Λύσανδρος Τσιλίδης: Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

Εν αναμονή της πλήρους εφαρμογής των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Τουρισμού, ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος της χώρας αναμένει το άνοιγμα του τουρισμού στις 14  Μαΐου, με σταδιακή άρση των μέτρων στα ταξίδια από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας, FedHATTA, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News, δίνει τη δική του ματιά στις εξελίξεις και εξηγεί πώς τα τουριστικά γραφεία μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα για τους ταξιδιώτες σε μια εποχή μεγάλων υγειονομικών προκλήσεων.

Άλλωστε, όπως τονίζει ο πρόεδρος της FedHATTA, ο τουριστικός πράκτορας είναι εκείνος που θα διακινήσει και τώρα τον τουρισμό, προβάλλοντας την χώρα, και ερχόμενος σε επαφή με τους ταξιδιώτες με προσωπική επαφή η οποία είναι πιο περιζήτητη από ποτέ.

-Τι άλλαξε στη σχέση του ταξιδιωτικού πράκτορα με τον ταξιδιώτη, αυτό τον τελευταίο χρόνο;

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι άλλαξε η ίδια η σχέση του ταξιδιώτη με το ταξίδι. Αφ’ ενός αυτό έγινε αναγκαστικά, καθώς το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των κρατών δεν επέτρεπε τα ταξίδια. Αφ’ ετέρου, οι άνθρωποι δεν αισθάνονταν έτοιμοι να ταξιδέψουν μέχρι τώρα, αφού αμφέβαλλαν για την ασφάλειά τους. Από αυτή την άποψη, αναμένουμε να ανακοινωθούν τα ελληνικά πρωτόκολλα του τουρισμού, τα οποία και θα δώσουν αίσθηση προστασίας και ασφάλειας στους ταξιδιώτες.

Αναφορικά τώρα με τη σχέση των ταξιδιωτών με τον τουριστικό πράκτορα, ναι, υπήρξε μια σημαντική αλλαγή. Η σχέση αυτή έγινε πιο συνειδητοποιημένη. Είναι πιο σαφές τώρα ότι το τουριστικό γραφείο είναι ενημερωμένο για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα μέτρα υγιεινής, είναι ενημερωμένο για τα μέτρα ασφάλειας στους προορισμούς που θέλει να ταξιδέψει ο πελάτης, μπορεί με λίγα λόγια να συμβουλεύσει τον ταξιδιώτη για το τί προτείνεται και τί όχι, σε σχέση με το ταξίδι του. Η σχέση αυτή δομήθηκε σε πιο γερές βάσεις. Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, οι τουριστικοί πράκτορες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή των ταξιδιωτών, προσάρμοσαν τα προγράμματά τους και φρόντισαν να συμβουλέψουν και να ενημερώσουν το ταξιδιωτικό κοινό. Αυτή ήταν πάντα η δουλειά τους, τώρα όμως έγινε σαφέστερα πιο ευδιάκριτος ο ρόλος τους.

-Το άνοιγμα του τουρισμού την 14η Μαΐου, γίνεται με αυτοπεποίθηση;

Σε μια πρόσφατη έρευνα της ΙΑΤΑ, διαβάσαμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διεθνών ταξιδιωτών ανησυχούσαν μέχρι σήμερα για πιθανούς περιορισμούς καραντίνας, όπως και για τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Λογικές αυτές οι ανησυχίες, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι να είμαστε πολύ αυστηροί στην τήρηση των μέτρων.

Η Ευρώπη προχωρά τις διαδικασίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο βασίζεται σε συνεχείς ελέγχους. Αν η πλευρά της Πολιτείας και των επαγγελματιών τηρήσει τις συνθήκες, τότε η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη.

Θα τονίσω και εδώ ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και για έναν ακόμη λόγο: κανένα στάδιο του ταξιδιού δεν θα πρέπει να παραμείνει απρόσωπο. Ο ρόλος του συμβούλου είναι να αποτελεί μια αξιόπιστη δικλείδα ασφάλειας, πληροφόρησης, ακόμη και για να αναδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα. Στην ουσία ο ταξιδιώτης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνος του. Εικονικά, ταξιδεύει μαζί με τον ταξιδιωτικό του πράκτορα, με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί κάθε στιγμή.

Θέλουμε όλοι να βγούμε νικητές από αυτή την πρόκληση. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ταξίδια είναι εμπειρία ζωής, και μόνο με αυτοπεποίθηση και αίσθηση ασφάλειας και ελευθερίας μπορείς να το ζήσεις αυτό.

-Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, τον τελευταίο χρόνο, έκανε τους ταξιδιώτες περισσότερο ανεξάρτητους στην οργάνωση του ταξιδιού;

Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, εκτιμώ ότι εκπαίδευσε ακόμη περισσότερο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι συναντήσεις, οι συνεδριάσεις, τα συνέδρια – όλα πραγματοποιούνται ακόμη και τώρα, ψηφιακά. Ο ταξιδιώτης, φυσικά, μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για προορισμούς και για προγράμματα, αλλά θα επιμείνω  ότι αυτό δεν θα υποκαταστήσει σε κανέναν βαθμό την σχέση του με το τουριστικό γραφείο. Δεν εξασφαλίζει ούτε ασφάλεια, ούτε πληροφόρηση, ούτε πρακτική ενημέρωση, ούτε την προσωπική συμβουλευτική παρουσία ενός “συνεργάτη”, καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Δεν του εξασφαλίζει τίποτα στην περίπτωση πιθανών ακυρώσεων. Από αυτή την άποψη, όχι, δεν είναι ανεξάρτητος ο ταξιδιώτης που διοργανώνει μόνος του το ταξίδι – αντίθετα, είναι πιο ευάλωτος.

Σκεφτείτε ότι ο τουριστικός πράκτορας και διοργανωτής ταξιδίων έχει σφαιρική γνώση για να διοργανώσει ένα ταξίδι διακοπών, ή δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, συνέδριο, ένα ταξίδι επαγγελματικό, θρησκευτικό ή πολιτιστικό, κρουαζιέρα, yachting...  – αντιλαμβάνεστε ότι είναι ο “ειδικός” στον τομέα του τουρισμού.

-Η σχέση του ίδιου του ταξιδιωτικού πράκτορα με το αντικείμενό του, θεωρείτε ότι άλλαξε λόγω της πανδημίας;

Άλλαξε, όπως είπα και πριν, λόγω της αυξημένης και αναγκαστικής επικοινωνίας αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Αυτό το παγκόσμιο εργαλείο έκανε την επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας πιο άμεση. Σε δεύτερη φάση, δεν μπορούμε παρά να λάβουμε μας τις μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αναφορικά με τις νέες τάσεις του τουρισμού, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε εντάσσοντας νέα προγράμματα: Περισσότερες δραστηριότητες στην φύση, περισσότερα ταξίδια πολιτιστικού περιεχομένου, τοπικής κουλτούρας και παράδοσης κ.λπ.

Επίσης, η έντονη κρίση των πρώτων ημερών έξαρσης του ιού, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, έκανε εμφανή την ανάγκη των τουριστικών γραφείων να επανεξετάσουν την πολιτική ακυρώσεων  και αποκατάστασης των όρων των ταξιδιών, αναζητώντας τρόπους να γίνουν όλα πιο ευέλικτα. Αυτό φυσικά απαιτεί σκέψη και συντονισμένες προσπάθειες.

Το τουριστικό γραφείο είναι μια επιχείρηση, που πρέπει να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να παραμείνει κερδοφόρα, να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα – από την άλλη πλευρά βασίζεται στην επικοινωνία με τον πελάτη, στο μέγιστο βαθμό.

-Πώς βλέπει η Ομοσπονδία FedHATTA την “επόμενη ημέρα” για τον ελληνικό τουρισμό και τα ταξίδια;

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο με πανικό και σύγχυση. Το πρώτο σοκ του Φεβρουαρίου του 2020 για εμάς κράτησε ώρες, όχι ημέρες. Το πρώτο βήμα ήταν να έρθουμε σε επικοινωνία με τα τουριστικά γραφεία, μέλη των Ενώσεων της Ομοσπονδίας, και να συλλέξουμε πληροφορίες, να φτάσουμε σε μια σαφή εικόνα του προβλήματος. Το δεύτερο βήμα, ήταν να απλώσουμε τα σχέδιά μας και να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια στρατηγική κατεύθυνση, την εξωστρέφεια. Σε συνεργασία με αντίστοιχους συνδέσμους τουριστικών γραφείων στο εξωτερικό, κινητοποιήσαμε το δίκτυό μας στις ΗΠΑ, στην Ινδία, στο Ισραήλ, και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης - αλλά είμασταν και οι μόνοι που εν μέσω πανδημίας φιλοξενήσαμε το πανευρωπαϊκό όργανο των τουριστικών γραφείων, την ECTAA στην Ελλάδα.

Ο στόχος αυτών των κινήσεων ήταν να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών και των ταξιδιωτών. Πετύχαμε πολλά, αλλά είμαι βέβαιος πως αυτά που θα πετύχουμε το επόμενο εξάμηνο θα είναι ακόμη περισσότερα. Ετοιμάζουμε πολύ ενδιαφέρουσες διοργανώσεις, για να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας σε μια ισχυρή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 18/08 10:24

  13.800 κάρτες για διακοπές στην Β.Εύβοια και Σάμο τον Σεπτέμβριο

 2. 18/08 08:40

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Χαλκιδική

 3. 18/08 08:38

  Η Ιταλία κορυφαίος εξαγωγέας κρασιού στον κόσμο

 4. 18/08 08:35

  Σταθερά ανερχόμενο το τουριστικό ρεύμα από το Βέλγιο

 5. 18/08 08:34

  Η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται στην ανάκαμψη του τουρισμού

 6. 18/08 08:32

  Το πρόβλημα της στέγασης και το παράδειγμα της Ιαπωνίας

 7. 17/08 16:32

  Έρχεται κύμα καύσωνα - Τι προβλέπεται για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

 8. 17/08 15:03

  Ένας στους 7 Γερμανούς καλύπτει το κόστος διακοπών με υπερανάληψη

 9. 17/08 14:19

  WTTC: O νόμος για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύθμισης θα βοηθήσει τον τουρισμό

 10. 17/08 13:58

  Αρχαιολογική έρευνα στα αινιγματικά «σπίτια των δράκων»

 11. 17/08 13:50

  Τουρισμός 2022 | Παγκόσμια μελέτη: Η ακρίβεια "καπέλωσε" και τον τουρισμό - Πιο σημαντική η τιμή από την ποιότητα!

 12. 17/08 12:49

  Έρευνα: Η κακοκαιρία επηρεάζει τις αναμνήσεις από τις διακοπές – Περισσότερες αρνητικές κριτικές σε... βροχερές ημέρες

 13. 17/08 12:24

  Η IAG απέκτησε το 20% της Air Europa

 14. 17/08 11:45

  Συνεργασία Visit Greece-Wego: Η Ελλάδα πιο κοντά στους ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή

 15. 17/08 11:19

  Τουρισμός ευεξίας | Στα 1,25 τρισ.δολάρια η αξία της αγοράς παγκοσμίως το 2027

 16. 17/08 10:18

  Visit Greece | Νέο κανάλι στο Viber και νέα αυτοκόλλητα για τις πιο δροσερές καλοκαιρινές συνομιλίες

 17. 17/08 10:08

  Πανάκριβη η Ελλάδα για τους Έλληνες τουρίστες

 18. 17/08 08:44

  Ξεπέρασαν τις 8.000 οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία

 19. 17/08 08:42

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Πόρο

 20. 17/08 08:40

  Σαουδική Αραβία: Στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με 80 εκατ. δολ.

 21. 17/08 08:38

  Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια είναι η μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων της Ελλάδος από τη Σουηδία

 22. 17/08 08:34

  Σημαντική αύξηση τουριστών στο πεντάμηνο για το Βελιγράδι

 23. 16/08 18:55

  Οι "χρυσές" επιχειρήσεις της πανδημίας σε κρίση

 24. 16/08 13:57

  Αερομεταφορές: Γιατί δεν θα έχουν πια... «θέση» οι ταξιδιώτες με χαμηλό budget

 25. 16/08 13:18

  TUI: Η ύφεση στο Ην. Βασίλειο θα αλλάξει τους χειμερινούς προορισμούς διακοπών των Βρετανών

 26. 16/08 12:33

  Ξενοδοχεία: Το 90% των επισκεπτών παραβαίνουν τους κανονισμούς – Οι 14 «θανάσιμες αμαρτίες» τους

 27. 16/08 11:41

  Ryanair: 100.000 επιπλέον θέσεις για το φθινόπωρο από Λονδίνο προς Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία

 28. 16/08 11:13

  Φαινόμενο Ross-Geller στα ξενοδοχεία: Οι Αμερικανοί οι πιο «κλεπτομανείς» επισκέπτες – Ποια αντικείμενα αφαιρούν

 29. 16/08 10:44

  Συνεργασία Emirates – AEGEAN για συνδεσιμότητα του Ντουμπάι με 8 ελληνικούς προορισμούς

 30. 16/08 10:41

  Απεβίωσε ο Χάρης Αντωνίου, δημιουργός με τον αδερφό του Τάκη, του PLOTIN TRAVEL

 31. 16/08 10:19

  Hyatt: Άνοιξε το Magma Resort Santorini – «Πολυτελής διαμονή με το αυθεντικό πνεύμα της Σαντορίνης» (Video)

 32. 16/08 09:59

  Έκταση 600 στρεμμάτων στο Ελαφονήσι αγόρασε η οικογένεια Τσατσαρωνάκη

 33. 16/08 08:59

  Πώς το ελληνικό λάδι πωλείται ως προϊόν Made in Italy

 34. 16/08 08:11

  Υπουργείο Πολιτισμού: Αποφάσεις για 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Θηρασιά

 35. 16/08 08:09

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 36. 16/08 08:07

  IHG Hotels & Resorts: Νέα υπηρεσία βόλτας σκύλων στα ξενοδοχεία Kimpton στις ΗΠΑ

 37. 16/08 08:05

  Επέστρεψε η τουριστική δραστηριότητα στην Τυνησία

 38. 15/08 22:30

  Ιταλία: 91% πληρότητα στα ενοικιαζόμενα

 39. 15/08 08:59

  Ιατρικός τουρισμός | Η χαμένη ευκαιρία προσέλκυσης Βρετανών στη χώρα μας

 40. 15/08 08:51

  Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

 41. 15/08 08:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

 42. 15/08 08:16

  Σταδιακή επιστροφή των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα

 43. 15/08 08:05

  Δήμος Αβδήρων: Aξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «νερό πηγής Ποταμιάς»

 44. 14/08 11:48

  Βασίλης Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων-θα ξεπεράσουμε το 2019

 45. 14/08 08:37

  H Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελβετούς

 46. 14/08 08:30

  Το 45% των Αμερικανών καταναλώνει τουλάχιστον τρία σνακ ημερησίως

 47. 14/08 08:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Μύκονο

 48. 14/08 08:27

  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς την Ελλάδα

 49. 14/08 08:25

  Αδελφοποίηση Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Bomet της Κένυας

 50. 13/08 08:20

  Έως το 2023 θα είναι έτοιμο το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

 51. 13/08 08:15

  Εκθεσιακό Κέντρο προβολής της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

 52. 13/08 08:13

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ερμιονίδα

 53. 13/08 08:09

  Ενεργειακή λύση σε 2 μικρούς πυρηνικούς σταθμούς βρίσκει η Ολλανδία

 54. 13/08 06:11

  Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

 55. 12/08 14:38

  Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 56. 12/08 14:36

  Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

 57. 12/08 14:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Κάρπαθο

 58. 12/08 14:31

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων | Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες

 59. 12/08 14:16

  Η Ρόδος τιμά για άλλη μία φορά φίλους επισκέπτες της

 60. 12/08 11:31

  Trivago | Ξενοδοχεία: Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσετε παγκόσμιους ταξιδιώτες

 61. 12/08 10:44

  ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 62. 12/08 10:18

  Αρχίζουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου

 63. 12/08 09:54

  Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 64. 12/08 08:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Παραχώρηση 2 καταφυγίων τουριστικών σκαφών

 65. 12/08 08:26

  Θεατρικό Μουσείο στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

 66. 12/08 08:23

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στο Μεγανήσι και στη θέση Καστός Λευκάδας

 67. 12/08 08:22

  7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

 68. 11/08 16:33

  Πολωνία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα

 69. 11/08 16:11

  Ενισχύσεις για 5 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πύλη, Πήλιο και Βόλο

 70. 11/08 14:34

  Οδησσός: ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό

 71. 11/08 13:58

  Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την έναρξη λειτουργίας του W Escape, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή

 72. 11/08 12:35

  Επιδείνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο προβλέπει η ΕΜΥ

 73. 11/08 11:23

  Η Jet2.com και η Jet2holidays άνοιξαν τις κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν 2023/2024- εκτός η Ελλάδα (επί του παρόντος)

 74. 11/08 10:28

  Τουρισμός | Ο FTI άνοιξε τις κρατήσεις για τις διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα το 2023

 75. 11/08 09:48

  Τα ξενοδοχεία προσφέρονται για καριέρα υψηλής αναγνώρισης – Έξι νέες βραβεύσεις από την Ε.Ξ. Ρόδου

 76. 11/08 08:20

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ερμιόνη και Κέρκυρα

 77. 11/08 08:13

  Chaniartoon International Comic and Animation Festival στα Χανιά

 78. 11/08 08:09

  Σουηδία: Στα υψηλά επίπεδα του 1991 ο πληθωρισμός – Ανοδικά οι τιμές και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

 79. 11/08 08:06

  Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

 80. 10/08 16:44

  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

 81. 10/08 16:11

  Σλοβενία: Eπιδοτήσεις σε 10 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις στη Λουμπλιάνα

 82. 10/08 14:16

  Drones σώζουν ζωές στις ισπανικές παραλίες

 83. 10/08 13:50

  Ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα

 84. 10/08 11:43

  Βασίλης Κικίλιας: «Όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν»

 85. 10/08 11:31

  Ξεκινούν οι αιτήσεις για 914 καταρτιζόμενους στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού- Δύο νέες ειδικότητες

 86. 10/08 09:48

  TUI | Τουρισμός: Ισχυρό το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου | Ο όμιλος αναμένει το 2022 να κλείσει κοντά στα επίπεδα του 2019

 87. 10/08 08:36

   Η μεγάλη επιστροφή του ισπανικού τουρισμού  

 88. 10/08 08:35

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Μύκονο

 89. 10/08 08:33

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

 90. 10/08 08:31

  Πρωτοφανής μείωση της απασχόλησης στην Ισπανία τον Ιούλιο

 91. 10/08 08:28

  Γιορτή Μήλου στην Αγιά Λάρισας

 92. 09/08 17:10

  Το W Costa Navarino υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες

 93. 09/08 14:56

  Κομισιόν | Πότε θα αρχίσει η παράδοση των εμβολίων (και για τις παραλλαγές) της Moderna

 94. 09/08 14:46

  Ενισχύσεις για 10 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο, Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο

 95. 09/08 12:49

  Ψηφιακή Διαβούλευση για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

 96. 09/08 12:33

  Απότομη ύφεση στο Ην. Βασίλειο το 2023 – Προβλέψεις για συρρίκνωση της ταξιδιωτικής ζήτησης

 97. 09/08 11:36

  Τουρισμός 2050: Oι ταξιδιώτες θα εγκαταλείψουν τις πανάκριβες πτήσεις – Διακοπές και εργασία το μέλλον

 98. 09/08 11:15

  iet2: Από το Μάρτιο ξεκινά η τουριστική σεζόν του 2023 στην Τουρκία από τη Βρετανία

 99. 09/08 11:01

  Τουρισμός: Μεγάλη «κάθοδος» των Αμερικανών στην Ιταλία, που εκτοξεύει τα έσοδα

 100. 09/08 10:01

  DER Touristik | Υψηλή ζήτηση για ταξίδια των Γερμανών το χειμώνα σε Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο και μακρινούς προορισμούς