Εθνική Τράπεζα | Ο ελληνικός τουρισμός κερδίζει μερίδιο στη Μεσόγειο- Οριακά υψηλότερα τα έσοδα έναντι του 2019, +17% οι πωλήσεις των ξενοδοχείων στο 8μηνο

Εθνική Τράπεζα | Ο ελληνικός τουρισμός κερδίζει μερίδιο στη Μεσόγειο- Οριακά υψηλότερα τα έσοδα έναντι του 2019, +17% οι πωλήσεις των ξενοδοχείων στο 8μηνο

Ο ελληνικός τουρισμός έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει το 2019, κερδίζοντας μερίδια σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, τονίζει σε ανάλυσή της για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Τράπεζα.

Αναλυτικά η μελέτη:

Ισχυρή ανάκαμψη παρουσίασε ο ελληνικός τουρισμός το καλοκαίρι του 2022, με τις εισπράξεις στο 8μηνο να αγγίζουν τις επιδόσεις του 2019. Βασική κινητήριος δύναμη ήταν η αυξημένη δαπάνη ανά άφιξη (11% υψηλότερα του 2019 - με σχεδόν 2/3 της ανόδου να εκτιμάται ως αποτέλεσμα πληθωρισμού), ενώ οι αφίξεις ξένων τουριστών παρέμειναν ελαφρώς χαμηλότερα έναντι του 2019 (88% του 2019), με τις πολύ δυναμικές αεροπορικές αφίξεις να αντισταθμίζονται εν μέρει από τις αναιμικές οδικές.

Παράλληλα με τις παραπάνω επιδράσεις, οι πωλήσεις των ελληνικών ξενοδοχείων ευνοήθηκαν περαιτέρω από τη βελτίωση ποιότητας και την παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους στο 8μηνο να ξεπεράσουν εκείνες του 2019 κατά 17%.

➢ Η επιτυχημένη αυτή πορεία οδήγησε σε αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη Μεσογειακή αγορά, καλύπτοντας 19% των διανυκτερεύσεων τουριστών εξωτερικού στο 7μηνο 2022, έναντι 17% στην αντίστοιχη περίοδο του 2019.
➢ Εστιάζοντας στις επιδόσεις ανά προέλευση και προορισμό διαπιστώνουμε ότι:
• Αυξημένη συγκέντρωση παρατηρείται όσον αφορά τις χώρες προέλευσης, καθώς η κύρια ώθηση δόθηκε από τις διαχρονικά κορυφαίες Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, που αύξησαν τη συνεισφορά τους έναντι του 2019 (κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες αθροιστικά). Από τις λοιπές αγορές ξεχωρίζουν οι Η.Π.Α. με επιτάχυνση τους καλοκαιρινούς μήνες που ενισχύθηκε από αύξηση απευθείας αεροπορικών συνδέσεων (καθώς και την «ευνοϊκή» ισοτιμία ευρώ/δολάριο), δημιουργώντας προοπτική ανόδου και για το μέλλον.
• Ισόρροπη επαναφορά στις επιδόσεις 2019 σημείωσαν οι ελληνικοί προορισμοί, με τις επιμέρους περιφέρειες να επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά
αναπλήρωσης πωλήσεων του 2019 (με εύρος μεταξύ 94% και 114% σε πραγματικούς όρους), ενώ τα νησιά ξεχωρίζουν θετικά.
➢ Με το βλέμμα πλέον στην ολοκλήρωση της σεζόν, οι ενδείξεις από πρόδρομους δείκτες (προγραμματισμένες πτήσεις, κρατήσεις σε ξενοδοχεία) συγκλίνουν σε αφίξεις εξωτερικού της τάξης του 90% του 2019 για το υπόλοιπο του έτους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εισπράξεις για το 2022 αναμένεται να κινηθούν οριακά υψηλότερα του 2019 (έναντι αναπλήρωσης 57% το 2021).
➢ Το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου αποτελεί πρόκληση για τη χειμερινή περίοδο (κυρίως για τις αρχές 2023), καθώς ελλοχεύουν ισχυρά στοιχεία αβεβαιότητας με κυρίαρχο την ενεργειακή κρίση η οποία:
• πλήττει τη διάθεση των Ευρωπαίων για διακοπές (με την καταναλωτική εμπιστοσύνη των αγορών της Δυτικής Ευρώπης σε ιστορικά χαμηλά), και
• δρα περιοριστικά στη διάθεση των ξενοδοχείων να παραμείνουν ανοικτά τους χειμερινούς μήνες

Μετά από ένα δυνατό καλοκαίρι, οι εισπράξεις 8μήνου άγγιξαν το υψηλό 2019…

► Με τη διαχρονικά δυναμική θερινή περίοδο να έχει ήδη ολοκληρωθεί, οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού μπορούν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα
ικανοποιητικές. Δύο έτη μετά το χτύπημα της πανδημίας, οι τουριστικές εισπράξεις της Ελλάδας προσέγγισαν τις επιδόσεις του ισχυρά δυναμικού 2019, με ποσοστό αναπλήρωσης 96% την περίοδο Ιανουαρίου Αυγούστου (έναντι 50% την αντίστοιχη περίοδο του 2021). Ειδικότερα:
▪ οι τουρίστες εξωτερικού στο 8μηνο έφθασαν στο 88% του 2019, καθώς η δυναμική πορεία αεροπορικών αφίξεων (ξεπέρασαν τις επιδόσεις 2019 το καλοκαίρι) περιορίστηκε από τις αναιμικές οδικές αφίξεις.
▪ οι εισπράξεις ανά άφιξη ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019 κατά περίπου 11% στο 8μηνο, εν μέρει λόγω έντονου πληθωρισμού (της τάξης του 8% στην αντίστοιχη περίοδο), αλλά και λόγω βελτιωμένης ποιότητας υπηρεσιών.
► Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία αναπλήρωσης επιταχύνθηκε την καλοκαιρινή περίοδο, με τις αφίξεις ξένων τουριστών στο διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος να φθάνουν το 90% του 2019 (έναντι 82% του 2019 για το πρώτο 5μηνο).
► Υπό αυτές τις συνθήκες, η εποχικότητα αφίξεων σημείωσε οριακή άνοδο (κατά 1%), με το θερινό τρίμηνο να καλύπτει 77% των αφίξεων 8μήνου (έναντι 65% στη Μεσόγειο

Οι διαχρονικά κορυφαίες χώρες προέλευσης δίνουν την κύρια ώθηση

► Εστιάζοντας στις επιδόσεις 8μήνου ανά χώρα προέλευσης τουριστών, διαπιστώνουμε αυξημένη συγκέντρωση στο μείγμα τουριστών καθώς η κύρια ώθηση δόθηκε από τις διαχρονικά κορυφαίες Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, που αύξησαν τη συνεισφορά τους έναντι του 2019 κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες αθροιστικά (από 28% σε 38%).
► Συνολικά, η ΕΕ παραμένει η βασική μας αγορά καλύπτοντας 62% των αφίξεων το 2022 (έναντι 59% το 2019).
► Από την άλλη πλευρά οι λοιπές αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζουν μεικτή εικόνα:
▪ Θετικά ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ (χώρα υψηλής δαπάνης) με επιτάχυνση τους θερινούς μήνες (προσεγγίζοντας το 2019), ενώ περαιτέρω ώθηση μελλοντικά αναμένεται να δοθεί από τις νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις καθώς και την «ευνοϊκή» ισοτιμία ευρώ/δολάριο.
▪ Από την άλλη πλευρά, στις λοιπές αγορές εκτός ΕΕ εμφανίζεται οριακή συρρίκνωση, κυρίως λόγω Ασίας που δεν έχει ανακάμψει πλήρως μετά την πανδημία.

Ακόμα υψηλότερη εμφανίζεται η δυναμική των ελληνικών ξενοδοχείων

► Αντανακλώντας το κλίμα ανάκαμψης, οι επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων παρουσιάζονται ενισχυμένες, με τις πωλήσεις 8μήνου να ξεπερνούν το 2019 κατά 17%. Σημαντικό είναι ότι οι πωλήσεις σε πραγματικούς όρους βρίσκονται σε επίπεδα άνω του 2019 κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου.
► Οι ισχυρές πωλήσεις οφείλονται στην:
▪ Ικανοποιητική πορεία αφίξεων σε ξενοδοχεία, οι οποίες έφτασαν το 95% του 2019 (με βασική κινητήρια δύναμη τους τουρίστες εξωτερικού), καθώς και στις
▪ Ιδιαίτερα ενισχυμένες πωλήσεις ανά άφιξη (25% υψηλότερα έναντι 2019), με σχεδόν ⅓ της ανόδου να αφορά πληθωριστική πίεση ενώ τα υπόλοιπα ⅔ να σχετίζονται με υψηλότερη ποιότητα και εύρος υπηρεσιών (καθώς το σταθερά αυξανόμενο κομμάτι των ξενοδοχείων 4/5 αστεριών πετυχαίνει υψηλότερες πληρότητες).
► Με την δραστηριότητα να επιστρέφει ουσιαστικά σε επίπεδα 2019, η πληρότητα των ξενοδοχείων επέστρεψε στο 70% για την θερινή περίοδο και προσέγγισε το 30% για το πρώτο πεντάμηνο (αν και με λίγο υψηλότερο αριθμό κλειστών ξενοδοχείων). 

Ευρεία εμφανίζεται η ανάκαμψη, με όλες τις περιφέρειες να συγκλίνουν στο 2019

► Περνώντας στις επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων ανά περιφέρεια, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η σύγκλιση στα επίπεδα πωλήσεων του 2019 ήταν εμφανής και στις 3 βασικές κατηγορίες προορισμών (Νησιά, Αστικές περιοχές, Ηπειρωτική χώρα). Παράλληλα, όλες οι περιφέρειες πέτυχαν υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης πωλήσεων 2019 σε πραγματικούς όρους (με εύρος μεταξύ 94% και 114%).
Όσον αφορά επιμέρους προορισμούς:
▪ Οι νησιωτικές περιοχές παραμένουν το σημαντικότερο κομμάτι της τουριστικής μας βιομηχανίας, ενισχύοντας οριακά τη θέση τους την τελευταία διετία (καλύπτοντας τα ⅔ των πωλήσεων). Θετικά ξεχωρίζουν τα νησιά Νότιου Αιγαίου και Ιονίου, με δυναμικές επιδόσεις (14% άνω του 2019 σε πραγματικούς όρους), ενώ το Βόρειο Αιγαίο εμφανίζει τη σχετικά πιο αδύναμη ανάκαμψη.
▪ Οι αστικές περιοχές διατηρούν σταθερά το 28% των πωλήσεων του κλάδου, ενώ απολαμβάνουν συγκριτικά χαμηλότερη εποχικότητα (με το καλοκαίρι να καλύπτει 73% των πωλήσεων 8μήνου έναντι 77% στην ηπειρωτική χώρα και 85% στα νησιά)
▪ Η ηπειρωτική χώρα εμφανίζει σχετική υστέρηση (καλύπτοντας το 10% των πωλήσεων 8μήνου έναντι 11% το 2019), με την Ήπειρο να ξεχωρίζει ως περισσότερη δυναμική και τη Στερεά Ελλάδα ως λιγότερη δυναμική.

Κερδίζει η Ελλάδα μερίδια στη Μεσόγειο

► Ο τουρισμός στην Ελλάδα ανέκαμψε ταχύτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, προσπερνώντας ακόμα και βασικούς ανταγωνιστές στη Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα, για το διάστημα Ιανουάριος – Ιούλιος η Ελλάδα προσέλκυσε το 88% των τουριστών του 2019, έναντι 85% στη Μεσόγειο και 57% παγκοσμίως. Έτσι, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στη Μεσόγειο σε 19% το πρώτο 7μηνο του 2022, έναντι 17% το 2019 (και 13% το 2013).
► Το προβάδισμα της Ελλάδας έγινε αισθητό κυρίως τους θερινούς μήνες (Ιούνιος – Αύγουστος), καθώς
▪ ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που κατέγραψε θετικό πρόσημο στις πτήσεις σε σύγκριση με το 2019 (αναπλήρωση 105%, έναντι 94% κατά μέσο όρο στη Μεσόγειο).
▪ ενώ αντίστοιχη δυναμική φάνηκε και στις καλοκαιρινές κρατήσεις ξενοδοχείων (κυρίως από ανεξάρτητους τουρίστες), με την αναπλήρωση να προσεγγίζει το 120% του 2019, έναντι 81% στη Μεσόγειο

Κοντά στα επίπεδα του 2019 αναμένονται οι αφίξεις στο τέταρτο τρίμηνο

► Ενθαρρυντικά εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία όσον αφορά την τάση του τουρισμού για το υπόλοιπο του 2022. Ειδικότερα, οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών αναμένεται να διατηρήσουν ποσοστά αναπλήρωσης 2019 κοντά στο 90% για το τελευταίο 4μηνο του έτους (έναντι 89% το θερινό τρίμηνο και 82% το πρώτο πεντάμηνο). Σε αυτό συνηγορεί η εκτιμώμενη επιτάχυνση σε πρόδρομους δείκτες όπως:
▪ οι υψηλές προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις εξωτερικού (σε αντίθεση με τις οδικές αφίξεις που παραμένουν αναιμικές)
▪ οι υψηλές κρατήσεις ανεξάρτητων τουριστών σε ξενοδοχεία
▪ το σωρευτικά θετικό ισοζύγιο απασχόλησης στα ξενοδοχεία
► Υπό αυτές τις συνθήκες και με τη δαπάνη ανά άφιξη να διατηρεί τη δυναμική των προηγούμενων μηνών, οι συνολικές εισπράξεις του 2022 αναμένεται να ξεπεράσουν οριακά το επίπεδο του 2019 (€18 δισ.).
► Για το επόμενο έτος, ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να ευνοηθεί από την ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού, η οποία ωστόσο συνυπάρχει με στοιχεία αβεβαιότητας που ανάγουν σε πρόκληση το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Οι βασικοί άξονες αβεβαιότητας σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση, που αναμένεται
▪ να πλήξει την διάθεση των Ευρωπαίων για διακοπές (με την καταναλωτική εμπιστοσύνη των αγορών της Δυτικής Ευρώπης σε ιστορικά χαμηλά), αλλά και
▪ να περιορίσει τη διάθεση των ξενοδοχείων να παραμείνουν ανοικτά τους χειμερινούς μήνες. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 2. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

 3. 01/12 16:19

  Σε Συνέδριο - Έκθεση στη Ν. Κορέα η Ρόδος και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

 4. 01/12 16:16

  Νέα μαρίνα στο Μεγανήσι

 5. 01/12 14:10

  Τουρισμός | Hotelbeds: Οι 7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα παγκόσμια ταξίδια το 2023

 6. 01/12 13:50

  Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό δέντρο στο Rockefeller Centre (βίντεο)

 7. 01/12 13:39

  Γερμανικός τουρισμός | -42% οι κρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2023 έναντι του 2019

 8. 01/12 13:03

  ΕΟΤ Γερμανίας: Εκδήλωση στη Φρανκφούρτη για παρουσίαση Ελληνικών προορισμών

 9. 01/12 12:44

  Έρευνα GetYourGuide: Εμπειρίες με συναισθηματική αξία και ταξίδια τα δημοφιλέστερα δώρα των Γερμανών τα Χριστούγεννα

 10. 01/12 12:39

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 30/12

 11. 01/12 12:06

  Ο "τηλεφωνικός τουρισμός" συναρπάζει τους Τούρκους- Ταξίδια στη Γεωργία για φτηνότερα iPhone

 12. 01/12 12:03

  Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

 13. 01/12 11:55

  Eθνική μονάδα ETIAS θα ελέγχει τις αιτήσεις έκδοσης ή όχι αδειών ταξιδιού

 14. 01/12 11:22

  Aegean: Νέα σύνδεση Νιουκάστλ – Αθήνα το καλοκαίρι του 2023

 15. 01/12 11:18

  Συγχωνεύονται Air India και Vistara | Δημιουργείται ο κορυφαίος αεροπορικός όμιλος της Ινδίας

 16. 01/12 11:03

  Tus Airways | Πτήσεις Αθήνα- Τελ Αβίβ και Λάρνακα- Ηράκλειο από τα μέσα Δεκεμβρίου

 17. 01/12 10:00

  Το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης XENIA

 18. 01/12 09:49

  WTTC | Ο τουρισμός πόλεων πρωτοστατεί στην παγκόσμια ανάκαμψη - Έρχεται λαμπρή 10ετία για τις πόλεις

 19. 01/12 08:51

  Τήνος, Ελαφόνησος, Πάρος και Μήλος προβάλλονται σήμερα στο Λονδίνο ως ιδανικοί προορισμοί γαμήλιου τουρισμού

 20. 30/11 15:31

  Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Μήλου για το 2023

 21. 30/11 14:10

  Η Σαντορίνη στους 8 καλύτερους στον κόσμο για τα χειμερινά γαμήλια ταξίδια των Αμερικανών

 22. 30/11 13:57

  Rolls-Royce & easyJet αλλάζουν τις πτήσεις του μέλλοντος: Πρωτοποριακός κινητήρας εκμηδενίζει τις εκπομπές άνθρακα

 23. 30/11 13:57

  Παπαζάχος σε ΣΚΑΪ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος

 24. 30/11 13:54

  Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

 25. 30/11 13:41

  Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο

 26. 30/11 13:34

  «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Νέα δυνατότητα υποβολής αιτήματος επαλήθευσης

 27. 30/11 13:32

  H Θεσσαλία φιλοξένησε τα μέλη της ECTAA και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

 28. 30/11 12:52

  Ξενοδοχεία: Αυτή είναι η στρατηγική που εκτοξεύει τα έσοδα, το loyalty και την ικανοποίηση πελατών

 29. 30/11 12:35

  Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι 5 υποψήφιες καλύτερες ταινίες για το «ευρωπαϊκό Όσκαρ» - Δείτε τα τρέιλερ

 30. 30/11 12:30

  EasyJet: Νέα σύνδεση με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023

 31. 30/11 11:57

  Conde Nast Traveller: Αυτά είναι τα 6 καλύτερα Airbnb στη Σαντορίνη 

 32. 30/11 11:50

  Κύπρος | Έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο resort της Ευρώπης με μεγαλοπρεπές καζίνο - Αλλάζει το τουριστικό προφίλ του νησιού

 33. 30/11 11:21

  Cruise.co.uk: Οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές το 2023 – «Θα είναι η χρονιά της κρουαζιέρας»

 34. 30/11 10:59

  Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου για το 2023

 35. 30/11 10:35

  Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για τα τουριστικά γραφεία, με δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία

 36. 30/11 09:29

  Γερμανικός τουρισμός | Επανέρχεται δυναμικά το 2023 ο ιστορικός Neckermann - Ισχυρή παρουσία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα

 37. 30/11 09:15

  Εύβοια: «Αίνιγμα» το άγνωστο ρήγμα - Διχογνωμία αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός

 38. 30/11 09:06

  Κικίλιας: Ενδιαφέρον της Flyadeal για αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 39. 29/11 18:11

  Το Matrix ξεκίνησε στο MIT: Έφτιαξαν ρομπότ που... γεννούν άλλα ρομπότ - Τι είναι τα voxel

 40. 29/11 17:48

  Σ.Ζαχαράκη | Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

 41. 29/11 16:01

  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων

 42. 29/11 15:58

  WTAAA: Συνάντηση 5 ηπείρων στην Αθήνα για τον παγκόσμιο οργανωμένο τουρισμό

 43. 29/11 15:50

  ΙΝΣΕΤΕ: Πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 44. 29/11 14:12

  ΕΤΑΔ | Ολοκληρώθηκε η θητεία του CEO Στέφανου Βλαστού

 45. 29/11 13:55

  ΕΕ: Αντίο στο «airplane mode» στις πτήσεις – Ελεύθερα κλήσεις, μηνύματα και διαδίκτυο μέσω 5G

 46. 29/11 13:33

  EasyJet: Εκτοξεύεται η ζήτηση των Βρετανών για τις περιόδους αιχμής παρά την ακρίβεια

 47. 29/11 13:17

  Conde Nast Traveller | Η Αθήνα καλύτερος οικονομικός city break προορισμός στην Ευρώπη για το 2023

 48. 29/11 12:51

  Συνέδριο ECTAA: «Το μέλλον των πακέτων διακοπών βρίσκεται σε κίνδυνο»

 49. 29/11 12:23

  LLM: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για ιστιοπλοΐα

 50. 29/11 12:06

  Θαλάσσιος τουρισμός: Συνάντηση Γ. Πατούλη με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το γιώτινγκ στην Αθήνα

 51. 29/11 11:41

  «Καμπανάκι» Λαγκάρντ για νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη

 52. 29/11 11:16

  Επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για πρόσληψη 3.000 ανέργων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 53. 29/11 11:06

  «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο»: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα αγριολούλουδα της Κρήτης και τους «προστάτες» τους

 54. 29/11 10:40

  Κωνσταντινούπολη | Στα ύψη τα ενοίκια λόγω εκτίναξης των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων

 55. 29/11 09:54

  Η Ε.Ξ. Ρόδου παρουσιάζει την επετειακή έκδοση «Χτίζοντας ένα θαύμα»

 56. 29/11 09:34

  Jet2.com | Περισσότερες πτήσεις το καλοκαίρι από το Stansted προς Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά και Ρόδο

 57. 29/11 09:20

  Το Κ2Β – Business empowerment by Kotsovolos πρωταγωνίστησε στη φετινή έκθεση ΧΕΝΙΑ

 58. 29/11 09:07

  Β.Κικίλιας | Συμφωνία για επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

 59. 28/11 16:44

  «Reimagining success» | Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 το ετήσιο Συνέδριο ΣΕΤΕ

 60. 28/11 16:28

  O οδικός χάρτης προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού | ψηφιακός μετασχηματισμός, βιωσιμότητα και υποδομές

 61. 28/11 15:46

  Λύση στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κάσου - Καρπάθου

 62. 28/11 15:42

  Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες!

 63. 28/11 15:25

  Τουρισμός φυλακών: Ιστορικό ενδιαφέρον ή νοσηρή περιέργεια;

 64. 28/11 15:17

  Οι Ισραηλινοί πρώτη εθνικότητα σε κρατήσεις την εορταστική περίοδο στην Αθήνα

 65. 28/11 14:00

  Διαδικτυακές πλατφόρμες: Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αλγοριθμικής Διαφάνειας για έναν ασφαλέστερο διαδικτυακό χώρο

 66. 28/11 13:08

  Eurocontrol: Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη SKY express - Aύξηση 162% του πτητικού έργου σε σχέση με το 2019

 67. 28/11 12:55

  Τουρισμός: Τα διεθνή ταξίδια των πλούσιων Αμερικανών δίνουν γερές δόσεις ανάσας στα ταξιδιωτικά πρακτορεία

 68. 28/11 12:30

  WTTC | 6 στους 10 ταξιδιώτες θέλουν να ταξιδεύουν με αειφόρο τρόπο

 69. 28/11 11:01

  Booking.com | Σήμανση τριών επιπέδων για τα τουριστικά καταλύματα με βιώσιμες πρακτικές

 70. 28/11 10:55

  Ο Βασίλης Κικίλιας στην Παγκόσμια Σύνοδο του WTTC στο Ριάντ

 71. 28/11 10:39

  Δήμος Αθηναίων: Λαμπερά Χριστούγεννα και ατμόσφαιρα γιορτής σε όλη την Αθήνα

 72. 28/11 10:29

  Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

 73. 28/11 10:25

  Οι χειρότεροι επιβάτες αεροπλάνου σύμφωνα με μια αεροσυνοδό

 74. 28/11 10:18

  Ο μαζικός τουρισμός οφείλει να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερους δείκτες

 75. 28/11 09:57

  Frosch Sportreisen | Τουρισμός με αθλητικές δραστηριότητες και στη Θάσο το 2023

 76. 28/11 09:10

  O ταξιδιώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την άυλη εμπειρία που θα αποκομίσει στον προορισμό

 77. 27/11 17:34

  Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

 78. 27/11 17:23

  Κρήτη | Οι Γερμανοί μετατρέπουν τη Μεσσαρά σε… πλατφόρμα Airbnb

 79. 27/11 17:16

  Οι Περιφερειάρχες της χώρας στην ακριτική Ρω και στο Καστελόριζo

 80. 27/11 17:09

  ΣΕΤΚΕ | Η «νέα πρόταση στη διαμονή» με 3 Δράσεις και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία στα μικρά καταλύματα

 81. 27/11 12:48

  Κύπρος | Κλειδί για το 2023 η προσέλκυση τουρισμού από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής

 82. 27/11 11:59

  10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ | Κοινό αίτημα για λύσεις στα προβλήματα της ξενοδοχίας - Η αποχώρηση από τα κοινά του κ.Ρέτσου

 83. 27/11 10:56

  Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

 84. 27/11 10:54

  Βασίλης Κικίλιας: Επέκταση της σεζόν από το Καστελόριζο μέχρι την Αθήνα

 85. 27/11 10:43

  Μείωση μισθώματος για το 2023 σε δημοτικό ακίνητο που λειτουργεί ως Ξενώνας στην Κοινότητα Ελατούς

 86. 27/11 10:39

  Επιδείνωση του Δείκτη Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης στο Βέλγιο

 87. 26/11 10:50

  Αστροτουρισμός στην Κρήτη | Αστεροσχολείο στη Σητεία - ψηφιακή εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 88. 26/11 10:46

  Β.Κικίλιας | Ο βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο της επόμενης καμπάνιας

 89. 26/11 10:43

  Eπενδύσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης κατηγορίας σε ξενοδοχείο του Πειραιά

 90. 26/11 10:41

  Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

 91. 25/11 16:57

  ECTAA - HATTA - FEDHATTA: Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός οργανωμένος τουρισμός στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ECTAA

 92. 25/11 16:08

  Εγκαίνια του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα

 93. 25/11 16:06

  Έρευνα Wyndham: Οι Γερμανοί διψούν για διακοπές, όμως αλλάζουν ταξιδιωτικές συνήθειες λόγω πληθωρισμού

 94. 25/11 15:55

  Η AEGEAN έχει σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019

 95. 25/11 15:31

  TAP Air Portugal: Διήμερη απεργία στις 8 & 9 Δεκεμβρίου – Οι μισές πτήσεις ακυρώνονται

 96. 25/11 15:18

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

 97. 25/11 15:14

  Αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες η προσφορά δωρεάν Κυπριακού Προγεύματος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

 98. 25/11 15:06

  Σύλλογος Κρήτης | Ο ρόλος του Διευθυντή Ξενοδοχείων: παρελθόν-παρόν-μέλλον

 99. 25/11 13:42

  Studiosus: Οι Κυκλάδες στον νέο κατάλογο smart & small για το 2023

 100. 25/11 13:31

  Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία η Ακρόπολη