Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης: Οι πρωτοπόρες αποφάσεις της Grecotel και τα μυστικά για ένα καλύτερο μέλλον του τουρισμού μετά την πανδημία

Οι πρωτοπόρες αποφάσεις της Grecotel και τα μυστικά για ένα καλύτερο μέλλον του τουρισμού μετά την πανδημίαO Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης με τη συντάκτρια του Tornos News Σοφία Κοντογιάννη στη συνέντευξη που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2019

 Για τη σημασία της γαστρονομίας, της ιστορίας και του πολιτισμού στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού μίλησε μεταξύ άλλων πρόσφατα ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Group Operations Manager του ομίλου της Grecotel,  στο Λατώ Fm της Κρήτης, ξετυλίγοντας τις γνώσεις του με αφετηρία την εμβληματική διαδρομή και τις πρωτοπόρες αποφάσεις του ομίλου της Grecotel στη ξενοδοχειακή ιστορία της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, το 2019, ο όμιλος απασχόλησε 6.700 εργαζόμενους και έφθασε τις 2.200.000 διανυκτερεύσεις, από τις 40 αγορές του εξωτερικού αλλά και την Ελλάδα. Το 2020 που οι συνθήκες ήταν διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τις 15 Μαΐου, πρώτη η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν 7 ξενοδοχεία, με δεύτερο στόχο να επιτύχουν πληρότητα της τάξεως του 50%. Τελικά μπαίνοντας στη σεζόν, από τα μέσα Ιουλίου ο όμιλος κατάφερε να ανοίξει περισσότερα από τα 7 ξενοδοχεία, σε προορισμούς που είναι, κυρίως, προσβάσιμοι με αυτοκίνητο και κυρίως για Έλληνες.

Το δύσκολο αυτό έτος, η ελληνική ξενοδοχία κατάφερε να έχει πληρότητα κατά 30%, δηλαδή τα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη τελική εικόνα των εσόδων που θα είναι συγκριτικά μειωμένα. Η Grecotel βγήκε το καλοκαίρι αυτό με το σλόγκαν Καλοκαίρι στη Θάλασσα, δηλαδή διακοπές στη φύση και στη θάλασσα, με τρόπο ήσυχο και ασφαλή. Όπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, αυτό που πραγματικά κατάφεραν να προσφέρουν, όχι μόνο ο όμιλος αλλά και όλοι οι συνάδελφοι, στην πρωτοπόρα προσπάθεια που έκανε η Κρήτη αλλά και όλη η Ελλάδα, ήταν εξαιρετικό.

Όσον αφορά στη γαστρονομία, την αειφορία και το «θαύμα» που κατάφερε να κάνει η Agreco Farms, ο κ. Καλαϊτζιδάκης ανέφερε ότι από το 1982, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης ήταν πολύ κοντά στον αγρότη, όντας και ο ίδιος έμπορος λαδιού και ιδιοκτήτης μίας βιομηχανίας γάλακτος στο Ρέθυμνο. Έχοντας ζήσει τον κόπο και το μόχθο του αγρότη και έχοντας συνειδητοποιήσει τη δύναμη των ελληνικών προϊόντων, όχι μόνο προς τη γεύση αλλά και ως προς την υψηλή διατροφική αξία, προσπάθησε και έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο ελληνικό σερβιριζόμενο πρωινό, όπου τότε όριζε η αγορανομία τι θα προσφερόταν και σε τι ποσότητα. Τότε έγινε η μεγάλη ανατροπή σε ένα μπουφέ πρωινού που αποτέλεσε καινοτομία για την εποχή. Προσέφερε τα προϊόντα που έπρεπε να υπάρχουν στο τραπέζι, όμως ήταν εμπλουτισμένος με τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, παραδοσιακά προϊόντα άρτου, παξιμάδια ελιές και άλλα κρητικά εδέσματα. Το σημείο αναφοράς στο πρωινό συνέπεσε με το άνοιγμα του Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο, όπου τα στάνταρ ήταν πολύ υψηλότερα από το ήδη γνωστό και πάρα πολύ πετυχημένο Rithymna της εποχής εκείνης.  Πιστεύοντας στα ελληνικά τοπικά προϊόντα, με ένα στρατηγικό σχέδιο εισήχθησαν τα παραδοσιακά προϊόντα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Συνήθως τα πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν διεθνείς επιλογές, ωστόσο ο όμιλος με τη δική του πολιτική θέλησε να εντάξει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, βοηθώντας τους μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας, αφού εκτιμήθηκε από τους πελάτες, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης είχε το όραμα να μπει στις βιολογικές καλλιέργειες, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία. Ήθελε να προσφέρονται σε όλα τα ξενοδοχεία του λαχανικά, φρούτα και λάδι ελιάς. Για αυτό το λόγο αναζήτησε μια έκταση 40 στρεμμάτων κοντά στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου και εκεί ξεκίνησαν οι βιολογικές καλλιέργειες. Η κορύφωση στην εξέλιξη αυτή, ήταν η Agreco Farms, η οποία ξεκίνησε το 2002. Παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται όχι μόνο στα καταστήματα της Agreco Farms σε όλα τα ξενοδοχεία, αλλά και στα καταστήματα όλων των ελληνικών αεροδρομίων και στο εξωτερικό, στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η φάρμα της αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για τον επισκέπτη αλλά και η Ταβέρνα της έχει βραβευτεί για τα βιολογικά της προϊόντα.

To κρητικό πρωινό

Πολύ σημαντικό για τα ξενοδοχεία φέτος, ήταν η διαφορετική διαχείριση ή και απουσία του μπουφέ, λόγω της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζιδάκη, οδήγησε στην ερώτηση του πώς το πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει μια σημαντική ευκαιρία: Ο πελάτης δεν περίμενε ότι θα έβρισκε στο τραπέζι του ατομικό πήλινο γιαούρτι από βιολογικό γάλα και μέλι Agreco Farms, χυμό ρόδι ή πορτοκάλι και ρόφημα χαρούπι και πάνω στο άδειο φλιτζάνι να υπάρχει χαρούπι, να ρωτά ο πελάτης, τι είναι αυτό το παραδοσιακό ρόφημα, σαρανταδέντρι, δίκταμο, φασκόμηλο και να φτιάχνει τον ελληνικό καφέ σύμφωνα με την προτίμησή του. Όλα αυτά αν συνοδεύονται από μια ποικιλία από παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, κάνει την εμπειρία του πρωινού μοναδική. Αντί για ένα γαλλικό κρουασάν βουτύρου, να γευτεί κανείς ένα ανεβατό, ένα χορτοπιτάκι, σφακιανή πίτα, ρυζόγαλο, τι καλύτερο. Οι τοπικοί βιοτέχνες έχουν εξελίξει τα πράγματα με σεβασμό στην παράδοση πάντα.

Μια τέτοια εμπειρία κρητικού πρωινού, είναι κάτι το μοναδικό και λειτούργησε εξαιρετικά φέτος, καθώς ο πελάτης εκτίμησε όλα τα μέτρα που ήταν για τη δική του ασφάλεια. Δεν είχε πρόβλημα που δεν υπήρχαν τα 1.000 πράγματα του μπουφέ που προσφέρονταν άλλες χρονιές.  Όταν αυτά τα πράγματα έχουν την ταυτότητα του τόπου και είναι υψηλής διατροφικής αξίας, παραμένουν μοναδικές εμπειρίες για τον κόσμο. Ο όμιλος το έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν αυτό, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όταν έχεις αυτούς τους θησαυρούς στην Κρήτη, γιατί να προσφέρεις ένα κρουασάν που στη Γαλλία θα το βρει ο πελάτης καλύτερο ή ένα βούτυρο ή οτιδήποτε άλλο.

Πώς όμως ο όμιλος κατάφερε να φέρει πρώτα σε προτίμηση τα τοπικά προϊόντα; Η προσπάθεια ξεκίνησε από το Creta Palace, όπου διενεργήθηκε ένα εκπληκτικό πρότζεκτ: Οι πελάτες του ξενοδοχείου ήταν κατά 20%-30% πιστοί, επαναλαμβανόμενοι πελάτες ενώ το υπόλοιπο 70-80% ήταν καινούριοι. Στον κατάλογο του εστιατορίου που βρίσκεται για παράδειγμα δίπλα στην πισίνα, μπορεί να υπάρχουν 10 σαλάτες. Η πιο γνωστή διεθνώς, είναι η σαλάτα  του Καίσαρα. Τι προτίμηση θα είχε αυτή η σαλάτα σε ξενοδοχείο διακοπών το καλοκαίρι όταν ανταγωνίζεται μια κρητική σαλάτα; Σε πραγματικές συνθήκες, η σαλάτα του Καίσαρα είχε μια προτίμηση 14,5%. Τι θα περίμενε κανείς, για το ποσοστό της κρητικής σαλάτας; Με στρατηγικό σχεδιασμό και προσπάθεια, η κρητική σαλάτα έλαβε ποσοστό 17% και όπως περιέγραψε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, δεν ήταν μόνο το λάδι, η ντομάτα, τα τοπικά προϊόντα. Ήταν η δημιουργική περιγραφή. Αν η σαλάτα δεν είχε περιγραφή, δεν θα έπαιρνε δυναμική. Ενώ παρουσιάζοντας την ως Greek salad, Cretan style, απογειώθηκε. Εξάλλου, σε έρευνα του πανεπιστημίου Cornell, διαπιστώθηκε ότι ο πελάτης έχει την πρόθεση να πληρώσει μέχρι και 10% παραπάνω αν ένα πιάτο συνοδεύεται από δημιουργική περιγραφή, ενώ το 70% των πελατών προτιμούν τις δημιουργικές περιγραφές από την παντελή απουσία της περιγραφής.  

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Καλαϊτζιδάκης στην εκτενή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο tornos news, «η ξενοδοχία στην Ευρώπη είναι τέχνη, αλλά στην Αμερική είναι επιστήμη. Αλλά τελικά η ξενοδοχία είναι συνδυασμός τέχνης και επιστήμης.»  Με αφορμή τη δήλωση αυτή και κοιτάζοντας το αύριο, ο κ. Καλαϊτζιδάκης τόνισε ότι, στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας, πέραν των μέτρων που παίρνονται και θα παίρνονται εφόσον αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα, η διατροφή φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα μπορούσε να προσελκύσει τους αυριανούς πελάτες. Αυτό είναι το πλεονέκτημα για το μέλλον τόσο για την Κρήτη όσο και γενικότερα για την Ελλάδα γενικότερα Η προσοχή πρέπει να εστιαστεί πέραν του πεδίου της παροχής των υπηρεσιών και στην παροχή αυθεντικών εμπειριών.

Κοιτώντας τι συμβαίνει στον κόσμο, η Ελλάδα, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα κτίρια π.χ. της Κίνας ή άλλων χωρών. Η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ευλογημένο τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό. Τα τρόφιμα και τα προϊόντα είναι μέρος του πολιτισμού. Μετά τον εμβολιασμό που θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου, θα υπάρχουν  σαφή μηνύματα. Εκτός από τις αερομεταφορές που είναι πολύ σημαντικές για τους ελληνικούς προορισμούς,  αυτό που θα εξελίξει την ξενοδοχία, είναι η τεχνολογική εξέλιξη και η καθαριότητα. Τώρα η καθαριότητα δεν είναι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση αλλά και για ασφάλεια. Εξάλλου το ευλογημένο ελληνικό κλίμα δεν μπορούν να το αποχωριστούν οι ξένοι.

Ως προς το γεγονός αυτό, ο κ. Καλαϊτζιδάκης περιέγραψε ένα πολύ έξυπνο εγχείρημα το οποίο θα αναδείκνυε τις ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών στην Ελλάδα: Αν είχε κανείς μία φωτογραφία του επισκέπτη κατά την άφιξη και μία κατά την αναχώρηση, η διαφορά που θα παρατηρούσε, θα ήταν απίστευτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η προώθηση της  ευεξίας, που είναι πολύτιμη, θα έκανε την Ελλάδα ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τις πραγματικές αξίες της ιστορίας και του πολιτισμού μας. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  2. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  3. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  4. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  5. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  6. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  7. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  8. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  9. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  10. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  11. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  12. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  13. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  14. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  15. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  16. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  17. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  18. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  19. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  20. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  21. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  22. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  23. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  24. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  25. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  26. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  27. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  28. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  29. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  30. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  31. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  32. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  33. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  34. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  35. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  36. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  37. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  38. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  39. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  40. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  41. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  42. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  43. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  44. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  45. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  46. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  47. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  48. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  49. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  50. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  51. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  52. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  53. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  54. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  55. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  56. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  57. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  58. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  59. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  60. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  61. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  62. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  63. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  64. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  65. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  66. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  67. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  68. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  69. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  70. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  71. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  72. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  73. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  74. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  75. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  76. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  77. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  78. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  79. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  80. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  81. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  82. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  83. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  84. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  85. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  86. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  87. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  88. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  89. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  90. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  91. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  92. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  93. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  94. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  95. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  96. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  97. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  98. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  99. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  100. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα