Πώς θα επηρεάσουν το πρωινό των ξενοδοχείων οι νέες διατροφικές συνήθειες

Πώς θα επηρεάσουν το πρωινό των ξενοδοχείων οι νέες διατροφικές συνήθειεςΠηγή φωτο: pixabay.com

Με την πάροδο των χρόνων, οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων άλλαξαν-και εξακολουθούν να αλλάζουν. Νέα δεδομένα σε σχέση με τη διατροφή έρχονται κάθε τόσο στο φως και ακολουθούνται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι είτε θέλουν να διατηρήσουν την υγεία τους, είτε να επιτύχουν το επιθυμητό για εκείνους βάρος ή και τα δύο.

Ήδη, η πανδημία του κορωνοϊού, έχει αλλάξει πολλές από τις συνήθειες των ανθρώπων-και πολλές από αυτές, ήρθαν για να μείνουν.

H «νέα κανονικότητα» ή το «νέο φυσιολογικό», που τόσο συζητείται τελευταία, πρέπει να περιλαμβάνει και νέους τρόπους σκέψης. Συγκεκριμένα, για το παραδοσιακά πρώτο γεύμα της ημέρας, υπάρχουν διατροφικές τάσεις οι οποίες έως σήμερα υιοθετούνται με μεγάλη επιτυχία από τα ξενοδοχεία: Vegan, Vegetarian, Keto, Fishetarian-για τις διατροφικές αυτές κατηγορίες, αρκούσε η τεράστια προσπάθεια των ομάδων F&B, ώστε να συμπεριληφθούν στο πρωινό τα αντίστοιχα τρόφιμα και γεύματα.

Ωστόσο, υπάρχει μία νέα διατροφική τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς και ως επί το πλείστον καταργεί εντελώς το πρώτο γεύμα της ημέρας: Η διαλειμματική νηστεία.

Ενώ τα ξενοδοχεία έχουν ήδη εργαστεί σκληρά ώστε να προετοιμαστούν για την μετά την πανδημία εποχή, διασφαλίζοντας τις αυστηρότερες υγειονομικές διαδικασίες, τη φυσική απόσταση των τραπεζιών και κάθε είδους αλλαγές που ίσως απαιτούνται, πιθανότατα να χρειαστεί πολύ περισσότερη δουλειά για να ικανοποιηθούν οι πρωτοεμφανιζόμενες τάσεις στη διατροφή.  Όμως η νέα διατροφική τάση της διαλειμματικής νηστείας, αποτελεί πραγματική πρόκληση. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, πώς μπορεί να είναι κερδοφόρα η υπηρεσία πρωινού για τους πελάτες που δεν παίρνουν πια πρωινό;

Δεν είναι λίγοι οι γιατροί που υποστηρίζουν αυτό το σχήμα ως έναν υγιή τρόπο απώλειας βάρους, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και την αναζωογόνηση των οργάνων πείθοντας έτσι αρκετούς ανθρώπους να γίνουν ένθερμοι υποστηρικτές της διαλειμματικής νηστείας. Η θεωρία υποστηρίζει ότι δίνοντας στο γαστρεντερικό σύστημα ένα διάλειμμα από την πέψη - η πιο συνηθισμένη μορφή είναι το 8-16 ή ένα οκτάωρο παράθυρο φαγητού ακολουθούμενο από 16 ώρες νηστείας - στη συνέχεια δίνει στο σώμα περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθεί στην αυτό-αναζωογόνηση των οργάνων του και στην κατανομή του λίπους.

Το πιο συνηθισμένο γεύμα που αποκλείεται από αυτή τη διατροφή, είναι το πρωινό. Συνεπώς, το πρόβλημα για τους ξενοδόχους είναι ότι το πρωινό, ο ακρογωνιαίος λίθος των πακέτων και των προγραμμάτων τιμών μπορεί να επηρεαστεί. Παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται για κάτι που προκαλεί ανησυχία, αποτελεί ένα από τα πολλά μελλοντικά σενάρια τα οποία συμπεριλαμβάνουν στις μελέτες τους οι ειδικοί σύμβουλοι, ώστε να κατευθύνουν στρατηγικά ένα νέο ξενοδοχείο.

Τι θα συμβεί όταν το πρωινό πάψει να αποτελεί κίνητρο για την αύξηση της εμπειρίας των επισκεπτών, αποτελώντας ανεπιθύμητο προϊόν που δεν οδηγεί στην ικανοποίηση, άρα και στην κερδοφορία; Εκτός από τη μετάβαση σε προσφορές διανυκτέρευσης με μεσημεριανό γεύμα,  η γρήγορη λύση είναι η βελτίωση τόσο της ατμόσφαιρας στο εστιατόριο του πρωινού, όσο και τα ροφήματα που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών.  Παρόλο που οι πελάτες οι οποίοι ακολουθούν τη διαλειμματική διατροφή πιθανότατα δεν παίρνουν πρωινό, θα συνεχίσουν να θέλουν καφέ, τσάι, νερό ή κάποια μορφή χυμού για να εφαρμόσουν ομαλά το σχήμα 8-16, μέχρι να είναι σε θέση να καταναλώσουν στερεά τροφή.

Όσον αφορά τη δημιουργία ενός πιο φιλόξενου περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποι θα ήθελαν να ξεκινήσουν τη μέρα τους ανεξάρτητα από το αν τρώνε πρωινό ή όχι ,αυτό απαιτεί έξυπνες λύσεις και πιθανότατα κάποια έξοδα. Αυτό σημαίνει σίγουρα γρήγορο WiFi, ώστε να μπορούν να διαβάσουν τις ειδήσεις ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο εσωτερικός σχεδιασμός παίζει επίσης μεγάλο ρόλο, καθώς ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων, επίπλων και φωτισμού μπορεί να κάνει τους επισκέπτες να θέλουν να παραμείνουν στον χώρο. 

Εν κατακλείδι, ενώ αυτή η συγκεκριμένη διατροφική τάση μπορεί να εξακολουθεί να είναι εξειδικευμένη, οι λύσεις που μπορεί να προκύψουν και να εφαρμοστούν, θα ωφελήσουν τελικά όλους τους άλλους επισκέπτες, είτε αυτοί παίρνουν πρωινό, είτε όχι.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  2. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  3. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  4. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  5. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  6. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  7. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  8. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  9. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  10. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  11. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  12. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  13. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  14. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  15. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  16. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  17. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  18. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  19. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  20. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  21. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  22. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  23. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  24. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  25. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  26. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  27. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  28. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  29. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  30. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  31. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  32. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  33. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  34. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  35. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  36. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  37. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  38. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  39. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  40. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  41. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  42. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  43. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  44. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  45. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  46. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  47. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  48. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  49. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  50. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  51. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  52. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  53. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  54. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  55. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  56. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  57. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  58. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  59. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  60. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  61. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  62. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  63. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  64. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  65. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  66. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  67. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  68. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  69. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  70. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  71. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  72. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  73. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  74. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  75. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  76. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  77. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  78. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  79. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  80. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  81. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  82. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  83. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  84. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  85. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  86. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  87. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  88. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  89. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  90. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  91. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  92. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  93. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  94. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  95. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  96. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  97. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  98. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  99. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  100. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026