Το master chef και το καλό φαγητό

Το master chef και το καλό φαγητόΠηγή φωτό: Pixabay.com

Είναι οι εκπομπές περί μαγειρικής μας έχουν κάνει όλους chef περιοπής; Είναι που από πάντα σαν λαός αγαπούμε το καλό φαγητό; Είναι που ο κάθε τόπος έχει να επιδείξει μεγάλη γαστρονομική παράδοση, ανάλογα με τα προϊόντα που παράγει και ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμά του;

Ότι και να είναι, στις διακοπές (και όχι μόνο) θέλουμε να τρώμε καλά. Και δεν μιλάω απαραίτητα για πειραγμένες γκουρμεδιές από chef που επιθυμούν να διακριθούν για τις επιτυχίες τους. Καλοί και χρήσιμοι είναι και αυτοί. Αυτό όμως που θέλει ο πολύς κόσμος είναι το καλό φαγητό στο παραλιακό ταβερνάκι, που θα είναι μαγειρεμένο με διαλεγμένες (και ει δυνατόν ντόπιες) πρώτες ύλες, που θα έχει μαγειρευτεί με φροντίδα και προσοχή, που θα μας μυήσει στις τοπικές συνταγές, που θα μας ταξιδέψει γευστικά στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Αλλά ακόμα και αν πρόκειται να επιλέξουμε το γνωστό και μη εξαιρετέο ελληνικό fast food σουβλάκι ή ένα ιταλικό για πίτσα και μακαρονάδα ή μια κρεπερί για κάτι γρήγορο στο χέρι, η ποιότητα του φαγητού είναι το βασικό μας κριτήριο. Και φυσικά από κοντά πάει και η τιμή.

Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν τα ελληνικά εστιατόρια σε όλη την επικράτεια, ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο προορισμό. Δεν είναι δυνατό να ανέχεται ένας μάγειρας να προσφέρει στον πελάτη του ένα κοκκινιστό κατσικάκι με μακαρόνια, που το μισό κρέας είναι άσπρα κομμάτια λίπους στο μέγεθος καρυδιού και το μακαρόνι παραβρασμένο, ή μπιφτέκι που έρχεται καμένο, ή παϊδάκια χοντροκομμένα σαν να ήθελε ο χασάπης να ξεμπερδεύει με δαύτα, ή χταποδάκι που είναι σαν λάστιχο… Και μετά να τα βλέπεις όλα στον λογαριασμό με τιμές λες και έφαγες από τα χεράκια chef με αστέρι Michelin. Ή το χειρότερο; Να μην βλέπεις καν αναλυτικό λογαριασμό, παρά μόνο μια σούμα, συνοδευόμενη από το αποστομωτικό «και το μισόκιλο κερασμένο από μας, παιδιά!».

Όχι κύριοι, δεν γίνονται έτσι οι σωστές δουλειές. Εμείς θέλουμε, φεύγοντας από τον τόπο σας, να έχουμε απολαύσει πραγματικά νόστιμο φαγητό, θέλουμε όταν γυρίσουμε στο σπίτι μας από τις διακοπές, να μπορούμε να περιγράψουμε σε συγγενείς και φίλους τις γευστικές μας εμπειρίες με το «κατσικάκι που έλιωνε στο στόμα», το «ψαράκι που μύριζε θάλασσα», το ντόπιο «κρασάκι που δεν μας βάρεσε κατακέφαλα» και το γλυκό που μας έκανε να «γλύφουμε τα δάχτυλά μας».

Ακόμα και ο τρόπος που θα μας τα παρουσιάσετε στα πιάτα, έχει σημασία. Δείχνει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνετε. 

Να μην παρεξηγηθώ! Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα που αν και δεν περιλαμβάνονται σε κανέναν πολυτελή οδηγό γαστρονομίας, που δεν έχουν πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και δεν έχουν κερδίσει διακρίσεις, το φαγητό που σερβίρουν είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό!

Και νομίζω ότι εμείς ως επισκέπτες θα πρέπει αυτά τα εστιατόρια να τα διαφημίζουμε, να τα προβάλλουμε μέσα από όποιο κανάλι επικοινωνίας διαθέτουμε, είτε είναι οι παρέες μας είτε είναι τα social media. Γιατί αυτά τα εστιατόρια πρέπει να αποτελούν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Βάλτε τάξη στην κουζίνα σας, βάλτε μεράκι και αγάπη για τη δουλειά σας, μαγειρέψτε με την ίδια αγάπη που θα μαγειρεύατε για τα παιδιά σας και χρεώστε μας για αυτά με τιμές τίμιες.

Και να είστε σίγουροι ότι θα σας τιμήσουμε, θα σας προτιμήσουμε και θα σας διαφημίσουμε.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 19/05 16:57

    Αύξηση κατά 40% των τουριστικών ροών από τη Σερβία αυτό το καλοκαίρι

  2. 19/05 16:55

    FTI: Αύξηση του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά 20%, διεύρυνση της σεζόν και “rent a car” στο πακέτο all in

  3. 19/05 16:24

    ΙΝΣΕΤΕ | Πολιτισμός, γαστρονομία και φιλοξενία διατηρούν ψηλά τη φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας

  4. 19/05 16:20

    Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μαΐου

  5. 19/05 16:18

    Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

  6. 19/05 16:14

    21 εναλλακτικές προτάσεις δραστηριοτήτων στην Πάρο

  7. 19/05 14:37

    Στην Ελλάδα το βραβείο Natura 2000 για την προστασία χερσαίων εκτάσεων

  8. 19/05 13:50

    Προγραμματικές Συμβάσεις για την αποκατάσταση Εθνικού Θεάτρου Ρόδου και Νεοκλασικού Σχολείου της Μεσαιωνικής Πόλης

  9. 19/05 13:46

    Επιχορήγηση επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων, γυμναστηρίων και σχολών χορού: Δεύτερη ευκαιρία για όσους απορρίφθηκαν

  10. 19/05 13:27

    Γιώργος Νταλάρας | Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω | Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

  11. 19/05 13:15

    Νέα συνεργασία της SKY express με τη Delta Air Lines - Διασύνδεση των Αμερικανών με 34 ελληνικούς προορισμούς

  12. 19/05 13:10

    Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu | Ένας μάστερ της τζαζ στη σκιά της Ακρόπολης

  13. 19/05 12:50

    Dertour: Νέα προσθήκη Ελληνικού ξενοδοχείου στον κατάλογο αειφόρων διακοπών

  14. 19/05 12:35

    WTTC | Ο τουριστικός κλάδος στη Γερμανία θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 το 2023

  15. 19/05 12:33

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αρχιεπισκοπής για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού

  16. 19/05 12:30

    900.000 τουρίστες φέτος στην Ελλάδα από τη Σερβία

  17. 19/05 12:12

    DiscoverEU: 35.000 νέοι αποκτούν ταξιδιωτικό πάσο

  18. 19/05 12:12

    Golf Globe: Η Τουρκία επιστρέφει ως ο απόλυτος προορισμός γκολφ

  19. 19/05 12:04

    Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας

  20. 19/05 11:55

    Ισπανία: Ο θρησκευτικός τουρισμός παράγοντας ανάπτυξης

  21. 19/05 11:50

    Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Μύκονο: Παραβάσεις σε ξενοδοχείο και εστιατόρια

  22. 19/05 11:28

    Έκρηξη στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας την ερχόμενη τετραετία

  23. 19/05 11:17

    Fritz Joussen, CEO της TUI | Δυσεύρετες και ακριβές οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι

  24. 19/05 10:54

    Κ. Χατζηδάκης: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού – Αυστηροί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ

  25. 19/05 10:35

    ΕΟΤ: Webinars προβολής της Ελλάδας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού σε ευρωπαϊκές αγορές

  26. 19/05 09:27

    Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χερσόνησο και Ρέθυμνο

  27. 19/05 09:25

    Γιατί έρχονται τα ολογράμματα στις επαγγελματικές συναντήσεις

  28. 19/05 09:24

    Οι λάτρεις των σπηλαίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Σπηλαίων και Υπόγειου Κόσμου

  29. 19/05 09:21

    Τι τρομάζει περισσότερο τους Αμερικανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

  30. 19/05 09:20

    PADI: Διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας

  31. 18/05 20:14

    Κικίλιας | Αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο

  32. 18/05 17:07

    Μη υποχρεωτική η μάσκα στα αεροπλάνα, εσωτερικούς χώρους και υπεραστικές συγκοινωνίες

  33. 18/05 16:05

    Οι επαγγελματίες να διαφυλάξουμε το προϊόν μας από κακές πρακτικές

  34. 18/05 15:58

    Χρονιά μάχης για τον τουρισμό, αλλά με συλλογική προσπάθεια θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα

  35. 18/05 15:42

    Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων

  36. 18/05 15:17

    1250 επιπλέον αστυνομικοί στα αεροδρόμια και τα νησιά για την τουριστική περίοδο

  37. 18/05 15:05

    Στο Υπ. Πολιτισμού το κτήριο του ΣΙΛΟ από την ΟΛΠ για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

  38. 18/05 14:32

    Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.: Η γερμανική ενίσχυση για τη διάσωση της Condor είναι συμβατή με το δίκαιο της Ένωσης

  39. 18/05 14:10

    Η Ρόδος μέσα από τον φακό της ιστορίας, στην πόλη Venaria Reale του Τορίνο της Ιταλίας

  40. 18/05 13:55

    ΕΤΑΔ: "Λειτουργούμε ως καταλύτες στην αξιοποίηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου"

  41. 18/05 13:43

    Η Ελαφόνησος παρουσιάζει τη γαστρονομία της

  42. 18/05 13:42

    TUI Αυστρίας: Διευρυμένες συνδέσεις από το Ίνσμπρουκ με Κρήτη, Ρόδο και Κω

  43. 18/05 13:32

    Condor: Πτήσεις non-stop από τη Βιέννη προς Ηράκλειο, Ρόδο και Κω

  44. 18/05 13:26

    ΠΟΤ: Νέο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό

  45. 18/05 13:15

    Η Smartlynx Airlines γίνεται απαραίτητος συνεργάτης των μεγάλων t.o’s της Γερμανίας

  46. 18/05 12:54

    Τα προγράμματα αγροτικής εστίας 2022 από ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

  47. 18/05 12:47

    Kοινωνικός Τουρισμός: Κίνητρα για διακοπές στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια

  48. 18/05 12:32

    ETC: Απελευθέρωση των ταξιδιών προς και εντός Ευρώπης – Πώς πρέπει να λειτουργεί το πιστοποιητικό COVID

  49. 18/05 12:20

    Tourism Awards 2022 για το ξενοδοχείο Aktaion Beach Boutique Hotel & Spa, Μέλος του γκρουπ των εταιρειών LAMWAY- HOTELISING

  50. 18/05 12:06

    Νέα μεγάλη τοιχογραφία για το Λιμάνι της Αίγινας από το Λεωνίδα Γιαννακόπουλο και το We Love Aegina

  51. 18/05 12:02

    Πτήσεις Αργεντινή - Ευρώπη με 1 ευρώ;

  52. 18/05 11:47

    TUI: Προς νέα «ένεση ρευστότητας» για να επιταχυνθεί η αποπληρωμή των κρατικών ενισχύσεων COVID

  53. 18/05 11:46

    Τα Ιόνια Νησιά κέρδισαν τις εντυπώσεις των εκπροσώπων της Γερμανικής αγοράς στο FVW | Travel Talk workshop

  54. 18/05 11:39

    ΓΕΠΟΕΤ | 6 ζωτικής σημασίας μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων το 2022

  55. 18/05 11:30

    Air Europa: Νέα σύνδεση Μαδρίτη – Αθήνα το καλοκαίρι του 2022

  56. 18/05 11:14

    Τι προσφέρει η Travelodge για να βρει προσωπικό σε 700 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία της

  57. 18/05 10:55

    Το Ισραήλ καταργεί όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το ερχόμενο Σάββατο

  58. 18/05 10:00

    Έγκριση επιχορήγησης επενδυτικού σχεδίου για την επέκταση του Porto Sani

  59. 18/05 10:00

    Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Λαμία και Λιβαδειά

  60. 18/05 10:00

    Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ιωάννινα και Τζουμέρκα

  61. 18/05 00:38

    Ξεκινούν οι διαδικασίες για την Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

  62. 18/05 00:36

    Γαλλία: Αναιμική ανάπτυξη και ενισχυμένος πληθωρισμός

  63. 17/05 23:32

    Τουρισμός | Η Αθήνα ζει φέτος εποχή Ολυμπιακών Αγώνων - Β.Κικίλιας: Ζητούνται πτήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια και τα χαράματα!

  64. 17/05 17:46

    Η Ρόδος εντυπωσίασε τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες στο ταξίδι γνωριμίας του FTI

  65. 17/05 17:28

    Emirates | Επισκέψεις σε 30 πόλεις, αναζητώντας πλήρωμα καμπίνας - Στις 2 και 3 Ιουνίου οι συνεντεύξεις στην Αθήνα

  66. 17/05 16:10

    Isla Brown Corinthia: Το πρώτο πεντάστερο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα ανοίγει τις πύλες του στους Αγίους Θεοδώρους

  67. 17/05 15:56

    ΠΟΕΕΤ: Νέα κλαδική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια - Ποιες είναι οι αυξήσεις

  68. 17/05 15:41

    “Πέφτουν οι μάσκες” στις κρουαζιέρες της TUI Cruises

  69. 17/05 15:11

    Αμερικανικός τουρισμός: 6 στους 10 θα υλοποιήσουν τα σχέδια διακοπών στην Ευρώπη – Ο πόλεμος επηρεάζει την επιλογή προορισμού

  70. 17/05 13:33

    Η Ρόδος εντυπωσίασε τους 20 Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες του FTI που επισκέφθηκαν το νησί

  71. 17/05 13:15

    Ryanair: Ισχυρή διψήφια αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το καλοκαίρι

  72. 17/05 12:56

    ΕΟΤ: Δυναμική προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

  73. 17/05 12:54

    Η TUI ακύρωσε τις διακοπές στη Σρι Λάνκα

  74. 17/05 12:43

    O Γιάννης Βαρβιτσιώτης δώρισε 63 όπλα-κειμήλια στο Πολεμικό Μουσείο

  75. 17/05 12:11

    Ο DER Touristik θέλει να κάνει την Τουρκία τον δεύτερο πιο περιζήτητο προορισμό του μετά την Ελλάδα

  76. 17/05 11:46

    O FTI αυξάνει την προσφορά διακοπών στα μικρά Ελληνικά νησιά γιατί «η Κρήτη θα γεμίσει»!

  77. 17/05 11:38

    ΕΟΤ: Fam Trip για ανάδειξη των Κυθήρων ως ιδανικού γαστρονομικού προορισμού

  78. 17/05 11:27

    Τροπολογία | Έως 31 Δεκεμβρίου του 2025 το «Τουρισμός για όλους» - Ρυθμίσεις για το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ξενοδοχείων

  79. 17/05 11:04

    SKY express- Royal Jordanian: Σύνδεση της Μ. Ανατολής με 34 ελληνικούς προορισμούς μέσω Αθήνας

  80. 17/05 10:44

    Miray Cruises: Σύντομης διάρκειας κρουαζιέρες σε Τουρκία και Ελλάδα το 2022

  81. 17/05 10:03

    Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να απαιτούν μάσκες σε αεροδρόμια και πτήσεις

  82. 17/05 10:00

    Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Ναύπλιο και Οίτυλο

  83. 17/05 09:48

    Ισπανία | Παραμένει μέχρι τις 15 Ιουνίου η απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους ενήλικες

  84. 17/05 09:04

    Βρετανία: Ακριβές πτήσεις, ταλαιπωρία στα αεροδρόμια

  85. 17/05 08:46

    Airbnb: ‘Ιδρυση Συμβουλευτικού Συνασπισμού Εμπιστοσύνης & Ασφάλειας

  86. 17/05 08:44

    Έρευνα GlobalData: Έμφαση στην τοπική γαστρονομία από τους DMOs παγκοσμίως

  87. 17/05 08:42

    U.S. Travel Association: Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις των τεστ κορωνοϊού στην ταξιδιωτική ανάκαμψη των ΗΠΑ

  88. 17/05 08:40

    Marriott International: Travel Media Network με την υποστήριξη της Yaho

  89. 17/05 08:34

    Συνάντηση Β. Κικίλια με επτά πρέσβεις για την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού

  90. 17/05 03:36

    Νιώθουμε περήφανοι για την πρωτιά της Χαλκιδικής στις Γαλάζιες Σημαίες

  91. 16/05 23:30

    Γαλάζιες σημαίες 2022 | Δεύτερη παγκοσμίως και φέτος η Ελλάδα- πρώτη ξανά η Χαλκιδική

  92. 16/05 17:01

    Τέλος από σήμερα οι μάσκες στις Ευρωπαϊκές πτήσεις αλλά με εξαιρέσεις

  93. 16/05 16:52

    Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Simone Biles "νονά" του Celebrity Beyond

  94. 16/05 16:15

    Τουρκικός τουρισμός: Διπλάσια ανάπτυξη από το ρυθμό της Οικονομίας την ερχόμενη 10ετία- Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον "ήλιο"

  95. 16/05 15:35

    Κομισιόν | Ο τουρισμός θα ανακάμψει πλήρως και θα στηρίξει την ελληνική οικονομία - Οι εαρινές οικονομικές προβλέψεις

  96. 16/05 15:21

    50ό FVW Workshop Κέρκυρα | Η Ελλάδα στο επίκεντρο της γερμανικής τουριστικής αγοράς

  97. 16/05 14:56

    Ο. Αναστασοπούλου: Η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μεγιστοποίηση των ωφελειών από την τουριστική δραστηριότητα

  98. 16/05 14:32

    Αεροδρόμια: Μόλις κατά 4,1% μειωμένη η επιβατική κίνηση τον Απρίλιο έναντι του 2019

  99. 16/05 14:20

    Πρώην διευθυντικό στέλεχος των TUI και Thomas Cook ο νέος CFO της Condor

  100. 16/05 13:41

    Μύκονος | "Σοκ και δέος" για 2 Βρετανίδες τουρίστριες: Εστιατόριο χρέωσε 600 ευρώ για 2 ποτά και σνακ