«Τουρκικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» με ολίγη από τζατζίκι…

«Τουρκικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» με ολίγη από τζατζίκι…

Του Κρίτωνα Πιπέρα , προέδρου Ελλήνων Διπλωματούχων Ξεναγών

Αναδημοσίευση από το agrocosmos.com

Δούλευα στην Αθήνα με ένα γκρουπ. Στην καθιερωμένη στάση στο Καλλιμάρμαρο που  λόγω της τελετής παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας είχε την τιμητική της, ενώ ξεναγούσα, εμφανίστηκε δίπλα μου μια ομάδα περίπου δέκα τουριστών πεζή, και κάποιος άρχισε να τούς ξεναγεί. Κάποιος, ο οποίος δεν ήταν ξεναγός. Ένας ακόμα από τούς πάρα πολλούς παράνομους πού κυκλοφορούν και εξαπατώντας τούς τουρίστες, παρουσιάζονται ως επαγγελματίες και διαπιστευμένοι ξεναγοί. Αν και δεν μπορούσα να επέμβω και να καλέσω την αστυνομία επειδή ήμουν με γκρουπ, κοντοστάθηκα και παρακολούθησα τι έλεγε. Πέρα από τετριμμένες γενικές πληροφορίες τού στυλ «είναι φτιαγμένο από μάρμαρο», «εδώ έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί» κλπ.

Ούτε κουβέντα για την τελετή παράδοσης, ούτε κουβέντα για την ιστορία τού σταδίου, την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων, τον Βικέλα, τον Κουμπερτέν, τον Αβέρωφ. Τίποτα! Και έφυγε να συνεχίσει την «ξενάγηση».

Δίπλα μου 2-3 ταξιτζήδες συνέχισαν κι αυτοί το ρόλο τού «ξεναγού» με άθλια αγγλικά, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν στους πελάτες τους το πλασάρισμά τους ως «οδηγοί – ξεναγοί» με την ανάλογη χρέωση. Στη στάση πού στη συνέχεια κάναμε στη Βουλή για να παρακολουθήσουμε την αλλαγή των Ευζώνων, πλησίασε μια ακόμα ομάδα τουριστών με κάποιον νεαρό πού το έπαιζε ξεναγός, και προσπαθούσε, ή έμφαση στο «προσπαθούσε» να εξηγήσει την ενδυμασία των ευζώνων, το βηματισμό, χωρίς να τα καταφέρνει –πήρε μάλιστα το αυτί μου να αναφέρει πώς ό βηματισμός μοιάζει με αυτόν των Ναζί!!

Αλλά μόλις πλησίασα, σταμάτησε να μιλά και έκανε ότι παρακολουθούσε ως τουρίστας! Δυστυχώς έπρεπε να φύγω με το γκρουπ, πρόλαβα όμως να πετάξω ένα «δεν είναι σωστό αυτό πού είπε», δυνατά για να το ακούσουν όλοι. Πηγαίνοντας προς το πούλμαν, μια άλλη ομάδα με έναν γνωστό Αμερικανό παράνομο τον οποίο έχω προσωπικά καταγγείλει στην Αστυνομία, έφευγε, λέγοντας στους «πελάτες» του πώς θα συνεχίσουν με τα αρχαία τού σταθμού μετρό τού Συντάγματος πού «είναι τα αγαπημένα» του.

Κάνοντας το γύρο της πόλης, είδα ακόμα ένα γκρουπ πού το ξεναγούσε παράνομος στη πύλη τού Αδριανού, και μια ομάδα ποδηλατών πού οδηγούσε γνωστή Ολλανδέζα, η οποία οργανώνει ποδηλατικά τουρ τα οποία ξεναγεί βέβαια η ίδια. Αυτές οι σκηνές είναι καθημερινές και πάρα πολλές πια παντού, στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στη Ρωμαϊκή αγορά, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εταιρίες πού οργανώνουν γύρους πόλης, βάζουν και κάποιους υπαλλήλους τους να κάνουν και περιπατητικά τουρ. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα πού λένε. Η οργή μου πια τεράστια. Και το υπουργείο, το κράτος πού είναι; Γιατί αφήνει το επάγγελμα μου εντελώς απροστάτευτο; Συνειδητοποιεί κάποιος την τεράστια ζημιά πού γίνεται στον τουρισμό, στην ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό μας;

Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί όλος ο υπόλοιπος κόσμος αναφέρεται στην FYROM ως σκέτη «Μακεδονία»; Αναρωτιόμαστε γιατί ακόμα και ο Ερντογάν αναφέρει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν στη Τουρκία στο όρος Όλυμπος της Άγκυρας;

Γελάτε; Έτσι γελούσαμε πριν μερικά χρόνια με τούς Σκοπιανούς,  όταν αναπροσδιορίζονταν «Μακεδόνες». Give it time, πού λένε και οι Αγγλοσάξονες. Οι διπλωματούχοι ξεναγοί σπούδασαν το επάγγελμα, και ζουν από αυτό, ή τουλάχιστον προσπαθούν. Όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι πού μολύνουν με τη παρουσία τους και την αμορφωσιά τους την πόλη και τον τουρισμό, γελούν εις βάρος μου, εις βάρος μας, εις βάρος ενός κράτους πού δεν ξέρει και δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την ιστορία του, ούτε την κληρονομιά του, ούτε κάν την οικονομία του. Το υπουργείο Τουρισμού ακόμα δίνει έκτακτες άδειες σε όσους δηλώνουν ότι μιλούν μία σπάνια γλώσσα (και φτάνει αυτό για να παρουσιάσεις μια χώρα με τέτοιον πλούτο;).

Υπάλληλοι τού υπουργείου έδωσαν με συνοπτικές διαδικασίες, άδειες ξεναγού (διά βίου, όχι έκτακτες) με απλή αναγνώριση προσόντων τα οποία όμως προσόντα δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο τού ξεναγού (πχ Ουκρανή, πού δούλευε παράνομα ως ξεναγός για χρόνια, και ή οποία δηλώνει δασκάλα γεωγραφίας(!) πήρε άδεια ξεναγού, είναι τώρα αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος ως ξεναγός…. Δισεκατομμύρια εξαφανίζονται από τα ταμεία τού κράτους, επειδή είναι ανήμπορο να βάλει τάξη.

Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι διάφοροι «εναλλακτικοί», οι διάφοροι «ντόπιοι» οι διάφοροι «θα σάς δείξουμε πώς να φτιάξετε τζατζίκι και θα σάς πούμε και δύο πράγματα για την Ακρόπολη», οι «εμείς θα σάς κάνουμε βιωματική –ποιoς ήρθε; –ξενάγηση», λες και οι επαγγελματίες ξεναγοί δε κάνουν με κάθε τους ξενάγηση μια βιωματική παρουσίαση, λες και οι ξεναγήσεις μας δεν είναι εναλλακτικές, όταν χρόνια τώρα οργώνουμε όλη την χώρα για να παρουσιάσουμε κάθε πτυχή της ομορφιάς αυτής πού λέγεται Ελλάδα, κάθε μικρή και μεγάλη μοναδικότητα, κάθε συγκλονιστική μοναδική σελίδα της ιστορίας μας. Χρειαζόμαστε τούς «εναλλακτικούς» πού θα πασαλείψουν το τζατζίκι με το Περικλή, το μπαράκι με το αρχαιολογικό μουσείο.

Και όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά, ει δυνατόν και ολίγον μαύρα, με παιδαρέλια πού δεν έχουν γνώση, ούτε συναίσθηση, αλλά περίσσιο θράσος, πού διαιωνίζουν την αντίληψη περί «κουτόφραγκων» πού δε καταλαβαίνουν, και «έλα μωρέ, δε ξέρω εγώ να πω για την Ακρόπολη;», και το αποτέλεσμα το βλέπω καθημερινά μπροστά μου.

Ορδές παρανόμων, πού κερδοσκοπούν εις βάρος μιας ολόκληρης χώρας, και σκάβουν το λάκκο τού τουριστικού προϊόντος μας, γιατί σε λίγα χρόνια, αυτό πού θα βγαίνει προς τα έξω θα είναι μια χώρα με ιστορία πανομοιότυπη όλων των άλλων χωρών, με πολιτισμό πού μπήκε στο πλυντήριο της παγκοσμιοποίησης και βγήκε ολίγον ροζ, ολίγον σαπουνόπερα, και ολίγον διακρατική σαν τρισδιάστατο (ενίοτε και δισδιάστατο) video game. Η Ελλάδα χρειάζεται επαναλειτουργία των σχολών ξεναγών, πού παραμένουν κλειστές 6 χρόνια τώρα.

Η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους τήρηση των νόμων. Όταν εντοπίζεται παράνομος να διακόπτεται ή δραστηριότητά του επί τόπου και να επιβάλλεται το πρόστιμο που ορίζει ο νόμος , ο οποίος προς το παρόν υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Η Ελλάδα χρειάζεται προστασία των σωστών επαγγελματιών πού πληρώνουν τούς φόρους τους τόσα χρόνια και βλέπουν τα εισοδήματα και τις συντάξεις τους να εξαφανίζονται λόγω όλων αυτών των επιτήδειων. Το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να σταματήσει αυτό το παραεμπόριο τού επαγγέλματος μας, και μπορεί να το κάνει σε μια μόνο μέρα.

Μια περιπολία με τουριστική αστυνομία, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Υπουργείο Τουρισμού, υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη τεράστια παραπλάνηση τού τουρίστα, πού αν συνεχιστεί, θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στη τουριστική αξιοπιστία της χώρας, στο τουριστικό της μέλλον ως προορισμός σωστών επαγγελματιών και σωστών υπηρεσιών. Δεν είναι αργά, αλλά είναι μια πληγή πού κακοφόρμισε και χρειάζεται σωστή και άμεση θεραπεία, αλλιώς θα ακρωτηριαστούμε τουριστικά.

 Κρίτων Πιπέρας

O κ.Κρίτων Πιπέρας

 Διαβάστε επίσης Κηδεία με ξένα κόλυβα

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 2. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 3. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 4. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 5. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 6. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 7. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 8. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 9. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 10. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 11. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 12. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 13. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 14. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 15. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 16. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 17. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 18. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 19. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 20. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 21. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 22. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 23. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 24. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 25. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 26. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 27. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 28. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 29. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 30. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 31. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 32. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 33. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 34. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 35. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 36. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 37. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 38. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 39. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 40. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 41. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 42. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 43. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 44. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 45. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 46. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 47. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 48. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 49. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 50. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 51. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 52. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 53. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 54. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 55. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 56. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 57. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 58. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 59. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 60. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 61. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 62. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 63. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 64. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 65. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 66. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 67. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 68. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 69. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 70. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 71. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 72. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 73. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 74. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 75. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 76. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 77. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 78. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 79. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 80. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 81. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 82. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 83. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 84. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 85. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 86. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 87. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 88. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 89. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 90. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 91. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 92. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 93. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 94. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 95. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 96. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 97. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 98. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 99. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 100. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο