Απόστολος Τζιτζικώστας: Νέοι προορισμοί, 12μηνος και εναλλακτικός τουρισμός στην Ευρώπη

Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός συμμετείχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε σειρά επαφών στο περιθώριο του Φόρουμ, ενώ συμμετείχε σε τρεις σημαντικές εκδηλώσεις ως κεντρικός ομιλητής: για το Μέλλον του Τουρισμού, για το Μέλλον της Ηλεκτροκίνησης και για το Μέλλον των Αεροδρομίων και της Αεροπλοΐας.
Τουρισμός
Στο πάνελ για τον Τουρισμό, την πρώτη ημέρα του Φόρουμ, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό τουρισμό σε δυο άξονες: Τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη στήριξη του βιώσιμου τουρισμού με ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, καθώς και την προώθηση από την ΕΕ συνεργασιών και μηχανισμών στον τουριστικό τομέα ώστε να επιτευχθεί η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ΕΕ προβλέπει αριθμό ρεκόρ στις τουριστικές διανυκτερεύσεις το 2024. Ο αριθμός διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ πέρσι ανήλθε σε 3 δισεκατομμύρια εκ των οποίων 48% διεθνείς και 52% εγχώριες διανυκτερεύσεις, οι οποίες συνολικά αυξήθηκαν κατά 53,4 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2023.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία τουριστική υπερδύναμη καθώς είναι πρώτη σε αφίξεις τουριστών παγκοσμίως. Επισήμανε δε, πως είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ υπάρχει Επίτροπος για τον τουρισμό γεγονός που αποδεικνύει τον κομβικό ρόλο του στην ανάπτυξη. Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι οι επιδόσεις στον τουρισμό έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και συνιστούν σημαντικό επίτευγμα. «Το αποτέλεσμα αυτής της επίδοσης είναι η ενίσχυση των 3 εκατομμυρίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ευρωπαϊκό τουρισμό και η στήριξη των 20 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Επίτροπος σημείωσε επίσης ότι «ο τουρισμός μπορεί να επενδύσει στην αξιοποίηση νέων προορισμών, στη δωδεκάμηνη διάρκεια και σε εναλλακτικές μορφές, ώστε οι ροές να είναι πιο ισορροπημένες, τα οφέλη να φτάσουν σε περισσότερες περιοχές και να μειωθούν οι πιέσεις σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες, ειδικά στα θέματα της στέγασης, αλλά και στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτές τις πιέσεις τις λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη ως αρμόδιος Επίτροπος στην αναπτυξιακή διαδικασία του τουρισμού. Χρειαζόμαστε ισορροπία, ώστε να μην μετατραπούν οι επιτυχίες του τουρισμού σε εφιάλτη για τους προορισμούς μας, για τις τοπικές κοινωνίες και την πολιτιστική κληρονομιά. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα χρειάζεται συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.
Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργαζόμαστε για μια σύγχρονη, φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική για τον βιώσιμο τουρισμό. Επίσης συνδράμουμε τα Κράτη Μέλη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων όπως για παράδειγμα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπου η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πιέσεων στέγασης στα τουριστικά κέντρα αιχμής. Επίσης συγκεντρώνοντας τα δεδομένα του τουρισμού σε κάθε προορισμό θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να προβλέψουν τις ροές των επισκεπτών, αλλάζοντας έτσι πλήρως τη διαχείριση των προορισμών».
Ο Επίτροπος ανέλυσε την τουριστική στρατηγική της Ευρώπης και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ των οποίων:
-Ο «χάρτης μετάβασης του ευρωπαϊκού τουρισμού», που ως στόχο έχει να εφαρμόσει τις αρχές της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης στον τουριστικό τομέα.
-Η «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τον Τουρισμό 2030», που έχει στόχο την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τις κοινές δράσεις στον τουρισμό ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ.
-Η αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού και δυναμικού με δεξιότητες, η έλλειψη ψηφιοποίησης στις τουριστικές επιχειρήσεις και η ανάγκη να αναδειχθεί συνολικά η Ευρώπη ως μοναδικός, ασφαλής και βιώσιμος τουριστικός προορισμός. Επειδή η συνάφεια με τις μετακινήσεις είναι προφανής, ήδη αναλάβαμε πρωτοβουλίες για κοινά δικαιώματα για τους επιβάτες σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα ενιαίας ψηφιακής κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων στις πολυτροπικές μεταφορές και για διευκόλυνση στις διασυνοριακές ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος σύντομα θα συμμετέχει σε εκτενή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους. Διαβούλευση που θα περιλαμβάνει και τους νέους, με την πρώτη συζήτηση να γίνεται στη Θεσσαλονίκη στις 21 Φεβρουαρίου.
Αυτοκινητοβιομηχανία
Στη συζήτηση για την Ηλεκτροκίνηση, κατά τη δεύτερη μέρα του Φόρουμ, ο Επίτροπος υπογράμμισε την κρισιμότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ευρώπη, τόσο οικονομικά, αφού αντιπροσωπεύει πάνω από το 7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, όσο και κοινωνικά, αφού στον κλάδο απασχολούνται πάνω από 13 εκατομμύρια εργαζόμενοι.
«Το ευρωπαϊκό συμφέρον είναι ξεκάθαρα να προστατεύσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της. Ο κόσμος όμως αλλάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές για να συνεχίσει η ΕΕ να κατέχει ηγετική θέση τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης. Δεν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μεταβαίνουμε σε οχήματα μηδενικών εκπομπών. Υπάρχουν στόχοι για σταδιακά υψηλότερα μερίδια ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Η μετάβαση σε καθαρότερα οχήματα είναι αναπόφευκτη.
Όσο πιο γρήγορα την πετύχουμε τόσο πιο ανταγωνιστικοί θα γίνουμε. Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη και τα εμπόδια επίσης πολλά. Έχουμε όμως συγκεκριμένους στόχους και ήδη κάνουμε πρόοδο. Κάνουμε βήματα όπως με τη νέα νομοθεσία για τους πράσινους εταιρικούς στόλους, τον νέο κανονισμό για τις μπαταρίες, τον νόμο για μηδενικές καθαρές εκπομπές για τη βιομηχανία, τον νόμο για τις πρώτες ύλες, το σχέδιο δράσης για τα δίκτυα και το σχέδιο βιομηχανικής δράσης της ΕΕ για τον κλάδο. Πιστεύω πραγματικά ότι οι κοινές αυτές πρωτοβουλίες είναι ικανές να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη νέα εποχή, αλλά και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Αναφερόμενος στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης στις δυο σημαντικές κατηγορίες οχημάτων και στις πολιτικές της ΕΕ, ο Επίτροπος επισήμανε ότι είναι καίριας σημασίας τα ηλεκτρικά ελαφρά οχήματα να γίνουν πιο οικονομικά και ήδη εντός του έτους θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα ευρωπαϊκά οχήματα κάτω των 25.000 ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη επεξεργάζεται νομοθετική πρόταση για την υιοθέτηση κινήτρων ειδικά για τα εταιρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών. Για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα στόχος είναι τα οχήματα μηδενικών εκπομπών να ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές ανάγκες των φορέων εκμετάλλευσης με ανταγωνιστικό κόστος έναντι των παραδοσιακών ντιζελοκίνητων.
«Σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση συμβαίνει ήδη γρήγορα. Για παράδειγμα, ένα στα τρία νέα αστικά λεωφορεία που ταξινομήθηκαν στην ΕΕ το 2024 ήταν ηλεκτρικά. Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και για την ανάπτυξη φορτηγών και πούλμαν μεγάλων αποστάσεων μηδενικών εκπομπών. Και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να το πετύχουμε, όπως για παράδειγμα η οδηγία για το ευρωπαϊκό σήμα τέλους κυκλοφορίας, η προτεινόμενη αναθεώρηση της οδηγίας για το βάρος και τις διαστάσεις των οχημάτων και η προτεινόμενη αναθεώρηση της οδηγίας για τη φορολογία της ενέργειας».
Ο Επίτροπος σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε επαρκείς υποδομές επαναφόρτισης και ανεφοδιασμού για να εξυπηρετήσουμε τον αυξανόμενο αριθμό οχημάτων μηδενικών εκπομπών στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Στα ελαφρά οχήματα, η ανάπτυξη υποδομών επαναφόρτισης προχωράει πιο γρήγορα από την παραγωγή των οχημάτων και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την καλύτερη κατανομή των υποδομών σε όλη την ΕΕ.
Ωστόσο, πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα βήματα στις υποδομές για τα βαρέα οχήματα και γι’ αυτό προβλέπεται να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, η οποία έρχεται να προστεθεί στα 1,2 δισ. ευρώ που ήδη έχουν δεσμευτεί για τις υποδομές επαναφόρτισης από το 2022. Είναι όμως αναγκαίο να υιοθετηθούν αντίστοιχες πολιτικές κινήτρων και από τα Κράτη Μέλη, όπως για παράδειγμα στη φορολογική μεταχείριση των ηλεκτρικών οχημάτων».
Όπως ανακοίνωσε άλλωστε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen στις 30 Ιανουαρίου αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος για το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να αναλαμβάνει την κατάρτιση του σχεδίου δράσης της Κομισιόν για τον κλάδο. «Θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο δράσης, που απαντάει στις σύγχρονες προκλήσεις και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της σημαντικής αυτής βιομηχανίας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Επίτροπος.
Αεροπλοΐα
Στη συζήτηση για το Μέλλον των Αεροδρομίων και της Αεροπλοΐας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τα τεράστια οφέλη για την οικονομία της Ευρώπης από τον κλάδο των αερομεταφορών και την ανάγκη να αποκτήσει ο κλάδος προοπτική με τη μετάβασή του στα βιώσιμα καύσιμα.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Επίτροπος αναφέρθηκε στον κανονισμό ReFuelEU για τις αερομεταφορές, που ενισχύει την παραγωγή και χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για πιο καθαρές αερομεταφορές.
«Ενθαρρύνουμε την αεροπορική βιομηχανία να επενδύσει στα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και να απαλλαγεί από τις εκπομπές άνθρακα. Η ευθύνη της μείωσης των εκπομπών είναι ευθύνη όλων μας. Με τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μπορούμε να επιτύχουμε καθαρότερες, πιο πράσινες και ταυτόχρονα πιο ανταγωνιστικές αερομεταφορές κι αυτός είναι παγκόσμιος στόχος. Σε ό,τι μας αφορά έχουμε σαφές μακροπρόθεσμο όραμα για τις αερομεταφορές και σαφείς κανόνες από σήμερα έως το 2050. Οι στόχοι μας είναι εφικτοί, παρότι τολμηροί.
Επίσης, υποστηρίζουμε τη βιομηχανία να επενδύσει σε πρωτοποριακές τεχνολογίες, που θα οδηγήσουν σε αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της ενεργειακής επανάστασης. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά απαιτούνται περισσότερες επενδύσεις για να πετύχουμε τους στόχους για τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μετά το 2035, αλλά και για να πετύχουμε την αύξηση της παραγωγής συνθετικών αεροπορικών καυσίμων. Ο τομέας έχει μπροστά του 25 χρόνια για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τώρα είναι ο καιρός για να κάνει την αρχή. Είναι ευκαιρία, διότι οι ενισχύσεις και τα οικονομικά κίνητρα που παρέχονται σε αυτή τη διαδικασία είναι εξαιρετικά δελεαστικά για όλους τους εμπλεκομένους. Στο επενδυτικό σχέδιο βιώσιμων μεταφορών που εκπονούμε τα βιώσιμα καύσιμα έχουν κομβικό ρόλο. Η συνέπεια στην πορεία αυτή που έχουμε χαράξει δίνει μέλλον στις αερομεταφορές και θα οδηγήσει σε σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, ενώ ενισχύει συνολικά την ανάπτυξη και την ευημερία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος.
Επαφές
Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Τζιτζικώστας είχε συναντήσεις και επαφές με μια σειρά από αξιωματούχους και εκπροσώπους φορέων των κλάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.
Μεταξύ αυτών με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte, τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb, τον Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Fatih Birol, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Volvo Cars» Jim Rowan, την Αντιπρόεδρο της «BP» Giulia Chierchia, καθώς και με στελέχη του τουρισμού, αεροπορικών εταιρειών και αυτοκινητοβιομηχανιών από όλο τον κόσμο.
07/02 17:15
SEAJETS- Μ. Ηλιόπουλος: Στηρίζουμε τη Σαντορίνη, με ευθύνη και ευγνωμοσύνη
07/02 17:09
ΣΥΡΙΖΑ | "Σεισμό" προκαλεί η κυβερνητική υποκρισία για το Σαρακήνικο
07/02 17:05
H Όλγα Κεφαλογιάννη στη HORECA | Η Ελλάδα έχει εμπειρία στη διαχείριση φυσικών φαινομένων
07/02 14:20
FedHATTA: «Άνοιγμα» των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων στην αγορά του Ιράν
07/02 13:56
Οι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν τις πωλήσεις για Σαντορίνη
07/02 13:50
07/02 13:40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαντορίνη - Να προστατεύσουμε την τουριστική φήμη του νησιού
07/02 13:30
Λίνα Μενδώνη: Σύσκεψη για την προστασία των αρχαιοτήτων σε Σαντορίνη- Κυκλάδες
07/02 13:04
07/02 12:47
07/02 12:46
07/02 12:07
Springer Reisen: 20 συνδέσεις με Ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι
07/02 11:18
Ελλάδα: Μια ανάσα πριν από τα 30 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024 - Ποιος ταξίδεψε πού
07/02 11:11
H Ευρώπη ως ενιαίος τουριστικός προορισμός - Ο Α. Φιορεντίνος στο Destination Europe Summit 2025
07/02 11:03
07/02 10:44
Χρυσή διάκριση Zero Waste για τα Elounda SA Hotels and Resorts
07/02 10:26
Γερμανικός Τύπος | «Απίθανη μία ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη»
07/02 10:05
Απόβαση του δήμου Καντάνου-Σελίνου στο Αμβούργο και στην έκθεση Reisen Hamburg 2025
07/02 06:45
Ο τουρισμός, το λεοντόψαρο και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου
07/02 06:18
Διαγωνισμός για τη μίσθωση διατηρητέου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
07/02 06:15
07/02 06:10
Υπουργείο Τουρισμού για το Σαρακίνικο: Στο Δήμο η ευθύνη για όποια παράλειψη ή εμπλοκή
07/02 06:10
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του Οθωμανικού Λουτρού Καλλονής
07/02 06:10
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παξούς, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Χανιά
07/02 06:10
Θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό το 2025 αλλά τα μεγάλα «αγκάθια» παραμένουν
07/02 06:05
Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Νάξο - Ρεκόρ αφίξεων το 2024
06/02 17:54
06/02 17:51
Αθλητικός τουρισμός | Συνάντηση Ράπτη για το Συνέδριο Προπονητών Euroleague 2025
06/02 17:20
29,3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024, με σαφείς ενδείξεις διεύρυνσης της σεζόν
06/02 15:15
H τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό: τι δείχνει έρευνα της TUI
06/02 15:08
06/02 14:57
06/02 13:57
ΕΣΕΕ | Έκτακτα μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων στη Σαντορίνη
06/02 13:17
Sotheby’s: H Aθηναϊκή Ριβιέρα πρώτη σε ζήτηση για πολυτελή ακίνητα - η Μύκονος 6η
06/02 12:40
Costa Navarino: Νέα σεζόν με ανανεωμένους χώρους φιλοξενίας και νέες εμπειρίες
06/02 12:27
Έρχονται οι DMMOs στους Ελληνικούς προορισμούς – Τι δείχνουν οι τελευταίες διεθνείς τάσεις
06/02 12:14
Γαλλία: Αντιδράσεις για την σχεδιαζόμενη αύξηση των φόρων στις πτήσεις
06/02 12:12
Περισσότερες πτήσεις προς Ελλάδα το 2025 από την ιρλανδική αγορά
06/02 11:47
WTTC | Οι ταξιδιώτες προσέχουν το κόστος και την ποιότητα, ελάχιστοι τη βιωσιμότητα
06/02 11:00
Ξενοδοχεία | Ο όμιλος MITSIS βραβεύτηκε στο θεσμό των Growth Awards
06/02 10:47
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας: Το νέο Δ.Σ. για την επόμενη τριετία
06/02 10:00
Η Wyndham και η HR Group επεκτείνονται σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία με 25 νέα ξενοδοχεία
06/02 07:10
Ο ομογενής Κεφαλονίτης ξενοδόχος και οι εγκρίσεις για το ξενοδοχείο στο Σαρακίνικο
06/02 07:00
Πώς θα αντιμετωπίσει η Νάξος τον κίνδυνο λειψυδρίας ενόψει της τουριστικής περιόδου
06/02 06:45
Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στην Αθήνα - καμπανάκι για τις υποδομές
06/02 06:30
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο, Χανιά, Οίτυλο και Σύβοτα
06/02 06:30
Χρήση νερού από γεωτρήσεις σε κάμπινγκ και τουριστική κατασκήνωση σε Όλυμπο και Χαλκιδική
06/02 06:10
Δήμος Φολεγάνδρου: Απαγόρευση περιφοράς ή βοσκής ζώων σε τουριστικούς χώρους
06/02 06:05
06/02 06:05
05/02 18:50
Εθνικό σχέδιο δράσης για το ποδήλατο, με ανάπτυξη και στον ποδηλατικό τουρισμό
05/02 18:35
Υπουργείο Ναυτιλίας | 8 μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις Κυκλάδες από τους σεισμούς
05/02 18:02
Ο Δήμος Μήλου επιχειρεί να μπλοκάρει και δεύτερη επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο
05/02 16:05
Τέλη Ιουλίου το πρώτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος
05/02 15:48
05/02 14:34
Ryanair: Νέα σύνδεση Βρυξέλλες – Βόλος το καλοκαίρι του 2025
05/02 14:08
Δήμος Αθηναίων και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό
05/02 12:26
Tο πρώτο ρομποτικό εστιατόριο με τεχνητή νοημοσύνη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης
05/02 11:43
Αεροδρόμιο της Αθήνας: Με το "δεξί" ξεκίνησε και το 2025, +14,5% οι επιβάτες τον Ιανουάριο
05/02 11:30
05/02 11:18
Πώς οι ξένοι ταξιδιωτικοί επαγγελματίες θα προωθούν τους ελληνικούς προορισμούς
05/02 11:14
Σε δύο χρόνια το νέο ξενοδοχείο του Αντώνη Ηλιόπουλου στην Αθήνα
05/02 11:04
Τουρισμός: 4 Ελληνικά νησιά αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα των Αμερικανών για διακοπές το 2025
05/02 06:15
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης 10ετίας για την Aegean
05/02 06:15
Φρένο του ΥΠΕΝ στην επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στο Σαρακίνικο της Μήλου
05/02 06:10
Conde Nast Traveller | Η Κρήτη στα 29 καλύτερα μέρη του πλανήτη για διακοπές πριν από το καλοκαίρι
05/02 06:10
05/02 06:10
05/02 06:10
05/02 06:05
05/02 06:05
05/02 06:00
Επιτροπές πεζοπορικών διαδρομών και τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Δωρίδος και Μαρώνειας-Σαπών
04/02 23:56
04/02 16:45
Παγκρήτιο Φόρουμ | Προώθηση των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία για 13η χρονιά
04/02 16:14
04/02 16:01
Αντώνης Ηλιόπουλος στο Tornos News: Καμιά ακύρωση στη Σαντορίνη, στάση αναμονής χωρίς πανικό
04/02 15:42
SKY express: Δωρεάν εισιτήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς στις πτήσεις Σαντορίνη - Αθήνα
04/02 15:15
04/02 13:33
SkyUp Airlines: Δύο νέες συνδέσεις με Αθήνα και Κέρκυρα από τη Μολδαβία
04/02 13:26
04/02 13:20
Πτήσεις: Οι δύο νέες συνδέσεις με την Αθήνα που ξεκινούν τον Φεβρουάριο
04/02 12:08
Γερμανικές συστάσεις για τις σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη
04/02 10:43
Μανώλης Τσακαλάκης | Η επερχόμενη τουριστική σεζόν προμηνύεται "αρκετά καλή"
04/02 10:38
AEGEAN: 4 έκτακτες πτήσεις προς Σαντορίνη και σήμερα Τρίτη | από 55-65 ευρώ οι ναύλοι
04/02 10:33
Ευρωπαϊκά Ξενοδοχεία: "Στοπ" στις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης από το 2030
04/02 06:20
04/02 06:15
04/02 06:11
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου: Ψηφιακή προβολή του Δικτύου Μουσείων και Επισκέψιμων Μνημείων
04/02 06:10
Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Κω και Χανιά
04/02 06:10
04/02 06:07
Κινηματογράφηση στο Καλλιμάρμαρο για δημιουργία ηλεκτρονικού χάρτη
04/02 06:05
Το φαραωνικό έργο που θα συνδέσει με υποθαλάσσια σήραγγα την Ευρώπη με την Αφρική
03/02 18:20
Celestyal: Δωρεάν αναβάθμιση καμπίνας σε επιλεγμένες κρουαζιέρες
03/02 17:40
Σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη: τι προβλέπουν τα νέα μέτρα
03/02 16:41
Χανιά: Έξυπνες μπάρες για την προστασία του Ενετικού λιμανιού και των επισκεπτών του
03/02 16:29
Cycladic Shop | Μουσείο: Nέα σειρά αντικειμένων εμπνευσμένη από έκθεση για τις Κυκλαδίτισσες
03/02 15:02
03/02 14:56
Προβολή της Λέσβου στην Κωνσταντινούπολη - Συμμετοχή στην EMITT 2025
03/02 14:43
03/02 13:56
Διαγωνισμός για τη μίσθωση διατηρητέου και μετατροπή του σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση του Οθωμανικού Λουτρού Καλλονής
Πληρωμές επιχορηγήσεων για 4 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Παξούς, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Χανιά
Οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες «ανακαλύπτουν» τη Νάξο - Ρεκόρ αφίξεων το 2024
Θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό το 2025 αλλά τα μεγάλα «αγκάθια» παραμένουν
Ελλάδα: Μια ανάσα πριν από τα 30 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2024 - Ποιος ταξίδεψε πού
Ο τουρισμός, το λεοντόψαρο και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου
Απόβαση του δήμου Καντάνου-Σελίνου στο Αμβούργο και στην έκθεση Reisen Hamburg 2025
Χρυσή διάκριση Zero Waste για τα Elounda SA Hotels and Resorts
Αθλητικός τουρισμός | Συνάντηση Ράπτη για το Συνέδριο Προπονητών Euroleague 2025
Γερμανικός Τύπος | «Απίθανη μία ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη»
Springer Reisen: 20 συνδέσεις με Ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι
H Ευρώπη ως ενιαίος τουριστικός προορισμός - Ο Α. Φιορεντίνος στο Destination Europe Summit 2025
WTTC | Οι ταξιδιώτες προσέχουν το κόστος και την ποιότητα, ελάχιστοι τη βιωσιμότητα
Οι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν τις πωλήσεις για Σαντορίνη
ΕΣΕΕ | Έκτακτα μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων στη Σαντορίνη
Υπουργείο Τουρισμού για το Σαρακίνικο: Στο Δήμο η ευθύνη για όποια παράλειψη ή εμπλοκή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σαντορίνη - Να προστατεύσουμε την τουριστική φήμη του νησιού
( 0 )