Κρίτων Πιπέρας | Διπλωματούχος ξεναγός, αυτός ο άγνωστος (για την πολιτεία και τους πολιτικούς)

Κρίτων Πιπέρας | Διπλωματούχος ξεναγός, αυτός ο άγνωστος (για την πολιτεία και τους πολιτικούς)

Κρίτων Πιπέρας πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών

''Ανοιξε ο τουρισμός, ε; Τώρα δουλεύετε φουλ, ε; Συνήθεις ερωτήσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι το επάγγελμα του ξεναγού. Ταξιδάκια συνέχεια ε; Συνηθίσαμε, χρόνια τώρα, όσοι δεν γνωρίζουν να έχουν μια απλοϊκή, πιο ρομαντική ας πούμε άποψη για το επάγγελμα του ξεναγού, Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο από Έλενα Ναθαναήλ στο ''Επιχείρησις Απόλλων''. Δεκτό.

Όταν όμως αυτό επεκτείνεται στην πολιτεία, είναι ανεπίτρεπτο. Είναι ανεπίτρεπτο το επίσημο κράτος να μην γνωρίζει τι σημαίνει διπλωματούχος ξεναγός, τη στιγμή που το έχει νομοθετήσει για να το προστατέψει, το έχει νομοθετήσει για να το αναδείξει. Το νομοθέτησε για να μην μπορεί ο καθένας να δηλώνει ξεναγός χωρίς να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση. Έχει δημιουργήσει ειδική εκπαίδευση μέσω των σχολών ξεναγών, αναγνωρίζοντας υποτίθεται την σημασία της σωστής προβολής της χώρας, τη σωστή προβολή της Ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Το επίσημο κράτος, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνο δεν γνωρίζουν ποιο ακριβώς είναι αυτό το επάγγελμα, 'οχι μόνο έχουν μια Έλενα Ναθαναήλ μπροστά τους όταν σκέφτονται ΄΄ξεναγός΄΄, αλλά και δεν έχουν ενδιαφερθεί εδώ και χρόνια, να προστατεύσουν αυτό το ίδιο τους το δημιούργημα, αυτό το ίδιο τους το τουριστικό προϊόν, αλλά αντιθέτως το παραμερίζουν και το υποβιβάζουν σε κάθε ευκαιρία. Αφαίρεσαν το αυτόφωρο από τον νόμο περί ξεναγών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η χώρα από παράνομους ξεναγούς, χωρίς καμιά απολύτως εκπαίδευση που εξαπατούν τον καταναλωτή, τον τουρίστα , σερβίροντάς του ανακρίβειες, κλέβοντάς τον, χωρίς να δηλώνουν πουθενά τα εισοδηματά τους,, εισφοροδιαφεύγουν και φοροδιαφεύγουν, δυσφημούν την Ελλάδα.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί χάνουν την δουλειά τους, το κράτος χάνει έσοδα γιατί κανείς απο τους παράνομους δεν ξεναγεί εντός αρχαιολογικών χώρων, μόνο κρεμασμένοι στα κάγκελα έξω από τους χώρους (τι ντροπή), δίνουν τις -απαράδεκτες, εσφαλμένες και δυσφημιστικές- πληροφορίες τους πού κάπου άκουσαν ή διάβασαν σε κάποια wikipedia της συμφοράς. ''Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα ούρα τους για να πλένονται, γι αυτό μύριζαν λίγο άσχημα'', ενα μικρό, απαράδεκτο δείγμα της παραπληροφόρησης!

Σέ όλες τις κλήσεις μας για βοήθεια, η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί πέρα από το να πάρουν τα στοιχεία και τα δικά μας καί των παρανόμων, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει παρανομία, γιατί δεν έχει παρακολουθήσει, ή δεν καταλαβαίνει την ξένη γλώσσα . Ακόμα και αν πιστοποιήσουν ότι γινόταν ξενάγηση, η γραφειοκρατία είναι τέτοια που, στις κυριολεκτικά χιλιάδες καταγγελίες μας, δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο ούτε βέβαια έχει εισπραχθεί ποτέ, ενώ ο νόμος επιβάλλει 1.000 έως 5.000 ευρώ πρόστιμο. Η λύση; Να κόβεται κλήση επί τόπου, που θα πληρώνεται μέσω εφορίας, όπως γίνεται με το παράνομο παρκάρισμα, με τη μη χρήση μάσκας κλπ. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συμφωνεί, το υπουργείο Τουρισμού, όχι.

Προφανώς είναι ευχαριστημένοι με τη δυσφήμιση της χώρας, με την απαξίωση του διπλωματούχου ξεναγού που το ίδιο το υπουργείο Τουρισμού δημιούργησε. Το επάγγελμα του ξεναγού ασκείται μόνο απο τους εκπαιδευμένους, διαπιστευμένους από το κράτος ξεναγούς, αποφοίτους των σχολών ξεναγών. Κι όμως, επιτρέπει σε διάφορα ΙΕΚ, να παραπλανούν σπουδαστές πώς δήθεν σπουδάζοντας την ειδικότητα του θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, θα μπορούν να ξεναγούν σε εκκλησίες και μοναστήρια, χωρίς να αναφέρουν ότι η ξεναγική ταυτότητα δεν αποκτάται σε αυτά τα ΙΕΚ, και οι σπουδές τους είναι χωρίς αντίκρυσμα. Που είναι το κράτος να προστατέψει αυτά τα παιδιά;

Πού είναι το υπουργείο Τουρισμού να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτές τις σχολές για αντιποίηση επαγγέλματος; Πουθενά. Και φτάνουμε στο σήμερα, τον τουρισμό στα χρόνια της πανδημίας. Ο περιηγητικός τουρισμός, είναι ουσιαστικά το αντικείμενο του διπλωματούχου ξεναγού, αυτό έχει σπουδάσει, και είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια του Ελληνικού τουρισμού. Και εξηγώ τι σημαίνει περιηγητικός τουρισμός: Οργανωμένες εκδρομές πολυάριθμων ομάδων επισκεπτών, που μπορεί να είναι από 10 μέχρι 50 άτομα, που περιηγούνται την Ελλάδα για μέρες, από 3 ή 4, μέχρι 20-25.

Με τουριστικά λεωφορεία , με αεροπορικές μετακινήσεις σε διάφορους προορισμούς, με πλοία, με γιοτ, με ιστιοφόρα στα διάφορα νησιά, πάντα με τον ξεναγό τους όλες αυτές τις μέρες, που είναι και ο αρχηγός τους, ο φίλος τους σε αυτή τη χώρα, ο νοσοκόμος τους, ο εξομολογητής τους, ο κυματοθραύστης τους σε όσα στραβά μπορούν να πάνε (και πάνε πολλά) όλες τις μέρες του ταξιδιού, ο κρίκος ανάμεσα σε αυτούς και τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει διπλωματούχος ξεναγός κύριοι της κυβέρνησης.

Και μέσα από τον περιηγητικό τουρισμό δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι του τουρισμού. Τουριστικά γραφεία που οργανώνουν και προωθούν στις αγορές τα πολυήμερα προγράμματα. Ξεναγοί. Τουριστικοί οδηγοί. Ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Εστιατόρια. Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία. Αγροτικοί συνεταιρισμοί, παραδοσιακοί οικισμοί, και πολλά άλλα μέρη που οι ομάδες αυτές τουριστών επισκέπτονται. Παραδοσιακά προϊόντα, αγορά των σουβενίρ. Έσοδα από τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Από τις αγορές που κάνουν οι επισκέπτες. Από αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Και άλλα πολλά που δεν θα μου έφταναν 10 σελίδες. Τι έκανε λοιπόν το κράτος; Και δεν ξέρω ποιός φταίει, το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Πολιτισμού, το Πολιτικής προστασίας, η επιτροπή λοιμοξιολόγων, ή όλοι μαζί;

Ανοίγει τον τουρισμό. Επιτρέπει χωρητικότητα στα τουριστικά λεωφορεία στο 85%. Δηλαδή για ένα τουριστικό λεωφορείο που έχει 50 θέσεις, μπορεί να μεταφέρει ας πούμε στους Δελφούς, 42 άτομα. Όταν όμως το γκρουπ φτάσει με τον ξεναγό στους Δελφούς (μετά από 3 ώρες διαδρομή σε έναν κλειστό χώρο, καθισμένοι ό ένας δίπλα στον άλλο), εκεί θα διαπιστώσει το παράλογο των υγειονομικών μέτρων. Επιτρέπεται ξενάγηση (με όλα τα μέτρα ασφαλείας-μάσκες, αποστάσεις και φορητά μικρόφωνα-) ΜΟΝΟ μέχρι 15 άτομα! Στο δε μουσείο, ΜΟΝΟ μέχρι 8 συν τον ξεναγό!!

Όποιοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί, παρακαλώ να σηκώσουν το χέρι τους. Και οι υπεύθυνοι των αποφάσεων αυτών παρακαλούν να μου απαντήσουν άμεσα πώς πιστεύουν ότι με αυτά τα μέτρα θα υπάρξει και φέτος ο περιηγητικός τουρισμός, πως θα μπορέσουν να ζήσουν -και πιά- να επιβιώσουν οι διπλωματούχοι ξεναγοί. Κύριοι υπεύθυνοι, λυπάμαι, αλλά ντρέπομαι για τα μεγάλα σας λόγια, ντρέπομαι που βλέπω ότι στο τιμόνι του τουρισμού βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Και οχι μόνο λυπάμαι, αλλά είμαι οργισμένος για το πώς συμπεριφέρεται το ελληνικό κράτος απέναντι στους πολίτες του. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 26/10 16:51

  Brown Hotels: Tα ξενοδοχεία Lighthouse Athens, Brown Acropol & DAVE Red Athens συστήθηκαν στο Αθηναϊκό κοινό

 2. 26/10 16:47

  Εκδήλωση του Υπ. Τουρισμού στην Καλαμάτα για τα πεζοπορικά μονοπάτια

 3. 26/10 16:34

  Θα χρειαστούμε και τρίτη δόση εμβολίου για διακοπές το 2022;

 4. 26/10 15:45

  FedHATTA: Η Ιορδανία ιδανικός προορισμός για Έλληνες με  ενδιαφέρον για θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό

 5. 26/10 14:45

  Γερμανία: Ισχυρή ζήτηση για χειμερινό τουρισμό – Γεμάτες οι πτήσεις για Ελλάδα το φθινόπωρο

 6. 26/10 14:28

  FTI: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα το 2020/2021 – Αυξημένες προκρατήσεις και περισσότερα ξενοδοχεία το 2022

 7. 26/10 13:28

  Ισπανία/ Τουρισμός: Ολόκληρη η Ελλάδα στην "κόκκινη λίστα" - Είσοδος με αυξημένα μέτρα

 8. 26/10 13:01

  ΗΠΑ/ Τουρισμός: Εξαιρούνται από την απαίτηση εμβολιασμού τα παιδιά κάτω των 18 ετών

 9. 26/10 12:50

  Hotelising: Ανοδική πορεία στα έσοδα και κρατήσεις σε επίπεδα 2019

 10. 26/10 12:35

  Celestyal Cruises: Προσφορές Black Friday BOGO σε επιλεγμένες all in κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2022

 11. 26/10 11:59

  Τυνησία: Επιστροφή των τεστ ακόμα και για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 12. 26/10 11:53

  Air France/ KLM: Γενέθλια με περιβαλλοντικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 13. 26/10 11:50

  Όλες οι αεροπορικές οδηγίες που ισχύουν για πτήσεις εσωτερικού σε όλη τη χώρα

 14. 26/10 11:47

  Συνάντηση Κικίλια με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

 15. 26/10 11:41

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας:  Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ

 16. 26/10 11:20

  Αυστρία: Βελτίωση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων αλλά χαμηλότερα από το 2019

 17. 26/10 11:05

  Hilton: Εγκαίνια για τις αυτόματες αναβαθμίσεις δωματίων με διαδικτυακό check-in

 18. 26/10 10:46

  Πώς θα υποδέχεται τουρίστες το Ισραήλ από τον Νοέμβριο

 19. 26/10 10:20

  Google Flights: Πόσο «πράσινη» είναι η πτήση σας;

 20. 26/10 09:25

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Σαντορίνη και Πάρο

 21. 25/10 18:14

  Συνάντηση ΓΕΠΟΕΤ με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

 22. 25/10 17:09

  Επαγγελματικά ταξίδια: Πάνω από τα επίπεδα 2019 τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο - Η Αθήνα στους πρώτους προορισμούς

 23. 25/10 15:10

  Accor: Επαναπροσδιορίζει την ιδιοκτησία σπιτιού με μια εντυπωσιακή συλλογή branded residences σε όλο τον κόσμο

 24. 25/10 14:15

  Συλλυπητήριο μήνυμα ΕΟΤ, Κικίλια, ΣΕΤΕ για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

 25. 25/10 13:51

  Η United Airlines προειδοποιεί: Έρχονται αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

 26. 25/10 13:37

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη για φινλανδούς δημοσιογράφους τουριστικού περιοδικού

 27. 25/10 13:19

  1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί υπηρεσίες τύπου Airbnb

 28. 25/10 13:09

  Η On the Beach κατέθεσε μήνυση κατά της Ryanair

 29. 25/10 12:54

  Εθελοντική αιμοδοσία στα Cactus Hotels

 30. 25/10 12:52

  Η Ελλάδα «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα βρετανικά βραβεία Wave Awards

 31. 25/10 12:37

  Telegraph: 5 «ψαγμένα» ξενοδοχεία στην ελληνική ενδοχώρα που πρέπει να επισκεφθείτε

 32. 25/10 12:00

  Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου: Στις 26 Οκτωβρίου η ετήσια γενική συνέλευση

 33. 25/10 11:55

  Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΝΩΣΣΟΣ: Η μείωση συντελεστή ΕΝΦΙΑ και η χρήση αιγιαλού βρίσκουν λύση

 34. 25/10 11:51

  Μουσείο Ακρόπολης: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Κυριάκου Κατζουράκη

 35. 25/10 11:49

  Έλληνας ο νέος διευθυντής του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel Amman

 36. 25/10 11:26

  Πώς διαμορφώθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανά αγορά το οκτάμηνο του 2021

 37. 25/10 11:10

  Τάση για απόλυτη χλιδή στα μελλοντικά ταξίδια

 38. 25/10 10:35

  Υψηλή Γαστρονομία με ρόφημα από κάκτο, κροκέτες σοκολάτας, παγωτό κρασιού και πικάντικη μπίρα

 39. 25/10 10:35

  Τηλεφωνικές κλήσεις στα 30.000 πόδια: Πού βρίσκεται η συζήτηση για τη χρήση του κινητού στα αεροπλάνα

 40. 25/10 10:15

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Φλώρινα

 41. 25/10 09:50

  Πως τα 6.000 ελληνικά εστιατόρια στη Γερμανία ενισχύουν τις εξαγωγές μας  

 42. 25/10 09:10

  Ελληνικός τουρισμός: Πολλά «αστέρια» για την Ελλάδα στα WTA - Καλύτερος Ευρωπαϊκός προορισμός για το 2021

 43. 24/10 19:17

  Β. Κικίλιας: Με στρατηγική, ομαδική και σκληρή δουλειά, θα δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον ελληνικό τουρισμό

 44. 24/10 10:25

  Πράσινο φως για ανέγερση 2 ξενοδοχείων σε Σαντορίνη και Αντίπαρο

 45. 24/10 10:25

  Πώς θα επιτευχθεί η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

 46. 24/10 09:54

  Γαλλία: Aύξηση εμπορικού ελλείμματος – Μείωση ανεργίας

 47. 23/10 11:15

  Αυξάνονται τα κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα στη Γερμανία

 48. 23/10 10:35

  Αποφάσεις για 2 νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

 49. 23/10 09:49

  Πτώση της Ελλάδας στον Δείκτη Εθνικών Επωνυμιών

 50. 23/10 03:59

  Β. Κικίλιας από τη Ρόδο: Στόχος μας να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών

 51. 22/10 17:09

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση και ανοικτή εκδήλωση

 52. 22/10 14:32

  6ο Χρυσό Βραβείο για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα Greek Hospitality Awards 2021 

 53. 22/10 13:54

  Πτήσεις εξωτερικού: Οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα έως τις 29 Οκτωβρίου 2021

 54. 22/10 13:50

  ΠΟΞ προς Υπ. Τουρισμού: Λειτουργία των εσωτερικών πισίνων και των συνεδριακών χώρων στο 100%

 55. 22/10 13:35

  Jet2: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023!

 56. 22/10 13:10

  Συμφωνία visa waiver μεταξύ Ελλάδας και Ομάν

 57. 22/10 13:08

  Δημ. Φραγκάκης : Η σημαντικότερη υφιστάμενη υποδομή για τον τουρισμό είναι το περιβάλλον

 58. 22/10 13:06

  Η Louis Hotels ανέλαβε το πεντάστερο “Once in Mykonos”

 59. 22/10 12:40

  Βραβεία για δύο ελληνικούς προορισμούς αειφόρου πολιτιστικού τουρισμού

 60. 22/10 12:25

  ΕΕ: Αναβάλλεται η έγκριση του ρωσικού εμβολίου για τις αρχές του 2022

 61. 22/10 11:58

  Τέθηκε σε ισχύ η Σ.Σ.Ε. στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 62. 22/10 11:54

  Κ. Νοτοπούλου: Χρειαζόμαστε υποδομές για την ανθεκτικότητα και την αειφορία των προορισμών

 63. 22/10 11:42

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ανάκαμψη με... φρένο το 2021, μερική επαναφορά το 2022 και τα 5 μέτρα-προτάσεις του WTTC

 64. 22/10 10:50

  Η Κροατία πέτυχε την καλύτερη σεζόν στη Μεσόγειο

 65. 22/10 10:45

  Βρετανίδα-ρομπότ συλλαμβάνεται στην Αίγυπτο με την κατηγορία της κατασκοπείας…

 66. 22/10 10:31

  Νότιο Αιγαίο: Ο πιο πολύτιμος παίκτης στον αγώνα ανάκαμψης του Ευρωπαϊκού Τουρισμού - Ο Οκτώβριος σε επίπεδα άνω του 2019

 67. 22/10 10:25

  Ελβετία: Υποχρεωτικό το ελβετικό πιστοποιητικό κορωνοϊού σε τουρίστες εκτός ΕΕ, για πρόσβαση σε εστιατόρια

 68. 22/10 09:45

  Ισπανία: Περιορισμοί για ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Τσεχία και Πολωνία

 69. 22/10 09:10

  Αποφάσεις για την ανέγερση 2 νέων 5άστερων ξενοδοχείων σε Πάρο και Σαντορίνη

 70. 21/10 19:08

  Επίσκεψη Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Ρόδο

 71. 21/10 19:05

  Συνάντηση ΣΕΤΚΕ με Βεσυρόπουλο και Παππά για ζητήματα του κλάδου τουριστικών καταλυμάτων

 72. 21/10 15:45

  Τμήμα Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης: Δυναμική περίοδος δράσεων και επαφών το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

 73. 21/10 15:41

  Ά. Γκερέκου: Στόχος μας ο δημιουργικός και αναζωογονητικός τουρισμός

 74. 21/10 15:39

  #FALLinLoveWithCroatia: Η νέα social καμπάνια της Κροατίας για τον φθινοπωρινό τουρισμό

 75. 21/10 14:42

  Κάναλος Κισσάβου: Επανατοποθέτηση λιφτ για τη μεταφορά αρχάριων αθλητών σκι

 76. 21/10 14:32

  Αυτό είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης και είναι Ελληνικό!

 77. 21/10 14:08

  Αιφνιδιαστική απόφαση: To Μαρόκο «κόβει» τις πτήσεις από Ολλανδία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο

 78. 21/10 13:42

  Β. Κικίλιας στο Olympia Forum: Πληρότητα 65% τον Σεπτέμβριο στη χώρα

 79. 21/10 13:40

  Συνάντηση Γ.Γ. ΕΟΤ με τον Πρέσβη της Ιορδανίας

 80. 21/10 13:16

  Αμερικανικός τουρισμός: Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στα ταξίδια διακοπών – Οι κυριότερες ανησυχίες τους

 81. 21/10 12:57

  Ελληνικός τουρισμός: Στο μισό των επιπέδων 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το οκτάμηνο του 2021

 82. 21/10 12:24

  TUI: Αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης Moody's και S&P

 83. 21/10 12:10

  Κυπριακός τουρισμός: Αναβάθμιση σήματος πιστοποίησης “Taste Cyprus”

 84. 21/10 11:56

  Nέα ιστοσελίδα για την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

 85. 21/10 11:54

  Στο λιμάνι του Βόλου ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

 86. 21/10 11:45

  Η Αθήνα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για γεύματα σε εστιατόριο

 87. 21/10 11:11

  SUPMed: Μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στον τουρισμό της Κύπρου, της Ελλάδας και της Μάλτας - Εκδήλωση στην Κύπρο

 88. 21/10 11:05

  Έναρξη υποβολής αιτημάτων πληρωμής για παρόχους του «Τουρισμός για όλους» για vouchers Ιουλίου 2021

 89. 21/10 11:00

  Κάντε διακοπές σαν τον Πούτιν: Νέα ταξιδιωτικά πακέτα από το κρατικό ταξιδιωτικό γραφείο της Ρωσίας

 90. 21/10 10:45

  Διερεύνηση σύνδεσης Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου με Τελεφερίκ

 91. 21/10 10:25

  Φινλανδία: Περισσότερες άδειες διαμονής για μάγειρες, καθαρίστριες και εργάτες οικοδομών

 92. 21/10 09:45

  Οι Γερμανοί καταναλωτές γνωρίζουν περισσότερο το ούζο απ’ ότι τα ελληνικά κρασιά

 93. 21/10 09:39

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη

 94. 20/10 17:56

  Nέα Γενική Διευθύντρια για την Ευρώπη στην CLIA

 95. 20/10 17:37

  Β. Κικίλιας: Κομβικής σημασίας η δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στην Αθήνα

 96. 20/10 15:59

  Celebrity Cruises: Οι κρουαζιέρες που έχουν προγραμματιστεί το 2023 στην Ελλάδα

 97. 20/10 15:41

  Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Το Film Office στη διεθνή έκθεση καινοτομίας Beyond 4.0

 98. 20/10 15:30

  Οι συναντήσεις εργασίας του Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ Ανδρέα Φιορεντίνου

 99. 20/10 14:24

  M. Κόνσολας: Νομοθετική ρύθμιση το επίδομα ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση

 100. 20/10 14:21

  Γιώτινγκ: Συνάντηση ΣΙΤΕΣΑΠ με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου