Απαντήσεις στα ερωτήματα των ταξιδιωτών σχετικά με τον κορωνοϊό

Α Decrease font Enlarge font
Απαντήσεις στα ερωτήματα των ταξιδιωτών σχετικά με τον κορωνοϊό

Με τον κορωνοϊό να αναπτύσσεται παγκόσμιο επίπεδο, οι ειδικοί συμβουλεύουν για το πώς θα πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει προς το παρόν τα ταξίδια του.

Υπό το φως της εξάπλωσης της ασθένειας, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ασία και σε  μέρη του κόσμου με ελάχιστες ή και καθόλου περιπτώσεις κορωνοϊού,  αναρωτιούνται πώς να χειριστούν τα προγραμματισμένα και μη ταξίδια τους.

Για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, ο ιστότοπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), εκδίδει καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού και την κατάσταση των κρουσμάτων. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , τα οποία συμβουλεύουν την ακύρωση όλων των μη ουσιαστικών ταξιδιών στην Κίνα, παρέχουν επίσης πληροφορίες και καθοδήγηση στους ταξιδιώτες. Τέλος, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και χρήσιμοι σύνδεσμοι επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, πρεσβείες και προξενεία.

Πέραν των οργανισμών αυτών, οι ταξιδιώτες παγκοσμίως πρέπει να συμβουλεύονται τους ιστοτόπους της εκάστοτε χώρας και τους προβλεπόμενους περιορισμούς, ώστε να ενημερώνονται ως προς τις πολιτικές που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Σε δήλωσή του στη New York Times ο David Eisenman, διευθυντής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας , του Κέντρου Δημόσιας Υγείας και Καταστροφών του Λος Άντζελες και καθηγητής των κοινοτικών επιστημών υγείας στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Fielding, συμβουλεύει μεταξύ άλλων τους ταξιδιώτες να είναι διπλά προσεκτικοί στην ούτως ή άλλως καθημερινή ρουτίνα υγιεινής, όπως είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, ειδικά εάν κανείς έχει αγγίξει επιφάνειες ή έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που βήχει. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η  στενή επαφή με τους άλλους εάν ασθενεί ο ίδιος ο ταξιδιώτης, ακόμη και από απλή γρίπη.   

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο συνήθη ερωτήματα και συμβουλές από ειδικούς στον τομέα της υγείας και των ταξιδιών, όπως καταγράφηκαν στη New York Times.

Έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι εκτός Ασίας, είναι ασφαλές;

Από ιατρική άποψη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας  λόγος να ακυρωθεί  ένα ταξίδι σε μια χώρα όπου έχουν αναφερθεί λίγες ή καθόλου περιπτώσεις κορωνοϊού. Ωστόσο, η ενημέρωση και αξιολόγηση του κινδύνου,  θα πρέπει να γίνονται καθημερινά.

Για παράδειγμα, σε μέρη όπως η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη, υπήρξαν περιπτώσεις, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία εξάπλωσης  και  ο ιός δεν φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Πιθανότερος κίνδυνος υφίσταται για τους επαγγελματίες υγείας που πρόκειται να εργαστούν στα κατά τόπους νοσοκομεία, παρά για τους ταξιδιώτες. Τέλος, ο χρυσός κανόνας για την πραγματοποίηση ή μη ενός ταξιδιού,  θα πρέπει να είναι ο ακόλουθος: Αν ο ίδιος ο ταξιδιώτης είναι άρρωστος, θα πρέπει να αναβάλλει το ταξίδι του, ακόμη και αν νοσεί από απλή γρίπη.  Φυσικά οι ειδικοί τονίζουν ότι η πραγματοποίηση ή μη ενός ταξιδιού, είναι προσωπική απόφαση, ωστόσο εάν δεν διέλθει κανείς από μία προβληματική περιοχή, δεν υπάρχει λόγος αναβολής του.

Πώς μπορώ να διασφαλίσω τον εαυτό μου και τους άλλους;

 Το πλύσιμο των χεριών είναι συχνά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, μαζί με την παραμονή σας στο σπίτι όταν είστε άρρωστοι από οποιονδήποτε ιό.

Έχω προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Βιετνάμ τον Απρίλιο, ποια είναι η κατάσταση στη χώρα αυτή;

 Υπάρχουν 16 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις,  14 αναρρώσεις  και 1.538 περιπτώσεις καραντίνας στο Βιετνάμ. Την 1η Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε επισήμως την ύπαρξη επιδημίας του κορωνοϊού στο Βιετνάμ και οι αρχές έκλεισαν τα χερσαία σύνορα με την Κίνα, σταμάτησαν επ 'αόριστον τις πτήσεις προς και από την Κίνα και καθιέρωσαν καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονταν από πληγείσες περιοχές της Κίνας. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να αποφεύγουν προς το παρόν τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

 Παρόλο που ορισμένες πόλεις που έχουν καταγράψει λοιμώξεις έχουν κλείσει τα τουριστικά αξιοθέατα, η πλειοψηφία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στο κοινό. Πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις γίνονται όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ άλλες έχουν αναβληθεί. Για έναν λεπτομερή κατάλογο, συμβουλευτείτε τον τουριστικό ιστότοπο του Βιετνάμ , ο οποίος περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στη χώρα.

 Ποια είναι η κατάσταση στην Καμπότζη;

 Μέχρι πρόσφατα, η Καμπότζη ανέφερε μόνο μία περίπτωση κορωνοϊού και ο πρωθυπουργός Hun Sen δεν φορούσε δημόσια χειρουργική μάσκα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 1 σχετικά με την Καμπότζη, πράγμα που σημαίνει ότι στην εκτίμησή του δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας κίνδυνος για ταξίδια στη χώρα.

 Μπορώ να πάω στην Ιαπωνία;

 Η Ιαπωνία έχει αναφέρει περισσότερα από 700 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 621 προέρχονται από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που έχει τεθεί σε καραντίνα. Οι ιαπωνικές αρχές επέτρεψαν σε αρκετούς  ανθρώπους να αποβιβαστούν, μια απόφαση που αμφισβητούσαν ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

 Ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της Ιαπωνίας συμβουλεύει τους ταξιδιώτες ότι τα ιατρικά έξοδα μπορεί να είναι υψηλά σε περίπτωση που αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε και πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο στην Ιαπωνία. «Μην ξεχάσετε να κάνετε ταξιδιωτική ασφάλιση», αναφέρει ο οργανισμός σε δήλωση στην ιστοσελίδα του. Ενθαρρύνει επίσης τους τουρίστες να ακολουθούν τις ίδιες προφυλάξεις που λαμβάνουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της εποχικής γρίπης.

 Τι συμβαίνει στη Νότια Κορέα;

 Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει 104 λοιμώξεις, 53 από τις οποίες προστέθηκαν την Πέμπτη, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό από την προηγούμενη ημέρα. Ο δήμαρχος της πόλης Daegu ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μετά από ύποπτα κρούσματα σε εκκλησία.  Την Πέμπτη, οι αρχές ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο στη χώρα και ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Garrison Daegu περιόρισε την πρόσβαση στη βάση του, σύμφωνα με δήλωση .

 Επί του παρόντος, η ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν παρέχει συμβουλές για τη Νότια Κορέα.

 Η πτήση μου έχει ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, είναι ασφαλές;

 Από την Τετάρτη, η Σιγκαπούρη είχε 84 περιπτώσεις κορωνοϊού, αλλά η διέλευση μέσω του αεροδρομίου είναι απίθανο να φέρει τους ταξιδιώτες σε επαφή με οποιονδήποτε από τους άρρωστους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το αεροδρόμιο εφάρμοσε κανόνες για να κρατήσει τον ιό περιορισμένο. Όποιος έχει ταξιδέψει στην ηπειρωτική Κίνα εντός 14 ημερών από την άφιξή του στο Changi δεν επιτρέπεται να εισέλθει στη Σιγκαπούρη ή να διέλθει από το αεροδρόμιο αυτό. Επιπλέον, η Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου της Σιγκαπούρης, ανέστειλε την έκδοση νέων θεωρήσεων σε άτομα με κινεζικά διαβατήρια. Το αεροδρόμιο ανέφερε επίσης ότι αύξησε τη συχνότητα με την οποία καθαρίζονται οι χώροι του και χρησιμοποιεί περισσότερα απολυμαντικά στη διαδικασία καθαρισμού. Κατά την εκτίμηση των ειδικών, αυτή τη στιγμή η διέλευση από το αεροδρόμιο είναι ασφαλής, αλλά όπως και με όλα τα υπόλοιπα, συνεχίστε να ελέγχετε.

 Οι αεροπορικές εταιρείες καθαρίζουν τα αεροσκάφη μεταξύ των πτήσεων; Θέτουν νέες πολιτικές;

 Τα αεροσκάφη είναι μικροί χώροι που φιλοξενούν  πολλούς ανθρώπους και μπορούν να συμβάλλουν στη μετάδοση ασθενειών. Παρόλο που δεν είναι σαφές εάν οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τις διαδικασίες καθαρισμού λόγω του κορωνοϊού, γνωρίζουμε ότι συνήθως καθαρίζουν τις καμπίνες του αεροσκάφους. 

 Ο Curtis Blessing της American Airlines, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη καθαρίζονται σε τακτική βάση και το βάθος του καθαρισμού ποικίλλει ανάλογα με τους χρόνους  και τον τύπο πτήσης, αλλά σίγουρα  καθαρίζονται οι τουαλέτες, τα δάπεδα και απομακρύνονται ορατά σκουπίδια από τις θήκες του καθίσματος σε όλες τις πτήσεις.

 Όταν το επιτρέπει ο χρόνος εδάφους, οι χώροι προετοιμασίας του φαγητού καθαρίζονται, όπως και οι δίσκοι", είπε ο κ. Blessing. Στις διεθνείς πτήσεις προβλέπεται ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο καθαρισμού που περιλαμβάνει τον καθαρισμό των τουαλετών, των τραπεζιών δίσκων και των χώρων προετοιμασίας των γευμάτων, καθώς και οποιωνδήποτε επιφανειών σε όλο το αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων των δαπέδων.  

 Από την άλλη πλευρά, η Delta προμηθεύει τους επιβάτες με απολυμαντικό χειρός, γάντια και χειρουργικές μάσκες, σε όλες τις πτήσεις προς και από την Ασία. Εκπρόσωπος της Delta δήλωσε ότι τα αεροπλάνα καθαρίζονται καλά, τόσο για την ασφάλεια των επιβατών, όσο και του πληρώματός.

 Εκπρόσωπος της Alaska Air δήλωσε ότι οι τουαλέτες καθαρίζονται μεταξύ κάθε πτήσης και τα ατομικά τραπεζάκια καθαρίζονται όταν η πτήση υπερβαίνει τη μία ώρα. Η εις βάθος καθαριότητα του αεροσκάφους πραγματοποιείται όταν αυτό παραμένει στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα χημικά καθαριστικά και απολυμαντικά είναι αποτελεσματικά κατά των ιών, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κορωνοϊός είναι ανθεκτικός σε αυτά.  

 Τι ισχύει για τα κρουαζιερόπλοια;

Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση ιών, ωστόσο  κάποιοι επιβάτες εξακολουθούν να αρρωσταίνουν.

Ο Ross Klein, κοινωνιολόγος στο Memorial University του Newfoundland, που μελετά τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, δήλωσε: Τα κρουαζιερόπλοια είναι ικανά «σκοτώσουν» έναν ιό και δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα που διαθέτουν για τον κορωνοϊό.

Τα εν λόγω πρωτόκολλα δεν φαίνεται να ακολουθήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παρέμεινε για  Yokohama της Ιαπωνίας για δύο εβδομάδες και κατέγραψε 621 ασθενείς, τόνισε ο Klein. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πλοίο δεν μπορεί να απολυμανθεί πριν υποδεχτεί νέους επιβάτες, αφού δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα χερσαίο ξενοδοχείο, πρόσθεσε.

 Είναι μια μάσκα επαρκής για να με προστατεύσει στο αεροπλάνο;

Ο Π.Ο.Υ αναφέρει ότι εάν είστε υγιείς, πρέπει να φοράτε μάσκα μόνο εάν φροντίζετε κάποιον που ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ο Οργανισμός προτείνει επίσης να φοράτε τη μάσκα αν είστε ο ίδιος ασθενής από οποιοδήποτε στέλεχος γρίπης.

«Οι μάσκες είναι αποτελεσματικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το συχνό πλύσιμο των χεριών, με απολυμαντικό  που έχει βάση το αλκοόλ ή σαπούνι και νερό», δηλώνει ο Π.Ο.Υ. στον οδηγό του σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επιλογής μιας μάσκας, τη χρήση και τη διάθεσή της.

Ο τύπος μάσκας κάνει επίσης τη διαφορά. Μία μάσκα N95 μειώνει την έκθεση του φορέα σε αερομεταφερόμενα σωματίδια, από αερολύματα μικρών σωματιδίων έως μεγάλα σταγονίδια, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο έχει εκδώσει οδηγό για την κατανόηση των διαφορών μεταξύ μιας κανονικής χειρουργικής μάσκας και μίας μάσκας N95.

Η πτήση μου ακυρώθηκε, αλλά η ταξιδιωτική μου ασφάλιση δεν καταβάλλει αποζημίωση. Εν τω μέσω μιας κρίσης υγείας, αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ειδική περίπτωση για ταξιδιωτική ασφάλιση;

 Η συνήθης ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει τις ζημίες που προκαλούνται από μια παγκόσμια κρίση στην υγεία - ακόμη και αν αυτή  έχει κηρυχθεί από τον Π.Ο.Υ.  "έκτακτο περιστατικό δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος" και για το οποίο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε ειδοποίηση ταξιδιού επιπέδου 3 , ήτοι οι ταξιδιώτες να αποφεύγουν όλα τα μη αναγκαία ταξίδια στην Κίνα.

 Όταν πρόκειται για ασφάλιση ταξιδιού, η αναβάθμισή της είναι η καλύτερη επιλογή, ωστόσο είναι πολύ ακριβή και τείνει να καλύπτει μόνο το 50 με 75 τοις εκατό του ταξιδιού, δήλωσε ο Stan Sandberg, εμπειρογνώμονας της βιομηχανίας και συνιδρυτής του TravelInsurance.com , ενός ιστότοπου που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συγκρίνουν και να αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλεια online.

 "Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την κάλυψη Ακύρωση για οποιαδήποτε αιτία, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να αγοραστεί εντός καθορισμένου χρόνου - συνήθως 21 ημέρες ή λιγότερες- μετά την πρώτη πληρωμή για το ταξίδι, ενώ ολόκληρο το προπληρωμένο και το μη επιστρεφόμενο κόστος του ταξιδιού πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Το ταξίδι πρέπει επίσης να ακυρωθεί περισσότερο από 48 ώρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης ", επεσήμανε ο κ. Sandberg.

 Η πιστωτική μου κάρτα παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση. Έχει νόημα;

Η σύντομη απάντηση είναι πως όχι. Η ασφάλιση ακύρωσης και διακοπής ταξιδίου, που έχει σχεδιαστεί για την επιστροφή ορισμένων μη επιστρεπτέων εξόδων όταν ακυρωθεί ή καθυστερήσει ένα ταξίδι, αποτελεί κέρδος για πολλές πιστωτικές κάρτες που εστιάζουν στην ταξιδιωτική κίνηση.

Αλλά αυτό που καλύπτεται στην πραγματικότητα ποικίλλει και οι υγειονομικές κρίσεις έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τους κατόχους τους. Για παράδειγμα, θα σας επιστρέψουν τα χρήματα μόνο εάν είστε σε καραντίνα "για λόγους υγείας από μια αρμόδια κυβερνητική αρχή που έχει δικαιοδοσία" - αλλά όχι "αδυναμία να ταξιδέψετε λόγω επιδημίας ή πανδημίας". Με άλλα λόγια, αν επιλέξετε να μην ταξιδέψετε - ακόμη και για να αποφύγετε ευλόγως μια περιοχή που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό - η ακύρωση του ταξιδιού και η διακοπή της ασφάλισης δεν θα σας βοηθήσουν.

Σκοπεύω να επισκεφθώ την Ιαπωνία. Αν αποφασίσω να ταξιδέψω ούτως ή άλλως, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διασφάλισης ιατρικής βοήθειας, αν τη χρειαστώ;

 Η απλούστερη προφύλαξη είναι να αγοράσετε ιατρική ασφάλιση ταξιδιού, ειδικότερα, ένα σχέδιο πρωτοβάθμιας κάλυψης που αντικαθιστά την υπάρχουσα ασφάλιση υγείας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Αναζητήστε εκτεταμένη ιατρική κάλυψη έκτακτης ανάγκης και επείγουσα ιατρική κάλυψη μεταφοράς, ανάλογα με το πόσο απομακρυσμένος είναι ο προορισμός σας. Οι εκπτώσεις, οι παρεκκλίσεις για προϋπάρχουσες συνθήκες και τα ασφάλιστρα ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε στους ιστότοπους των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 02/04 17:00

  Επιπλέον μέτρα για τα επιβατικά οχήματα - Δυνατότητα κατάθεσης πινακίδων για τα τουριστικά λεωφορεία

 2. 02/04 16:57

  Υπ. Ναυτιλίας: Απαγορεύονται προσωρινά το κολύμπι, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία

 3. 02/04 16:26

  ΕΤΑΔ: Μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό Covid-19

 4. 02/04 16:25

  Η ΔΕΘ-Helexpo στο πλευρό της κοινωνίας και της Πολιτείας στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

 5. 02/04 14:56

  Γερμανία: 3,5 δισ. ευρώ οι επιστροφές χρημάτων από τους t.o’s – Σε σενάριο T. Cook η αγορά αν δεν γίνουν πιστώσεις

 6. 02/04 14:18

  Έρευνα: Πόσο επιβραδύνει ο κορωνοϊός τα ταξίδια των Γερμανών

 7. 02/04 14:00

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Δέσμη προτάσεων για τη στήριξη του τουρισμού

 8. 02/04 13:11

  Greece from home: Η καινοτόμα πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού για να παραμείνει η Ελλάδα στο επίκεντρο

 9. 02/04 13:08

  Κίνδυνος επιθετικής εξαγοράς τουριστικών ομίλων, καθώς η τιμή των μετοχών κατέρρευσε

 10. 02/04 12:11

  Condor: Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κρατικοποίησης

 11. 02/04 11:52

  Πτώση 61,3% στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Μάρτιο

 12. 02/04 11:32

  Η μικρή Καραϊβική που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα

 13. 02/04 11:28

  Το μυστικό που κρύβει στους πρόποδές της η Ακρόπολη

 14. 02/04 11:20

  Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός": Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη

 15. 02/04 10:48

  Πότε θα τελειώσει η επιδημία στη Γερμανία;

 16. 02/04 10:38

  Κορωνοϊός - Έρευνα: Οι επιπτώσεις στα ξενοδοχεία της Μεσογείου τον Φεβρουάριο

 17. 02/04 10:33

  Κορωνοϊός: Έλληνες ταξιδιώτες εγκλωβισμένοι και στην Ινδία

 18. 02/04 10:31

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία σε Κρήτη

 19. 02/04 10:26

  Κορωνοϊός: Όλο το πακέτο μέτρων της Γερμανίας για τη στήριξη της οικονομίας

 20. 02/04 10:17

  Κορωνοϊός: Ανοιχτά εστιατόρια σε κλειστά ξενοδοχεία για φαγητό σε πακέτο και delivery

 21. 02/04 10:10

  Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 ακυρώσεις συνεδρίων στην Ευρώπη - Ποιο μήνα προτιμούν για τη μετάθεση των διοργανώσεων

 22. 01/04 16:44

  Ένταξη στα μέτρα στήριξης ζητούν οι Εταιρείες Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων με τη δημιουργία ΚΑΔ

 23. 01/04 16:37

  "Lockdown" στο τζίρο βλέπει το 66,7% των επιχειρήσεων φέτος λόγω κορωνοϊού

 24. 01/04 16:17

  ΕΑΤΑ: Διαδικτυακή καμπάνια για την Αθήνα

 25. 01/04 16:00

  Στ.Βλαστός: Η ΕΤΑΔ θα αποτρέψει την αυθαίρετη είσοδο σκαφών στη μαρίνα Αλίμου

 26. 01/04 15:40

  Κανάρια Νησιά: Καταβολή πληρωμών από τους t.o’s μέχρι τις αρχές Μαΐου ζητούν οι ξενοδόχοι

 27. 01/04 15:05

  Ην. Βασίλειο: Πλατφόρμα εύρεσης προσωρινής εργασίας για άτομα που έχασαν τη δουλειά τους στον τουρισμό

 28. 01/04 14:35

  Γερμανία: Ακριβότερα τα αεροπορικά εισιτήρια από την 1η Απριλίου – «Ένα εντελώς λάθος μέτρο»

 29. 01/04 13:50

  DER Touristik: Αναστέλλεται προσωρινά η είσπραξη προμήθειας από ακυρωμένα ταξίδια

 30. 01/04 13:30

  Η TUI στηρίζει τα βάουτσερ – Τι ζητούν τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία- Κρατήσεις για το 2021

 31. 01/04 13:13

  Grant Thornton: Οι τελευταίες ρυθμίσεις με τα μέτρα στήριξης μέσα από 10 απαντήσεις

 32. 01/04 13:11

  The smarter E Europe 2020: Ακυρώθηκε η πλατφόρμα της ενεργειακής βιομηχανίας στο Μόναχο

 33. 01/04 12:57

  Ισπανία: Ανοίγουν ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών με κορωνοϊό

 34. 01/04 12:54

  Singapore Airlines: Αύξηση κεφαλαίου εν μέσω πανδημίας

 35. 01/04 12:38

  Από πού ήρθε ο κορωνοϊός; Από την Κίνα ή τις ΗΠΑ;

 36. 01/04 12:23

  Γερμανικός τουρισμός: Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει εντελώς τα ταξίδια - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

 37. 01/04 11:46

  Πύργος Αθηνών: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό κτήριο

 38. 01/04 11:40

  Ποιος ήταν ο «μικρός Λυκαβηττός» στην Αθήνα και τι απέγινε

 39. 01/04 11:33

  A. Γκερέκου: Επιστολή προς ΕΟΦ για να επιτραπούν τα ιατρικά συνέδρια το καλοκαίρι

 40. 01/04 10:57

  Bέλγιο: Κυβέρνηση και Τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

 41. 01/04 10:54

  Βρετανία: 75 εκατ. λίρες για τον επαναπατρισμό όσων εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό

 42. 01/04 10:51

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Σαντορίνη Λευκάδα, Κύθνο, Θάσο και Βόλβη

 43. 01/04 10:49

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 4 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

 44. 01/04 10:45

  Δήμος Λειψών: Υποχρεωτική καραντίνα σε όσους ταξιδεύουν στα μικρά νησιά

 45. 01/04 10:38

  Aegean: Δεν θα λάβουν αμοιβή για το 2020 οι κ.κ.Ευτύχιος Βασιλάκης και Δημήτρης Γερογιάννης

 46. 01/04 10:27

  Στήριξη όλων των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό και μικρές επιχειρήσεις ζητούν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

 47. 01/04 10:15

  Hilton: Παραιτείται από το μισθό του για το υπόλοιπο του 2020 ο διευθύνων σύμβουλος

 48. 01/04 10:10

  Ο κ. Κ. Λούλης προσφέρει τις αποδοχές Απριλίου και Μαΐου στον λογαριασμό για την αντιμετώπιση του COVID-19

 49. 31/03 19:53

  ΣΙΤΕΣΑΠ: Αγωνία για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν με 30 ελληνικά τουριστικά σκάφη

 50. 31/03 19:47

  Κορωνοϊός: Έρευνα στη Ρόδο για τις επιπτώσεις από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων

 51. 31/03 19:20

  Μαρίνα Αλίμου: Αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού ζητεί η ΕΤΑΔ

 52. 31/03 15:27

  Η DRV πιέζει για καθιέρωση των πιστώσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία

 53. 31/03 14:20

  Μελέτη: Η διασπορά του κορωνοϊού είναι μικρότερη σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες

 54. 31/03 14:16

  Συρράκο και Βλάστη προς εγγραφή στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

 55. 31/03 14:08

  Πώς η TUI θα προστατεύσει τη ρευστότητα των ταξιδιωτικών γραφείων

 56. 31/03 13:56

  ΥΠΕΞ Κύπρου: Διαθέσιμη από σήμερα η πλατφόρμα για τους Κύπριους στο εξωτερικό

 57. 31/03 13:47

  American Airlines: Αίτηση για κρατικό δάνειο 12 δισ. δολαρίων

 58. 31/03 13:15

  Κορωνοϊός: Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της παραπληροφόρησης

 59. 31/03 13:08

  Η νέα ΠΝΠ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

 60. 31/03 13:03

  Κορωνοϊός: Η Europol προειδοποιεί για κρούσματα απάτης

 61. 31/03 12:45

  Η αισιόδοξη καμπάνια της Πορτογαλίας - "Είναι ώρα να σταματήσουμε"

 62. 31/03 12:35

  EasyJet: Αντιδρά στην επιστροφή μερίσματος ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

 63. 31/03 12:23

  Πώς η Airbnb θα μειώσει τα κόστη εξαιτίας της πανδημίας

 64. 31/03 12:09

  Αναβάλλεται για ένα χρόνο η έκθεση Dubai Expo 2020

 65. 31/03 11:50

  MSC, Cunard και P&O Cruises παρατείνουν την έναρξη των προγραμμάτων κρουαζιέρας

 66. 31/03 11:11

  Η Airbnb στηρίζει τους οικοδεσπότες- Δίνει το 25% του ποσού της ακύρωσης και επιχορήγηση έως 5.000 δολάρια

 67. 31/03 10:54

  Το άγνωστο μικρό νησί της Αττικής με την φυσική πισίνα

 68. 31/03 10:50

  Στύλοι Ολυμπίου Διός: Το μυστήριο που πήρε χρόνια να λυθεί

 69. 31/03 10:17

  Netflix spoilers στους δρόμους της Γερμανίας για αποτροπή της κυκλοφορίας

 70. 31/03 10:14

  To σχέδιο της Σερβίας για τη στήριξη της οικονομίας και της Air Serbia

 71. 31/03 10:12

  Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 72. 31/03 10:08

  Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Οι δυνατότητες αεροπορικής μετάβασης από Αθήνα για τους Αμερικανούς

 73. 31/03 10:03

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Iκαρία, Μέτσοβο, Κεφαλονιά, Κρήτη, Δ. Μάνη και Πάρο

 74. 30/03 18:59

  Κορωνοϊός: "Λουκέτο" για τον γερμανό σπεσιαλίστα Comtour

 75. 30/03 17:21

  ΙΑΤΑ: Κατά περίπτωση παράταση των πληρωμών των τουριστικών γραφείων

 76. 30/03 17:00

  Corissa Hotels: Δωρεάν διαμονή στην Κρήτη στους πράκτορες των γερμανόφωνων χωρών το 2021

 77. 30/03 16:44

  Κορωνοϊός: Οι πιστώσεις από τους αερομεταφορείς θα βάλουν λουκέτο στους μικρομεσαίους t.o’s

 78. 30/03 15:53

  Κ.Νοτοπούλου: Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό μένουν εκτός επιδοτήσεων

 79. 30/03 15:47

  Ryanair: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων

 80. 30/03 15:21

  Ρωσικός τουρισμός | Ο τουρισμός στους πρώτους κλάδους του κρατικού πακέτου στήριξης στις επιχειρήσεις

 81. 30/03 14:59

  Τα επόμενα στάδια μετά τα μέτρα προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων

 82. 30/03 14:55

  MMGY | Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις θα επανέλθουν πιο γρήγορα από τις προβλέψεις

 83. 30/03 14:26

  Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνοντας τα μέτρα στήριξης

 84. 30/03 13:43

  Η ΕΕ αίρει τις απαιτήσεις για τα slot προκειμένου να βοηθήσει τους αερομεταφορείς

 85. 30/03 13:26

  ΑΒΤΑ: Οι πιστώσεις στα ταξίδια που ακυρώνονται έχουν προστασία ATOL

 86. 30/03 13:05

  "Η Φιλοξενία": webinar για τη διαχείριση της κρίσης στα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης

 87. 30/03 13:01

  H easyjet προσγειώνει τον στόλο της

 88. 30/03 12:44

  Φορέας Τουρισμού Χίου: Μέτρα για την τόνωση της τοπικής τουριστικής οικονομίας

 89. 30/03 12:25

  Expedia: Επιστροφή χρημάτων ανεξάρτητα από την πολιτική κράτησης του καταλύματος

 90. 30/03 11:00

  Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών

 91. 30/03 10:49

  Το άγνωστο ηφαίστειο που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα

 92. 30/03 10:47

  Αττική: Ποιο είναι το βουνό που αποκαλούσαν παλιά οι Αθηναίοι «Τρελό»

 93. 30/03 10:32

  Κορωνοϊός: Νέα τάση στα πολυτελή ταξίδια με κρατήσεις σε απομονωμένες βίλες

 94. 30/03 10:30

  Κορωνοϊός: Αυξάνονται πωλήσεις και ενοικιάσεις τροχόσπιτων για καραντίνα

 95. 30/03 10:20

  Η επόμενη μέρα: Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε 6 προορισμούς

 96. 30/03 10:16

  Ο κορωνοϊός διαμορφώνει τάσεις για ιδιωτικότητα σε ξενοδοχειακή διαμονή και τουριστικές υπηρεσίες

 97. 29/03 13:38

  Ινδία: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης

 98. 29/03 13:36

  Τουρκία: Στον αέρα το σχέδιο για αφίξεις 250 εκατ. επιβατών στα αεροδρόμια το 2023

 99. 29/03 13:30

  Κορωνοϊός: Ποιο είναι το εργασιακό καθεστώς της τηλεργασίας στην Ισπανία

 100. 29/03 13:23

  Πρώτη Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ με συμμετοχή και του κ.Θεοχάρη