Βασίλης Ψάλτης: Η οικονομική ευημερία της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού

Η οικονομική ευημερία της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού

«Είναι επιτακτική ανάγκη η υιοθέτηση ενός νέου βιώσιμου μοντέλου τουρισμού που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνική και πολιτιστική αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων, με άξονα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο «Greece Talks: Ο ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας». Στο πάνελ μετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Grecotel, Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη (φωτογραφία) 

Ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι η Alpha Bank έχει αναδειχθεί σε ηγέτη της χρηματοδότησης τόσο των τουριστικών επιχειρήσεων, με το συνολικό χαρτοφυλάκιό της να διαμορφώνεται στα €2,5 δισ. και τις εκταμιεύσεις να ξεπερνούν τα €800 εκατ. το 2022, όσο και των
έργων υποδομής που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Στόχος μας η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος

Έχοντας αναγνωρίσει τις προοπτικές που ανοίγονται για τον τουριστικό κλάδο αλλά και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που δημιουργεί για την ελληνική οικονομία, η Alpha Bank έχει θέσει τη χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, εστιάζοντας στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από τη στήριξη επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης. Σε αυτό το πλαίσιο, το 86% των χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας προς ξενοδοχεία αφορά μονάδες 4 και 5 αστέρων.

Παράλληλα, η Alpha Bank, χάρη στην εξωστρέφειά της, πέτυχε να αποτελέσει τον δίαυλο στην προσέλκυση επενδύσεων ύψους €1,1 δισ.
από ξένους θεσμικούς επενδυτές, όπως είναι οι ΑGC, Goldman Sachs Asset Management, Blackstone, GIC, Hines, HIG. Επιπλέον, σημαντικός είναι ο ρόλος της Τράπεζας στην υλοποίηση έργων υποδομής, με τον κ. Ψάλτη να υπενθυμίζει ότι η Alpha Bank αποτέλεσε τον κύριο χρηματοδότη της Fraport για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των υποδομών σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Τόνισε δε, ότι η Τράπεζα απευθύνεται σε όλα τα μεγέθη εταιρειών «προσφέροντας τόσο σε μικρομεσαίες όσο και μεγάλες εταιρείες πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσα από το οικοσύστημα συνεργατών που έχει δημιουργήσει».

Σημαντική προϋπόθεση χρηματοδότησης τα κριτήρια ESG

Βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Τράπεζας στην επιλογή των επενδυτικών σχεδίων που θα χρηματοδοτήσει αποτελεί, εκτός από την οικονομική βιωσιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου, η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG που πληροί η επιχείρηση, επισήμανε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Τράπεζα επεκτείνει τον έλεγχο των επιχειρήσεων σε ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη βέλτιστη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων και την ποιότητα των εργασιακών συνθηκών της επιχείρησης. «Η ύπαρξη κατάλληλων καταλυμάτων για το προσωπικό μίας ξενοδοχειακής μονάδας μπορεί να επιδράσει θετικά στην αξιολόγησή της από την Τράπεζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι η Τράπεζα εφαρμόζοντας ήδη πολιτικές αποτύπωσης του περιβαλλοντικού και κοινωνικού κινδύνου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πρώτο, καθώς, όπως έδειξαν οι αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών, καθίστανται αναγκαίες οι επενδύσεις προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή. Πρόσθεσε ωστόσο, πως «δεδομένου ότι υπάρχει πάντα ένα
σκέλος που δεν καλύπτεται από τις ίδιες επιχειρήσεις ή την κρατική αρωγή, ανταποκρινόμαστε διαχρονικά σε αυτή την ανάγκη, στηρίζοντας τους Πελάτες μας και τις τοπικές κοινωνίες, όπως πρόσφατα κάναμε στη Ρόδο, όπου συνεισφέραμε ενεργά στην αποκατάσταση των υποδομών και επιχειρήσεων».

Ο τουρισμός έδειξε τα διαπιστευτήριά του αποτελώντας τη σωσίβια λέμβο της οικονομίας στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης

Στην καθοριστική σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο κ. Ψάλτης, σημειώνοντας πως «τα τελευταία 15 χρόνια οι συνολικές άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις άγγιξαν τα €200 δισ., με κάθε €1 τουριστικού εσόδου να αυξάνει το ΑΕΠ κατά €2,65», ενώ, πρόσθεσε, ιδιαίτερα θετική είναι η συνεισφορά του κλάδου και στην απασχόληση. Παράλληλα, ο κ. Ψάλτης εστίασε στην
ανθεκτικότητα που επέδειξε ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος «έδειξε τα διαπιστευτήριά του αποτελώντας τη σωσίβια λέμβο της οικονομίας».

Η ανοδική πορεία που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα ο τουρισμός, έχοντας εδραιώσει ένα ισχυρό brand name με θετικές προοπτικές δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει, τόνισε ο κ. Ψάλτης, καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν – και πρέπει να αξιοποιηθούν – τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου μέσα από τη χρονική και χωρική διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας και την
αύξηση της μέσης δαπάνης και παραμονής ανά επισκέπτη». «Σε αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα υποστηρικτικά λειτουργούν, πρώτον, η επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, προσελκύοντας επενδύσεις από το εξωτερικό, και, δεύτερον, οι πόροι του ΤΑΑ, με την Τράπεζα να έχει στην πλατφόρμα της επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους σχεδόν €1 δισ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν όμως από τις σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζει ο τουρισμός, ο ελληνικός τουριστικός κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από εξωτερικές αλλά και εσωτερικές προκλήσεις, υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης. Σε ό,τι αφορά στους εξωγενείς κινδύνους, ανασταλτικά μπορεί να δράσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αλλά και η χαμηλή ανάπτυξη με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η ευρωπαϊκή οικονομία. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι προκλήσεις και στο εσωτερικό, με τον CEO του Ομίλου να εστιάζει στην έλλειψη εργατικού δυναμικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση οικοδομικών αδειών για νέες μονάδες αλλά και την ανάγκη αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου. Προϋπόθεση για την υιοθέτηση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου, τόνισε ο κ. Ψάλτης, είναι η επιτάχυνση της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης καθώς και η προσαρμογή των επιχειρήσεων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του υπερτουρισμού, καθώς και στις διαφορετικές προτιμήσεις που επιτάσσει η γήρανση του πληθυσμού.

Ενισχύει την εξωστρέφεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος η στρατηγική συνεργασία της Alpha Bank με την UniCredit

Καθοριστικής σημασίας χαρακτήρισε τη στρατηγική συνεργασία της Alpha Bank με την UniCredit ο κ. Ψάλτης, επικεντρώνοντας την προσοχή του σε τρία σημεία: «Το πρώτο είναι να δανειστούμε τεχνογνωσία και να προσφέρουμε νέα προϊόντα στους Πελάτες μας. Το δεύτερο είναι να παρέχουμε στους Πελάτες μας πρόσβαση στις 13 αγορές που έχει παρουσία η UniCredit. Και το τρίτο, είναι το κομμάτι της εξωστρέφειας». Ειδικά σε ό,τι αφορά στην εξωστρέφεια, ο CEO του Ομίλου υπογράμμισε ότι παίζει κομβικό ρόλο για την Τράπεζα αλλά και για το τραπεζικό σύστημα γενικότερα, καθώς «μετά από 15 χρόνια όπου το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ‘κοιτούσε’ προς τα μέσα, τώρα ‘κοιτάει’ προς τα έξω και, μάλιστα, κοιτάζει να εξελιχθεί με όρους εξέλιξης δραστηριοτήτων, να βοηθήσει τους Πελάτες του να κάνουν πιο γρήγορα τις δουλειές τους και εκτός συνόρων».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 07/12 19:01

  Πώς επηρεάζει ο Πληθωρισμός την Αγοραστική Δύναμη & τις Συνήθειες των Καταναλωτών

 2. 07/12 16:52

  H easyJet άνοιξε τις κρατήσεις για το φθινόπωρο του 2024

 3. 07/12 16:28

  Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας για τον τουρισμό

 4. 07/12 15:08

  Amex GBT | Σταθεροποίηση των αεροπορικών ναύλων το 2024

 5. 07/12 14:33

  Ακριβότερος καφές λόγω κλιματικής αλλαγής;

 6. 07/12 14:20

  Το 36% όσων αναζητούν εργασία στην Ελλάδα θεωρεί χρήσιμο το ChatGPT

 7. 07/12 14:12

  Συνέδριο ΑΙΤ'23 | Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις θα προσελκύσουν ικανούς εργαζομένους

 8. 07/12 13:48

  ΕΟΤ Ην.Βασίλείου: Η Ελλάδα προσελκύει τον τουρισμό πολυτελείας

 9. 07/12 13:06

  Τουρισμός | Βίζα στους Τούρκους για διακοπές σε 10 ελληνικά νησιά

 10. 07/12 12:38

  Ένταξη του Ηρακλείου στο διεθνές Δίκτυο Creative Cities της UNESCO- σήμερα η επίσημη τελετή

 11. 07/12 10:18

  IATA | Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. επιβατών το 2024 - Μόλις 5,45 δολ. το καθαρό κέρδος ανά επιβάτη (!)

 12. 07/12 10:01

  Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

 13. 07/12 09:43

  Τουρισμός | 14 εκατ. Βρετανοί έχουν κάνει ήδη κράτηση για διακοπές το 2024- το 10% στην Ελλάδα

 14. 07/12 08:09

  Η Καστοριά στην εκδήλωση Διπλωματία Πόλεων Εξωτερικού στο Παρίσι

 15. 07/12 07:21

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο

 16. 07/12 07:16

  Προβολή της Λέσβου στη Σμύρνη

 17. 07/12 07:14

  Παράταση παραχώρησης για καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Λήμνο

 18. 07/12 07:01

  Kempinski Hotels: Νέο ski resort 5 αστέρων στην Poiana Brasov της Ρουμανίας

 19. 06/12 17:56

  Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών (και) από το Ιόνιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

 20. 06/12 17:50

  Volotea: Νέα πτήση από Αθήνα προς Ανκόνα - 24 δρομολόγια από Αθήνα το 2024

 21. 06/12 15:11

  Ryanair: Κατακεραυνώνει με νέα έρευνα για το Δεκέμβριο τους "πειρατές ΟΤΑ"

 22. 06/12 14:00

  Sani Resort | Παγκόσμια πρωτιά στον Οικογενειακό & Βιώσιμο τουρισμό - 4 βραβεία στα World Travel Awards'23

 23. 06/12 13:56

  Costa Navarino: Μείωση 80% των λειτουργικών εκπομπών ρύπων από το 2019

 24. 06/12 13:08

  Στο συντελεστή ΦΠΑ 24% τα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά στην εστίαση

 25. 06/12 13:00

  Νέα ΚΥΑ με τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών Υπουργείου Τουρισμού

 26. 06/12 12:40

  Τουρισμός: Οι 4 μεγάλες τάσεις στα ταξίδια το 2024

 27. 06/12 12:36

  Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς | Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης ανησυχεί τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες

 28. 06/12 12:11

  Ryanair: Νέα σύνδεση Βουδαπέστη – Σκιάθος το 2024

 29. 06/12 12:01

  SeaDream Yacht Club: 4 νέα Ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα του 2026

 30. 06/12 11:41

  Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό

 31. 06/12 11:40

  Ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις από την πλατφόρμα OCG360 στην Xenia 2023

 32. 06/12 11:27

  LOT Polish Airlines: Δύο νέες συνδέσεις με Πρέβεζα και Σαντορίνη

 33. 06/12 11:23

  Cyprus Airways: Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Ισπανία

 34. 06/12 10:45

  Τουρισμός | TUI: Έσοδα ρεκόρ το 2023 - Ισχυρή σεζόν προδιαγράφουν οι κρατήσεις για το 2024

 35. 06/12 10:41

  'Το Αθηνοκεντρικό κράτος αποκλείει την Ελληνική περιφέρεια από τους οδηγούς Michelin"

 36. 06/12 09:40

  Δημιουργώντας το σύγχρονο ξενοδοχείο με τις ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις της Globalsat

 37. 06/12 07:38

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 38. 06/12 07:34

  Αποφάσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 39. 06/12 07:31

  Μυτιλήνη: Μητρώα για ξενοδοχεία και εστίαση ως μέτρο προστασίας για πληγέντες από καταστροφές

 40. 06/12 07:28

  Σέρρες: Διαμόρφωση επικοινωνιακής στρατηγικής για τουριστική προβολή

 41. 06/12 07:27

  Απλησίαστες οι τιμές του ελαιόλαδου και στην Ιταλία

 42. 05/12 17:00

  Ανοίγει το Χ.Κ. Παρνασσού - Επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού τα επόμενα χρόνια

 43. 05/12 14:38

  Αεροδρόμιο Αθήνας | 8,7% περισσότεροι ξένοι επιβάτες από το 2019 στο 11μηνο του 2023

 44. 05/12 14:03

  Πώς οι χάκερ εξαπατούν τους πελάτες ξενοδοχείων από την εφαρμογή της Booking.com

 45. 05/12 13:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Πλαταμώνα

 46. 05/12 13:12

  Η Panadvert παρουσιάζει τις κορυφαίες ψηφιακές τάσεις που θα καθορίσουν τον κλάδο της φιλοξενίας το 2024

 47. 05/12 12:43

  Booking.com και ΠΟΤ λανσάρουν σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για πιο βιώσιμα ξενοδοχεία

 48. 05/12 12:43

  Ουραγός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη η Γερμανία | Eγκρατείς στις δαπάνες τους οι Γερμανοί

 49. 05/12 12:17

  Νέο ξενοδοχείο στην Πάρο από τα Andronis Hotels

 50. 05/12 11:59

  TUI: Λεπτομερής καταγραφή των υποδομών προσβάσιμου τουρισμού σε 200 ξενοδοχεία

 51. 05/12 10:50

  Παγκόσμιος Τουρισμός | Στο 90% των επιπέδων του 2019 η ανάκαμψη το 2023 - οι επιδόσεις στην Ευρώπη

 52. 05/12 07:19

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

 53. 05/12 07:16

  Είδος πολυτελείας το λάδι και στην Ισπανία

 54. 05/12 07:09

  Ποια είδη πολυτελείας θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά το 2024

 55. 05/12 07:07

  Η κυριαρχία της Αιγύπτου στις εξαγωγές φρέσκου πορτοκαλιού και ο ανταγωνισμός με Ελλάδα και Τουρκία

 56. 05/12 07:01

  Το Αρχαίο Δέντρο του ‘Εβρου αναδεικνύει τους διαχρονικούς ελαιώνες

 57. 04/12 18:55

  Ειδικά σήματα προσβάσιμων τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων

 58. 04/12 17:07

  Smartwings: Νέο δρομολόγιο Πράγα-Αθήνα το καλοκαίρι του 2024

 59. 04/12 16:53

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Λούρου Ιωαννίνων

 60. 04/12 15:00

  World Travel Awards | H Aθήνα καλύτερος προορισμός πολιτιστικής πόλης στον κόσμο το 2023 - Οκτώ βραβεία για την Ελλάδα

 61. 04/12 13:57

  Airtours: Στροφή σε αποκλειστικά πολυτελείς διακοπές - Προσωπικός σοφέρ και lounge αεροδρομίων

 62. 04/12 13:34

  FedHATTA: Συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών Ι. Ξιφαρά για ζητήματα των ταξιδιωτικών γραφείων

 63. 04/12 13:15

  LOT Polish Airlines | Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Αθήνας

 64. 04/12 13:12

  Γερμανία: Στον "αέρα" τα 66 ταξιδιωτικά γραφεία της Galeria Reisen μετά την πτώχευση της μητρικής Signa

 65. 04/12 12:48

  BCD Travel: Πώς διαμορφώνεται το χρηματιστήριο τιμών στα ταξίδια το 2024 – Γιατί οι ξενοδόχοι δεν δίνουν πλέον έμφαση στις πληρότητες

 66. 04/12 12:31

  Αεροδρόμιο Μονάχου | Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων μετά το χάος που προκάλεσε η χιονοθύελλα

 67. 04/12 12:15

  Ξενοδοχεία | Bραβείο Commercial Star Award 2023 στο Athens Capital Hotel - MGallery Collection

 68. 04/12 11:56

  Που πηγαίνουν τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

 69. 04/12 11:42

  Ξενοδοχεία | Η Σαουδική Αραβία αγόρασε το 49% της πολυτελούς αλυσίδας Rocco Forte Hotels

 70. 04/12 11:04

  Τουρισμός | Η Jet2holidays αναδεικνύει τα βιώσιμα ξενοδοχεία - Βολές κατά της εξάπλωσης της Airbnb

 71. 04/12 10:35

  Σχεδιάζεται η αποκατάσταση της νότιας πρόσβασης στην Ακρόπολη και της συντήρησης του Ηρώδειου

 72. 04/12 07:36

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Ναύπλιο

 73. 04/12 07:31

  Άγιος Νικόλαος - Ελούντα | Ο τουρισμός κινδυνεύει από τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα

 74. 04/12 07:24

  Ισπανία | Πτώση του πληθωρισμού λόγω και της μείωσης των τιμών στα τουριστικά πακέτα

 75. 04/12 07:22

  ΕΟΤ Γερμανίας | Εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Φρανκφούρτη

 76. 04/12 07:18

  Εγκατάσταση παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία Ιστιαίας

 77. 03/12 07:21

  Η Αίγυπτος εγκαινιάζει την ηλεκτρονική πύλη χορήγησης «Golden License»

 78. 03/12 07:16

  Σουηδία: 26% ακριβότερα τα τρόφιμα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021

 79. 02/12 07:16

  Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

 80. 02/12 06:18

  Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

 81. 01/12 21:23

  "Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

 82. 01/12 21:11

  Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση

 83. 01/12 21:00

  Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου

 84. 01/12 15:34

  Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

 85. 01/12 14:38

  ECTAA | Η πρόταση της Κομισιόν θα αυξήσει την τιμή των ταξιδιωτικών πακέτων

 86. 01/12 14:22

  Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση

 87. 01/12 14:13

  Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

 88. 01/12 13:49

  VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό

 89. 01/12 13:09

  Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού-Κλιματικής Κρίσης για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από πυρκαγιά

 90. 01/12 12:03

  FedHATTA: Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη για επίλυση ζητημάτων λειτουργίας των τουριστικών γραφείων

 91. 01/12 11:54

  Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

 92. 01/12 11:53

  ΕΟΤ | Στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators

 93. 01/12 11:48

  ΙΝΣΕΤΕ: «Tαξίδια χωρίς αποκλεισμούς» στην Ελλάδα μέσα από 5 βασικές προτάσεις

 94. 01/12 11:44

  Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Ζάκυνθο και Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2024

 95. 01/12 11:12

  Mabrian | Κερδίζει έδαφος ο βιωματικός τουρισμός - το top 10 των προορισμών στην Ευρώπη γι αυτήν την τάση

 96. 01/12 10:51

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Κοζάνης

 97. 01/12 10:40

  Λιμάνι Ηρακλείου | 27% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας στο 10μηνο- επιπλέον κρουαζιερόπλοια λόγω Ισραήλ

 98. 01/12 10:25

  ΕΕ | Απαγόρευση στη Fly Baghdad για πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 99. 01/12 07:42

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ρόδο

 100. 01/12 07:39

  Εργασίες ανακαίνισης και άλλων διαμορφώσεων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και στη Ρόδο