Λύσανδρος Τσιλίδης: Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

Α Decrease font Enlarge font
Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

Εν αναμονή της πλήρους εφαρμογής των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Τουρισμού, ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος της χώρας αναμένει το άνοιγμα του τουρισμού στις 14  Μαΐου, με σταδιακή άρση των μέτρων στα ταξίδια από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας, FedHATTA, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News, δίνει τη δική του ματιά στις εξελίξεις και εξηγεί πώς τα τουριστικά γραφεία μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα για τους ταξιδιώτες σε μια εποχή μεγάλων υγειονομικών προκλήσεων.

Άλλωστε, όπως τονίζει ο πρόεδρος της FedHATTA, ο τουριστικός πράκτορας είναι εκείνος που θα διακινήσει και τώρα τον τουρισμό, προβάλλοντας την χώρα, και ερχόμενος σε επαφή με τους ταξιδιώτες με προσωπική επαφή η οποία είναι πιο περιζήτητη από ποτέ.

-Τι άλλαξε στη σχέση του ταξιδιωτικού πράκτορα με τον ταξιδιώτη, αυτό τον τελευταίο χρόνο;

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι άλλαξε η ίδια η σχέση του ταξιδιώτη με το ταξίδι. Αφ’ ενός αυτό έγινε αναγκαστικά, καθώς το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των κρατών δεν επέτρεπε τα ταξίδια. Αφ’ ετέρου, οι άνθρωποι δεν αισθάνονταν έτοιμοι να ταξιδέψουν μέχρι τώρα, αφού αμφέβαλλαν για την ασφάλειά τους. Από αυτή την άποψη, αναμένουμε να ανακοινωθούν τα ελληνικά πρωτόκολλα του τουρισμού, τα οποία και θα δώσουν αίσθηση προστασίας και ασφάλειας στους ταξιδιώτες.

Αναφορικά τώρα με τη σχέση των ταξιδιωτών με τον τουριστικό πράκτορα, ναι, υπήρξε μια σημαντική αλλαγή. Η σχέση αυτή έγινε πιο συνειδητοποιημένη. Είναι πιο σαφές τώρα ότι το τουριστικό γραφείο είναι ενημερωμένο για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα μέτρα υγιεινής, είναι ενημερωμένο για τα μέτρα ασφάλειας στους προορισμούς που θέλει να ταξιδέψει ο πελάτης, μπορεί με λίγα λόγια να συμβουλεύσει τον ταξιδιώτη για το τί προτείνεται και τί όχι, σε σχέση με το ταξίδι του. Η σχέση αυτή δομήθηκε σε πιο γερές βάσεις. Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, οι τουριστικοί πράκτορες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή των ταξιδιωτών, προσάρμοσαν τα προγράμματά τους και φρόντισαν να συμβουλέψουν και να ενημερώσουν το ταξιδιωτικό κοινό. Αυτή ήταν πάντα η δουλειά τους, τώρα όμως έγινε σαφέστερα πιο ευδιάκριτος ο ρόλος τους.

-Το άνοιγμα του τουρισμού την 14η Μαΐου, γίνεται με αυτοπεποίθηση;

Σε μια πρόσφατη έρευνα της ΙΑΤΑ, διαβάσαμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διεθνών ταξιδιωτών ανησυχούσαν μέχρι σήμερα για πιθανούς περιορισμούς καραντίνας, όπως και για τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Λογικές αυτές οι ανησυχίες, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι να είμαστε πολύ αυστηροί στην τήρηση των μέτρων.

Η Ευρώπη προχωρά τις διαδικασίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο βασίζεται σε συνεχείς ελέγχους. Αν η πλευρά της Πολιτείας και των επαγγελματιών τηρήσει τις συνθήκες, τότε η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη.

Θα τονίσω και εδώ ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και για έναν ακόμη λόγο: κανένα στάδιο του ταξιδιού δεν θα πρέπει να παραμείνει απρόσωπο. Ο ρόλος του συμβούλου είναι να αποτελεί μια αξιόπιστη δικλείδα ασφάλειας, πληροφόρησης, ακόμη και για να αναδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα. Στην ουσία ο ταξιδιώτης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνος του. Εικονικά, ταξιδεύει μαζί με τον ταξιδιωτικό του πράκτορα, με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί κάθε στιγμή.

Θέλουμε όλοι να βγούμε νικητές από αυτή την πρόκληση. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ταξίδια είναι εμπειρία ζωής, και μόνο με αυτοπεποίθηση και αίσθηση ασφάλειας και ελευθερίας μπορείς να το ζήσεις αυτό.

-Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, τον τελευταίο χρόνο, έκανε τους ταξιδιώτες περισσότερο ανεξάρτητους στην οργάνωση του ταξιδιού;

Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, εκτιμώ ότι εκπαίδευσε ακόμη περισσότερο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι συναντήσεις, οι συνεδριάσεις, τα συνέδρια – όλα πραγματοποιούνται ακόμη και τώρα, ψηφιακά. Ο ταξιδιώτης, φυσικά, μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για προορισμούς και για προγράμματα, αλλά θα επιμείνω  ότι αυτό δεν θα υποκαταστήσει σε κανέναν βαθμό την σχέση του με το τουριστικό γραφείο. Δεν εξασφαλίζει ούτε ασφάλεια, ούτε πληροφόρηση, ούτε πρακτική ενημέρωση, ούτε την προσωπική συμβουλευτική παρουσία ενός “συνεργάτη”, καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Δεν του εξασφαλίζει τίποτα στην περίπτωση πιθανών ακυρώσεων. Από αυτή την άποψη, όχι, δεν είναι ανεξάρτητος ο ταξιδιώτης που διοργανώνει μόνος του το ταξίδι – αντίθετα, είναι πιο ευάλωτος.

Σκεφτείτε ότι ο τουριστικός πράκτορας και διοργανωτής ταξιδίων έχει σφαιρική γνώση για να διοργανώσει ένα ταξίδι διακοπών, ή δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, συνέδριο, ένα ταξίδι επαγγελματικό, θρησκευτικό ή πολιτιστικό, κρουαζιέρα, yachting...  – αντιλαμβάνεστε ότι είναι ο “ειδικός” στον τομέα του τουρισμού.

-Η σχέση του ίδιου του ταξιδιωτικού πράκτορα με το αντικείμενό του, θεωρείτε ότι άλλαξε λόγω της πανδημίας;

Άλλαξε, όπως είπα και πριν, λόγω της αυξημένης και αναγκαστικής επικοινωνίας αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Αυτό το παγκόσμιο εργαλείο έκανε την επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας πιο άμεση. Σε δεύτερη φάση, δεν μπορούμε παρά να λάβουμε μας τις μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αναφορικά με τις νέες τάσεις του τουρισμού, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε εντάσσοντας νέα προγράμματα: Περισσότερες δραστηριότητες στην φύση, περισσότερα ταξίδια πολιτιστικού περιεχομένου, τοπικής κουλτούρας και παράδοσης κ.λπ.

Επίσης, η έντονη κρίση των πρώτων ημερών έξαρσης του ιού, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, έκανε εμφανή την ανάγκη των τουριστικών γραφείων να επανεξετάσουν την πολιτική ακυρώσεων  και αποκατάστασης των όρων των ταξιδιών, αναζητώντας τρόπους να γίνουν όλα πιο ευέλικτα. Αυτό φυσικά απαιτεί σκέψη και συντονισμένες προσπάθειες.

Το τουριστικό γραφείο είναι μια επιχείρηση, που πρέπει να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να παραμείνει κερδοφόρα, να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα – από την άλλη πλευρά βασίζεται στην επικοινωνία με τον πελάτη, στο μέγιστο βαθμό.

-Πώς βλέπει η Ομοσπονδία FedHATTA την “επόμενη ημέρα” για τον ελληνικό τουρισμό και τα ταξίδια;

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο με πανικό και σύγχυση. Το πρώτο σοκ του Φεβρουαρίου του 2020 για εμάς κράτησε ώρες, όχι ημέρες. Το πρώτο βήμα ήταν να έρθουμε σε επικοινωνία με τα τουριστικά γραφεία, μέλη των Ενώσεων της Ομοσπονδίας, και να συλλέξουμε πληροφορίες, να φτάσουμε σε μια σαφή εικόνα του προβλήματος. Το δεύτερο βήμα, ήταν να απλώσουμε τα σχέδιά μας και να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια στρατηγική κατεύθυνση, την εξωστρέφεια. Σε συνεργασία με αντίστοιχους συνδέσμους τουριστικών γραφείων στο εξωτερικό, κινητοποιήσαμε το δίκτυό μας στις ΗΠΑ, στην Ινδία, στο Ισραήλ, και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης - αλλά είμασταν και οι μόνοι που εν μέσω πανδημίας φιλοξενήσαμε το πανευρωπαϊκό όργανο των τουριστικών γραφείων, την ECTAA στην Ελλάδα.

Ο στόχος αυτών των κινήσεων ήταν να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών και των ταξιδιωτών. Πετύχαμε πολλά, αλλά είμαι βέβαιος πως αυτά που θα πετύχουμε το επόμενο εξάμηνο θα είναι ακόμη περισσότερα. Ετοιμάζουμε πολύ ενδιαφέρουσες διοργανώσεις, για να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας σε μια ισχυρή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 11/05 13:18

  «Sunshine Discount»: Η νέα δυναμική καμπάνια ΕΟΤ & Aegean που επιδιώκει να φέρει ξανά τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα

 2. 11/05 13:13

  Δ. Καραλής: Οι Έλληνες ξενοδόχοι θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού

 3. 11/05 13:09

  Βήμα ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου

 4. 11/05 12:58

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021

 5. 11/05 12:47

  Η καρδιά της Θεσσαλονίκης «χτυπά» στον Δήμο Θερμαϊκού

 6. 11/05 11:24

  TUI Aυστρίας: Γεμάτες πτήσεις προς Κρήτη τον Ιούνιο – Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα για το καλοκαίρι

 7. 11/05 09:34

  Ο "μυστικός κήπος" του ξενοδοχείου Μ.Βρετανία- THE ATRIUM of Alexander’s Lounge

 8. 11/05 09:28

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος του πράσινου πιστοποιητικού η διευκόλυνση των ταξιδιών

 9. 11/05 09:26

  Ισπανία: Mείωση κατά 89% στα τουριστικά έσοδα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου

 10. 11/05 09:24

  Tουρκία: Αύξηση κατά 26% στις αφίξεις ξένων τουριστών τον Μάρτιο

 11. 11/05 09:22

  "Τουρίστες εμβολίων" από τη Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ

 12. 11/05 09:21

  Let’s Do London: Η νέα τουριστική καμπάνια του Λονδίνου

 13. 11/05 09:19

  Βαλεαρίδες Νήσοι: Κάλυψη των εξόδων των θετικών στον κορωνοϊό τουριστών

 14. 10/05 18:24

  Ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Μαΐου το “Αγγέλων Καταφύγιο” στα Ζαγοροχώρια

 15. 10/05 17:59

  Στη Σαντορίνη και σε ξενοδοχείο της Caldera Collection ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay

 16. 10/05 16:16

  Νέα Επενδυτικά Δάνεια Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 17. 10/05 16:00

  FedHATTA: Επιτακτική ανάγκη η χρηματοδότηση των τουριστικών γραφείων για ομαλή εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

 18. 10/05 15:54

  Ανοίγει στις 14 Μαΐου το ξενοδοχείο COLORS Hotel Athens

 19. 10/05 15:47

  Ένταξη του κλάδου των Ναυτικών Πρακτόρων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας

 20. 10/05 14:03

  Sunvil: Δύο δωρεάν PCR τεστ για διακοπές στην Πορτογαλία

 21. 10/05 13:51

  Βρετανία: Κατακραυγή για το «πορτοκαλί» σε Ελλάδα και Ισπανία

 22. 10/05 13:15

  Στη Μεγάλη Βρετανία ο κ.Θεοχάρης

 23. 10/05 13:12

  Σουηδία: Ξεκινούν οι πτήσεις της TUI προς Ελλάδα - Οι Σουηδοί χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους για διακοπές

 24. 10/05 12:40

  Ποιες «πράσινες» χώρες της Ευρώπης θα είναι οι δημοφιλέστερες για τους Βρετανούς τουρίστες

 25. 10/05 12:35

  Ευθύμιος Μουντράκης | Το μεγάλο στοίχημα της φετινής σεζόν!

 26. 10/05 12:13

  Κρίσιμες οι δύο εβδομάδες πριν και μετά το άνοιγμα του τουρισμού μας

 27. 10/05 12:02

  Ακυρώσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία μετά το «πορτοκαλί» της Βρετανίας

 28. 10/05 11:43

  ΕΤC: Υπάρχουν λόγοι να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2021

 29. 10/05 11:42

  Βρετανία: Έκρηξη κρατήσεων για την "πράσινη" Πορτογαλία

 30. 10/05 11:26

  Posidonia Sea Tourism Forum 2021: Oι μεγάλες προκλήσεις του παγκόσμιου κλάδου της κρουαζιέρας

 31. 10/05 11:05

  Κύπρος: Πρόσκληση για συμμετοχή Τουριστικών Καταλυμάτων στο «Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού»

 32. 10/05 10:38

  Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» υμνεί την «ανεξερεύνητη» Ελλάδα

 33. 10/05 10:03

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών την Τετάρτη

 34. 10/05 09:59

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Μήλο και Αλόννησο 

 35. 10/05 09:58

  Επιχορηγήσεις για δύο ξενοδοχεία σε Πάρο και Νάξο

 36. 10/05 09:56

  Αποφάσεις για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ιωάννινα, Χαλκιδική και Νέα Ηρακλείτσα

 37. 10/05 09:55

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Ζάκυνθο και σε Λευκάδα

 38. 10/05 09:53

  Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο

 39. 09/05 12:11

  Covid free νησιά: Η Ελλάδα πρότυπο για την Ιταλία

 40. 09/05 12:07

  Επιχορηγήσεις για ξενοδοχείο 5 αστέρων σε Μύκονο και κάμπινγκ σε Εύβοια

 41. 09/05 12:00

  Μόναχο: Mία νέα Silicon Valley στην Ευρώπη

 42. 09/05 11:59

  Τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

 43. 09/05 11:56

  ΥΠΑ: Παράταση περιορισμών πτήσεων εσωτερικού έως τις 14 Μαΐου

 44. 08/05 20:55

  Swiss International Air Lines: Μειώνει κατά 15 αεροσκάφη τον στόλο και απολύει προσωπικό

 45. 08/05 14:13

  Προς επέκταση η κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

 46. 08/05 13:44

  Οι Ξεναγοί σε απόγνωση: Τα μέτρα μας απαγορεύουν να οργανώσουμε εκδρομές και να πουλήσουμε τουρ, μας απαγορεύεται να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ

 47. 08/05 09:58

  Σαουδική Αραβία: Στόχος για τουριστικές εισπράξεις 25,2 δισ. δολ. έως το 2025

 48. 08/05 08:55

  Πορτογαλία: 19 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας της

 49. 07/05 22:06

  Ομοσπονδία Κύκλος: Διευκρινίσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

 50. 07/05 20:50

  Βρετανικός τουρισμός: 12 χώρες στην πράσινη λίστα- Στην πορτοκαλί Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία- Στο κόκκινο η Τουρκία

 51. 07/05 18:18

  Ανοίγουν τα Μουσεία στις 14 Μαΐου με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

 52. 07/05 18:06

  LOT: Περισσότερες πτήσεις φέτος προς Ελλάδα ακόμη και από το 2019

 53. 07/05 17:58

  Γερμανία: Νόμος καθιερώνει "ελευθερίες" για τους εμβολιασμένους- χωρίς καραντίνα από τις διακοπές

 54. 07/05 17:53

  Προβολή της Μήλου από διεθνή μέσα ενημέρωσης

 55. 07/05 14:30

  Μαδέρα: Δωρεάν τεστ PCR στους τουρίστες

 56. 07/05 13:27

  Βίντεο: Η εντυπωσιακή παραλία Λευκή που θα σου πάρει το μυαλό!

 57. 07/05 13:24

  Η ελληνική λίμνη που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα!

 58. 07/05 12:38

  Η Πάρος στην διαδικτυακή έκθεση της Βιέννης

 59. 07/05 12:27

  Πανελλήνια Ομοσπονδία "ΚΥΚΛΟΣ": Προβλήματα στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» για το έτος 2021

 60. 07/05 12:22

  Viking: Νέα κρουαζιέρα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021

 61. 07/05 11:56

  Αυτές είναι οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα για Αμερικανούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι

 62. 07/05 11:38

  Ά. Γκερέκου: Η ελληνική-κυπριακή διατροφή είναι θησαυρός για τις δύο χώρες

 63. 07/05 11:37

  Η Γερμανία επιδιώκει να ανοίξει τα ταξίδια στην Τουρκία

 64. 07/05 11:24

  Η Gulf Air πετά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, προς Σαντορίνη και Μύκονο

 65. 07/05 11:15

  Spiegel: Πλαστά «πιστοποιητικά ελευθερίας» στη Γερμανία

 66. 07/05 11:05

  Telegraph: Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία δεν θα είναι στους πράσινους προορισμούς των Βρετανών - Tι ισχύει για την Ελλάδα

 67. 07/05 10:56

  ΥΠΕΞ Ελλάδας & Μπαχρέιν: Συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid

 68. 07/05 10:51

  ΠΟΕΕΤ: Επιτακτική ανάγκη να κηρυχθεί η κλαδική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων υποχρεωτική

 69. 07/05 10:47

  ForwardKeys: 7 ελληνικοί προορισμοί στους 10 πιο δημοφιλείς για τους Βρετανούς αυτό το καλοκαίρι

 70. 07/05 10:11

  Αντώνης Καρατάσος: Να υιοθετηθεί η πρόταση του κ.Σαρούκου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

 71. 07/05 10:06

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Κω

 72. 07/05 10:05

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 2 κτιρίων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

 73. 07/05 10:00

  Κέντρο τουριστικής υποδοχής για την πληροφόρηση των επισκεπτών της κοιλάδας Νέστου

 74. 07/05 09:58

  Έως τις 12 τα μεσάνυχτα ανοιχτά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της Αργολίδας όταν λήξουν τα μέτρα

 75. 07/05 09:56

  Γερμανία: Kίνητρα για επενδύσεις που στοχεύουν στην προστασία του κλίματος και τη βιωσιμότητα

 76. 07/05 09:52

  Rai Uno: Αφιέρωμα 50' σε Πάρο και Σαντορίνη

 77. 07/05 09:49

  Τη Δευτέρα 10/5 η προμήθεια των δωρεάν self tests για τους εργαζόμενους σε 8 κλάδους

 78. 07/05 09:05

  Vito Tourer Dark Edition: Το αστέρι του τουρισμού

 79. 06/05 18:52

  Mεγάλη επένδυση του εμιρατινού ομίλου ΜΑSDAR στην Ελλάδα σε συνεργασία με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Autohellas

 80. 06/05 15:55

  Ομοσπονδία Κύκλος: Περυσινά δεδομένα στην ιστοσελίδα του Τουρισμός για Όλους

 81. 06/05 15:50

  Διαδικτυακή ημερίδα την Κυριακή 9 Μαΐου ο «Αγροτουρισμός στην Κρήτη»

 82. 06/05 14:19

  Πόλος έλξης κινηματογραφικών γυρισμάτων το Κατάκολο

 83. 06/05 14:15

  EOT: Προβολή της Αστυπάλαιας και του ελληνικού Πάσχα στην Κίνα

 84. 06/05 13:44

  Παρέμβαση Πατούλη για την τουριστική προβολή της Αθήνας και άλλων Περιφερειών της Ευρώπης

 85. 06/05 13:33

  Ρωσική τηλεοπτική παραγωγή στην Πάρο

 86. 06/05 13:28

  Βίντεο: Οι γιγάντιοι - μυστηριώδεις κρατήρες στην Αργολίδα

 87. 06/05 13:26

  Μια ήσυχη παραλία μια ανάσα από την Αθήνα: Η άγνωστη μικρή παραλία στην Αττική

 88. 06/05 13:15

  Κ.Νοτοπούλου: Έρμαιο της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης το άνοιγμα του Τουρισμού

 89. 06/05 13:14

  Η TUI θα προσφέρει στους πελάτες της τεστ από 20 λίρες

 90. 06/05 12:58

  Holland America: Ξεκινούν τον Αύγουστο κρουαζιέρες στην Ελλάδα

 91. 06/05 12:36

  Έρευνα USTOA: Επανέρχεται η αισιοδοξία για ανάκαμψη του τουρισμού στις ΗΠΑ- Τρίτος top προορισμός η Ελλάδα για το 2022

 92. 06/05 12:32

  Βαρόμετρο Criteo: Το 75% των Γερμανών επιθυμούν να ταξιδέψουν το ερχόμενο 6μηνο - Η Ελλάδα στους top προορισμούς

 93. 06/05 12:08

  Τριπλή διεθνής διάκριση για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης

 94. 06/05 12:04

  Γρ.Τάσιος: "Είμαστε κυριολεκτικά στο last second - Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο καλύτερες προσδοκίες για κρατήσεις"

 95. 06/05 11:53

  Μπορεί να βοηθήσει το digital marketing αυτή την σεζόν;

 96. 06/05 11:49

  Eυχάριστη έκπληξη για τον τουρισμό το β΄εξάμηνο, αν εξελιχθούν καλά τα της πανδημίας

 97. 06/05 11:45

  Μιλώντας... Βραχυχρόνια - Θέσπιση κανόνων και ελεγκτική διαδικασία από τις ΠΥΤ

 98. 06/05 11:37

  FedHATTA | Τα πρωτόκολλα που εκκρεμούν για τον συνεδριακό τουρισμό

 99. 06/05 11:16

  Ανοίγει στις 10 Μαΐου το Athens Capital Hotel-MGallery Collection

 100. 06/05 10:22

  GBR Consulting: Χαμηλή πληρότητα και ελάχιστα έσοδα για τα ξενοδοχεία πόλης που λειτούργησαν το α' τρίμηνο