Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, η νέα κανονικότητα στον τουρισμό

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, η νέα κανονικότητα στον τουρισμό

Οι σημαντικότερες τάσεις που θα επικρατήσουν στον τουρισμό μετά την πανδημία και η σημασία της κατάλληλης προετοιμασίας των τουριστικών επιχειρήσεων για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, με αναγκαία συνθήκη την αναβάθμιση των προσόντων των στελεχών τους με δεξιότητες που επικεντρώνονται στην ψηφιακή μετάβαση, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του LIVE Webinar που πραγματοποίησε το Tornos News σε συνεργασία με το IST College, την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, με τίτλο «O τουρισμός μετά την πανδημία: Τάσεις και προβλέψεις»

Στο webinar συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Mindhaus | V+O Greece, κ. Θεόφιλος Κυρατσούλης και ο Executive Education Manager IST College, κ. Αβραάμ Φιτέογλου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο εκδότης του Tornos News, κ. Γιάννης Γιαννακάκης

Στην τοποθέτησή του για την πορεία του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, ο κ. Κυρατσούλης, ο οποίος διατελεί και ως Marketing Expert στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ), παρουσιάζοντας τα στοιχεία από τις πρόσφατες έρευνες που ανέλαβε και υλοποίησε η Mindhaus για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ΕΤC) με τίτλους «Europeans’ attitudes towards responsible travel choices» και «Monitoring sentiment for domestic and intra-European travel», δήλωσε ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2021 για τον τουρισμό, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα ακολουθούν θετική πορεία και ότι βάσει και των δεδομένων από την έρευνα, η ανάκαμψη τοποθετείται στο 2024. Ο κ. Κυρατσούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2022 δεν θα υπάρξει ολική ανάκαμψη, καθώς αφενός η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη συνεχίζοντας να απασχολεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες αλλά και οι long haul αγορές συνεχίζουν να υπολείπονται στην σύνδεσή τους με την Ευρώπη.

Η επιδημολιογική κατάσταση αλλά  και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι προορισμοί αλλά και οι επιχειρήσεις, συνεχίζουν να είναι σημαντικά για τουλάχιστον 2 στους 3 Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Ειδικά για εκείνους που ενδιαφέρονται για ταξίδια πολιτισμού, το ποσοστό που θεωρεί πολύ σημαντικά τα αυστηρά πρωτόκολλα ανέρχεται στο 70%. Αυτά τα δεδομένα, επισήμανε ο κ. Κυρατσούλης, διαμορφώνουν αναλόγως και την πολιτική και το μάρκετινγκ των επιχειρήσεων και των προορισμών.

Τι δείχνουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τον ευρωπαϊκό και ελληνικό τουρισμό

Ο γενικός διευθυντής της Mindhaus αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία των αποτελεσμάτων της έρευνας της ETC.

-Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. «Εκτιμώ όμως ότι το ερχόμενο εξάμηνο θα υπάρξει μια πτωτική πορεία γιατί υπάρχουν άλλοι προορισμοί πιο δημοφιλείς, όπως η Γερμανία. Θα πρέπει να τονισθεί όμως ότι η Ισπανία και η Ιταλία, ανταγωνιστές της Ελλάδας, είναι σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όλο το χρόνο και δεν παρουσιάζουν το φαινόμενο της εποχικότητας το οποίο χαρακτηρίζει την χώρα μας, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Τουρκία», σημείωσε ο κ. Κυρατσούλης.

-Οι Πολωνοί ήταν πρωταθλητές στα ταξίδια τον τελευταίο χρόνο, σε επίπεδο ψυχολογίας, με μεγάλη διάθεση για διεθνή ταξίδια.

-Εξακολουθεί να καταγράφεται ανησυχία των ταξιδιωτών για τα ταξίδια με αεροπλάνο. «Πλέον υπάρχει μεγαλύτερη προτίμηση στο αυτοκίνητο και το τρένο κάτι που επηρεάζει σίγουρα την στρατηγική και τα εργαλεία marketing που πρέπει να ακολουθούμε», υπογράμμισε.

-Αειφορία στα ταξίδια. Υπάρχουν ήδη ταξιδιωτικά πρακτορεία και τουρ οπερέιτορ που καταργούν τις σύντομες πτήσεις από τα πακέτα διακοπών τους, προκειμένου να περιορίσουν τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

-Η ασφάλεια παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα των ταξιδιωτών, σε επίπεδο προστασίας της υγείας, ακόμα κι αν οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες εμφανίζονται εξοικειωμένοι με τη νέα κατάσταση. Ενθαρρυντικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2021 είναι η αύξηση 40% σε όσους δεν άλλαξαν καθόλου τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και μείωση 25% σε όσους δεν ακύρωσαν τις διακοπές τους (σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021). 

-Μπαίνουμε σε μια νέα κανονικότητα, η οποία όμως θα είναι ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες ενώ κάθε καλοκαίρι που θα περνάει θα είναι μία τόνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. 

From Volume to Value

Ο κ. Κυρατσούλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας τόσο των προορισμών όσο και των  τουριστικών επιχειρήσεων «from volume to value», δηλαδή από το στόχο των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων στο στόχο αφίξεων και διανυκτερεύσεων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία.

Έκρηξη των απευθείας κρατήσεων και ανάγκη δημιουργίας επώνυμου προϊόντος

Ο κ. Κυρατσούλης ανέδειξε και τη σημασία του digital marketing αλλά και του branding καθώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο, τα resort σε προορισμούς ήλιου-θάλασσας δέχονται πολύ περισσότερες απευθείας κρατήσεις στις ιστοσελίδες τους σε σχέση με το παρελθόν. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, είπε, έχει σημειωθεί αύξηση 20% στον αριθμό των ταξιδιωτών που προτιμούν να κάνουν απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο της επιλογής τους. Παράλληλα, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που επενδύουν στη δημιουργία επώνυμου προϊόντος, κατέγραψαν το 2021 αύξηση έως και 150% στην αξία των απευθείας κρατήσεων σε σχέση με το 2019.

Σε αυτή τη κατεύθυνση βοηθά σημαντικά η τουριστική εκπαίδευση. Στο MBA in Tourism and Hospitality Management του IST College, όπως τόνισε ο κ. Φιτέογλου, αναπτύσσονται θέματα e-tourism business development αλλά και άλλα μαθήματα που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να μπορέσουν να αυξήσουν το brand awareness της επιχείρησής τους. Θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν νέα αποτελεσματικά σχέδια δράσης μέσω στρατηγικών στα social media και χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του MBA in Tourism and Hospitality Management του IST College

Ο κ. Φιτέογλου αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του μεταπτυχιακού προγράμματος λέγοντας ότι το 2022, μέσα από την ανάπτυξη του κλάδου, θα χρειαστούν εξειδικευμένοι μάνατζερ και ηγέτες που να μπορούν να εποπτεύουν όλες τις λειτουργίες της τουριστικής επιχείρησης.

Το μεταπτυχιακό του IST College έχει στόχο την εφαρμογή των επιχειρηματικών αρχών και των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από industry experts και απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και σε όσους επιθυμούν να μπουν στο χώρο αυτό.

Εστιάζει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων και των στρατηγικών ικανοτήτων των στελεχών, την εφαρμογή και προώθηση της καινοτομίας, την αποτελεσματική διοίκηση ομάδων και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πάρουν εργαλεία και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να εντοπίζουν τις τάσεις των καταναλωτών.

Η διάρκειά του είναι 16 μήνες, και διεξάγεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, κάθε εβδομάδα, και ένα Σάββατο το μήνα, ενώ λειτουργεί χωρίς εξετάσεις γιατί δίνεται βαρύτητα στους επαγγελματίες. Η παρακολούθηση γίνεται δια ζώσης, εξ αποστάσεως αλλά και on demand. Επιπλέον, μαθήματα δεν διεξάγονται τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Το IST COLLEGE προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του Tornos News, το MBA in Tourism and Hospitality Management, με έκπτωση 30% στα δίδακτρα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν  αυτή την φόρμα επικοινωνίας, ώστε το IST να επικοινωνήσει μαζί τους για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 02/12 17:20

  Πώς η Praktiker αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο σύμμαχο των τουριστικών επιχειρήσεων

 2. 02/12 16:12

  Το WTTC παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην ιστορία, το αποτύπωμα του τουρισμού στο κλίμα

 3. 02/12 14:53

  Στο Κολοσσαίο με «οπώρες και θεάματα» - ποια ήταν τα ρωμαϊκά σνακ

 4. 02/12 14:27

  On the Beach: Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς των Βρετανών για ηλιόλουστες χειμερινές διακοπές - Στροφή στα all inclusive

 5. 02/12 14:27

  Αεροδρόμιο Αθήνας | -4,2% η επιβατική κίνηση το Νοέμβριο έναντι του 2019, -11,7% στο 11μηνο

 6. 02/12 14:22

  Η εποχή των φτηνών πτήσεων έχει τελειώσει

 7. 02/12 13:46

  Airbnb: Αυτές ήταν οι τάσεις στα ταξίδια το 2022 – Ποιές διακοπές προτιμούν οι ταξιδιώτες για το 2023

 8. 02/12 12:47

  Elaia Grove: Νέες πολυτελείς βίλες των Aria Hotels στην Καλαμάτα

 9. 02/12 12:39

  FTI | Τουρκία και Αίγυπτος οι κερδισμένοι του 2023, λόγω χαμηλών τιμών- Πιο ευάλωτα τα 3άστερα και 4άστερα

 10. 02/12 11:52

  Κίνα: Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην COVID δοκιμάζει τον ασιατικό γίγαντα – Παρέμβαση ΔΝΤ

 11. 02/12 11:47

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, θα τιμηθεί στο γκαλά της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη

 12. 02/12 11:05

  Ο γαστρονομικός τουρισμός στην Κέρκυρα- δράσεις προώθησης σε Ευρώπη και Αμερική

 13. 02/12 10:18

  Τουρισμός | Οι αεροπορικές αφίξεις Γερμανών στην Ελλάδα ξεπέρασαν στο 10μηνο τα επίπεδα του 2019

 14. 02/12 09:59

  Δήμος Αθηναίων | Φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

 15. 02/12 09:18

  H Panadvert δημιουργεί την εξαιρετική καμπάνια HIV για το ΟΝΟΜΑ Hotel στη Θεσσαλονίκη

 16. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 17. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

 18. 01/12 16:19

  Σε Συνέδριο - Έκθεση στη Ν. Κορέα η Ρόδος και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

 19. 01/12 16:16

  Νέα μαρίνα στο Μεγανήσι

 20. 01/12 15:47

  Χειμερινές διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού

 21. 01/12 14:10

  Τουρισμός | Hotelbeds: Οι 7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα παγκόσμια ταξίδια το 2023

 22. 01/12 13:50

  Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό δέντρο στο Rockefeller Centre (βίντεο)

 23. 01/12 13:39

  Γερμανικός τουρισμός | -42% οι κρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2023 έναντι του 2019

 24. 01/12 13:03

  ΕΟΤ Γερμανίας: Εκδήλωση στη Φρανκφούρτη για παρουσίαση Ελληνικών προορισμών

 25. 01/12 12:44

  Έρευνα GetYourGuide: Εμπειρίες με συναισθηματική αξία και ταξίδια τα δημοφιλέστερα δώρα των Γερμανών τα Χριστούγεννα

 26. 01/12 12:39

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/12

 27. 01/12 12:06

  Ο "τηλεφωνικός τουρισμός" συναρπάζει τους Τούρκους- Ταξίδια στη Γεωργία για φτηνότερα iPhone

 28. 01/12 12:03

  Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

 29. 01/12 11:55

  Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

 30. 01/12 11:22

  Aegean: Νέα σύνδεση Νιουκάστλ – Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 31. 01/12 11:18

  Συγχωνεύονται Air India και Vistara | Δημιουργείται ο κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ινδίας

 32. 01/12 11:03

  Tus Airways | Πτήσεις Αθήνα- Τελ Αβίβ και Λάρνακα- Ηράκλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

 33. 01/12 10:00

  Το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης XENIA

 34. 01/12 09:49

  WTTC | Ο τουρισμός πόλεων πρωτοστατεί στην παγκόσμια ανάκαμψη - Έρχεται λαμπρή 10ετία για τις πόλεις

 35. 01/12 08:51

  Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβάλλονται σήμερα στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

 36. 30/11 15:31

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Μήλου για το 2023

 37. 30/11 14:10

  Η Σαντορίνη στους 8 καλύτερους στον κόσμο για τα χειμερινά γαμήλια ταξίδια των Αμερικανών

 38. 30/11 13:57

  Rolls-Royce & easyJet αλλάζουν τις πτήσεις του μέλλοντος: Πρωτοποριακός κινητήρας εκμηδενίζει τις εκπομπές άνθρακα

 39. 30/11 13:57

  Παπαζάχος σε ΣΚΑΪ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος

 40. 30/11 13:54

  Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 41. 30/11 13:41

  Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο

 42. 30/11 13:34

  «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Νέα δυνατότητα υποβολής αιτήματος επαλήθευσης

 43. 30/11 13:32

  H Θεσσαλία φιλοξένησε τα μέλη της ECTAA και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

 44. 30/11 12:52

  Ξενοδοχεία: Αυτή είναι η στρατηγική που εκτοξεύει τα έσοδα, το loyalty και την ικανοποίηση πελατών

 45. 30/11 12:35

  Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι 5 υποψήφιες καλύτερες ταινίες για το «ευρωπαϊκό Όσκαρ» - Δείτε τα τρέιλερ

 46. 30/11 12:30

  EasyJet: Νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 47. 30/11 11:57

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα Airbnb στη Σαντορίνη 

 48. 30/11 11:50

  Κύπρος | Έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο resort της Ευρώπης με μεγαλοπρεπές καζίνο - Αλλάζει το τουριστικό προφίλ του νησιού

 49. 30/11 11:21

  Cruise.co.uk: Οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές το 2023 – «Θα είναι η χρονιά της κρουαζιέρας»

 50. 30/11 10:59

  Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

 51. 30/11 10:35

  Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τα τουριστικά γραφεία, με δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία

 52. 30/11 09:29

  Γερμανικός τουρισμός | Επανέρχεται δυναμικά το 2023 ο ιστορικός Neckermann - Ισχυρή παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα

 53. 30/11 09:15

  Εύβοια: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα - Διχογνωμία αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός

 54. 30/11 09:06

  Κικίλιας: Ενδιαφέρον της Flyadeal για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 55. 29/11 18:11

  Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

 56. 29/11 17:48

  Σ.Ζαχαράκη | Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

 57. 29/11 16:01

  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων

 58. 29/11 15:58

  WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό

 59. 29/11 15:50

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 60. 29/11 14:12

  ΕΤΑΔ | Ολοκληρώθηκε η θητεία του CEO Στέφανου Βλαστού

 61. 29/11 13:55

  ΕΕ: Αντίο στο «airplane mode» στις πτήσεις – Ελεύθερα κλήσεις, μηνύματα και διαδίκτυο μέσω 5G

 62. 29/11 13:33

  EasyJet: Εκτοξεύεται η ζήτηση των Βρετανών για τις περιόδους αιχμής παρά την ακρίβεια

 63. 29/11 13:17

  Conde Nast Traveller | Η Αθήνα καλύτερος οικονομικός city break προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

 64. 29/11 12:51

  Συνέδριο ECTAA: «Το μέλλον των πακέτων διακοπών βρίσκεται σε κίνδυνο»

 65. 29/11 12:23

  LLM: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ιστιοπλοΐα

 66. 29/11 12:06

  Θαλάσσιος τουρισμός: Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το γιώτινγκ στην Αθήνα

 67. 29/11 11:41

  «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη

 68. 29/11 11:16

  Επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη 3.000 ανέργων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 69. 29/11 11:06

  «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο»: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα αγριολούλουδα της Κρήτης και τους «προστάτες» τους

 70. 29/11 10:40

  Κωνσταντινούπολη | Στα ύψη τα ενοίκια λόγω εκτίναξης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

 71. 29/11 09:54

  Η Ε.Ξ. Ρόδου παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «Χτίζοντας ένα θαύμα»

 72. 29/11 09:34

  Jet2.com | Περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι από το Stansted προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

 73. 29/11 09:20

  Το Κ2Β – Business empowerment by Kotsovolos πρωταγωνίστησε στη φετινή έκθεση ΧΕΝΙΑ

 74. 29/11 09:07

  Β.Κικίλιας | Συμφωνία για επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

 75. 28/11 16:44

  «Reimagining success» | Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ

 76. 28/11 16:28

  O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

 77. 28/11 15:46

  Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

 78. 28/11 15:42

  Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!

 79. 28/11 15:25

  Τουρισμός φυλακών: Ιστορικό ενδιαφέρον ή νοσηρή περιέργεια;

 80. 28/11 15:17

  Οι Ισραηλινοί πρώτη εθνικότητα σε κρατήσεις την εορταστική περίοδο στην Αθήνα

 81. 28/11 14:00

  Διαδικτυακές πλατφόρμες: Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας για έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο

 82. 28/11 13:08

  Eurocontrol: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη SKY express - Aύξηση 162% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019

 83. 28/11 12:55

  Τουρισμός: Τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών δίνουν γερές δόσεις ανάσας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία

 84. 28/11 12:30

  WTTC | 6 στους 10 ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν με αειφόρο τρόπο

 85. 28/11 11:01

  Booking.com | Σήμανση τριών επιπέδων για τα τουριστικά καταλύματα με βιώσιμες πρακτικές

 86. 28/11 10:55

  Ο Βασίλης Κικίλιας στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στο Ριάντ

 87. 28/11 10:39

  Δήμος Αθηναίων: Λαμπερά Χριστούγεννα και ατμόσφαιρα γιορτής σε όλη την Αθήνα

 88. 28/11 10:29

  Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

 89. 28/11 10:25

  Οι χειρότεροι επιβάτες αεροπλάνου σύμφωνα με μια αεροσυνοδό

 90. 28/11 10:18

  Ο μαζικός τουρισμός οφείλει να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερους δείκτες

 91. 28/11 09:57

  Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023

 92. 28/11 09:10

  O ταξιδιώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την άυλη εμπειρία που θα αποκομίσει στον προορισμό

 93. 27/11 17:34

  Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

 94. 27/11 17:23

  Κρήτη | Οι Γερμανοί μετατρέπουν τη Μεσσαρά σε… πλατφόρμα Airbnb

 95. 27/11 17:16

  Οι Περιφερειάρχες της χώρας στην ακριτική Ρω και στο Καστελόριζo

 96. 27/11 17:09

  ΣΕΤΚΕ | Η «νέα πρόταση στη διαμονή» με 3 Δράσεις και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία στα μικρά καταλύματα

 97. 27/11 12:48

  Κύπρος | Κλειδί για το 2023 η προσέλκυση τουρισμού από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής

 98. 27/11 11:59

  10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ | Κοινό αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της ξενοδοχίας - Η αποχώρηση από τα κοινά του κ.Ρέτσου

 99. 27/11 10:56

  Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

 100. 27/11 10:54

  Βασίλης Κικίλιας: Επέκταση της σεζόν από το Καστελόριζο μέχρι την Αθήνα