Απαντήσεις στα ερωτήματα των ταξιδιωτών σχετικά με τον κορωνοϊό

Απαντήσεις στα ερωτήματα των ταξιδιωτών σχετικά με τον κορωνοϊό

Με τον κορωνοϊό να αναπτύσσεται παγκόσμιο επίπεδο, οι ειδικοί συμβουλεύουν για το πώς θα πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει προς το παρόν τα ταξίδια του.

Υπό το φως της εξάπλωσης της ασθένειας, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ασία και σε  μέρη του κόσμου με ελάχιστες ή και καθόλου περιπτώσεις κορωνοϊού,  αναρωτιούνται πώς να χειριστούν τα προγραμματισμένα και μη ταξίδια τους.

Για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, ο ιστότοπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), εκδίδει καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού και την κατάσταση των κρουσμάτων. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , τα οποία συμβουλεύουν την ακύρωση όλων των μη ουσιαστικών ταξιδιών στην Κίνα, παρέχουν επίσης πληροφορίες και καθοδήγηση στους ταξιδιώτες. Τέλος, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και χρήσιμοι σύνδεσμοι επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, πρεσβείες και προξενεία.

Πέραν των οργανισμών αυτών, οι ταξιδιώτες παγκοσμίως πρέπει να συμβουλεύονται τους ιστοτόπους της εκάστοτε χώρας και τους προβλεπόμενους περιορισμούς, ώστε να ενημερώνονται ως προς τις πολιτικές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Σε δήλωσή του στη New York Times ο David Eisenman, διευθυντής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας , του Κέντρου Δημόσιας Υγείας και Καταστροφών του Λος Άντζελες και καθηγητής των κοινοτικών επιστημών υγείας στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Fielding, συμβουλεύει μεταξύ άλλων τους ταξιδιώτες να είναι διπλά προσεκτικοί στην ούτως ή άλλως καθημερινή ρουτίνα υγιεινής, όπως είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, ειδικά εάν κανείς έχει αγγίξει επιφάνειες ή έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που βήχει. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η  στενή επαφή με τους άλλους εάν ασθενεί ο ίδιος ο ταξιδιώτης, ακόμη και από απλή γρίπη.   

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο συνήθη ερωτήματα και συμβουλές από ειδικούς στον τομέα της υγείας και των ταξιδιών, όπως καταγράφηκαν στη New York Times.

Έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι εκτός Ασίας, είναι ασφαλές;

Από ιατρική άποψη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας  λόγος να ακυρωθεί  ένα ταξίδι σε μια χώρα όπου έχουν αναφερθεί λίγες ή καθόλου περιπτώσεις κορωνοϊού. Ωστόσο, η ενημέρωση και αξιολόγηση του κινδύνου,  θα πρέπει να γίνονται καθημερινά.

Για παράδειγμα, σε μέρη όπως η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη, υπήρξαν περιπτώσεις, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία εξάπλωσης  και  ο ιός δεν φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Πιθανότερος κίνδυνος υφίσταται για τους επαγγελματίες υγείας που πρόκειται να εργαστούν στα κατά τόπους νοσοκομεία, παρά για τους ταξιδιώτες. Τέλος, ο χρυσός κανόνας για την πραγματοποίηση ή μη ενός ταξιδιού,  θα πρέπει να είναι ο ακόλουθος: Αν ο ίδιος ο ταξιδιώτης είναι άρρωστος, θα πρέπει να αναβάλλει το ταξίδι του, ακόμη και αν νοσεί από απλή γρίπη.  Φυσικά οι ειδικοί τονίζουν ότι η πραγματοποίηση ή μη ενός ταξιδιού, είναι προσωπική απόφαση, ωστόσο εάν δεν διέλθει κανείς από μία προβληματική περιοχή, δεν υπάρχει λόγος αναβολής του.

Πώς μπορώ να διασφαλίσω τον εαυτό μου και τους άλλους;

 Το πλύσιμο των χεριών είναι συχνά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, μαζί με την παραμονή σας στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι από οποιονδήποτε ιό.

Έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Βιετνάμ τον Απρίλιο, ποια είναι η κατάσταση στη χώρα αυτή;

 Υπάρχουν 16 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις,  14 αναρρώσεις  και 1.538 περιπτώσεις καραντίνας στο Βιετνάμ. Την 1η Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε επισήμως την ύπαρξη επιδημίας του κορωνοϊού στο Βιετνάμ και οι αρχές έκλεισαν τα χερσαία σύνορα με την Κίνα, σταμάτησαν επ 'αόριστον τις πτήσεις προς και από την Κίνα και καθιέρωσαν καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονταν από πληγείσες περιοχές της Κίνας. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να αποφεύγουν προς το παρόν τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

 Παρόλο που ορισμένες πόλεις που έχουν καταγράψει λοιμώξεις έχουν κλείσει τα τουριστικά αξιοθέατα, η πλειοψηφία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στο κοινό. Πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις γίνονται όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ άλλες έχουν αναβληθεί. Για έναν λεπτομερή κατάλογο, συμβουλευτείτε τον τουριστικό ιστότοπο του Βιετνάμ , ο οποίος περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στη χώρα.

 Ποια είναι η κατάσταση στην Καμπότζη;

 Μέχρι πρόσφατα, η Καμπότζη ανέφερε μόνο μία περίπτωση κορωνοϊού και ο πρωθυπουργός Hun Sen δεν φορούσε δημόσια χειρουργική μάσκα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 1 σχετικά με την Καμπότζη, πράγμα που σημαίνει ότι στην εκτίμησή του δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας κίνδυνος για ταξίδια στη χώρα.

 Μπορώ να πάω στην Ιαπωνία;

 Η Ιαπωνία έχει αναφέρει περισσότερα από 700 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 621 προέρχονται από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που έχει τεθεί σε καραντίνα. Οι ιαπωνικές αρχές επέτρεψαν σε αρκετούς  ανθρώπους να αποβιβαστούν, μια απόφαση που αμφισβητούσαν ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

 Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ιαπωνίας συμβουλεύει τους ταξιδιώτες ότι τα ιατρικά έξοδα μπορεί να είναι υψηλά σε περίπτωση που αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε και πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο στην Ιαπωνία. «Μην ξεχάσετε να κάνετε ταξιδιωτική ασφάλιση», αναφέρει ο οργανισμός σε δήλωση στην ιστοσελίδα του. Ενθαρρύνει επίσης τους τουρίστες να ακολουθούν τις ίδιες προφυλάξεις που λαμβάνουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της εποχικής γρίπης.

 Τι συμβαίνει στη Νότια Κορέα;

 Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει 104 λοιμώξεις, 53 από τις οποίες προστέθηκαν την Πέμπτη, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό από την προηγούμενη ημέρα. Ο δήμαρχος της πόλης Daegu ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μετά από ύποπτα κρούσματα σε εκκλησία.  Την Πέμπτη, οι αρχές ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο στη χώρα και ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Garrison Daegu περιόρισε την πρόσβαση στη βάση του, σύμφωνα με δήλωση .

 Επί του παρόντος, η ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν παρέχει συμβουλές για τη Νότια Κορέα.

 Η πτήση μου έχει ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, είναι ασφαλές;

 Από την Τετάρτη, η Σιγκαπούρη είχε 84 περιπτώσεις κορωνοϊού, αλλά η διέλευση μέσω του αεροδρομίου είναι απίθανο να φέρει τους ταξιδιώτες σε επαφή με οποιονδήποτε από τους άρρωστους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το αεροδρόμιο εφάρμοσε κανόνες για να κρατήσει τον ιό περιορισμένο. Όποιος έχει ταξιδέψει στην ηπειρωτική Κίνα εντός 14 ημερών από την άφιξή του στο Changi δεν επιτρέπεται να εισέλθει στη Σιγκαπούρη ή να διέλθει από το αεροδρόμιο αυτό. Επιπλέον, η Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου της Σιγκαπούρης, ανέστειλε την έκδοση νέων θεωρήσεων σε άτομα με κινεζικά διαβατήρια. Το αεροδρόμιο ανέφερε επίσης ότι αύξησε τη συχνότητα με την οποία καθαρίζονται οι χώροι του και χρησιμοποιεί περισσότερα απολυμαντικά στη διαδικασία καθαρισμού. Κατά την εκτίμηση των ειδικών, αυτή τη στιγμή η διέλευση από το αεροδρόμιο είναι ασφαλής, αλλά όπως και με όλα τα υπόλοιπα, συνεχίστε να ελέγχετε.

 Οι αεροπορικές εταιρείες καθαρίζουν τα αεροσκάφη μεταξύ των πτήσεων; Θέτουν νέες πολιτικές;

 Τα αεροσκάφη είναι μικροί χώροι που φιλοξενούν  πολλούς ανθρώπους και μπορούν να συμβάλλουν στη μετάδοση ασθενειών. Παρόλο που δεν είναι σαφές εάν οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τις διαδικασίες καθαρισμού λόγω του κορωνοϊού, γνωρίζουμε ότι συνήθως καθαρίζουν τις καμπίνες του αεροσκάφους. 

 Ο Curtis Blessing της American Airlines, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη καθαρίζονται σε τακτική βάση και το βάθος του καθαρισμού ποικίλλει ανάλογα με τους χρόνους  και τον τύπο πτήσης, αλλά σίγουρα  καθαρίζονται οι τουαλέτες, τα δάπεδα και απομακρύνονται ορατά σκουπίδια από τις θήκες του καθίσματος σε όλες τις πτήσεις.

 Όταν το επιτρέπει ο χρόνος εδάφους, οι χώροι προετοιμασίας του φαγητού καθαρίζονται, όπως και οι δίσκοι", είπε ο κ. Blessing. Στις διεθνείς πτήσεις προβλέπεται ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο καθαρισμού που περιλαμβάνει τον καθαρισμό των τουαλετών, των τραπεζιών δίσκων και των χώρων προετοιμασίας των γευμάτων, καθώς και οποιωνδήποτε επιφανειών σε όλο το αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων των δαπέδων.  

 Από την άλλη πλευρά, η Delta προμηθεύει τους επιβάτες με απολυμαντικό χειρός, γάντια και χειρουργικές μάσκες, σε όλες τις πτήσεις προς και από την Ασία. Εκπρόσωπος της Delta δήλωσε ότι τα αεροπλάνα καθαρίζονται καλά, τόσο για την ασφάλεια των επιβατών, όσο και του πληρώματός.

 Εκπρόσωπος της Alaska Air δήλωσε ότι οι τουαλέτες καθαρίζονται μεταξύ κάθε πτήσης και τα ατομικά τραπεζάκια καθαρίζονται όταν η πτήση υπερβαίνει τη μία ώρα. Η εις βάθος καθαριότητα του αεροσκάφους πραγματοποιείται όταν αυτό παραμένει στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα χημικά καθαριστικά και απολυμαντικά είναι αποτελεσματικά κατά των ιών, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κορωνοϊός είναι ανθεκτικός σε αυτά.  

 Τι ισχύει για τα κρουαζιερόπλοια;

Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση ιών, ωστόσο  κάποιοι επιβάτες εξακολουθούν να αρρωσταίνουν.

Ο Ross Klein, κοινωνιολόγος στο Memorial University του Newfoundland, που μελετά τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, δήλωσε: Τα κρουαζιερόπλοια είναι ικανά «σκοτώσουν» έναν ιό και δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα που διαθέτουν για τον κορωνοϊό.

Τα εν λόγω πρωτόκολλα δεν φαίνεται να ακολουθήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παρέμεινε για  Yokohama της Ιαπωνίας για δύο εβδομάδες και κατέγραψε 621 ασθενείς, τόνισε ο Klein. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πλοίο δεν μπορεί να απολυμανθεί πριν υποδεχτεί νέους επιβάτες, αφού δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα χερσαίο ξενοδοχείο, πρόσθεσε.

 Είναι μια μάσκα επαρκής για να με προστατεύσει στο αεροπλάνο;

Ο Π.Ο.Υ αναφέρει ότι εάν είστε υγιείς, πρέπει να φοράτε μάσκα μόνο εάν φροντίζετε κάποιον που ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ο Οργανισμός προτείνει επίσης να φοράτε τη μάσκα αν είστε ο ίδιος ασθενής από οποιοδήποτε στέλεχος γρίπης.

«Οι μάσκες είναι αποτελεσματικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το συχνό πλύσιμο των χεριών, με απολυμαντικό  που έχει βάση το αλκοόλ ή σαπούνι και νερό», δηλώνει ο Π.Ο.Υ. στον οδηγό του σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επιλογής μιας μάσκας, τη χρήση και τη διάθεσή της.

Ο τύπος μάσκας κάνει επίσης τη διαφορά. Μία μάσκα N95 μειώνει την έκθεση του φορέα σε αερομεταφερόμενα σωματίδια, από αερολύματα μικρών σωματιδίων έως μεγάλα σταγονίδια, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο έχει εκδώσει οδηγό για την κατανόηση των διαφορών μεταξύ μιας κανονικής χειρουργικής μάσκας και μίας μάσκας N95.

Η πτήση μου ακυρώθηκε, αλλά η ταξιδιωτική μου ασφάλιση δεν καταβάλλει αποζημίωση. Εν τω μέσω μιας κρίσης υγείας, αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ειδική περίπτωση για ταξιδιωτική ασφάλιση;

 Η συνήθης ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει τις ζημίες που προκαλούνται από μια παγκόσμια κρίση στην υγεία - ακόμη και αν αυτή  έχει κηρυχθεί από τον Π.Ο.Υ.  "έκτακτο περιστατικό δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος" και για το οποίο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε ειδοποίηση ταξιδιού επιπέδου 3 , ήτοι οι ταξιδιώτες να αποφεύγουν όλα τα μη αναγκαία ταξίδια στην Κίνα.

 Όταν πρόκειται για ασφάλιση ταξιδιού, η αναβάθμισή της είναι η καλύτερη επιλογή, ωστόσο είναι πολύ ακριβή και τείνει να καλύπτει μόνο το 50 με 75 τοις εκατό του ταξιδιού, δήλωσε ο Stan Sandberg, εμπειρογνώμονας της βιομηχανίας και συνιδρυτής του TravelInsurance.com , ενός ιστότοπου που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συγκρίνουν και να αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλεια online.

 "Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την κάλυψη Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να αγοραστεί εντός καθορισμένου χρόνου - συνήθως 21 ημέρες ή λιγότερες- μετά την πρώτη πληρωμή για το ταξίδι, ενώ ολόκληρο το προπληρωμένο και το μη επιστρεφόμενο κόστος του ταξιδιού πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Το ταξίδι πρέπει επίσης να ακυρωθεί περισσότερο από 48 ώρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης ", επεσήμανε ο κ. Sandberg.

 Η πιστωτική μου κάρτα παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση. Έχει νόημα;

Η σύντομη απάντηση είναι πως όχι. Η ασφάλιση ακύρωσης και διακοπής ταξιδίου, που έχει σχεδιαστεί για την επιστροφή ορισμένων μη επιστρεπτέων εξόδων όταν ακυρωθεί ή καθυστερήσει ένα ταξίδι, αποτελεί κέρδος για πολλές πιστωτικές κάρτες που εστιάζουν στην ταξιδιωτική κίνηση.

Αλλά αυτό που καλύπτεται στην πραγματικότητα ποικίλλει και οι υγειονομικές κρίσεις έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τους κατόχους τους. Για παράδειγμα, θα σας επιστρέψουν τα χρήματα μόνο εάν είστε σε καραντίνα "για λόγους υγείας από μια αρμόδια κυβερνητική αρχή που έχει δικαιοδοσία" - αλλά όχι "αδυναμία να ταξιδέψετε λόγω επιδημίας ή πανδημίας". Με άλλα λόγια, αν επιλέξετε να μην ταξιδέψετε - ακόμη και για να αποφύγετε ευλόγως μια περιοχή που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό - η ακύρωση του ταξιδιού και η διακοπή της ασφάλισης δεν θα σας βοηθήσουν.

Σκοπεύω να επισκεφθώ την Ιαπωνία. Αν αποφασίσω να ταξιδέψω ούτως ή άλλως, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διασφάλισης ιατρικής βοήθειας, αν τη χρειαστώ;

 Η απλούστερη προφύλαξη είναι να αγοράσετε ιατρική ασφάλιση ταξιδιού, ειδικότερα, ένα σχέδιο πρωτοβάθμιας κάλυψης που αντικαθιστά την υπάρχουσα ασφάλιση υγείας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Αναζητήστε εκτεταμένη ιατρική κάλυψη έκτακτης ανάγκης και επείγουσα ιατρική κάλυψη μεταφοράς, ανάλογα με το πόσο απομακρυσμένος είναι ο προορισμός σας. Οι εκπτώσεις, οι παρεκκλίσεις για προϋπάρχουσες συνθήκες και τα ασφάλιστρα ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε στους ιστότοπους των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 2. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 3. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 4. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 5. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 6. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 7. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 8. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 9. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 10. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 11. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 12. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 13. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 14. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 15. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 16. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 17. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 18. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 19. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 20. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 21. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 22. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 23. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 24. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 25. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 26. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 27. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 28. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 29. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 30. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 31. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 32. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 33. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 34. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 35. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 36. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 37. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 38. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 39. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 40. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 41. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 42. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 43. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 44. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 45. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 46. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 47. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 48. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 49. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 50. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 51. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 52. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 53. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 54. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 55. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 56. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 57. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 58. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 59. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 60. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 61. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 62. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 63. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 64. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 65. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 66. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 67. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 68. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 69. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 70. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 71. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 72. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 73. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 74. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 75. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 76. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 77. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 78. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 79. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 80. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 81. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 82. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 83. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

 84. 21/01 15:19

  ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

 85. 21/01 14:26

  Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

 86. 21/01 13:46

  WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

 87. 21/01 13:10

  Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

 88. 21/01 12:54

  Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

 89. 21/01 12:51

  Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

 90. 21/01 12:40

  Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

 91. 21/01 12:15

  Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

 92. 21/01 12:11

  Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

 93. 21/01 12:05

  ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

 94. 21/01 11:56

  Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

 95. 21/01 10:50

  Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

 96. 21/01 10:36

  Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

 97. 21/01 10:27

  Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

 98. 21/01 08:45

  Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

 99. 21/01 08:30

  Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

 100. 21/01 08:17

  Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο