Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την κατάρρευση του Thomas Cook

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την κατάρρευση του Thomas Cook

Το εξπρές του μεσονυχτίου με… υπογραφή Thomas Cook

Το ξημέρωμα της 23ης Σεπτεμβρίου, σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής αλλά και την αρχή μιας απίστευτης ταλαιπωρίας για χιλιάδες ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Η κατάρρευση του Thomas Cook, επηρέασε και θα συνεχίζει για πολύ καιρό να επηρεάζει τις ζωές, τόσο του τεράστιου αριθμού των εργαζομένων και των συνεργατών, όσο και των τουριστών που επένδυσαν στον 178 ετών γίγαντα τα όνειρα των πολύτιμων διακοπών τους και της ευτυχίας τους: Γάμοι διαλύθηκαν, αρραβώνες έμειναν στον αέρα, ταξίδια του μέλιτος δεν έγιναν ποτέ ή άφησαν μια πικρή γεύση στους νεόνυμφους, άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνια ασθενείς ένιωσαν εκτεθειμένοι ή  και κινδύνευσαν πραγματικά, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακά τους ήταν υπολογισμένα για συγκεκριμένο αριθμό ημερών.

«Είναι σαν να βρισκόμαστε στην έρημο»

Ο επιβάτης Jim Falconer, από τη Γλασκόβη, είχε κολλήσει στο αεροδρόμιο της Πάλμα στη Μαγιόρκα. Όπως είπε στο  Sky News, η πληροφόρηση ήταν ελάχιστη, ενώ το προηγούμενο βράδυ ένας εκπρόσωπος του Thomas Cook είχε διαβεβαιώσει ότι "όλα είναι ωραία, όλα είναι καλά", -και ξαφνικά σιωπή, χάος και ερημιά, ένα «ταξίδι» στο άγνωστο.

«’Έχω μαζί μου δύο παιδιά με αυτισμό»

Παράλληλα, μια απελπισμένη μητέρα δεν ήξερε πού να απευθυνθεί: «Πρόκειται για ένα πραγματικό χάος, έχω μαζί μου δύο παιδιά με αυτισμό, πλήρωσα επιπλέον για βοήθεια και όχι μόνο δεν έχω καμία υποστήριξη, αλλά δεν ξέρω και τι μας ξημερώνει».

«Κέρκυρα: Για εμάς είναι μια ταλαιπωρία, αλλά για το ξενοδοχείο είναι η επιβίωσή του»

Ο Ricky Houston, από τη Σκωτία, ο οποίος έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, δήλωσε ότι οι τουρίστες δεν ήξεραν τίποτα. Ειδικότερα, είπε: «Από τον Thomas Cook δεν λάβαμε καμία πληροφόρηση. Λυπάμαι για τους επαναλαμβανόμενους, πιστούς τουρίστες, γιατί δεν νομίζω ότι ήξεραν κάτι. Ήταν το ξενοδοχείο που μας κράτησε ενήμερους και σχετικά ήρεμους μέχρι σήμερα, μας σεβάστηκαν απόλυτα. Όλοι στο ξενοδοχείο είναι συγκλονισμένοι και όλοι έχουν έρθει με τον Thomas Cook! Μπορεί για εμάς να είναι μια ταλαιπωρία, αλλά για τους ανθρώπους εδώ, είναι η επιβίωσή τους».

«500 χιλιόμετρα με το λεωφορείο…»

Οι Σκοτσέζοι τουρίστες που ελπίζουν να πετάξουν πίσω στη Γλασκώβη από τη Μαγιόρκα, δήλωσαν ότι τώρα θα κατευθυνθούν στο Μπέρμιγχαμ, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων,  προτού φτάσουν στην πόλη τους με το λεωφορείο. Ομοίως, οι τουρίστες  που κατέκλυσαν το αεροδρόμιο Mugla Dalaman στη νότια Τουρκία, αντιμετώπισαν ένα πραγματικό ταξιδιωτικό χάος χωρίς λογική.

«Τελειώνει η ειδική αγωγή της κόρης μου»

Στην Ισπανία, μια απελπισμένη μητέρα έκανε έκκληση για επείγουσα μετάβαση στη χώρα της, γιατί εξαντλείται η ειδική αγωγή θρέψης της κόρης της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές αναπηρίες.

Την ίδια αγωνία έχει και ο Demine Warner, 25 ετών, διότι ο αδελφός του, ο οποίος έχει μειωμένη όραση, εγκεφαλική παράλυση και επιληψία, πρέπει να τρέφεται από ειδικό σωλήνα στο στομάχι του.

Παράλληλα, η Wendy Kingman, 49 ετών, ανησυχεί πολύ γιατί χρειάζεται ημερήσια φαρμακευτική αγωγή η οποία σύντομα θα εξαντληθεί. Μεταξύ άλλων, υποφέρει από Σύνδρομο Σύνθετου Περιοχικού Πόνου, μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί χρόνιο πόνο, για τον οποίο παίρνει μορφίνη. Όπως δήλωσε στη Sun,  δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση από τον Thomas Cook για την επόμενη μέρα του επεισοδιακού ταξιδιού της.

«Τενερίφη: Είμαστε όμηροι στο ξενοδοχείο μας»

Αρκετοί Βρετανοί δήλωσαν ότι κρατήθηκαν όμηροι στα ξενοδοχεία τους στην Τενερίφη, αφού το προσωπικό τους απειλούσε με βίαιη απομάκρυνση εάν δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για το ταξίδι που ήδη είχαν πληρώσει! Μια εκ των θλιβερών περιπτώσεων, αφορά στο νεαρό ζευγάρι  Stephen McGonnell και  Stacey Robinson και το άρρωστο μωρό τους. Η οικογένεια φοβάται να εγκαταλείψει το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, αφού της ζητήθηκε να πληρώσει  900 λίρες Αγγλίας, αλλιώς όπως τους είπαν αυτολεξεί, «θα τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές». Μάλιστα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου τους έδωσε απειλητικό σημείωμα καρφιτσωμένο σε χειρόγραφα τιμολόγια, το οποίο έγραφε, «ή πληρώνεις ή φεύγεις τώρα». Όπως είπε το ζευγάρι στην Daily Mail: «Είναι αηδιαστικό. Είπαμε ότι έχουμε ήδη πληρώσει για αυτό το ταξίδι και έχουμε ένα άρρωστο μωρό, αυτό είναι επιεικώς  απαράδεκτο. Τώρα λοιπόν φοβόμαστε να αφήσουμε το δωμάτιό μας έστω και για ένα λεπτό, σε περίπτωση που έρθουν και μας πετάξουν όλα μας τα πράγματα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε,  είμαστε κρατούμενοι στο ίδιο μας το ξενοδοχείο, με άρρωστο μωρό».

Ένας ακόμη τουρίστας δήλωσε ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου απείλησε να καλέσει την ισπανική αστυνομία αν δεν πληρώσει 1.100 λίρες Αγγλίας.

Άλλη μια τρομαχτική περιπέτεια, είναι εκείνη που αντιμετώπισαν οι Callum Weston, 27 ετών  και  Bethany Sharp, 23 ετών, όπου τους ζητήθηκε να πληρώσουν πάνω από 2.000 λίρες Αγγλίας  στο Bahia De Lobos στη Fuerteventura , αλλιώς επίσης θα καλούνταν η αστυνομία.

Ο Callum δήλωσε στη The Sun Online: «Ο ρεσεψιονίστ μου είπε ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μας συλλάβουν. Δεν έχω παραβιάσει το νόμο. Δεν μου εξηγήθηκε γιατί θα συλληφθώ – ήταν μια παράλογη απειλή. Είναι αηδιαστικό το πώς μας μεταχειρίζονται. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θα κοιμηθώ με ένα μάτι ανοιχτό απόψε, περιμένοντας  να μας χτυπήσουν την πόρτα.»

«Διαλύθηκε ο γάμος μας»

Οι Layton Roche και  Natalie Wells επρόκειτο  να παντρευτούν την Παρασκευή στην Κω, σε έναν γάμο που είχαν σχεδιάσει εδώ και χρόνια. Και οι 50 καλεσμένοι τους, έκαναν κράτηση μέσω του Thomas Cook.

Ο Roche και η Wells, πέρασαν μήνες και μήνες ερευνών για να βρουν το ιδανικό μέρος που να εξυπηρετεί όλους τους προσκεκλημένους.

Τη Δευτέρα το πρωί , ενώ ήταν έτοιμοι να μπουν στο ταξί που είχαν κλείσει για τις 3 π.μ ώστε να μεταβούν εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ  για την πτήση των 6 π.μ., άκουσαν τις καταστροφικές ειδήσεις: Ο Thomas Cook είχε καταρρεύσει και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν. «Δύο χρόνια προγραμματισμού και πολλά χρήματα εξαϋλώθηκαν σε μια στιγμή», δήλωσε ο Roche, πολιτικός μηχανικός. «Τα όνειρά μας έχουν συντριβεί», πρόσθεσε.  Εν τω μεταξύ, κάποια από τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του γαμπρού και ενός εκ των παιδιών του ζευγαριού, ήταν ήδη στην Κω περιμένοντάς τους και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να κλείσει εισιτήρια για το νησί με άλλη εταιρεία. Ωστόσο, οι μελλόνυμφοι εκτιμούν ότι μόνο 15 από τους 50 καλεσμένους θα είναι σε θέση να κάνουν το ίδιο, αφού πλέον τα εισιτήρια από το Μάντσεστερ  για την Κω, κοστίζουν περισσότερο από  1.000 λίρες Αγγλίας. Αναγκαστικά, το ζευγάρι κατέβαλε  4.000 λίρες για 4 αεροπορικά εισιτήρια της τελευταίας στιγμής, δύο για τους ίδιους και δύο για το ένα τους παιδί και τη μητέρα της νύφης. «Οι καλεσμένοι μας πλήρωσαν πάνω από 50.000 λίρες Αγγλίας για να είναι στο γάμο μας.

Τώρα, δεν θα έρθει σχεδόν κανείς. Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μας επιστραφούν αυτά τα χρήματα. Εγώ είμαι τυχερή που έχω τη δυνατότητα να τα πληρώσω όλα από την αρχή- δεν βρίσκονται όμως όλοι στην ίδια θέση. Ακόμη είμαι στα σκοτάδια, δεν ξέρω καν αν θα μπορέσουμε να κάνουμε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο τη δεξίωση του γάμου μας. Αλλά το χειρότερο είναι ότι  οι παράνυμφοί μας και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι δεν θα είναι κοντά μας τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής μας», πρόσθεσε η μέλλουσα νύφη και συνέχισε, «και όχι μόνο αυτό, ο παππούς μου είναι 80 ετών και η γιαγιά μου πέθανε πριν από δύο χρόνια. Αυτή η στιγμή ήταν το όνειρό του, όπου θα ξαναβρισκόταν με όλη του την οικογένεια και του το στέρησαν. Είναι σκληρό. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό, όλα τα χρόνια προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, πήγαν χαμένα».   

«Ομάδα υποστήριξης διαλυμένων ονείρων στο Facebook»

Την ίδια στιγμή στο Facebook, τα ζευγάρια των οποίων ο γάμος ακυρώθηκε, διαλύθηκε ή κινδυνεύει να μην γίνει, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα όπου μοιράζονται τις τραγικές ιστορίες τους.

«Ζούσαμε με ψεύτικες υποσχέσεις»

Μία εκ των μελλόνυμφων ανέφερε, «η αλήθεια είναι ότι είχα ανησυχήσει ακούγοντας για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Την τελευταία φορά που πήγα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο και εξέφρασα τον προβληματισμό μου, μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αυτά είναι συνηθισμένες φήμες. Τους ρώτησα αν υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν οι διακοπές θα προχωρήσουν για όσους έχουν ήδη πληρώσει και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση, θα πάμε 100%.  Ζούσαμε με ψεύτικες υποσχέσεις ».

«Οικονομίες δύο ετών στα σκουπίδια»

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Leanne Jones αναγκάστηκε να πει στα παιδιά της ότι το προγραμματισμένο ταξίδι τους στη Disneyland του Παρισιού για τον προσεχή  Ιούνιο, έχει ακυρωθεί.

Η κ. Jones,  δήλωσε στο BBC ότι αισθάνεται και η ίδια «σκουπίδι» αφού έμαθε ότι οι δωροεπιταγές του Thomas Cook αξίας  800 λιρών Αγγλίας τις οποίες συγκέντρωσε με τόσο κόπο για τις πρώτες διακοπές των γιών της στο εξωτερικό, είναι άχρηστες. Η μητέρα δήλωσε ότι η οικογένεια χρειαζόταν ακόμη μόλις 150 λίρες Αγγλίας για να καλύψει το κόστος του ταξιδιού των 2.300 λιρών, αφού κρατούσε  τα χρήματα αυτά σε ξεχωριστό ταμείο διακοπών.

«Θα πρέπει να αρχίσω να συγκεντρώνω και πάλι τα χρήματα αυτά - δεν έχω άλλη επιλογή. Σε κάθε γενέθλια και Χριστούγεννα τα τελευταία δύο χρόνια, μαζεύω χρήματα για να πάω τα δύο μικρά παιδιά μου στις πρώτες διακοπές τους στο εξωτερικό – συγκεκριμένα στη Disneyland στο Παρίσι. Πιστεύαμε ότι το πρώτο τους ταξίδι θα ήταν μαγικό για τους μικρούς. Επικοινώνησα με την Atol και μου είπαν ότι δυστυχώς οι δωροεπιταγές μου δεν είναι καλύπτονται και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για να με βοηθήσει. Δεν έχω άλλη επιλογή, θα πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια». Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των δωροεπιταγών –voucher-έχει τεθεί ερώτημα στην Atol από την  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Λόγω συνωνυμίας με τον Thomas Cook, μου υποσχέθηκαν μια μεγάλη έκπληξη…»

Η κατάρρευση του Thomas Cook διέλυσε και το γάμο του… Thomas Cook.

Ο κ. Cook και η αρραβωνιαστικιά του Amelia Binch πέταξαν για την Ελλάδα λίγες ημέρες πριν από το γάμο τους. Ο Thomas Cook υποσχέθηκε στον συνώνυμο πελάτη του μια ιδιαίτερη έκπληξη την ημέρα του γάμου του – αλλά σίγουρα ο γαμπρός  δεν περίμενε αυτήν ακριβώς την έκπληξη…

Από τα λουλούδια και τη γαμήλια τούρτα, μέχρι τα διακοσμητικά και την ψυχαγωγία – όλα είχαν κανονιστεί μέσω του Thomas Cook. Το ταξίδι προγραμματιζόταν τα τελευταία 2 χρόνια, με συνολικό κόστος που ξεπέρασε τις 10.000 λίρες Αγγλίας.  

«Δεν μπορώ να εκπληρώσω την τελευταία επιθυμία του πατέρα μου»

Για τη Zoe Sheehan, 36 ετών, από την Ουαλία, η κατάρρευση του ταξιδιωτικού γίγαντα σημαίνει ότι αυτή και ο σύζυγός της ενδέχεται να χάσουν το σημαντικό μνημόσυνο του πατέρα της Zoe στα Γκραν Κανάρια. Το ζευγάρι πέρασε μήνες προγραμματίζοντας το ταξίδι, με τον ιερό σκοπό  να σκορπίσουν τη στάχτη του πατέρα της Zoe στην αγαπημένη του τοποθεσία –κάτι που αποτελούσε και την τελευταία του επιθυμία. ‘Όπως ανέφερε η συντετριμμένη κοπέλα στο BBC, αναζητούν τώρα νέες πτήσεις αλλά δεν γνωρίζουν πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα, καθώς δεν έχουν νέα από τον ταξιδιωτικό τους ασφαλιστή.

«Ψάχνουμε εναγωνίως για πτήσεις, αλλά είναι τόσο ακριβά τα εισιτήρια», δήλωσε το ζευγάρι. «Δεν θα σταματήσουμε την αναζήτηση, μέχρι τελικής πτώσης. Εκτός των άλλων δεινών,  έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη  γραφειοκρατία για την τέφρα του πατέρα μου, ξανά από την αρχή», είπε η Zoe και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για εμάς δύο, αλλά και για τα παιδιά μας και τη μητέρα μου. Έρχονται κοντά μου και κλαίνε, η μητέρα μου δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει, κι εγώ δεν μπορώ να το αντέξω, τα μάτια μου έχουν πρηστεί».

Η αδιαμφισβήτητη υπεροχή των Ελλήνων ξενοδόχων

Πάντως, τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις μεριές της Ελλάδας σχετικά με την αντιμετώπιση του λυπηρού, ιστορικού γεγονότος της πτώχευσης του Thomas Cook για τους Έλληνες ξενοδόχους και επιχειρηματίες, είναι κάτι περισσότερο από συγκινητικά. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, για τους οποίους ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος, όχι μόνο είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλά αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι σε κάθε περίπτωση, είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του Ξένιου Δία παγκοσμίως.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 28/06 20:42

  Στρατηγική συνεργασία Emirates και SKY express

 2. 28/06 16:16

  Ά Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

 3. 28/06 15:22

  TUI Bελγίου: "Μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα" - Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς, εκτόξευση για Κρήτη και Ρόδο

 4. 28/06 13:22

  Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη φιλοξενία στην πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες

 5. 28/06 12:56

  TUI: Σε αναζήτηση επιπλέον χωρητικότητας στην Ελλάδα – "Γεμίζουν Κως και Ρόδος, τα last minute ακριβαίνουν"

 6. 28/06 12:41

  Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στη χρήση του όρου Turkaegean

 7. 28/06 12:40

  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Lionel Bringuier – Mischa Maisky Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ

 8. 28/06 12:26

  Airbnb: Οι νέες 5 τάσεις που αλλάζουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2022 - Πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε

 9. 28/06 12:09

  Ένα σπουδαίο θεατρικό γεγονός θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια!

 10. 28/06 11:51

  Προβολή της Τήνου στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας

 11. 28/06 11:44

  Διεθνής διαγωνισμός για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων - Περιλαμβάνει το ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ

 12. 28/06 11:42

  EF Go Ahead Tours: Εκπτωτικά προγράμματα για Ελλάδα μέχρι το 2024

 13. 28/06 11:37

  Γερμανία | Γυμνισμός μεταξύ αποδοχής και ...ντροπής

 14. 28/06 11:22

  Αγροτουρισμός | Ζαχαράκη: Η Ελλάδα, στον διεθνή διαγωνισμό “Best Tourism Village”, με τρεις υποψηφιότητες»

 15. 28/06 11:17

  Εκδήλωση ΕΟΤ στο Λονδίνο: Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» στο βρετανικό κοινοβούλιο

 16. 28/06 10:24

  Τουρισμός | Έρευνα: Η τεχνολογία ανέπαφων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία θα μειώσει δραστικά το προσωπικό

 17. 28/06 10:13

  Μια μουσική περιπλάνηση στις μουσικές του τόπου μας

 18. 28/06 10:01

  Φεύγει από τη Ρωσία και η αλυσίδα Intercontinental

 19. 28/06 09:52

  Μια γκροτέσκα δίκη εξετάζει όλες τις μορφές του κακού

 20. 28/06 09:27

  Μια διήμερη «μάχη» με πολύ χορό και ελεύθερη είσοδο

 21. 28/06 08:22

  Επενδύσεις | Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στο Πήλιο και για ίδρυση νέου στο Ηράκλειο

 22. 28/06 08:15

  Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 23. 27/06 18:29

  Β. Κικίλιας: Μέσα στο καλοκαίρι νέες αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό

 24. 27/06 16:26

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έγκριση συγκέντρωσης Fairfax/ Grivalia

 25. 27/06 16:14

  Ethiopian Airlines | Addis Ababa - Αθήνα με 3 πτήσεις την εβδομάδα

 26. 27/06 16:00

  Ξενοδοχεία Αθήνας- α' 5μηνο | Παρέμεινε η υστέρηση των επιδόσεων έναντι του 2019

 27. 27/06 15:31

  FedHATTA: Επαναληπτική συνάντηση φορέων με την Aegean Air

 28. 27/06 14:47

  ΗΠΑ: Εταιρίες-κολοσσοί θα καλύπτουν το κόστος ταξιδιών των εργαζομένων τους για αμβλώσεις

 29. 27/06 14:20

  H Celebrity Cruises γιορτάζει την επιστροφή όλου του στόλου της στις κρουαζιέρες ανά τον κόσμο

 30. 27/06 13:29

  Φέτος πάμε (και ξαναπάμε) Επίδαυρο! | Επέκταση των εκπτωτικών εισιτηρίων και προσφορών μέχρι 30 Ιουνίου!

 31. 27/06 13:28

  Το hyper-connectivity μεταμορφώνει τον ταξιδιωτικό κλάδο

 32. 27/06 13:14

  Ξενοδοχεία: Παρκόμετρο... στις ξαπλώστρες για να σταματήσουν τον πόλεμο της πετσέτας!

 33. 27/06 12:16

  Οι ταξιδιώτες Gen Z αναζητούν στις διακοπές τους καλό περιεχόμενο για τα social media

 34. 27/06 11:33

  Απεργιακή «ομίχλη» στις πτήσεις: Τουλάχιστον 1,8 εκατ. Βρετανοί θα ταλαιπωρηθούν τον Ιούλιο

 35. 27/06 10:50

  Η Ελλάδα πρώτη σε ζήτηση αεροπορικών πακέτων ταξιδιών στην Ουγγαρία

 36. 27/06 10:48

  Ισπανικά ξενοδοχεία: Εφοδιαστική αλυσίδα και ενέργεια εκτοξεύουν το κόστος κατά 30%

 37. 27/06 10:10

  Τουρισμός | Το κόστος διαμονής καθορίζει τον προορισμό διακοπών των Βρετανών- πρώτη επιλογή τo all-inclusive

 38. 27/06 09:42

  Τυπολογίες απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επενδύσεις | Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 39. 27/06 09:22

  Αεροπορία μηδενικών εκπομπών | Η Κομισιόν δρομολογεί νέα συμμαχία για υδρογονοκίνητα και ηλεκτρικά αεροσκάφη

 40. 27/06 07:22

  13η Γιορτή Μουσικής στη Ρόδο

 41. 26/06 11:44

  Δεμένα στο έδαφος τα περισσότερα βρετανικά αεροπλάνα;

 42. 26/06 11:25

  Eγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Σκιάθο και Σπάρτη

 43. 26/06 11:18

  Β.Κικίλιας | Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η τουριστική κίνηση

 44. 26/06 11:16

  Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αφάντου προς όφελος του τουρισμού και των κατοίκων

 45. 25/06 12:26

  Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας- οι μειώσεις στα τιμολόγια

 46. 25/06 11:40

  Στις Σπέτσες η πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη ταινία "H Χαμένη Κόρη|, παρουσία της σκηνοθέτιδας Maggie Gyllenhaal

 47. 25/06 11:30

  Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

 48. 25/06 11:28

  Έρευνα GBTA | Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δυσκολεύει την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

 49. 25/06 11:26

  Βασίλης Κικίλιας: «Σχεδιάζουμε χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα από τον Πειραιά στα Ιεροσόλυμα»

 50. 24/06 16:31

  Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών για απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 51. 24/06 16:18

  Ανακοινώσεις για τα τουριστικά λεωφορεία υποσχέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος

 52. 24/06 16:08

  Deloitte | Το ξενοδοχείο του μέλλοντος - Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στον σχεδιασμό των resorts στη Μεσόγειο

 53. 24/06 15:19

  Η Alva Yachts Ελλάς αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο της Alva Yachts

 54. 24/06 14:33

  ACI: Η Ελλάδα η μοναδική χώρα στην ΕΕ που επανέφερε τις πτήσεις σε επίπεδα 2019

 55. 24/06 13:26

  Ποια ελληνικά νησιά είναι ευάλωτα στις ακυρώσεις πτήσεων - Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Ζάκυνθος τα πιο ανθεκτικά

 56. 24/06 12:39

  Από ακύρωση σε ακύρωση οι ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω απεργιών του προσωπικού

 57. 24/06 12:25

  Β. Κικίλιας | Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019

 58. 24/06 12:07

  Νέος CEO στην TUI ο οικονομικός διευθυντής Sebastian Ebel

 59. 24/06 11:46

  Βρετανοί τουρίστες μηνύουν την TUI για γαστρικές διαταραχές σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου

 60. 24/06 11:25

  Ακρόπολη, καύσωνας και ξαφνικό κλείσιμο: Απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση

 61. 24/06 11:21

  ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου

 62. 24/06 11:10

  Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

 63. 24/06 10:32

  British Airways | Καλοκαιρινή απεργία στο Χίθροου ψήφισαν οι εργαζόμενοι

 64. 24/06 09:39

  5ος κύκλος CapsuleT | Παράταση αιτήσεων μέχρι 26 Ιουνίου

 65. 24/06 09:21

  Η Lufthansa ακυρώνει άλλες 2.200 πτήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο- Εξυπηρετούνται οι κλασικοί προορισμοί διακοπών

 66. 24/06 08:22

  Επιχορηγήσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο και Σκιάθο

 67. 24/06 08:20

  Ενισχύονται τα εγχώρια ταξίδια στην Ισπανία με προτίμηση για διαμονή σε ξενοδοχεία

 68. 24/06 08:17

  Έρευνα Virtuoso: Οι ταξιδιώτες πολυτελείας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για βιώσιμες εμπειρίες

 69. 24/06 08:10

  Δέκατο Patras Motor Show στην Πάτρα

 70. 24/06 07:26

  EasyJet | Κίνδυνος για ακυρώσεις πτήσεων όλο το καλοκαίρι για Ελλάδα και άλλους προορισμούς

 71. 23/06 19:03

  Στ. Βλαστός | Η ΕΤΑΔ έχει καταφέρει να δώσει λύσεις σε θέματα ακινήτων που λίμναζαν επί δεκαετίες

 72. 23/06 16:35

  Air Albania | Αθήνα-Τίρανα 4 πτήσεις την εβδομάδα

 73. 23/06 16:28

  Β.Κικίλιας | Η Αίγινα εξελίσσεται σε δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό

 74. 23/06 15:29

  «Ξενοδοχείο Μηδέν Αστέρων» με μπάτλερ για... άυπνους – «Μην κοιμηθείτε, σκεφτείτε τις κρίσεις στον κόσμο»

 75. 23/06 14:11

  Γαλλικός τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται η επιτυχία του καλοκαιριού για τους t.o’s και τα τουριστικά γραφεία

 76. 23/06 13:32

  Εκμετάλλευση τουριστών στη Σαντορίνη | Αντιδήμαρχος Θήρας: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού

 77. 23/06 12:55

  Επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης visa των Ινδών για Ελλάδα – 4.000 visa μέχρι στιγμής

 78. 23/06 12:31

  Σύγχρονα μέσα ασφαλείας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

 79. 23/06 12:20

  Ν.Καπραβέλος | Η Όμικρον 5 είναι σχεδόν νέος ιός - μάσκα στους κλειστούς χώρους

 80. 23/06 12:19

  ΓΣΕΕ: Σε επαγρύπνηση για καταγγελίες εργαζομένων για θερμική καταπόνηση

 81. 23/06 11:48

  «Explore Your Happy Place» | Η νέα κοινή διαφημιστική καμπάνια από τον ΕΟΤ και την AEGEAN

 82. 23/06 11:30

  Τουρνουά Τένις «ΦΗΜΗ – ΖΑΡΟΣ» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 83. 23/06 11:26

  Hard Rock/ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ | Το 2026 θα ανοίξει τις πόρτες του το Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό

 84. 23/06 11:11

  Μεγάλη τουριστική επένδυση 840 εκατ. ευρώ στη Σαρωνίδα

 85. 23/06 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Βόλο και Σκιάθο

 86. 23/06 09:08

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 87. 23/06 09:03

  "Ανοιχτοί 'Ανθρωποι" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

 88. 23/06 09:00

  Ολλανδία: Αυξήσεις μισθών και ελλείψεις προσωπικού

 89. 23/06 08:59

  Σημάδια επιβράδυνσης της ισπανικής οικονομίας

 90. 22/06 18:19

  Γενική συνέλευση ΣΕΤΕ | Καθοριστική η τεχνολογία στην ενίσχυση του τουριστικού brand name της χώρας

 91. 22/06 18:08

  Επιβεβλημένη πλέον η επιμήκυνση της σεζόν

 92. 22/06 16:38

  Πόσο ακριβαίνουν τα ταξί

 93. 22/06 16:17

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στη Γερμανία με ταξίδι εξοικείωσης πρακτόρων του RTK Group

 94. 22/06 15:42

  Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο metaverse, και ανήκει στην TUI!

 95. 22/06 14:26

  Προς νέο ρεκόρ οι παγκόσμιες ξενοδοχειακές κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022

 96. 22/06 13:56

  Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους εργαζομένους του

 97. 22/06 13:11

  Αποδόθηκε στο κοινό το αποκατεστημένο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

 98. 22/06 13:11

  Συνέλευση ΣΕΤΕ | Ανοιχτός διάλογος για μια νέα στρατηγική για την εργασία στον τουρισμό

 99. 22/06 13:02

  Τραγικές εικόνες με θάλασσα από βαλίτσες στο αεροδρόμιο του Χίθροου το Σαββατοκύριακο

 100. 22/06 12:48

  Αλ. Τσίπρας | Συνέλευση ΣΕΤΕ: Τα καθαρά έσοδα θα κρίνουν τη χρονιά - ο τουρισμός χρειάζεται εργαζόμενους με χαμόγελο