Κρίτων Πιπέρας | Διπλωματούχος ξεναγός, αυτός ο άγνωστος (για την πολιτεία και τους πολιτικούς)

Κρίτων Πιπέρας | Διπλωματούχος ξεναγός, αυτός ο άγνωστος (για την πολιτεία και τους πολιτικούς)

Κρίτων Πιπέρας πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

''Ανοιξε ο τουρισμός, ε; Τώρα δουλεύετε φουλ, ε; Συνήθεις ερωτήσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι το επάγγελμα του ξεναγού. Ταξιδάκια συνέχεια ε; Συνηθίσαμε, χρόνια τώρα, όσοι δεν γνωρίζουν να έχουν μια απλοϊκή, πιο ρομαντική ας πούμε άποψη για το επάγγελμα του ξεναγού, Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο από Έλενα Ναθαναήλ στο ''Επιχείρησις Απόλλων''. Δεκτό.

Όταν όμως αυτό επεκτείνεται στην πολιτεία, είναι ανεπίτρεπτο. Είναι ανεπίτρεπτο το επίσημο κράτος να μην γνωρίζει τι σημαίνει διπλωματούχος ξεναγός, τη στιγμή που το έχει νομοθετήσει για να το προστατέψει, το έχει νομοθετήσει για να το αναδείξει. Το νομοθέτησε για να μην μπορεί ο καθένας να δηλώνει ξεναγός χωρίς να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση. Έχει δημιουργήσει ειδική εκπαίδευση μέσω των σχολών ξεναγών, αναγνωρίζοντας υποτίθεται την σημασία της σωστής προβολής της χώρας, τη σωστή προβολή της Ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Το επίσημο κράτος, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποιο ακριβώς είναι αυτό το επάγγελμα, 'οχι μόνο έχουν μια Έλενα Ναθαναήλ μπροστά τους όταν σκέφτονται ΄΄ξεναγός΄΄, αλλά και δεν έχουν ενδιαφερθεί εδώ και χρόνια, να προστατεύσουν αυτό το ίδιο τους το δημιούργημα, αυτό το ίδιο τους το τουριστικό προϊόν, αλλά αντιθέτως το παραμερίζουν και το υποβιβάζουν σε κάθε ευκαιρία. Αφαίρεσαν το αυτόφωρο από τον νόμο περί ξεναγών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η χώρα από παράνομους ξεναγούς, χωρίς καμιά απολύτως εκπαίδευση που εξαπατούν τον καταναλωτή, τον τουρίστα , σερβίροντάς του ανακρίβειες, κλέβοντάς τον, χωρίς να δηλώνουν πουθενά τα εισοδηματά τους,, εισφοροδιαφεύγουν και φοροδιαφεύγουν, δυσφημούν την Ελλάδα.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί χάνουν την δουλειά τους, το κράτος χάνει έσοδα γιατί κανείς απο τους παράνομους δεν ξεναγεί εντός αρχαιολογικών χώρων, μόνο κρεμασμένοι στα κάγκελα έξω από τους χώρους (τι ντροπή), δίνουν τις -απαράδεκτες, εσφαλμένες και δυσφημιστικές- πληροφορίες τους πού κάπου άκουσαν ή διάβασαν σε κάποια wikipedia της συμφοράς. ''Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα ούρα τους για να πλένονται, γι αυτό μύριζαν λίγο άσχημα'', ενα μικρό, απαράδεκτο δείγμα της παραπληροφόρησης!

Σέ όλες τις κλήσεις μας για βοήθεια, η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί πέρα από το να πάρουν τα στοιχεία και τα δικά μας καί των παρανόμων, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει παρανομία, γιατί δεν έχει παρακολουθήσει, ή δεν καταλαβαίνει την ξένη γλώσσα . Ακόμα και αν πιστοποιήσουν ότι γινόταν ξενάγηση, η γραφειοκρατία είναι τέτοια που, στις κυριολεκτικά χιλιάδες καταγγελίες μας, δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο ούτε βέβαια έχει εισπραχθεί ποτέ, ενώ ο νόμος επιβάλλει 1.000 έως 5.000 ευρώ πρόστιμο. Η λύση; Να κόβεται κλήση επί τόπου, που θα πληρώνεται μέσω εφορίας, όπως γίνεται με το παράνομο παρκάρισμα, με τη μη χρήση μάσκας κλπ. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συμφωνεί, το υπουργείο Τουρισμού, όχι.

Προφανώς είναι ευχαριστημένοι με τη δυσφήμιση της χώρας, με την απαξίωση του διπλωματούχου ξεναγού που το ίδιο το υπουργείο Τουρισμού δημιούργησε. Το επάγγελμα του ξεναγού ασκείται μόνο απο τους εκπαιδευμένους, διαπιστευμένους από το κράτος ξεναγούς, αποφοίτους των σχολών ξεναγών. Κι όμως, επιτρέπει σε διάφορα ΙΕΚ, να παραπλανούν σπουδαστές πώς δήθεν σπουδάζοντας την ειδικότητα του θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, θα μπορούν να ξεναγούν σε εκκλησίες και μοναστήρια, χωρίς να αναφέρουν ότι η ξεναγική ταυτότητα δεν αποκτάται σε αυτά τα ΙΕΚ, και οι σπουδές τους είναι χωρίς αντίκρυσμα. Που είναι το κράτος να προστατέψει αυτά τα παιδιά;

Πού είναι το υπουργείο Τουρισμού να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτές τις σχολές για αντιποίηση επαγγέλματος; Πουθενά. Και φτάνουμε στο σήμερα, τον τουρισμό στα χρόνια της πανδημίας. Ο περιηγητικός τουρισμός, είναι ουσιαστικά το αντικείμενο του διπλωματούχου ξεναγού, αυτό έχει σπουδάσει, και είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια του Ελληνικού τουρισμού. Και εξηγώ τι σημαίνει περιηγητικός τουρισμός: Οργανωμένες εκδρομές πολυάριθμων ομάδων επισκεπτών, που μπορεί να είναι από 10 μέχρι 50 άτομα, που περιηγούνται την Ελλάδα για μέρες, από 3 ή 4, μέχρι 20-25.

Με τουριστικά λεωφορεία , με αεροπορικές μετακινήσεις σε διάφορους προορισμούς, με πλοία, με γιοτ, με ιστιοφόρα στα διάφορα νησιά, πάντα με τον ξεναγό τους όλες αυτές τις μέρες, που είναι και ο αρχηγός τους, ο φίλος τους σε αυτή τη χώρα, ο νοσοκόμος τους, ο εξομολογητής τους, ο κυματοθραύστης τους σε όσα στραβά μπορούν να πάνε (και πάνε πολλά) όλες τις μέρες του ταξιδιού, ο κρίκος ανάμεσα σε αυτούς και τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει διπλωματούχος ξεναγός κύριοι της κυβέρνησης.

Και μέσα από τον περιηγητικό τουρισμό δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι του τουρισμού. Τουριστικά γραφεία που οργανώνουν και προωθούν στις αγορές τα πολυήμερα προγράμματα. Ξεναγοί. Τουριστικοί οδηγοί. Ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Εστιατόρια. Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία. Αγροτικοί συνεταιρισμοί, παραδοσιακοί οικισμοί, και πολλά άλλα μέρη που οι ομάδες αυτές τουριστών επισκέπτονται. Παραδοσιακά προϊόντα, αγορά των σουβενίρ. Έσοδα από τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Από τις αγορές που κάνουν οι επισκέπτες. Από αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Και άλλα πολλά που δεν θα μου έφταναν 10 σελίδες. Τι έκανε λοιπόν το κράτος; Και δεν ξέρω ποιός φταίει, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, το Πολιτικής προστασίας, η επιτροπή λοιμοξιολόγων, ή όλοι μαζί;

Ανοίγει τον τουρισμό. Επιτρέπει χωρητικότητα στα τουριστικά λεωφορεία στο 85%. Δηλαδή για ένα τουριστικό λεωφορείο που έχει 50 θέσεις, μπορεί να μεταφέρει ας πούμε στους Δελφούς, 42 άτομα. Όταν όμως το γκρουπ φτάσει με τον ξεναγό στους Δελφούς (μετά από 3 ώρες διαδρομή σε έναν κλειστό χώρο, καθισμένοι ό ένας δίπλα στον άλλο), εκεί θα διαπιστώσει το παράλογο των υγειονομικών μέτρων. Επιτρέπεται ξενάγηση (με όλα τα μέτρα ασφαλείας-μάσκες, αποστάσεις και φορητά μικρόφωνα-) ΜΟΝΟ μέχρι 15 άτομα! Στο δε μουσείο, ΜΟΝΟ μέχρι 8 συν τον ξεναγό!!

Όποιοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί, παρακαλώ να σηκώσουν το χέρι τους. Και οι υπεύθυνοι των αποφάσεων αυτών παρακαλούν να μου απαντήσουν άμεσα πώς πιστεύουν ότι με αυτά τα μέτρα θα υπάρξει και φέτος ο περιηγητικός τουρισμός, πως θα μπορέσουν να ζήσουν -και πιά- να επιβιώσουν οι διπλωματούχοι ξεναγοί. Κύριοι υπεύθυνοι, λυπάμαι, αλλά ντρέπομαι για τα μεγάλα σας λόγια, ντρέπομαι που βλέπω ότι στο τιμόνι του τουρισμού βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Και οχι μόνο λυπάμαι, αλλά είμαι οργισμένος για το πώς συμπεριφέρεται το ελληνικό κράτος απέναντι στους πολίτες του. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 02/07 22:06

  Το φλερτ μεταξύ νεαρών γυναικών έκανε άνω κάτω το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

 2. 02/07 21:27

  Πολυήμερες απεργίες από τα πληρώματα της Ryanair και Easyjet μέσα στον Ιούλιο

 3. 02/07 20:51

  Αυξήσεις για μια 5ετία στα αεροπορικά εισιτήρια βλέπει ο CEO της Ryanair

 4. 02/07 12:42

  Βασίλης Κικίλιας: Νούμερο 1 προορισμός η Ελλάδα για τους Ιταλούς ταξιδιώτες

 5. 02/07 12:31

  Merkur.de | Μένει να δούμε αν ο κορωνοϊός μας χαλάσει τις καλοκαιρινές διακοπές

 6. 02/07 08:50

  Παγκόσμιο συνέδριο «Ο ‘Ομηρος στον Κόσμο» στη Χίο

 7. 02/07 08:08

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 8. 02/07 08:04

  Faethon Sky Race στον Κοκκινοπλό Ελασσόνας

 9. 01/07 16:40

  Άνοιξαν πλήρως και πάλι για τους επισκέπτες τα Σπήλαια Διρού

 10. 01/07 15:39

  Ποιος κορωνοϊός; Ο πληθωρισμός φοβίζει τους Γερμανούς τουρίστες το 2022 – Πώς θέλουν τις διακοπές τους

 11. 01/07 15:08

  DERTOUR: Δεν χορταίνουν από ήλιο και θάλασσα οι Γερμανοί - Κλείνουν και χειμερινές διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς

 12. 01/07 14:21

  Βασίλης Κικίλιας: «Στα επίπεδα 2019 το αεροδρόμιο της Αθήνας χωρίς τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας» 

 13. 01/07 13:35

  Πολιτιστικά δρώμενα στους Κήπους του Ανακτόρου Αχίλλειου για το καλοκαίρι του 2022

 14. 01/07 12:57

  Γερμανικός τουρισμός: +14% από το 2019 οι κρατήσεις οργανωμένων διακοπών στην Ελλάδα το καλοκαίρι

 15. 01/07 12:30

  Πολυτελής τουρισμός: Η Ευρώπη και η Ελλάδα το “hotspot” των Αμερικανών για το 2022

 16. 01/07 11:48

  Αμερικανικός τουρισμός: Απογειώνεται η ζήτηση για Ελλάδα την αργία της 4ης Ιουλίου - Πρώτη στην αύξηση αεροπορικών εισιτηρίων

 17. 01/07 11:22

  Εγκαινιάστηκε στον Άγιο Νικόλαο το δεύτερο ΜGallery Resort στην Ελλάδα

 18. 01/07 10:49

  Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες

 19. 01/07 10:15

  ForwardKeys | 6 ελληνικοί προορισμοί στο top10 της Ευρώπης με τις περισσότερες αφίξεις αυτό το καλοκαίρι έναντι του 2019

 20. 01/07 09:37

  Νέοι κανόνες περιαγωγής για ταξιδιώτες στην ΕΕ: Χρέωση εσωτερικού για άλλα 10 χρόνια

 21. 01/07 09:14

  Τουρισμός 2022 | + 13% έναντι του 2019 οι αφίξεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα τον Ιούνιο- αύξηση και τον Απρίλιο και Μάιο

 22. 01/07 09:04

  Λεωνίδας Καβάκος | Κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ

 23. 01/07 08:51

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Δελφούς, Λευκάδα και Σκύρο

 24. 30/06 17:44

  ΣΕΤΚΕ | Άλυτο το πρόβλημα της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου στα μη κύρια καταλύματα

 25. 30/06 17:39

  Πράσινοι σταθμοί φόρτισης EV Loader στα ξενοδοχεία Skiathos Palace και Alkyon

 26. 30/06 17:34

  Λάμψα | Έκτακτη επιβράβευση ύψους 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων της

 27. 30/06 15:17

  B.Κικίλιας: Πολύ έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Ναύπακτο

 28. 30/06 15:12

  «Crete, Sense the authentic culture» | Το νέο σποτ για τον πολιτισμό της Κρήτης στο History Channel και το National Geographic

 29. 30/06 14:57

  Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις του Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΕΟT

 30. 30/06 14:51

  Ξενοδοχεία | Partnership Circle Award για το 2021 στην Domes Resorts από τη Marriott International

 31. 30/06 14:46

  Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών Επιδαυρίων!

 32. 30/06 13:05

  Ελληνικές διακρίσεις στα βραβεία Europa Nostra για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά

 33. 30/06 12:52

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου (έκταση και κατάστημα) στις Αλυκές Αναβύσσου

 34. 30/06 12:29

  Tα τουριστικά έσοδα μπορεί να φτάσουν φέτος τα 20 δισ.ευρώ- Οι λύσεις στα προβλήματα των ξενοδοχείων

 35. 30/06 11:57

  H Xenia 2022 ετοιμάζει την πιο εντυπωσιακή της διοργάνωση

 36. 30/06 11:53

  Νοσταλγία! Οι διακοπές περνούν σε εποχή... πουριτανισμού;

 37. 30/06 11:14

  Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο καλεί τους επιβάτες να φτάνουν 4 ώρες πριν την πτήση

 38. 30/06 11:00

  Τουρισμός | Πόσο η ακρίβεια θα επηρεάσει τις πτήσεις στην Ευρώπη; - προβληματισμός στο συνέδριο του ACI Europe

 39. 30/06 10:46

  Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αττάλειας - πάνω από 4 εκατ. τουρίστες το α' εξάμηνο

 40. 30/06 10:22

  Στο έλεος του χάους στα γερμανικά αεροδρόμια | Αναμένονται εργαζόμενοι από την Τουρκία και άλλες χώρες

 41. 30/06 10:06

  Η Κομισιόν προτείνει την απαγόρευση των θερμαινόμενων προϊόντων αρωματισμένου καπνού

 42. 30/06 10:05

  Holiday Extras | Η μεγάλη πλειονότητα των ταξιδιών από το Ην. Βασίλειο διεξάγονται κανονικά παρά το «χάος»

 43. 30/06 09:40

  Τουρισμός | Χωρίς ουρές πλέον η είσοδος των Βρετανών στα ισπανικά αεροδρόμια

 44. 30/06 08:59

  Οικισμός παραθεριστικής κατοικίας, με δυναμικότητα 330 ατόμων, στον Δήμο Μεσσήνης

 45. 30/06 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Μύκονο

 46. 29/06 16:37

  Γερμανικός Τύπος | «Απλησίαστες οι διακοπές στην Ελλάδα»- Πόσο ακρίβυναν τα ξενοδοχεία

 47. 29/06 16:27

  Ελληνο-Κινεζική εκδήλωση για τον πολιτιστικό τουρισμό σε δημοφιλείς αρχαίες πόλεις - Το παράδειγμα της Πλάκας

 48. 29/06 14:23

  Όμιλος Sani/Ikos | Tα Sani Dunes και Ikos Aria παράδειγμα στην έκθεση της Deloitte για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος

 49. 29/06 13:53

  Ά. Γκερέκου για Δήμο Φυλής: Μπορεί να αναδειχθεί σε εναλλακτικό προορισμό της Αττικής

 50. 29/06 13:26

  Η Lufthansa δεν είναι πλέον πεντάστερη

 51. 29/06 13:17

  Οι «Αντιγονισμοί» συνεχίζονται στην Πειραιώς 260

 52. 29/06 12:55

  Γ,Τάσιος | Υπερηφάνεια για την Αρναία, που επελέγη στον διαγωνισμό “Best Tourism Villages”

 53. 29/06 12:52

  Γιούλα Μπούνταλη Άνοιξη | Τέσσερις μαθήτριες στο κυνήγι της δικής τους Άνοιξης

 54. 29/06 12:45

  Β. Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, αν και δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας

 55. 29/06 12:32

  Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου

 56. 29/06 12:18

  Στήριξη του τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου | Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

 57. 29/06 12:02

  Η Σαρδηνία επιβάλλει ποινές στους τουρίστες που κλέβουν άμμο από τις παραλίες

 58. 29/06 11:46

  Η Airbnb απαγορεύει μόνιμα όλα τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της

 59. 29/06 11:42

  700 ακυρώσεις πτήσεων και από την Swiss στο θερινό πρόγραμμα

 60. 29/06 11:11

  The Port Square Hotel | Το νέο ξενοδοχείο, που άνοιξε δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά

 61. 29/06 10:52

  Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ για την προκλητική τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας

 62. 29/06 10:39

  ΕΟΤ | Ταξίδι γνωριμίας Γερμανών πρακτόρων με τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία

 63. 29/06 09:58

  Παράταση για τη συμμετοχή Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εταιριών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

 64. 29/06 09:08

  Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για 3 νέα ξενοδοχεία

 65. 29/06 08:56

  Φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

 66. 28/06 20:42

  Στρατηγική συνεργασία Emirates και SKY express

 67. 28/06 16:16

  Ά Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

 68. 28/06 15:22

  TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

 69. 28/06 13:22

  Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες

 70. 28/06 12:56

  TUI: Σε αναζήτηση επιπλέον χωρητικότητας στην Ελλάδα – "Γεμίζουν Κως και Ρόδος, τα last minute ακριβαίνουν"

 71. 28/06 12:41

  Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean

 72. 28/06 12:40

  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Lionel Bringuier – Mischa Maisky Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ

 73. 28/06 12:26

  Airbnb: Οι 5 νέες τάσεις που αλλάζουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2022

 74. 28/06 12:09

  Ένα σπουδαίο θεατρικό γεγονός θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια!

 75. 28/06 11:51

  Προβολή της Τήνου στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας

 76. 28/06 11:44

  Διεθνής διαγωνισμός για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων - Περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

 77. 28/06 11:42

  EF Go Ahead Tours: Εκπτωτικά προγράμματα για Ελλάδα μέχρι το 2024

 78. 28/06 11:37

  Γερμανία | Γυμνισμός μεταξύ αποδοχής και ...ντροπής

 79. 28/06 11:22

  Αγροτουρισμός | Ζαχαράκη: Η Ελλάδα, στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Village”, με τρεις υποψηφιότητες»

 80. 28/06 11:17

  Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

 81. 28/06 10:24

  Τουρισμός | Έρευνα: Η τεχνολογία ανέπαφων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία θα μειώσει δραστικά το προσωπικό

 82. 28/06 10:13

  Μια μουσική περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας

 83. 28/06 10:01

  Φεύγει από τη Ρωσία και η αλυσίδα Intercontinental

 84. 28/06 09:52

  Μια γκροτέσκα δίκη εξετάζει όλες τις μορφές του κακού

 85. 28/06 09:27

  Μια διήμερη «μάχη» με πολύ χορό και ελεύθερη είσοδο

 86. 28/06 08:22

  Επενδύσεις | Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στο Πήλιο και για ίδρυση νέου στο Ηράκλειο

 87. 28/06 08:15

  Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 88. 27/06 18:29

  Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι νέες αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 89. 27/06 16:26

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση συγκέντρωσης Fairfax/ Grivalia

 90. 27/06 16:14

  Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

 91. 27/06 16:00

  Ξενοδοχεία Αθήνας- α' 5μηνο | Παρέμεινε η υστέρηση των επιδόσεων έναντι του 2019

 92. 27/06 15:31

  FedHATTA: Επαναληπτική συνάντηση φορέων με την Aegean Air

 93. 27/06 14:47

  ΗΠΑ: Εταιρίες-κολοσσοί θα καλύπτουν το κόστος ταξιδιών των εργαζομένων τους για αμβλώσεις

 94. 27/06 14:20

  H Celebrity Cruises γιορτάζει την επιστροφή όλου του στόλου της στις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο

 95. 27/06 13:29

  Φέτος πάμε (και ξαναπάμε) Επίδαυρο! | Επέκταση των εκπτωτικών εισιτηρίων και προσφορών μέχρι 30 Ιουνίου!

 96. 27/06 13:28

  Το hyper-connectivity μεταμορφώνει τον ταξιδιωτικό κλάδο

 97. 27/06 13:14

  Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο... στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

 98. 27/06 12:16

  Οι ταξιδιώτες Gen Z αναζητούν στις διακοπές τους καλό περιεχόμενο για τα social media

 99. 27/06 11:33

  Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

 100. 27/06 10:50

  Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία