Αλέξανδρος Βασιλικός: O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

Με πρωτοφανή συμμετοχή από πλευράς ξενοδόχων, διενεργήθηκε η 10η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας το περασμένο Σάββατο 26 Νοεμβρίου. 

Με σύνθημα τη στροφή στο μέλλον, στη Γενική Συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ΧΕΝΙΑ 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, αποκωδικοποιήθηκαν οι τάσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ αναδείχθηκε και η προσαρμοστικότητα του ελληνικού ξενοδοχείου μέσα στις κρίσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αυξημένο σήμερα λειτουργικό κόστος  των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το φλέγον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και το ακανθώδες πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, θέμα που έχει πολλάκις αναδειχθεί από το Επιμελητήριο και λίαν προσφάτως σε ειδική ημερίδα όπου αναφέρθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Στην 10η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε., παρευρέθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Αν. Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέας Κωσταντόπουλος, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κ. Ανδρέας Φιορεντίνος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ιωάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος της ΠΟΞ  κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός :  «Ολοκληρώθηκε μια πολύ καλή σεζόν για τη χώρα και οι πρώτοι που είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό,  είμαστε εμείς οι ξενοδόχοι. Είναι ξεκάθαρη η μεγάλη συνεισφορά μας στην καλή εξέλιξη κι αξίζουν την αναγνώριση και το μεγάλο μπράβο οι ξενοδόχοι. Εμείς χαιρόμαστε όταν προσφέρουμε. Και το κάνουμε πάντα συνειδητά και υπεύθυνα. Το αποδείξαμε πέρα από κάθε αμφιβολία αυτή την τριετία. Οι ξενοδόχοι εφαρμόσαμε με σχολαστικότητα τα πρωτόκολλα της Πολιτείας και των φορέων. Με τη δική μας δουλειά, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, συμβάλαμε στην υγειονομική αξιοπιστία της χώρας». 

Ο κ. Βασιλικός σημείωσε ότι δεν υπάρχει γραμμή στα λογιστικά φύλλα εξόδων ενός ξενοδοχείου που να μην σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση 100% στην τιμή του ρεύματος, 40% στις προμήθειες τροφίμων και ποτών, ενώ καταγράφονται αυξήσεις στα ενοίκια και συνεχιζόμενες αυξήσεις στα επιτόκια που επιβαρύνουν υφιστάμενες υποχρεώσεις.

«Στα λειτουργικά προβλήματα θα πρέπει επίσης να προστεθεί πως σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του ΙΤΕΠ, το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία ανέρχεται με την φετινή μελέτη στους 61.000 εργαζόμενους. Και είναι σαφές πως αυτή η μεγάλη τρύπα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ανοιχτή, χρήζει άμεσης και υπεύθυνης αντιμετώπισης.  

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε πως δεν λειτουργούν όλα τα ξενοδοχεία μόνο τη θερινή σεζόν που πράγματι ήταν καλή. Όμως τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία είχαν ένα πρώτο τετράμηνο το 2022 που δεν ήταν καθόλου καλό εν μέσω Covid και με πληρότητες που δεν ξεπερνούσαν το 20%. Τα ίδια αυτά ξενοδοχεία,  θα λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες με δυσθεώρητα έξοδα και σε συνθήκες υπερπροσφοράς καταλυμάτων και με μια ζήτηση η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τους μήνες του καλοκαιριού», πρόσθεσε ο κ. Βασιλικός.   

Στροφή στο μέλλον

Αναφερόμενος στα 3 σημεία – κλειδιά πάνω στον Οδικό Χάρτη προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού που έχει χαράξει το ΞΕΕ, ο κ. Βασιλικός σημείωσε ότι αυτά εδράζονται στα εξής :   

«Ψηφιακός μετασχηματισμός. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το Capsule T, ένα πραγματικό οικοσύστημα καινοτομίας στο χώρο του τουρισμού. Αφενός για να βοηθήσει τους Έλληνες ξενοδόχους να προχωρήσουν στην τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεών τους και αφετέρου για να δώσει ευκαιρίες σε νέους ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι πρότινος αναζητούσαν διέξοδο στο εξωτερικό προκειμένου να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Βιωσιμότητα. Η βιωσιμότητα δεν είναι πολυτέλεια είναι αναγκαιότητα. Ειδικά στη συγκυρία των δυσθεώρητων αυξήσεων του ενεργειακού κόστους. Γι’ αυτό και το Ξ.Ε.Ε. παρεμβαίνει με μελέτες και προτάσεις και εργάζεται συστηματικά για την προώθηση καλών πρακτικών βιωσιμότητας στο ελληνικό ξενοδοχείο.  

Υποδομές. Όλα τα μεγάλα ζητούμενα για τον ελληνικό τουρισμό όπως ο θεματικός εμπλουτισμός του προϊόντος μας, η αντιμετώπιση της εποχικότητας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η στόχευση σε ποιοτικότερα κοινά της τουριστικής αγοράς περνάνε μέσα από τις υποδομές. Το momentum είναι τώρα. Με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ καθίσταται ρεαλιστικό ένα εθνικό σχέδιο υποδομών με τη συνεργασία του κεντρικού κράτους, της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλικός πρέπει να γίνει μια βασική παραδοχή. Η επιτυχία της πορείας προς ένα βιώσιμο τουρισμό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα αγκαλιαστεί από την ίδια την κοινωνία. Ο τουρισμός, είναι υπόθεση όλων. Γιατί διαχέει προς όλους και τα οφέλη του. Η φιλοξενία λοιπόν πρέπει να γίνει υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας αφού αποδεδειγμένα βάζει πλάτη σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας. 

Αυτό που απαιτείται είναι μια μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας. Μια νέα κουλτούρα φιλοξενίας. Κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από εκεί που ξεκινούν όλα, από το δημοτικό σχολείο. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του προγράμματος και είναι πολύ θετικό πως το Ξ.Ε.Ε. έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για να μπει η φιλοξενία στα σχολεία με ένα σύγχρονο παιδαγωγικό τρόπο που μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών. 

Μάλιστα το Ξ.Ε.Ε. εργάζεται για την συνέχεια  και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης φτάνοντας μέχρι τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχει ιδιαίτερη αξία οι μαθητές και οι μαθήτριες στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδρομής τους, εάν το επιθυμούν και το επιλέγουν να έχουν τη δυνατότητα να εξοικειώνονται και να έρχονται σε επαφή με έναν κλάδο όπως αυτός της φιλοξενίας, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα και εκπροσωπεί πάνω από το 25% του ΑΕΠ”.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας μεταξύ άλλων είπε : «Φέτος, τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, ξαφνικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία “πάγωσαν” οι κρατήσεις αλλά εργαστήκαμε όλοι μαζί σκληρά και μεθοδικά, και καταφέραμε να έχουμε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν με αποτέλεσμα τα ταξιδιωτικά έσοδα να ξεπεράσουν τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ.

Αυτά τα έσοδα πηγαίνουν στον πρωτογενή τομέα που με τα προϊόντα της ελληνικής γης προμηθεύουν τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, τις ταβέρνες, τα εμπορικά καταστήματα ή εξήχθησαν. Στον εμπορικό κόσμο, στον κατασκευαστικό κλάδο, 8 στις 10 επενδύσεις είναι τουριστικές. Δεν είναι μονοκαλλιέργεια ο τουρισμός, τους ακουμπάει όλους, αποτελεί το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα είναι ο πιο ασφαλής και ποιοτικός προορισμός στην Ευρώπη, στα 5 κορυφαία brand του κόσμου.

Επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου- και αυτό το δικαιούνται όλες οι περιφέρειες της χώρας, όχι μόνο οι brandαρισμένοι αλλά και οι εναλλακτικοί προορισμοί- στο city break, στον 12μηνο τουρισμό, στις υποδομές και στον βιώσιμο τουρισμό. 

Αναφορικά με το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΞΕΕ Α. Βασιλικό αλλά και τον ΣΕΤΕ, έχω προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν μπορεί να υπάρχει ξενοδοχείο 0 αστέρων, ούτε σε πλατφόρμες να διαφημίζονται μαζί τα ξενοδοχεία, τα resort, με τα καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να διαχωριστεί η μέση ελληνική οικογένεια που εκμισθώνει ένα ή δυο ακίνητα από  αυτούς που το κάνουν πολλαπλά εκμεταλλευόμενοι το ξενοδοχειακό πλαίσιο. Η Ελληνική Κυβέρνηση, δια της Προεδρίας της και του Υπουργείου Οικονομικών, ήδη συζητά με τους φορείς του τουρισμού τον τρόπο με τον οποίο θα νομοθετήσει ώστε αυτό να γίνει ξεκάθαρο. Είναι ώριμες οι συνθήκες και το θέμα αυτό είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης».

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  2. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  3. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  4. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  5. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  6. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  7. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  8. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  9. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  10. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  11. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  12. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  13. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  14. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  15. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  16. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  17. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  18. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  19. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  20. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  21. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  22. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  23. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  24. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  25. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  26. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  27. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  28. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  29. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  30. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  31. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  32. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  33. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  34. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  35. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  36. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  37. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  38. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  39. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  40. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  41. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  42. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  43. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  44. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  45. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  46. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  47. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  48. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  49. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  50. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  51. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  52. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  53. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  54. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  55. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  56. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  57. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  58. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  59. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  60. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  61. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  62. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  63. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  64. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  65. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  66. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  67. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  68. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  69. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  70. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  71. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  72. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  73. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  74. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  75. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  76. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  77. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  78. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  79. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  80. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  81. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  82. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  83. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  84. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  85. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  86. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  87. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  88. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"

  89. 21/03 10:39

    Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική

  90. 21/03 10:08

    Τουρισμός | Skyscanner: Κυριαρχούν οι αναζητήσεις για Ελλάδα και Ισπανία- επιστρέφει η παραδοσιακή εποχικότητα

  91. 21/03 09:51

    Περικλής Αντωνίου | Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προϋπόθεση για την Ανάπτυξη

  92. 21/03 07:39

    Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Λήμνο

  93. 21/03 07:36

    Δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου Σπηλαίου Αλιστράτης

  94. 21/03 07:34

    Κέρκυρα: Διατήρηση αρχαιοτήτων σε κατάχωση σε ξενοδοχειακή μονάδα

  95. 21/03 07:32

    Αεροδρόμιο Βηρυτού: Αύξηση του αριθμού των επιβατών τον Φεβρουάριο

  96. 21/03 07:31

    Δήμος Χαλκιδέων: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  97. 20/03 22:06

    12μηνος τουρισμός στην Αθήνα - Αισιόδοξα τα μηνύματα για την εφετινή σεζόν

  98. 20/03 19:06

    5oς νεανικός διαγωνισμός “Idea Platform” | Οι αιτήσεις συνεχίζονται!

  99. 20/03 18:23

    «Blue Life Hydra» | Ο νέος θεσμός για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη γαλάζια οικονομία

  100. 20/03 18:14

    Mαγνησία | Κοινές δράσεις από Ένωση Ξενοδόχων, Επιμελητήριο και άλλους φορείς για την τουριστική ανάκαμψη