Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

Περισσότερα ταξίδια έναντι του 2019 σχεδιάζουν το 2022 οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos MORI, σε συνεργασία με το Tripadvisor.

Η έρευνα έλαβε υπόψη δεδομένα στο Tripadvisor, όπως η μέση διάρκεια των ταξιδιών, που έχουν προγραμματιστεί για το 2022 και το ποσό που θέλουν να ξοδέψουν οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με αναζητήσεις που έκαναν ενεργά στην πλατφόρμα του Tripadvisor πριν από το τέλος του έτους. Επίσης η Ipsos MORI διενήργησε έρευνες σε αυτές τις πέντε μεγάλες αγορές για να διαπιστώσει τις συμπεριφορές και τις προθέσεις των ταξιδιωτών για το 2022 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα "Travel in 2022 - A Look Ahead"δείχνει επίσης  υψηλή ζήτηση για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς και πρόθεση για περισσότερες δαπάνες στα ταξίδια φέτος έναντι του 2019 από τους πολίτες αυτών των πέντε αγορών.  

Επίσης οι ταξιδιώτες υπογραμμίζουν ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η υγειονομική εικόνα των επιχειρήσεων και των προορισμών, επομένως είναι καθοριστική η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι;

Σύμφωνα με την έρευνα, καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα, κερδισμένοι θα είναι οι πάροχοι πολιτιστικής εμπειρίας (περιηγήσεις και αξιοθέατα), οι τουριστικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το εγχώριο κοινό και οι εταιρείες που τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Παρά τις νέες παραλλαγές του COVID-19, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να θέλουν να ταξιδεύουν και να εξερευνούν. Αυτό είναι εμφανές στα δεδομένα αναζήτησής μας από μήνα σε μήνα, τα οποία δείχνουν μια σταθερή, υγιή αύξηση στις αναζητήσεις μετά τις περυσινές διακοπές, δήλωσε η Kanika Soni, Chief Commercial Officer του Tripadvisor. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ταξιδιώτες προσαρμόζονται γρήγορα στις τοπικές συνθήκες δημόσιας υγείας, με την καθαριότητα και την ασφάλεια να παραμένουν σημαντικοί παράγοντες στον προγραμματισμό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έρευνα συνεχίζει να δείχνει ότι η πανδημία παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών στις 5 χώρες. Τα καλά νέα είναι ότι οι προαναφερόμενες ταξιδιωτικές προθέσεις για το 2022 σε σύγκριση με το 2019 και η ανάλυση της προγραμματισμένης μέσης δαπάνης ταξιδιού δείχνουν προοπτικές για μια ισχυρή χρονιά φέτος και τα επόμενα χρόνια για τον στον κλάδο της φιλοξενίας.

Τα βασικά ευρήματα από τη μελέτη περιλαμβάνουν:

 • Τα προγραμματισμένα ταξίδια το 2022 ξεπερνούν τα ταξίδια που έγιναν το 2019
 • Στις πέντε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο που ερευνήθηκαν, εκείνες που είναι πιθανό να ταξιδέψουν για λόγους αναψυχής το 2022 ξεπερνούν τα αναφερόμενα πριν από την πανδημία επίπεδα ταξιδιών.
 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022, σε σύγκριση με το 72% όσων είπαν ότι ταξίδεψαν για αναψυχή το 2019.
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόθεση ταξιδιών αναψυχής το 2022 αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019, με το 71% να λέει ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022.
 • Η Σιγκαπούρη πρωτοστατεί στην αισιοδοξία για τα ταξίδια, με το 82% να αναφέρει ότι είναι πιθανό να κάνει διακοπές το 2022, αύξηση 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019.
 • Η Αυστραλία (72%) και η Ιαπωνία (51%) έχουν παρόμοια τάση, με το ποσοστό όσων σχεδιάζουν ένα ταξίδι αναψυχής το 2022 να αυξάνεται  κατά 7 και 5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2019.
 • Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι για το 2022 υπερβαίνει αυτή του 2019, καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι θέλουν να βελτιώσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία
 • Σύμφωνα με δεδομένα συμπεριφοράς του ιστότοπου Tripadvisor, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναμένεται να ξοδέψουν 29% περισσότερο στο μέσο ταξίδι τους το 2022 από ό,τι το 2019.
 • Στην Αυστραλία, οι μέσες τιμές κρατήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 16% το 2022 σε σύγκριση με το 2019.
 • Οι τιμές των κρατήσεων των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη αναμένεται επίσης να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 7%.
 • Στην άλλη άκρη του φάσματος, ο μέσος Ιάπωνας ταξιδιώτης αναμένει να ξοδέψει 30% λιγότερα το 2022 σε σύγκριση με το 2019.
 • Στην Ιταλία, η μέση δαπάνη κρατήσεων αναμένεται να μειωθεί κατά 19%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί σχεδιάζουν να ξοδέψουν ελαφρώς λιγότερα για ταξίδια το 2022 από ό,τι το 2019 (-1%)

Ξεκούραση σε μεγάλο ταξίδι

Μεταβαίνοντας από τη συμπεριφορά στο συναίσθημα, πάνω από το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών σε καθεμία από τις πέντε αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο ταξίδι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 3 στους 10 Αμερικανούς (29%) που ταξίδεψαν για αναψυχή το 2019 δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το 28% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, το 27% των Ιαπώνων ταξιδιωτών και το 25% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν το ίδιο.

Τα ταξίδια εσωτερικού συνεχίζουν να πρωτοστατούν

Ενώ ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών στις περισσότερες από τις αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για αναψυχή το 2022, το ταξίδι εντός της χώρας τους εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή.

Το 74% των ερωτηθέντων από τη Σιγκαπούρη σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εσωτερικό για αναψυχή, σε σύγκριση με το 53% που σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 73% των Βρετανών λέει ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει εντός της χώρας τους για αναψυχή σε σύγκριση με το 48% που σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, το 68% των ερωτηθέντων σε κάθε αγορά δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο εσωτερικό το 2022, ενώ το 29% των Αμερικανών δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2022 σε σύγκριση με το 38% των Αυστραλών.
Στην Ιαπωνία, το 50% των Ιαπώνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν στη χώρα τους το 2022, σε σύγκριση με το 10% αυτών που είναι πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2022 και μετά

Περισσότεροι από το ένα τρίτο έως σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες (41%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (38%), στην Αυστραλία (46%), στην Ιαπωνία (34%) και στη Σιγκαπούρη (49%) δήλωσαν ότι ταξιδεύουν σε έναν προορισμό.

Φέτος και τα επόμενα χρόνια θα ήθελαν να ταξιδέψουν σε προορισμό που δεν έχουν πάει ποτέ στο παρελθόν.

Τα τρία τέταρτα (75%) των Αμερικανών δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να «δουν νέα μέρη» στα μελλοντικά ταξιδιωτικά τους σχέδια, το 74% των Αυστραλών, το 73% των κατοίκων της Σιγκαπούρης, το 70% των Βρετανών και πάνω από το μισό (59%) στην Ιαπωνία είπε το ίδιο.

Οι ταξιδιώτες θέλουν να δουν νέα μέρη προσδοκώντας νέες εμπειρίες και μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το 44% των ταξιδιωτών από την Σιγκαπούρης, το 38% των Αυστραλών και το ένα τρίτο (34%) των Αμερικανών και των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να επιλέξουν έναν προορισμό όπου μπορούν να βιώσουν «αυθεντικές τοπικές εμπειρίες". Το ένα τέταρτο (25%) των Ιαπώνων ταξιδιωτών είπε το ίδιο.
Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αυστραλία, το 30% των ταξιδιωτών είπε ότι είναι πιο σημαντικό τώρα ένα «πακέτο με δραστηριότητες» στα ταξίδια των διακοπών τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάλογη επιθυμία έχει το 28%.

2 στους 10 θέλουν οργανωμένα τουρ

Περίπου 2 στους 10 ταξιδιώτες σε καθεμία από τις πέντε αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θέλουν περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες υπό τη καθοδήγηση ειδικών. Εν ολίγοις, επιζητούν δραστηριότητες και περιηγήσεις στις οποίες επαγγελματίες ξεναγοί θα δώσουν τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να χαλαρώσει και να μάθει όσα μια περιοχή προσφέρει στα ταξίδια το 2022 ή μετά. Στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτό ήταν 14%).

Η υγειονομική εικόνα βασικός παράγοντας στην επιλογή προορισμού

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι περιορισμοί καραντίνας και η καθαριότητα αποτελούν βασικά κριτήρια στην επιλογή του προορισμού το 2022.

Το 85% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιαπώνων (73%) και των Αυστραλών (74%) ταξιδιωτών, το 72% των Βρετανών και το 70% των Αμερικανών λένε ότι τα μέτρα καθαριότητας μιας επιχείρησης φιλοξενίας θα είναι σημαντικός παράγοντας στη λήψη της απόφασης για το ταξίδι, ακόμη και μετά τη μείωση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως.

Περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες σε καθεμία από τις αγορές είπαν ότι οι προορισμοί που έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19 είναι ελκυστικοί για ταξίδι.  Το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) και των Αμερικανών (33%) που δεν θα ταξιδέψουν φέτος δήλωσαν ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Πάνω από τους μισούς (55%) των κατοίκων της Σιγκαπούρης το 47% των Αυστραλών και το ένα τέταρτο (25%) των Ιαπώνων ερωτηθέντων ανέφεραν τον ίδιο λόγο.

Στοιχεία της έρευνας

Τα δεδομένα που αναφέρονται σε αυτήν την έρευνα συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από δύο βασικές πηγές:

 • Έρευνα καταναλωτικού κλίματος που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos MORI για λογαριασμό του Tripadvisor.
  Το Ipsos MORI πήρε συνεντεύξεις από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ποσόστωσης ενηλίκων ηλικίας 18-75 ετών (2.199 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2.191 στις ΗΠΑ και από 2.000 σε καθεμία από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη), χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή προσέγγιση μεταξύ 1-6 Νοεμβρίου. 2021.
 • Δεδομένα συμπεριφοράς από την επισκεψιμότητα  στην πλατφόρμα του Tripadvisor, που συγκεντρώθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου 2021, εξετάζοντας οκτώ βασικές αγορές: Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/05 18:09

  Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας | Η Κίνα παραμένει ένας ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα

 2. 26/05 17:40

  EasyJet: Πάνω από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω βλάβης ΙΤ - Επηρεάστηκαν δρομολόγια προς Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο

 3. 26/05 17:25

  Εγκαίνια για το Porto Myrina Palace στη Λήμνο | Δεύτερο ξενοδοχείο του Apollo στην Ελλάδα για αθλητικό τουρισμό

 4. 26/05 15:30

  ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου στο κοινό της Ρουμανίας

 5. 26/05 14:43

  Θαλάσσιος τουρισμός/ ΣΙΤΕΣΑΠ: Ανάγκη για επενδύσεις σε πλωτούς τουριστικούς λιμένες - Στο 90% των επιπέδων 2019 η ζήτηση το 2022

 6. 26/05 14:14

  FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

 7. 26/05 13:27

  Μπορεί ακόμη να σωθεί η παγκοσμιοποίηση;

 8. 26/05 12:37

  Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

 9. 26/05 12:31

  Aπόφαση | Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα, πλην κάμπινγκ

 10. 26/05 12:09

  Tαξίδια με το τρένο | Σύντομα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 11. 26/05 11:42

  Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

 12. 26/05 11:27

  Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»

 13. 26/05 11:26

  Κικίλιας | «342% αυξημένα τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι»

 14. 26/05 11:02

  ΕΞΑ-ΑΑ | Μακριά από τις επιδόσεις του 2019 η απόδοση των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' 4μηνο

 15. 26/05 10:40

  DW | Να γιατί η Ελλάδα είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες

 16. 26/05 10:00

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Eπιχορηγήσεις για ξενοδοχείο και οινοποιείο σε Ναύπλιο και Ζευγολατιό

 17. 26/05 09:39

  Οι Οινοποιοί της Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού - με την στήριξη της Περιφέρειας

 18. 26/05 09:30

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Πρώτο Φόρουμ βιώσιμης φιλοξενίας

 19. 26/05 09:21

  Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

 20. 26/05 09:19

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για επανεκμίσθωση 5 μπάνγκαλόους στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 21. 26/05 09:17

  Φυλάκιο στην ελληνοβουλγαρική Μεθόριο μετατρέπεται σε χώρος φιλοξενίας

 22. 26/05 09:15

  Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία

 23. 25/05 17:58

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για την μίσθωση του εμβληματικού τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

 24. 25/05 17:31

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας | 1 - 7 Ιουνίου 2022

 25. 25/05 16:55

  Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

 26. 25/05 15:58

  Fam trip ΕΟΤ | Απευθείας πτήσεις charter Σεούλ-Αθήνα το φθινόπωρο

 27. 25/05 15:35

  Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Βαρβακείου - Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδίδονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές 

 28. 25/05 15:32

  Η Uber επεκτείνεται στη Σαντορίνη - Προοπτικές και για άλλα ελληνικά νησιά

 29. 25/05 15:20

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου "έπνιξε" στον καπνό την Πάλμα – Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

 30. 25/05 14:10

  TUI: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κέρκυρα από το Linz

 31. 25/05 13:42

  Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

 32. 25/05 13:23

  Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

 33. 25/05 13:16

  Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2023 εφαρμογή και στον Τουρισμό

 34. 25/05 13:14

  Το Hyatt Regency Thessaloniki βραβεύεται με το Travelers’ Choice Award για το 2022 από το Tripadvisor

 35. 25/05 13:09

  ΤUI: Διευρύνεται το τμήμα tour και δραστηριοτήτων – «Είναι για εμάς βασικός πυλώνας ανάπτυξης»

 36. 25/05 13:04

  Ναύπλιο | Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η μεγάλη γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

 37. 25/05 12:52

  Sabre: Οι 5 τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία

 38. 25/05 12:50

  Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης | Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί (28 & 29 Μαΐου 2022)

 39. 25/05 12:35

  Επίσημη πρώτη από ΕΡΤ και ERTFLIX για το τουριστικό video της Σαντορίνης

 40. 25/05 12:21

  ETC/ Τουρισμός: Πώς σκοράρει η Eυρώπη και η Ελλάδα στις μακρινές αγορές το καλοκαίρι του 2022

 41. 25/05 11:35

  Jet2 | Αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2023 | Πτήσεις για Αθήνα από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

 42. 25/05 11:21

  H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

 43. 25/05 10:52

  Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη

 44. 25/05 10:49

  Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

 45. 25/05 10:28

  Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

 46. 25/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για νέο ξενοδοχείο στην Κορώνη και επέκταση οινοποιείου στη Νεμέα

 47. 25/05 08:13

  Nobu Hospitality: Συνέχεια στη στρατηγική ευρωπαϊκή επέκταση με το Nobu Hotel Madrid

 48. 25/05 08:11

  20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

 49. 25/05 08:05

  Ξενοδοχεία | Συνεργασία του EverΕden Βeach Resort με την ισπανική αλυσίδα Vincci Hotels

 50. 25/05 08:00

  To 25o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

 51. 24/05 20:33

  Διαφορετικές ταχύτητες μέχρι τώρα στις αφίξεις σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα

 52. 24/05 19:53

  Β.Κικίλιας | Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”

 53. 24/05 17:16

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

 54. 24/05 16:37

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο διάσημο γυναικείο περιοδικό Vrouw

 55. 24/05 16:26

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | «Έξω από το κάδρο»

 56. 24/05 15:52

  TUI fly: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023 – Πάνω από 1,5 εκατ. θέσεις στα ελληνικά νησιά

 57. 24/05 15:11

  Βαλεαρίδες | Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

 58. 24/05 14:50

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

 59. 24/05 13:45

  Fedhatta: Ώθηση στην εξοικείωση των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

 60. 24/05 13:37

  Πόλεμος ταλέντων: Το 1/3 των νέων αναζητά την επόμενη επαγγελματική «στέγη»

 61. 24/05 13:09

  Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

 62. 24/05 12:34

  ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022

 63. 24/05 12:08

  Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

 64. 24/05 11:35

  Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο α' τριμήνου | Θεαματική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα

 65. 24/05 11:26

  ΕΤΑΔ | Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 66. 24/05 10:42

  Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ.ευρώ ετησίως

 67. 24/05 09:59

  Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

 68. 24/05 09:34

  Κομισιόν| Συμφωνία για την αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας

 69. 24/05 09:22

  Τουρισμός | Γερμανία: Εξαιρετικό καλοκαίρι, αλλά χωρίς προσφορές

 70. 24/05 09:12

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νεμέα και Πολύγυρο

 71. 24/05 09:09

  Εγκρίσεις για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και νέο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

 72. 24/05 09:06

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Τρίπολη και Γύθειο

 73. 24/05 09:00

  Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

 74. 24/05 08:57

  Γιατί τα άτομα άνω των 50 ετών δεν προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία

 75. 24/05 08:53

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 76. 23/05 16:56

  5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 77. 23/05 16:24

  Συνάντηση Κικίλια - Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

 78. 23/05 15:56

  Aυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian που θα προσεγγίσει Ελλάδα αυτή τη σεζόν (video)

 79. 23/05 14:48

  Η δέσμευση του κλάδου του travel retail στη βιωσιμότητα | workshop στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 80. 23/05 14:39

  Προβολή της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Σλοβενία

 81. 23/05 14:00

  Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

 82. 23/05 13:50

  Η Ελλάδα εκτός ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο - ελάφρυνση του χρέους κατά 748 εκατ. ευρώ

 83. 23/05 12:57

  Τουρισμός: Κροατία και Κρήτη οι κορυφαίοι προορισμοί των Γερμανών γυμνιστών

 84. 23/05 12:05

  Στον πλήρη έλεγχο της Lamda Development η Lamda Malls

 85. 23/05 12:03

  Με homeport τον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica- δρομολόγια 7 διανυκτερεύσεων στην Αν.Μεσόγειο

 86. 23/05 12:01

  Παγκόσμια πρεμιέρα για τον «Αγαμέμνονα» του καινοτόμου Γερμανού σκηνοθέτη Ούλριχ Ράσε!

 87. 23/05 11:57

  Ελληνικός τουρισμός: Θετικό μομέντουμ στο γιώτινγκ το 2022

 88. 23/05 11:37

  Προσοχή στις απάτες! Πώς επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

 89. 23/05 11:23

  Ο μεγάλος γαλλικός όμιλος Bagatelle έρχεται στη Μύκονο

 90. 23/05 10:44

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Με το δεξί ξεκινά και ο Ιούνιος - 703.000 αεροπορικές θέσεις την εβδομάδα 30/5 έως 5/6

 91. 23/05 10:33

  Μια ακόμη σεζόν για γερά νεύρα

 92. 23/05 10:32

  Υψηλότερες αφίξεις από το 2019 και τον Μάιο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 93. 23/05 10:00

  Eπιχορηγήσεις για κάμπινγκ και ξενοδοχείο σε Γύθειο και Οίτυλο

 94. 23/05 09:54

  Πρωταθλήτρια στην επιμήκυνση της σεζόν η Σαντορίνη με βάση τα έσοδα στο α' τρίμηνο

 95. 23/05 08:43

  Το μυστικό για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε κορυφαία ταλέντα στην επιχείρησή σας

 96. 23/05 08:37

  Ελληνο-Αυστραλιανοί Διάλογοι: Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει για τη σχέση τουρισμού και εμπορίου

 97. 23/05 08:28

  Τζιν τόνικ στο πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο

 98. 23/05 08:10

  Αξιοποίηση του διατηρητέου ξενοδοχείου Σάρλιτζα Παλλάς στη Λέσβο με τη δημιουργία κέντρου Θερμαλισμού

 99. 23/05 08:05

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ημερίδα για την αύξηση των online κρατήσεων

 100. 22/05 22:33

  Θετικός στην ανεμοβλογιά τελικά ο τουρίστας από την Κεφαλονιά

περισσότερα από ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
τελευταία άρθρα