Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης: Αναμνήσεις από το γεύμα της Grecotel στη Χίλαρι Κλίντον

Αναμνήσεις από το γεύμα της Grecotel στη Χίλαρι Κλίντον

Ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations  της Grecotel Hotels & Resorts, αναμφισβήτητα αποτελεί μία ισχυρή προσωπικότητα που έχει ήδη σφραγίσει τον χώρο της γαστρονομίας στη φιλοξενία, τιμώντας στο έπακρο την ελληνική παράδοση και την άφθαρτη ποιότητα. Πάντοτε πρωτοπόρος, δημιουργικός και άριστος γνώστης των πολυδιάστατων αντικειμένων του, ο κ. Καλαϊτζιδάκης έχει πολλές ανεκτίμητες ιστορίες να διηγηθεί από την μακρόχρονη πορεία του σε έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News και στη Σοφία Κοντογιάννη, ο Director of Operations  της Grecotel Hotels & Resorts επεσήμανε αρχικά ότι, αν και έχει κάθε δυνατότητα, η Grecotel δεν επιδιώκει το catering εκτός ξενοδοχείων, παρά μόνο εάν αυτό γίνεται για εθνικούς λόγους προάγοντας την αγάπη για την πατρίδα, τη φροντίδα σημαντικών προσωπικοτήτων και την παρουσίαση της καλύτερης εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που χαρακτηρίζει και τη δική του ιστορία επιτυχίας, είναι και το επίσημο γεύμα που παρετέθη στην επίτιμη προσκεκλημένη Χίλαρι Κλίντον, την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, το 1996 στην Αρχαία Ολυμπία, με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Όπως διηγείται ο κ. Καλαϊτζιδάκης, στις 6 Απριλίου του 1996, συμπληρώνονταν 100 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το επίσημο γεύμα το οποίο θα λάμβανε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα γινόταν στην Αρχαία Ολυμπία, στις  30 Μαρτίου του 1996: «30 Μαρτίου του 1996 λοιπόν, που θα γινόταν το επίσημο γεύμα, ήταν ημέρα Σάββατο. Εμείς θυμάμαι μάθαμε για το event, δηλαδή η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη το έμαθε και με ενημέρωσε αμέσως, μόλις μερικές ημέρες πριν, που ήταν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα-ούτε καν μια εβδομάδα πριν. Είχαμε μόνο δύο ημέρες για να προετοιμάσουμε το ταξίδι μας και να σχεδιάσουμε την εκδήλωση. Γιατί η ομάδα μας, η Dream Team, προερχόταν ουσιαστικά από τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και από το Corfu Imperial της Κέρκυρας. Για τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου ναυλώσαμε λεωφορείο, ώστε να μεταβεί η Dream Team μας στην Αρχαία Ολυμπία, μαζί με ότι χρειαζόταν από την Κρήτη, είτε ήταν κουζίνα, είτε ήταν σέρβις, είτε προσωπικό. Πολύ δυνατή ομάδα, ήταν τότε εκτός από εμένα που ήμουν διευθυντής στο Creta Palace, ο Δημήτρης Σταϊκόπουλος, Executive Chef Grecotel Creta Palace και στην υπηρεσία του σέρβις ο κ. Μιχάλης Μηναδάκης, ο σημερινός διευθυντής Cape Sounio, που εκείνη την περίοδο ήταν F&B Manager στο Creta Palace. Η ομάδα μας, φόρτωσε επίσης τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και πρώτες ύλες που δεν θα υπήρχαν εκεί, με ειδικά ψυγεία και τη λοιπή οργάνωση, κι έτσι ξεκίνησε το λεωφορείο από την Κρήτη με το πλοίο, κι από την Αθήνα έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία.

Εκεί, στους χώρους της  Ολυμπιακής Ακαδημίας,  θα διεξαγόταν η εκδήλωση. Εντός της Ακαδημίας,  παρέχονταν και χώροι για την προετοιμασία και διαμονή του προσωπικού. Πραγματικά το γεύμα, το φαγητό και η δημιουργία  του, έγιναν στο πουθενά, στο φουαγιέ της Ολυμπιακής Ακαδημίας, με μηδενική υποστήριξη κουζίνας. Γι’ αυτό λοιπόν, στις συνεννοήσεις που είχα κάνει όταν έλαβα το μήνυμα ότι προχωράμε, μαθαίνοντας ότι δεν έχει τίποτα εκεί, υποστήριξη, κουζίνα και άλλο εξοπλισμό, κυριολεκτικά στήσαμε το μενού για το πουθενά. Ουσιαστικά αυτό το επίσημο γεύμα των περίπου 120 ατόμων, βγήκε με δύο τηγάνια, όσο και να φαίνεται περίεργο. Κατ’ αρχάς, το κυρίως πιάτο, ήταν φιλέτο αρνιού. Φαντάζεται λοιπόν κανείς πόσα παϊδάκια χρειάζονταν για να πάρουμε το φιλέτο και επειδή είναι τόσο τρυφερό και τόσο μικρό, έγινε σοτέ, με σάλτσα πορτοκάλι. Το δημιουργικό μέρος του μενού,   που ήταν και παραμένει ένα έργο τέχνης, το επιμελήθηκε προσωπικά η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη,  που μεταξύ άλλων είναι και πολύ δυνατή γνώστρια της ιστορίας. Αφού συνεργαστήκαμε ως προς το μενού, η κα Δασκαλαντωνάκη, έγραψε και το story telling, βάζοντας όλα τα στοιχεία από την μυθολογία και την αρχαιότητα. Από τη μία πλευρά, σκέφτηκα το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς κουζίνα και χωρίς υποδομή. Από την άλλη, είναι πολύ σημαντικό ότι από τότε, πίστευα στη χρήση των παραδοσιακών προϊόντων και την ανάδειξη και προβολή τους με το δημιουργικό γράψιμο.  Τότε,  25 χρόνια πριν,  δεν υπήρχε τεχνογνωσία, πώς πρέπει να γράφεται ένα μενού, ούτε υπήρχαν οι μόδες και οι τάσεις που εξελίχθηκαν στη συνέχεια. Εμείς, από «πιστεύω» και φιλοσοφία στην χρήση των παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάσαμε παραδοσιακά προϊόντα,  άγρια αγκινάρα Κρήτης που ήταν και της εποχής,  σταμναγκάθι που ήταν άγνωστο τότε στην Αθήνα, μετά πολυφορέθηκε και μάλιστα όχι το άγριο, αλλά το τύπου σταμναγκάθι. Σαν πρώτο πιάτο, είχαμε θαλασσινά, ένα πουγκί, «οι Θησαυροί του Αλκιβιάδη»,  όπως το ονομάσαμε, το οποίο θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε εκεί. Και το επιδόρπιο πάλι, αποτελούνταν από πολύ παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, ήταν πάρα πολύ δυνατό και συνοδευόταν από δημιουργικό γράψιμο, story telling. Όσον αφορά στα εκλεκτά κρασιά που συνόδευαν το επίσημο γεύμα, τιμής ένεκεν στα τοπικά οινοποιεία, επιλέξαμε το λευκό κρασί «Τα Δώρα του Διονύσου», το οποίο ανήκει στον Θανάση Παρπαρούση, έναν από τους πρώτους μικρούς παραγωγούς, ενώ το κόκκινο κρασί μας ήταν το «Κτήμα Μαρκούρη», του ομώνυμου κτήματος.

Να σημειώσω ότι η κα Κλίντον είχε έρθει για λίγες μόνο ώρες, συνοδευόμενη από την κόρη της. Είχε προετοιμαστεί για εκείνη ένας χώρος στην Ολυμπιακή Ακαδημία, ουσιαστικά για λίγες μόνο ώρες, ώστε να ξεκουραστεί και να γυρίσει πίσω. Δεν υπήρχε καμία συνεννόηση ή ενημέρωση ότι θα έμενε παραπάνω. Η συνοδεία της, είχε τότε ζητήσει να υπάρχει στο δωμάτιο της Πρώτης Κυρίας ένα σνακ. Εμείς είχαμε προνοήσει, για λόγους ασφάλειας, να το πάμε στο δωμάτιο πριν φθάσει η κα Κλίντον. Τότε λοιπόν, είχα τη φαεινή ιδέα, ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο και τη συνεννόηση που είχε γίνει, μαζί με το σνακ, να βάλω και ένα μενού. Είμαι βέβαιος ότι το μενού έπαιξε κάποιο ρόλο, ίσως τη συγκίνησε και ήρθε και κάθισε στο τραπέζι μαζί με την κόρη της και γευμάτισε με τους 120 προσκεκλημένους της εκδήλωσης. Αυτό ήταν το αναπάντεχο, αλλά και μεγάλη επιτυχία για εμάς. Μόλις τελείωσε το γεύμα, η ίδια η Πρώτη Κυρία ζήτησε και βγάλαμε μία φωτογραφία μαζί της και με όλη την ομάδα, την οποία και μας απέστειλε από τις ΗΠΑ, με την υπογραφή της. Στη φωτογραφία, η κα Κλίντον φαίνεται σαν να δείχνει κάτι με το δάχτυλό της- τι είχε συμβεί: Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, της ζητά να βγουν φωτογραφία μαζί. Τότε η κα Κλίντον του απαντά, κ. Πρέσβη, πρώτα θα βγάλω με τα παιδιά και μετά με εσάς. Γι αυτό και δείχνει προς το μέρος του. Και με αυτό ακριβώς θα ήθελα να κλείσω: το προσωπικό μας. Πόσο σημαντικό είναι, εκτός από τα τεχνικά, το γεγονός ότι φροντίζουμε τους ανθρώπους μας, το Dream Team του κάθε event. Εμείς ποτέ δεν αναλαμβάνουμε event εκτός των χώρων μας, δεν είμαστε catering. Δεν μας ενδιαφέρει κατ’ αρχάς να αναλώνουμε το προσωπικό μας σε άλλες υπηρεσίες και αφοσιωνόμαστε μόνο στον πελάτη μας. Τη στιγμή όμως που για εθνικούς σκοπούς χρειάζεται να κάνουμε κάτι, υπάρχει μεγάλη φροντίδα για το προσωπικό, για την ασφάλειά του, την οικονομική και ηθική του επιβράβευση».

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης  έχει οργανώσει και επιμεληθεί σημαντικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας με προσκεκλημένους προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακόφ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοχάνες Ράου, ο Πρίγκιπας ‘Εντουαρντ της Αγγλίας,  η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία καθώς και ηγέτες της θρησκευτικής κοινότητας  και άλλες προσωπικότητες, όπως είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο κορυφαίος καρδιοχειρούργος Μαγκντί Γιακούμπ, ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέτσενκο, ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή, ο Άντονι Κουίν, ο  Μάνος Χατζηδάκης, ο Κώστα Γαβράς, η Florence Fabricant, Food Critic & Food Writer των New York Times, κορυφαίοι σεφ με τρία αστέρια Michelin κ.α.

Σύντομο Βιογραφικό

*Ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ρόδου.  Συνέχισε τις σπουδές του στο School of Hospitality Management του Florida International University στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, από όπου, το 1979 πήρε το πτυχία B.Sc. (Double Major Degree, with Honors) σε International Hotel & Food Service Management. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc., σε International Hotel & Food Service Management, το 1981.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία πολυεθνικών εταιρειών στο Μαϊάμι.

Έπειτα από 30 χρόνια στη Γενική Διεύθυνση πολυτελών ξενοδοχείων, το 2012 ανέλαβε  να οδηγήσει την Grecotel Hotels & Resorts σε νέα μονοπάτια, από τη θέση  του Director of Operations (32 ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων , με 6.300 δωμάτια και villas, 2.200.000 διανυκτερεύσεις, 350.000 επισκέπτες  και 6.700 εργαζόμενοι - στοιχεία 2019 ).

Κύρια ενασχόλησή του είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών , προϊόντα με ταυτότητα, τα ολοκληρωμένα concept  και οι λεπτομερείς- Λειτουργικές Οδηγίες που προσδίδουν ισχυρή ταυτότητα και δημιουργούν υπεραξία.

Από την πρώτη χρονιά  ως Director of Operations δημιούργησε 35 καινοτόμα προϊόντα με συγκεκριμένα  concept , story telling για το κάθε ένα και λεπτομερείς  Λειτουργικές Οδηγίες.

Από το 2013 είναι συντονιστής εκπαίδευσης της Grecotel σε θέματα Γαστρονομίας, όσον αφορά τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις, τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Grecotel, την «προϊοντική» εξέλιξη τους και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, για τα 127 εστιατόρια και 87 μπαρ του Ομίλου.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα