμο 3.230 ευρώ σε επιβάτη της για αναστάτωση πτήσης

  34. 14/05 13:08

    United Airlines | Premium εμπειρίες στο νέο αεροσκάφος Boeing 787-9

  35. 14/05 12:53

    Στ. Αρναουτάκης: «Η νέα γενιά αναδεικνύει την κρητική γαστρονομία»

  36. 14/05 12:45

    Χάρης Θεοχάρης | Ο UN Tourism πρέπει να αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό του παγκόσμιου τουρισμού

  37. 14/05 12:19

    Princess Cruises | 14ήμερη κρουαζιέρα το 2026 με θέα την έκλειψη ηλίου στη Μεσόγειο (και στην Κέρκυρα)

  38. 14/05 11:56

    Προβολή της Κρήτης στη Νάπολη

  39. 14/05 11:53

    Χρίστος Δήμας: Στο 77% η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος

  40. 14/05 11:03

    TUI | Υψηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία αυτό το καλοκαίρι

  41. 14/05 10:31

    Παρουσιάστηκε η νέα Airbnb | 3 καινοτομίες που αλλάζουν το μοντέλο της ταξιδιωτικής φιλοξενίας

  42. 14/05 10:25

    Σίκινος: Ο κρυμμένος θησαυρός του Αιγαίου

  43. 14/05 10:18

    Αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με τη Βιέννη

  44. 14/05 09:22

    Τριήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ σε Λουτράκι- Κορινθία

  45. 14/05 07:26

    Τα ονόματα 2 νέων ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό

  46. 14/05 07:05

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στην Ιθάκη

  47. 14/05 07:05

    Τέταρτο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά

  48. 14/05 07:01

    Condé Nast Traveller | Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στα 22 πιο ενδιαφέροντα καινούρια στην Ευρώπη

  49. 14/05 06:36

    Ποδηλατικός Αγώνας και Ορειβατική Συνάντηση στα Τρίκαλα

  50. 14/05 06:30

    Δήμος Παρανεστίου: Πώς θα ενισχυθεί ο στρατιωτικός τουρισμός στην περιοχή

  51. 14/05 06:22

    Οι Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής των Δήμων Βόλβης, Παγγαίου και Μεσολογγίου

  52. 14/05 06:18

    Διπλή διάκριση για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

  53. 14/05 06:10

    Ένωση Ξενοδόχων Τουρκίας | 1,4 εκατ. Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2025 - προτάσεις συνεργασίας

  54. 14/05 06:10

    Η Alltours ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα: Νέα ξενοδοχεία, επενδύσεις και δυναμική ζήτηση από τη Γερμανία

  55. 14/05 06:05

    Tουρισμός | Στο 30% του ΑΕΠ η συνολική συμβολή του στην Ελληνική οικονομία – Τι προβληματίζει τον κλάδο

  56. 14/05 00:05

    10% περισσότερα ταξίδια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι | Allianz Partners

  57. 13/05 18:15

    Hilton | Η ποιοτική φιλοξενία ξεκινά (και τελειώνει) με ένα χαμόγελο

  58. 13/05 17:23

    Δημήτρης Πτωχός | Πελοπόννησος ένας προορισμός για όλους

  59. 13/05 17:14

    Celestyal: Διπλασιασμός των προσεγγίσεων στη Ντόχα και ενίσχυση της συνεργασίας με το Κατάρ

  60. 13/05 16:46

    Δήμος Ρόδου: Βραβεία σε Ινδό φιλάνθρωπο και ζευγάρι Ολλανδών τουριστών- φίλων του νησιού

  61. 13/05 16:33

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο ΕΒΕΑ | Σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο και τη μεταποίηση

  62. 13/05 16:24

    Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για υποδομές στάθμευσης τροχόσπιτων ζητεί η Έλενα Κουντουρά

  63. 13/05 16:14

    Καλαμαριά | «Όχι» στον αποκλεισμό της από τον σχεδιασμό ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου

  64. 13/05 11:42

    Η TUI χρησιμοποιεί πτήσεις τρίτων για να ενισχύσει την επιμήκυνση της σεζόν

  65. 13/05 11:12

    ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Σουηδία ως προορισμού για silver τουρισμό

  66. 13/05 11:02

    Φόβοι για αύξηση των τουριστικών φόρων στην Ισπανία λόγω υπερτουρισμού

  67. 13/05 10:49

    Στη Γκάνα ο Χάρης Θεοχάρης | Σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αφρικής

  68. 13/05 10:46

    Προς ένταξη η Πρέβεζα στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων

  69. 13/05 10:43

    Κρήτη: 13 νέα έργα ύδρευσης σε Δήμους του νησιού

  70. 13/05 10:35

    Πιερία: Βραβείο «Olympus Riviera Ambassadors» σε Γερμανούς τουρίστες

  71. 13/05 10:30

    Συμφωνία Wyndham - Le Park Concord | 100 ξενοδοχεία Super 8 στη Σαουδική Αραβία 

  72. 13/05 08:30

    Λέρος: Ανακαλύπτοντας τους μαγευτικούς οικισμούς ενός αιγαιοπελαγίτικου θησαυρού

  73. 13/05 08:05

    Project Anemos: «Πράσινη» επένδυση στο Μεγανήσι Λευκάδας

  74. 13/05 07:05

    Artemida Legacy 2025: Multisport εμπειρία δίπλα στο κύμα

  75. 13/05 07:00

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Εύβοια, Σαντορίνη και Φολέγανδρο

  76. 13/05 06:57

    Με εισιτήριο η είσοδος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι

  77. 13/05 06:49

    Λίφτινγκ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από Τhe Ilisian (πρώην Hilton)

  78. 13/05 06:34

    Eurostat: Υψηλή η αποδοτικότητα της εργασίας σε τουρισμό και εστίαση στην Ελλάδα

  79. 13/05 06:30

    Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στην Αστυπάλαια

  80. 13/05 06:10

    Η Visa express φέρνει τουρίστες στα νησιά, αλλά δεν “κλείνει τις τρύπες” από άλλες αγορές | Ο Λ.Τσιλίδης στο ΤΝ

  81. 12/05 20:23

    Λασίθι: Πώς ένα αγροτεμάχιο θα μετατραπεί σε αγροτουριστικό προορισμό

  82. 12/05 20:05

    Ευρωπαϊκός τουρισμός | + 4,9% οι διεθνείς αφίξεις το α' τρίμηνο, εκτίμηση για +14% η ταξιδιωτική δαπάνη το 2025

  83. 12/05 18:36

    Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επιστρέφει στον Λυκαβηττό με 4 συναυλίες

  84. 12/05 18:01

    Έναρξη του NBA Basketball School στην Costa Navarino με τον Isaiah Thomas

  85. 12/05 17:52

    Κέρκυρα | Τιμητική εκδήλωση στο Μον Ρεπό για τα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου

  86. 12/05 17:43

    Επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις: άνοιξε η πλαταφόρμα για τις αιτήσεις

  87. 12/05 17:35

    Air France, KLM και Delta Air Lines οργανώνουν το 3ο Marine Day στην Αθήνα

  88. 12/05 13:44

    Επαναλειτουργεί για τη σεζόν 2025 το Nikki Beach Resort & Spa Santorini

  89. 12/05 13:21

    Ξενοδόχοι Ηρακλείου | Το νέο λογότυπο του συστήματος διαχείρισης απορριμάτων

  90. 12/05 13:18

    Ρεκόρ συμμετοχών από την Κύπρο στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

  91. 12/05 13:12

    Η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας στο Giannoulis Cavo Spada Luxury Resort & Spa

  92. 12/05 12:11

    Η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων

  93. 12/05 11:28

    "ΚΙΜΩΛΟΣ, όπως εσύ, Μοναδική, Αυθεντική, Αληθινή"- το μήνυμα στους επισκέπτες

  94. 12/05 11:08

    ΣΕΤΕ | METRON Sustainable Tourism - Πρώτη συνεδρίαση του think tank

  95. 12/05 10:37

    Έρευνα | Η ακρίβεια δεν περιορίζει τη διάθεση των Γερμανών για ταξίδια

  96. 12/05 10:23

    Στη HotelBrain το πρώην Selina Paros υπό το brand της Radisson Individual το 2026

  97. 12/05 07:22

    Επίτιμη δημότης Ελληνικού-Αργυρούπολης η Michele Alleman - Μια ζωή αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό

  98. 12/05 07:01

    Expedia: Υποτονικό το πρώτο τρίμηνο - Εισάγει «έξυπνα» εργαλεία

  99. 12/05 07:00

    Τα Σφακιά μπαίνουν στον διεθνή σπηλαιολογικό χάρτη

  100. 12/05 06:57

    Οι Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Κόνιτσας και Αγράφων