Λύσανδρος Τσιλίδης: Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

Τα τουριστικά γραφεία έτοιμα για την “επόμενη ημέρα” του ελληνικού τουρισμού

Εν αναμονή της πλήρους εφαρμογής των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όπως ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Τουρισμού, ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος της χώρας αναμένει το άνοιγμα του τουρισμού στις 14  Μαΐου, με σταδιακή άρση των μέτρων στα ταξίδια από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας, FedHATTA, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News, δίνει τη δική του ματιά στις εξελίξεις και εξηγεί πώς τα τουριστικά γραφεία μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα για τους ταξιδιώτες σε μια εποχή μεγάλων υγειονομικών προκλήσεων.

Άλλωστε, όπως τονίζει ο πρόεδρος της FedHATTA, ο τουριστικός πράκτορας είναι εκείνος που θα διακινήσει και τώρα τον τουρισμό, προβάλλοντας την χώρα, και ερχόμενος σε επαφή με τους ταξιδιώτες με προσωπική επαφή η οποία είναι πιο περιζήτητη από ποτέ.

-Τι άλλαξε στη σχέση του ταξιδιωτικού πράκτορα με τον ταξιδιώτη, αυτό τον τελευταίο χρόνο;

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι άλλαξε η ίδια η σχέση του ταξιδιώτη με το ταξίδι. Αφ’ ενός αυτό έγινε αναγκαστικά, καθώς το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των κρατών δεν επέτρεπε τα ταξίδια. Αφ’ ετέρου, οι άνθρωποι δεν αισθάνονταν έτοιμοι να ταξιδέψουν μέχρι τώρα, αφού αμφέβαλλαν για την ασφάλειά τους. Από αυτή την άποψη, αναμένουμε να ανακοινωθούν τα ελληνικά πρωτόκολλα του τουρισμού, τα οποία και θα δώσουν αίσθηση προστασίας και ασφάλειας στους ταξιδιώτες.

Αναφορικά τώρα με τη σχέση των ταξιδιωτών με τον τουριστικό πράκτορα, ναι, υπήρξε μια σημαντική αλλαγή. Η σχέση αυτή έγινε πιο συνειδητοποιημένη. Είναι πιο σαφές τώρα ότι το τουριστικό γραφείο είναι ενημερωμένο για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα μέτρα υγιεινής, είναι ενημερωμένο για τα μέτρα ασφάλειας στους προορισμούς που θέλει να ταξιδέψει ο πελάτης, μπορεί με λίγα λόγια να συμβουλεύσει τον ταξιδιώτη για το τί προτείνεται και τί όχι, σε σχέση με το ταξίδι του. Η σχέση αυτή δομήθηκε σε πιο γερές βάσεις. Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, οι τουριστικοί πράκτορες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή των ταξιδιωτών, προσάρμοσαν τα προγράμματά τους και φρόντισαν να συμβουλέψουν και να ενημερώσουν το ταξιδιωτικό κοινό. Αυτή ήταν πάντα η δουλειά τους, τώρα όμως έγινε σαφέστερα πιο ευδιάκριτος ο ρόλος τους.

-Το άνοιγμα του τουρισμού την 14η Μαΐου, γίνεται με αυτοπεποίθηση;

Σε μια πρόσφατη έρευνα της ΙΑΤΑ, διαβάσαμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διεθνών ταξιδιωτών ανησυχούσαν μέχρι σήμερα για πιθανούς περιορισμούς καραντίνας, όπως και για τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Λογικές αυτές οι ανησυχίες, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι να είμαστε πολύ αυστηροί στην τήρηση των μέτρων.

Η Ευρώπη προχωρά τις διαδικασίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο βασίζεται σε συνεχείς ελέγχους. Αν η πλευρά της Πολιτείας και των επαγγελματιών τηρήσει τις συνθήκες, τότε η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη.

Θα τονίσω και εδώ ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και για έναν ακόμη λόγο: κανένα στάδιο του ταξιδιού δεν θα πρέπει να παραμείνει απρόσωπο. Ο ρόλος του συμβούλου είναι να αποτελεί μια αξιόπιστη δικλείδα ασφάλειας, πληροφόρησης, ακόμη και για να αναδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα. Στην ουσία ο ταξιδιώτης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνος του. Εικονικά, ταξιδεύει μαζί με τον ταξιδιωτικό του πράκτορα, με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί κάθε στιγμή.

Θέλουμε όλοι να βγούμε νικητές από αυτή την πρόκληση. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ταξίδια είναι εμπειρία ζωής, και μόνο με αυτοπεποίθηση και αίσθηση ασφάλειας και ελευθερίας μπορείς να το ζήσεις αυτό.

-Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, τον τελευταίο χρόνο, έκανε τους ταξιδιώτες περισσότερο ανεξάρτητους στην οργάνωση του ταξιδιού;

Η ευρεία χρήση του διαδικτύου, εκτιμώ ότι εκπαίδευσε ακόμη περισσότερο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, οι συναντήσεις, οι συνεδριάσεις, τα συνέδρια – όλα πραγματοποιούνται ακόμη και τώρα, ψηφιακά. Ο ταξιδιώτης, φυσικά, μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για προορισμούς και για προγράμματα, αλλά θα επιμείνω  ότι αυτό δεν θα υποκαταστήσει σε κανέναν βαθμό την σχέση του με το τουριστικό γραφείο. Δεν εξασφαλίζει ούτε ασφάλεια, ούτε πληροφόρηση, ούτε πρακτική ενημέρωση, ούτε την προσωπική συμβουλευτική παρουσία ενός “συνεργάτη”, καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Δεν του εξασφαλίζει τίποτα στην περίπτωση πιθανών ακυρώσεων. Από αυτή την άποψη, όχι, δεν είναι ανεξάρτητος ο ταξιδιώτης που διοργανώνει μόνος του το ταξίδι – αντίθετα, είναι πιο ευάλωτος.

Σκεφτείτε ότι ο τουριστικός πράκτορας και διοργανωτής ταξιδίων έχει σφαιρική γνώση για να διοργανώσει ένα ταξίδι διακοπών, ή δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, συνέδριο, ένα ταξίδι επαγγελματικό, θρησκευτικό ή πολιτιστικό, κρουαζιέρα, yachting...  – αντιλαμβάνεστε ότι είναι ο “ειδικός” στον τομέα του τουρισμού.

-Η σχέση του ίδιου του ταξιδιωτικού πράκτορα με το αντικείμενό του, θεωρείτε ότι άλλαξε λόγω της πανδημίας;

Άλλαξε, όπως είπα και πριν, λόγω της αυξημένης και αναγκαστικής επικοινωνίας αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Αυτό το παγκόσμιο εργαλείο έκανε την επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας πιο άμεση. Σε δεύτερη φάση, δεν μπορούμε παρά να λάβουμε μας τις μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αναφορικά με τις νέες τάσεις του τουρισμού, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε εντάσσοντας νέα προγράμματα: Περισσότερες δραστηριότητες στην φύση, περισσότερα ταξίδια πολιτιστικού περιεχομένου, τοπικής κουλτούρας και παράδοσης κ.λπ.

Επίσης, η έντονη κρίση των πρώτων ημερών έξαρσης του ιού, τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, έκανε εμφανή την ανάγκη των τουριστικών γραφείων να επανεξετάσουν την πολιτική ακυρώσεων  και αποκατάστασης των όρων των ταξιδιών, αναζητώντας τρόπους να γίνουν όλα πιο ευέλικτα. Αυτό φυσικά απαιτεί σκέψη και συντονισμένες προσπάθειες.

Το τουριστικό γραφείο είναι μια επιχείρηση, που πρέπει να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να παραμείνει κερδοφόρα, να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα – από την άλλη πλευρά βασίζεται στην επικοινωνία με τον πελάτη, στο μέγιστο βαθμό.

-Πώς βλέπει η Ομοσπονδία FedHATTA την “επόμενη ημέρα” για τον ελληνικό τουρισμό και τα ταξίδια;

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο με πανικό και σύγχυση. Το πρώτο σοκ του Φεβρουαρίου του 2020 για εμάς κράτησε ώρες, όχι ημέρες. Το πρώτο βήμα ήταν να έρθουμε σε επικοινωνία με τα τουριστικά γραφεία, μέλη των Ενώσεων της Ομοσπονδίας, και να συλλέξουμε πληροφορίες, να φτάσουμε σε μια σαφή εικόνα του προβλήματος. Το δεύτερο βήμα, ήταν να απλώσουμε τα σχέδιά μας και να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια στρατηγική κατεύθυνση, την εξωστρέφεια. Σε συνεργασία με αντίστοιχους συνδέσμους τουριστικών γραφείων στο εξωτερικό, κινητοποιήσαμε το δίκτυό μας στις ΗΠΑ, στην Ινδία, στο Ισραήλ, και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης - αλλά είμασταν και οι μόνοι που εν μέσω πανδημίας φιλοξενήσαμε το πανευρωπαϊκό όργανο των τουριστικών γραφείων, την ECTAA στην Ελλάδα.

Ο στόχος αυτών των κινήσεων ήταν να παραμείνει η Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών και των ταξιδιωτών. Πετύχαμε πολλά, αλλά είμαι βέβαιος πως αυτά που θα πετύχουμε το επόμενο εξάμηνο θα είναι ακόμη περισσότερα. Ετοιμάζουμε πολύ ενδιαφέρουσες διοργανώσεις, για να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας σε μια ισχυρή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 02/12 17:20

  Πώς η Praktiker αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο σύμμαχο των τουριστικών επιχειρήσεων

 2. 02/12 16:12

  Το WTTC παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην ιστορία, το αποτύπωμα του τουρισμού στο κλίμα

 3. 02/12 14:53

  Στο Κολοσσαίο με «οπώρες και θεάματα» - ποια ήταν τα ρωμαϊκά σνακ

 4. 02/12 14:27

  On the Beach: Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς των Βρετανών για ηλιόλουστες χειμερινές διακοπές - Στροφή στα all inclusive

 5. 02/12 14:27

  Αεροδρόμιο Αθήνας | -4,2% η επιβατική κίνηση το Νοέμβριο έναντι του 2019, -11,7% στο 11μηνο

 6. 02/12 14:22

  Η εποχή των φτηνών πτήσεων έχει τελειώσει

 7. 02/12 13:46

  Airbnb: Αυτές ήταν οι τάσεις στα ταξίδια το 2022 – Ποιές διακοπές προτιμούν οι ταξιδιώτες για το 2023

 8. 02/12 12:47

  Elaia Grove: Νέες πολυτελείς βίλες των Aria Hotels στην Καλαμάτα

 9. 02/12 12:39

  FTI | Τουρκία και Αίγυπτος οι κερδισμένοι του 2023, λόγω χαμηλών τιμών- Πιο ευάλωτα τα 3άστερα και 4άστερα

 10. 02/12 11:52

  Κίνα: Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην COVID δοκιμάζει τον ασιατικό γίγαντα – Παρέμβαση ΔΝΤ

 11. 02/12 11:47

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, θα τιμηθεί στο γκαλά της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη

 12. 02/12 11:05

  Ο γαστρονομικός τουρισμός στην Κέρκυρα- δράσεις προώθησης σε Ευρώπη και Αμερική

 13. 02/12 10:18

  Τουρισμός | Οι αεροπορικές αφίξεις Γερμανών στην Ελλάδα ξεπέρασαν στο 10μηνο τα επίπεδα του 2019

 14. 02/12 09:59

  Δήμος Αθηναίων | Φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

 15. 02/12 09:18

  H Panadvert δημιουργεί την εξαιρετική καμπάνια HIV για το ΟΝΟΜΑ Hotel στη Θεσσαλονίκη

 16. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 17. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

 18. 01/12 16:19

  Σε Συνέδριο - Έκθεση στη Ν. Κορέα η Ρόδος και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

 19. 01/12 16:16

  Νέα μαρίνα στο Μεγανήσι

 20. 01/12 15:47

  Χειμερινές διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού

 21. 01/12 14:10

  Τουρισμός | Hotelbeds: Οι 7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα παγκόσμια ταξίδια το 2023

 22. 01/12 13:50

  Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό δέντρο στο Rockefeller Centre (βίντεο)

 23. 01/12 13:39

  Γερμανικός τουρισμός | -42% οι κρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2023 έναντι του 2019

 24. 01/12 13:03

  ΕΟΤ Γερμανίας: Εκδήλωση στη Φρανκφούρτη για παρουσίαση Ελληνικών προορισμών

 25. 01/12 12:44

  Έρευνα GetYourGuide: Εμπειρίες με συναισθηματική αξία και ταξίδια τα δημοφιλέστερα δώρα των Γερμανών τα Χριστούγεννα

 26. 01/12 12:39

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/12

 27. 01/12 12:06

  Ο "τηλεφωνικός τουρισμός" συναρπάζει τους Τούρκους- Ταξίδια στη Γεωργία για φτηνότερα iPhone

 28. 01/12 12:03

  Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

 29. 01/12 11:55

  Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

 30. 01/12 11:22

  Aegean: Νέα σύνδεση Νιουκάστλ – Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 31. 01/12 11:18

  Συγχωνεύονται Air India και Vistara | Δημιουργείται ο κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ινδίας

 32. 01/12 11:03

  Tus Airways | Πτήσεις Αθήνα- Τελ Αβίβ και Λάρνακα- Ηράκλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

 33. 01/12 10:00

  Το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης XENIA

 34. 01/12 09:49

  WTTC | Ο τουρισμός πόλεων πρωτοστατεί στην παγκόσμια ανάκαμψη - Έρχεται λαμπρή 10ετία για τις πόλεις

 35. 01/12 08:51

  Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβάλλονται σήμερα στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

 36. 30/11 15:31

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Μήλου για το 2023

 37. 30/11 14:10

  Η Σαντορίνη στους 8 καλύτερους στον κόσμο για τα χειμερινά γαμήλια ταξίδια των Αμερικανών

 38. 30/11 13:57

  Rolls-Royce & easyJet αλλάζουν τις πτήσεις του μέλλοντος: Πρωτοποριακός κινητήρας εκμηδενίζει τις εκπομπές άνθρακα

 39. 30/11 13:57

  Παπαζάχος σε ΣΚΑΪ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος

 40. 30/11 13:54

  Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 41. 30/11 13:41

  Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο

 42. 30/11 13:34

  «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Νέα δυνατότητα υποβολής αιτήματος επαλήθευσης

 43. 30/11 13:32

  H Θεσσαλία φιλοξένησε τα μέλη της ECTAA και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

 44. 30/11 12:52

  Ξενοδοχεία: Αυτή είναι η στρατηγική που εκτοξεύει τα έσοδα, το loyalty και την ικανοποίηση πελατών

 45. 30/11 12:35

  Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι 5 υποψήφιες καλύτερες ταινίες για το «ευρωπαϊκό Όσκαρ» - Δείτε τα τρέιλερ

 46. 30/11 12:30

  EasyJet: Νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 47. 30/11 11:57

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα Airbnb στη Σαντορίνη 

 48. 30/11 11:50

  Κύπρος | Έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο resort της Ευρώπης με μεγαλοπρεπές καζίνο - Αλλάζει το τουριστικό προφίλ του νησιού

 49. 30/11 11:21

  Cruise.co.uk: Οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές το 2023 – «Θα είναι η χρονιά της κρουαζιέρας»

 50. 30/11 10:59

  Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

 51. 30/11 10:35

  Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τα τουριστικά γραφεία, με δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία

 52. 30/11 09:29

  Γερμανικός τουρισμός | Επανέρχεται δυναμικά το 2023 ο ιστορικός Neckermann - Ισχυρή παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα

 53. 30/11 09:15

  Εύβοια: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα - Διχογνωμία αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός

 54. 30/11 09:06

  Κικίλιας: Ενδιαφέρον της Flyadeal για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 55. 29/11 18:11

  Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

 56. 29/11 17:48

  Σ.Ζαχαράκη | Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

 57. 29/11 16:01

  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων

 58. 29/11 15:58

  WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό

 59. 29/11 15:50

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 60. 29/11 14:12

  ΕΤΑΔ | Ολοκληρώθηκε η θητεία του CEO Στέφανου Βλαστού

 61. 29/11 13:55

  ΕΕ: Αντίο στο «airplane mode» στις πτήσεις – Ελεύθερα κλήσεις, μηνύματα και διαδίκτυο μέσω 5G

 62. 29/11 13:33

  EasyJet: Εκτοξεύεται η ζήτηση των Βρετανών για τις περιόδους αιχμής παρά την ακρίβεια

 63. 29/11 13:17

  Conde Nast Traveller | Η Αθήνα καλύτερος οικονομικός city break προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

 64. 29/11 12:51

  Συνέδριο ECTAA: «Το μέλλον των πακέτων διακοπών βρίσκεται σε κίνδυνο»

 65. 29/11 12:23

  LLM: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ιστιοπλοΐα

 66. 29/11 12:06

  Θαλάσσιος τουρισμός: Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το γιώτινγκ στην Αθήνα

 67. 29/11 11:41

  «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη

 68. 29/11 11:16

  Επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη 3.000 ανέργων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 69. 29/11 11:06

  «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο»: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα αγριολούλουδα της Κρήτης και τους «προστάτες» τους

 70. 29/11 10:40

  Κωνσταντινούπολη | Στα ύψη τα ενοίκια λόγω εκτίναξης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

 71. 29/11 09:54

  Η Ε.Ξ. Ρόδου παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «Χτίζοντας ένα θαύμα»

 72. 29/11 09:34

  Jet2.com | Περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι από το Stansted προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

 73. 29/11 09:20

  Το Κ2Β – Business empowerment by Kotsovolos πρωταγωνίστησε στη φετινή έκθεση ΧΕΝΙΑ

 74. 29/11 09:07

  Β.Κικίλιας | Συμφωνία για επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

 75. 28/11 16:44

  «Reimagining success» | Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ

 76. 28/11 16:28

  O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

 77. 28/11 15:46

  Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

 78. 28/11 15:42

  Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!

 79. 28/11 15:25

  Τουρισμός φυλακών: Ιστορικό ενδιαφέρον ή νοσηρή περιέργεια;

 80. 28/11 15:17

  Οι Ισραηλινοί πρώτη εθνικότητα σε κρατήσεις την εορταστική περίοδο στην Αθήνα

 81. 28/11 14:00

  Διαδικτυακές πλατφόρμες: Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας για έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο

 82. 28/11 13:08

  Eurocontrol: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη SKY express - Aύξηση 162% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019

 83. 28/11 12:55

  Τουρισμός: Τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών δίνουν γερές δόσεις ανάσας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία

 84. 28/11 12:30

  WTTC | 6 στους 10 ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν με αειφόρο τρόπο

 85. 28/11 11:01

  Booking.com | Σήμανση τριών επιπέδων για τα τουριστικά καταλύματα με βιώσιμες πρακτικές

 86. 28/11 10:55

  Ο Βασίλης Κικίλιας στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στο Ριάντ

 87. 28/11 10:39

  Δήμος Αθηναίων: Λαμπερά Χριστούγεννα και ατμόσφαιρα γιορτής σε όλη την Αθήνα

 88. 28/11 10:29

  Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

 89. 28/11 10:25

  Οι χειρότεροι επιβάτες αεροπλάνου σύμφωνα με μια αεροσυνοδό

 90. 28/11 10:18

  Ο μαζικός τουρισμός οφείλει να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερους δείκτες

 91. 28/11 09:57

  Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023

 92. 28/11 09:10

  O ταξιδιώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την άυλη εμπειρία που θα αποκομίσει στον προορισμό

 93. 27/11 17:34

  Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

 94. 27/11 17:23

  Κρήτη | Οι Γερμανοί μετατρέπουν τη Μεσσαρά σε… πλατφόρμα Airbnb

 95. 27/11 17:16

  Οι Περιφερειάρχες της χώρας στην ακριτική Ρω και στο Καστελόριζo

 96. 27/11 17:09

  ΣΕΤΚΕ | Η «νέα πρόταση στη διαμονή» με 3 Δράσεις και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία στα μικρά καταλύματα

 97. 27/11 12:48

  Κύπρος | Κλειδί για το 2023 η προσέλκυση τουρισμού από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής

 98. 27/11 11:59

  10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ | Κοινό αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της ξενοδοχίας - Η αποχώρηση από τα κοινά του κ.Ρέτσου

 99. 27/11 10:56

  Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

 100. 27/11 10:54

  Βασίλης Κικίλιας: Επέκταση της σεζόν από το Καστελόριζο μέχρι την Αθήνα