Γρηγόρης Τάσιος: Χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα φιλοξενίας, που θα αγκαλιάζεται απ’  όλη την κοινωνία

Χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα φιλοξενίας, που θα αγκαλιάζεται απ’  όλη την κοινωνία

Το αναπτυξιακό άλμα για τη Θεσσαλονίκη, για τη Χαλκιδική, για τη Μακεδονία μας, με βατήρα τον τουρισμό,  είναι περισσότερο εφικτό από ποτέ, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιου, μιλώντας πριν από λίγο στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.

 Όταν η μεσογειακή διατροφή αναγνωρίζεται σήμερα ως παγκόσμια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, υπογράμμισε ο κ.Τάσιος,  οι προοπτικές ανάπτυξης για την τοπική οικονομία μέσα από τη διασύνδεση τουρισμού, πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης είναι πραγματικά απεριόριστες. Τώρα, είπε, είναι η ώρα  για ένα νέο αφήγημα, μια νέα εικόνα,  μια νέα εποχή για τον τουρισμό της Μακεδονίας. Η ευκαιρία είναι τώρα. Και η ευκαιρία δεν θα πρέπει με τίποτα να χαθεί,  καθώς η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία  δεν έχουν την πολυτέλεια να μετράνε άλλες χαμένες ευκαιρίες. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισήμανε επίσης ότι πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα κουλτούρα φιλοξενίας, που θα αγκαλιάζεται απ’  όλη την κοινωνία, γιατί στο τέλος της μέρας ο τουρισμός έχει οφέλη για όλους; Όταν σήμερα έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και ταυτόχρονα έχουμε ένα έλλειμα άνω των 60.000 θέσεων εργασίας στον τουρισμό, προφανώς κάτι δεν έχει πάει καλά και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε. Κι εμείς, πρόσθεσε, ως ΠΟΞ δείξαμε με την υπογραφή της νέας εθνικής κλαδικής σύμβασης εργασίας πως θέλουμε ικανοποιημένους εργαζόμενους γιατί αυτοί είναι σε τελική ανάλυση το πρόσωπο του τουρισμού. Άρα το ζήτημα δεν είναι μισθολογικό. Είναι ζήτημα νοοτροπιών και αξιών και χρειάζεται να κάνουμε πολλή δουλειά, ειδικά στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ομιλία...

Με πολλή χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που επιβεβαιώνει την αξία του διαλόγου μεταξύ όλων των δυνάμεων που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αναπτυξιακό άλμα που αξίζει στη Μακεδονία μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές,  το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ) με τη συνεργασία του MyPortal.gr και του “Πολιτικού Ημερολόγιου -Ατζέντα Θεσσαλονίκης” για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας που έγινε θεσμός και έχει κάθε χρόνο μια μεγάλη συνεισφορά  στην καλύτερη κατανόηση ανάμεσα στην πολιτική τάξη, την αγορά, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους εκπροσώπους της κοινωνίας προκειμένου να ενωθούν δυνάμεις. Η καλή συνεργασία είναι αυτή  που θα δώσει ώθηση σε αυτό το αναπτυξιακό άλμα προς μια νέα εποχή για τη Θεσσαλονίκη και το σύνολο της Μακεδονίας.  

Μετά την οδυνηρή εμπειρία της δεκάχρονης κρίσης, μετά την πρωτοφανή περιπέτεια της πανδημίας και  παίρνοντας τα αναγκαία μαθήματα μπορούμε πλέον να χαράξουμε έναν ελεύθερο και καθαρό διάδρομο για την απογείωση των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας. Με την προσπάθεια όλων, η Μακεδονία σε πλήρη συγχρονισμό με την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας,  γυρίζει σελίδα.  

Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία αυτή τη στιγμή να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε ακόμη, αλλά στο τέλος να συνθέσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία θα καταφέρουν  να απελευθερώσουν  τη συσσωρευμένη  δυναμική που υπάρχει σε πολλούς παραγωγικούς τομείς,  ώστε να πετύχουμε το αναπτυξιακό άλμα που έχουμε ανάγκη.

Έχουμε κάνει όλοι ένα μαραθώνιο  αντοχής και θα αδικούσε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε το να μην καταφέρει η Μακεδονία συνολικά να μπει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης που θα δημιουργεί νέο πλούτο και θα διαχέει δίκαια τα οφέλη της στην κοινωνία, ενισχύοντας την απασχόληση και ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή.  

Γι αυτό και τώρα πρέπει να γίνουμε "σπρίντερς".  Να αναπτύξουμε ταχύτητες για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και το χαμένο χρόνο. Και όσο πιο ευρεία συναίνεση υπάρχει μεταξύ όλων των δυνάμεων τόσο πιο γρήγορες θα είναι οι ταχύτητές μας.  

Οι κρίσεις  μας έκαναν  όλους σοφότερους. Υπάρχουν πλέον παραδοχές που θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητες ώστε να δίνονται στα προβλήματα οι ορθές λύσεις και όχι να κυνηγάμε την ουρά μας ή να λέγονται πράγματα που μπορεί να ηχούν ευχάριστα αλλά δεν έχουν την παραμικρή σημασία.

Ποιος δεν συμφωνεί πως ο τουρισμός είναι  βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη και βάζει πλάτη κάθε φορά που η χώρα το χρειάζεται;

Ποιος δεν κατανοεί πόσο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός πως τα ξενοδοχεία επενδύουν κάθε χρόνο 1 δις για την αναβάθμιση και την ανακαίνιση των υποδομών τους και αυτά τα χρήματα πάνε στην πραγματική οικονομία και δημιουργούν μισθούς, εισοδήματα και τζίρους σε πάρα πολλούς κλάδους της οικονομίας και σε χιλιάδες  μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Ή ποιος δεν βλέπει ότι ο τουρισμός γίνεται όχημα εξωστρέφειας και για την πρωτογενή παραγωγή μας; Όπως και ο καλύτερος πρεσβευτής του γαστρονομικού μας πολιτισμού.    

Ποιος δεν αναγνωρίζει πως η προσέλκυση επενδύσεων είναι σήμερα εθνική προτεραιότητα; Και ποιος δεν βλέπει ότι ο τουρισμός είναι ο πιο ισχυρός μαγνήτης επενδύσεων; Μετρήστε μόνο τα πεντάστερα ξενοδοχεία που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.  

Ποιος δεν είναι υπέρμαχος του να τελειώνουμε με τη γραφειοκρατία και τη μεγάλη γάγγραινα των συναρμοδιοτήτων; Ας σκεφτούμε πόσα περισσότερα θα μπορούσαν να είναι τα οφέλη των τουριστικών επενδύσεων αν προωθούνταν και υποστηρίζονταν από ένα  “one stop shop”.  

Και ποιος μπορεί να διαφωνεί με την ανάγκη μιας νέας κουλτούρας φιλοξενίας που θα αγκαλιάζεται απ’  όλη την κοινωνία γιατί στο τέλος της μέρας ο τουρισμός έχει οφέλη για όλους; Όταν σήμερα έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και ταυτόχρονα έχουμε ένα έλλειμα άνω των 60.000 θέσεων εργασίας στον τουρισμό, προφανώς κάτι δεν έχει πάει καλά και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε.

Κι εμείς ως ΠΟΞ δείξαμε με την υπογραφή της νέας εθνικής κλαδικής σύμβασης εργασίας πως θέλουμε ικανοποιημένους εργαζόμενους γιατί αυτοί είναι σε τελική ανάλυση το πρόσωπο του τουρισμού. Άρα το ζήτημα δεν είναι μισθολογικό. Είναι ζήτημα νοοτροπιών και αξιών και χρειάζεται να κάνουμε πολλή δουλειά, ειδικά στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Πάνω σε αυτά τα αυτονόητα αν πατήσουμε μπορούμε πραγματικά να κινηθούμε με ταχύτητα μπροστά.

Το τουριστικό προϊόν υπάρχει.  Η Θεσσαλονίκη ανήκει στις top 10 πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφτεί σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2022, σύμφωνα με το αμερικανικό TIME.  

"Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», πιστοποιημένα και με το βραβείο  «Greece's Leading Mainland Destination» με βάση τον γενικό δείκτη ικανοποίησης (GRI) διεθνών προορισμών στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα».

Με τη μοναδικότητα του Αγίου Όρους, με μονές που μετρούν πάνω από χίλια  χρόνια ιστορίας και αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Με τον Όλυμπο να είναι ένα τοπόσημο παγκόσμιας ακτινοβολίας ως βουνό των θεών.

Οι άνθρωποι υπάρχουν. Ο κόσμος του τουρισμού στη Μακεδονία αξίζει να είναι περήφανος για όσα έχει επιτύχει μέχρι σήμερα και έχει βάλει τη σφραγίδα του στη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών του και στην απόδοση όλο και υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στον προϊόν της Μακεδονίας.
Υπάρχει η αναγνώριση. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ ο Γενικός δείκτης ικανοποίησης της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης έναντι των ανταγωνιστικών πόλεων για τον Νοέμβριο του 2022 είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός.  Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα υπερτερούν έναντι όλων των προορισμών. Ειδικότερα: Αθήνα (85,7%), Θεσσαλονίκη (83,9%), Βαρκελώνη (83,2%), Μπολόνια (81,1%) και Ρώμη (81,0%). Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται, η Κωνσταντινούπολη (80,5%) η Μασσαλία (78,4%) και η Σμύρνη (76,7%).

Η ζήτηση υπάρχει. Το ταξίδι αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Το διαπιστώσαμε το 22 και επιβεβαιώνεται ως τάση και για το 23. Τα προμηνύματα είναι θετικά παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν σε σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και το παγκόσμιο τσουνάμι του πληθωρισμού. Η τάση επιβεβαιώθηκε στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου και φαίνεται πως η βρετανική αγορά θα πρωταγωνιστήσει  στη σεζόν του 23. Αλλά και από μελέτη επίσης του ΙΝΣΕΤΕ διαπιστώνεται πως με βάση τις αναζητήσεις τουριστικών πακέτων τον Δεκέμβριο του 22 στις γερμανόφωνες χώρες η Ελλάδα διατηρεί την ελκυστικότητά της και παραμένει μέσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς των αναζητήσεων.  

Υπάρχει και το Σχέδιο. Ο ΣΕΤΕ έχει κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά που αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν και το που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας ώστε η Μακεδονία να πάρει το κομμάτι της τουριστικής πίτας που πραγματικά της αξίζει και της αναλογεί. 
Το κλειδί είναι οι υποδομές. Βλέπουμε τη διαφορά που κάνει το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Χρειάζονται περισσότερες δράσεις αναβάθμισης και ενίσχυσης των υποδομών. Πρώτα και κύρια λιμενικών υποδομών  και μαρίνων, αγκυροβολίων και θέσεων ελλιμενισμού καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική.  Χρειάζονται επίσης υποδομές που αφορούν και στην καλύτερη διασύνδεση του οδικού δικτύου.  

Είδαμε, ειδικά κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο οδικός τουρισμός, όχι μόνο από τις βαλκανικές χώρες αλλά και από την Κεντρική Ευρώπη.  Και ασφαλώς υποδομές για την καθημερινότητα. Όλα παίζουν ρόλο.  Από την  αποκομιδή των απορριμμάτων και την εικόνα του πρασίνου μέχρι την παροχή υπηρεσιών υγείας όπως και υπηρεσιών που εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον επισκέπτη. 
Πολύ ξεχωριστή συνεισφορά στη θεματική του συνεδριακού τουρισμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης θα  έχει η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου της πόλης με τη δημιουργία ανανεωμένου εκθεσιακού κέντρου, parking 1.500 θέσεων, κατασκευή ξενοδοχείου και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.

Όπως επίσης η Χαλκιδική έχει κάθε λόγο να αξιοποιήσει υποδομές άρδευσης  για την πρωτογενή παραγωγή της καθώς μια σειρά από μοναδικά προϊόντα της,  την αναδεικνύουν πλέον και σε  γαστρονομικό προορισμό. Όταν η μεσογειακή διατροφή αναγνωρίζεται σήμερα ως παγκόσμια άυλη πολιτιστική κληρονομιά,  οι προοπτικές ανάπτυξης για την τοπική οικονομία μέσα από τη διασύνδεση τουρισμού, πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης είναι πραγματικά απεριόριστες.    

Υπάρχει λοιπόν ένα θετικό momentum συνολικά για τη χώρα, τον τουρισμό της και τις προοπτικές των προορισμών της. Τώρα είναι η ώρα  για ένα νέο αφήγημα, μια νέα εικόνα,  μια νέα εποχή για τον τουρισμό της Μακεδονίας. Η ευκαιρία είναι τώρα. Και η ευκαιρία δεν θα πρέπει με τίποτα να χαθεί, καθώς η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία  δεν έχουν την πολυτέλεια να μετράνε άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Ο δρόμος είναι μπροστά μας και είναι ανοιχτός. Είναι ασφαλώς ανηφορικός. Απαιτεί προσπάθεια, πειθαρχία, έμφαση στο αποτέλεσμα. Καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να έχουμε στο μυαλό μας πως τίποτα αληθινά μεγάλο δεν γίνεται από έναν ή δυο ανθρώπους. Η συλλογική προσπάθεια είναι πάντα αυτή που ανοίγει τις πόρτες του καλύτερου μέλλοντος.  

Κι αυτό πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς. Ακόμη κι όταν οξύνονται οι ανταγωνισμοί σε ένα έτος εκλογών όπως είναι το 2023. Η κοινωνία αγωνιά, η αγορά το ίδιο, οι άγονοι ανταγωνισμοί είναι όχι μόνο περιττοί αλλά και επιζήμιοι. Περισσότερη άμιλλα προσφοράς χρειαζόμαστε.

Λέω συχνά πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα. Το λέω, το πιστεύω και το εφαρμόζω προσωπικά από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι μαζί μπορούμε και περισσότερα και καλύτερα και ταχύτερα και ακόμα ψηλότερα.  Η συνεργασία μπορεί να κάνει θαύματα. Με αισιοδοξία και συστηματική δουλειά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η καλή μαγιά ανθρώπων και ιδεών πάντα αποδίδει καρπούς. Το αναπτυξιακό άλμα για τη Θεσσαλονίκη, για τη Χαλκιδική, για τη Μακεδονία μας, με βατήρα τον τουρισμό,  είναι περισσότερο εφικτό από ποτέ. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  2. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  3. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  4. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  5. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  6. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  7. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  8. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  9. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  10. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  11. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  12. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  13. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  14. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  15. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  16. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  17. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  18. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  19. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  20. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  21. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  22. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  23. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  24. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  25. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  26. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  27. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  28. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  29. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  30. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  31. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  32. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  33. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  34. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  35. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  36. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  37. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  38. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  39. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  40. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  41. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  42. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  43. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  44. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  45. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  46. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  47. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  48. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  49. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  50. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  51. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  52. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  53. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  54. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  55. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  56. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  57. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  58. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  59. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  60. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  61. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  62. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  63. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  64. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  65. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  66. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  67. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  68. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  69. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  70. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  71. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  72. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  73. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  74. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  75. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  76. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  77. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  78. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  79. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  80. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  81. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  82. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  83. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  84. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  85. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  86. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  87. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  88. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  89. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  90. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  91. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  92. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  93. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  94. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  95. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  96. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  97. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  98. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  99. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"

  100. 21/03 10:39

    Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική