Πιστοποίηση αειφόρου προορισμού: Κάντο όπως η Ινδονησία!

Πιστοποίηση αειφόρου προορισμού: Κάντο όπως η Ινδονησία!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) ανακοίνωσε την 8η Σεπτεμβρίου 2016 ότι το Πρότυπο Αειφόρου Τουριστικού Προορισμού της Ινδονησίας πέτυχε να εγκριθεί από το GSTC σε καθεστώς «GSTC αναγνωρισμένο / GSTC-Recognized». Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ινδονησίας για την προώθηση αειφόρων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Το πρότυπο αναπτύχθηκε για να καθοδηγήσει την αειφόρο ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών στην Ινδονησία. Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια σε πολλούς ελκυστικούς προορισμούς του, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επιδίωξε την αειφόρο ανάπτυξη σε καθένα από αυτά. 

Τα κριτήρια του GSTC για τον Αειφόρο Προορισμό δημιουργήθηκαν σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή αντίληψη για τους αειφόρους προορισμούς. Ως προορισμός μπορεί να καθοριστεί μία περιοχή μέσω γεωγραφικών, πολιτιστικών ή άλλων προδιαγραφών. Σε κάθε περίπτωση, τα κριτήρια του αειφόρου προορισμού είναι οι ελάχιστες ανειλημμένες υποχρεώσεις που οποιοσδήποτε οργανισμός διαχείρισης του τουρισμού θα πρέπει να φιλοδοξεί, να επιδιώκει να φτάσει κατά την εξέταση της αειφορίας στις πρακτικές του. Για να ικανοποιήσουν τον ορισμό του αειφόρου τουρισμού, οι προορισμοί πρέπει να έχουν μια διατομεακή, ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει τέσσερις κύριους στόχους: (i) να αποδεικνύουν τη αειφόρο διαχείριση των προορισμών, (ii) να μεγιστοποιούν τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την φιλοξενούσα κοινότητα και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων, (iii) να μεγιστοποιούν τα οφέλη για τις κοινότητες, τους επισκέπτες και την πολιτιστική κληρονομιά και να ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις και (iv) να μεγιστοποιούν τα οφέλη για το περιβάλλον και να ελαχιστοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις. Τα GSTC κριτήρια έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται από όλους τους τύπους και τα μεγέθη των προορισμών.

Ακολουθώντας ένα πρότυπο αειφόρου Προορισμού, θα δημιουργηθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική ανάπλαση και την περιβαλλοντική βελτίωση, καθώς και την διατήρηση και την διαχείριση της ήδη υπάρχουσας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα Πρότυπα συνήθως στοχεύουν σε πολύ σημαντικά κοινωνικά θέματα τα οποία περιλαμβάνουν υπηρεσίες Προορισμού, συνθήκες εργασίας και βελτιωμένα τοπικά κοινωνικο-οικονομικά οφέλη, όπως η ανακούφιση της φτώχειας ή της ανεργίας. Στα πλαίσια αυτά, ο Προορισμός θα πρέπει να αξιολογεί την απόδοση του σε μία σειρά από διαφορετικά  πεδία όπως Ενεργειακή απόδοση, προστασία και διαχείριση, Εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, Προστασία της ποιότητας του αέρα, έλεγχος του θορύβου και φωτορύπανσης, Διαχείριση των πόρων πόσιμου νερού, Διαχείριση των υγρών αποβλήτων, αποχετεύσεων και ποταμιών, Προστασία και διαχείριση του οικοσυστήματος, Σχεδιασμός και ανάπτυξη της χρήσης του εδάφους, Μεταφορές, Διαχείριση στερεών αποβλήτων, Διαχείριση των περιβαλλοντικά βλαβερών ουσιών, Πολιτιστική και Κοινωνική διαχείριση, καθώς και την Οικονομική διαχείριση.

Μέσα από την λειτουργία σε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης, ο Προορισμός θα δημιουργήσει, θα βελτιώσει ή θα εναρμονίσει τις πολιτικές του και τις διαδικασίες τεκμηρίωσης, όπως την αξιολόγηση ρίσκου, τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων και τους εσωτερικούς (λογιστικούς) ελέγχους. Πράττοντας αυτό, ο Προορισμός θα βελτιώσει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς σε τομείς όπως οι περιβαλλοντικές εκπομπές, η ενεργειακή απόδοση και η διαχείριση αποβλήτων ώστε έτσι να προσφέρει ευκαιρίες για μείωση των δαπανών. Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού περιβαλλοντικού και κοινωνικού σχεδίου διαχείρισης, μειώνει τον κίνδυνο, παρέχει ασφάλεια στα ενδιαφερόμενα μέρη, αποφέρει οφέλη στην κοινωνία και βελτιώνει την αίσθηση του ως ένας καθαρός και ασφαλής προορισμός για τους ταξιδιώτες και τους κατοίκους. Και φυσικά η πιστοποίηση ενός προορισμού συνδυάζεται με πολλαπλασιαστικά οφέλη με την ύπαρξη ενός DMO (οργανισμού διαχείρισης προορισμού) ή μία πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης σε κοινότητες κατά ISO 37101.

Με βάση τις διεθνείς πρακτικές, για να οδεύσει ένας προορισμός στην Πιστοποίηση του ως Αειφόρος, θα πρέπει να υπάρξει μία βασική αρχική απόφαση που θα καθορίσει την πορεία αυτή : θα δημιουργήσει ένα δικό του πρότυπο αειφόρου προορισμού ή θα επιλέξει ένα ήδη υπάρχον πρότυπο;  Η κάθε μία επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα στρατηγικής τοποθέτησης των εμπλεκομένων μερών κατά την διάρκεια της διαμόρφωσης της. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρότυπο που θα επιλεγεί να δημιουργηθεί ή να εφαρμοστεί ως έχει, θα πρέπει να είναι εγκεκριμένο (Approved) από το GSTC (όπως αυτά της EARTHCHECK Community Standard και της BIOSPHERE Responsible Standard) ή θα πρέπει να υποβληθεί προς τουλάχιστον αναγνώριση (Recognition) από το GSTC, με σκοπό την παγκόσμια αναγνωρισημότητα του και αποδοχή. Η αναγνώριση κατά GSTC σημαίνει ότι το πρότυπο αυτό αειφορίας έχει προσαρμοστεί από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες και την ομάδα Διαπίστευσης του GSTC, προκειμένου να θεωρείται ισοδύναμο με τα Κριτήρια του GSTC για τους Προορισμούς. Επιπλέον, ένας οργανισμός που πληροί τις απαιτήσεις του GSTC θα μπορεί να διαχειρίζεται το πρότυπο.

Το μοντέλο που ακολούθησε η Ινδονησία ήταν να δημιουργήσει το δικό της, εθνικό πρότυπο πιστοποίησης αειφόρου Τουριστικού Προορισμού. Με αυτό τον τρόπο θα προωθήσει την Ινδονησία ως ένα κομβικό σημείο για τη πιστοποίηση του αειφόρου τουρισμού στην Ασία και τον Ειρηνικό. Στην εν λόγω περίπτωση, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει ήδη εγκρίνει 20 περιφέρειες ως πιλοτικά έργα για την εφαρμογή του προτύπου που ανέπτυξε και έχει επίσης εγκρίνει προς μελλοντική εφαρμογή σε άλλους 10 προορισμούς προτεραιότητας. Η εξέλιξη αυτή έχει ως βασικό στόχο την οικονομική βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών μέσα από τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που είναι σύμφυτος με τις έννοιες του αειφόρου τουρισμού. Το βήμα αυτό προς την ανάπτυξη εθνικών προτύπων για τη αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση προορισμού, περιλαμβάνει τις παγκόσμιες αρχές καθώς και τα εθνικά συμφέροντα μίας χώρας που αναδεικνύουν και το όραμα μίας διακυβέρνησης, είτε σε εθνικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο σκοπός της Πιστοποίησης Αειφόρου Προορισμού είναι η αναγνώριση και επιβράβευση γνήσιων πρακτικών αειφόρου τουρισμού, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία με τους καταναλωτές. Η επιλογή ενός προορισμού να διεκδικήσει και να κερδίσει την πιστοποίηση του ως αειφόρου με βάση τα κριτήρια του GSTC ή κάποιου προτύπου που έχει αξιολογηθεί θετικά από το GSTC για πιστοποίηση αειφόρου προορισμού έχει θετικά αποτελέσματα σε τομείς όπως :

  • Έντονη διαφοροποίηση σε Επίπεδο Τουριστικής Προβολής
  • Αύξηση Εσόδων και Σταδιακή Μείωση Εξόδων του Προορισμού
  • Αύξηση τουριστικής περιόδου, με ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και νέων επισκεπτών - στόχων
  • Δημιουργία Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
  • Ανάδειξη τοπικών χαρακτηριστικών πολιτισμού, κουλτούρας, βιοποικιλότητας και προϊόντων
  • Προετοιμασία ωρίμανσης μελετών και έργων υποδομής
  • Αναγνωρισημότητα σε διεθνές επίπεδο της Τουριστικής Αγοράς, με ενίσχυση επιλογής από τους βασικότερους Tour Operators
  • Πλήρης ανάδειξη του Προορισμού στα πλαίσια διεθνών πρωτοβουλιών όπως αυτή του έτους 2017 ως έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης από τον ΟΗΕ 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής προτύπων πιστοποίησης Αειφόρου Τουρισμού είναι η χερσόνησος Snaefellsnes στην Ισλανδία και το Huatulco στο Μεξικό. Στην Ισλανδία, η χερσόνησος Snaefellsnes αύξησε τους αυθημερόν επισκέπτες κατά 125% και παραπάνω διπλασίασε τις διανυκτερεύσεις, με αύξηση ποσοστού 242%. Στο Huatulco του Μεξικού, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 17%, οι αυθημερόν επισκέπτες έχουν αυξηθεί κατά 23% και οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 61%. Η ανάλυση των παρόντων δεδομένων δείχνει οτι μέσω των πρωτοβουλιών τους για αειφορία, έχουν επιτύχει ετήσιο μέσο όρο εξοικονόμησης 419.971 $.

Μέχρι και σήμερα, το GSTC έχει συνεργαστεί με εθνικούς, περιφερειακούς ή τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη 28 προτύπων σε επίπεδο αναγνώρισης (GSTC-Recognition). Η ολοκλήρωση ανάλογων προγραμμάτων ανταμείβει σταδιακά σε βάθος χρόνου και μέσα από μία εθνική, περιφερειακή ή εταιρική στρατηγική την δέσμευση για την αειφορία, ενώ προσφέρει το πλεονέκτημα της απόδειξης στην αγορά του τουρισμού ότι υπάρχουν και τηρούνται εθνικά πρότυπα με βάση διεθνείς πρακτικές και πρότυπα. Περισσότερες πληροφορίες για τα πρότυπα πιστοποίησης αειφόρου προορισμού του GSTC στο http://www.gstcouncil.org/en/gstc-partners-2/gstc-recognized-standards/recognized-standards-for-destinations.html

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) είναι η παγκόσμια πρωτοβουλία στοχευμένη στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το GSTC εργάζεται για την διεύρυνση της κατανόησης και πρόσβασης στις αειφόρες πρακτικές, υποστηρίζει την αναγνώριση και δημιουργία αγορών σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό, και εκπαιδεύει όπως και διαδίδει μία σειρά από παγκόσμια αποδεκτές αρχές, οι οποίες ορίζονται ως τα Κριτήρια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφορίας (Global Sustainable Tourism Criteria). Τα κριτήρια αυτά, ως ένα σύνολο εθελοντικών αρχών που παρέχουν το πλαίσιο για την αειφορία στην αγορά του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρωτοβουλία μας.

 Δείτε περισσότερα στοιχεία για την Ινδονησία

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  2. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  3. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  4. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  5. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  6. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  7. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  8. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  9. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  10. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  11. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  12. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  13. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  14. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  15. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  16. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  17. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  18. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  19. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  20. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  21. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  22. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  23. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  24. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  25. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  26. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  27. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  28. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  29. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  30. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  31. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  32. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  33. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  34. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  35. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  36. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  37. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  38. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  39. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  40. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  41. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  42. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  43. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  44. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  45. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  46. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  47. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  48. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  49. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  50. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  51. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  52. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  53. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  54. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  55. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  56. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  57. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  58. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  59. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  60. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  61. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  62. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  63. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  64. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  65. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  66. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  67. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  68. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  69. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  70. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  71. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  72. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  73. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  74. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  75. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  76. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  77. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  78. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  79. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  80. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  81. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  82. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  83. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  84. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  85. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  86. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  87. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  88. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  89. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  90. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  91. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  92. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  93. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  94. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  95. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  96. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  97. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  98. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  99. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  100. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"