Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την κατάρρευση του Thomas Cook

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την κατάρρευση του Thomas Cook

Το εξπρές του μεσονυχτίου με… υπογραφή Thomas Cook

Το ξημέρωμα της 23ης Σεπτεμβρίου, σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής αλλά και την αρχή μιας απίστευτης ταλαιπωρίας για χιλιάδες ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Η κατάρρευση του Thomas Cook, επηρέασε και θα συνεχίζει για πολύ καιρό να επηρεάζει τις ζωές, τόσο του τεράστιου αριθμού των εργαζομένων και των συνεργατών, όσο και των τουριστών που επένδυσαν στον 178 ετών γίγαντα τα όνειρα των πολύτιμων διακοπών τους και της ευτυχίας τους: Γάμοι διαλύθηκαν, αρραβώνες έμειναν στον αέρα, ταξίδια του μέλιτος δεν έγιναν ποτέ ή άφησαν μια πικρή γεύση στους νεόνυμφους, άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνια ασθενείς ένιωσαν εκτεθειμένοι ή  και κινδύνευσαν πραγματικά, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακά τους ήταν υπολογισμένα για συγκεκριμένο αριθμό ημερών.

«Είναι σαν να βρισκόμαστε στην έρημο»

Ο επιβάτης Jim Falconer, από τη Γλασκόβη, είχε κολλήσει στο αεροδρόμιο της Πάλμα στη Μαγιόρκα. Όπως είπε στο  Sky News, η πληροφόρηση ήταν ελάχιστη, ενώ το προηγούμενο βράδυ ένας εκπρόσωπος του Thomas Cook είχε διαβεβαιώσει ότι "όλα είναι ωραία, όλα είναι καλά", -και ξαφνικά σιωπή, χάος και ερημιά, ένα «ταξίδι» στο άγνωστο.

«’Έχω μαζί μου δύο παιδιά με αυτισμό»

Παράλληλα, μια απελπισμένη μητέρα δεν ήξερε πού να απευθυνθεί: «Πρόκειται για ένα πραγματικό χάος, έχω μαζί μου δύο παιδιά με αυτισμό, πλήρωσα επιπλέον για βοήθεια και όχι μόνο δεν έχω καμία υποστήριξη, αλλά δεν ξέρω και τι μας ξημερώνει».

«Κέρκυρα: Για εμάς είναι μια ταλαιπωρία, αλλά για το ξενοδοχείο είναι η επιβίωσή του»

Ο Ricky Houston, από τη Σκωτία, ο οποίος έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, δήλωσε ότι οι τουρίστες δεν ήξεραν τίποτα. Ειδικότερα, είπε: «Από τον Thomas Cook δεν λάβαμε καμία πληροφόρηση. Λυπάμαι για τους επαναλαμβανόμενους, πιστούς τουρίστες, γιατί δεν νομίζω ότι ήξεραν κάτι. Ήταν το ξενοδοχείο που μας κράτησε ενήμερους και σχετικά ήρεμους μέχρι σήμερα, μας σεβάστηκαν απόλυτα. Όλοι στο ξενοδοχείο είναι συγκλονισμένοι και όλοι έχουν έρθει με τον Thomas Cook! Μπορεί για εμάς να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά για τους ανθρώπους εδώ, είναι η επιβίωσή τους».

«500 χιλιόμετρα με το λεωφορείο…»

Οι Σκοτσέζοι τουρίστες που ελπίζουν να πετάξουν πίσω στη Γλασκώβη από τη Μαγιόρκα, δήλωσαν ότι τώρα θα κατευθυνθούν στο Μπέρμιγχαμ, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων,  προτού φτάσουν στην πόλη τους με το λεωφορείο. Ομοίως, οι τουρίστες  που κατέκλυσαν το αεροδρόμιο Mugla Dalaman στη νότια Τουρκία, αντιμετώπισαν ένα πραγματικό ταξιδιωτικό χάος χωρίς λογική.

«Τελειώνει η ειδική αγωγή της κόρης μου»

Στην Ισπανία, μια απελπισμένη μητέρα έκανε έκκληση για επείγουσα μετάβαση στη χώρα της, γιατί εξαντλείται η ειδική αγωγή θρέψης της κόρης της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές αναπηρίες.

Την ίδια αγωνία έχει και ο Demine Warner, 25 ετών, διότι ο αδελφός του, ο οποίος έχει μειωμένη όραση, εγκεφαλική παράλυση και επιληψία, πρέπει να τρέφεται από ειδικό σωλήνα στο στομάχι του.

Παράλληλα, η Wendy Kingman, 49 ετών, ανησυχεί πολύ γιατί χρειάζεται ημερήσια φαρμακευτική αγωγή η οποία σύντομα θα εξαντληθεί. Μεταξύ άλλων, υποφέρει από Σύνδρομο Σύνθετου Περιοχικού Πόνου, μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί χρόνιο πόνο, για τον οποίο παίρνει μορφίνη. Όπως δήλωσε στη Sun,  δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση από τον Thomas Cook για την επόμενη μέρα του επεισοδιακού ταξιδιού της.

«Τενερίφη: Είμαστε όμηροι στο ξενοδοχείο μας»

Αρκετοί Βρετανοί δήλωσαν ότι κρατήθηκαν όμηροι στα ξενοδοχεία τους στην Τενερίφη, αφού το προσωπικό τους απειλούσε με βίαιη απομάκρυνση εάν δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για το ταξίδι που ήδη είχαν πληρώσει! Μια εκ των θλιβερών περιπτώσεων, αφορά στο νεαρό ζευγάρι  Stephen McGonnell και  Stacey Robinson και το άρρωστο μωρό τους. Η οικογένεια φοβάται να εγκαταλείψει το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, αφού της ζητήθηκε να πληρώσει  900 λίρες Αγγλίας, αλλιώς όπως τους είπαν αυτολεξεί, «θα τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές». Μάλιστα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου τους έδωσε απειλητικό σημείωμα καρφιτσωμένο σε χειρόγραφα τιμολόγια, το οποίο έγραφε, «ή πληρώνεις ή φεύγεις τώρα». Όπως είπε το ζευγάρι στην Daily Mail: «Είναι αηδιαστικό. Είπαμε ότι έχουμε ήδη πληρώσει για αυτό το ταξίδι και έχουμε ένα άρρωστο μωρό, αυτό είναι επιεικώς  απαράδεκτο. Τώρα λοιπόν φοβόμαστε να αφήσουμε το δωμάτιό μας έστω και για ένα λεπτό, σε περίπτωση που έρθουν και μας πετάξουν όλα μας τα πράγματα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε,  είμαστε κρατούμενοι στο ίδιο μας το ξενοδοχείο, με άρρωστο μωρό».

Ένας ακόμη τουρίστας δήλωσε ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου απείλησε να καλέσει την ισπανική αστυνομία αν δεν πληρώσει 1.100 λίρες Αγγλίας.

Άλλη μια τρομαχτική περιπέτεια, είναι εκείνη που αντιμετώπισαν οι Callum Weston, 27 ετών  και  Bethany Sharp, 23 ετών, όπου τους ζητήθηκε να πληρώσουν πάνω από 2.000 λίρες Αγγλίας  στο Bahia De Lobos στη Fuerteventura , αλλιώς επίσης θα καλούνταν η αστυνομία.

Ο Callum δήλωσε στη The Sun Online: «Ο ρεσεψιονίστ μου είπε ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μας συλλάβουν. Δεν έχω παραβιάσει το νόμο. Δεν μου εξηγήθηκε γιατί θα συλληφθώ – ήταν μια παράλογη απειλή. Είναι αηδιαστικό το πώς μας μεταχειρίζονται. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θα κοιμηθώ με ένα μάτι ανοιχτό απόψε, περιμένοντας  να μας χτυπήσουν την πόρτα.»

«Διαλύθηκε ο γάμος μας»

Οι Layton Roche και  Natalie Wells επρόκειτο  να παντρευτούν την Παρασκευή στην Κω, σε έναν γάμο που είχαν σχεδιάσει εδώ και χρόνια. Και οι 50 καλεσμένοι τους, έκαναν κράτηση μέσω του Thomas Cook.

Ο Roche και η Wells, πέρασαν μήνες και μήνες ερευνών για να βρουν το ιδανικό μέρος που να εξυπηρετεί όλους τους προσκεκλημένους.

Τη Δευτέρα το πρωί , ενώ ήταν έτοιμοι να μπουν στο ταξί που είχαν κλείσει για τις 3 π.μ ώστε να μεταβούν εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ  για την πτήση των 6 π.μ., άκουσαν τις καταστροφικές ειδήσεις: Ο Thomas Cook είχε καταρρεύσει και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. «Δύο χρόνια προγραμματισμού και πολλά χρήματα εξαϋλώθηκαν σε μια στιγμή», δήλωσε ο Roche, πολιτικός μηχανικός. «Τα όνειρά μας έχουν συντριβεί», πρόσθεσε.  Εν τω μεταξύ, κάποια από τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του γαμπρού και ενός εκ των παιδιών του ζευγαριού, ήταν ήδη στην Κω περιμένοντάς τους και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να κλείσει εισιτήρια για το νησί με άλλη εταιρεία. Ωστόσο, οι μελλόνυμφοι εκτιμούν ότι μόνο 15 από τους 50 καλεσμένους θα είναι σε θέση να κάνουν το ίδιο, αφού πλέον τα εισιτήρια από το Μάντσεστερ  για την Κω, κοστίζουν περισσότερο από  1.000 λίρες Αγγλίας. Αναγκαστικά, το ζευγάρι κατέβαλε  4.000 λίρες για 4 αεροπορικά εισιτήρια της τελευταίας στιγμής, δύο για τους ίδιους και δύο για το ένα τους παιδί και τη μητέρα της νύφης. «Οι καλεσμένοι μας πλήρωσαν πάνω από 50.000 λίρες Αγγλίας για να είναι στο γάμο μας.

Τώρα, δεν θα έρθει σχεδόν κανείς. Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μας επιστραφούν αυτά τα χρήματα. Εγώ είμαι τυχερή που έχω τη δυνατότητα να τα πληρώσω όλα από την αρχή- δεν βρίσκονται όμως όλοι στην ίδια θέση. Ακόμη είμαι στα σκοτάδια, δεν ξέρω καν αν θα μπορέσουμε να κάνουμε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο τη δεξίωση του γάμου μας. Αλλά το χειρότερο είναι ότι  οι παράνυμφοί μας και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι δεν θα είναι κοντά μας τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής μας», πρόσθεσε η μέλλουσα νύφη και συνέχισε, «και όχι μόνο αυτό, ο παππούς μου είναι 80 ετών και η γιαγιά μου πέθανε πριν από δύο χρόνια. Αυτή η στιγμή ήταν το όνειρό του, όπου θα ξαναβρισκόταν με όλη του την οικογένεια και του το στέρησαν. Είναι σκληρό. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό, όλα τα χρόνια προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, πήγαν χαμένα».   

«Ομάδα υποστήριξης διαλυμένων ονείρων στο Facebook»

Την ίδια στιγμή στο Facebook, τα ζευγάρια των οποίων ο γάμος ακυρώθηκε, διαλύθηκε ή κινδυνεύει να μην γίνει, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα όπου μοιράζονται τις τραγικές ιστορίες τους.

«Ζούσαμε με ψεύτικες υποσχέσεις»

Μία εκ των μελλόνυμφων ανέφερε, «η αλήθεια είναι ότι είχα ανησυχήσει ακούγοντας για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Την τελευταία φορά που πήγα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο και εξέφρασα τον προβληματισμό μου, μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αυτά είναι συνηθισμένες φήμες. Τους ρώτησα αν υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν οι διακοπές θα προχωρήσουν για όσους έχουν ήδη πληρώσει και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση, θα πάμε 100%.  Ζούσαμε με ψεύτικες υποσχέσεις ».

«Οικονομίες δύο ετών στα σκουπίδια»

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Leanne Jones αναγκάστηκε να πει στα παιδιά της ότι το προγραμματισμένο ταξίδι τους στη Disneyland του Παρισιού για τον προσεχή  Ιούνιο, έχει ακυρωθεί.

Η κ. Jones,  δήλωσε στο BBC ότι αισθάνεται και η ίδια «σκουπίδι» αφού έμαθε ότι οι δωροεπιταγές του Thomas Cook αξίας  800 λιρών Αγγλίας τις οποίες συγκέντρωσε με τόσο κόπο για τις πρώτες διακοπές των γιών της στο εξωτερικό, είναι άχρηστες. Η μητέρα δήλωσε ότι η οικογένεια χρειαζόταν ακόμη μόλις 150 λίρες Αγγλίας για να καλύψει το κόστος του ταξιδιού των 2.300 λιρών, αφού κρατούσε  τα χρήματα αυτά σε ξεχωριστό ταμείο διακοπών.

«Θα πρέπει να αρχίσω να συγκεντρώνω και πάλι τα χρήματα αυτά - δεν έχω άλλη επιλογή. Σε κάθε γενέθλια και Χριστούγεννα τα τελευταία δύο χρόνια, μαζεύω χρήματα για να πάω τα δύο μικρά παιδιά μου στις πρώτες διακοπές τους στο εξωτερικό – συγκεκριμένα στη Disneyland στο Παρίσι. Πιστεύαμε ότι το πρώτο τους ταξίδι θα ήταν μαγικό για τους μικρούς. Επικοινώνησα με την Atol και μου είπαν ότι δυστυχώς οι δωροεπιταγές μου δεν είναι καλύπτονται και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για να με βοηθήσει. Δεν έχω άλλη επιλογή, θα πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια». Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των δωροεπιταγών –voucher-έχει τεθεί ερώτημα στην Atol από την  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Λόγω συνωνυμίας με τον Thomas Cook, μου υποσχέθηκαν μια μεγάλη έκπληξη…»

Η κατάρρευση του Thomas Cook διέλυσε και το γάμο του… Thomas Cook.

Ο κ. Cook και η αρραβωνιαστικιά του Amelia Binch πέταξαν για την Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από το γάμο τους. Ο Thomas Cook υποσχέθηκε στον συνώνυμο πελάτη του μια ιδιαίτερη έκπληξη την ημέρα του γάμου του – αλλά σίγουρα ο γαμπρός  δεν περίμενε αυτήν ακριβώς την έκπληξη…

Από τα λουλούδια και τη γαμήλια τούρτα, μέχρι τα διακοσμητικά και την ψυχαγωγία – όλα είχαν κανονιστεί μέσω του Thomas Cook. Το ταξίδι προγραμματιζόταν τα τελευταία 2 χρόνια, με συνολικό κόστος που ξεπέρασε τις 10.000 λίρες Αγγλίας.  

«Δεν μπορώ να εκπληρώσω την τελευταία επιθυμία του πατέρα μου»

Για τη Zoe Sheehan, 36 ετών, από την Ουαλία, η κατάρρευση του ταξιδιωτικού γίγαντα σημαίνει ότι αυτή και ο σύζυγός της ενδέχεται να χάσουν το σημαντικό μνημόσυνο του πατέρα της Zoe στα Γκραν Κανάρια. Το ζευγάρι πέρασε μήνες προγραμματίζοντας το ταξίδι, με τον ιερό σκοπό  να σκορπίσουν τη στάχτη του πατέρα της Zoe στην αγαπημένη του τοποθεσία –κάτι που αποτελούσε και την τελευταία του επιθυμία. ‘Όπως ανέφερε η συντετριμμένη κοπέλα στο BBC, αναζητούν τώρα νέες πτήσεις αλλά δεν γνωρίζουν πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα, καθώς δεν έχουν νέα από τον ταξιδιωτικό τους ασφαλιστή.

«Ψάχνουμε εναγωνίως για πτήσεις, αλλά είναι τόσο ακριβά τα εισιτήρια», δήλωσε το ζευγάρι. «Δεν θα σταματήσουμε την αναζήτηση, μέχρι τελικής πτώσης. Εκτός των άλλων δεινών,  έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη  γραφειοκρατία για την τέφρα του πατέρα μου, ξανά από την αρχή», είπε η Zoe και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για εμάς δύο, αλλά και για τα παιδιά μας και τη μητέρα μου. Έρχονται κοντά μου και κλαίνε, η μητέρα μου δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει, κι εγώ δεν μπορώ να το αντέξω, τα μάτια μου έχουν πρηστεί».

Η αδιαμφισβήτητη υπεροχή των Ελλήνων ξενοδόχων

Πάντως, τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις μεριές της Ελλάδας σχετικά με την αντιμετώπιση του λυπηρού, ιστορικού γεγονότος της πτώχευσης του Thomas Cook για τους Έλληνες ξενοδόχους και επιχειρηματίες, είναι κάτι περισσότερο από συγκινητικά. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, για τους οποίους ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος, όχι μόνο είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλά αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι σε κάθε περίπτωση, είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ξένιου Δία παγκοσμίως.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 28/01 16:55

  Η Ε.Ε. εγκρίνει την υπό όρους εξαγορά της Kustomer από τη Meta (πρώην Facebook)

 2. 28/01 14:28

  Η Air France αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις

 3. 28/01 14:24

  Η Royal Caribbean παραλαμβάνει το πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό της, Wonder of the Seas

 4. 28/01 13:58

  CLIA: Σχεδόν ολική επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο του 2022

 5. 28/01 12:37

  TUI Ην. Βασιλείου: Αναμένει "έκρηξη" κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο

 6. 28/01 12:12

  'Τουρισμός για Όλους" | Πληρωμές: Χωρίς υποβολή ενημεροτήτων - Ακατάσχετο & ασυμψήφιστο πληρωμών

 7. 28/01 11:32

  Austrian: Πτήσεις προς 19 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2022 – Νέα σύνδεση με Καβάλα

 8. 28/01 11:12

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

 9. 28/01 10:48

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα 2019 επιστρέφουν οι πτήσεις για τη σεζόν του 2022

 10. 28/01 10:27

  Palladium Hotel Group: Αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

 11. 28/01 09:38

  Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

 12. 28/01 09:28

  Οι Σέρρες της φυσικής ομορφιάς, των παραδόσεων και της πλούσιας ιστορίας

 13. 28/01 09:07

  Eπιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Γλυφάδα και Αθήνα

 14. 28/01 09:05

  Wyndham Hotels: Ισχυρό άρωμα γυναίκας με το πρόγραμμα Women Own The Room

 15. 28/01 09:05

  Αποφάσεις για μετατροπές κτιρίων σε Βόλο και Κω με ξενοδοχειακό ενδιαφέρον

 16. 28/01 09:00

  Ιταλία | Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Φεβρουάριο

 17. 28/01 08:52

  Γιατί το Θιβέτ πενταπλασίασε τον τουρισμό του

 18. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 19. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 20. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 21. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 22. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 23. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 24. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 25. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 26. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 27. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 28. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 29. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 30. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 31. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 32. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 33. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 34. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 35. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 36. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 37. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 38. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 39. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 40. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 41. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 42. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 43. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 44. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 45. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 46. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 47. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 48. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 49. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 50. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 51. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 52. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 53. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 54. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 55. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 56. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 57. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 58. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 59. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 60. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 61. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 62. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 63. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 64. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 65. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 66. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 67. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 68. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 69. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 70. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 71. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 72. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 73. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 74. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 75. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 76. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 77. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 78. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 79. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 80. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 81. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 82. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 83. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 84. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 85. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 86. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 87. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 88. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 89. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 90. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 91. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 92. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 93. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 94. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 95. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 96. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 97. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 98. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 99. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 100. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021