Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουν τα ξενοδοχεία στο digital marketing

Α Decrease font Enlarge font
Τα 8 συχνότερα λάθη που κάνουν τα ξενοδοχεία στο digital marketing

To digital marketing αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τρόπου προώθησης και αύξησης πωλήσεων ενός ξενοδοχείου. Θα θέλαμε να επισημάνουμε 7 λάθη που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση και την εικόνα του ξενοδοχείου σας καθώς και τον όγκο των direct bookings σας. Ας δούμε αναλυτικότερα τι πρέπει να αποφεύγετε:

1. Αποφύγετε την αγορά fake likes και followers

Γνωρίζουμε πως δεν είναι ευχάριστο να βλέπετε τον ανταγωνιστή σας να διαθέτει ένα μεγαλύτερο αριθμό likes στο Facebook ή και μεγαλύτερο αριθμός followers στο Twitter. Δεν γνωρίζετε όμως πόσο αρνητικά θα σας επηρεάσει η αγορά ψεύτικων likes και followers. Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις αρνητικές επιδράσεις:

Edgerank ονομάζεται ο αλγόριθμος του Facebook  που καθορίζει τι περιεχόμενο θα εμφανιστεί στο newsfeed ή χρονολόγιο των χρηστών. To facebook μετράει συνεχώς το engagement των posts του ξενοδοχείου σας, για να μπορέσει να καθορίσει πόσο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο σας ώστε να επιλέξει σε πόσους από τους  υφιστάμενους fans σας θα το εμφανίσει. Όσοι περισσότεροι fans σας αλληλοεπιδρούν με τα posts σας, τόσο αυξάνετε η προβολή των post σας. Φανταστείτε λοιπόν πόσο αρνητικό θα είναι για τον αλγόριθμο του Facebook να έχετε χιλιάδες fans οι οποίοι ποτέ δεν αλληλοεπιδρούν με το περιεχόμενο σας.  Σχετικό άρθρο:  Πως μπορούμε να βελτιώσουμε το engagement στα social media του ξενοδοχείου

Μεγαλύτερη σπατάλη διαφημιστικού budget Στην επόμενο boost ενός post σας, θα αναγκαστείτε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για να εμφανιστεί η δημοσίευση σας και στους ανενεργούς fans σας (μην ξεχνάτε πως μετριούνται ως fans σας και ας μην συνεισφέρουν σε τίποτα άλλο).

Αρνητική εικόνα για το ξενοδοχείο σας Μπορεί να παινεύεστε οτι το ξενοδοχείο σας διαθέτει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες fans άλλα όταν κάνετε ένα post καταλήγετε με 4 likes. Αυτό συμβαίνει διότι οι σύγχρονοι χρήστες του Facebook είναι πιο εξικοιωμένοι και σίγουρα θα υποπτευθούν οτι κάτι δεν πάει καλά εδώ (σχέση fans/followers με likes σε posts/tweets). Επίσης αρκετοί χρήστες γνωρίζουν οτι είναι μια ανήθικη πρακτική. Μην καταστρέφετε λοιπόν την εικόνα του ξενοδοχείου σας απλά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία για εμφάνιση μεγάλου αριθμού fans. Επιλέξτε άλλους τρόπους υγιούς αύξησης του fan base σας. Σε μελλοντικό μας άρθρο θα αναπτύξουμε τακτικές σχετικά με το πως μπορείτε να το επιτύχετε.

Τα στατιστικά σας στοιχεία δεν θα είναι “καθαρά” Με την αγορά ψεύτικων likes και followers θα καταστρέψετε την εικόνα των στατιστικών και δεν θα μπορείτε πλεόν να εξακριβώνετε τη σαφή ηλικία, γεωγραφική τοποθεσία, φύλο  καθώς και άλλα χαρακτηριστικά των fans σας.

2. Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει ολοκληρωμένη digital media στρατηγική

Κατά καιρούς σε διάφορες συναντήσεις που έχουμε κάνει με υποψήφιους πελάτες ακούμε το επιχείρημα  “το ξενοδοχείο μας διαθέτει σελίδα στο Facebook”. Αυτό αρκεί όμως; To σύγχρονο digital marketing διαθέτει μια πλειάδα πλατφορμών και εργαλείων με σκοπό να αυξήσετε τα direct bookings σας άλλα και να επιτύχετε όποιο άλλο στόχο θέσετε. Μην περιορίζεστε λοιπόν σε μια μόνο πλατφόρμα (συνήθως αυτή του Facebook) άλλα εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας δίνονται. Σύμφωνα με το προφίλ του κοινού σας σχεδιάστε την στρατηγική και τις τακτικές για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση των ενεργειών και των χρημάτων σας. Θέστε ξεκάθαρους στόχους και υλοποιήστε.

3. Αντικοινωνικότητα στα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα (social media) ονομάστηκαν κοινωνικά γιατι απλά φέρνουν σε επαφή ανθρώπους. Τηρήστε τους κανόνες ευγενίας και επικοινωνίας απαντώντας στα σχόλια των χρηστών σας (είτε θετικά ή αρνητικά) καθώς και να κάνετε like στις δημοσιεύσεις που κάνουν με αναφορά το ξενοδοχείο σας. Στο κάτω κάτω της γραφής δωρεάν διαφήμιση για το ξενοδοχείο σας κάνουν. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να απαντάτε σε σύντομο χρονικό διαστήμα (σχεδόν άμεσα) στα όποια προσωπικά μηνύματα που αποστέλλουν οι χρήστες προς το ξενοδοχείο σας.

4. Οι δημοσιευσεις δεν έχουν σταθερή συχνότητα

Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι οτι με το κλείσιμο της τουριστικής σαιζόν, το ξενοδοχείο παύει να ενημερώνει και τους social media λογαριασμούς του. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθότι:

- Δίνετε μια αρνητική εικόνα για το ξενοδοχείο σας. Φανταστείτε τον χρήστη που μπαίνει στο social media λογαριασμό του ξενοδοχείου σας και διαπιστώνει οτι η τελευταία ενημέρωση σας ήταν πριν 2 μήνες. Αυτόματα και υποσυνείδητα επηρεάζετε αρνητικά τον υποψήφιο πελάτη σας που μπορεί να συσχετίσει αυτή τη μορφή “εγκατάλειψης” παραδείγματος χάρην και με την συντήρηση των κτιρίων (μπορεί να είναι ακραίο το παράδειγμα άλλα θέλουμε να αναδείξουμε τον παραλληλισμό).

- Επηρεάζεται το edgerank του Facebook και η εμφάνιση σε άλλα social media. Όπως προαναφέραμε ο αλγόριθμος του Facebook προσμετρά το engagement των χρηστών για να καθορίσει τον αριθμό εμφάνισης περιεχομένου στους fans σας. Εφόσον λοιπόν διατηρείται ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα τον λογαριασμό σας μειώνετε την πιθανότητα αλληλοεπίδρασης των fans άρα και την πιθανότητα εμφάνισης του μελλοντικού σας post. Κάτι παρεμφερές συμβαίνει πλέον και στο Instagram (μετά την εξαγορά του από το Facebook) που άρχισε να επηρεάζει την εμφάνιση των posts μέσω αλγόριθμου.

5. Μη παρακολούθηση των στατιστικών και άλλων report

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του digital marketing είναι οτι μας παρέχει την δυνατότητα να μετράμε και παρακολουθούμε την απόδοση των ενεργειών μας. Αγοράζοντας μια θέση διαφήμισης σε κάποιο inflight περιοδικό ή σε κάποια ξένη εφημερίδα, δεν μπορούμε να προσμετρήσουμε τον επακριβή αριθμό κρατήσεων που ήρθε στο ξενοδοχείο σας. Με την παρακολούθηση των online ενεργειών, μπορείτε να διαπιστώσετε τι λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρηση σας και βέβαια να προχωρήσετε σε όποιες αλλαγές απαιτούνται για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα.

6. Μη παρακολούθηση των νέων τάσεων και εφαρμογών της τεχνολογίας

Ο κλάδος του digital marketing αναπτύσετε με ραγδαίους ρυθμούς καθημερινά. Τακτικές οι οποίες επιφέραν τα βέλτιστα πριν λίγο καιρό, ενδεχομένως να μην έχουν τα ίδια αποτελέσματα σήμερα. Για παράδειγμα, παλαιότερα για την βελτιστοποίηση του site (την κατάκτηση των υψηλότερων θέσεων στις μηχανές αναζήτησης) μια συνήθη τακτική ήταν το keyword stuffing. Δηλαδή, την πολλάπλη εισαγωγή των λέξεων κλειδιά στο κείμενο. Τώρα πλεόν, η τακτική αυτή όχι μόνο θεωρείται παρωχημένη και αναποτελεσματική άλλα ενδεχομένως να επιφέρει και ποινή (χαμηλότερη κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων) από τις μηχανές αναζήτησης

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η διάδοση των website με resposive design (είναι η αλλαγή του τρόπου εμφάνισης του website ανάλογα με τη συσκευή του επισκέπτη). Ειδικά στο ξενοδοχειακό κλάδο παρατηρείται μεγάλη άνοδος στις επισκέψεις των website από κινητά και tablet. Η μη ύπαρξη site με responsive σχεδιασμός επιφέρει:

 • Δυσκολία πλοήγησης και ανάγνωσης του site από τον επισκέπτη
 • Χαμηλή κατάταξη στις σελίδες αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης (η θέση κατάταξης διαφέρει ανά μέσο επίσκεψης)

Επίσης τα διάφορα social networks καθώς και οι μηχανές αναζήτησης κατά καιρούς αλλάζουν τους αλγόριθμους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα των post του ξενοδοχείου.

7.  Δημοσιεύσεις που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του ξενοδοχείου

Είναι πολύ σημαντικό οι δημοσιεύσεις να είναι προσαρμοσμένες στο κοινό που στοχεύει το ξενοδοχείο. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την έκφραση, τις περιγραφές και το κυριότερο τις εικόνες που θα χρησιμοποιήσουμε. Στο Facebook προτείνουμε να δημοσιεύετε σε περισσότερο από μια γλώσσες κάνοντας το χρήστη να νοιώθει οτι τον περιμένει ένα οικείο προς αυτόν περιβάλλον.

8. Επιλογή μη σωστού συνεργάτη

Το digital marketing του ξενοδοχείου σας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτείτε σε κάποιο άτομο το οποίο θα απλά διαχειρίζεται το φωτογραφικό σας υλικό στο ένα και μοναδικό facebook λογαριασμό. Το χαμηλότερο τίμημα δεν εγγυάται τη σωστή λειτουργία και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Μπορεί να συντηρείτε μια πολύ καλή facebook παρουσία άλλα δεν θα έχετε ενεργοποιήσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς που θα επιφέρουν τα μέγιστα όπως αναγνωρισιμότητα και αύξηση των direct bookings.

Ο Κύρος Ασφής είναι Managing Partner της Nea Mesa Hotel and Digital Marketing Agency η οποία εξειδικεύεται στην παροχή digital marketing υπηρεσιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην αύξηση των απευθείας πωλήσεων και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία.

 

 

 1. 26/05 13:06

  4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου

 2. 26/05 13:03

  Ελληνικές συμμετοχές στη διεθνή εκδήλωση γαστρονομίας στο Παρίσι

 3. 26/05 13:00

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες στην Κεφαλονιά και κάμπινγκ 5 αστέρων στη Λέσβο

 4. 26/05 12:53

  Διεθνείς αγώνες κολύμβησης Corfu Emerald Cup 2019 στην Κέρκυρα

 5. 25/05 13:38

  Τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά χωρίς οδηγό είναι πραγματικότητα

 6. 25/05 13:33

  Γιορτή Χρυσόμηλου στη Ρόδο

 7. 25/05 13:24

  Γαστρονομικός τουρισμός στην Ηγουμενίτσα

 8. 24/05 16:24

  11 ξένοι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν τον θαλάσσιο τουρισμό της Αττικής

 9. 24/05 16:20

  Τι πρέπει να κάνουν οι οργανωτές ταξιδίων για να προσεγγίσουν τους millennials

 10. 24/05 15:39

  Thomas Cook: Υποβάθμιση από Fitch και Standard & Poor's

 11. 24/05 14:20

  Grecotel: Εκπτώσεις αντίστοιχες με τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία της

 12. 24/05 13:44

  Αθήνα: 17 στρέμματα πρασίνου στα "παλιά σφαγεία" στον Ταύρο

 13. 24/05 13:10

  Τουρισμός: Περισσότεροι Αμερικανοί θα κάνουν διακοπές το 2019

 14. 24/05 12:44

  Ξενοδοχεία: Αθέμιτες πρακτικές από τις μεγάλες πλατφόρμες κρατήσεων

 15. 24/05 12:06

  Condor: 15 ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα πτήσεων του 2020

 16. 24/05 11:50

  Τουρισμός: Το ένα τρίτο των Βρετανών millennials δεν θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό

 17. 24/05 11:29

  Τhomas Cook: Πρόταση εξαγοράς των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Ευρώπη

 18. 24/05 10:01

  Τουριστικά μονοπάτια εμπειρίας στο Αγαθονήσι

 19. 24/05 09:59

  Skyscanner: Η Κως στους ιδανικούς προορισμούς για διακοπές τον Ιούνιο στην Ευρώπη

 20. 24/05 09:57

  Διεθνές Θερινό Σχολείο UNESCO Global Geoparks στη Λέσβο

 21. 24/05 09:55

  Έξυπνη εφαρμογή για το Δίκτυο Γεωδιαδρομών της Νισύρου

 22. 24/05 09:51

  Iνδία: Η πιο μεγάλη αγορά χρυσού στον κόσμο

 23. 24/05 09:49

  Συναυλία στο Ηρώδειο στις 17 Ιουνίου: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου – Yuja Wang – Gustavo Gimeno

 24. 24/05 09:39

  Δεκάδες ιστιοπλόοι στη Μήλο για το «Ράλλυ Αιγαίου»

 25. 23/05 17:55

  Fam trip για MICE Κινέζους τουριστικούς πράκτορες

 26. 23/05 16:40

  Βρετανικός τουρισμός: Οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί ελπίζουν σε ψυχρό καλοκαίρι στη Β.Ευρώπη

 27. 23/05 15:38

  Διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λακωνία για προβολή της περιοχής

 28. 23/05 15:29

  Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Astir

 29. 23/05 15:07

  Travelocity: Αυξημένη ζήτηση το 2019 για ξενοδοχεία Bed and breakfast

 30. 23/05 14:46

  Τουρισμός: Περισσότεροι Ρώσοι προτιμούν φέτος τα ανεξάρτητα ταξίδια

 31. 23/05 14:35

  Διεθνείς πολιτισμικές διοργανώσεις στο Grecotel Danilia Village

 32. 23/05 13:55

  CLIA: Αύξηση 5% των τουριστών κρουαζιέρας το 2019- Συμμετοχή στο Posidonia Sea Tourism Forum

 33. 23/05 13:42

  TUI Fly: Ελλάδα και Ισπανία στο επίκεντρο του προγράμματος πτήσεων για το 2020

 34. 23/05 13:26

  Πώς οι έξτρα χρεώσεις στις αερομεταφορές κάνουν μια φθηνή πτήση ακριβή

 35. 23/05 13:04

  ΣΕΤΕ: Θετική η μείωση ΦΠΑ σε εστίαση και ενέργεια αλλά χωρίς συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό

 36. 23/05 12:18

  Παγκόσμιος τουρισμός: +4% η κίνηση το α' τρίμηνο

 37. 23/05 12:15

  Τουρισμός: Καθαρή νίκη των ξενοδοχείων έναντι της Airbnb στη γνώμη των Βρετανών

 38. 23/05 11:48

  Πρόγραμμα κατάρτισης στον τουρισμό από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων

 39. 23/05 11:43

  Amadeus: 30% περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα μέσω της Booking.com

 40. 23/05 11:29

  Wizz Air: Ξεκίνησαν οι νέες πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 41. 23/05 11:00

  Πράσινο φως για νέο πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στη Μύκονο

 42. 23/05 10:34

  Τουρισμός πολυτελείας: Διακρίσεις για την Ελλάδα

 43. 23/05 10:32

  Αλλαγές χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία

 44. 23/05 10:31

  Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών στην Ηλεία

 45. 23/05 10:21

  Διεθνείς αγώνες στίβου Βενιζέλια- Χανιά

 46. 23/05 10:17

  Αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο στο Ασκληπιείο Επιδαύρου

 47. 23/05 10:08

  Ψηφιακή περιήγηση στον Κάμπο Χίου

 48. 22/05 18:15

  Εναλλακτικός τουρισμός: Στον Τυρό Αρκαδίας το πρώτο καταδυτικό πάρκο της χώρας

 49. 22/05 16:48

  Αυτό το Σάββατο ανοίγει το νέο ξενοδοχείο Casa Cook στα Χανιά

 50. 22/05 15:44

  Το ιταλικό νησί Έλβα υπόσχεται επιστροφή του κόστους του ξενοδοχείου εάν βρέξει!

 51. 22/05 15:42

  Πάρο, Αθήνα και Σαντορίνη επιλέγουν οι Ινδοί

 52. 22/05 15:21

  Turkish Airlines: O Kyle Hines “Flight Time Champion” του Final 4

 53. 22/05 15:11

  Από 28 Μαΐου τα νέα χαρτονομίσματα 100 και 200 €

 54. 22/05 15:04

  Expedia: Τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών προγραμματίζουν διακοπές με επίκεντρο αθλητικές διοργανώσεις

 55. 22/05 14:24

  Πρώτη βράβευση επισκεπτών της Ρόδου για το 2019

 56. 22/05 14:11

  Η Μύκονος στους top προορισμούς στον κόσμο για μοναχικά ταξίδια γυναικών

 57. 22/05 14:09

  Ελληνικός τουρισμός: Εντυπωσιακή αύξηση κατά 27,7% στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι στο α' τρίμηνο

 58. 22/05 13:39

  Σε χαμηλά 5μήνου η ισοτιμία της στερλίνας

 59. 22/05 13:14

  ΝΔ: H κυβέρνηση "τροφοδοτεί" τη μείωση της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης

 60. 22/05 13:12

  Airbnb: Μεμονωμένα τα περιστατικά απάτης

 61. 22/05 12:44

  Τουρισμός: Το 67% των Κινέζων προτιμούν διακοπές με επίκεντρο τη γαστρονομία

 62. 22/05 12:16

  Τουρκικός τουρισμός: Στόχος τα 100 δισ.δολ. έσοδα μέσω της ψηφιοποίησης των τουριστικών επιχειρήσεων

 63. 22/05 11:59

  Γιατί δεν πρέπει να χάσετε τη συναυλία του Yo-Yo Ma στο Ηρώδειο, στις 30 Ιουνίου

 64. 22/05 11:25

  Τουρισμός: Το 38% των Βρετανών θα ταξιδέψουν το 2019 χωρίς ασφάλιση

 65. 22/05 10:27

  Τουρισμός: Ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη της Λέσβου

 66. 22/05 10:24

  Τουρισμός: Ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών στην Πελοπόννησο

 67. 22/05 10:18

  Ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904 σε έκθεση στη Σκιάθο

 68. 22/05 10:17

  Η Τήλος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

 69. 22/05 10:15

  Ολλανδοί, Αυστριακοί και Ιταλοί δημοσιογράφοι στην Κάρπαθο

 70. 21/05 18:38

  Εκτός λειτουργίας παραμένει ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος

 71. 21/05 18:24

  650 επιφανείς Γάλλοι επιχειρηματίες στα Aldemar Resorts

 72. 21/05 16:32

  Βιέννη vs Αθήνα: Παράνομοι ξεναγοί- Γράφει ο Αριστοτέλης Κοσκινάς, αρχαιολόγος & ξεναγός

 73. 21/05 15:53

  Η διεθνής προβολή της Μήλου προσελκύει επενδύσεις σε νέα τουριστικά καταλύματα

 74. 21/05 15:22

  Έφυγε από τη ζωή ο Νίκι Λάουντα, ιδρυτής της Lauda Air

 75. 21/05 14:38

  ΙΝΣΕΤΕ: Πώς ο ελληνικός τουρισμός θα αυξήσει τη μέση κατά κεφαλή δαπάνη

 76. 21/05 14:27

  Το Ikos Aria μεταφέρει στην Κω το μοντέλο διακοπών Infinite Lifestyle

 77. 21/05 14:22

  Επίτροπο για τον τουρισμό ζητεί η HOTREC

 78. 21/05 14:03

  Η Sky Express συμμετέχει στο “Μεταφορικό Ισοδύναμο”

 79. 21/05 13:58

  Προβολή της Νάξου στην Αθήνα

 80. 21/05 13:52

  FedHATTA: Στήριξη των υποψηφίων από τον τουρισμό στις εκλογές

 81. 21/05 13:49

  “My Greek Odyssey” και στην Αστυπάλαια

 82. 21/05 13:47

  Αυτά είναι τα κορυφαία συνεδριακά ξενοδοχεία στον κόσμο- Ανάμεσά τους ένα ελληνικό

 83. 21/05 13:31

  Βραβείο στην παραλία «Ποταμός» στα Μάλια

 84. 21/05 13:13

  Η αναζήτηση εργασίας στην πρώτη γραμμή των ψηφιακών επιθέσεων

 85. 21/05 13:05

  Οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

 86. 21/05 12:43

  Η Ευρώπη υπογράφει αεροπορικές συμφωνίες με την Κίνα

 87. 21/05 12:35

  Κοπάδι από μικρά δελφίνια μάγεψαν τη Μύκονο με τα παιχνίδια τους

 88. 21/05 12:13

  Βραβείο για την Ελλάδα στα Europa Nostra Awards 2019

 89. 21/05 12:06

  +37,2% (!) οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο α' τρίμηνο του 2019

 90. 21/05 11:41

  Ιδρύθηκε η Ένωση Επιστημόνων Εκπαιδευτών Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 91. 21/05 11:24

  Τεράστιες οι προοπτικές της κρουαζιέρας στην Ελλάδα- Διεθνείς παράγοντες στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

 92. 21/05 10:27

  Urban Frame Hotel: Νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 93. 21/05 10:16

  Αύξηση των Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα

 94. 21/05 10:02

  Ποδηλατικός αγώνας «Μάχη Πόρτας» στην Πύλη Τρικάλων

 95. 21/05 10:00

  Η Κόρινθος ως προορισμός θεματικού εκπαιδευτικού τουρισμού

 96. 21/05 09:49

  Σύστημα εικονικής πραγματικότητας για τις βίγλες της Χίου

 97. 21/05 09:45

  Περιφέρεια Δ.Ελλάδος: Κινηματογραφική ταινία και θεματικό βίντεο για την τουριστική προβολή

 98. 20/05 16:26

  FedHATTA: Ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα οι Αμερικανοί τ. πράκτορες – Και νέα επίσκεψη στη χώρα μας το Νοέμβριο

 99. 20/05 16:21

  Πιο φθηνά τα B&B από τα all inclusive για τους Βρετανούς ταξιδιώτες στην Κρήτη

 100. 20/05 15:29

  Nέο λογότυπο για το Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας