Βασίλης Κικίλιας: Θα δώσουμε τη μάχη για μια καλή χρονιά στον τουρισμό φέτος

Θα δώσουμε τη μάχη για μια καλή χρονιά στον τουρισμό φέτος

Είμαστε μαχητές και προσπαθούμε να φέρουμε και τον τελευταίο επισκέπτη στη χώρα, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη. Είπε σχετικά:

"Θα πάω στη Γαλλία στα μέσα Μαρτίου, στο Ισραήλ τέλος Μαρτίου, στη Σερβία αμέσως μετά, ξανά στην Ρουμανία που είναι πρώτη σε οδικό τουρισμό στην Ευρώπη και έχει νούμερο 1 trend την Ελλάδα.  

Θα κοιτάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε αυτό το μικρό ποσοστό των Ρώσων ταξιδιωτών το οποίο ενδεχομένως να μην έρθει στη χώρα μας και θα ενισχύσουμε σε όλες τις εκφάνσεις του το τουριστικό μας προϊόν παγκοσμίως.  

Θα δώσουμε τη μάχη μας δίπλα στους ανθρώπους του Τουρισμού που είναι εκατοντάδες χιλιάδες και θα φέρουμε εισόδημα στη μέση ελληνική οικογένεια. Παλεύοντας, προσπαθώντας και δίνοντας μάχη κάθε μέρα.  

Το ότι βγήκε ο Αμερικανός Πρέσβης προχθές από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι η χρονιά αυτή για τους Αμερικάνους ταξιδιώτες και τουρίστες θα είναι χρονιά ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα, δηλώνει από μόνο του το τι μεγάλη προσδοκία υπάρχει για τη χώρα μας για αυτή τη σεζόν.  

Υπάρχουν δύο επιλογές. Κανείς αφήνεται στη μοίρα του και περιμένει να δει τι θα έρθει, ή παλεύει, προσπαθεί και αγωνίζεται καθημερινά και φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

Αυτό κάναμε στο Υπουργείο Υγείας, αυτό κάνουμε και στην πανδημία, αυτή είναι η εντολή του Προέδρου της Κυβέρνησης, και είναι ο δικός μου ρόλος και αποστολή.  

Καθημερινή συνολική προσπάθεια από τους ανθρώπους του τουρισμού, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από την Marketing Greece, από τους επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα, τις Πρεσβείες και τα Προξενεία μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό. 

Έχουμε την κατάργηση του PLF από τις 15 Μαρτίου, την άρση της υποχρέωσης διενέργειας τεστ για τους εμβολιασμένους πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα και άρση πρωτοκόλλων από την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, η οποία με επαγγελματικά και ιατρικά κριτήρια δίνει περιθώριο στο ταξίδι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Έχουμε ένα «σακούλι» το οποίο είναι έσοδα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Προσπαθούμε να το αυξάνουμε καθημερινά και στο τέλος του 2022 θα κάνουμε το λογαριασμό. Είναι πραγματικά έσοδα, συνάλλαγμα το οποίο κυκλοφορεί μέσα στη χώρα, στην ελληνική οικονομία". 

 Για τα υπόλοιπα θέματα ο κ.Κικίλιας είπε:

«Μαχαιριά στην καρδιά» οι εικόνες που βλέπουμε – Οι αδερφοί μας από την Ουκρανία είναι καλοδεχούμενοι 

Είναι «μαχαιριά στην καρδιά» οι εικόνες που βλέπουμε, με τα ασυνόδευτα παιδάκια, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες. Δυστυχώς, ζούμε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης το 2022, με βαρβαρότητα χωρίς όριο.  

Η Ελλάδα έσπευσε με ανθρωπιά, με αγάπη και με φροντίδα και δέχεται πρόσφυγες, ελληνικής καταγωγής ομογενείς, Πόντιους και Ουκρανούς και μάλιστα συνδράμοντας και άλλες χώρες. Μας έκανε αίτημα η Πολωνία να πάρουμε ένα μέρος από τους ανθρώπους αυτούς που ξεριζώνονται και το αποδεχθήκαμε,  

Στον ψυχισμό του Έλληνα, στην καρδιά του, στη νοοτροπία του είναι κυρίαρχη η εστία και η οικογένεια. Η υποστήριξη αυτών των ανθρώπων που τη χάνουν είναι πρώτη προτεραιότητα. Η οργανωμένη Πολιτεία, τα Υπουργεία, οι φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις, θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.  

Εάν ένα μέρος από αυτούς τους ανθρώπους θέλει να παραμείνει στη χώρα και να ζήσει με αξιοπρέπεια τη ζωή του εδώ, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας, θα τους αγκαλιάσουμε. 

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επικοινώνησα με τον Πρέσβη της Ουκρανίας και εξηγήσαμε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο ξενοδοχειακό κλάδο για 50.000 θέσεις εργασίας οι οποίες δεν καλύφθηκαν πέρυσι από το ελληνικό εργατικό δυναμικό.  

Οι αδελφοί μας από την Ουκρανία είναι καλοδεχούμενοι και οι άνθρωποι του Τουρισμού οργανώνονται έτσι ώστε να μπορέσουν και να τους φροντίσουν, όπως τους φροντίζουν τώρα, αλλά και να τους δώσουν μία θέση εργασίας.  

 Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ανθεκτικό 

Η ελληνική κοινωνία και όλος ο πλανήτης έχουμε περάσει μία πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια και είμαστε μαθημένοι μαχητές και αγωνιστές.  

Οι παρενέργειές του πολέμου στο ενεργειακό, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχολογία, είναι εδώ και είναι σημαντικές.  

Ελπίζω τα μηνύματα σταδιακής, λεκτικής καταρχάς, αποκλιμάκωσης που βλέπουμε από τους εμπλεκόμενους, να οδηγήσουν στην ευόδωση  διαπραγματεύσεων και πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να υπάρξει μια μερική αποκλιμάκωση και να δούμε την αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης όσο πιο σύντομα γίνεται.  

Όμως, όπως με την τραγωδία της πανδημίας αλλά και την έγκαιρη, δυνατή και σοβαρή αντιμετώπισή της από τη χώρα μας καταφέραμε να στηρίξουμε τον ελληνικό Τουρισμό και να εκπέμψουμε σήμα ότι η χώρα είναι ασφαλής προορισμός, έτσι σας διαβεβαιώ θα κάνουμε και τώρα στο τουριστικό μας προϊόν. 

Είναι εντυπωσιακό το ότι είναι ανθεκτικό το τουριστικό μας προϊόν. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα μας ότι φέτος θα έχουμε 9 απευθείας πτήσεις από τις Η.Π.Α. κάθε μέρα, με πάνω από 3.000 Αμερικάνους ταξιδιώτες την εβδομάδα στη χώρα μας, ξεκινώντας από την 7η Μαρτίου και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. 

Όπως είπε και ο φίλος μου ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος, ξαναβγήκε από την έκθεση του Βερολίνου ο CEOτης TUI και είπε «αρχές Απριλίου ερχόμαστε στην Ελλάδα, 100% αύξηση Γερμανών τουριστών, από 1,5 εκατομμύριο 3 εκατομμύρια Γερμανοί». Άλλη μία ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα μας. 

Θα ακολουθήσουν και οι Άγγλοι και οι Γάλλοι. Οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά ξεκινούν 2 Απριλίου. Ανοίγει η Αυστραλία μετά από δύο χρόνια που ήταν κλειστή και ο Αυστραλός Πρέσβης μού είπε υπάρχει τεράστια ζήτηση, όχι μόνο από τους ομογενείς μας, για να έρθουν οι Αυστραλοί διακοπές στην Ελλάδα.Συναντήθηκα με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας. Είχαμε 25.000 αφίξεις, θέλουν να τις τριπλασιάσουν. Συνεργαζόμαστε για να έρθει παραπάνω κόσμος και από τη Ν. Κορέα. 

Τον κόσμο που δοκιμάζεται με το ενεργειακό, με την ακρίβεια που είναι υπαιτιότητα του πολέμου και μια παγκόσμια κατάσταση, με τις τιμές στα χρηματιστήρια φυσικού αερίου και πετρελαίου, εμείς θα τον στηρίξουμε, θα τον βοηθήσουμε και θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε αυτή την πίεση με το συνάλλαγμα και τα έσοδα από τον Τουρισμό τα οποία θέλουμε να πάνε στην ελληνική κοινωνία.  

 Θα έχουμε ακυρώσεις από τη Ρωσία – Η ρωσική αγορά δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι της πίτας του Τουρισμού μας 

Ενώ πριν από το 2013 είχαμε 1,2 εκ. ταξιδιώτες από τη Ρωσία στην Ελλάδα, αυτό έπεσε στο 50% μετά τον πόλεμο στην Κριμαία το 2013-2014, συνέχισε να έχει φθίνουσα πορεία και δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι της πίτας του Τουρισμού μας. Εν μέσω πανδημίας και ήταν της τάξεως των 50.000-60.000 επισκεπτών το 2020 και 100.000 το 2021. 

Υπάρχει no-fly zone όπως γνωρίζετε μέχρι τις 28 Μαΐου. Θα περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος της άνοιξης πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αισθάνομαι και πιστεύω ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ρωσικής κοινωνίας, του ρωσικού λαού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χώρα μας. 

Δεν κάνω προβλέψεις αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Έχουμε ακυρώσεις από τη Ρωσία, αυτή τη στιγμή φαντάζει ανυπέρβλητο κάτι τέτοιο. Δεν είχαμε μαζικές έως τώρα, με την έννοια ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου δεν ταξιδεύει ο κύριος όγκος των ταξιδιωτών. 

Επίσης, μετά από μία τραγική κατάσταση που βιώνει η Ουκρανία, αλλά και την οικονομική ασφυξία που βιώνει η Ρωσία με το ρούβλι και τις κυρώσεις, δεν είμαι σίγουρος και σε ποιο ποσοστό και ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν πραγματικά το καλοκαίρι και πού να πάνε. Είναι μεγάλα ερωτηματικά τα οποία θα τα δούμε στην πορεία.  

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 27/03 07:00

  Δεύτερο Acheron Health Run στο Καναλάκι Πάργας

 2. 27/03 01:05

  Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2023- στην 13η θέση η Κέρκυρα

 3. 26/03 20:34

  Ελληνικός τουρισμός- Ιανουάριος 2023 | +72% οι εισπράξεις, +86% οι αφίξεις, - 7,6% η μέση δαπάνη

 4. 26/03 20:27

  Αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Πώς θα λειτουργήσει

 5. 26/03 19:55

  Ξεκίνησε και επίσημα η τουριστική σεζόν στα Χανιά

 6. 26/03 13:15

  Έρευνα Skift | Πώς το Άμστερνταμ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον υπερ - τουρισμό

 7. 26/03 08:47

  Σχέδιο στη Γαλλία για μείωση των δημόσιων δαπανών

 8. 26/03 08:45

  Ηνωμένο Βασίλειο: Έως το 2024 θα συντελεστεί η μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου από το 1956

 9. 25/03 22:22

  EE | Πιο οικονομική η επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση - νέα δικαιώματα στους καταναλωτές

 10. 25/03 21:46

  Βατικανό: Ιστορική η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα

 11. 25/03 12:43

  Βασίλης Κικίλιας: +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι

 12. 25/03 12:39

  Επανεκκίνηση με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες…

 13. 25/03 08:19

  Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Λουτράκι, που κέρδισε τη Νότια Κορέα

 14. 24/03 20:03

  Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα | Κέντρο για τους Πληθυσμούς ιδρύει στην Κρήτη ο ΟΟΣΑ

 15. 24/03 16:40

  Μια Ελληνίδα στο τιμόνι του φορέα Airlines for Europe

 16. 24/03 16:10

  Ο Τουρισμός το 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί

 17. 24/03 14:21

  ACI World: Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για τα αεροδρόμια Αθήνας/ Θεσσαλονίκης στην ικανοποίηση επιβατών

 18. 24/03 14:00

  Ευρωπαϊκή Σύνοδος CLIA: 20% επάνω από το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα - Καθυστερήσεις στο σύστημα καταγραφής επιβατών

 19. 24/03 13:48

  Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

 20. 24/03 13:21

  FedHATTA: Σειρά συναντήσεων του Λ. Τσιλίδη στην Κρήτη με Συνδέσμους-μέλη της Ομοσπονδίας για τον τουρισμό

 21. 24/03 13:20

  Η Αυστρία κάνει τη διαφορά φέτος: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός το καλοκαίρι στα αεροπορικά ταξίδια

 22. 24/03 12:44

  Η εταιρία που ανακάλυψε το last minute παρουσιάζει τον νέο της CEO

 23. 24/03 11:40

  WTTC | Τα ταξίδια και ο τουρισμός χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου νερού

 24. 24/03 11:26

  Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων- ποια είναι η κοινοπραξία, που το αγόρασε- τα μισά σε νησιά του Αιγαίου

 25. 24/03 10:42

  American Airlines | Εποχιακές πτήσεις Αθήνα- Νέα Υόρκη και Αθήνα- Σικάγο τον Μάιο και Ιούνιο

 26. 24/03 10:26

  TUI | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια

 27. 24/03 10:09

  Κυπριακός Τουρισμός: Χάνει δυναμική το προσωπικό από τρίτες χώρες

 28. 24/03 09:56

  Συσκευή δίνει τη δυνατότητα για φιλί εξ αποστάσεως – Η τεχνολογία στα… καλύτερά της (video)

 29. 24/03 09:47

  Βασίλης Κικίλιας: "Αυξήσεις σε έσοδα, πτήσεις και επιβάτες σε σχέση με το 2022”

 30. 24/03 07:53

  Aνταλλαγή εκτάσεων μεταξύ Δήμου Παιονίας και Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου

 31. 24/03 07:51

  Από τη θάλασσα στον ουρανό: Η United επενδύει 5 εκατ. δολάρια σε καύσιμα από φύκια

 32. 24/03 07:45

  Συνέδριο | "Περισσότερο από βιομηχανία, ο τουρισμός ως δύναμη κοινωνικής αλλαγής στις Κυκλάδες στον 20ο και 21ο αιώνα"

 33. 24/03 07:45

  Προς παράδοση το εμβληματικό ακίνητο στην Πανεπιστημίου (π.Ιντεάλ) για τη δημιουργία ξενοδοχείου από τον Όμιλο Μήτση

 34. 24/03 07:01

  Προέγκριση μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το έργο «LIMNOS RESORT»

 35. 23/03 16:12

  TUI: Βραβεία Green IT σε Amazon, Deutsche Telekom και QA Ltd.

 36. 23/03 15:54

  ΥΠΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα 2019 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2023

 37. 23/03 15:51

  Ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 72% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιανουάριο

 38. 23/03 15:39

  Eurowings: Τρεις νέες εποχιακές συνδέσεις με Βόλο, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη

 39. 23/03 15:25

  Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει εργαζομένους στον τουρισμό

 40. 23/03 15:04

  Στα Aria Hotels το Villa Pueblo στο Ναύπλιο

 41. 23/03 14:34

  10 χρόνια Marketing Greece με... χιουμοριστική ματιά

 42. 23/03 14:03

  Το πολυτελές all-inclusive brand "Paradisus by Meliá" ήρθε στην Ευρώπη – Στα Κανάρια τα δύο πρώτα ξενοδοχεία

 43. 23/03 13:33

  Conde Nast Traveller: Η Κρήτη στους 23 καλύτερους προορισμούς διακοπών για τον Απρίλιο

 44. 23/03 13:26

  E.E. | Ενεργειακή αναβάθμιση με κόστος για τους ιδιοκτήτες

 45. 23/03 13:04

  Emirates: Προσλαμβάνει νέα μέλη πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα

 46. 23/03 12:37

  Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023

 47. 23/03 12:27

  EΟΤ | 1 στους 3 Πολωνούς που θα έρθει το 2023 στην Ελλάδα έχει κάνει ήδη κράτηση

 48. 23/03 12:10

  Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στα κορυφαία της Ευρώπης - τιμή για την Fraport

 49. 23/03 11:35

  Ηράκλειο: Συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις διετίας 12% ξενοδόχοι – ξενοδοχοϋπάλληλοι

 50. 23/03 11:05

  ΙWG | Η επιβολή δουλειάς στο γραφείο στερεί τις επιχειρήσεις από τα ταλέντα

 51. 23/03 10:48

  Η Άνοιξη έρχεται μαζί με τις τουλίπες στην Κωνσταντινούπολη

 52. 23/03 10:24

  ΙΝΣΕΤΕ | Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία - ανά ειδικότητα και ανά περιφέρεια

 53. 23/03 10:02

  Προβολή του Ρεθύμνου ως ιδανικού τουριστικού προορισμού σε Μόναχο, Βαρσοβία και Βιέννη

 54. 23/03 09:50

  Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γάλλων και των Αυστριακών η Κρήτη - Συμμετοχή στις εκθέσεις σε Παρίσι και Βιέννη

 55. 23/03 09:48

  Σε ποια εταιρεία υπεκμισθώθηκαν οι υπηρεσίες εστίασης του νέου 5άστερου ξενοδοχείου NYX Esperia 3 Palace Hotel Athens

 56. 23/03 08:51

  Διαγωνισμός για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αλεξανδρούπολη

 57. 23/03 08:46

  Αλβανία | Οι επιχειρήσεις δίνουν αυξήσεις στους υπαλλήλους για να μη φύγουν στο εξωτερικό

 58. 23/03 08:42

  Επιτροπή Καθοδήγησης για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Πρωτοβουλίας GR-eco islands

 59. 23/03 08:40

  Φόβοι για τριγμούς στην οικονομία του Βελγίου

 60. 22/03 19:29

  Ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας βρίσκεται στην Πλάκα - Έχει το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες

 61. 22/03 18:54

  Eurowings | Πτήσεις προς Νέα Αγχίαλο από Στουτγκάρδη

 62. 22/03 18:31

  Αφαλάτωση, η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας

 63. 22/03 18:09

  Celestyal | Νέα πορεία με την προσθήκη του Celestyal Journey

 64. 22/03 17:51

  Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο “Mουσείο Εθνικής Αντίστασης – Οικία Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα”

 65. 22/03 17:42

  Έρευνα ΕΣΕΕ | Ο τουρισμός στηρίζει και το εμπόριο - τι αγοράζουν οι τουρίστες - Καμπάνια για το Shopping in Greece

 66. 22/03 16:50

  Show us your Regina: Η τουριστική καμπάνια που κατέστρεψε οριστικά τη φήμη πόλης του Καναδά

 67. 22/03 16:07

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Η Ελλάδα διατηρεί την πρωτιά στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών

 68. 22/03 15:40

  Τhe Newel Metaxourgeio | Λαμπερά εγκαίνια στο κέντρο της Αθήνας για το νέο μέλος της αλυσίδας The Newel

 69. 22/03 15:24

  Πώς οι vegan και οι vegetarian αλλάζουν τα ξενοδοχεία – «Βρισκόμαστε ενόψει της 'ευεξιοποίησης' του τουρισμού»

 70. 22/03 14:33

  Ελληνοτουρκική συνάντηση για συνεργασία στον τομέα Τουρισμού

 71. 22/03 13:30

  «Let's TUI it» | Έτσι θα καλύψει τις 950 κενές θέσεις εργασίας ο tour operator

 72. 22/03 12:57

  Τα ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενήλικες είναι η νέα μόδα στις οργανωμένες διακοπές – Τι ζητούν οι ταξιδιώτες

 73. 22/03 12:37

  Μητσοτάκης για Μύκονο: Δεν νοείται να υπάρχει νησί, όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου

 74. 22/03 11:54

  Επαναπατρίζονται είκοσι εννέα πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

 75. 22/03 10:51

  Bill Gates: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η σημαντικότερη τεχνολογική πρόοδος εδώ και δεκαετίες

 76. 22/03 10:34

  Έκθεση της Βιέννης Ferien 2023 | +20% οι κρατήσεις για Ελλάδα

 77. 22/03 09:59

  Η Jet2holidays επαναφέρει το δωρεάν check-in των αποσκευών από το ξενοδοχείο την ημέρα αναχώρησης

 78. 22/03 09:52

  EasyJet | Νέο δρομολόγιο από Μπέλφαστ για Ρόδο

 79. 22/03 09:36

  Νέες συνεργασίες για την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και βιλλών Selected Hideaways

 80. 22/03 09:19

  Tουρισμός 2023: Περισσότερες αεροπορικές θέσεις από το 2019 στη νοτιοανατολική Ευρώπη | +14,7% η Ελλάδα

 81. 22/03 08:55

  Ταξιδιωτική ‘Ενωση ΗΠΑ | Η εαρινή ζήτηση επιτάσσει επείγουσες αναβαθμίσεις στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών

 82. 22/03 08:53

  Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτιμήσεις για μικρή βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής προοπτικής το 2023

 83. 22/03 08:51

  Η στεγαστική κρίση στη Γερμανία και οι προσπάθειες επίλυσης

 84. 22/03 08:49

  Wyndham: Ανάπτυξη πάνω από 200 ξενοδοχείων ECHO από το πρώτο έτος

 85. 22/03 08:46

  Οι καλές τουριστικές πρακτικές του Καναδά «σώζουν» τους καταπιεσμένους Νεοϋορκέζους

 86. 21/03 19:08

  Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και για τους Αυστριακούς συνταξιούχους | Έρχονται 5.500 το 2023 και άλλοι τόσοι το 2024

 87. 21/03 19:00

  1.188 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου | Θεοδωρικάκος: Όμορφη και ασφαλής η Ελλάδα | Κικίλιας: Πάμε για πολύ δυνατή σεζόν

 88. 21/03 18:46

  Κίνητρα για την προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών στην Αλβανία

 89. 21/03 16:34

  Eurobank | Business Banking Τουρισμός για 13η χρονιά

 90. 21/03 16:11

  Ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε εκδήλωση του ΠΟΤ για τα "Καλύτερα Χωριά Τουρισμού" στη Σαουδική Αραβία

 91. 21/03 15:45

  Νεοσύστατος Αυστριακός αερομεταφορέας σε συζητήσεις με την ελληνική Marathon Airlines

 92. 21/03 14:47

  ΤΑΙΠΕΔ | Στον όμιλο Γκριμάλντι περνά το λιμάνι Ηγουμενίτσας

 93. 21/03 14:26

  Telegraph: Ένας ελληνικός προορισμός στους 10 καλύτερους last minute για τις Πασχαλινές διακοπές των Βρετανών

 94. 21/03 14:17

  Εθνική θεώρηση εισόδου στους αρχηγούς τουριστικών γκρουπ - Τι προβλέπει σ/ν του υπ.Μετανάστευσης

 95. 21/03 13:50

  Τέσσερις μήνες παίρνει στις εταιρίες να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία

 96. 21/03 13:42

  Έρευνα | Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τουρίστες το 2023 – Έως τα 1.000 ευρώ το εβδομαδιαίο budget στις διακοπές

 97. 21/03 13:11

  Έτσι θα μπορούν να εργάζονται οι digital nomads στην Ελλάδα - Νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης

 98. 21/03 13:06

  ΕΟΤ: Διαδραστική εκδήλωση προβολής της Σάμου στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

 99. 21/03 12:47

  Telegraph: 16 ελληνικές βίλες στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι του 2023

 100. 21/03 12:12

  Με μειωμένες ταχύτητες επανεκκινούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από την Τετάρτη