«Τουρκικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» με ολίγη από τζατζίκι…

«Τουρκικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» με ολίγη από τζατζίκι…

Του Κρίτωνα Πιπέρα , προέδρου Ελλήνων Διπλωματούχων Ξεναγών

Αναδημοσίευση από το agrocosmos.com

Δούλευα στην Αθήνα με ένα γκρουπ. Στην καθιερωμένη στάση στο Καλλιμάρμαρο που  λόγω της τελετής παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας είχε την τιμητική της, ενώ ξεναγούσα, εμφανίστηκε δίπλα μου μια ομάδα περίπου δέκα τουριστών πεζή, και κάποιος άρχισε να τούς ξεναγεί. Κάποιος, ο οποίος δεν ήταν ξεναγός. Ένας ακόμα από τούς πάρα πολλούς παράνομους πού κυκλοφορούν και εξαπατώντας τούς τουρίστες, παρουσιάζονται ως επαγγελματίες και διαπιστευμένοι ξεναγοί. Αν και δεν μπορούσα να επέμβω και να καλέσω την αστυνομία επειδή ήμουν με γκρουπ, κοντοστάθηκα και παρακολούθησα τι έλεγε. Πέρα από τετριμμένες γενικές πληροφορίες τού στυλ «είναι φτιαγμένο από μάρμαρο», «εδώ έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί» κλπ.

Ούτε κουβέντα για την τελετή παράδοσης, ούτε κουβέντα για την ιστορία τού σταδίου, την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων, τον Βικέλα, τον Κουμπερτέν, τον Αβέρωφ. Τίποτα! Και έφυγε να συνεχίσει την «ξενάγηση».

Δίπλα μου 2-3 ταξιτζήδες συνέχισαν κι αυτοί το ρόλο τού «ξεναγού» με άθλια αγγλικά, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν στους πελάτες τους το πλασάρισμά τους ως «οδηγοί – ξεναγοί» με την ανάλογη χρέωση. Στη στάση πού στη συνέχεια κάναμε στη Βουλή για να παρακολουθήσουμε την αλλαγή των Ευζώνων, πλησίασε μια ακόμα ομάδα τουριστών με κάποιον νεαρό πού το έπαιζε ξεναγός, και προσπαθούσε, ή έμφαση στο «προσπαθούσε» να εξηγήσει την ενδυμασία των ευζώνων, το βηματισμό, χωρίς να τα καταφέρνει –πήρε μάλιστα το αυτί μου να αναφέρει πώς ό βηματισμός μοιάζει με αυτόν των Ναζί!!

Αλλά μόλις πλησίασα, σταμάτησε να μιλά και έκανε ότι παρακολουθούσε ως τουρίστας! Δυστυχώς έπρεπε να φύγω με το γκρουπ, πρόλαβα όμως να πετάξω ένα «δεν είναι σωστό αυτό πού είπε», δυνατά για να το ακούσουν όλοι. Πηγαίνοντας προς το πούλμαν, μια άλλη ομάδα με έναν γνωστό Αμερικανό παράνομο τον οποίο έχω προσωπικά καταγγείλει στην Αστυνομία, έφευγε, λέγοντας στους «πελάτες» του πώς θα συνεχίσουν με τα αρχαία τού σταθμού μετρό τού Συντάγματος πού «είναι τα αγαπημένα» του.

Κάνοντας το γύρο της πόλης, είδα ακόμα ένα γκρουπ πού το ξεναγούσε παράνομος στη πύλη τού Αδριανού, και μια ομάδα ποδηλατών πού οδηγούσε γνωστή Ολλανδέζα, η οποία οργανώνει ποδηλατικά τουρ τα οποία ξεναγεί βέβαια η ίδια. Αυτές οι σκηνές είναι καθημερινές και πάρα πολλές πια παντού, στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στη Ρωμαϊκή αγορά, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εταιρίες πού οργανώνουν γύρους πόλης, βάζουν και κάποιους υπαλλήλους τους να κάνουν και περιπατητικά τουρ. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα πού λένε. Η οργή μου πια τεράστια. Και το υπουργείο, το κράτος πού είναι; Γιατί αφήνει το επάγγελμα μου εντελώς απροστάτευτο; Συνειδητοποιεί κάποιος την τεράστια ζημιά πού γίνεται στον τουρισμό, στην ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό μας;

Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί όλος ο υπόλοιπος κόσμος αναφέρεται στην FYROM ως σκέτη «Μακεδονία»; Αναρωτιόμαστε γιατί ακόμα και ο Ερντογάν αναφέρει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν στη Τουρκία στο όρος Όλυμπος της Άγκυρας;

Γελάτε; Έτσι γελούσαμε πριν μερικά χρόνια με τούς Σκοπιανούς,  όταν αναπροσδιορίζονταν «Μακεδόνες». Give it time, πού λένε και οι Αγγλοσάξονες. Οι διπλωματούχοι ξεναγοί σπούδασαν το επάγγελμα, και ζουν από αυτό, ή τουλάχιστον προσπαθούν. Όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι πού μολύνουν με τη παρουσία τους και την αμορφωσιά τους την πόλη και τον τουρισμό, γελούν εις βάρος μου, εις βάρος μας, εις βάρος ενός κράτους πού δεν ξέρει και δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την ιστορία του, ούτε την κληρονομιά του, ούτε κάν την οικονομία του. Το υπουργείο Τουρισμού ακόμα δίνει έκτακτες άδειες σε όσους δηλώνουν ότι μιλούν μία σπάνια γλώσσα (και φτάνει αυτό για να παρουσιάσεις μια χώρα με τέτοιον πλούτο;).

Υπάλληλοι τού υπουργείου έδωσαν με συνοπτικές διαδικασίες, άδειες ξεναγού (διά βίου, όχι έκτακτες) με απλή αναγνώριση προσόντων τα οποία όμως προσόντα δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο τού ξεναγού (πχ Ουκρανή, πού δούλευε παράνομα ως ξεναγός για χρόνια, και ή οποία δηλώνει δασκάλα γεωγραφίας(!) πήρε άδεια ξεναγού, είναι τώρα αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος ως ξεναγός…. Δισεκατομμύρια εξαφανίζονται από τα ταμεία τού κράτους, επειδή είναι ανήμπορο να βάλει τάξη.

Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι διάφοροι «εναλλακτικοί», οι διάφοροι «ντόπιοι» οι διάφοροι «θα σάς δείξουμε πώς να φτιάξετε τζατζίκι και θα σάς πούμε και δύο πράγματα για την Ακρόπολη», οι «εμείς θα σάς κάνουμε βιωματική –ποιoς ήρθε; –ξενάγηση», λες και οι επαγγελματίες ξεναγοί δε κάνουν με κάθε τους ξενάγηση μια βιωματική παρουσίαση, λες και οι ξεναγήσεις μας δεν είναι εναλλακτικές, όταν χρόνια τώρα οργώνουμε όλη την χώρα για να παρουσιάσουμε κάθε πτυχή της ομορφιάς αυτής πού λέγεται Ελλάδα, κάθε μικρή και μεγάλη μοναδικότητα, κάθε συγκλονιστική μοναδική σελίδα της ιστορίας μας. Χρειαζόμαστε τούς «εναλλακτικούς» πού θα πασαλείψουν το τζατζίκι με το Περικλή, το μπαράκι με το αρχαιολογικό μουσείο.

Και όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά, ει δυνατόν και ολίγον μαύρα, με παιδαρέλια πού δεν έχουν γνώση, ούτε συναίσθηση, αλλά περίσσιο θράσος, πού διαιωνίζουν την αντίληψη περί «κουτόφραγκων» πού δε καταλαβαίνουν, και «έλα μωρέ, δε ξέρω εγώ να πω για την Ακρόπολη;», και το αποτέλεσμα το βλέπω καθημερινά μπροστά μου.

Ορδές παρανόμων, πού κερδοσκοπούν εις βάρος μιας ολόκληρης χώρας, και σκάβουν το λάκκο τού τουριστικού προϊόντος μας, γιατί σε λίγα χρόνια, αυτό πού θα βγαίνει προς τα έξω θα είναι μια χώρα με ιστορία πανομοιότυπη όλων των άλλων χωρών, με πολιτισμό πού μπήκε στο πλυντήριο της παγκοσμιοποίησης και βγήκε ολίγον ροζ, ολίγον σαπουνόπερα, και ολίγον διακρατική σαν τρισδιάστατο (ενίοτε και δισδιάστατο) video game. Η Ελλάδα χρειάζεται επαναλειτουργία των σχολών ξεναγών, πού παραμένουν κλειστές 6 χρόνια τώρα.

Η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους τήρηση των νόμων. Όταν εντοπίζεται παράνομος να διακόπτεται ή δραστηριότητά του επί τόπου και να επιβάλλεται το πρόστιμο που ορίζει ο νόμος , ο οποίος προς το παρόν υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Η Ελλάδα χρειάζεται προστασία των σωστών επαγγελματιών πού πληρώνουν τούς φόρους τους τόσα χρόνια και βλέπουν τα εισοδήματα και τις συντάξεις τους να εξαφανίζονται λόγω όλων αυτών των επιτήδειων. Το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να σταματήσει αυτό το παραεμπόριο τού επαγγέλματος μας, και μπορεί να το κάνει σε μια μόνο μέρα.

Μια περιπολία με τουριστική αστυνομία, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Υπουργείο Τουρισμού, υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη τεράστια παραπλάνηση τού τουρίστα, πού αν συνεχιστεί, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στη τουριστική αξιοπιστία της χώρας, στο τουριστικό της μέλλον ως προορισμός σωστών επαγγελματιών και σωστών υπηρεσιών. Δεν είναι αργά, αλλά είναι μια πληγή πού κακοφόρμισε και χρειάζεται σωστή και άμεση θεραπεία, αλλιώς θα ακρωτηριαστούμε τουριστικά.

 Κρίτων Πιπέρας

O κ.Κρίτων Πιπέρας

 Διαβάστε επίσης Κηδεία με ξένα κόλυβα

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 18/08 13:44

  Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της βρετανικής Ένωσης τουριστικών πρακτόρων ΑΙΤΟ

 2. 18/08 13:37

  Οι αρχαιότεροι του ομίλου «H Hotels», της οικογένειας Χατζηλαζάρου, βραβεύθηκαν από την Ε.Ξ. Ρόδου

 3. 18/08 13:05

  Η JP Morgan ετοιμάζει έναν τουριστικό κολοσσό - Θα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στις ΗΠΑ

 4. 18/08 12:17

  Που θα ταξιδεύουν μαζικά οι Βρετανοί σε 2 χρόνια – Χρονιά-ρεκόρ το 2024 στον εξερχόμενο τουρισμό

 5. 18/08 11:59

  Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη για πτήσεις υδροπλάνων

 6. 18/08 11:52

  Επιδείνωση των λοιμώξεων λόγω κλιματικής αλλαγής

 7. 18/08 11:42

  ΤUI Αυστρίας: Η Ελλάδα στο top 7 των χωρών με την υψηλότερη ζήτηση – Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη στο φθινοπωρινό πρόγραμμα

 8. 18/08 11:35

  Βασίλης Κικίλιας: +17%, έναντι του 2019, οι αφίξεις στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου το πρώτο 7ήμερο του Αυγούστου

 9. 18/08 10:57

  Τουρισμός | Virtuoso: Διαρκής άνθηση μέχρι το 2026 στα ταξίδια πολυτελείας!

 10. 18/08 10:24

  13.800 κάρτες για διακοπές στην Β.Εύβοια και Σάμο τον Σεπτέμβριο

 11. 18/08 08:40

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Χαλκιδική

 12. 18/08 08:38

  Η Ιταλία κορυφαίος εξαγωγέας κρασιού στον κόσμο

 13. 18/08 08:35

  Σταθερά ανερχόμενο το τουριστικό ρεύμα από το Βέλγιο

 14. 18/08 08:34

  Η οικονομία της Ταϊλάνδης στηρίζεται στην ανάκαμψη του τουρισμού

 15. 18/08 08:32

  Το πρόβλημα της στέγασης και το παράδειγμα της Ιαπωνίας

 16. 17/08 16:32

  Έρχεται κύμα καύσωνα - Τι προβλέπεται για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση

 17. 17/08 15:03

  Ένας στους 7 Γερμανούς καλύπτει το κόστος διακοπών με υπερανάληψη

 18. 17/08 14:19

  WTTC: O νόμος για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύθμισης θα βοηθήσει τον τουρισμό

 19. 17/08 13:58

  Αρχαιολογική έρευνα στα αινιγματικά «σπίτια των δράκων»

 20. 17/08 13:50

  Τουρισμός 2022 | Παγκόσμια μελέτη: Η ακρίβεια "καπέλωσε" και τον τουρισμό - Πιο σημαντική η τιμή από την ποιότητα!

 21. 17/08 12:49

  Έρευνα: Η κακοκαιρία επηρεάζει τις αναμνήσεις από τις διακοπές – Περισσότερες αρνητικές κριτικές σε... βροχερές ημέρες

 22. 17/08 12:24

  Η IAG απέκτησε το 20% της Air Europa

 23. 17/08 11:45

  Συνεργασία Visit Greece-Wego: Η Ελλάδα πιο κοντά στους ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή

 24. 17/08 11:19

  Τουρισμός ευεξίας | Στα 1,25 τρισ.δολάρια η αξία της αγοράς παγκοσμίως το 2027

 25. 17/08 10:18

  Visit Greece | Νέο κανάλι στο Viber και νέα αυτοκόλλητα για τις πιο δροσερές καλοκαιρινές συνομιλίες

 26. 17/08 10:08

  Πανάκριβη η Ελλάδα για τους Έλληνες τουρίστες

 27. 17/08 08:44

  Ξεπέρασαν τις 8.000 οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία

 28. 17/08 08:42

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Πόρο

 29. 17/08 08:40

  Σαουδική Αραβία: Στήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων με 80 εκατ. δολ.

 30. 17/08 08:38

  Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια είναι η μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων της Ελλάδος από τη Σουηδία

 31. 17/08 08:34

  Σημαντική αύξηση τουριστών στο πεντάμηνο για το Βελιγράδι

 32. 16/08 18:55

  Οι "χρυσές" επιχειρήσεις της πανδημίας σε κρίση

 33. 16/08 13:57

  Αερομεταφορές: Γιατί δεν θα έχουν πια... «θέση» οι ταξιδιώτες με χαμηλό budget

 34. 16/08 13:18

  TUI: Η ύφεση στο Ην. Βασίλειο θα αλλάξει τους χειμερινούς προορισμούς διακοπών των Βρετανών

 35. 16/08 12:33

  Ξενοδοχεία: Το 90% των επισκεπτών παραβαίνουν τους κανονισμούς – Οι 14 «θανάσιμες αμαρτίες» τους

 36. 16/08 11:41

  Ryanair: 100.000 επιπλέον θέσεις για το φθινόπωρο από Λονδίνο προς Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία

 37. 16/08 11:13

  Φαινόμενο Ross-Geller στα ξενοδοχεία: Οι Αμερικανοί οι πιο «κλεπτομανείς» επισκέπτες – Ποια αντικείμενα αφαιρούν

 38. 16/08 10:44

  Συνεργασία Emirates – AEGEAN για συνδεσιμότητα του Ντουμπάι με 8 ελληνικούς προορισμούς

 39. 16/08 10:41

  Απεβίωσε ο Χάρης Αντωνίου, δημιουργός με τον αδερφό του Τάκη, του PLOTIN TRAVEL

 40. 16/08 10:19

  Hyatt: Άνοιξε το Magma Resort Santorini – «Πολυτελής διαμονή με το αυθεντικό πνεύμα της Σαντορίνης» (Video)

 41. 16/08 09:59

  Έκταση 600 στρεμμάτων στο Ελαφονήσι αγόρασε η οικογένεια Τσατσαρωνάκη

 42. 16/08 08:59

  Πώς το ελληνικό λάδι πωλείται ως προϊόν Made in Italy

 43. 16/08 08:11

  Υπουργείο Πολιτισμού: Αποφάσεις για 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Θηρασιά

 44. 16/08 08:09

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 45. 16/08 08:07

  IHG Hotels & Resorts: Νέα υπηρεσία βόλτας σκύλων στα ξενοδοχεία Kimpton στις ΗΠΑ

 46. 16/08 08:05

  Επέστρεψε η τουριστική δραστηριότητα στην Τυνησία

 47. 15/08 22:30

  Ιταλία: 91% πληρότητα στα ενοικιαζόμενα

 48. 15/08 08:59

  Ιατρικός τουρισμός | Η χαμένη ευκαιρία προσέλκυσης Βρετανών στη χώρα μας

 49. 15/08 08:51

  Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

 50. 15/08 08:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

 51. 15/08 08:16

  Σταδιακή επιστροφή των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα

 52. 15/08 08:05

  Δήμος Αβδήρων: Aξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «νερό πηγής Ποταμιάς»

 53. 14/08 11:48

  Βασίλης Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων-θα ξεπεράσουμε το 2019

 54. 14/08 08:37

  H Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελβετούς

 55. 14/08 08:30

  Το 45% των Αμερικανών καταναλώνει τουλάχιστον τρία σνακ ημερησίως

 56. 14/08 08:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Μύκονο

 57. 14/08 08:27

  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς την Ελλάδα

 58. 14/08 08:25

  Αδελφοποίηση Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Bomet της Κένυας

 59. 13/08 08:20

  Έως το 2023 θα είναι έτοιμο το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

 60. 13/08 08:15

  Εκθεσιακό Κέντρο προβολής της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

 61. 13/08 08:13

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ερμιονίδα

 62. 13/08 08:09

  Ενεργειακή λύση σε 2 μικρούς πυρηνικούς σταθμούς βρίσκει η Ολλανδία

 63. 13/08 06:11

  Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

 64. 12/08 14:38

  Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 65. 12/08 14:36

  Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

 66. 12/08 14:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Κάρπαθο

 67. 12/08 14:31

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων | Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες

 68. 12/08 14:16

  Η Ρόδος τιμά για άλλη μία φορά φίλους επισκέπτες της

 69. 12/08 11:31

  Trivago | Ξενοδοχεία: Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσετε παγκόσμιους ταξιδιώτες

 70. 12/08 10:44

  ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 71. 12/08 10:18

  Αρχίζουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου

 72. 12/08 09:54

  Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 73. 12/08 08:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Παραχώρηση 2 καταφυγίων τουριστικών σκαφών

 74. 12/08 08:26

  Θεατρικό Μουσείο στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

 75. 12/08 08:23

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στο Μεγανήσι και στη θέση Καστός Λευκάδας

 76. 12/08 08:22

  7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

 77. 11/08 16:33

  Πολωνία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα

 78. 11/08 16:11

  Ενισχύσεις για 5 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πύλη, Πήλιο και Βόλο

 79. 11/08 14:34

  Οδησσός: ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό

 80. 11/08 13:58

  Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την έναρξη λειτουργίας του W Escape, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή

 81. 11/08 12:35

  Επιδείνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο προβλέπει η ΕΜΥ

 82. 11/08 11:23

  Η Jet2.com και η Jet2holidays άνοιξαν τις κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν 2023/2024- εκτός η Ελλάδα (επί του παρόντος)

 83. 11/08 10:28

  Τουρισμός | Ο FTI άνοιξε τις κρατήσεις για τις διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα το 2023

 84. 11/08 09:48

  Τα ξενοδοχεία προσφέρονται για καριέρα υψηλής αναγνώρισης – Έξι νέες βραβεύσεις από την Ε.Ξ. Ρόδου

 85. 11/08 08:20

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ερμιόνη και Κέρκυρα

 86. 11/08 08:13

  Chaniartoon International Comic and Animation Festival στα Χανιά

 87. 11/08 08:09

  Σουηδία: Στα υψηλά επίπεδα του 1991 ο πληθωρισμός – Ανοδικά οι τιμές και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

 88. 11/08 08:06

  Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

 89. 10/08 16:44

  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

 90. 10/08 16:11

  Σλοβενία: Eπιδοτήσεις σε 10 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις στη Λουμπλιάνα

 91. 10/08 14:16

  Drones σώζουν ζωές στις ισπανικές παραλίες

 92. 10/08 13:50

  Ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα

 93. 10/08 11:43

  Βασίλης Κικίλιας: «Όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν»

 94. 10/08 11:31

  Ξεκινούν οι αιτήσεις για 914 καταρτιζόμενους στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού- Δύο νέες ειδικότητες

 95. 10/08 09:48

  TUI | Τουρισμός: Ισχυρό το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου | Ο όμιλος αναμένει το 2022 να κλείσει κοντά στα επίπεδα του 2019

 96. 10/08 08:36

   Η μεγάλη επιστροφή του ισπανικού τουρισμού  

 97. 10/08 08:35

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Μύκονο

 98. 10/08 08:33

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

 99. 10/08 08:31

  Πρωτοφανής μείωση της απασχόλησης στην Ισπανία τον Ιούλιο

 100. 10/08 08:28

  Γιορτή Μήλου στην Αγιά Λάρισας