Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης: Αναμνήσεις από το γεύμα της Grecotel στη Χίλαρι Κλίντον

Αναμνήσεις από το γεύμα της Grecotel στη Χίλαρι Κλίντον

Ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Director of Operations  της Grecotel Hotels & Resorts, αναμφισβήτητα αποτελεί μία ισχυρή προσωπικότητα που έχει ήδη σφραγίσει τον χώρο της γαστρονομίας στη φιλοξενία, τιμώντας στο έπακρο την ελληνική παράδοση και την άφθαρτη ποιότητα. Πάντοτε πρωτοπόρος, δημιουργικός και άριστος γνώστης των πολυδιάστατων αντικειμένων του, ο κ. Καλαϊτζιδάκης έχει πολλές ανεκτίμητες ιστορίες να διηγηθεί από την μακρόχρονη πορεία του σε έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tornos News και στη Σοφία Κοντογιάννη, ο Director of Operations  της Grecotel Hotels & Resorts επεσήμανε αρχικά ότι, αν και έχει κάθε δυνατότητα, η Grecotel δεν επιδιώκει το catering εκτός ξενοδοχείων, παρά μόνο εάν αυτό γίνεται για εθνικούς λόγους προάγοντας την αγάπη για την πατρίδα, τη φροντίδα σημαντικών προσωπικοτήτων και την παρουσίαση της καλύτερης εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που χαρακτηρίζει και τη δική του ιστορία επιτυχίας, είναι και το επίσημο γεύμα που παρετέθη στην επίτιμη προσκεκλημένη Χίλαρι Κλίντον, την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, το 1996 στην Αρχαία Ολυμπία, με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Όπως διηγείται ο κ. Καλαϊτζιδάκης, στις 6 Απριλίου του 1996, συμπληρώνονταν 100 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το επίσημο γεύμα το οποίο θα λάμβανε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα γινόταν στην Αρχαία Ολυμπία, στις  30 Μαρτίου του 1996: «30 Μαρτίου του 1996 λοιπόν, που θα γινόταν το επίσημο γεύμα, ήταν ημέρα Σάββατο. Εμείς θυμάμαι μάθαμε για το event, δηλαδή η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη το έμαθε και με ενημέρωσε αμέσως, μόλις μερικές ημέρες πριν, που ήταν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα-ούτε καν μια εβδομάδα πριν. Είχαμε μόνο δύο ημέρες για να προετοιμάσουμε το ταξίδι μας και να σχεδιάσουμε την εκδήλωση. Γιατί η ομάδα μας, η Dream Team, προερχόταν ουσιαστικά από τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και από το Corfu Imperial της Κέρκυρας. Για τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου ναυλώσαμε λεωφορείο, ώστε να μεταβεί η Dream Team μας στην Αρχαία Ολυμπία, μαζί με ότι χρειαζόταν από την Κρήτη, είτε ήταν κουζίνα, είτε ήταν σέρβις, είτε προσωπικό. Πολύ δυνατή ομάδα, ήταν τότε εκτός από εμένα που ήμουν διευθυντής στο Creta Palace, ο Δημήτρης Σταϊκόπουλος, Executive Chef Grecotel Creta Palace και στην υπηρεσία του σέρβις ο κ. Μιχάλης Μηναδάκης, ο σημερινός διευθυντής Cape Sounio, που εκείνη την περίοδο ήταν F&B Manager στο Creta Palace. Η ομάδα μας, φόρτωσε επίσης τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και πρώτες ύλες που δεν θα υπήρχαν εκεί, με ειδικά ψυγεία και τη λοιπή οργάνωση, κι έτσι ξεκίνησε το λεωφορείο από την Κρήτη με το πλοίο, κι από την Αθήνα έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία.

Εκεί, στους χώρους της  Ολυμπιακής Ακαδημίας,  θα διεξαγόταν η εκδήλωση. Εντός της Ακαδημίας,  παρέχονταν και χώροι για την προετοιμασία και διαμονή του προσωπικού. Πραγματικά το γεύμα, το φαγητό και η δημιουργία  του, έγιναν στο πουθενά, στο φουαγιέ της Ολυμπιακής Ακαδημίας, με μηδενική υποστήριξη κουζίνας. Γι’ αυτό λοιπόν, στις συνεννοήσεις που είχα κάνει όταν έλαβα το μήνυμα ότι προχωράμε, μαθαίνοντας ότι δεν έχει τίποτα εκεί, υποστήριξη, κουζίνα και άλλο εξοπλισμό, κυριολεκτικά στήσαμε το μενού για το πουθενά. Ουσιαστικά αυτό το επίσημο γεύμα των περίπου 120 ατόμων, βγήκε με δύο τηγάνια, όσο και να φαίνεται περίεργο. Κατ’ αρχάς, το κυρίως πιάτο, ήταν φιλέτο αρνιού. Φαντάζεται λοιπόν κανείς πόσα παϊδάκια χρειάζονταν για να πάρουμε το φιλέτο και επειδή είναι τόσο τρυφερό και τόσο μικρό, έγινε σοτέ, με σάλτσα πορτοκάλι. Το δημιουργικό μέρος του μενού,   που ήταν και παραμένει ένα έργο τέχνης, το επιμελήθηκε προσωπικά η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη,  που μεταξύ άλλων είναι και πολύ δυνατή γνώστρια της ιστορίας. Αφού συνεργαστήκαμε ως προς το μενού, η κα Δασκαλαντωνάκη, έγραψε και το story telling, βάζοντας όλα τα στοιχεία από την μυθολογία και την αρχαιότητα. Από τη μία πλευρά, σκέφτηκα το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς κουζίνα και χωρίς υποδομή. Από την άλλη, είναι πολύ σημαντικό ότι από τότε, πίστευα στη χρήση των παραδοσιακών προϊόντων και την ανάδειξη και προβολή τους με το δημιουργικό γράψιμο.  Τότε,  25 χρόνια πριν,  δεν υπήρχε τεχνογνωσία, πώς πρέπει να γράφεται ένα μενού, ούτε υπήρχαν οι μόδες και οι τάσεις που εξελίχθηκαν στη συνέχεια. Εμείς, από «πιστεύω» και φιλοσοφία στην χρήση των παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάσαμε παραδοσιακά προϊόντα,  άγρια αγκινάρα Κρήτης που ήταν και της εποχής,  σταμναγκάθι που ήταν άγνωστο τότε στην Αθήνα, μετά πολυφορέθηκε και μάλιστα όχι το άγριο, αλλά το τύπου σταμναγκάθι. Σαν πρώτο πιάτο, είχαμε θαλασσινά, ένα πουγκί, «οι Θησαυροί του Αλκιβιάδη»,  όπως το ονομάσαμε, το οποίο θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε εκεί. Και το επιδόρπιο πάλι, αποτελούνταν από πολύ παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, ήταν πάρα πολύ δυνατό και συνοδευόταν από δημιουργικό γράψιμο, story telling. Όσον αφορά στα εκλεκτά κρασιά που συνόδευαν το επίσημο γεύμα, τιμής ένεκεν στα τοπικά οινοποιεία, επιλέξαμε το λευκό κρασί «Τα Δώρα του Διονύσου», το οποίο ανήκει στον Θανάση Παρπαρούση, έναν από τους πρώτους μικρούς παραγωγούς, ενώ το κόκκινο κρασί μας ήταν το «Κτήμα Μαρκούρη», του ομώνυμου κτήματος.

Να σημειώσω ότι η κα Κλίντον είχε έρθει για λίγες μόνο ώρες, συνοδευόμενη από την κόρη της. Είχε προετοιμαστεί για εκείνη ένας χώρος στην Ολυμπιακή Ακαδημία, ουσιαστικά για λίγες μόνο ώρες, ώστε να ξεκουραστεί και να γυρίσει πίσω. Δεν υπήρχε καμία συνεννόηση ή ενημέρωση ότι θα έμενε παραπάνω. Η συνοδεία της, είχε τότε ζητήσει να υπάρχει στο δωμάτιο της Πρώτης Κυρίας ένα σνακ. Εμείς είχαμε προνοήσει, για λόγους ασφάλειας, να το πάμε στο δωμάτιο πριν φθάσει η κα Κλίντον. Τότε λοιπόν, είχα τη φαεινή ιδέα, ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο και τη συνεννόηση που είχε γίνει, μαζί με το σνακ, να βάλω και ένα μενού. Είμαι βέβαιος ότι το μενού έπαιξε κάποιο ρόλο, ίσως τη συγκίνησε και ήρθε και κάθισε στο τραπέζι μαζί με την κόρη της και γευμάτισε με τους 120 προσκεκλημένους της εκδήλωσης. Αυτό ήταν το αναπάντεχο, αλλά και μεγάλη επιτυχία για εμάς. Μόλις τελείωσε το γεύμα, η ίδια η Πρώτη Κυρία ζήτησε και βγάλαμε μία φωτογραφία μαζί της και με όλη την ομάδα, την οποία και μας απέστειλε από τις ΗΠΑ, με την υπογραφή της. Στη φωτογραφία, η κα Κλίντον φαίνεται σαν να δείχνει κάτι με το δάχτυλό της- τι είχε συμβεί: Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, της ζητά να βγουν φωτογραφία μαζί. Τότε η κα Κλίντον του απαντά, κ. Πρέσβη, πρώτα θα βγάλω με τα παιδιά και μετά με εσάς. Γι αυτό και δείχνει προς το μέρος του. Και με αυτό ακριβώς θα ήθελα να κλείσω: το προσωπικό μας. Πόσο σημαντικό είναι, εκτός από τα τεχνικά, το γεγονός ότι φροντίζουμε τους ανθρώπους μας, το Dream Team του κάθε event. Εμείς ποτέ δεν αναλαμβάνουμε event εκτός των χώρων μας, δεν είμαστε catering. Δεν μας ενδιαφέρει κατ’ αρχάς να αναλώνουμε το προσωπικό μας σε άλλες υπηρεσίες και αφοσιωνόμαστε μόνο στον πελάτη μας. Τη στιγμή όμως που για εθνικούς σκοπούς χρειάζεται να κάνουμε κάτι, υπάρχει μεγάλη φροντίδα για το προσωπικό, για την ασφάλειά του, την οικονομική και ηθική του επιβράβευση».

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης  έχει οργανώσει και επιμεληθεί σημαντικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας με προσκεκλημένους προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακόφ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοχάνες Ράου, ο Πρίγκιπας ‘Εντουαρντ της Αγγλίας,  η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία καθώς και ηγέτες της θρησκευτικής κοινότητας  και άλλες προσωπικότητες, όπως είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο κορυφαίος καρδιοχειρούργος Μαγκντί Γιακούμπ, ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέτσενκο, ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή, ο Άντονι Κουίν, ο  Μάνος Χατζηδάκης, ο Κώστα Γαβράς, η Florence Fabricant, Food Critic & Food Writer των New York Times, κορυφαίοι σεφ με τρία αστέρια Michelin κ.α.

Σύντομο Βιογραφικό

*Ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ρόδου.  Συνέχισε τις σπουδές του στο School of Hospitality Management του Florida International University στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, από όπου, το 1979 πήρε το πτυχία B.Sc. (Double Major Degree, with Honors) σε International Hotel & Food Service Management. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc., σε International Hotel & Food Service Management, το 1981.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία πολυεθνικών εταιρειών στο Μαϊάμι.

Έπειτα από 30 χρόνια στη Γενική Διεύθυνση πολυτελών ξενοδοχείων, το 2012 ανέλαβε  να οδηγήσει την Grecotel Hotels & Resorts σε νέα μονοπάτια, από τη θέση  του Director of Operations (32 ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων , με 6.300 δωμάτια και villas, 2.200.000 διανυκτερεύσεις, 350.000 επισκέπτες  και 6.700 εργαζόμενοι - στοιχεία 2019 ).

Κύρια ενασχόλησή του είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών , προϊόντα με ταυτότητα, τα ολοκληρωμένα concept  και οι λεπτομερείς- Λειτουργικές Οδηγίες που προσδίδουν ισχυρή ταυτότητα και δημιουργούν υπεραξία.

Από την πρώτη χρονιά  ως Director of Operations δημιούργησε 35 καινοτόμα προϊόντα με συγκεκριμένα  concept , story telling για το κάθε ένα και λεπτομερείς  Λειτουργικές Οδηγίες.

Από το 2013 είναι συντονιστής εκπαίδευσης της Grecotel σε θέματα Γαστρονομίας, όσον αφορά τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις, τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Grecotel, την «προϊοντική» εξέλιξη τους και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, για τα 127 εστιατόρια και 87 μπαρ του Ομίλου.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  2. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  3. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  4. 25/04 15:25

    Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  5. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  6. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  7. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  8. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  9. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  10. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  11. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  12. 25/04 12:11

    Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  13. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  14. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  15. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  16. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  17. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  18. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  19. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  20. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  21. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  22. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  23. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  24. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  25. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  26. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  27. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  28. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  29. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  30. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  31. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  32. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  33. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  34. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  35. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  36. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  37. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  38. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  39. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  40. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  41. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  42. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  43. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  44. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  45. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  46. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  47. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  48. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  49. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  50. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  51. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  52. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  53. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  54. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  55. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  56. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  57. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  58. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  59. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  60. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  61. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  62. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  63. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  64. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  65. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  66. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  67. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  68. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  69. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  70. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  71. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  72. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  73. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  74. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  75. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  76. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  77. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  78. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  79. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  80. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  81. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  82. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  83. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  84. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  85. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  86. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  87. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  88. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  89. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  90. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  91. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  92. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  93. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  94. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  95. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  96. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  97. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  98. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  99. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  100. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς