Γιάννης Ρέτσος: Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι τουρισμό θα έχουμε στη χώρα από τον Ιούλιο και μετά

Α Decrease font Enlarge font
Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι τουρισμό θα έχουμε στη χώρα από τον Ιούλιο και μετά

Δεν περιμένει κανείς ότι 14 Μαΐου η Ελλάδα θα γεμίσει με τουρίστες. Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι τουρισμό θα έχουμε στη χώρα από τον Ιούλιο και μετά, το β’ εξάμηνο δηλαδή. Αλλά είναι ένας ικανός χρόνος προετοιμασίας αυτός, που πρέπει να κινηθούμε προφανώς γρήγορα, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Νίκος Χατζηνικολάου: Θέλω να μας πείτε, ποιες είναι οι προβλέψεις σας, ποια είναι η εικόνα που έχετε μέχρι στιγμής για τη νέα τουριστική περίοδο; Είναι πιθανό ένα σενάριο, σαν αυτό του περυσινού καλοκαιριού, που κατά τη γνώμη μου είναι ένα καταστροφικό σενάριο, ή έχουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο;

Γιάννης Ρέτσος: Κοιτάξτε, καταστροφικό σίγουρα δεν θα το έλεγα, αλλά είναι επίσης μία υβριδική χρονιά, όπως ήταν και η περσινή, και εξαρτάται απόλυτα...

Νίκος Χατζηνικολάου: …αν πάμε φέτος όπως πήγαμε πέρυσι; Δεν θα το λέγατε καταστροφικό;

Γιάννης Ρέτσος: Εξαρτάται απόλυτα, και το γνωρίζουμε αυτό, από την εξέλιξη της πανδημίας. Διότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. H εικόνα της χώρας μας αυτή τη στιγμή στο επιδημιολογικό μέτωπο, στον χάρτη του ECDC, είναι αυτή που είναι, αλλά παρόμοια εικόνα και χειρότερη, είναι αυτή των βασικών μας αγορών. Αυτό το γνωρίζαμε, ή τέλος πάντων ήταν μέσα στις υποθέσεις εργασίας που κάναμε. Eξακολουθεί να ισχύει, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή έχουμε το ισχυρό όπλο του εμβολίου. Άρα λοιπόν η ελπίδα είναι, τις ερχόμενες εβδομάδες, Μάϊο, Ιούνιο, η εικόνα θα αρχίσει να βελτιώνεται και εφόσον τα πράγματα πλέον είναι της τελευταίας στιγμής - δεν λειτουργεί ο τουρισμός όπως λειτουργούσε προ πανδημίας, δεν λειτουργεί δηλαδή με προγραμματισμό ταξιδιού- ευελπιστούμε ότι, όταν η εικόνα βελτιωθεί, που θεωρώ ότι θα βελτιωθεί κάποια στιγμή, η τάση του ανθρώπου να ταξιδέψει και η καταπίεση των προηγούμενων μηνών θα λειτουργήσει θετικά και το β’ εξάμηνο θα δούμε μία ανάκαμψη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Ναι, αυτά που μου λέτε τώρα, αφορούν τον παγκόσμιο τουρισμό. Εγώ θέλω να μου πείτε αν εμείς είμαστε έτοιμοι, αν εμείς έχουμε επικοινωνήσει σωστά το προϊόν μας, αν εμείς έχουμε οργανώσει σωστά τα μέτρα σε σχέση με τον COVID και την πανδημία και έχουμε επικοινωνήσει αυτά τα μέτρα, με έναν τρόπο που να δημιουργεί ασφάλεια σε αυτούς που θα έρθουν στην Ελλάδα.

Γιάννης Ρέτσος: Κε. Χατζηνικολάου, εμείς έχουμε την παρακαταθήκη της περσινής χρονιάς, που ήταν μία πρωτόγνωρη συνθήκη και τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά, έστω και με πάρα πολύ μειωμένες ροές. Άρα λοιπόν, ουσιαστικά, τι θα κάνουμε και φέτος; Θα κεφαλαιοποιήσουμε αυτό που κάναμε και πέρυσι. Δεν ανησυχώ δηλαδή, ως επαγγελματίας του τουρισμού, ούτε ως προς τα πρωτόκολλα, ούτε ως προς το αν, ως προορισμός και σαν προορισμοί, θα έχουμε ασφαλείς διαδικασίες. Αλλά σας επαναλαμβάνω, όσο ασφαλής και να είσαι εσύ, και να το περάσεις προς τα έξω, που πλέον είναι αυταπόδεικτο, - δηλαδή υπάρχουν οι καθημερινοί χάρτες, υπάρχουν στατιστικά στοιχεία κ.λ.π., που αυτά δηλώνουν την κατάστασή σου την επιδημιολογική και με βάση αυτό παίρνεται η απόφαση- αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στις βασικές σου αγορές, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν πρόκειται να έχεις αποτέλεσμα. Όμως θεωρώ ότι αυτό θα γίνει, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Και ήδη σημειώνω ότι έχουμε βασικές αγορές με καλή επιδημιολογική εικόνα. Δηλαδή για παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Το θέμα βέβαια είναι πότε η κυβέρνηση της θα δώσει το πράσινο φως στους Βρετανούς να μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Το ίδιο γίνεται και με την Αμερική. Και η Αμερική τα πάει πάρα πολύ καλά. Αλλά εξακολουθητικά μέχρι σήμερα, Ευρώπη και Αμερική, είναι κλειστός ο δίαυλος επικοινωνίας. Δεν μπορείς να ταξιδέψεις από Ευρώπη προς Αμερική και το αντίστροφο, εκτός αν έχεις διαβατήριο, είτε Ευρωπαϊκής χώρας, είτε Αμερικανικό. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι, θα γίνουν τα πράγματα, όταν βελτιωθούν τα επιδημιολογικά.

Νίκος Χατζηνικολάου: Εμείς έχουμε ένα πλήρες σχέδιο, έναν πλήρη οδικό χάρτη, έχουμε ανακοινώσει ένα τέτοιο σχέδιο, έναν πλήρη οδικό χάρτη; Σας ρωτώ, γιατί άκουσα την κα Κουντουρά να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση πριν από λίγο, ότι δεν έχουμε δώσει προς τα έξω έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Γιάννης Ρέτσος: Δεν θα μιλήσω εξ' ονόματος της κυβέρνησης, γιατί εγώ εκπροσωπώ τον τουριστικό τομέα, το ξέρετε, αλλά μπορώ να…

Νίκος Χατζηνικολάου: …όχι αλλά εσείς ξέρετε εάν υπάρχει αυτό…

Γιάννης Ρέτσος: …θα σας απαντήσω. Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι δόθηκε μία ημερομηνία, η 14η Μαΐου εδώ και αρκετό καιρό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί στις 14 Μαΐου και ξαφνικά θα γεμίσουμε τουρίστες. Η ημερομηνία δόθηκε προφανώς από την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στη διαδικασία της προετοιμασίας. Εμείς, σαν ΣΕΤΕ, σαν κοινωνικός εταίρος, είμαστε σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση προσπαθώντας να θέσουμε και ζητήματα που ενδεχομένως αποτελέσουν πρόβλημα στη διαδικασία. Να σας πω ένα παράδειγμα τώρα, που συζητάμε…

Νίκος Χατζηνικολάου: …σας ρωτώ γιατί θα έχω την κα Ζαχαράκη σε λίγο και προσπαθώ να συγκεντρώσω την κριτική, για να τη θέσω υπόψη της.

Γιάννης Ρέτσος: Ναι, εγώ το λέω όχι ως κριτική, ως επικοινωνία που γίνεται για να μπορέσουμε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα θέμα ας πούμε για παράδειγμα αυτή τη στιγμή, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακόμα δεν έχει εξισωθεί η ισχύς του PCR test με το rapid test. Αυτό τι σημαίνει κ. Χατζηνικολάου, ότι όταν ξεκινήσει η μετακίνηση, ακόμα κι αν ισχύει το πράσινο πιστοποιητικό, εμείς θα δεχόμαστε κόσμο, γιατί το έχουμε πει ότι με το πράσινο πιστοποιητικό θα δεχόμαστε κόσμο, αλλά για παράδειγμα ο Γερμανός, η Γερμανία, μπορεί να πει ότι για να επιστρέψει ο Γερμανός πίσω, θα πρέπει να κάνει PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του από την Ελλάδα. Εδώ λοιπόν ερχόμαστε και λέμε ότι, εμείς δεν έχουμε τις δομές σαν χώρα να υποστηρίξουμε καθημερινά PCR τεστ δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Δεν έχουμε τα εργαστήρια, δεν έχουμε τη δυνατότητα. Άρα λοιπόν, είναι πολύ κρίσιμο αυτή τη στιγμή να πιέσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να εξισωθεί το PCR με το RAPID, το οποίο είναι μια πολύ πιο γρήγορη διαδικασία και πολύ πιο εφικτή, για να διευκολύνουμε έτσι τις ροές. Τέτοια θέματα είναι που συζητάμε και θέτουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διασφαλιστούμε από Ιούνιο και μετά που θεωρούμε ότι θα αρχίσει κάποια στοιχειώδης ροή κόσμου. Γιατί δεν περιμένει κανείς ότι 14 Μαΐου η Ελλάδα θα γεμίσει με τουρίστες. Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι τουρισμό θα έχουμε στη χώρα από τον Ιούλιο και μετά, το β’ εξάμηνο δηλαδή. Αλλά είναι ένας ικανός χρόνος προετοιμασίας αυτός, που πρέπει να κινηθούμε προφανώς γρήγορα, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες.

Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτό το πείραμα Πρόεδρε, κ. Ρέτσο, που έγινε στη Ρόδο με τους τουρίστες που ήρθαν από την Ολλανδία και κλείστηκαν μέσα σε ένα ξενοδοχείο, πώς το είδατε;

Γιάννης Ρέτσος: Δεν το αξιολογώ κ. Χατζηνικολάου και δεν το αξιολογώ γιατί κατ’ αρχήν αυτό είναι πείραμα των Ολλανδών, δεν είναι πείραμα δικό μας.

Νίκος Χατζηνικολάου: Σωστό αυτό, σωστό…

Γιάννης Ρέτσος: Εμείς είμαστε το πειραματόζωο σε αυτή την ιστορία. Άρα για εμένα δεν αξιολογείται. Δεν αποτελεί πρόκριμα για το οτιδήποτε, γιατί ο τουρισμός κ. Χατζηνικολάου στην Ελλάδα και το προϊόν το δικό μας, το έχουμε συζητήσει επανειλημμένως. Είναι εμπειρία, είναι εμπειρία με την τοπική κοινωνία, είναι επαφή με τον άνθρωπο, είναι εμπειρία με τον πολιτισμό μας, με πάρα πολλές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει ελληνικό τουριστικό προϊόν με τον τουρίστα κλεισμένο μέσα σε ένα ξενοδοχείο 24 ώρες το 24ωρο. Δεν είναι αυτό που προωθούμε. Δεν είναι αυτό που οραματιζόμαστε. Άρα, σε κάθε περίπτωση, ήταν ένα πείραμα των Ολλανδών, που μας χρησιμοποίησαν. Θεωρώ ότι έχει λήξει. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 13/05 15:40

  Στις 11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ με τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα

 2. 13/05 15:37

  ΕΤΑΔ: Στοχεύουμε σε αειφόρες επενδύσεις και είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις επενδυτών από όλες τις αγορές

 3. 13/05 14:36

  On The Beach: Σταματούν όλες οι πωλήσεις διακοπών μέχρι και τον Αύγουστο λόγω "υπερβολικής αβεβαιότητας"

 4. 13/05 14:18

  Springer Reisen: Εβδομαδιαίες πτήσεις προς Πάρο, Σκιάθο και Νάξο από το Γκρατς

 5. 13/05 13:54

  Αφίξεις 15 διεθνών πτήσεων με το «καλημέρα» στο άνοιγμα του τουρισμού για το Ν. Αιγαίο

 6. 13/05 13:47

  Η British Airways δοκιμάζει τεστ που βγάζει αποτελέσματα σε 25 δευτερόλεπτα

 7. 13/05 13:22

  Αυτή είναι η νέα διαφημιστική καμπάνια της Ισπανίας

 8. 13/05 12:50

  Η Google στη μάχη για την τουριστική ανάκαμψη στην Ευρώπη – Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών

 9. 13/05 12:28

  Επαναλειτουργία των ξενοδοχείων της Caldera Collection

 10. 13/05 12:24

  "Διπλοκρατήσεις" των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό και στο εσωτερικό - Φόβοι μαζικών last minute ακυρώσεων

 11. 13/05 12:02

  Μόλις το 11% των Βρετανών πιστεύουν ότι θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το 2021

 12. 13/05 11:36

  Ρόδος: «Ποδαρικό» στη σεζόν σήμερα με πτήσεις από το Ισραήλ

 13. 13/05 10:52

  Γερμανία: Η κυβέρνηση διευκολύνει τα ταξίδια στην Ευρώπη- Πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ αντί καραντίνας

 14. 13/05 10:27

  Προβολή της Μήλου σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης

 15. 13/05 10:16

  Ανοίγουν τις επόμενες ημέρες ανανεωμένα τα ξενοδοχεία του Metaxa Hospitality Group

 16. 13/05 10:00

  HAPCO: Να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα συνέδρια

 17. 13/05 09:57

  Wyndham Hotels & Resorts: 50 και πλέον νέα ξενοδοχεία για το brand το α’ τρίμηνο του 2021

 18. 13/05 09:55

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μύκονο

 19. 13/05 09:54

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Μεσσηνία και Ζάκυνθο

 20. 13/05 09:52

  Δωρεάν διαδρομές Uber και Lyft στα εμβολιαστικά κέντρα των ΗΠΑ

 21. 13/05 09:49

  Βέλγιο: Πακέτο μέτρων στήριξης για τη βιομηχανία φιλοξενίας ύψους 835 εκατ. ευρώ

 22. 12/05 23:09

  Στήριξη των ξεναγών από το Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ

 23. 12/05 19:00

  Ποιοι περιορισμοί αίρονται- πώς θα γίνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις στα νησιά

 24. 12/05 18:32

  Κομισιόν: Βελτιωμένες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία το 2021 και 2022

 25. 12/05 18:28

  Πράσινο φως για το Ελληνικό τις επόμενες τρεις εβδομάδες από το Υπουργείο Οικονομικών

 26. 12/05 18:20

  Ε.Ξ. Θεσσαλονικης και Thessaloniki Convention Bureau: Επιτακτική ανάγκη η επανεκκίνηση της συνεδριακής δραστηριότητας

 27. 12/05 17:41

  Οι δέκα σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για την "προστασία της εργασίας"

 28. 12/05 14:58

  Κατερίνα Νοτοπούλου | Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των Ξεναγών

 29. 12/05 14:41

  Σχεδιάζοντας μια βιώσιμη πόλη

 30. 12/05 14:28

  Ανοίγει τις πύλες του στις 28 Μαΐου το ανανεωμένο ELIVI SKIATHOS

 31. 12/05 14:23

  Αισιοδοξία ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου

 32. 12/05 13:33

  Μ.Κόνσολας: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση - Χρειάζεται σχεδιασμός και προετοιμασία

 33. 12/05 13:25

  Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Καντάνου - Σελίνου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 34. 12/05 13:23

  Ά. Γκερέκου: Η ελληνική θάλασσα είναι ένα απέραντο μουσείο

 35. 12/05 13:07

  TUI | Ζημιές 1,3 δισ.ευρώ στο εξάμηνο- Προσδοκίες για κερδοφόρο θερινό τρίμηνο

 36. 12/05 13:00

  Οι Βαλεαρίδες Νήσοι αναπτύσσουν πακέτο ασφαλείας για καλοκαιρινές διακοπές

 37. 12/05 12:49

  Η RAI προβάλλει την Πάρο και τη Σαντορίνη σε εκατομμύρια Ιταλούς τηλεθεατές

 38. 12/05 12:24

  Ολιγωρία Βρυξελλών για το πράσινο πιστοποιητικό

 39. 12/05 12:12

  Tripadvisor: Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία για το 2021

 40. 12/05 12:02

  Tripadvisor: Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στα 10 καλύτερα στον κόσμο για το 2021

 41. 12/05 11:25

  Ομοσπονδία "Κυκλος": Παραμένουν οι περυσινές οδηγίες για τις τουριστικές επιχειρήσεις στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ

 42. 12/05 11:20

  TUI για κόκκινους και πορτοκαλί προορισμούς: Πότε γίνεται ακύρωση και πότε αλλαγή κράτησης

 43. 12/05 11:04

  Πού ποντάρει η Ισπανία για να ανοίξει τα ταξίδια των Βρετανών από τις 20 Μαΐου

 44. 12/05 11:03

  Το ελληνικό χωριό που το αποκαλούσαν «Μικρή Κωνσταντινούπολη»

 45. 12/05 11:00

  Η σούπερ παραλία για τους λάτρεις της περιπέτειας

 46. 12/05 10:57

  Γερμανία: Σε απόγνωση ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων

 47. 12/05 10:48

  Κ.Νοτοπούλου: Να αποσυρθεί η ΣΜΠΕ για τη Μαρίνα της Αρετσούς και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 48. 12/05 10:30

  Hyatt Loves Local: Παγκόσμιο πρόγραμμα συνεργασίας με πάνω από 160 μικρές επιχειρήσεις

 49. 12/05 10:28

  Πληρωμές μέρους των επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις

 50. 12/05 10:25

  Αθήνα: Πάνω από τα 100 ευρώ σταθεροποιείται η μέση on line τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

 51. 12/05 10:19

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και Μύκονο

 52. 12/05 10:09

  Conde Nast Traveller: Ένα ελληνικό ξενοδοχείο στα 69 αγαπημένα νέα ξενοδοχεία του 2021 στον κόσμο

 53. 11/05 19:38

  Aegean και Olympic Air: 100.000 θέσεις εσωτερικού από 19 ευρώ

 54. 11/05 19:32

  ΚΙΝΑΛ: Ανάγκη άμεσης έκδοσης αναλυτικών και επικαιροποιημένων πρωτοκόλλων για τον τουρισμό και τα ταξίδια

 55. 11/05 19:27

  Οι αποφάσεις για το διαβατήριο εμβολιασμού πρέπει να ευθυγραμμίζονται με το Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 56. 11/05 19:10

  Η Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης και το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο

 57. 11/05 19:07

  "Αθώες" οι επιφάνειες από χαρτί στη μετάδοση του κορωνοϊού

 58. 11/05 19:05

  "Πράσινος” τουρισμός: Η πανδημία μας έχει κάνει όλους σοφότερους ταξιδιώτες

 59. 11/05 16:42

  ΚΑΥΑΚ: Η Αθήνα στις κορυφαίες αναζητήσεις των Αμερικανών για διεθνή ταξίδια το 2021

 60. 11/05 16:11

  Φόρουμ των Δελφών | Ιστορική ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό το Ταμείο Ανάκαμψης- Πώς προχωρούν επενδύσεις

 61. 11/05 14:50

  Χάρης Θεοχάρης στο Sky News: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο και επαγγελματικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού

 62. 11/05 14:46

  Ψηφιακές απάτες γύρω από τον εμβολιασμό για την covid-19

 63. 11/05 14:46

  Tripadvisor: Οι Αμερικανοί επιθυμούν να δαπανήσουν περισσότερα για πολυτελή ταξίδια το 2021

 64. 11/05 14:02

  Helvetic Airways: Νέες καλοκαιρινές πτήσεις τσάρτερ προς Κω και Ηράκλειο

 65. 11/05 13:35

  Novaturas: Από τα μέσα Μαΐου πτήσεις για Ελλάδα από τις Βαλτικές χώρες

 66. 11/05 13:29

  Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Εμβολιασμός όλων των νησιωτών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

 67. 11/05 13:18

  «Sunshine Discount»: Η νέα δυναμική καμπάνια ΕΟΤ & Aegean που επιδιώκει να φέρει ξανά τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα (βιντεο)

 68. 11/05 13:13

  Δ. Καραλής: Οι Έλληνες ξενοδόχοι θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού

 69. 11/05 13:09

  Βήμα ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου

 70. 11/05 13:00

  7 λόγοι που κάνουν τα έντυπα σημαντικά το 2021

 71. 11/05 12:58

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021

 72. 11/05 12:47

  Η καρδιά της Θεσσαλονίκης «χτυπά» στον Δήμο Θερμαϊκού

 73. 11/05 11:24

  TUI Aυστρίας: Γεμάτες πτήσεις προς Κρήτη τον Ιούνιο – Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα για το καλοκαίρι

 74. 11/05 09:34

  Ο "μυστικός κήπος" του ξενοδοχείου Μ.Βρετανία- THE ATRIUM of Alexander’s Lounge

 75. 11/05 09:28

  Στόχος του πράσινου πιστοποιητικού η διευκόλυνση των ταξιδιών

 76. 11/05 09:26

  Ισπανία: Mείωση κατά 89% στα τουριστικά έσοδα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου

 77. 11/05 09:24

  Tουρκία: Αύξηση κατά 26% στις αφίξεις ξένων τουριστών τον Μάρτιο

 78. 11/05 09:22

  "Τουρίστες εμβολίων" από τη Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ

 79. 11/05 09:21

  Let’s Do London: Η νέα τουριστική καμπάνια του Λονδίνου

 80. 11/05 09:19

  Βαλεαρίδες Νήσοι: Κάλυψη των εξόδων των θετικών στον κορωνοϊό τουριστών

 81. 10/05 18:24

  Ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Μαΐου το “Αγγέλων Καταφύγιο” στα Ζαγοροχώρια

 82. 10/05 17:59

  Στη Σαντορίνη και σε ξενοδοχείο της Caldera Collection ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay

 83. 10/05 16:16

  Νέα Επενδυτικά Δάνεια Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 84. 10/05 16:00

  FedHATTA: Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση των τουριστικών γραφείων για ομαλή εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

 85. 10/05 15:54

  Ανοίγει στις 14 Μαΐου το ξενοδοχείο COLORS Hotel Athens

 86. 10/05 15:47

  Ένταξη του κλάδου των Ναυτικών Πρακτόρων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας

 87. 10/05 14:03

  Sunvil: Δύο δωρεάν PCR τεστ για διακοπές στην Πορτογαλία

 88. 10/05 13:51

  Βρετανία: Κατακραυγή για το «πορτοκαλί» σε Ελλάδα και Ισπανία

 89. 10/05 13:15

  Στη Μεγάλη Βρετανία ο κ.Θεοχάρης

 90. 10/05 13:12

  Σουηδία: Ξεκινούν οι πτήσεις της TUI προς Ελλάδα - Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους για διακοπές

 91. 10/05 12:40

  Ποιες «πράσινες» χώρες της Ευρώπης θα είναι οι δημοφιλέστερες για τους Βρετανούς τουρίστες

 92. 10/05 12:35

  Ευθύμιος Μουντράκης | Το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν!

 93. 10/05 12:13

  Κρίσιμες οι δύο εβδομάδες πριν και μετά το άνοιγμα του τουρισμού μας

 94. 10/05 12:02

  Ακυρώσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία μετά το «πορτοκαλί» της Βρετανίας

 95. 10/05 11:43

  ΕΤC: Υπάρχουν λόγοι να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2021

 96. 10/05 11:42

  Βρετανία: Έκρηξη κρατήσεων για την "πράσινη" Πορτογαλία

 97. 10/05 11:26

  Posidonia Sea Tourism Forum 2021: Oι μεγάλες προκλήσεις του παγκόσμιου κλάδου της κρουαζιέρας

 98. 10/05 11:05

  Κύπρος: Πρόσκληση για συμμετοχή Τουριστικών Καταλυμάτων στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 99. 10/05 10:38

  Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» υμνεί την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα

 100. 10/05 10:03

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών την Τετάρτη