Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Κύπρο κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, το παγωτό έχει καθιερωθεί ως παγιωμένη αγοραστική συνήθεια, με αποτέλεσμα το επίπεδο της κατανάλωσής του να είναι αυξημένο όχι μόνο τους ζεστούς αλλά και τους ψυχρότερους μήνες.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τη θέση του κυριότερου προμηθευτή της κυπριακής αγοράς σε παγωτά, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Το 2021, κατείχε μερίδιο στο σύνολο των κυπριακών εισαγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος που ανήλθε σε 70% (έναντι αντίστοιχου μεριδίου 67% το 2020). Ακολούθησαν η Γερμανία, με μερίδιο 19% (από 21% το 2020), το Βέλγιο με 3% (από 7% το 2020), η Ιταλία με επίσης 3% (3% και το 2020) και το Ην. Βασίλειο με 1% (από 2% το 2020).

Συνεπώς, το 2021 η Ελλάδα διεύρυνε αισθητά το μερίδιο των εξαγωγών της στην κυπριακή αγορά όσον αφορά το παγωτό, εις βάρος άλλων μεγάλων προμηθευτών (Γερμανία, Βέλγιο και Ην. Βασίλειο) οι οποίοι είδαν τα αντίστοιχα μερίδιά τους να συρρικνώνονται (με εξαίρεση την Ιταλία, που διατήρησε σταθερό το δικό της μερίδιο). Σημειώνεται, ακόμη, ότι μέχρι και το 2014, τη θέση της Ιταλίας καταλάμβανε η Γαλλία, η οποία έκτοτε δεν εμφανίζεται μεταξύ των προμηθευτών της κυπριακής αγοράς παγωτού.

το παγωτό που εξάγει η Ελλάδα στην Κύπρο υπερβαίνει σε μέση αξία/kg εκείνο των ανταγωνιστών της. Το 2021, η μέση τιμή του εισαγόμενου στην Κύπρο παγωτού από την Ελλάδα άγγιξε τα 3,9 ευρώ/kg, έναντι 3 ευρώ/kg από τη Γερμανία και 2,9 ευρώ/kg από το Βέλγιο.

Η γενική πορεία που διαγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές παγωτού στην Κύπρο είναι ανοδική, με εξαίρεση τη διετία, 2019-2020. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2013 ως το 2021, η αξία των εν λόγω εξαγωγών αυξήθηκε συνολικά κατά 35%. Όσον αφορά τους υπόλοιπους βασικούς προμηθευτές της κυπριακής αγοράς σε παγωτά, ξεκάθαρα θετική τάση φαίνεται να καταγράφει επίσης η Γερμανία, ενώ, αντίθετα, οι εξαγωγές του Βελγίου και της Ιταλίας παρουσιάζουν τάσεις συρρίκνωσης.

Η μέση ετήσια αξία των ελληνικών εξαγωγών παγωτού στην Κύπρο κατά την εννεαετία 2013-2021 ανήλθε σε 6,14 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση ετήσια ποσότητα σε 1.811 τόνους, αντίστοιχα. Ειδικά το 2021, η Ελλάδα εξήγαγε στην κυπριακή αγορά παγωτά συνολικής αξίας 7,168 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε ποσότητα 1.856 τόνων.

Την κρίσιμη (λόγω πανδημίας) χρονιά του 2020, οι ελληνικές εξαγωγές παγωτού στην Κύπρο επηρεάστηκαν σημαντικά, αφού μειώθηκαν κατά -28%, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσία της Κύπρου. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη μείωση που κατέγραψαν οι άλλοι δύο βασικοί προμηθευτές για το ίδιο έτος ήταν ηπιότερη (-10% για τη Γερμανία και -20% για το Βέλγιο). Παρατηρείται, επίσης, ότι αρκετά σημαντική πτώση σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές και το 2013 -όπως φαίνεται στον παραπάνω σχετικό πίνακα- λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης από την οποία διερχόταν τότε η Κύπρος. Παρόλα αυτά, το 2021 οι ελληνικές εξαγωγές επανήλθαν δυναμικά, με ετήσια άνοδο που αγγίζει το 38% σε όρους αξίας, έναντι αντίστοιχης αύξησης της τάξης του 20% για τη Γερμανία, 25% για την Ιταλία και σημαντικής συρρίκνωσης, που άγγιξε το 44%, για το Βέλγιο.

Οι αυστηροί περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο 2020 προς αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κύπρο είχαν σαν αποτέλεσμα να ενισχυθεί αισθητά η ζήτηση στα παγωτά εκείνα τα οποία διατίθενται σε υπεραγορές και περίπτερα 24ωρης λειτουργίας, λόγω της αντίστοιχης αύξησης της κατανάλωσης ειδών διατροφής στο σπίτι. Αντίθετα, σημαντική ήταν η συρρίκνωση της ζήτησης για τα παγωτά που διανέμονται στον κλάδο HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, bar, catering, χώροι αναψυχής) ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα υπολειτουργούσε, χωρίς, μέχρι και σήμερα, να θεωρείται ότι έχει ανακάμψει πλήρως.

Σημαντικό ρόλο ως προς αυτό έπαιξε και η μειωμένη άφιξη τουριστών (-84% το 2020 έναντι του 2019) καθώς και άλλοι παράγοντες που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με την πανδημία (αύξηση κόστους παραγωγής, λόγω ακριβότερων πρώτων υλών, καθυστερήσεις στις παραδόσεις, αυξημένα μεταφορικά, υποχρέωση προπληρωμής προμηθευτών). Σαν αποτέλεσμα, των παραπάνω, οι εισαγωγές παγωτού το 2020 μειώθηκαν εμφανώς (-28% σε ετήσια βάση), ωστόσο τη μείωση αυτή αντιστάθμισαν η άνοδος της ζήτησης στο κανάλι του λιανικού εμπορίου, εκ μέρους των Κύπριων καταναλωτών.

Μάλιστα, ορισμένοι διανομείς παγωτού κάνουν λόγο για αύξηση των πωλήσεων αλλά και του μεριδίου τους στην κυπριακή αγορά κατά τη διετία 2020-21, ειδικά στις οικογενειακές συσκευασίες.

Οι τάσεις για το 2022

Όσον αφορά το 2022 και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, οι εταιρείες παγωτού αναφέρουν ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα επηρεαστεί οι πωλήσεις τους, δεδομένου ότι το παγωτό έχει αποδειχτεί, ως προϊόν, ότι «αντέχει» ακόμη και σε περιόδους κρίσης. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που οι αφίξεις επισκεπτών στην Κύπρο κατά τη φετινή τουριστική περίοδο δεν είναι οι αναμενόμενες, εκτιμάται ότι θα ελαττωθούν αρκετά οι πωλήσεις στις ατομικές συσκευασίες παγωτού.

Αντίθετα, οι συσκευασίες του 1 λίτρου, που απευθύνονται σε οικογένειες και διατίθενται κυρίως στα super market, υπολογίζεται ότι θα διατηρήσουν σταθερή τη ζήτησή τους. Πάντως, τα πρώτα στοιχεία που εξέδωσε η Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία για το 2022 και αφορούν τον μήνα Ιανουάριο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού καταγράφουν μια άνοδο της τάξης του 122% για τις συνολικές κυπριακές εισαγωγές παγωτού σε αξία (συγκριτικά με τον Ιαν. 2021) και 82% σε ποσότητα. Τέλος, σημειώνουμε ότι οι αντίστοιχες ποσοστιαίες αυξήσεις για τις εισαγωγές μόνο από την Ελλάδα ήταν κάπως ηπιότερες (44% για την αξία και 4% για την ποσότητα).

Τα στοιχεία προέρχονται από έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Κύπρο.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 29/09 18:06

    Ξεκινά το δεύτερο Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας

  2. 29/09 16:12

    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εθνική αρμόδια αρχή μπορεί να υποχρεώσει τους αερομεταφορείς να αποζημιώσουν τους επιβάτες

  3. 29/09 15:31

    Τουρισμός: Ισχυρότερη από τον πληθωρισμό η διάθεση για ταξίδια το 2023 – Οι 5 κορυφαίες τάσεις

  4. 29/09 15:29

    Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

  5. 29/09 14:54

    Κ.Μητσοτάκης | Η επένδυση της Google μπορεί να εισφέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας

  6. 29/09 14:22

    HOTREC: Τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία απειλούνται με λουκέτα λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους

  7. 29/09 13:20

    Cycladic: Νέα αεροπορική εταιρία ιδρύεται στην Ελλάδα, για πτήσεις στα νησιά του Αιγαίου

  8. 29/09 12:43

    Ε.Ξ. Ρόδου | Βραβεία σε εργαζόμενους στα ξενοδοχεία επί σχεδόν μισό αιώνα

  9. 29/09 11:49

    Διάκριση του Γραφείου ΕΟΤ στην Κίνα

  10. 29/09 10:34

    Η εντυπωσιακή διεθνής καριέρα στα ξενοδοχεία της Κατερίνας Γιαννούκα - Αναλαμβάνει τώρα CEO της Jumeirah Group

  11. 29/09 10:02

    Τουρισμός | Έρευνα: Οι Γερμανοί δεν θέλουν "τσιγκουνιές" στις διακοπές τους - το 59% δεν θα περιορίσει τις δαπάνες

  12. 29/09 09:27

    CEO Jet2: Τα σχέδια επέκτασης στην Κρήτη από το 2023

  13. 29/09 08:23

    Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω

  14. 29/09 08:21

    Τρεις άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κάρπαθο, Κρήτη και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε Θάσο

  15. 29/09 08:19

    Η Περιφέρεια Κρήτης για τον βιώσιμο τουρισμό

  16. 29/09 08:14

    Η νέα επιτροπή τουριστικής προβολής Θήβας

  17. 29/09 02:07

    «Φλόριντα της Ευρώπης»  με την Τουρκία απέναντι;

  18. 28/09 20:25

    Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σκόπελο και Κρήτη

  19. 28/09 15:28

    Ξενοδοχεία: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις

  20. 28/09 15:19

    Ά. Γκερέκου: Αναγεννητικός, ηθικός και «έξυπνος» τουρισμός

  21. 28/09 15:10

    Λάμψη Αστέρων στα 10 χρόνια του Navarino Challenge 2022 και με Πετρούνια, Τεντόγλου, Ντούσκο, Μιλλούση, Βλάχο, Διαμαντίδη, Πρίντεζη, Βολικάκη, Πρεβολαράκη, Γκολομέεβ

  22. 28/09 15:04

    Η Goldair επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  23. 28/09 14:33

    FedHATTA: Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τη διάκριση του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ

  24. 28/09 14:23

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Καταδυτικά πάρκα στους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

  25. 28/09 14:14

    Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

  26. 28/09 14:05

    Τουρισμός: Τιμές-φωτιά στις πτήσεις των Βρετανών για διακοπές το φθινόπωρο – Ποιοι προορισμοί είναι οι ακριβότεροι

  27. 28/09 13:31

    Ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης στο συνέδριο των Major Cities of Europe στη Λάρισα

  28. 28/09 12:32

    Τουρισμός το χειμώνα "εκτάκτως" για μια χρονιά δεν γίνεται...

  29. 28/09 12:20

    Press trip ΕΟΤ: Διάσημος Ισπανός σεφ διαφημίζει την Θεσσαλία στη χώρα του

  30. 28/09 11:30

    Meliá & NH: Θα συνεχιστεί η πώληση ξενοδοχείων για να καλυφθεί το χρέος

  31. 28/09 10:39

    Delta Air Lines | Διευρύνει το πρόγραμμα πτήσεων με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2023

  32. 28/09 10:10

    Φάρμα Ρόδου: Το πρώτο παράδειγμα χρήσης NFTs στην τουριστική αγορά

  33. 28/09 09:49

    Πράσινο φως για 2 νέα ξενοδοχεία σε Δήμο Αβδήρων και Σαντορίνη

  34. 28/09 09:47

    Άδειες για 2 ξενοδοχεία σε Ίο και Βόλο

  35. 28/09 09:45

    Το WTTC οικοδεσπότης του ιστορικού διαλόγου μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των υπουργών της G20

  36. 28/09 09:40

    Ένα γαστρονομικό «διαμαντάκι» στραφταλίζει στον Λιμνιώνα της Κω

  37. 28/09 09:38

    Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορτ Λόντερντειλ των ΗΠΑ

  38. 27/09 17:34

    Κ.Μαρινάκος | Ο τουρισμός κεντρικό πεδίο ανάπτυξης των πράσινων, μπλε και ψηφιακών οικονομιών

  39. 27/09 17:25

    Δύο και τρεις δουλειές οι Βρετανοί για να τα βγάλουν πέρα

  40. 27/09 17:00

    Web3 | Πώς η εξέλιξη του διαδικτύου θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω στον τουριστικό κλάδο

  41. 27/09 16:52

    Τα ιαματικά λουτρά Υπάτης θα λειτουργούν καθημερινά και τον Οκτώβριο

  42. 27/09 16:45

    Κ.Νοτοπούλου | Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται επιτέλους εθνική στρατηγική

  43. 27/09 15:37

    Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η πρόκληση του «Rethink Tourism»

  44. 27/09 15:06

    Tripadvisor: 6 ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα στον κόσμο για το 2022

  45. 27/09 14:50

    Αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στις πτήσεις

  46. 27/09 14:25

    Μήνυμα FedHATTA/ HATTA για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Νέοι στόχοι και νέα δυναμική για τον τουρισμό στην εποχή των προκλήσεων

  47. 27/09 13:26

    Ταξίδι εξοικείωσης για τις κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας στο Ηράκλειο

  48. 27/09 13:17

    Απίστευτη ταλαιπωρία για Βρετανούς συνταξιούχους που ταξίδευαν στην Κρήτη με την TUI

  49. 27/09 11:50

    Δηλώσεις Γκερέκου και Φραγκάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

  50. 27/09 11:20

    Οι στόχοι για ένα βιώσιμο μοντέλο στρατηγικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού 

  51. 27/09 10:55

    Tουρισμός | Jet2.com - Jet2holidays | 1,3 εκατ. θέσεις το 2023 στην Ελλάδα - Steve Heapy: Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε

  52. 27/09 10:48

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κνωσσός | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ισονομία για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού

  53. 27/09 10:27

    Η Ε.Ξ. Ρόδου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με μια μεγάλη επετειακή – ιστορική έκδοση

  54. 27/09 10:21

    ΣΕΤΚΕ | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Να επανεξετάσουμε το τουριστικό μοντέλο

  55. 27/09 09:28

    O BVLGARI αναζητά απόφοιτους σχολών Αργυροχρυσοχοΐας από τον Βόλο - δείτε τις αμοιβές

  56. 27/09 09:26

    Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Σαντορίνη

  57. 27/09 09:23

    Πράσινο φως για 5άστερο ξενοδοχείο στον Πύργο και για 4άστερο στη Ρόδο

  58. 27/09 09:19

    Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 των ανώτερων σχολών του υπ.Τουρισμού

  59. 27/09 09:16

    Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κάρπαθο και Ζάκυνθο

  60. 26/09 17:37

    Το Amanzoe γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία, με τουρισμό υψηλών προδιαγραφών

  61. 26/09 16:48

    Bραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον κορυφαίο πιανίστα και μαέστρο Daniel Barenboim 

  62. 26/09 15:59

    DER SPIEGEL | Έργα και ημέρες των παπαράτσι στη Μύκονο

  63. 26/09 15:15

    Επιπλέον μέτρα ανακούφισης των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία - Ουκρανία

  64. 26/09 15:02

    H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καλλιόπη Ροδοπούλου, 2η στον κόσμο για τη συμβολή της στην εκπαίδευση

  65. 26/09 14:54

    Ξενοδοχεία: Ο Ισπανικός προορισμός που αύξησε τις τιμές, αλλά είχε την υψηλότερη πληρότητα στη χώρα

  66. 26/09 14:22

    ΕΟΤ: Δυναμική προώθηση της Ηλείας στην Γερμανία και της Κρήτης στην Πολωνία

  67. 26/09 14:17

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Ο τουρισμός θέλει ριζικές λύσεις, όχι "τσιρότο" στην πληγή

  68. 26/09 13:54

    Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος για ενίσχυση των επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος

  69. 26/09 13:48

    Έρχεται νομοθεσία που ακριβαίνει τα αεροπορικά εισιτήρια - «Το κόστος δε μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων»

  70. 26/09 13:41

    Με «Ελληνικό Πρωινό» οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

  71. 26/09 13:17

    ΠΟΤ: Η οικονομική αβεβαιότητα "γονατίζει" τους ταξιδιώτες - Απομακρύνεται από το εγγύς μέλλον η επιστροφή σε επίπεδα 2019

  72. 26/09 12:43

    Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Διήμερες εκδηλώσεις από τον δήμο Αγ. Βασιλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

  73. 26/09 12:07

    Skytrax Awards | «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Eυρώπη» η AEGEAN

  74. 26/09 11:57

    Ξενοδοχεία | Radisson Hotel Group: Έφτασε στα 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα - έρχονται ακόμη δύο

  75. 26/09 11:41

    Τουρισμός | Η Jet2 ξεκινά πτήσεις προς Ρόδο και Χαλκιδική από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το Πάσχα

  76. 26/09 11:26

    Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται την ισραηλινή αεροπορική εταιρία Sun d’or

  77. 26/09 11:15

    Ά. Γκερέκου | Ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό για city break, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό

  78. 26/09 09:56

    Οι 8 νικητές, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

  79. 26/09 08:58

    Περιβαλλοντική έγκριση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

  80. 26/09 08:47

    Η νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Διδυμοτείχου

  81. 26/09 08:40

    Άδειες για 3 νέες τουριστικές επενδύσεις σε Σίφνο, Εύβοια και Ζάκυνθο

  82. 26/09 08:35

    Άδειες για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ανατολική Μάνη και Σαντορίνη

  83. 26/09 08:15

    Αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα- Νέο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

  84. 25/09 08:08

    Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στη Ρόδο και στο Γύθειο

  85. 25/09 08:07

    Άδειες για ανέγερση 2 ξενοδοχείων σε Ανατολική Μάνη και Σύβοτα

  86. 24/09 12:52

    Jet2holidays και Jet2.com | Κλείνουν θέσεις σε μισό εκατομμύριο Βρετανούς τουρίστες το 2023 στην Κρήτη

  87. 24/09 12:43

    Έγκριση για αλλαγή χρήσης κατοικίας σε ξενοδοχειακή μονάδα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

  88. 24/09 12:41

    Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ρέθυμνο, Άνδρο και Δήμο Αβδήρων

  89. 24/09 12:40

    Β.Κικίλιας | «Κάθε επιπλέον ευρώ που έρχεται από τον τουρισμό είναι πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες»

  90. 24/09 12:35

    Η Ε.Ξ. Καλαμάτας χαιρετίζει την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την αμερικανική πόλη Λόουελ

  91. 23/09 17:00

    Επιμελητήριο Ιωαννίνων | Κίνητρα για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στα Ιωάννινα

  92. 23/09 16:19

    Κρήτη | Πληρότητες άνω του 80% στα ξενοδοχεία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

  93. 23/09 16:09

    Ο Vtours «επεκτείνει το καλοκαίρι» με φθινοπωρινές διακοπές στην Κρήτη

  94. 23/09 15:35

    Ενισχύσεις για 5 νέα ξενοδοχεία σε Σίφνο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά και Καλαμάτα

  95. 23/09 15:20

    Κικίλιας από Στοκχόλμη: Νέες επενδύσεις και θεματικός τουρισμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

  96. 23/09 15:16

    Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

  97. 23/09 15:12

    ΟΤΘ: Δυο Ιταλίδες στη Θεσσαλονίκη για press trip προβολής σε Ιταλικά ΜΜΕ

  98. 23/09 15:11

    ΓΕΠΟΕΤ | Ζητείται η παρέμβαση των βουλευτών στο σ/ν για την απελευθέρωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών

  99. 23/09 15:06

    ITA Airways: Νέες διηπειρωτικές πτήσεις από Ρώμη για Τόκιο, Μαλέ & Νέο Δελχί

  100. 23/09 15:05

    Μ.Κόνσολας | Στήριξη και ενίσχυση της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές»