Βασίλης Κικίλιας: Ανάκαμψη των αφίξεων από την Αυστραλία - Προτεραιότητα το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη

Ανάκαμψη των αφίξεων από την Αυστραλία - Προτεραιότητα το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη

Σημαντική ανάκαμψη των τουριστικών αφίξεων από την Αυστραλία αναμένεται το 2022, όπως δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Σοφιανό ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Υπογράμμισε επίσης ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι το άνοιγμα Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

Η συνέντευξη:

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά από δύο χρόνια, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης πανδημίας, με τα αυστραλιανά σύνορα κλειστά, ακούγοντας «Ελλάδα», οι Έλληνες της Αυστραλίας, σκέφτονται πατρίδα, δικούς του ανθρώπους και βέβαια, διακοπές. Πολλοί έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους με προορισμό το Ελληνικό καλοκαίρι και δεν κρατιούνται. Υπάρχει πάντως και κάποια ανησυχία για το τι θα συναντήσουν στην Ελλάδα. 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς. Η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχειού, συνέβαλε στη διαμόρφωση, διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Γνωρίζω λοιπόν και από καλούς μου φίλους, την μεγάλη επιθυμία των Ελλήνων της Αυστραλίας να έρθουν στην πατρίδα τους για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους, να βιώσουν πάλι τις μοναδικές ομορφιές μας, να δημιουργήσουν ξανά «μνήμη» από εικόνες, γεύσεις, διασκέδαση, πολιτισμό και κάθε τι ακόμα που είναι η Ελλάδα μας. 

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι έχει αλλάξει εντέλει από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα για τη χώρα, αλλά και τον Τουρισμό και τα ταξίδια ειδικότερα, λόγω της COVID-19; Χάθηκε μέρος της ξενοιασιάς των διακοπών λόγω της έγνοιας για τον κορονοϊό; Τι θα πρέπει να έχουν κατά νου - αλλά και τι έγγραφα μαζί τους - οι ομογενείς μας που ταξιδεύουν το επόμενο διάστημα για την Ελλάδα; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ο Τουρισμός της Ελλάδας το 2021 ξεπέρασε τις προσδοκίες. Τα έσοδα που είχαν προϋπολογιστεί στις αρχές του προηγούμενου έτους, διπλασιάστηκαν καθώς είχαμε επισκέπτες ακόμα και τον Νοέμβριο. Αυτό έγινε, ακριβώς γιατί η χώρα μας, είχε έγκαιρα διαμορφώσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα που τηρήθηκαν ευλαβικά από τους επαγγελματίες του τουρισμού. Και το λέω αυτό, ως πρώην Υπουργός Υγείας, που τότε είχα την ευθύνη σε αυτόν τον τομέα. Η δουλειά μας απέδωσε.  

Σίγουρα, παγκοσμίως, έχουν αλλάξει τα κριτήρια επιλογής των ταξιδιών. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν εκεί που υπάρχει ασφάλεια. Και η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής. Θεωρώ ότι η άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Αυστραλία που εισέρχονται στη χώρα μας, θα έχει ιδιαίτερα θετική επίπτωση στην προσέλκυση περισσότερων Αυστραλών επισκεπτών. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιες οι πληροφορίες που φτάνουν στο Υπουργείο σχετικά με την τουριστική κίνηση από την Αυστραλία φέτος; Πόσο αισθητή ήταν η – αναγκαστική - απουσία των ομογενών, αλλά και των Αυστραλών τουριστών, τα τελευταία χρόνια εν μέσω της πανδημίας; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Όπως σας είπα και στην προηγούμενη ερώτηση, η είσοδος στη χώρα γίνεται πλέον με λιγότερους περιορισμούς, χωρίς όμως να χάνεται ο στόχος της διατήρησης της υγειονομικής ασφάλειας.  

Στις 18 Φεβρουαρίου πραγματοποίησα συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα Arthur Spyrou, στο Υπουργείο Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανα ότι είναι σημαντικό πως «η Αυστραλία αίρει από τις 21 Φεβρουαρίου τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους πολίτες, κάτι που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις τουριστικές ροές Αυστραλών προς την Ελλάδα το 2022». 

Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική χρονιά, καθώς τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν ότι καταγράφεται ήδη ένας εντυπωσιακός αριθμός Αυστραλών ταξιδιωτών και βεβαίως Ελλήνων ομογενών, που έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν την Ελλάδα. Τους περιμένουμε με μεγάλη χαρά. Για εμάς, εσείς οι ΄Έλληνες της Αυστραλίας είστε οι «πρέσβεις του τουρισμού» εκεί, καθώς μπορείτε να κάνετε παντού γνωστό, πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με ακαταμάχητες ομορφιές, μια χώρα που οι διακοπές αποκτούν εδώ το πραγματικό τους νόημα. 

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία κατά πόσο έχει επηρεάσει - και αναμένεται να επηρεάσει - την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, δεδομένου πως ορισμένες περιοχές, στηρίχθηκαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια σε επισκέπτες από τη Ρωσία κυρίως, αλλά και την Ουκρανία; Ποιο το μήνυμά σας προς εκείνους που ανησυχούν για απρόοπτα στο ταξίδι τους, αλλά και την ασφάλεια τους ίσως, λόγω του πολέμου στην «ευρύτερη γειτονιά» της Ελλάδας; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δουλειά μου είναι να εργάζομαι καθημερινά για την μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος ώστε να έχουμε μια καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα. Όμως, σε αυτή την τραγική συγκυρία, με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, εμείς προτάσσουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξή μας. Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε, να φροντίσουμε και να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες. Ήδη το κάνουμε και θα συνεχίσουμε ένα βήμα παραπάνω, καθώς θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δουλέψουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από το εγχώριο δυναμικό. Αξία τέτοιες στιγμές ειδικά δεν έχουν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο.  

Αναφορικά με την ερώτηση σας, εμείς επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου που απασχολούνται αποκλειστικά με τις δύο αυτές χώρες. Παράλληλα, επικεντρωνόμαστε σε αγορές -στόχους, όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία, το Ισραήλ ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Ενδεικτικά να σας πω ότι η TUI Holidays, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι για το 2022 Νο1 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία. Ο CEO τους, Friedrich Joussen, στις 19 Ιανουαρίου σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα φέρει διπλάσιο κόσμο φέτος στην Ελλάδα, με τους υπολογισμούς του να φτάνουν τα 3 εκατ. και περισσότερες από 3.000.000 είναι ήδη οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας. Όλοι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα για τις μοναδικές ομορφιές της αλλά και επειδή ακριβώς είναι μια χώρα φιλόξενη και ασφαλής. 

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η διμερής σχέση Ελλάδας-Αυστραλίας, ειδικά στον Τουρισμό. Προ ετών, είχαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας για τη χορήγηση βίζας για διακοπές, με δικαίωμα εργασίας, προς 500 νέους, ανά έτος, από κάθε χώρα. Πώς προχωρά αυτό και δεδομένης της μεγάλης παρουσίας των Ελλήνων στην Αυστραλία, υπάρχουν προοπτικές για πιο στενή συνεργασία ακόμη και νέες πρωτοβουλίες μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοινώσατε πρόσφατα με τις ΗΠΑ; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ναι υπάρχουν προοπτικές και ετοιμάζουμε νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα αρμόδια Υπουργεία, καθώς το συγκεκριμένο μνημόνιο αφορά την ελληνική Κυβέρνηση εν γένει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια είναι η θέση σας για τη λειτουργία γραφείου Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Είναι προτεραιότητά μου και πεποίθησή μου, ότι θα λειτουργήσει το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη. 

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια η στρατηγική σας και ποιες οι πρωτοβουλίες για την «επόμενη μέρα» του Τουρισμού στην Ελλάδα; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ο Τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και συμμετέχει άμεσα και έμμεσα κατά 25% στο AEΠ της χώρας. 

Ένα σημαντικό τμήμα των επενδύσεων αφορά άμεσα ή έμμεσα το τουριστικό προϊόν μας. Ταυτόχρονα, πολλοί τομείς, όπως οι κατασκευές ή ο αγροδιατροφικός τομέας, «ακουμπούν» πάνω στον τουρισμό. Αλλά και οι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο αποτελούν μέσα από την εμπειρία τους εν δυνάμει πρεσβευτές της Ελλάδας. 

Με λίγα λόγια, ο Τουρισμός μάς αφορά όλους. Και αυτό έγινε ακόμη περισσότερο προφανές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα αναμενόμενα και συνέβαλαν στην σημαντική ανάπτυξη του 2021. 

Ο ελληνικός Τουρισμός είναι εδώ για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, να δώσει εισόδημα στο «πορτοφόλι» της μέσης ελληνικής οικογένειας, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Η στρατηγική μας λοιπόν συνοψίζεται στο τρίπτυχο «αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος-υψηλού επιπέδου υπηρεσίες-επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος». 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τέλος, όπως προαναφέραμε, αρκετοί ομογενείς -αλλά και Αυστραλοί - αναμένεται να ταξιδέψουν φέτος για την Ελλάδα, εσάς να σας περιμένουμε στους Αντίποδες; 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Το θέλω, πιστέψτε με το θέλω πολύ. Ελπίζω να τα καταφέρω και να σας δω από κοντά. Μέχρι τότε, σας περιμένουμε «σπίτι σας» για τις καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο.  

       

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 04/12 16:33

  TUI | 50.000 τουρίστες τα Χριστούγεννα στη Λαπωνία - Ο Άγιος Βασίλης βάφτισε αεροπλάνο της σε "Ροβανιέμι"

 2. 04/12 16:24

  Η Ryanair σχεδιάζει πτήσεις προς Αίγυπτο και Λιβύη

 3. 04/12 12:28

  Βασίλης Κικίλιας: Η χρονιά για τον Τουρισμό θα κλείσει με 3 δις ευρώ παραπάνω

 4. 03/12 15:22

  Πώς η Κως θα καταστεί πράσινο νησί

 5. 03/12 15:03

  Προς αναζήτηση φθηνότερων Χριστουγέννων οι Βρετανοί

 6. 03/12 14:10

  Δήμος Ζαχάρως: «Όχι» στην επένδυση τοποθέτησης ανεμογεννητριών

 7. 03/12 13:50

  Ηράκλειο | Παρουσίαση πλατφόρμας για την διασύνδεση των τουριστικών επιχειρήσεων με πρόσφυγες που θέλουν να εργαστούν

 8. 02/12 17:20

  Πώς η Praktiker αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο σύμμαχο των τουριστικών επιχειρήσεων

 9. 02/12 16:12

  Το WTTC παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην ιστορία, το αποτύπωμα του τουρισμού στο κλίμα

 10. 02/12 14:53

  Στο Κολοσσαίο με «οπώρες και θεάματα» - ποια ήταν τα ρωμαϊκά σνακ

 11. 02/12 14:27

  On the Beach: Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς των Βρετανών για ηλιόλουστες χειμερινές διακοπές - Στροφή στα all inclusive

 12. 02/12 14:27

  Αεροδρόμιο Αθήνας | -4,2% η επιβατική κίνηση το Νοέμβριο έναντι του 2019, -11,7% στο 11μηνο

 13. 02/12 14:22

  Η εποχή των φτηνών πτήσεων έχει τελειώσει

 14. 02/12 13:46

  Airbnb: Αυτές ήταν οι τάσεις στα ταξίδια το 2022 – Ποιές διακοπές προτιμούν οι ταξιδιώτες για το 2023

 15. 02/12 12:47

  Elaia Grove: Νέες πολυτελείς βίλες των Aria Hotels στην Καλαμάτα

 16. 02/12 12:39

  FTI | Τουρκία και Αίγυπτος οι κερδισμένοι του 2023, λόγω χαμηλών τιμών- Πιο ευάλωτα τα 3άστερα και 4άστερα

 17. 02/12 11:52

  Κίνα: Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην COVID δοκιμάζει τον ασιατικό γίγαντα – Παρέμβαση ΔΝΤ

 18. 02/12 11:47

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, θα τιμηθεί στο γκαλά της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη

 19. 02/12 11:05

  Ο γαστρονομικός τουρισμός στην Κέρκυρα- δράσεις προώθησης σε Ευρώπη και Αμερική

 20. 02/12 10:18

  Τουρισμός | Οι αεροπορικές αφίξεις Γερμανών στην Ελλάδα ξεπέρασαν στο 10μηνο τα επίπεδα του 2019

 21. 02/12 09:59

  Δήμος Αθηναίων | Φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

 22. 02/12 09:18

  H Panadvert δημιουργεί την εξαιρετική καμπάνια HIV για το ΟΝΟΜΑ Hotel στη Θεσσαλονίκη

 23. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 24. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

 25. 01/12 16:19

  Σε Συνέδριο - Έκθεση στη Ν. Κορέα η Ρόδος και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

 26. 01/12 16:16

  Νέα μαρίνα στο Μεγανήσι

 27. 01/12 15:47

  Χειμερινές διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού

 28. 01/12 14:10

  Τουρισμός | Hotelbeds: Οι 7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα παγκόσμια ταξίδια το 2023

 29. 01/12 13:50

  Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό δέντρο στο Rockefeller Centre (βίντεο)

 30. 01/12 13:39

  Γερμανικός τουρισμός | -42% οι κρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2023 έναντι του 2019

 31. 01/12 13:03

  ΕΟΤ Γερμανίας: Εκδήλωση στη Φρανκφούρτη για παρουσίαση Ελληνικών προορισμών

 32. 01/12 12:44

  Έρευνα GetYourGuide: Εμπειρίες με συναισθηματική αξία και ταξίδια τα δημοφιλέστερα δώρα των Γερμανών τα Χριστούγεννα

 33. 01/12 12:39

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/12

 34. 01/12 12:06

  Ο "τηλεφωνικός τουρισμός" συναρπάζει τους Τούρκους- Ταξίδια στη Γεωργία για φτηνότερα iPhone

 35. 01/12 12:03

  Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

 36. 01/12 11:55

  Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

 37. 01/12 11:22

  Aegean: Νέα σύνδεση Νιουκάστλ – Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 38. 01/12 11:18

  Συγχωνεύονται Air India και Vistara | Δημιουργείται ο κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ινδίας

 39. 01/12 11:03

  Tus Airways | Πτήσεις Αθήνα- Τελ Αβίβ και Λάρνακα- Ηράκλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

 40. 01/12 10:00

  Το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης XENIA

 41. 01/12 09:49

  WTTC | Ο τουρισμός πόλεων πρωτοστατεί στην παγκόσμια ανάκαμψη - Έρχεται λαμπρή 10ετία για τις πόλεις

 42. 01/12 08:51

  Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβάλλονται σήμερα στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

 43. 30/11 15:31

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Μήλου για το 2023

 44. 30/11 14:10

  Η Σαντορίνη στους 8 καλύτερους στον κόσμο για τα χειμερινά γαμήλια ταξίδια των Αμερικανών

 45. 30/11 13:57

  Rolls-Royce & easyJet αλλάζουν τις πτήσεις του μέλλοντος: Πρωτοποριακός κινητήρας εκμηδενίζει τις εκπομπές άνθρακα

 46. 30/11 13:57

  Παπαζάχος σε ΣΚΑΪ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος

 47. 30/11 13:54

  Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 48. 30/11 13:41

  Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο

 49. 30/11 13:34

  «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Νέα δυνατότητα υποβολής αιτήματος επαλήθευσης

 50. 30/11 13:32

  H Θεσσαλία φιλοξένησε τα μέλη της ECTAA και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

 51. 30/11 12:52

  Ξενοδοχεία: Αυτή είναι η στρατηγική που εκτοξεύει τα έσοδα, το loyalty και την ικανοποίηση πελατών

 52. 30/11 12:35

  Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι 5 υποψήφιες καλύτερες ταινίες για το «ευρωπαϊκό Όσκαρ» - Δείτε τα τρέιλερ

 53. 30/11 12:30

  EasyJet: Νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 54. 30/11 11:57

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα Airbnb στη Σαντορίνη 

 55. 30/11 11:50

  Κύπρος | Έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο resort της Ευρώπης με μεγαλοπρεπές καζίνο - Αλλάζει το τουριστικό προφίλ του νησιού

 56. 30/11 11:21

  Cruise.co.uk: Οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές το 2023 – «Θα είναι η χρονιά της κρουαζιέρας»

 57. 30/11 10:59

  Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

 58. 30/11 10:35

  Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τα τουριστικά γραφεία, με δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία

 59. 30/11 09:29

  Γερμανικός τουρισμός | Επανέρχεται δυναμικά το 2023 ο ιστορικός Neckermann - Ισχυρή παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα

 60. 30/11 09:15

  Εύβοια: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα - Διχογνωμία αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός

 61. 30/11 09:06

  Κικίλιας: Ενδιαφέρον της Flyadeal για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 62. 29/11 18:11

  Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

 63. 29/11 17:48

  Σ.Ζαχαράκη | Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

 64. 29/11 16:01

  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων

 65. 29/11 15:58

  WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό

 66. 29/11 15:50

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 67. 29/11 14:12

  ΕΤΑΔ | Ολοκληρώθηκε η θητεία του CEO Στέφανου Βλαστού

 68. 29/11 13:55

  ΕΕ: Αντίο στο «airplane mode» στις πτήσεις – Ελεύθερα κλήσεις, μηνύματα και διαδίκτυο μέσω 5G

 69. 29/11 13:33

  EasyJet: Εκτοξεύεται η ζήτηση των Βρετανών για τις περιόδους αιχμής παρά την ακρίβεια

 70. 29/11 13:17

  Conde Nast Traveller | Η Αθήνα καλύτερος οικονομικός city break προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

 71. 29/11 12:51

  Συνέδριο ECTAA: «Το μέλλον των πακέτων διακοπών βρίσκεται σε κίνδυνο»

 72. 29/11 12:23

  LLM: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ιστιοπλοΐα

 73. 29/11 12:06

  Θαλάσσιος τουρισμός: Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το γιώτινγκ στην Αθήνα

 74. 29/11 11:41

  «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη

 75. 29/11 11:16

  Επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη 3.000 ανέργων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 76. 29/11 11:06

  «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο»: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα αγριολούλουδα της Κρήτης και τους «προστάτες» τους

 77. 29/11 10:40

  Κωνσταντινούπολη | Στα ύψη τα ενοίκια λόγω εκτίναξης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

 78. 29/11 09:54

  Η Ε.Ξ. Ρόδου παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «Χτίζοντας ένα θαύμα»

 79. 29/11 09:34

  Jet2.com | Περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι από το Stansted προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

 80. 29/11 09:20

  Το Κ2Β – Business empowerment by Kotsovolos πρωταγωνίστησε στη φετινή έκθεση ΧΕΝΙΑ

 81. 29/11 09:07

  Β.Κικίλιας | Συμφωνία για επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

 82. 28/11 16:44

  «Reimagining success» | Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ

 83. 28/11 16:28

  O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

 84. 28/11 15:46

  Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

 85. 28/11 15:42

  Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!

 86. 28/11 15:25

  Τουρισμός φυλακών: Ιστορικό ενδιαφέρον ή νοσηρή περιέργεια;

 87. 28/11 15:17

  Οι Ισραηλινοί πρώτη εθνικότητα σε κρατήσεις την εορταστική περίοδο στην Αθήνα

 88. 28/11 14:00

  Διαδικτυακές πλατφόρμες: Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας για έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο

 89. 28/11 13:08

  Eurocontrol: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη SKY express - Aύξηση 162% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019

 90. 28/11 12:55

  Τουρισμός: Τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών δίνουν γερές δόσεις ανάσας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία

 91. 28/11 12:30

  WTTC | 6 στους 10 ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν με αειφόρο τρόπο

 92. 28/11 11:01

  Booking.com | Σήμανση τριών επιπέδων για τα τουριστικά καταλύματα με βιώσιμες πρακτικές

 93. 28/11 10:55

  Ο Βασίλης Κικίλιας στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στο Ριάντ

 94. 28/11 10:39

  Δήμος Αθηναίων: Λαμπερά Χριστούγεννα και ατμόσφαιρα γιορτής σε όλη την Αθήνα

 95. 28/11 10:29

  Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

 96. 28/11 10:25

  Οι χειρότεροι επιβάτες αεροπλάνου σύμφωνα με μια αεροσυνοδό

 97. 28/11 10:18

  Ο μαζικός τουρισμός οφείλει να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερους δείκτες

 98. 28/11 09:57

  Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023

 99. 28/11 09:10

  O ταξιδιώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την άυλη εμπειρία που θα αποκομίσει στον προορισμό

 100. 27/11 17:34

  Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας