Κρίτων Πιπέρας | Διπλωματούχος ξεναγός, αυτός ο άγνωστος (για την πολιτεία και τους πολιτικούς)

Κρίτων Πιπέρας | Διπλωματούχος ξεναγός, αυτός ο άγνωστος (για την πολιτεία και τους πολιτικούς)

Κρίτων Πιπέρας πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

''Ανοιξε ο τουρισμός, ε; Τώρα δουλεύετε φουλ, ε; Συνήθεις ερωτήσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι το επάγγελμα του ξεναγού. Ταξιδάκια συνέχεια ε; Συνηθίσαμε, χρόνια τώρα, όσοι δεν γνωρίζουν να έχουν μια απλοϊκή, πιο ρομαντική ας πούμε άποψη για το επάγγελμα του ξεναγού, Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο από Έλενα Ναθαναήλ στο ''Επιχείρησις Απόλλων''. Δεκτό.

Όταν όμως αυτό επεκτείνεται στην πολιτεία, είναι ανεπίτρεπτο. Είναι ανεπίτρεπτο το επίσημο κράτος να μην γνωρίζει τι σημαίνει διπλωματούχος ξεναγός, τη στιγμή που το έχει νομοθετήσει για να το προστατέψει, το έχει νομοθετήσει για να το αναδείξει. Το νομοθέτησε για να μην μπορεί ο καθένας να δηλώνει ξεναγός χωρίς να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση. Έχει δημιουργήσει ειδική εκπαίδευση μέσω των σχολών ξεναγών, αναγνωρίζοντας υποτίθεται την σημασία της σωστής προβολής της χώρας, τη σωστή προβολή της Ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Το επίσημο κράτος, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποιο ακριβώς είναι αυτό το επάγγελμα, 'οχι μόνο έχουν μια Έλενα Ναθαναήλ μπροστά τους όταν σκέφτονται ΄΄ξεναγός΄΄, αλλά και δεν έχουν ενδιαφερθεί εδώ και χρόνια, να προστατεύσουν αυτό το ίδιο τους το δημιούργημα, αυτό το ίδιο τους το τουριστικό προϊόν, αλλά αντιθέτως το παραμερίζουν και το υποβιβάζουν σε κάθε ευκαιρία. Αφαίρεσαν το αυτόφωρο από τον νόμο περί ξεναγών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η χώρα από παράνομους ξεναγούς, χωρίς καμιά απολύτως εκπαίδευση που εξαπατούν τον καταναλωτή, τον τουρίστα , σερβίροντάς του ανακρίβειες, κλέβοντάς τον, χωρίς να δηλώνουν πουθενά τα εισοδηματά τους,, εισφοροδιαφεύγουν και φοροδιαφεύγουν, δυσφημούν την Ελλάδα.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί χάνουν την δουλειά τους, το κράτος χάνει έσοδα γιατί κανείς απο τους παράνομους δεν ξεναγεί εντός αρχαιολογικών χώρων, μόνο κρεμασμένοι στα κάγκελα έξω από τους χώρους (τι ντροπή), δίνουν τις -απαράδεκτες, εσφαλμένες και δυσφημιστικές- πληροφορίες τους πού κάπου άκουσαν ή διάβασαν σε κάποια wikipedia της συμφοράς. ''Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα ούρα τους για να πλένονται, γι αυτό μύριζαν λίγο άσχημα'', ενα μικρό, απαράδεκτο δείγμα της παραπληροφόρησης!

Σέ όλες τις κλήσεις μας για βοήθεια, η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί πέρα από το να πάρουν τα στοιχεία και τα δικά μας καί των παρανόμων, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει παρανομία, γιατί δεν έχει παρακολουθήσει, ή δεν καταλαβαίνει την ξένη γλώσσα . Ακόμα και αν πιστοποιήσουν ότι γινόταν ξενάγηση, η γραφειοκρατία είναι τέτοια που, στις κυριολεκτικά χιλιάδες καταγγελίες μας, δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο ούτε βέβαια έχει εισπραχθεί ποτέ, ενώ ο νόμος επιβάλλει 1.000 έως 5.000 ευρώ πρόστιμο. Η λύση; Να κόβεται κλήση επί τόπου, που θα πληρώνεται μέσω εφορίας, όπως γίνεται με το παράνομο παρκάρισμα, με τη μη χρήση μάσκας κλπ. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συμφωνεί, το υπουργείο Τουρισμού, όχι.

Προφανώς είναι ευχαριστημένοι με τη δυσφήμιση της χώρας, με την απαξίωση του διπλωματούχου ξεναγού που το ίδιο το υπουργείο Τουρισμού δημιούργησε. Το επάγγελμα του ξεναγού ασκείται μόνο απο τους εκπαιδευμένους, διαπιστευμένους από το κράτος ξεναγούς, αποφοίτους των σχολών ξεναγών. Κι όμως, επιτρέπει σε διάφορα ΙΕΚ, να παραπλανούν σπουδαστές πώς δήθεν σπουδάζοντας την ειδικότητα του θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, θα μπορούν να ξεναγούν σε εκκλησίες και μοναστήρια, χωρίς να αναφέρουν ότι η ξεναγική ταυτότητα δεν αποκτάται σε αυτά τα ΙΕΚ, και οι σπουδές τους είναι χωρίς αντίκρυσμα. Που είναι το κράτος να προστατέψει αυτά τα παιδιά;

Πού είναι το υπουργείο Τουρισμού να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτές τις σχολές για αντιποίηση επαγγέλματος; Πουθενά. Και φτάνουμε στο σήμερα, τον τουρισμό στα χρόνια της πανδημίας. Ο περιηγητικός τουρισμός, είναι ουσιαστικά το αντικείμενο του διπλωματούχου ξεναγού, αυτό έχει σπουδάσει, και είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια του Ελληνικού τουρισμού. Και εξηγώ τι σημαίνει περιηγητικός τουρισμός: Οργανωμένες εκδρομές πολυάριθμων ομάδων επισκεπτών, που μπορεί να είναι από 10 μέχρι 50 άτομα, που περιηγούνται την Ελλάδα για μέρες, από 3 ή 4, μέχρι 20-25.

Με τουριστικά λεωφορεία , με αεροπορικές μετακινήσεις σε διάφορους προορισμούς, με πλοία, με γιοτ, με ιστιοφόρα στα διάφορα νησιά, πάντα με τον ξεναγό τους όλες αυτές τις μέρες, που είναι και ο αρχηγός τους, ο φίλος τους σε αυτή τη χώρα, ο νοσοκόμος τους, ο εξομολογητής τους, ο κυματοθραύστης τους σε όσα στραβά μπορούν να πάνε (και πάνε πολλά) όλες τις μέρες του ταξιδιού, ο κρίκος ανάμεσα σε αυτούς και τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει διπλωματούχος ξεναγός κύριοι της κυβέρνησης.

Και μέσα από τον περιηγητικό τουρισμό δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι του τουρισμού. Τουριστικά γραφεία που οργανώνουν και προωθούν στις αγορές τα πολυήμερα προγράμματα. Ξεναγοί. Τουριστικοί οδηγοί. Ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Εστιατόρια. Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία. Αγροτικοί συνεταιρισμοί, παραδοσιακοί οικισμοί, και πολλά άλλα μέρη που οι ομάδες αυτές τουριστών επισκέπτονται. Παραδοσιακά προϊόντα, αγορά των σουβενίρ. Έσοδα από τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Από τις αγορές που κάνουν οι επισκέπτες. Από αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Και άλλα πολλά που δεν θα μου έφταναν 10 σελίδες. Τι έκανε λοιπόν το κράτος; Και δεν ξέρω ποιός φταίει, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, το Πολιτικής προστασίας, η επιτροπή λοιμοξιολόγων, ή όλοι μαζί;

Ανοίγει τον τουρισμό. Επιτρέπει χωρητικότητα στα τουριστικά λεωφορεία στο 85%. Δηλαδή για ένα τουριστικό λεωφορείο που έχει 50 θέσεις, μπορεί να μεταφέρει ας πούμε στους Δελφούς, 42 άτομα. Όταν όμως το γκρουπ φτάσει με τον ξεναγό στους Δελφούς (μετά από 3 ώρες διαδρομή σε έναν κλειστό χώρο, καθισμένοι ό ένας δίπλα στον άλλο), εκεί θα διαπιστώσει το παράλογο των υγειονομικών μέτρων. Επιτρέπεται ξενάγηση (με όλα τα μέτρα ασφαλείας-μάσκες, αποστάσεις και φορητά μικρόφωνα-) ΜΟΝΟ μέχρι 15 άτομα! Στο δε μουσείο, ΜΟΝΟ μέχρι 8 συν τον ξεναγό!!

Όποιοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί, παρακαλώ να σηκώσουν το χέρι τους. Και οι υπεύθυνοι των αποφάσεων αυτών παρακαλούν να μου απαντήσουν άμεσα πώς πιστεύουν ότι με αυτά τα μέτρα θα υπάρξει και φέτος ο περιηγητικός τουρισμός, πως θα μπορέσουν να ζήσουν -και πιά- να επιβιώσουν οι διπλωματούχοι ξεναγοί. Κύριοι υπεύθυνοι, λυπάμαι, αλλά ντρέπομαι για τα μεγάλα σας λόγια, ντρέπομαι που βλέπω ότι στο τιμόνι του τουρισμού βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Και οχι μόνο λυπάμαι, αλλά είμαι οργισμένος για το πώς συμπεριφέρεται το ελληνικό κράτος απέναντι στους πολίτες του. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/11 10:50

  Αστροτουρισμός στην Κρήτη | Αστεροσχολείο στη Σητεία - ψηφιακή εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 2. 26/11 10:46

  Β.Κικίλιας | Ο βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο της επόμενης καμπάνιας

 3. 26/11 10:43

  Eπενδύσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης κατηγορίας σε ξενοδοχείο του Πειραιά

 4. 26/11 10:41

  Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

 5. 25/11 16:57

  ECTAA - HATTA - FEDHATTA: Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός οργανωμένος τουρισμός στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ECTAA

 6. 25/11 16:08

  Εγκαίνια του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα

 7. 25/11 16:06

  Έρευνα Wyndham: Οι Γερμανοί διψούν για διακοπές, όμως αλλάζουν ταξιδιωτικές συνήθειες λόγω πληθωρισμού

 8. 25/11 15:55

  Η AEGEAN έχει σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019 | 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες φέτος

 9. 25/11 15:31

  TAP Air Portugal: Διήμερη απεργία στις 8 & 9 Δεκεμβρίου – Οι μισές πτήσεις ακυρώνονται

 10. 25/11 15:18

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

 11. 25/11 15:14

  Αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες η προσφορά δωρεάν Κυπριακού Προγεύματος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

 12. 25/11 15:06

  Σύλλογος Κρήτης | Ο ρόλος του Διευθυντή Ξενοδοχείων: παρελθόν-παρόν-μέλλον

 13. 25/11 13:42

  Studiosus: Οι Κυκλάδες στον νέο κατάλογο smart & small για το 2023

 14. 25/11 13:31

  Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία η Ακρόπολη

 15. 25/11 13:15

  Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 4-6 Μαΐου το 19ο ΕAST MED YACHT SHOW

 16. 25/11 13:05

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ρεκόρ τριετίας τον Οκτώβριο στην Ευρώπη – Εκτινάχθηκαν οι κρατήσεις για Ελλάδα έναντι του 2019

 17. 25/11 12:38

  Τουρισμός: Οι Βρετανοί μειώνουν τις δαπάνες για διακοπές το 2023 – Ποιες αλλαγές στα ταξίδια φέρνει η ακρίβεια

 18. 25/11 12:21

  Τουρισμός/ Virtuoso: Τα ταξίδια εκτός σεζόν γίνονται "μόδα"

 19. 25/11 11:56

  Ευρωπαϊκός τουρισμός πόλης: Επιταχύνεται η ανάκαμψη στις αφίξεις - Γιατί η Κωνσταντινούπολη "ξέφυγε" από τα επίπεδα του 2019

 20. 25/11 10:31

  550 Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο της Selectour στην Αθήνα- Ο χαιρετισμός Κικίλια

 21. 25/11 08:41

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κάρπαθο

 22. 25/11 08:39

  Νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

 23. 25/11 08:34

  Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA: Η αύξηση των εξαγωγών καυσίμων οδηγεί την οικονομία του Κατάρ στο 4,6%

 24. 25/11 00:05

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά και Μαρκόπουλο

 25. 24/11 19:19

  ΕΕ: Tεχνολογία 5G στις αεροπορικές πτήσεις και Wi-Fi στους δρόμους

 26. 24/11 19:06

  Black Friday | 2 στα 10 κακόβουλα αρχεία τον Νοέμβριο συνδέονται με παραγγελίες

 27. 24/11 18:42

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία | Για πρώτη φορά το 2022 θετικό πρόσημο στις πληρότητες τον Οκτώβριο (έναντι του 2019)

 28. 24/11 15:49

  Τέλος στους τηλεφωνικούς θαλάμους στη Γερμανία

 29. 24/11 15:45

  Βασίλης Κικίλιας: Τα ταξιδιωτικά έσοδα φέτος θα ξεπεράσουν κατά 3 δισ. ευρώ το στόχο του προύπολογισμού

 30. 24/11 13:45

  Handelsblatt | Γιατί τα ελληνικά ακίνητα είναι τόσο περιζήτητα στους ξένους

 31. 24/11 13:14

  Ε.Ξ. Ρόδου | Τι συζητήθηκε στη γενική συνέλευση- Σταθερή "πυξίδα" η ποιότητα για τα ξενοδοχεία της Ρόδου

 32. 24/11 12:53

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ξυλόκαστρο και Μύκονο

 33. 24/11 12:47

  Ryanair | Πτήσεις προς Κέρκυρα από το Memmingen της Βαυαρίας

 34. 24/11 12:23

  Αναγνώριση ιαματικών πόρων Λισβορίου Λέσβου και Λουτρών Παντελίδη Νισύρου

 35. 24/11 11:50

  Κερδίζουν έδαφος τα ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή | Τι δείχνει έρευνα της Google

 36. 24/11 11:23

  Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πωλείται «χρυσάφι» στο ebay η άμμος της νήσου Χρυσής

 37. 24/11 09:44

  Νέος τουριστικός κολοσσός η Uber | Απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια και περιηγήσεις, μετά τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις

 38. 24/11 08:30

  Νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα επί της οδού Καλλιρόης - Επισκευή ξενοδοχείου στα Χανιά

 39. 24/11 08:15

  Θετική γνωμοδότηση για ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 40. 24/11 08:00

  Οινοτουρισμός | Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιβάνου με 15 διαδρομές και 150 ειδικά καταλύματα

 41. 24/11 07:53

  Ισπανία: Στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 1,5 τρισ. ευρώ ανέβηκε το δημόσιο χρέος

 42. 24/11 07:48

  Bέλγιο: Αύξηση μόλις 0,2% του ΑΕΠ - η πρόβλεψη για το 2023

 43. 23/11 15:45

  Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

 44. 23/11 15:27

  Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

 45. 23/11 15:08

  Επισκέψιμα ζυθοποιεία: Nέα ΚΥΑ για τις προδιαγραφές των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων

 46. 23/11 14:44

  Aποκατάσταση του παραθαλάσσιου τμήματος των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου

 47. 23/11 14:09

  Sharing is Caring - Η μεγαλύτερη αθλητική δημοπρασία από 22 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022

 48. 23/11 13:29

  Σάλος με αμφιλεγόμενη διαφήμιση του Balenciaga: Κοριτσάκια κρατούν αρκουδάκια με περιλαίμια και λουριά του σεξ

 49. 23/11 13:28

  Baglioni Hotels & Resorts: Σε αναζήτηση νέων ξενοδοχείων σε Ιταλία και Ευρώπη

 50. 23/11 13:25

  Φρούτα, λαχανικά, τσάι και κρασί βοηθούν στη μνήμη των ηλικιωμένων

 51. 23/11 13:22

  Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης νίκησε τους ανθρώπους στο παιχνίδι στρατηγικής Diplomacy

 52. 23/11 13:03

  ΕΤΑΔ | Διευκρινίσεις για σ/ν σχετικά με τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

 53. 23/11 12:41

  Τουρισμός: "Η ποιότητα σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων πρέπει να είναι ο στόχος για το 2023" - Γιατί η Τουρκία έχει πλεονέκτημα

 54. 23/11 12:37

  Κρήτη | Ξενοδόχοι σε απόγνωση ψάχνουν προσωπικό νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

 55. 23/11 12:13

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Κω και Τσεπέλοβο Ζαγορίου

 56. 23/11 12:05

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην Xenia 26-28/11

 57. 23/11 11:19

  UNWTO | Παγκόσμιος Τουρισμός: Στο 65% του 2019 οι αφίξεις το 2022- στο 86% η Μεσόγειος- ποιες χώρες καταγράφουν νέα ρεκόρ

 58. 23/11 10:52

  Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση Philoxenia

 59. 23/11 10:14

  Ξενοδοχεία | 5 φθηνοί τρόποι για να ομορφύνετε τα δωμάτιά σας

 60. 23/11 09:26

  Η 10η Επετειακή Διοργάνωση του 100% Hotel Show ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία!

 61. 23/11 08:59

  Ο αργός θάνατος των ρωσικών αερομεταφορών

 62. 23/11 08:35

  Ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο, βίλες και γήπεδο γκολφ στο Ομάν

 63. 23/11 08:32

  Ξενοδοχειακή απόβαση των Ισπανών στην Αλβανία

 64. 23/11 08:28

  Θετική γνωμοδότηση για το Καταφύγιο εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και ναυταθλητισµού στη θέση Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη

 65. 23/11 08:25

  Τουρισμός: Ούτε πληθωρισμός, ούτε κόστος ζωής - Ακλόνητη η διάθεση για διακοπές την εορταστική περίοδο

 66. 22/11 16:55

  Επιχορηγήσεις για 3 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Γερολιμένα, Χερσόνησο και Ηγουμενίτσα

 67. 22/11 16:28

  Δυναμική παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση Philoxenia 2022

 68. 22/11 16:04

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Οι υψηλότερες επιδόσεις στο 9μηνο ήρθαν από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς

 69. 22/11 14:26

  ΟΙ δράσεις της ΣΕΤΚΕ στη Philoxenia

 70. 22/11 14:20

  Ενισχύσεις για 12 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Σαντορίνη, Λασίθι, Χανιά, Κω, Σέριφο, Άνδρο, Μάτι Μεσσηνίας, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

 71. 22/11 14:05

  Τουρισμός: 40 εκατ. διεθνείς αφίξεις στην Τουρκία το 10μηνο του 2022

 72. 22/11 13:28

  Air Transat: Νέες απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από Μόντρεαλ και Τορόντο το καλοκαίρι του 2023

 73. 22/11 13:08

  Η Ρόδος στη Philoxenia |Καθοριστικής σημασίας η προβολή και στους Έλληνες τουρίστες

 74. 22/11 13:03

  Αυξημένος ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση το γ’ τρίμηνο του 2022

 75. 22/11 11:36

  Η Ελλάδα «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα κορυφαία βρετανικά βραβεία κοινού

 76. 22/11 10:05

  Τουρισμός | Η ακρίβεια δεν πτοεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες - ποιο είναι το πορτρέτο τους για το 2023

 77. 22/11 09:44

  Το «Κατσικάκι Λήμνου» γίνεται προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης

 78. 22/11 09:37

  Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (1982 – 2022): 40 χρόνια φιλοξενίας, από την ίδρυση έως την καταξίωση

 79. 22/11 09:16

  «Σχέδιο του εισβολέα»: Οργή των Τούρκων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

 80. 22/11 09:13

  Μουντιάλ 2022: Το Ιράν έχασε, η Μαχσά Αμινί κέρδισε

 81. 22/11 08:40

  Ένα ιδιαίτερο κατάλυμα για τους λάτρεις των αθλητικών παπουτσιών

 82. 22/11 08:39

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Πάρο και Σαντορίνη

 83. 22/11 08:37

  Η ολλανδική οικονομία απειλείται με ύφεση

 84. 22/11 08:35

  Επιχορήγηση σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κεφαλονιά

 85. 22/11 08:33

  Ξενοδοχεία | Στρατηγική συμφωνία InterContinental και Iberostar στα ξενοδοχεία all-inclusive

 86. 21/11 21:16

  Η Airbnb διευκολύνει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών

 87. 21/11 19:24

  Στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της γαλλικής Selectour με την υποστήριξη του ΕΟΤ

 88. 21/11 19:17

  O ελληνικός τουρισμός με το βλέμμα στο 2030 - Εκδήλωση του ΣΕΤΕ στη Philoxenia

 89. 21/11 16:04

  Νομοθετική πρωτοβουλία για την Εκτός Σχεδίου Δόμηση

 90. 21/11 15:17

  ΗΑΤΤΑ: Νέα πρωτοβουλία για ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστίνης

 91. 21/11 15:16

  Eurowings: Νέα σύνδεση του Βερολίνου με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023 – «Άλλοι αποσύρονται, εμείς αναπτυσσόμαστε»

 92. 21/11 14:02

  ΕΤΑΔ| Εκμίσθωση υπέργειου parking στη Θεσσαλονίκη: Παράταση προθεσμίας για τα δικαιολογητικά

 93. 21/11 14:02

  20.000 υπαλλήλους αναζητεί ο Όμιλος Lufthansa

 94. 21/11 13:35

  Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

 95. 21/11 13:08

  Ikos Resort και στη Μαγιόρκα | Το Ikos Porto Petro το δεύτερο θέρετρο του Ομίλου στην Ισπανία

 96. 21/11 13:01

  Δείτε live- Οικονόμου: Αντικαθίσται άμεσα η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου

 97. 21/11 12:45

  Ελληνικός τουρισμός: Στα επίπεδα του 2019 οι εισπράξεις τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο, φτάνοντας στα 15,6 δισ.ευρώ

 98. 21/11 12:35

  Athens Walking Tours: Στο καλύτερο σενάριο προβλέψεων κινήθηκαν οι ξεναγήσεις στην Αθήνα το 2022

 99. 21/11 12:34

  Οι απολύσεις στους τεχνολογικούς γίγαντες θα έχουν επιπτώσεις στα ταξίδια, που συνδυάζουν εργασία

 100. 21/11 12:30

  Τουρισμός: Φθηνότερες και πιο "ηθικά υπεύθυνες" διακοπές ψάχνουν οι Βρετανοί το 2023 – Πώς επιλέγουν προορισμό