Γρηγόρης Τάσιος: Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων

Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων

Με μεγάλη προσέλευση ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα - για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας - πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Electra Metropolis στην Αθήνα, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης και Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, οι διοικητές ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής και ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια του Προγράμματος "Ένα στα Πέντε" του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Έλενα Ράπτη, η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Γ.Γ. του  ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και οι πρόεδροι του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) κ. Αποστολίνα Τσαλταμπάση κ.α. 

«Εθνικό στόχο υπηρετούμε κάθε σεζόν. Και βγάζουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη!  Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί αυτή η μεγάλη συνεισφορά αναγνωρίζεται και σήμερα εδώ στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ, με την υψηλή και ευρεία κυβερνητική εκπροσώπηση. Μας τιμά αυτή η παρουσία και επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στις σχέσεις συνεργασίας» σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος και πρόσθεσε: 

«Η υψηλή ζήτηση, οι αφίξεις και η αποφασιστικότητά μας να βάλουμε τα δυνατά μας για το κοινό καλό, δεν σημαίνει πως τα ταμεία των ξενοδοχείων μπορούν να είναι οι κότες που γεννάνε χρυσά αυγά. Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων των ξενοδοχείων.

Είναι παραμορφωτικός ο καθρέπτης των αφίξεων. Πρώτον διότι ένα μεγάλο κομμάτι των αφίξεων χάνεται μέσα στη γκρίζα περιοχή της παραοικονομίας διαμοιρασμού. Δεύτερον, διότι το βαρύ πλήγμα της πανδημίας έχει αφήσει ανοιχτές πληγές που μεταφράζονται σε υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Τρίτον, όπως λέει μια σοφή παροιμία της Χαλκιδικής «απάνω στο σπυρί κουκούδι». Μετά το σοκ της πανδημίας αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα προϊόντα, την ώρα που συμβαίνει ένας πόλεμος στην Ευρώπη και επιδεινώνει καθημερινά την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το λειτουργικό κόστος ανά δωμάτιο διανυκτέρευσης είναι αυξημένο 25-30%». 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Τάσιου: 

Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Το γεγονός πως είμαστε σήμερα εδώ και μπορούμε να επικοινωνούμε «πρόσωπο με πρόσωπο»,  στο πλαίσιο της κορυφαίας διαδικασίας της Ομοσπονδίας μας,  είναι από μόνο του ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα,  μετά το σοκ που υποστήκαμε όλοι, την τελευταία διετία. 

Για το ελληνικό ξενοδοχείο ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Κι απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια, από πολλές πλευρές και σε πολλά επίπεδα για να χτίσουμε αντοχές και να διαχειριστούμε το πολύ  βαθύ αποτύπωμα της πανδημίας στα αποτελέσματα των επιχειρήσεών μας. Απώλειες που θα μας πάρει χρόνια να αποσβέσουμε. 

Σε αυτό τον αγώνα επιβίωσης είχαμε όπως όλες οι επιχειρήσεις τη στήριξη της Πολιτείας κυρίως το 2020 και καταφέραμε να κάνουμε μια επιτυχημένη επανεκκίνηση το 2021. Όχι παντού βέβαια. Και όχι όλοι. Ούτε όλες οι τουριστικές περιοχές της χώρας είχαν το περσινό καλοκαίρι τις ίδιες επιδόσεις με τους κορυφαίους δημοφιλείς προορισμούς, ούτε οι αγορές των τουριστικών προϊόντων κινήθηκαν οριζόντια με τον ίδιο τρόπο. Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να πήγαν καλύτερα του αναμενόμενου ωστόσο αγορές που σχετίζονται με τα επαγγελματικά ταξίδια, τα συνέδρια, τις εκθέσεις έμειναν πίσω. Τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας πέρασαν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Το ίδιο και τα καταλύματα των ορεινών προορισμών που αντί σε μια σεζόν 100 ημερών κατάφεραν να δουλέψουν τελικά  μόνο τις 30.     

Συνεπώς το πραγματικό κέρδος του 21 ήταν για την εικόνα της χώρας. Για το άνοιγμα του τουρισμού με υγειονομική ασφάλεια και αξιοπιστία και τη συμβολή της χώρας που αναγνωρίστηκε διεθνώς στην παγκόσμια τουριστική επανεκκίνηση. Αυτή η αναβαθμισμένη εικόνα διατήρησε ψηλά τη ζήτηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και περιμένουμε ένα πραγματικά καλό καλοκαίρι. 

Αυτή είναι πράγματι μια συλλογική επιτυχία για τη χώρα κι εμείς ως ξενοδόχοι είμαστε περήφανοι για τη συμβολή μας σε αυτή. Επιπλέον είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη της σεζόν, να αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε αυτό το momentum γιατί έχουμε πλήρη συναίσθηση της σημασίας του τουρισμού για την οικονομία. Και το ελληνικό ξενοδοχείο έχει αποδείξει διαχρονικά πως δίνει. Δίνει δουλειές, εισοδήματα, δημόσια έσοδα, τζίρους για άλλους κλάδους, δυνατότητες ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δίνει πνοή στις τοπικές οικονομίες και βάζει πλάτη για την κοινωνική συνοχή σε όλη την ελληνική Περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων και εθνικά ευαίσθητων περιοχών.  

Συναισθανόμαστε λοιπόν το χρέος μας καθώς βλέπουμε όλη τη χώρα να περιμένει με κομμένη την ανάσα πως θα τα πάει ο τουρισμός για να βγάλει τον χειμώνα που έρχεται. Γι’ αυτό και μείς συνεπείς στο καθήκον μας,  όπως κάνουμε πάντα,  θα δώσουμε τη μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο που μπορούμε. Γιατί ξέρουμε πως θα έχει πολλαπλασιαστική αξία και θα φτάσει στην οικονομία και την κοινωνία.  

Όμως εδώ προκύπτει μια αντίφαση που οφείλουμε να την εξηγήσουμε για να μην παρεξηγείται στη δημόσια συζήτηση. Η υψηλή ζήτηση, οι αφίξεις και η αποφασιστικότητά μας να βάλουμε τα δυνατά μας για το κοινό καλό, δεν σημαίνει πως τα ταμεία των ξενοδοχείων μπορούν να είναι οι κότες που γεννάνε χρυσά αυγά. Δεν είναι καθόλου έτσι και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από απλουστεύσεις.  

Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων των ξενοδοχείων. Είναι παραμορφωτικός ο καθρέπτης των αφίξεων. Πρώτον διότι ένα μεγάλο κομμάτι των αφίξεων χάνεται μέσα στη γκρίζα περιοχή της παραοικονομίας διαμοιρασμού.  Δεύτερον, διότι το βαρύ πλήγμα της πανδημίας έχει αφήσει ανοιχτές πληγές που μεταφράζονται σε  υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Τρίτον, όπως λέει μια σοφή παροιμία της  Χαλκιδικής «απάνω στο σπυρί κουκούδι». Μετά το σοκ της πανδημίας αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα προϊόντα, την ώρα που συμβαίνει ένας πόλεμος στην Ευρώπη και επιδεινώνει καθημερινά την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το λειτουργικό κόστος ανά δωμάτιο διανυκτέρευσης είναι αυξημένο 25-30%. 

Το ξενοδοχείο λοιπόν και δίνει και θέλει να δώσει. Αλλά πρέπει και να έχει για να μπορεί να το κάνει.  

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας για το καλύτερο, συνεχίζοντας να χτίζουμε αντοχές και προσδοκώντας τη μεγάλη ανάκαμψη το 23, προσαρμόζοντας και την τιμολογιακή πολιτική μας στα νέα δεδομένα. 

Θα δώσουμε τη μάχη μας για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και νιώθουμε πάντα το χρέος να ανταποδώσουμε με οφέλη που διαχέονται σε όλους. 

Θα δώσουμε τη μάχη μας, μαζί με τους εργαζομένους μας, με τους οποίους έχουμε εμπεδώσει όλα αυτά τα χρόνια την εργασιακή ειρήνη προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και τη διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού.  Τιμάμε σταθερά  το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων με συνεχείς θεσμικές  διασφαλίσεις  και διαδοχικές αυξήσεις  των αποδοχών των εργαζομένων.  Αποδείξαμε επανειλημμένα  τη βούλησή μας να εξασφαλίζουμε πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές,  παρά τις δυσκολίες των συγκυριών. Το αποδείξαμε μέσα στη δεκαετή οικονομική κρίση όταν όλα γύρω μας κατέρρεαν, το αποδείξαμε ακόμη και μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.  Τις εργασιακές σχέσεις στα ξενοδοχεία διέπει, υποχρεωτική για όλο τον κλάδο, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία ισχύει ως το τέλος του 2022.  Και ακριβώς αυτό το απόλυτα ρυθμισμένο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο,  αναδεικνύεται ως πρότυπο για τις εργασιακές σχέσεις σε όλο το εύρος των τουριστικών δραστηριοτήτων. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Η προσφορά του ξενοδόχου δεν είναι σχήμα λόγο για να ακουγόμαστε ευχάριστοι. 

Αποδείξαμε έμπρακτα και κάτω απ’ όλες τις περιστάσεις πως κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον και με το παραπάνω.  

Εθνικό στόχο υπηρετούμε κάθε σεζόν. Και βγάζουμε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη!  Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. 

Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί αυτή η μεγάλη συνεισφορά αναγνωρίζεται και σήμερα εδώ στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ, με την υψηλή και ευρεία κυβερνητική εκπροσώπηση. Μας τιμά αυτή η παρουσία και επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στις σχέσεις συνεργασίας. 

Η καλή συνεργασία φέρνει καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα των δυσκολιών και των προκλήσεων και θέλω να ευχαριστήσω τους Υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους επικεφαλής οργανισμών και φορέων για τη συνεργασία που έχουμε, με δεδομένο πως ο τουρισμός και το ξενοδοχείο σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με ένα ευρύ φάσμα κυβερνητικών αρμοδιοτήτων. 

Χωρίς να ακολουθήσω κάποιο πρωτόκολλο προσφωνήσεων, θέλω εκ μέρους όλων των συναδέλφων να χαιρετίσω την παρουσία των προσκεκλημένων μας. 

Την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Η προβολή της χώρας, οι πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες για το άνοιγμα αγορών, η τουριστική διπλωματία παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη δουλειά όλων μας και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Απαιτήθηκε πολύ εντατική συνεργασία μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες για να δημιουργηθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που έσωσαν την παρτίδα τη στιγμή που έπρεπε. Και προσβλέπουμε σε μια εξίσου παραγωγική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και τις νέες προκλήσεις, να απελευθερώσουμε τη δυναμική του τουρισμού ώστε να δώσει τα πολλά περισσότερα που μπορεί για την ανάταξη της οικονομίας μας. 

Την παρουσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  Τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννη Τσακίρη. Ο ρόλος του Υπουργείου υπήρξε καθοριστικός για τη στήριξη του ελληνικού ξενοδοχείου στην περίοδο της πανδημίας και συνεχίζει να είναι καθοριστικός για το αναπτυξιακό μέλλον του. Προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στα οφέλη που μπορεί να δώσει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και χαιρόμαστε που μέσα από την καλή συνεργασία πετύχαμε να συμπεριληφθούν σε αυτόν και τα τρίστερα ξενοδοχεία. 

Την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Η ασφάλεια είναι κρίσιμη διάσταση για το τουριστικό προϊόν καθώς εκεί πέραν όλων των άλλων διακυβεύεται και η ίδια η εικόνα της χώρας μας. Γι αυτό και θέλουμε μια Τουριστική Αστυνομία ενεργή, με επαρκείς δομές, με προσωπικό αναβαθμισμένων προσόντων, με ισχυρή παρουσία στους προορισμούς μας, στην υπηρεσία των επισκεπτών μας. Όπως επίσης θέλουμε αναβάθμιση των υποδομών στις υπηρεσίες των συνόρων μας, με αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών που μπορούν να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνειδητοποιήσαμε νομίζω όλοι την αξία του οδικού τουρισμού και η λειτουργία των χερσαίων συνόρων μπορεί και πρέπει να γίνει υποδειγματική.  

Την παρουσία της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αφορά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία από τρίτες χώρες όπως επίσης και για την ένταξη μεταναστών που βρίσκονται στην πατρίδα μας στην αγορά εργασίας του κλάδου. 

Την παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ ή πλέον με την καινούργια ονομασία του Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρου Πρωτοψάλτη. Είναι σημαντική η συνεργασία μας τόσο σε ζητήματα που αφορούν την εποχικότητα του προσωπικού και την αξιοποίηση δυνατοτήτων για την εκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων. Εξίσου σημαντικό και το ζήτημα του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για φέτος και αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τα νεότερα. 

Την παρουσία του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθώς η Αρχή έχει ένα κρίσιμο ρόλο να επιτελέσει στην εφαρμογή ενός πλαισίου ώστε να μην υπάρχει στρέβλωση του ανταγωνισμού και να πάψουν οι γκρίζες ζώνες λειτουργίας για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Έχουν γίνει και σχετικές προτάσεις απ’ όλους τους τουριστικούς φορείς προς τους αρμόδιους υπουργούς και στο πλαίσιο του ΣΕΤΕ έχουμε προτείνει την αξιοποίηση του myData σε αυτή την κατεύθυνση. 

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Έχουμε καταφέρει πολλά, μένει να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα. 

Οι κρίσεις, οι προκλήσεις και οι δυσκολίες ξεχωρίζουν τους ηγέτες.

Ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει αναδειχθεί ηγέτης στην ανάκαμψη της χώρας κάθε φορά που χρειάστηκε και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα μπροστά στις νέες μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία και η κοινωνία. 

Αισιόδοξοι από τη φύση μας, πάντα χαμογελαστοί όπως επιβάλλουν οι κανόνες της φιλοξενίας αλλά και πάντα αποφασισμένοι να προασπίσουμε και να θωρακίσουμε τα συμφέροντα του κλάδου. 

Γι αυτό και η ΠΟΞ ήταν, είναι και θα είναι πάντα, δίπλα στον ξενοδόχο που αγωνιά και αγωνίζεται. Που δεν διστάζει να τολμήσει, να πάρει ρίσκα, να επενδύσει, να δημιουργήσει ευκαιρίες και δυνατότητες. Τον ξενοδόχο που αναβαθμίζει διαρκώς την επιχείρησή του και είναι ο πρωταγωνιστής της προσπάθειας για ένα βιώσιμο τουρισμό ποιότητας, με διατηρήσιμη αναπτυξιακή δυναμική στα χρόνια που έρχονται. 

Γι’ αυτό και η ενότητα της Ομοσπονδίας μας είναι η δύναμή μας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ και είναι σημαντικό να είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή και να κοιτάμε στην ίδια κατεύθυνση. 

Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Σας ευχαριστώ για τη μαζική συμμετοχή και την εμπιστοσύνη.

Κύριοι Υπουργοί σας θέλουμε δίπλα μας,  σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που συνεχίζουμε να κάνουμε για να πετύχουμε το καλύτερο για όλους. Για τις επιχειρήσεις μας. Για τους εργαζομένους μας. Για τους προορισμούς μας. Για την περιφερειακή ανάπτυξη. Για την οικονομία και την κοινωνία. 

Συνεχίζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα για το καλύτερο αύριο της ελληνικής φιλοξενίας και της χώρας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά και σε αυτούς που έρχονται μετά από μας. 

Ευχαριστώ θερμά. 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/06 11:44

  Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα;

 2. 26/06 11:25

  Eγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Σπάρτη

 3. 26/06 11:18

  Β.Κικίλιας | Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η τουριστική κίνηση

 4. 26/06 11:16

  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αφάντου προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων

 5. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 6. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 7. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 8. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 9. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 10. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 11. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 12. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 13. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 14. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019 - Σχεδόν ολική επαναφορά και στην Αθήνα

 15. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 16. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 17. 24/06 12:25

  Β. Κικίλιας | Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 18. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel

 19. 24/06 11:46

  Βρετανοί τουρίστες μηνύουν την TUI για γαστρικές διαταραχές σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου

 20. 24/06 11:25

  Ακρόπολη, καύσωνας και ξαφνικό κλείσιμο: Απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση

 21. 24/06 11:21

  ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου

 22. 24/06 11:10

  Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

 23. 24/06 10:32

  British Airways | Καλοκαιρινή απεργία στο Χίθροου ψήφισαν οι εργαζόμενοι

 24. 24/06 09:39

  5ος κύκλος CapsuleT | Παράταση αιτήσεων μέχρι 26 Ιουνίου

 25. 24/06 09:21

  Η Lufthansa ακυρώνει άλλες 2.200 πτήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο- Εξυπηρετούνται οι κλασικοί προορισμοί διακοπών

 26. 24/06 08:22

  Επιχορηγήσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο και Σκιάθο

 27. 24/06 08:20

  Ενισχύονται τα εγχώρια ταξίδια στην Ισπανία με προτίμηση για διαμονή σε ξενοδοχεία

 28. 24/06 08:17

  Έρευνα Virtuoso: Οι ταξιδιώτες πολυτελείας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για βιώσιμες εμπειρίες

 29. 24/06 08:10

  Δέκατο Patras Motor Show στην Πάτρα

 30. 24/06 07:26

  EasyJet | Κίνδυνος για ακυρώσεις πτήσεων όλο το καλοκαίρι για Ελλάδα και άλλους προορισμούς

 31. 23/06 19:03

  Στ. Βλαστός | Η ΕΤΑΔ έχει καταφέρει να δώσει λύσεις σε θέματα ακινήτων που λίμναζαν επί δεκαετίες

 32. 23/06 16:35

  Air Albania | Αθήνα-Τίρανα 4 πτήσεις την εβδομάδα

 33. 23/06 16:28

  Β.Κικίλιας | Η Αίγινα εξελίσσεται σε δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό

 34. 23/06 15:29

  «Ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων» με μπάτλερ για... άυπνους – «Μην κοιμηθείτε, σκεφτείτε τις κρίσεις στον κόσμο»

 35. 23/06 14:11

  Γαλλικός τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται η επιτυχία του καλοκαιριού για τους t.o’s και τα τουριστικά γραφεία

 36. 23/06 13:32

  Εκμετάλλευση τουριστών στη Σαντορίνη | Αντιδήμαρχος Θήρας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού

 37. 23/06 12:55

  Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης visa των Ινδών για Ελλάδα – 4.000 visa μέχρι στιγμής

 38. 23/06 12:31

  Σύγχρονα μέσα ασφαλείας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

 39. 23/06 12:20

  Ν.Καπραβέλος | Η Όμικρον 5 είναι σχεδόν νέος ιός - μάσκα στους κλειστούς χώρους

 40. 23/06 12:19

  ΓΣΕΕ: Σε επαγρύπνηση για καταγγελίες εργαζομένων για θερμική καταπόνηση

 41. 23/06 11:48

  «Explore Your Happy Place» | Η νέα κοινή διαφημιστική καμπάνια από τον ΕΟΤ και την AEGEAN

 42. 23/06 11:30

  Τουρνουά Τένις «ΦΗΜΗ – ΖΑΡΟΣ» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 43. 23/06 11:26

  Hard Rock/ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ | Το 2026 θα ανοίξει τις πόρτες του το Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό

 44. 23/06 11:11

  Μεγάλη τουριστική επένδυση 840 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα

 45. 23/06 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Βόλο και Σκιάθο

 46. 23/06 09:08

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 47. 23/06 09:03

  "Ανοιχτοί 'Ανθρωποι" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

 48. 23/06 09:00

  Ολλανδία: Αυξήσεις μισθών και ελλείψεις προσωπικού

 49. 23/06 08:59

  Σημάδια επιβράδυνσης της ισπανικής οικονομίας

 50. 22/06 18:19

  Γενική συνέλευση ΣΕΤΕ | Καθοριστική η τεχνολογία στην ενίσχυση του τουριστικού brand name της χώρας

 51. 22/06 18:08

  Επιβεβλημένη πλέον η επιμήκυνση της σεζόν

 52. 22/06 16:38

  Πόσο ακριβαίνουν τα ταξί

 53. 22/06 16:17

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στη Γερμανία με ταξίδι εξοικείωσης πρακτόρων του RTK Group

 54. 22/06 15:42

  Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο metaverse, και ανήκει στην TUI!

 55. 22/06 14:26

  Προς νέο ρεκόρ οι παγκόσμιες ξενοδοχειακές κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022

 56. 22/06 13:56

  Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους εργαζομένους του

 57. 22/06 13:11

  Αποδόθηκε στο κοινό το αποκατεστημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

 58. 22/06 13:11

  Συνέλευση ΣΕΤΕ | Ανοιχτός διάλογος για μια νέα στρατηγική για την εργασία στον τουρισμό

 59. 22/06 13:02

  Τραγικές εικόνες με θάλασσα από βαλίτσες στο αεροδρόμιο του Χίθροου το Σαββατοκύριακο

 60. 22/06 12:48

  Αλ. Τσίπρας | Συνέλευση ΣΕΤΕ: Τα καθαρά έσοδα θα κρίνουν τη χρονιά - ο τουρισμός χρειάζεται εργαζόμενους με χαμόγελο

 61. 22/06 12:33

  Eurowings | Νέες last minute ακυρώσεις πτήσεων «για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» - Μεγάλο τεστ το επόμενο Σ/Κ

 62. 22/06 11:20

  Μετατροπή των μικρών νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακής καινοτομίας

 63. 22/06 10:55

  Μήλο επιλέγουν για τις διακοπές τους οι συντάκτες του Conde Nast Traveller

 64. 22/06 10:39

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών| Ένσημα 3 χρόνων ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί!

 65. 22/06 10:21

  Πολύμηνη αναταραχή στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τις απεργίες των πληρωμάτων καμπίνας

 66. 22/06 09:56

  Κύπρος: Πρόγραμμα για την αναβίωση περιοχών της υπαίθρου

 67. 22/06 09:44

  Η Ryanair προσθέτει πτήσεις προς Ισπανία για επιβάτες, που πλήττονται από τις ακυρώσεις

 68. 22/06 08:05

  Γερμανία: Aύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 12 ευρώ την ώρα

 69. 22/06 07:13

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Βόλο και Λάρισα

 70. 22/06 07:10

  Η Ισπανία επιβάλει πρόστιμο 740 ευρώ στους τουρίστες που ουρούν στη θάλασσα

 71. 21/06 20:09

  Ανοίγει νέο Nobu Hotel στην Punta Cana

 72. 21/06 16:35

  ΚΕΠΕ: Στο 4,3% ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2022 με ισχυρό μοχλό τον τουρισμό

 73. 21/06 15:40

  Γιατί ακριβαίνουν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων αυτό το καλοκαίρι - "Τσουχτερές" τιμές στην Ελλάδα με άλμα 92% έναντι του 2019

 74. 21/06 14:29

  Συνέργειες υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού σε διεθνείς εκδηλώσεις

 75. 21/06 13:56

  Σε διαβούλευση η ΜΠΕ της επένδυσης Λεπτού στα Χανιά, ύψους 300 εκατ. ευρώ

 76. 21/06 13:48

  ΠΟΕΕ: Γενικώς υποχρεωτική η ΣΣΕ σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες

 77. 21/06 13:24

  Ελληνικός τουρισμός: + 19% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο, έναντι του 2019 | -13,4% στο α' 4μηνο

 78. 21/06 12:59

  Βρετανικός τουρισμός | Ορατές οι πρώτες συνέπειες της ακρίβειας: Το 44% περιορίζει τις διακοπές

 79. 21/06 12:49

  Συνεργασία ΕΛΙΤΟΥΡ και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας

 80. 21/06 12:43

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου στο Ηράκλειο Κρήτης –περιοχή Λιοντάρια

 81. 21/06 12:24

  Jet2.com/ Jet2CityBreaks: Περισσότερα city break στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 82. 21/06 11:54

  Lufthansa: 700 ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούλιο – "Αβέβαιος ο Αύγουστος"

 83. 21/06 11:31

  H Περιφέρεια Αττικής σε δράση της ΕΕ για ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας με την Κίνα

 84. 21/06 11:20

  Ευρωπαϊκός τουρισμός | Κάτω από το 2019 ο προϋπολογισμός διακοπών φέτος - 1 στους 2 βλέπει κανονικότητα το 2024

 85. 21/06 11:08

  "Αρχιπέλαγος": Μέδουσες, χταπόδια, καρχαρίες και η άγνοια που εκπέμπει η θαλασσινή μας χώρα...

 86. 21/06 10:45

  Το νέο αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών «Cube-2» στον Άλιμο σχεδίασε η Potiropoulos+Partners

 87. 21/06 10:42

  Καινοτόμα δράση αγροτουρισμού στον Έβρο εγκαινίασε η Άντζελα Γκερέκου

 88. 21/06 10:13

  E.Ξ. Θεσσαλονίκης | Το νέο Δ.Σ.- επανεξελέγη πρόεδρος ο Ανδρέας Μανδρίνος

 89. 21/06 09:26

  Αμερικανικός τουρισμός | Ανοίγει ο εμβολιασμός στα παιδιά, που θα αυξήσει τα οικογενειακά ταξίδια

 90. 21/06 08:56

  O ΣΙΤΕΣΑΠ τακτικό μέλος της European Boating Industry - EBI

 91. 21/06 08:51

  Eπιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σκιάθο και Πήλιο

 92. 21/06 08:49

  Σχέδια για μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

 93. 21/06 08:48

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Λαιμό Βουλιαγμένης και Λευκάδα

 94. 21/06 08:46

  Ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ στην Ισπανία απέχει 50 ευρώ από το 60% του μέσου μισθού

 95. 21/06 08:41

  Αγώνες ποδηλάτου, τρεξίματος και βουνού στην Ξάνθη

 96. 21/06 08:20

  Στερεότυπα τουριστών: Ποια είναι τα δημοφιλέστερα κλισέ και πόσο αληθεύουν;

 97. 20/06 18:17

  Κραυγή αγωνίας από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης: Ακινητοποιούμε τα οχήματα!

 98. 20/06 17:33

  Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Νέα μέλη τα Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας, Τήνου-Άνδρου και Ίου

 99. 20/06 17:22

  Handelsblatt: 79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια | Η Ελλάδα η πιο ακριβή χώρα στη Μεσόγειο

 100. 20/06 17:12

  Ιταλίδα δημοσιογράφος ανακαλύπτει την ρομαντική και … άγνωστη Ρόδο!