Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών: πρωτοβουλία για να σταματήσει το όργιο των παράνομων ξεναγήσεων

Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών: πρωτοβουλία για να σταματήσει το όργιο των παράνομων ξεναγήσεων

Το ζήτημα των παράνομων ξεναγήσεων αναδείχθηκε από το tornosnews πέρυσι με εκτενή ρεπορτάζ, με την προσδοκία ότι θα τεθεί φραγμός σε ένα φαινόμενο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο ως προς την φοροδιαφυγή και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται τουριστικά γραφεία και νόμιμοι ξεναγοί, αλλά και τη δυσφήμιση, που υφίσταται ο ελληνικός τουρισμός από δήθεν ξεναγήσεις ατόμων που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Το φαινόμενο, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Κρίτων Πιπέρας, συνεχίζεται και φέτος, χωρίς κανείς αρμόδιος να ενδιαφέρεται να βάλει τάξη. Πλέον θα πρέπει οι θεσμικοί φορείς, όπως είναι ο ΣΕΤΕ και ο ΗΑΤΤΑ, να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να θεσπισθούν πιο συγκεκριμένοι κανονισμοί, αυστηρές ποινές και έλεγχοι για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που παρατηρείται καθημερινά ακόμη και στο πιο τουριστικό σημείο της Ελλάδας, την Ακρόπολη!

Ιδού η καταγγελία του κ.Πιπέρα:

"Χτες με συναδέλφους βγήκαμε πάλι για τους παράνομους καί βρήκαμε τον γνωστό αμερικάνο, με τον οποίο καταλήξαμε στο τμήμα για καταγγελία.

Διακόπηκε βέβαια η ξεναγησή του, και στο τμήμα τού παραδόθηκε καί η επιστολή που του είχε σταλεί από το υπουργείο Τουρισμού τόν Οκτώβρη, αλλά δεν είχε παραδοθεί γιατί η διεύθυνση που είχε δηλώσει δεν υπήρχε(!). Την ίδια διεύθυνση δήλωσε βέβαια και τώρα, αν και ενημέρωσα τους αστυνομικούς για τό θέμα και ζήτησα από το υπουργείο να στείλει με φάξ την απάντηση των αστυνομικών που είχαν αναλάβει την επίδοση της επιστολής.

Παρ όλα αυτά, οι αστυνομικοί δε θεώρησαν μεμπτό το γεγονός ότι είχε δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας! Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι ό αξιωματικός υπηρεσίας είπε στον αμερικάνο ότι απαγορεύεται νά ξεναγεί (ούτε λόγος γιά επιβολή προστίμου βέβαια), απαγορεύεται ακόμα και να περπατάει και να μιλάει με γκρούπ τουριστών, όταν εκείνος ρώτησε αν μπορεί να συνοδεύει ένα γκρούπ σε ξεναγό και να το παραδώσει σέ κείνον (η καινούργια δικαιολογία που έλεγε, όταν οι άλλες δικαιολογίες τελείωσαν(ότι δεν ξεναγεί, τους δίνει πληροφορίες, ότι είναι φίλοι του, ότι το κάνει εθελοντικά κλπ)-χάρη στο ταχύρρυθμο που δουλέυει μαζί τους- ήταν επίσης αρνητική, του είπα ότι αν υπάρχει ξεναγός αναλαμβάνει ο ίδιος καί αυτός δεν έχει καμιά δουλειά να βρίσκεται εκεί.

Στο τέλος ζήτησε συγνώμη (!), είπε ότι αυτός έκανε αυτό που του είπε τό γραφείο (ποιό γραφείο κανείς δε ρώτησε) και έφυγε. Στη συνέχεια πήγα στό υπουργείο καίι κατέθεσα την καταγγελία και ζήτησα ραντεβού μέ την κυρία Κουντουρά γιά να συζητήσουμε ακριβώς το θέμα και τίς λύσεις (με αυστηρότερη νομοθεσία καί ελέγχους). Είδομεν".

Οι δήθεν "δωρεάν" ξεναγήσεις

Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο των παράνομων ξεναγήσεων είναι έντονα διαδομένο και σε διάφορους "εθελοντές", που απαιτούν όμως "μπουρμπουάρ" για την "δωρεάν" ξενάγηση. Το ζήτημα αυτό απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Πιστοποποημένων Ξεναγών (FEG)

Η FEG έχει εκφράσει τις διαμαρτυρίες της για τις λεγόμενες “δωρεάν περιηγήσεις” από το 2009, όταν οι εκδρομές αυτές άρχισαν να διαφημίζονται από το διαδίκτυο, social media, κ.λπ.Πρόκειται για ξεναγήσεις με τα πόδια, που δεν διοργανώνονται από πρακτορείο ταξιδίων ή ταξιδιωτικό πράκτορα και πραγματοποιούνται από ανειδίκευτα και μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, τα οποία στο τέλος της περιοδείας ζητούν από τους μετέχοντες tips.

Αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την Ευρώπη, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ρυθμίσεις που ισχύουν σε κάθε χώρα για το επάγγελμα του ξεναγού και του ταξιδιωτικού πράκτορα. Αποτέλεσμα είναι οι ξεναγοί να βλέπουν καθημερινά στους δρόμους 50-60 άτομα να καθοδηγούν “δωρεάν” ομάδες ταξιδιωτών, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί επαγγελματίες ξεναγοί είναι άνεργοι και πολλά ταξιδιωτικά γραφεία κινδυνεύουν να κλείσουν.

Αυτές οι "δωρεάν ξεναγήσεις" συνήθως προγραμματίζεται να ξεκινήσουν σε ένα ορισμένο σημείο συνάντησης σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να τους ενώσει χωρίς προηγούμενη κράτηση ή κοινοποίηση προς τον διοργανωτή.

Η FEG έχει οργανώσει μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για το θέμα αυτό, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των συλλόγων μελών της το 2010 στις Βρυξέλλες, όταν καταγγέλθηκαν ξεναγήσεις από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα που δρουν στις χώρες τους, αγνοώντας τα ισχύοντα στην ΕΕ ή τις εθνικές νομοθεσίες.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία:

** Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το άτομο που οργανώνει ή καθοδηγεί την περιοδεία έχει οποιαδήποτε επαγγελματική άδεια ή τα ανάλογα προσόντα. Συνεπώς, δεν υπάρχει εγγύηση  για την  ποιότητα ή το επίπεδο της περιοδείας.

** Υπάρχει θέμα σε σχέση με τα πρότυπα των συναλλαγών και της διαφάνειας. Οι εκδρομές διαφημίζονται ως «δωρεάν», αλλά στην πράξη ζητούνται tips από τους συμμετέχοντες, παραπλανώντας τους καταναλωτές για το “δωρεάν”.

** Οι εκδρομές αυτές εγείρουν διάφορα νομικά ζητήματα σε σχέση με το εισόδημα από τα πρόσωπα, που οργανώνουν και διεξάγουν τις εκδρομές. Δηλώνεται στην εφορία το εισόδημα; Πληρώνουν φόρο γι αυτό; Εχουν άδεια εργασίας; Έχουν νομικό δικαίωμα να ζητούν tips; Καταβάλουν ασφάλιση; Έχουν ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης; Έχουν νόμιμη άδεια να εμπορεύονται στους δρόμους;

** Υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια. Τα πρόσωπα που καθοδηγούν τις εκδρομές έχουν οποιαδήποτε εκπαίδευση στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας; Έχουν εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες;

 ** Η εικόνα του ειδικευμένου ξεναγού κινδυνεύει να επηρεασθεί αρνητικά από τη συμπεριφορά των αναρμόδιων προσώπων που λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πρότυπα ποιότητας και εμπορίας, ενώ μόνο ισχυρίζονται ότι είναι «tourguides".

** Οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς δεν μπορούν να διακρίνουν ποιες περιηγήσεις είναι νόμιμες ή παράνομες και, ω εκ τούτου, αμαυρώνεται η εικόνα των ξεναγήσεων, όταν δεν τηρούνται τα πρότυπα ποιότητας και των εμπορικών κανονισμών.

** Όταν οι εν λόγω «δωρεάν περιηγήσεις" πραγματοποιούνται μέσα ή σε κοντινή απόσταση από ιστορικούς τόπους και μνημεία, επιβαρύνουν τους χώρους αυτούς, καθώς συχνά έχουν μεγάλες ομάδες περιηγητών, ενώ πραγματοποιούνται ταυτόχρονα πολλές εκδρομές, έχοντας πλήρη έλλειψη διαχείρισης και ελέγχου των ομάδων και των χώρων.

** Αυτές οι εκδρομές υποβαθμίζουν τον ευρέως συμφωνημένο στόχο της προσπάθειας με στόχο την αύξηση της ποιότητας, τα πρότυπα και τη βιωσιμότητα στο πλαίσιο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και την επιθυμία για τη δημιουργία βιώσιμης απασχόλησης για τους νέους. Η λειτουργία αυτών των "δωρεάν ξεναγήσεων" κάνουν ακόμη πιο δύσκολη για τους νέους ανθρώπους που είναι - μέσα από τα εκπαιδευτικά προσόντα και την επαγγελματική κατάρτιση - αναζήτηση βιώσιμης απασχόλησης ως εξειδικευμένοι ξεναγοί. Οι προσπάθειές τους υπονομεύονται σοβαρά από το φαινόμενο των «δωρεάν περιηγήσεων".

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Η FEG προτείνει τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:

1.Τα “Free Tours” πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο των αρμόδιων αρχών στις χώρες για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι νόμοι.

2.Σε όποιες χώρες επιτρέπονται αυτές οι “δωρεάν ξεναγήσεις” πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των ξεναγών, που αναφέρονται παραπάνω και να επιβάλλονται κυρώσεις, όπως π.χ. έχει γίνει στη Μαδρίτη όπου μέχρις ενός σημείου απαγορεύονται, ενώ στην Πράγα επιβάλλονται πρόστιμα.

3.Οι δυνητικοί καταναλωτές θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με την αλήθεια για το «δωρεάν ξεναγήσεις", χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πηγές στο Διαδίκτυο, π.χ. Facebook, το Twitter, το Tripadvisor, κλπ

4.Οι οργανώσεις τουρισμού, οι τοπικές αρχές, οι φορολογικές αρχές, οι εμπορικές οργανώσεις, οι οργανώσεις καταναλωτών, τα συνδικάτα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι διοργανωτές ταξιδίων οφείλουν να συστρατευθούν σε αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να προστατεύσουν την εικόνα ενός προορισμού και τη νόμιμη λειτουργία των αδειοδοτημένων εταιρειών και των καταρτισμένων επαγγελματιών στο έδαφός τους, σύμφωνα με το νόμο.

Η FEG εχει ενημερώνει όλες τις σχετικές ευρωπαϊκές αρχές και οργανώσεις για το φαινόμενο αυτό.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/06 17:44

  ΣΕΤΚΕ | Άλυτο το πρόβλημα της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου στα μη κύρια καταλύματα

 2. 30/06 17:39

  Πράσινοι σταθμοί φόρτισης EV Loader στα ξενοδοχεία Skiathos Palace και Alkyon

 3. 30/06 17:34

  Λάμψα | Έκτακτη επιβράβευση ύψους 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων της

 4. 30/06 15:17

  B.Κικίλιας: Πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Ναύπακτο

 5. 30/06 15:12

  «Crete, Sense the authentic culture» | Το νέο σποτ για τον πολιτισμό της Κρήτης στο History Channel και το National Geographic

 6. 30/06 14:57

  Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟT

 7. 30/06 14:51

  Ξενοδοχεία | Partnership Circle Award για το 2021 στην Domes Resorts από τη Marriott International

 8. 30/06 14:46

  Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων!

 9. 30/06 13:05

  Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

 10. 30/06 12:52

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου (έκταση και κατάστημα) στις Αλυκές Αναβύσσου

 11. 30/06 12:29

  Tα τουριστικά έσοδα μπορεί να φτάσουν φέτος τα 20 δισ.ευρώ- Οι λύσεις στα προβλήματα των ξενοδοχείων

 12. 30/06 11:57

  H Xenia 2022 ετοιμάζει την πιο εντυπωσιακή της διοργάνωση

 13. 30/06 11:53

  Νοσταλγία! Οι διακοπές περνούν σε εποχή... πουριτανισμού;

 14. 30/06 11:14

  Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο καλεί τους επιβάτες να φτάνουν 4 ώρες πριν την πτήση

 15. 30/06 11:00

  Τουρισμός | Πόσο η ακρίβεια θα επηρεάσει τις πτήσεις στην Ευρώπη; - προβληματισμός στο συνέδριο του ACI Europe

 16. 30/06 10:46

  Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αττάλειας - πάνω από 4 εκατ. τουρίστες το α' εξάμηνο

 17. 30/06 10:22

  Στο έλεος του χάους στα γερμανικά αεροδρόμια | Αναμένονται εργαζόμενοι από την Τουρκία και άλλες χώρες

 18. 30/06 10:06

  Η Κομισιόν προτείνει την απαγόρευση των θερμαινόμενων προϊόντων αρωματισμένου καπνού

 19. 30/06 10:05

  Holiday Extras | Η μεγάλη πλειονότητα των ταξιδιών από το Ην. Βασίλειο διεξάγονται κανονικά παρά το «χάος»

 20. 30/06 09:40

  Τουρισμός | Χωρίς ουρές πλέον η είσοδος των Βρετανών στα ισπανικά αεροδρόμια

 21. 30/06 08:59

  Οικισμός παραθεριστικής κατοικίας, με δυναμικότητα 330 ατόμων, στον Δήμο Μεσσήνης

 22. 30/06 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Μύκονο

 23. 29/06 16:37

  Γερμανικός Τύπος | «Απλησίαστες οι διακοπές στην Ελλάδα»- Πόσο ακρίβυναν τα ξενοδοχεία

 24. 29/06 16:27

  Ελληνο-Κινεζική εκδήλωση για τον πολιτιστικό τουρισμό σε δημοφιλείς αρχαίες πόλεις - Το παράδειγμα της Πλάκας

 25. 29/06 14:23

  Όμιλος Sani/Ikos | Tα Sani Dunes και Ikos Aria παράδειγμα στην έκθεση της Deloitte για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος

 26. 29/06 13:53

  Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

 27. 29/06 13:26

  Η Lufthansa δεν είναι πλέον πεντάστερη

 28. 29/06 13:17

  Οι «Αντιγονισμοί» συνεχίζονται στην Πειραιώς 260

 29. 29/06 12:55

  Γ,Τάσιος | Υπερηφάνεια για την Αρναία, που επελέγη στον διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

 30. 29/06 12:52

  Γιούλα Μπούνταλη Άνοιξη | Τέσσερις μαθήτριες στο κυνήγι της δικής τους Άνοιξης

 31. 29/06 12:45

  Β. Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, αν και δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας

 32. 29/06 12:32

  Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου

 33. 29/06 12:18

  Στήριξη του τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου | Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

 34. 29/06 12:02

  Η Σαρδηνία επιβάλλει ποινές στους τουρίστες που κλέβουν άμμο από τις παραλίες

 35. 29/06 11:46

  Η Airbnb απαγορεύει μόνιμα όλα τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της

 36. 29/06 11:42

  700 ακυρώσεις πτήσεων και από την Swiss στο θερινό πρόγραμμα

 37. 29/06 11:11

  The Port Square Hotel | Το νέο ξενοδοχείο, που άνοιξε δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά

 38. 29/06 10:52

  Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την προκλητική τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας

 39. 29/06 10:39

  ΕΟΤ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών πρακτόρων με τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία

 40. 29/06 09:58

  Παράταση για τη συμμετοχή Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εταιριών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

 41. 29/06 09:08

  Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για 3 νέα ξενοδοχεία

 42. 29/06 08:56

  Φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

 43. 28/06 20:42

  Στρατηγική συνεργασία Emirates και SKY express

 44. 28/06 16:16

  Ά Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

 45. 28/06 15:22

  TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

 46. 28/06 13:22

  Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες

 47. 28/06 12:56

  TUI: Σε αναζήτηση επιπλέον χωρητικότητας στην Ελλάδα – "Γεμίζουν Κως και Ρόδος, τα last minute ακριβαίνουν"

 48. 28/06 12:41

  Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean

 49. 28/06 12:40

  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Lionel Bringuier – Mischa Maisky Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ

 50. 28/06 12:26

  Airbnb: Οι 5 νέες τάσεις που αλλάζουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2022

 51. 28/06 12:09

  Ένα σπουδαίο θεατρικό γεγονός θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια!

 52. 28/06 11:51

  Προβολή της Τήνου στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας

 53. 28/06 11:44

  Διεθνής διαγωνισμός για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων - Περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

 54. 28/06 11:42

  EF Go Ahead Tours: Εκπτωτικά προγράμματα για Ελλάδα μέχρι το 2024

 55. 28/06 11:37

  Γερμανία | Γυμνισμός μεταξύ αποδοχής και ...ντροπής

 56. 28/06 11:22

  Αγροτουρισμός | Ζαχαράκη: Η Ελλάδα, στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Village”, με τρεις υποψηφιότητες»

 57. 28/06 11:17

  Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

 58. 28/06 10:24

  Τουρισμός | Έρευνα: Η τεχνολογία ανέπαφων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία θα μειώσει δραστικά το προσωπικό

 59. 28/06 10:13

  Μια μουσική περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας

 60. 28/06 10:01

  Φεύγει από τη Ρωσία και η αλυσίδα Intercontinental

 61. 28/06 09:52

  Μια γκροτέσκα δίκη εξετάζει όλες τις μορφές του κακού

 62. 28/06 09:27

  Μια διήμερη «μάχη» με πολύ χορό και ελεύθερη είσοδο

 63. 28/06 08:22

  Επενδύσεις | Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στο Πήλιο και για ίδρυση νέου στο Ηράκλειο

 64. 28/06 08:15

  Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 65. 27/06 18:29

  Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι νέες αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 66. 27/06 16:26

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση συγκέντρωσης Fairfax/ Grivalia

 67. 27/06 16:14

  Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

 68. 27/06 16:00

  Ξενοδοχεία Αθήνας- α' 5μηνο | Παρέμεινε η υστέρηση των επιδόσεων έναντι του 2019

 69. 27/06 15:31

  FedHATTA: Επαναληπτική συνάντηση φορέων με την Aegean Air

 70. 27/06 14:47

  ΗΠΑ: Εταιρίες-κολοσσοί θα καλύπτουν το κόστος ταξιδιών των εργαζομένων τους για αμβλώσεις

 71. 27/06 14:20

  H Celebrity Cruises γιορτάζει την επιστροφή όλου του στόλου της στις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο

 72. 27/06 13:29

  Φέτος πάμε (και ξαναπάμε) Επίδαυρο! | Επέκταση των εκπτωτικών εισιτηρίων και προσφορών μέχρι 30 Ιουνίου!

 73. 27/06 13:28

  Το hyper-connectivity μεταμορφώνει τον ταξιδιωτικό κλάδο

 74. 27/06 13:14

  Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο... στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

 75. 27/06 12:16

  Οι ταξιδιώτες Gen Z αναζητούν στις διακοπές τους καλό περιεχόμενο για τα social media

 76. 27/06 11:33

  Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

 77. 27/06 10:50

  Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία

 78. 27/06 10:48

  Ισπανικά ξενοδοχεία: Εφοδιαστική αλυσίδα και ενέργεια εκτοξεύουν το κόστος κατά 30%

 79. 27/06 10:10

  Τουρισμός | Το κόστος διαμονής καθορίζει τον προορισμό διακοπών των Βρετανών- πρώτη επιλογή τo all-inclusive

 80. 27/06 09:42

  Τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις | Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 81. 27/06 09:22

  Αεροπορία μηδενικών εκπομπών | Η Κομισιόν δρομολογεί νέα συμμαχία για υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αεροσκάφη

 82. 27/06 07:22

  13η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο

 83. 26/06 11:44

  Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα;

 84. 26/06 11:25

  Eγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Σπάρτη

 85. 26/06 11:18

  Β.Κικίλιας | Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η τουριστική κίνηση

 86. 26/06 11:16

  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αφάντου προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων

 87. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 88. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 89. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 90. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 91. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 92. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 93. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 94. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 95. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 96. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019

 97. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 98. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 99. 24/06 12:25

  Β. Κικίλιας | Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 100. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel