Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την κατάρρευση του Thomas Cook

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την κατάρρευση του Thomas Cook

Το εξπρές του μεσονυχτίου με… υπογραφή Thomas Cook

Το ξημέρωμα της 23ης Σεπτεμβρίου, σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής αλλά και την αρχή μιας απίστευτης ταλαιπωρίας για χιλιάδες ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Η κατάρρευση του Thomas Cook, επηρέασε και θα συνεχίζει για πολύ καιρό να επηρεάζει τις ζωές, τόσο του τεράστιου αριθμού των εργαζομένων και των συνεργατών, όσο και των τουριστών που επένδυσαν στον 178 ετών γίγαντα τα όνειρα των πολύτιμων διακοπών τους και της ευτυχίας τους: Γάμοι διαλύθηκαν, αρραβώνες έμειναν στον αέρα, ταξίδια του μέλιτος δεν έγιναν ποτέ ή άφησαν μια πικρή γεύση στους νεόνυμφους, άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνια ασθενείς ένιωσαν εκτεθειμένοι ή  και κινδύνευσαν πραγματικά, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακά τους ήταν υπολογισμένα για συγκεκριμένο αριθμό ημερών.

«Είναι σαν να βρισκόμαστε στην έρημο»

Ο επιβάτης Jim Falconer, από τη Γλασκόβη, είχε κολλήσει στο αεροδρόμιο της Πάλμα στη Μαγιόρκα. Όπως είπε στο  Sky News, η πληροφόρηση ήταν ελάχιστη, ενώ το προηγούμενο βράδυ ένας εκπρόσωπος του Thomas Cook είχε διαβεβαιώσει ότι "όλα είναι ωραία, όλα είναι καλά", -και ξαφνικά σιωπή, χάος και ερημιά, ένα «ταξίδι» στο άγνωστο.

«’Έχω μαζί μου δύο παιδιά με αυτισμό»

Παράλληλα, μια απελπισμένη μητέρα δεν ήξερε πού να απευθυνθεί: «Πρόκειται για ένα πραγματικό χάος, έχω μαζί μου δύο παιδιά με αυτισμό, πλήρωσα επιπλέον για βοήθεια και όχι μόνο δεν έχω καμία υποστήριξη, αλλά δεν ξέρω και τι μας ξημερώνει».

«Κέρκυρα: Για εμάς είναι μια ταλαιπωρία, αλλά για το ξενοδοχείο είναι η επιβίωσή του»

Ο Ricky Houston, από τη Σκωτία, ο οποίος έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, δήλωσε ότι οι τουρίστες δεν ήξεραν τίποτα. Ειδικότερα, είπε: «Από τον Thomas Cook δεν λάβαμε καμία πληροφόρηση. Λυπάμαι για τους επαναλαμβανόμενους, πιστούς τουρίστες, γιατί δεν νομίζω ότι ήξεραν κάτι. Ήταν το ξενοδοχείο που μας κράτησε ενήμερους και σχετικά ήρεμους μέχρι σήμερα, μας σεβάστηκαν απόλυτα. Όλοι στο ξενοδοχείο είναι συγκλονισμένοι και όλοι έχουν έρθει με τον Thomas Cook! Μπορεί για εμάς να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά για τους ανθρώπους εδώ, είναι η επιβίωσή τους».

«500 χιλιόμετρα με το λεωφορείο…»

Οι Σκοτσέζοι τουρίστες που ελπίζουν να πετάξουν πίσω στη Γλασκώβη από τη Μαγιόρκα, δήλωσαν ότι τώρα θα κατευθυνθούν στο Μπέρμιγχαμ, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων,  προτού φτάσουν στην πόλη τους με το λεωφορείο. Ομοίως, οι τουρίστες  που κατέκλυσαν το αεροδρόμιο Mugla Dalaman στη νότια Τουρκία, αντιμετώπισαν ένα πραγματικό ταξιδιωτικό χάος χωρίς λογική.

«Τελειώνει η ειδική αγωγή της κόρης μου»

Στην Ισπανία, μια απελπισμένη μητέρα έκανε έκκληση για επείγουσα μετάβαση στη χώρα της, γιατί εξαντλείται η ειδική αγωγή θρέψης της κόρης της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές αναπηρίες.

Την ίδια αγωνία έχει και ο Demine Warner, 25 ετών, διότι ο αδελφός του, ο οποίος έχει μειωμένη όραση, εγκεφαλική παράλυση και επιληψία, πρέπει να τρέφεται από ειδικό σωλήνα στο στομάχι του.

Παράλληλα, η Wendy Kingman, 49 ετών, ανησυχεί πολύ γιατί χρειάζεται ημερήσια φαρμακευτική αγωγή η οποία σύντομα θα εξαντληθεί. Μεταξύ άλλων, υποφέρει από Σύνδρομο Σύνθετου Περιοχικού Πόνου, μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί χρόνιο πόνο, για τον οποίο παίρνει μορφίνη. Όπως δήλωσε στη Sun,  δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση από τον Thomas Cook για την επόμενη μέρα του επεισοδιακού ταξιδιού της.

«Τενερίφη: Είμαστε όμηροι στο ξενοδοχείο μας»

Αρκετοί Βρετανοί δήλωσαν ότι κρατήθηκαν όμηροι στα ξενοδοχεία τους στην Τενερίφη, αφού το προσωπικό τους απειλούσε με βίαιη απομάκρυνση εάν δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για το ταξίδι που ήδη είχαν πληρώσει! Μια εκ των θλιβερών περιπτώσεων, αφορά στο νεαρό ζευγάρι  Stephen McGonnell και  Stacey Robinson και το άρρωστο μωρό τους. Η οικογένεια φοβάται να εγκαταλείψει το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, αφού της ζητήθηκε να πληρώσει  900 λίρες Αγγλίας, αλλιώς όπως τους είπαν αυτολεξεί, «θα τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές». Μάλιστα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου τους έδωσε απειλητικό σημείωμα καρφιτσωμένο σε χειρόγραφα τιμολόγια, το οποίο έγραφε, «ή πληρώνεις ή φεύγεις τώρα». Όπως είπε το ζευγάρι στην Daily Mail: «Είναι αηδιαστικό. Είπαμε ότι έχουμε ήδη πληρώσει για αυτό το ταξίδι και έχουμε ένα άρρωστο μωρό, αυτό είναι επιεικώς  απαράδεκτο. Τώρα λοιπόν φοβόμαστε να αφήσουμε το δωμάτιό μας έστω και για ένα λεπτό, σε περίπτωση που έρθουν και μας πετάξουν όλα μας τα πράγματα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε,  είμαστε κρατούμενοι στο ίδιο μας το ξενοδοχείο, με άρρωστο μωρό».

Ένας ακόμη τουρίστας δήλωσε ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου απείλησε να καλέσει την ισπανική αστυνομία αν δεν πληρώσει 1.100 λίρες Αγγλίας.

Άλλη μια τρομαχτική περιπέτεια, είναι εκείνη που αντιμετώπισαν οι Callum Weston, 27 ετών  και  Bethany Sharp, 23 ετών, όπου τους ζητήθηκε να πληρώσουν πάνω από 2.000 λίρες Αγγλίας  στο Bahia De Lobos στη Fuerteventura , αλλιώς επίσης θα καλούνταν η αστυνομία.

Ο Callum δήλωσε στη The Sun Online: «Ο ρεσεψιονίστ μου είπε ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μας συλλάβουν. Δεν έχω παραβιάσει το νόμο. Δεν μου εξηγήθηκε γιατί θα συλληφθώ – ήταν μια παράλογη απειλή. Είναι αηδιαστικό το πώς μας μεταχειρίζονται. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θα κοιμηθώ με ένα μάτι ανοιχτό απόψε, περιμένοντας  να μας χτυπήσουν την πόρτα.»

«Διαλύθηκε ο γάμος μας»

Οι Layton Roche και  Natalie Wells επρόκειτο  να παντρευτούν την Παρασκευή στην Κω, σε έναν γάμο που είχαν σχεδιάσει εδώ και χρόνια. Και οι 50 καλεσμένοι τους, έκαναν κράτηση μέσω του Thomas Cook.

Ο Roche και η Wells, πέρασαν μήνες και μήνες ερευνών για να βρουν το ιδανικό μέρος που να εξυπηρετεί όλους τους προσκεκλημένους.

Τη Δευτέρα το πρωί , ενώ ήταν έτοιμοι να μπουν στο ταξί που είχαν κλείσει για τις 3 π.μ ώστε να μεταβούν εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ  για την πτήση των 6 π.μ., άκουσαν τις καταστροφικές ειδήσεις: Ο Thomas Cook είχε καταρρεύσει και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. «Δύο χρόνια προγραμματισμού και πολλά χρήματα εξαϋλώθηκαν σε μια στιγμή», δήλωσε ο Roche, πολιτικός μηχανικός. «Τα όνειρά μας έχουν συντριβεί», πρόσθεσε.  Εν τω μεταξύ, κάποια από τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του γαμπρού και ενός εκ των παιδιών του ζευγαριού, ήταν ήδη στην Κω περιμένοντάς τους και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να κλείσει εισιτήρια για το νησί με άλλη εταιρεία. Ωστόσο, οι μελλόνυμφοι εκτιμούν ότι μόνο 15 από τους 50 καλεσμένους θα είναι σε θέση να κάνουν το ίδιο, αφού πλέον τα εισιτήρια από το Μάντσεστερ  για την Κω, κοστίζουν περισσότερο από  1.000 λίρες Αγγλίας. Αναγκαστικά, το ζευγάρι κατέβαλε  4.000 λίρες για 4 αεροπορικά εισιτήρια της τελευταίας στιγμής, δύο για τους ίδιους και δύο για το ένα τους παιδί και τη μητέρα της νύφης. «Οι καλεσμένοι μας πλήρωσαν πάνω από 50.000 λίρες Αγγλίας για να είναι στο γάμο μας.

Τώρα, δεν θα έρθει σχεδόν κανείς. Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μας επιστραφούν αυτά τα χρήματα. Εγώ είμαι τυχερή που έχω τη δυνατότητα να τα πληρώσω όλα από την αρχή- δεν βρίσκονται όμως όλοι στην ίδια θέση. Ακόμη είμαι στα σκοτάδια, δεν ξέρω καν αν θα μπορέσουμε να κάνουμε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο τη δεξίωση του γάμου μας. Αλλά το χειρότερο είναι ότι  οι παράνυμφοί μας και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι δεν θα είναι κοντά μας τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής μας», πρόσθεσε η μέλλουσα νύφη και συνέχισε, «και όχι μόνο αυτό, ο παππούς μου είναι 80 ετών και η γιαγιά μου πέθανε πριν από δύο χρόνια. Αυτή η στιγμή ήταν το όνειρό του, όπου θα ξαναβρισκόταν με όλη του την οικογένεια και του το στέρησαν. Είναι σκληρό. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό, όλα τα χρόνια προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, πήγαν χαμένα».   

«Ομάδα υποστήριξης διαλυμένων ονείρων στο Facebook»

Την ίδια στιγμή στο Facebook, τα ζευγάρια των οποίων ο γάμος ακυρώθηκε, διαλύθηκε ή κινδυνεύει να μην γίνει, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα όπου μοιράζονται τις τραγικές ιστορίες τους.

«Ζούσαμε με ψεύτικες υποσχέσεις»

Μία εκ των μελλόνυμφων ανέφερε, «η αλήθεια είναι ότι είχα ανησυχήσει ακούγοντας για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Την τελευταία φορά που πήγα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο και εξέφρασα τον προβληματισμό μου, μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αυτά είναι συνηθισμένες φήμες. Τους ρώτησα αν υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν οι διακοπές θα προχωρήσουν για όσους έχουν ήδη πληρώσει και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση, θα πάμε 100%.  Ζούσαμε με ψεύτικες υποσχέσεις ».

«Οικονομίες δύο ετών στα σκουπίδια»

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Leanne Jones αναγκάστηκε να πει στα παιδιά της ότι το προγραμματισμένο ταξίδι τους στη Disneyland του Παρισιού για τον προσεχή  Ιούνιο, έχει ακυρωθεί.

Η κ. Jones,  δήλωσε στο BBC ότι αισθάνεται και η ίδια «σκουπίδι» αφού έμαθε ότι οι δωροεπιταγές του Thomas Cook αξίας  800 λιρών Αγγλίας τις οποίες συγκέντρωσε με τόσο κόπο για τις πρώτες διακοπές των γιών της στο εξωτερικό, είναι άχρηστες. Η μητέρα δήλωσε ότι η οικογένεια χρειαζόταν ακόμη μόλις 150 λίρες Αγγλίας για να καλύψει το κόστος του ταξιδιού των 2.300 λιρών, αφού κρατούσε  τα χρήματα αυτά σε ξεχωριστό ταμείο διακοπών.

«Θα πρέπει να αρχίσω να συγκεντρώνω και πάλι τα χρήματα αυτά - δεν έχω άλλη επιλογή. Σε κάθε γενέθλια και Χριστούγεννα τα τελευταία δύο χρόνια, μαζεύω χρήματα για να πάω τα δύο μικρά παιδιά μου στις πρώτες διακοπές τους στο εξωτερικό – συγκεκριμένα στη Disneyland στο Παρίσι. Πιστεύαμε ότι το πρώτο τους ταξίδι θα ήταν μαγικό για τους μικρούς. Επικοινώνησα με την Atol και μου είπαν ότι δυστυχώς οι δωροεπιταγές μου δεν είναι καλύπτονται και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για να με βοηθήσει. Δεν έχω άλλη επιλογή, θα πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια». Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των δωροεπιταγών –voucher-έχει τεθεί ερώτημα στην Atol από την  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Λόγω συνωνυμίας με τον Thomas Cook, μου υποσχέθηκαν μια μεγάλη έκπληξη…»

Η κατάρρευση του Thomas Cook διέλυσε και το γάμο του… Thomas Cook.

Ο κ. Cook και η αρραβωνιαστικιά του Amelia Binch πέταξαν για την Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από το γάμο τους. Ο Thomas Cook υποσχέθηκε στον συνώνυμο πελάτη του μια ιδιαίτερη έκπληξη την ημέρα του γάμου του – αλλά σίγουρα ο γαμπρός  δεν περίμενε αυτήν ακριβώς την έκπληξη…

Από τα λουλούδια και τη γαμήλια τούρτα, μέχρι τα διακοσμητικά και την ψυχαγωγία – όλα είχαν κανονιστεί μέσω του Thomas Cook. Το ταξίδι προγραμματιζόταν τα τελευταία 2 χρόνια, με συνολικό κόστος που ξεπέρασε τις 10.000 λίρες Αγγλίας.  

«Δεν μπορώ να εκπληρώσω την τελευταία επιθυμία του πατέρα μου»

Για τη Zoe Sheehan, 36 ετών, από την Ουαλία, η κατάρρευση του ταξιδιωτικού γίγαντα σημαίνει ότι αυτή και ο σύζυγός της ενδέχεται να χάσουν το σημαντικό μνημόσυνο του πατέρα της Zoe στα Γκραν Κανάρια. Το ζευγάρι πέρασε μήνες προγραμματίζοντας το ταξίδι, με τον ιερό σκοπό  να σκορπίσουν τη στάχτη του πατέρα της Zoe στην αγαπημένη του τοποθεσία –κάτι που αποτελούσε και την τελευταία του επιθυμία. ‘Όπως ανέφερε η συντετριμμένη κοπέλα στο BBC, αναζητούν τώρα νέες πτήσεις αλλά δεν γνωρίζουν πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα, καθώς δεν έχουν νέα από τον ταξιδιωτικό τους ασφαλιστή.

«Ψάχνουμε εναγωνίως για πτήσεις, αλλά είναι τόσο ακριβά τα εισιτήρια», δήλωσε το ζευγάρι. «Δεν θα σταματήσουμε την αναζήτηση, μέχρι τελικής πτώσης. Εκτός των άλλων δεινών,  έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη  γραφειοκρατία για την τέφρα του πατέρα μου, ξανά από την αρχή», είπε η Zoe και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για εμάς δύο, αλλά και για τα παιδιά μας και τη μητέρα μου. Έρχονται κοντά μου και κλαίνε, η μητέρα μου δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει, κι εγώ δεν μπορώ να το αντέξω, τα μάτια μου έχουν πρηστεί».

Η αδιαμφισβήτητη υπεροχή των Ελλήνων ξενοδόχων

Πάντως, τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις μεριές της Ελλάδας σχετικά με την αντιμετώπιση του λυπηρού, ιστορικού γεγονότος της πτώχευσης του Thomas Cook για τους Έλληνες ξενοδόχους και επιχειρηματίες, είναι κάτι περισσότερο από συγκινητικά. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, για τους οποίους ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος, όχι μόνο είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλά αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι σε κάθε περίπτωση, είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ξένιου Δία παγκοσμίως.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  2. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  3. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  4. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  5. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  6. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  7. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  8. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  9. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  10. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  11. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  12. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  13. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  14. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  15. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  16. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  17. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  18. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  19. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  20. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  21. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  22. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  23. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  24. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  25. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  26. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  27. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  28. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  29. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  30. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  31. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  32. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  33. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  34. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  35. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  36. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  37. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  38. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  39. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  40. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  41. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  42. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  43. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  44. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  45. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  46. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  47. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  48. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  49. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  50. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  51. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  52. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  53. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  54. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  55. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  56. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  57. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  58. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  59. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  60. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  61. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  62. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  63. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  64. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  65. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  66. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  67. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  68. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  69. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  70. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  71. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  72. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  73. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  74. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  75. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  76. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  77. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  78. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  79. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  80. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  81. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  82. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  83. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  84. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  85. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  86. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  87. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  88. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  89. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  90. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  91. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  92. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  93. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  94. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  95. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  96. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  97. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  98. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  99. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  100. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%