Μιχάλης Βαμιεδάκης: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται αναβάθμιση της ποιότητας

Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται αναβάθμιση της ποιότητας

Ο ελληνικός τουρισμός -και κατ'επέκταση ο τουρισμός της Κρήτης- χρειάζεται ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο, προσανατολισμένο στην αναβάθμιση της ποιότητας, που τόσο έχει ανάγκη, ώστε να δρομολογεί και όχι να ακολουθεί τις εξελίξεις, τονίζει στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο tornosnews.gr, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης και τουριστικός επιχειρηματίας κ.Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Ως προς την τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ.Βαμιεδάκης αναφέρει ότι οι βασικοί στόχοι είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η σταδιακή απεμπλοκή από το μονοδιάστατο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» καθώς επίσης και η άμεση διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα. Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα, λέγοντας:

"Πιστεύω  πως θα μπορέσουμε να το πετύχουμε με σωστό συντονισμό των τοπικών φορέων, οι οποίοι θέλουν και πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά και με το Yπουργείο Tουρισμού, με το οποίο συζητάμε να εντάξει αυτήν την προσπάθεια, σε μία ευρύτερη που συγκροτείται σε πανελλήνιο επίπεδο."

Σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ δηλώνει:

"Η Περιφέρεια Κρήτης κινείται σε δύο άξονες όσον αφορά τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ. Αφ’ ενός στην αξιοποίηση του μέγιστου δυνατού κονδυλίου για την τουριστική προβολή, όπως  συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, με έξυπνες δράσεις διαφήμισης, προσέγγιση νέων αγορών, παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις, αξιοποίηση πρωτοποριακών έξυπνων μέσων προβολής και αφετέρου σε αυτήν την προγραμματική αξιοποιούμε και μια νέα παράμετρο που σχετίζεται με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση. 

Μέσα από αυτήν τη λογική, τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και οι τουριστικοί επιχειρηματίες έχουν μεγάλα περιθώρια να αξιοποιήσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού".

Σε προσωπικό, επιχειρηματικό επίπεδο, ο κ.Βαμιεδάκης, μέσα στα χρόνια της κρίσης, έχει καταφέρει να αναπτύξει τις εταιρείες του, GRECO DELTANET SERVICES S.A., που φέρνει πλέον ετησίως 400.000 τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα και VITA HOTELS, που έχει 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη και Ρόδο, με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο  γεωγραφικά όσο  και σε αριθμό, κυρίως με τη μίσθωση ή το management επιπλέον  ξενοδοχειακών μονάδων. 

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη:

Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο

-Kύριε Βαμιεδάκη, είστε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος τουριστικός επιχειρηματίας και παράλληλα έχετε τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης. Επομένως, είναι ίσως πιο εύκολο να υποστηρίξετε πολιτικές, που θα βοηθήσουν τον τουρισμό της Κρήτης. Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το αδύνατο σημείο του Κρητικού Τουρισμού και πώς μπορεί αυτό να διορθωθεί;

-Η εποχικότητα, η απουσία ολοκληρωμένης, μακροπρόθεσμης  και στοχευμένης στρατηγικής, η έλλειψη υποδομών και η αδυναμία αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος είναι  τα βασικά αδύνατα σημεία όχι μόνο του κρητικού τουρισμού αλλά του ελληνικού τουρισμού γενικότερα. 

Το κάθε σημείο βέβαια έχει διαφορετικές προεκτάσεις και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Για παράδειγμα, η αναγκαιότητα της βελτίωσης δημοσίων υποδομών, αφορά το κεντρικό κράτος και προσπαθούμε συνεχώς να πιέζουμε και να απαιτούμε τη βελτίωση και εξορθολογισμό τους, διότι χωρίς αυτές, δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη. 

Από την άλλη πλευρά, στις ιδιωτικές υποδομές, στα ξενοδοχεία δηλαδή, τα  τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί αν όχι εκμηδενιστεί η κατασκευή νέων κλινών, λόγω των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης και περεταίρω ανάπτυξης.

Πέραν της ποσοτικής, η ποιοτική ανάπτυξη και διεύρυνση είναι πάρα πολύ σημαντική, επομένως, είναι απαραίτητο ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο μέσα από το οποίο θα προκύψει η αναβάθμιση της ποιότητας την οποία έχουμε τόσο ανάγκη, έτσι ώστε η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη, να δρομολογούν κι όχι να ακολουθούν τις εξελίξεις.

 Ενιαίο brand name «Κρήτη» και στόχοι

-Ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης είχε εισηγηθεί την διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης πολιτικής branding (ενίσχυση αναγνωρισιμότητας), η οποία θα καθόριζε την τουριστική προβολή του νησιού. Αν ενθυμούμαι καλά, σύμφωνα με την πρόταση οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έπρεπε να αποφασίσουν σε ένα πλάνο στρατηγικής για μια 10ετία. Πώς τελικά διαμορφώθηκε η τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης;

-Πρώτο και βασικότερο σημείο της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης είναι το ενιαίο brand name «Κρήτη» και γενικότερα η παρουσία του νησιού σε όλες τις δράσεις προβολής ως ενιαία οντότητα, που αντιπροσωπεύει μεν το σύνολο του νησιού, σέβεται όμως τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Βασικοί στόχοι της στρατηγικής αυτής είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η σταδιακή απεμπλοκή από το μονοδιάστατο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» καθώς επίσης και η άμεση διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

-Πώς θα αξιοποιήσει τουριστικά η Περιφέρεια τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ

-Η Περιφέρεια Κρήτης κινείται σε δύο άξονες όσον αφορά τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ. Αφ’ ενός στην αξιοποίηση του μέγιστου δυνατού κονδυλίου για την τουριστική προβολή, όπως  συνέβη και τα προηγούμενα δύο χρόνια, με έξυπνες δράσεις διαφήμισης, προσέγγιση νέων αγορών, παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις, αξιοποίηση πρωτοποριακών έξυπνων μέσων προβολής και αφετέρου σε αυτήν την προγραμματική αξιοποιούμε και μια νέα παράμετρο που σχετίζεται με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση. 

Μέσα από αυτήν τη λογική, τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και οι τουριστικοί επιχειρηματίες έχουν μεγάλα περιθώρια να αξιοποιήσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

-Παρά τις προσπάθειες στο παρελθόν, η Κρήτη, όπως και οι υπόλοιποι προορισμοί θερινού τουρισμού στην Ελλάδα, δεν έχουν καταφέρει να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση των τουριστών, λόγω των υποδομών (π.χ. δυνατότητες αεροδρομίων-κυρίως του Ηρακλείου). Τι έχετε κάνει ή τι προγραμματίζετε προς αυτήν την κατεύθυνση;

- Έχει αποδειχτεί πως το ζήτημα της διάρκειας της τουριστικής περιόδου και της εποχικότητας είναι θέμα πολιτικής και  όχι κλιματολογικών συνθηκών, καθώς η Κρήτη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιφέρειες της Μεσογείου που έχουν 9,10 ή και 12 μήνες τουρισμό. Σίγουρα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η στοχευμένη προσέγγιση ομάδων επισκεπτών που ταξιδεύουν τη συγκεκριμένη περίοδο και οι στρατηγικές συνεργασίες.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε ομάδες επισκεπτών από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, να τις φέρουμε σε επαφή με τοπικούς επιχειρηματίες, να δημιουργηθούν στρατηγικές συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες έτσι ώστε  να υπάρχει αντίστοιχη προσβασιμότητα και να υποστηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την προβολή των δυνατοτήτων μας. 

Πιστεύω  πως θα μπορέσουμε να το πετύχουμε με σωστό συντονισμό των τοπικών φορέων, οι οποίοι θέλουν και πρέπει να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, αλλά και με το Yπουργείο Tουρισμού, με το οποίο συζητάμε να εντάξει αυτήν την προσπάθεια, σε μία ευρύτερη που συγκροτείται σε πανελλήνιο επίπεδο.

Έξυπνοι τρόποι προβολής

-Πώς αναδεικνύετε τα πλεονεκτήματα της Κρήτης στις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως είναι η γαστρονομία, ο Κρητικός τρόπος ζωής, ο αγροτουρισμός τουρισμός;

Η κρητική φιλοξενία και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής είναι δύσκολο να αποτυπωθούν μέσα σε από μια αφίσα ή μια φωτογραφία. Γι αυτό και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε έξυπνους τρόπους διαφήμισης με  διαδραστικά μέσα τα οποία έχουν δημιουργηθεί  από τα τοπικά Ερευνητικά Ιδρύματα, εικονικά βιωματικά ταξίδια, fam trips και φιλοξενία δημοσιογράφων από αξιόπιστα ΜΜΕ του εξωτερικού που έρχονται εδώ και φεύγουν εντυπωσιασμένοι βιώνοντας με όλες τις αισθήσεις τους αυτό που εννοούμε  όταν μιλάμε για «αυθεντική κρητική φιλοξενία».

 -----------

 Η ανάπτυξη της GRECO DELTANET SERVICES S.A. και της VITA HOTELS 

 Ο κ.Μιχάλης Βαμιεδάκης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών GRECO DELTANET SERVICES S.A., που δραστηριοποιείται στον εισερχόμενο τουρισμό και της VITA HOTELS S.A., που αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίωνα του Ομίλου. Και οι δυο εταιρείες αναπτύχθηκαν μέσα στην καρδιά της κρίσης και κατά τούτο όχι άδικα χαρακτηρίστηκε πέρυσι "ο τουριστικός επιχειρηματίας της χρονιάς" τουλάχιστον για την Κρήτη. Τον ρωτήσαμε εάν εκτιμά ότι η κρίση προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και αν είναι η κατάλληλη περίοδος για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό. Ιδού τι μας απάντησε, δίνοντας παράλληλα ένα σύντομο προφίλ των δυο εταιρειών:

"Αναμφισβήτητα η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και οι τράπεζες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι σε θέση να υποστηρίξουν υγιή business plans αν υπάρξει σοβαρή προσέγγιση, με ρεαλισμό και  σωστό σχέδιο. Εξάλλου, ο τουρισμός αποτελεί μια αναπτυξιακή όαση και τον βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας μας.

Η GRECO DELTANET SERVICES S.A. τα τελευταία 13 χρόνια ασχολείται με εισερχόμενο τουρισμό από όλες τις χώρες της Ευρώπης, φέρνει περί τις 400.000 επισκέπτες στην Ελλάδα και συνεργάζεται με  μεγάλους tour operators από όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία απασχολεί 180 άτομα προσωπικό, έχει το κεντρικό της γραφείο στην Κρήτη και υποκαταστήματα σε όλα τα μεγάλα νησιά, όπως Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κάρπαθο και Κύπρο. Ήταν, λοιπόν, λογικό να γίνει το επόμενο βήμα ανάπτυξης του Ομίλου προς την κατεύθυνση του πρωτογενούς, όπως τον ονομάζω, τομέα του τουρισμού, δηλαδή τα ξενοδοχεία, με την ίδρυση της VITA HOTELS.

Η VITA HOTELS είναι μία νέα και δυναμική ξενοδοχειακή εταιρεία, που αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της 5 ξενοδοχεία -3 ιδιόκτητα και 2 μισθωμένα- στην Κρήτη και στη Ρόδο, συνεργάζεται με με τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης και έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε σύντομο χρόνο ένα αναγνωρίσιμο brand name και ένα “value for money” προϊόν. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην ικανοποίηση του πελάτη, αλλά και στο σεβασμό των στρατηγικών μας συνεργατών που μας εμπιστεύονται, γιαυτό και αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους αναβάθμισης του προιόντος μας.  

Τα  μελλοντικά μας σχέδια, περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας τόσο  γεωγραφικά όσο  και σε αριθμό, κυρίως με τη μίσθωση ή το management επιπλέον  ξενοδοχειακών μονάδων. 

Φυσικά, δεν είναι εύκολο να λειτουργεί κανείς μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον, καθώς η κρίση επηρρεάζει άμεσα τα business plans,  μεταβάλλοντας συνεχώς τους υπολογισμούς μας ενώ παράλληλα συχνά προσπαθούμε  να αντιμετωπίσουμε όλα τα παράδοξα που κατά καιρούς συμβαίνουν στη χώρα μας!

Με  ψυχραιμία, ευελιξία, σωστούς συνεργάτες και πίστη στο όραμα για ποιότητα και συνέπεια προς τον πελάτη, πιστεύω πως μπορούμε να προχωρήσουμε με υγιή τρόπο και να αναπτυχθούμε."

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  2. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  3. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  4. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  5. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  6. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  7. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  8. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  9. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  10. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  11. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  12. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  13. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  14. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  15. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  16. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  17. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  18. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  19. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  20. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  21. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  22. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  23. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  24. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  25. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  26. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  27. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  28. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  29. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  30. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  31. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  32. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  33. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  34. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  35. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  36. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  37. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  38. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  39. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  40. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  41. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  42. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  43. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  44. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  45. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  46. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  47. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  48. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  49. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  50. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  51. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  52. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  53. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  54. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  55. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  56. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  57. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  58. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  59. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  60. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  61. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  62. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  63. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  64. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  65. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  66. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  67. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  68. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  69. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  70. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  71. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  72. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  73. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  74. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  75. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  76. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  77. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  78. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  79. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  80. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  81. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  82. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  83. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  84. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  85. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  86. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  87. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  88. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  89. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  90. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  91. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  92. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  93. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  94. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  95. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  96. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  97. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  98. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  99. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  100. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία