Νικόλαος Κελαϊδίτης: Τα εμβόλια θα φέρουν σύντομα και πάλι πίσω τα ταξίδια - Πόσο γρήγορα θα επιστρέψουν και τι θα αλλάξει για πάντα;

Α Decrease font Enlarge font
Τα εμβόλια θα φέρουν σύντομα και πάλι πίσω τα ταξίδια - Πόσο γρήγορα θα επιστρέψουν και τι θα αλλάξει για πάντα;

*Γράφει ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ και VICE-CHAIRMAN στην επιτροπή Incoming – Destination & Sustainability της ECTAA, κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης.

Η πανδημία COVID-19 έθεσε τον παγκόσμιο τουριστικό κλάδο σε παύση, το 2020. Με τα εμβόλια που ξεκινούν να κυκλοφορούν, υπάρχει ελπίδα ότι τα διεθνή ταξίδια μπορούν να ξαναρχίσουν σύντομα, αλλά ακριβώς πότε - και πώς - είναι το ερώτημα!
Πριν από το COVID-19, υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το εάν ο τουρισμός είχε μεγαλώσει πολύ για τον πλανήτη μας. Υπήρξαν σκέψεις για μείωση του τουρισμού, να τον καταστήσει πιο περιβαλλοντικά βιώσιμο και να βοηθήσουν τις υπερ-τουριστικές τοποθεσίες να γίνουν πιο ανθεκτικές στις κρίσεις.

Ωστόσο, με σχεδόν καθόλου διεθνή ταξίδια το 2020, έχουμε τώρα το αντίθετο πρόβλημα. Η πανδημία προκάλεσε πτώση κατά 70% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
Οι προορισμοί που βασίζονται σε διεθνείς τουρίστες έχουν πληγεί περισσότερο. Πολλές βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο τουρισμός είναι μεγάλος παραγωγός. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15% του ΑΕΠ της Ταϊλάνδης, και γι’ αυτό άρχισε πρόσφατα να επιτρέπει σε επιλεγμένους ξένους τουρίστες να επιστρέφουν για παρατεταμένες διαμονές.
Χρειάζονται λοιπόν, σαφείς εξηγήσεις για την πανδημία και τρόποι επαναλειτουργίας από ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων!
Ωστόσο, οι προσπάθειες επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών σε ευρύτερη κλίμακα έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει λόγω διαδοχικών κυμάτων COVID-19.

Ως μια πιο μεταδοτική και πιο δύσκολο να ελεγχθεί παραλλαγή Κορωναίου έχει εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τις πόρτες τους σε ταξιδιώτες και από τα δύο έθνη. Ορισμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία και το Ισραήλ, έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο μακριά, απαγορεύοντας την είσοδο σε όλους τους ξένους υπηκόους.

Ακόμη και πριν, έχουν προταθεί ταξιδιωτικές συνδέσεις και διάδρομοι μεταξύ χωρών, αλλά λίγες κατάφεραν να ριζώσουν
Με τα σύνορα κλειστά, πολλές χώρες έχουν επικεντρωθεί στην προσέλκυση εγχώριων τουριστών. Αυτό συνέβαλε στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία.

Οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών είναι πλέον βασισμένες στην προσδοκία  για την ταχεία και διαδεδομένη διανομή ενός εμβολίου.

Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι η επαναφορά των ανθρώπων σε ταξιδιωτική διάθεση,  θα διαμορφωθεί από τρία βασικά ζητήματα.
 
1) Ποιοι ταξιδιωτικοί κανονισμοί θα αποδειχθούν αποτελεσματικοί;

Ταξιδιωτικές απαιτήσεις υγείας μπορεί να αρχίσουν σύντομα να μοιάζουν με το παρελθόν. Τη δεκαετία του 1970, ο κατάλληλος εμβολιασμός και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν απαραίτητα για τα ταξίδια προς και από πολλές χώρες. Οι εμβολιασμοί για τον COVID-19 πιθανότατα θα γίνουν εξίσου απαραίτητοι για διεθνείς πτήσεις.

Αυτό πρέπει να υιοθετηθεί γρήγορα από όλες τις χώρες και θα μπορούσε ακόμη και να εφαρμοστεί ευρύτερα - σε ξενοδοχεία, για παράδειγμα.
Ωστόσο, οποιοδήποτε καθεστώς εμβολιασμού θα απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εγκρίνουν ισχυρούς νόμους και κανονισμούς. Τα ψηφιακά ταξιδιωτικά περάσματα και τα διαβατήρια εμβολιασμού μπορεί να είναι μια λύση, αλλά για να λειτουργήσουν, αυτά θα απαιτούν διασυνοριακή τυποποίηση.

Μία λύση μπορεί να είναι το Common Pass, ένα νέο ψηφιακό διαβατήριο υγείας που φαίνεται να είναι ένα αξιόπιστο μοντέλο για την επικύρωση της κατάστασης των ατόμων χωρίς COVID με αποδοχή σε όλο τον κόσμο.

Άλλα μέτρα υγείας θα παραμείνουν επίσης ζωτικής σημασίας, όπως υποχρεωτικές μάσκες κατά την πτήση, test COVID-19 πριν από την αναχώρηση και άφιξη, υποχρεωτική απομόνωση και κοινωνική απόσταση. Εάν ο εμβολιασμός σε διάφορους προορισμούς είναι χαμηλός, αυτά τα μέτρα θα γίνουν σημαντικά και απαραίτητα.

Τα ταξίδια χωρίς επαφή θα πρέπει επίσης να γίνουν στάνταρ στα περισσότερα αεροδρόμια μέσω της χρήσης βιομετρικής τεχνολογίας. Και οι επιβάτες θα πρέπει να αναμένουν ότι ο έλεγχος θερμοκρασίας και οι μειωμένες υπηρεσίες πτήσης θα είναι ο νέος κανόνας.

Οι μακρές περίοδοι καραντίνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την επανεκκίνηση του διεθνούς τουρισμού - λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν 14 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας πάνω από τις προγραμματισμένες διακοπές τους.

Υπάρχουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις που δοκιμάζονται. Πριν εμφανιστεί η νέα παραλλαγή COVID, η British Airways και η American Airlines είχαν δοκιμάσει ένα πρόγραμμα εθελοντικών δοκιμών για ορισμένους επιβάτες ως τρόπο αποφυγής της υποχρεωτικής περιόδου καραντίνας 14 ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική κυβέρνηση εφάρμοσε επίσης τη νέα πολιτική «δοκιμής και απελευθέρωσης» στα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να μειώσει την περίοδο καραντίνας σε πέντε ημέρες για διεθνείς αφίξεις.
 
2) Πώς θα επανεκκινήσουν τη λειτουργίας τους, οι αεροπορικές εταιρείες;

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αεροπορικών Μεταφορών αναμένει ότι η αεροπορική βιομηχανία δεν θα φτάσει ξανά στα επίπεδα πριν από την πανδημία μέχρι το 2024 τουλάχιστον.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε επανεκκίνηση του τουρισμού θα απαιτήσει την αποκατάσταση της υποδομής και των δικτύων μεταφοράς, ειδικά για αεροπορικές και κρουαζιέρες.

Πολλά αεροπλάνα είναι πλέον σταθμευμένα σε έρημους στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Θα πρέπει να ανακτηθούν και να επισκευαστούν διεξοδικά πριν ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις. Τα πληρώματα πρέπει να επανασυνδέονται ή να επανεκπαιδεύονται.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το να επαναφέρετε αεροπλάνα στον αέρα. Μια πιο τρομερή πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρείες θα είναι η αποκατάσταση αεροπορικών δρομολογίων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνεχή βιωσιμότητά τους.

Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αναπτύσσουν αργά αυτά τα δίκτυα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν λιγότερο συχνές συνδέσεις, μεγαλύτερα ταξίδια και να κάνουν στάσεις.

Υπάρχουν όμως ενθαρρυντικά νέα. Στις ΗΠΑ, τα εγχώρια αεροπορικά εισιτήρια έχουν μειωθεί και παρόλο που τα διεθνή δρομολόγια πτήσεων έχουν μειωθεί δραστικά, η χαμηλή ζήτηση μείωσε μερικές τιμές.

Οι μικρότερες και πιο ευκίνητες αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να έχουν καλύτερη απόδοση. Και περιμένετε μικρότερα και πιο αποτελεσματικά αεροσκάφη να γίνουν επίσης πιο κοινά. Η ζήτηση για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ενδέχεται να παραμείνει χαμηλή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τα αεροδρόμια, εν τω μεταξύ, θα απαιτούν προσωρινές ή μόνιμες αναδιαμορφώσεις για να χειριστούν νέες ρυθμίσεις δημόσιας εξέτασης και δοκιμών - παρέχοντας ακόμη μια άλλη πιθανή απογοήτευση για τους ταξιδιώτες.

Τα κρουαζιερόπλοια και οι τερματικοί σταθμοί λιμένων θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες απαιτήσεις, όπως και τα ξενοδοχεία και άλλοι πάροχοι καταλύματος.
 
3) Θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών;

Για τους ταξιδιώτες αναψυχής, ο παρατεταμένος φόβος για μολύνσεις από Κορωναίους θα είναι το πιο τρομερό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.

Οι διακοπές των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και η Χρυσή Εβδομάδα στην Κίνα υποδηλώνουν ότι η όρεξη για ταξίδια παραμένει ισχυρή. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν επίσης ότι τα ταξίδια αναψυχής πιθανόν να ανακάμψουν γρηγορότερα από τα επαγγελματικά ταξίδια.

Ωστόσο, απομένει να δούμε αν οι ταξιδιώτες θα έχουν μεγάλη όρεξη για κίνδυνο ή πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν σε νέα πρωτόκολλα ασφάλειας.

Το κλειδί για την επαναφορά της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών θα είναι η τυποποίηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ταξιδιών. Μία ιδέα είναι η σφραγίδα «Safe Travels» όταν οι εταιρείες συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής.
 
Μπορούμε να οικοδομήσουμε καλύτερα το μέλλον; (αντί επιλόγου)

Το COVID-19 προκάλεσε πολύ προβληματισμό στη σχέση μας με τον πλανήτη.
 
Οι υποστηρικτές για πιο βιώσιμο τουρισμό ελπίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσουν σε επανεξέταση των διεθνών ταξιδιών, με περισσότερη καινοτομία και μια ανανεωμένη δέσμευση για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και της διαχείρισης κρίσεων.

Ωστόσο, η πιθανή πραγματικότητα είναι ότι οι προορισμοί θα είναι απελπισμένοι για οικονομική ανάκαμψη και θα ανταγωνίζονται έντονα για τουριστικό συνάλλαγμα,  όταν ανοίξουν τα σύνορα.

Έτσι, εάν οι τάσεις συμπεριφοράς των καταναλωτών είναι κάτι που πρέπει να περάσει, το νέο φυσιολογικό μπορεί να μην είναι πολύ διαφορετικό από το παλιό. Είναι αμφίβολο, για παράδειγμα, ότι θα ανεχόμαστε λιγότερες πτήσεις όταν το ταξίδι αποδειχθεί ξανά ασφαλές. Αυτό δεν συνηγορεί προς όφελος του πλανήτη.

Εάν τα διεθνή ταξίδια πρόκειται να «ανοικοδομήσουν καλύτερα το μέλλον», οι κοινότητες, οι κυβερνήσεις και η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία πρέπει να καταλήξουν σε ένα μετασχηματιστικό σχέδιο που να είναι εφαρμόσιμο και να συμβάλει στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ταξιδιωτών και στην ουδέτερη αποτύπωση εκπομπών άνθρακα.
 
Η πανδημία μας έδωσε την ευκαιρία για επαναφορά - πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευκαιρία!

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 07/03 09:27

  Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και τένις στη Ρόδο

 2. 07/03 09:25

  Δωρεάν rapid test για όλους στη Γερμανία

 3. 07/03 09:21

  Πώς η Γαλλία  προσελκύει ξένες επενδύσεις ακόμη και την εποχή της πανδημίας - μειωμένο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις

 4. 06/03 13:43

  Το άγνωστο σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας και ο Τυφλός ποταμός

 5. 06/03 13:30

  Χ.Θεοχάρης: Αισιοδοξία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ- τι είπε στο CNN

 6. 06/03 13:06

  Οι 5 προορισμοί που θα προτιμήσουν οι Βρετανοί τουρίστες φέτος το καλοκαίρι

 7. 06/03 13:04

  Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστρία

 8. 06/03 13:03

  ACI EUROPE: Τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης

 9. 06/03 12:59

  O ΠΑΣΥΞΕ χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την άφιξη Βρετανών τουριστών από 1η Μαΐου

 10. 06/03 12:51

  45 επενδυτικά σχέδια στον Αναπτυξιακό Νόμο από την Περιφέρεια Κρήτης

 11. 05/03 20:03

  Λύση για τα τεστ στα αεροδρόμια οι σκύλοι: Μπορούν να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό με 94% επιτυχία

 12. 05/03 19:06

  AEGEAN: Ενημέρωση σχετικά με περιστατικό κυβερνοασφάλειας σε εξωτερικό συνεργάτη εταιρείας της Star Alliance

 13. 05/03 16:46

  Προωθείται η αεροπορική σύνδεση Σκιάθος-Παρίσι

 14. 05/03 15:41

  Γερμανοί τουρίστες: Έκρηξη της ζήτησης για ποδηλατικές διακοπές το 2021

 15. 05/03 15:20

  Στις 17 Μαρτίου η πρόταση της ΕΕ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

 16. 05/03 15:12

  Στη δημοσιότητα η Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης για τις στρατηγικές κατευθύνσεις του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης

 17. 05/03 15:01

  Στοχευμένη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και το 2021 ζητεί ο ΣΕΤΕ- Ποια μέτρα εισηγείται

 18. 05/03 14:31

  Πανδημία: Ενώπιον 25.000 πτωχεύσεων η Γερμανία;

 19. 05/03 14:04

  ΕΤΑΔ: Επιστολή απάντηση στο δήμαρχο Διστόμου- Αράχωβας για τη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού για αθλητές

 20. 05/03 13:57

  Τι «πονοκεφαλιάζει» τους Γερμανούς στα ταξίδια

 21. 05/03 12:37

  eDreams: Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο για το 2021

 22. 05/03 12:26

  Βράβευση της Αθήνας από τα CDP Europe Awards για τις δράσεις της με στόχο την πράσινη ανάκαμψη

 23. 05/03 12:05

  T & L: Δύο παραλίες από την Πάτμο και τη Χαλκιδική στις 10 καλύτερες "μυστικές" παραλίες της Ευρώπης.

 24. 05/03 12:02

  Τήνος: Διαδικτυακές επαφές με εξειδικευμένους πράκτορες της Βρετανίας

 25. 05/03 11:46

  Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες την 1η Μαΐου

 26. 05/03 11:42

  Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

 27. 05/03 11:28

  Χάρης Θεοχάρης: Δράσεις για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας

 28. 05/03 11:17

  ΕΟΤ: Προβολή της Κορίνθου και των κρασιών της Νεμέας στη Σουηδία

 29. 05/03 11:12

  Το «στοιχειωμένο» σπίτι στην Αθήνα και οι θρύλοι που το συνοδεύουν

 30. 05/03 11:09

  Αυτή είναι η «μικρή Καππαδοκία» της Ελλάδας

 31. 05/03 10:38

  Έρευνα GlobalData: Ραγδαία αύξηση της επιρροής του βιγκανισμού στην ταξιδιωτική βιομηχανία

 32. 05/03 10:31

  Πράσινο φως και από το υπ. Τουρισμού για μετατροπή κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Ακαδημίας

 33. 05/03 10:29

  Ισπανία: Κινήσεις επιβίωσης από ξενοδοχειακούς και άλλους τουριστικούς ομίλους εν μέσω πανδημίας

 34. 05/03 10:27

  Απώλειες 7,1 δισ. για Αir France - KLM το 2020 - Θα χρειαστεί επιπλέον στήριξη 4 δισ. το 2021

 35. 05/03 10:24

  Lufthansa: Πρόβλεψη σοκ για επαναφορά της πληρότητας στα προ της πανδημίας επίπεδα από το 2025

 36. 05/03 10:16

  To σχέδιο για την προβολή και προώθηση του Νοτίου Αιγαίου το 2021

 37. 04/03 15:36

  ΠΟΞ: Άτυπο Συμβούλιο Προέδρων με τη συμμετοχή του Χάρη Θεοχάρη

 38. 04/03 15:30

  Έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης

 39. 04/03 14:55

  Έφυγε από τη ζωή η ξενοδόχος της Αθήνας Ντορίνα Σταθοπούλου-Παπαδάκη

 40. 04/03 13:57

  Νέο ειδικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών για τη χρηματοδότηση νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων

 41. 04/03 13:52

  Μ.Κόνσολας: Διορθωτικές παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες στα Δωδεκάνησα πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη

 42. 04/03 13:47

  DER Touristik: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών αυτό το καλοκαίρι

 43. 04/03 13:12

  Aurinkomatka: Ακυρώνονται τα πακέτα για Σαντορίνη, Σύβοτα, Λευκάδα & Πάργα το Μάιο – Ποια διατηρούνται

 44. 04/03 13:09

  Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου το Επιμελητήριο Ηρακλείου

 45. 04/03 13:00

  ΞΕΕ: O CapsuleT εμπλουτίζει τις δράσεις του με στόχο την εξωστρέφεια

 46. 04/03 12:57

  Αυτοψία Μενδώνη στο «νεοβυζαντινό» ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Πεδίο του Άρεως

 47. 04/03 12:56

  Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συμμετέχει στο ερευνητικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα VAST

 48. 04/03 12:55

  Η Τουρκία προετοιμάζεται για τη βρετανική αγορά | Ποια είναι τα δυνατά της στοιχεία στον ανταγωνισμό

 49. 04/03 12:32

  Είμαστε στην αρχή του τέλους

 50. 04/03 12:07

  Η British Airways λανσάρει γρήγορα τεστ με κόστος 33 λίρες

 51. 04/03 12:03

  20 χρόνια γαστρονομίας στο Hyatt Regency Thessaloniki

 52. 04/03 11:59

  Ryanair: Φθηνά εισιτήρια το 2021 για να ενισχυθεί η επιβατική κίνηση – Στόχος το 90% της κανονικής κίνησης

 53. 04/03 11:37

  Και στην AirBaltic η δοκιμαστική λειτουργία του ψηφιακού διαβατηρίου υγείας της ΙΑΤΑ

 54. 04/03 11:25

  Έτσι είναι σήμερα το χωριό του Κολοκοτρώνη

 55. 04/03 11:24

  Ο γιγάντιος κρατήρας της Αττικής που μοιάζει με καρδιά

 56. 04/03 11:18

  Go Green! Hotel Webinar: Ο αειφόρος τουρισμός ως δυνατό εργαλείο marketing και προσέλκυσης επισκεπτών

 57. 04/03 10:50

  EOT: Στήριξη σε σημαντικές πολιτιστικές δράσεις με τουριστικό αποτύπωμα

 58. 04/03 10:46

  Παράταση αλλά και χαλάρωση του lockdown στη Γερμανία

 59. 04/03 10:14

  Air France: Πειραματική εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού που αντικαθιστά τα ταξιδιωτικά έντυπα για τον κορωνοϊό

 60. 04/03 10:11

  Κόντρα Δήμου Μυκόνου με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για μεγάλη τουριστική επένδυση στο νησί των Ανέμων

 61. 04/03 10:09

  Δήμος Εορδαίας: Πλήρης απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία

 62. 04/03 10:07

  Πτώση 42% στα έσοδα και απολύσεις στα εστιατόρια της Ισπανίας

 63. 03/03 16:36

  ΚΥΑ: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο

 64. 03/03 15:30

  Περιφέρεια Κρήτης: Ενισχύσεις σε 2.377 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις - Δείτε ποιες είναι

 65. 03/03 15:18

  Οι χώρες που θα εγκρίνουν το ρωσικό & κινεζικό εμβόλιο "απομακρύνουν" το διαβατήριο εμβολιασμού στην Ευρώπη

 66. 03/03 13:57

  Επιστολή ΣΕΤΕ σχετικά με την ΚΥΑ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαρτίου

 67. 03/03 13:12

  Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να πλήττεται από την πανδημία έως το 2025

 68. 03/03 12:55

  Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες με ή χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού

 69. 03/03 12:37

  Τουριστικό προβάδισμα για τις χώρες με ταχείς εμβολιασμούς

 70. 03/03 12:35

  Τουρισμός: Ανοδική τάση στις κρατήσεις των Γερμανών για το καλοκαίρι- Κορυφαίος προορισμός τα ελληνικά νησιά

 71. 03/03 11:48

  ΙΑΤΑ: Η ανάκαμψη θα έρθει μόνο με αυξημένη διαθεσιμότητα εμβολίων και τεστ

 72. 03/03 11:30

  To Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνές διαδικτυακό φεστιβάλ

 73. 03/03 11:24

  Μεγάλη επιτυχία για την Αθήνα και την CONVIN η ανάληψη της διοργάνωσης του WTC2023

 74. 03/03 11:22

  Παρατείνεται για ένα χρόνο η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή Μακρυγιάννη – Κουκάκι

 75. 03/03 11:04

  Παρέμβαση FedHATTA για προβλήματα ένταξης στο «Συνεργασία» και τις αναστολές εργασίας Μαρτίου

 76. 03/03 10:53

  Το εκπληκτικό δάσος με τα νούφαρα δίπλα στην Αττική

 77. 03/03 10:53

  Βρισκόμαστε εν όψει του τέλους της πανδημίας;

 78. 03/03 10:51

  Η άγνωστη ιστορία του άνδρα που δεν ήταν Έλληνας και έδωσε το όνομά του στο λόφο Φιλοπάππου

 79. 03/03 10:33

  Πρόταση Μάνου Κόνσολα για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

 80. 03/03 10:30

  Συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος στην ψηφιακή διάσκεψη Blue Economy Forum: The way to green recovery

 81. 03/03 10:18

  Σοφία Ζαχαράκη: Η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις

 82. 03/03 09:50

  Νέο Επαγγελματικό Δίπλωμα Ψηφιακού Μάρκετινγκ για την Εστίαση και τον Τουρισμό από την BetterBrand Academy!

 83. 03/03 08:47

  Emirates: Νέο πρόγραμμα εξαγοράς κενών θέσεων για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης

 84. 03/03 08:46

  Ο κορωνοϊός «κόβει το κάπνισμα» στα καζίνο των ΗΠΑ

 85. 03/03 08:45

  Ισπανία: Mείωση κατά 90% των τουριστικών εσόδων τον Ιανουάριο

 86. 03/03 08:43

  «Φόρο πανδημίας» επιβάλλει το αεροδρόμιο του Heathrow από τον Απρίλιο

 87. 03/03 08:40

  Μπαλί: Το χαμηλό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας καθυστερεί την επανεκκίνηση του τουρισμού

 88. 02/03 17:07

  Η Air France παρουσιάζει το νέο βίντεο ασφάλειας κατά τη διάρκεια των πτήσεων

 89. 02/03 15:20

  #filoxeniaMoU | Mια πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε ενόψει του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

 90. 02/03 14:41

  ΠΟΞ: Δύο προτάσεις διαχείρισης της πανδημίας για πελάτες και εργαζόμενους στα ξενοδοχεία

 91. 02/03 14:29

  Singapore Airlines: Πτήσεις προς Πουκέτ με Boeing 737-800 NG μετά τη συγχώνευση με τη SilkAir

 92. 02/03 13:43

  ΙΤΒ Berlin | Statista: Οι περισσότεροι Γερμανοί, Αμερικανοί και Κινέζοι θα κάνουν διακοπές το 2021

 93. 02/03 12:51

  Μανιφέστο Ευρωπαϊκού Τουρισμού: Η ανάκαμψη της ΕΕ χρειάζεται αειφόρες επενδύσεις στον τουρισμό

 94. 02/03 12:03

  Περιφέρεια Αττικής: Από τον Απρίλιο η καταβολή ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις

 95. 02/03 11:56

  Royal Caribbean: Κρουαζιέρες από τη Χάιφα προς ελληνικά νησιά με το νέο καινοτόμο Odyssey of the Seas

 96. 02/03 11:51

  Ισραήλ: Ξενοδοχείο καραντίνας ή βραχιόλι επιτήρησης για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

 97. 02/03 11:29

  Ισπανία: Aερογέφυρα εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών εάν δεν επιτευχθεί ευρωπαϊκή συμφωνία

 98. 02/03 11:04

  Καθηγητής της ομάδας εμβολίου Οξφόρδης: Να αποφύγουμε την εμμονή με τις μεταλλάξεις

 99. 02/03 10:53

  Evening Standard: Η Ίος ανάμεσα στα 20 καλύτερα Ελληνικά νησιά

 100. 02/03 10:47

  Το φρούριο της Αττικής που βρίσκεται εκεί εδώ και 2.300 χρόνια