Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

Περισσότερα ταξίδια έναντι του 2019 σχεδιάζουν το 2022 οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos MORI, σε συνεργασία με το Tripadvisor.

Η έρευνα έλαβε υπόψη δεδομένα στο Tripadvisor, όπως η μέση διάρκεια των ταξιδιών, που έχουν προγραμματιστεί για το 2022 και το ποσό που θέλουν να ξοδέψουν οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με αναζητήσεις που έκαναν ενεργά στην πλατφόρμα του Tripadvisor πριν από το τέλος του έτους. Επίσης η Ipsos MORI διενήργησε έρευνες σε αυτές τις πέντε μεγάλες αγορές για να διαπιστώσει τις συμπεριφορές και τις προθέσεις των ταξιδιωτών για το 2022 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα "Travel in 2022 - A Look Ahead"δείχνει επίσης  υψηλή ζήτηση για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς και πρόθεση για περισσότερες δαπάνες στα ταξίδια φέτος έναντι του 2019 από τους πολίτες αυτών των πέντε αγορών.  

Επίσης οι ταξιδιώτες υπογραμμίζουν ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η υγειονομική εικόνα των επιχειρήσεων και των προορισμών, επομένως είναι καθοριστική η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι;

Σύμφωνα με την έρευνα, καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα, κερδισμένοι θα είναι οι πάροχοι πολιτιστικής εμπειρίας (περιηγήσεις και αξιοθέατα), οι τουριστικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το εγχώριο κοινό και οι εταιρείες που τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Παρά τις νέες παραλλαγές του COVID-19, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να θέλουν να ταξιδεύουν και να εξερευνούν. Αυτό είναι εμφανές στα δεδομένα αναζήτησής μας από μήνα σε μήνα, τα οποία δείχνουν μια σταθερή, υγιή αύξηση στις αναζητήσεις μετά τις περυσινές διακοπές, δήλωσε η Kanika Soni, Chief Commercial Officer του Tripadvisor. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ταξιδιώτες προσαρμόζονται γρήγορα στις τοπικές συνθήκες δημόσιας υγείας, με την καθαριότητα και την ασφάλεια να παραμένουν σημαντικοί παράγοντες στον προγραμματισμό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έρευνα συνεχίζει να δείχνει ότι η πανδημία παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών στις 5 χώρες. Τα καλά νέα είναι ότι οι προαναφερόμενες ταξιδιωτικές προθέσεις για το 2022 σε σύγκριση με το 2019 και η ανάλυση της προγραμματισμένης μέσης δαπάνης ταξιδιού δείχνουν προοπτικές για μια ισχυρή χρονιά φέτος και τα επόμενα χρόνια για τον στον κλάδο της φιλοξενίας.

Τα βασικά ευρήματα από τη μελέτη περιλαμβάνουν:

 • Τα προγραμματισμένα ταξίδια το 2022 ξεπερνούν τα ταξίδια που έγιναν το 2019
 • Στις πέντε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο που ερευνήθηκαν, εκείνες που είναι πιθανό να ταξιδέψουν για λόγους αναψυχής το 2022 ξεπερνούν τα αναφερόμενα πριν από την πανδημία επίπεδα ταξιδιών.
 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022, σε σύγκριση με το 72% όσων είπαν ότι ταξίδεψαν για αναψυχή το 2019.
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόθεση ταξιδιών αναψυχής το 2022 αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019, με το 71% να λέει ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022.
 • Η Σιγκαπούρη πρωτοστατεί στην αισιοδοξία για τα ταξίδια, με το 82% να αναφέρει ότι είναι πιθανό να κάνει διακοπές το 2022, αύξηση 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019.
 • Η Αυστραλία (72%) και η Ιαπωνία (51%) έχουν παρόμοια τάση, με το ποσοστό όσων σχεδιάζουν ένα ταξίδι αναψυχής το 2022 να αυξάνεται  κατά 7 και 5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2019.
 • Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι για το 2022 υπερβαίνει αυτή του 2019, καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι θέλουν να βελτιώσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία
 • Σύμφωνα με δεδομένα συμπεριφοράς του ιστότοπου Tripadvisor, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναμένεται να ξοδέψουν 29% περισσότερο στο μέσο ταξίδι τους το 2022 από ό,τι το 2019.
 • Στην Αυστραλία, οι μέσες τιμές κρατήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 16% το 2022 σε σύγκριση με το 2019.
 • Οι τιμές των κρατήσεων των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη αναμένεται επίσης να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 7%.
 • Στην άλλη άκρη του φάσματος, ο μέσος Ιάπωνας ταξιδιώτης αναμένει να ξοδέψει 30% λιγότερα το 2022 σε σύγκριση με το 2019.
 • Στην Ιταλία, η μέση δαπάνη κρατήσεων αναμένεται να μειωθεί κατά 19%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί σχεδιάζουν να ξοδέψουν ελαφρώς λιγότερα για ταξίδια το 2022 από ό,τι το 2019 (-1%)

Ξεκούραση σε μεγάλο ταξίδι

Μεταβαίνοντας από τη συμπεριφορά στο συναίσθημα, πάνω από το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών σε καθεμία από τις πέντε αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο ταξίδι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 3 στους 10 Αμερικανούς (29%) που ταξίδεψαν για αναψυχή το 2019 δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το 28% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, το 27% των Ιαπώνων ταξιδιωτών και το 25% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν το ίδιο.

Τα ταξίδια εσωτερικού συνεχίζουν να πρωτοστατούν

Ενώ ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών στις περισσότερες από τις αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για αναψυχή το 2022, το ταξίδι εντός της χώρας τους εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή.

Το 74% των ερωτηθέντων από τη Σιγκαπούρη σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εσωτερικό για αναψυχή, σε σύγκριση με το 53% που σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 73% των Βρετανών λέει ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει εντός της χώρας τους για αναψυχή σε σύγκριση με το 48% που σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, το 68% των ερωτηθέντων σε κάθε αγορά δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο εσωτερικό το 2022, ενώ το 29% των Αμερικανών δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2022 σε σύγκριση με το 38% των Αυστραλών.
Στην Ιαπωνία, το 50% των Ιαπώνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν στη χώρα τους το 2022, σε σύγκριση με το 10% αυτών που είναι πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2022 και μετά

Περισσότεροι από το ένα τρίτο έως σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες (41%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (38%), στην Αυστραλία (46%), στην Ιαπωνία (34%) και στη Σιγκαπούρη (49%) δήλωσαν ότι ταξιδεύουν σε έναν προορισμό.

Φέτος και τα επόμενα χρόνια θα ήθελαν να ταξιδέψουν σε προορισμό που δεν έχουν πάει ποτέ στο παρελθόν.

Τα τρία τέταρτα (75%) των Αμερικανών δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να «δουν νέα μέρη» στα μελλοντικά ταξιδιωτικά τους σχέδια, το 74% των Αυστραλών, το 73% των κατοίκων της Σιγκαπούρης, το 70% των Βρετανών και πάνω από το μισό (59%) στην Ιαπωνία είπε το ίδιο.

Οι ταξιδιώτες θέλουν να δουν νέα μέρη προσδοκώντας νέες εμπειρίες και μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το 44% των ταξιδιωτών από την Σιγκαπούρης, το 38% των Αυστραλών και το ένα τρίτο (34%) των Αμερικανών και των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να επιλέξουν έναν προορισμό όπου μπορούν να βιώσουν «αυθεντικές τοπικές εμπειρίες". Το ένα τέταρτο (25%) των Ιαπώνων ταξιδιωτών είπε το ίδιο.
Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αυστραλία, το 30% των ταξιδιωτών είπε ότι είναι πιο σημαντικό τώρα ένα «πακέτο με δραστηριότητες» στα ταξίδια των διακοπών τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάλογη επιθυμία έχει το 28%.

2 στους 10 θέλουν οργανωμένα τουρ

Περίπου 2 στους 10 ταξιδιώτες σε καθεμία από τις πέντε αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θέλουν περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες υπό τη καθοδήγηση ειδικών. Εν ολίγοις, επιζητούν δραστηριότητες και περιηγήσεις στις οποίες επαγγελματίες ξεναγοί θα δώσουν τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να χαλαρώσει και να μάθει όσα μια περιοχή προσφέρει στα ταξίδια το 2022 ή μετά. Στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτό ήταν 14%).

Η υγειονομική εικόνα βασικός παράγοντας στην επιλογή προορισμού

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι περιορισμοί καραντίνας και η καθαριότητα αποτελούν βασικά κριτήρια στην επιλογή του προορισμού το 2022.

Το 85% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιαπώνων (73%) και των Αυστραλών (74%) ταξιδιωτών, το 72% των Βρετανών και το 70% των Αμερικανών λένε ότι τα μέτρα καθαριότητας μιας επιχείρησης φιλοξενίας θα είναι σημαντικός παράγοντας στη λήψη της απόφασης για το ταξίδι, ακόμη και μετά τη μείωση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως.

Περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες σε καθεμία από τις αγορές είπαν ότι οι προορισμοί που έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19 είναι ελκυστικοί για ταξίδι.  Το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) και των Αμερικανών (33%) που δεν θα ταξιδέψουν φέτος δήλωσαν ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Πάνω από τους μισούς (55%) των κατοίκων της Σιγκαπούρης το 47% των Αυστραλών και το ένα τέταρτο (25%) των Ιαπώνων ερωτηθέντων ανέφεραν τον ίδιο λόγο.

Στοιχεία της έρευνας

Τα δεδομένα που αναφέρονται σε αυτήν την έρευνα συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από δύο βασικές πηγές:

 • Έρευνα καταναλωτικού κλίματος που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos MORI για λογαριασμό του Tripadvisor.
  Το Ipsos MORI πήρε συνεντεύξεις από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ποσόστωσης ενηλίκων ηλικίας 18-75 ετών (2.199 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2.191 στις ΗΠΑ και από 2.000 σε καθεμία από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη), χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή προσέγγιση μεταξύ 1-6 Νοεμβρίου. 2021.
 • Δεδομένα συμπεριφοράς από την επισκεψιμότητα  στην πλατφόρμα του Tripadvisor, που συγκεντρώθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου 2021, εξετάζοντας οκτώ βασικές αγορές: Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 21/03 12:47

  Telegraph: 16 ελληνικές βίλες στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι του 2023

 2. 21/03 12:12

  Με μειωμένες ταχύτητες επανεκκινούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από την Τετάρτη

 3. 21/03 11:22

  Politico: Αν η βαρετή Ελβετία δεν μπορεί να σώσει τις τράπεζές της, τότε ποιος μπορεί;

 4. 21/03 11:09

  Καμία νέα πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο

 5. 21/03 10:49

  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΓΕΠΟΕΤ

 6. 21/03 10:27

  Choose Crete | Προβολή της Κρήτης και της γαστρονομίας της στην Πολωνία

 7. 21/03 10:21

  Διετής σύμβαση μεταξύ ξενοδόχων – ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Χανιά | Αυξήσεις 6% και 5%

 8. 21/03 10:20

  Ένα ακόμη διεθνές βραβείο για τον όμιλο ξενοδοχείων MELTEMI HOTELS & RESORTS

 9. 21/03 08:18

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κάρπαθο και Κω

 10. 21/03 08:16

  Η Meliá παρουσιάζει το πρώτο «ξενοδοχείο μέσα στο ξενοδοχείο»

 11. 21/03 08:10

  Διαγωνισμός για το έργο Ψηφιακές Πολιτιστικές Δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

 12. 21/03 08:06

  Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο Ηράκλειο Κρήτης

 13. 20/03 23:57

  O υπερ- τουρισμός στην Αθήνα | Στο μικροσκόπιο η φέρουσα ικανότητα - Μελέτη θα προτείνει παρεμβάσεις

 14. 20/03 19:37

  Η «πόλη των 15 λεπτών»: ουτοπία ή εφικτό μοντέλο;

 15. 20/03 18:49

  Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σε σταθερή γέφυρα για την σύνδεση της περιοχής των Βαλκανίων

 16. 20/03 16:39

  Μίλτος Καμπουρίδης | Αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες οι ενέργειες της DCI

 17. 20/03 16:12

  Chania By Locals: 3 νέα videos αφηγούνται τις ιστορίες της πόλης των Χανίων

 18. 20/03 16:08

  Η Air France επιστρέφει στα επίπεδα πτήσεων του 2019 – Πτήσεις από 4 αεροδρόμια για Ελλάδα

 19. 20/03 15:43

  H Ρόδος γίνεται πανευρωπαϊκός προορισμός εξ αποστάσεως εργασίας | “All roads lead to Rhodes”

 20. 20/03 15:31

  Πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο, έχοντας και 8 ελληνικούς προορισμούς | υπηρεσίες για εργαζόμενους εξ αποστάσεως

 21. 20/03 14:43

  Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της HOTELBEDS - Συνεργασία με τον ΕΟΤ για αύξηση των off-season κρατήσεων

 22. 20/03 14:18

  Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ανοδική αλλά... απογοητευτική η ζήτηση από την Κίνα - Στροφή σε ΗΠΑ, Ν. Κορέα, Ινδία

 23. 20/03 13:47

  Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο μέσω Αρμενίας και Κουβέιτ

 24. 20/03 13:15

  Άλμα 87% στην επιβατική κίνηση των πτήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης τον Φεβρουάριο

 25. 20/03 12:45

  Skytrax: Το «Ελ. Βενιζέλος» στα 60 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2023

 26. 20/03 12:17

  Star Clippers: Η Μήλος νέος προορισμός κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά για το 2023

 27. 20/03 12:14

  «Επεσε» το ChatGPT

 28. 20/03 11:45

  Παγκρήτιο Φόρουμ | Ρεκόρ επιχειρηματικών συναντήσεων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία

 29. 20/03 08:55

  Παραθεριστικές κατοικίες στην COSTA NAVARINO και στην Πύλο από την Potiropoulos+Partners

 30. 20/03 08:45

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πάργα και Νέα Πέραμο

 31. 20/03 08:30

  Αλλαγή χρήσης κτιρίου γραφείων σε διαμερίσματα στα Χανιά - Νέο ξενοδοχείο στην Πάργα

 32. 20/03 08:28

  Διαγωνισμός 333.000 ευρώ για διαμονή σε καταλύματα της Μυτιλήνης

 33. 20/03 08:25

  Ισπανική εταιρεία στην εποπτεία της εναέριας κυκλοφορίας ινδικών αεροδρομίων

 34. 20/03 08:20

  Πολυκαναλική ξενάγηση τεκμηρίων Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου- ψηφιακή ξενάγηση στον λαογραφικό πολιτισμό της Κύθνου

 35. 19/03 18:16

  Βρετανικός τουρισμός |Έρευνα ΑΒΤΑ: Οι διακοπές στο εξωτερικό επιστρέφουν το 2023 σε επίπεδα 2019

 36. 19/03 13:40

  Viral η Γαλλίδα συνταξιούχος με το πλακάτ: «Αν θέλαμε να μας γ@@@@ει η κυβέρνηση, θα είχαμε ψηφίσει τον Μπραντ Πιτ»

 37. 19/03 13:27

  Τελεφερίκ θα συνδέει την Άνω με την Κάτω Πόλη της Μονεμβασίας- Μουσείο το σπίτι του Ρίτσου

 38. 19/03 08:13

  Πώς εταιρεία από το Hong Kong προσπάθησε να εξαπατήσει ελληνικές επιχειρήσεις

 39. 19/03 08:04

  Διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής νέου ποδηλατόδρομου στην Κω

 40. 18/03 19:03

  Διευθυντές Ρόδου | Εσπερίδα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το...περιβάλλον

 41. 18/03 18:57

  Στ. Αρναουτάκης | H συνταγή της επιτυχίας των κρητικών προϊόντων - 1 εκατ. ευρώ για την προβολή τους σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία

 42. 18/03 13:07

  Η Αλβανία νέος τουριστικός προορισμός;

 43. 18/03 08:32

  Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής στο Ηράκλειο

 44. 18/03 08:24

  Πανευρωπαϊκός Αγώνας Κite στη Ρόδο

 45. 17/03 15:21

  Ethisphere: Η Wyndham ανάμεσα στις Πιο Ηθικές Εταιρίες στον Κόσμο για το 2023

 46. 17/03 13:07

  Χατζηδάκης: Στα 479 ευρώ το επίδομα ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ - Ανεβαίνουν 19 επιδόματα

 47. 17/03 13:02

  Corendon: "Η Τουρκία μπορεί να φτάσει τα 100 εκατ. τουρίστες ετησίως σε περιβάλλον παγκόσμιας σταθερότητας"

 48. 17/03 12:54

  Αυξημένος τζίρος για καταλύματα και εστίαση τον Ιανουάριο- Πρώτη η Αττική σε αύξηση, χαμηλότερα το Λασίθι

 49. 17/03 11:54

  Πνοή πολυτελούς ευεξίας στην Κρήτη με το νέο ξενοδοχείο Pnoé Breathing Life – Ανοίγει τον Ιούνιο

 50. 17/03 11:39

  Προβολή της Τήνου στο νεανικό κοινό και ζευγάρια σε Βρετανία και Αυστρία

 51. 17/03 11:02

  Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός - οι δηλώσεις Μητσοτάκη

 52. 17/03 10:54

  Costa Cruises: Rock 'n' Roll κρουαζιέρα στη Μεσόγειο! Θα προσεγγίσει Σαντορίνη και Αθήνα (φωτο)

 53. 17/03 10:21

  Θέλετε ή δεν θέλετε Βρετανούς τουρίστες; Επίθεση του CEO του ομίλου jet2 στην πρόεδρο του Λανθαρότε

 54. 17/03 09:57

  Η μινωική ταυτότητα της Κρήτης υποψήφια για την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO

 55. 17/03 08:33

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία στην παραλία Πεταλούς και στο Παλιούρι

 56. 17/03 08:30

  Taygetos Challenge: Συναρπαστικές διαδρομές στα αρχαία μονοπάτια του Ταϋγέτου

 57. 17/03 08:28

  Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Μεγαλόβρυσου

 58. 17/03 08:25

  Η νέα συμφωνία Wyndham και Groups360 δίνει άμεση λύση στις πολλαπλές κρατήσεις

 59. 17/03 00:05

  TripAdvisor | Oδηγός για μια επιτυχημένη καμπάνια ξενοδοχείου

 60. 16/03 18:50

  DiscoverEU | Δωρεάν ταξιδιωτικό πάσο σε 35.000 νέους για να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο

 61. 16/03 16:16

  Credit Suisse: Πώς οδηγήθηκε στην κρίση ένας απο τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλούτου παγκοσμίως

 62. 16/03 16:04

  Η Κ.Νοτοπούλου στο συνέδριο του HAPCO | Εθνική πολιτική για τις εκθέσεις και τα συνέδρια

 63. 16/03 14:43

  Τουρισμός: Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Ευρώπη αλλά με διαφορετικές ανάγκες από το παρελθόν

 64. 16/03 14:11

  Πώς ο κορωνοϊός άλλαξε την εργασία

 65. 16/03 13:50

  Βραβεία Skytrax | Τα 20 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου το 2023

 66. 16/03 13:34

  Το 55% των τουριστών της Αθήνας χρησιμοποιούν έντυπους χάρτες και οδηγούς πόλης

 67. 16/03 13:23

  TUI Aυστρίας: H Ελλάδα ο απόλυτος προορισμός διακοπών για το 2023 – Τα 6 ελληνικά νησιά που θα... βουλιάξουν

 68. 16/03 13:07

  Αμερικανικός τουρισμός: Η μεγάλη επιστροφή των ταξιδιωτών τρίτης ηλικίας στα ταξίδια - "Ανθεκτικοί" στην πανδημία οι 50-59

 69. 16/03 12:36

  Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση “ITB Berlin 2023”

 70. 16/03 12:01

  Χωρίς πρόστιμο οι εκπρόθεσμες δηλώσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση εάν έχει δηλωθεί το εισόδημα

 71. 16/03 11:02

  Δήμος Ρόδου | Hμερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στις Τουριστικές Επιστήμες

 72. 16/03 09:50

  Κλείνει ξανά το “Ναυάγιο” για λόγους ασφαλείας με εισήγηση του ΟΑΣΠ

 73. 16/03 08:59

  Προγραµµατική σύµβαση για την κατασκευή του υδατοδροµίου Μεγανησίου

 74. 16/03 08:55

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σίφνο και Παξούς

 75. 16/03 08:55

  Επέκταση ξενοδοχείου στην Κω από 50 σε 276 κλίνες - αναβάθμιση και επέκταση του Lyttos Beach στη Χερσόνησο

 76. 16/03 08:49

  Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Λάρυμνας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου

 77. 16/03 08:47

  Αδελφοποίηση Πάργας και Tursi της Ιταλίας

 78. 15/03 19:38

  Ανοίγουν οι πύλες του υδατοδρομίου Πάτρας

 79. 15/03 19:28

  Υψηλές επιδόσεις της AEGEAN το 2022

 80. 15/03 16:23

  Κλυδωνίζει τις αγορές η Credit Suisse - «Βουτιά» και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

 81. 15/03 16:05

  Ήρθε η πρώτη πλατφόρμα στον κόσμο για μπουτίκ ξενοδοχεία – Αύξηση πωλήσεων χωρίς έξοδα Marketing

 82. 15/03 15:19

  Γερμανία: Η Galeria Reisen "σφραγίζει" το 30% του δικτύου τουριστικών γραφείων

 83. 15/03 14:35

  WorldHotels | Με την ένταξη του Makedonia Palace εγκαινιάζει την παρουσία της στην Ελλάδα

 84. 15/03 14:25

  TUI: 1.500 επιπλέον ξενοδοχεία στα προγράμματα διακοπών του 2024

 85. 15/03 14:07

  Καινοτόμα πλατφόρμα «ανοίγει τα μάτια» των ξενοδόχων στον ανταγωνισμό από την Airbnb

 86. 15/03 12:59

  ΚΥΑ: O τουρισμός προστίθεται στους τομείς απασχόλησης για εποχική εργασία πολιτών τρίτων χωρών

 87. 15/03 12:54

  Ryanair: Νέες συνδέσεις από το Δουβλίνο με Κω, Ζάκυνθο και Σαντορίνη

 88. 15/03 11:12

  Η Χαλκιδική στην ΙΤΒ: +15% οι προκρατήσεις στη γερμανική αγορά έναντι του 2019

 89. 15/03 09:34

  Η EasyJet holidays άνοιξε πρώτη τη σεζόν για Ελλάδα | Μετά τη Ρόδο ξεκινά η Σαντορίνη- προσθήκη 80 ξενοδοχείων

 90. 15/03 05:03

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σαντορίνη και Σάμο

 91. 15/03 05:00

  Διασυλλογικός Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου στη Λάρισα

 92. 15/03 05:00

  Πώς θα λειτουργεί το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Πόρτο Χέλι

 93. 15/03 05:00

  Προγραµµατική σύµβαση για την κατασκευή του υδατοδροµίου Λευκάδας

 94. 15/03 05:00

  Βιώσιμο επιχειρηματικό σχήμα για την αξιοποίηση των θερμών πηγών Eμπρός Θέρμης στην Κω

 95. 14/03 19:52

  Αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό μετά από εισήγηση του υπουργείου Υγείας - Τέρμα οι μάσκες και η καραντίνα 5 ημερών

 96. 14/03 18:59

  Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με περίπτερο και δράσεις στην «ITB BERLIN 2023»

 97. 14/03 18:46

  ΥΠΑ | Συμμετοχή των εργαζομένων της στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

 98. 14/03 16:50

  Στον παλμό της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ο τουρισμός

 99. 14/03 16:32

  ΞΕΕ: 4oς νεανικός διαγωνισμός “Idea Platform” - Οι αιτήσεις συνεχίζονται

 100. 14/03 15:45

  ΕΟΤ: Πρόγραμμα προβολής της Χίου με 500.000 ευρώ