Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

Περισσότερα ταξίδια έναντι του 2019 σχεδιάζουν το 2022 οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos MORI, σε συνεργασία με το Tripadvisor.

Η έρευνα έλαβε υπόψη δεδομένα στο Tripadvisor, όπως η μέση διάρκεια των ταξιδιών, που έχουν προγραμματιστεί για το 2022 και το ποσό που θέλουν να ξοδέψουν οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με αναζητήσεις που έκαναν ενεργά στην πλατφόρμα του Tripadvisor πριν από το τέλος του έτους. Επίσης η Ipsos MORI διενήργησε έρευνες σε αυτές τις πέντε μεγάλες αγορές για να διαπιστώσει τις συμπεριφορές και τις προθέσεις των ταξιδιωτών για το 2022 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα "Travel in 2022 - A Look Ahead"δείχνει επίσης  υψηλή ζήτηση για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς και πρόθεση για περισσότερες δαπάνες στα ταξίδια φέτος έναντι του 2019 από τους πολίτες αυτών των πέντε αγορών.  

Επίσης οι ταξιδιώτες υπογραμμίζουν ότι τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η υγειονομική εικόνα των επιχειρήσεων και των προορισμών, επομένως είναι καθοριστική η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι;

Σύμφωνα με την έρευνα, καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα, κερδισμένοι θα είναι οι πάροχοι πολιτιστικής εμπειρίας (περιηγήσεις και αξιοθέατα), οι τουριστικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το εγχώριο κοινό και οι εταιρείες που τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Παρά τις νέες παραλλαγές του COVID-19, οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να θέλουν να ταξιδεύουν και να εξερευνούν. Αυτό είναι εμφανές στα δεδομένα αναζήτησής μας από μήνα σε μήνα, τα οποία δείχνουν μια σταθερή, υγιή αύξηση στις αναζητήσεις μετά τις περυσινές διακοπές, δήλωσε η Kanika Soni, Chief Commercial Officer του Tripadvisor. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ταξιδιώτες προσαρμόζονται γρήγορα στις τοπικές συνθήκες δημόσιας υγείας, με την καθαριότητα και την ασφάλεια να παραμένουν σημαντικοί παράγοντες στον προγραμματισμό τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έρευνα συνεχίζει να δείχνει ότι η πανδημία παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών στις 5 χώρες. Τα καλά νέα είναι ότι οι προαναφερόμενες ταξιδιωτικές προθέσεις για το 2022 σε σύγκριση με το 2019 και η ανάλυση της προγραμματισμένης μέσης δαπάνης ταξιδιού δείχνουν προοπτικές για μια ισχυρή χρονιά φέτος και τα επόμενα χρόνια για τον στον κλάδο της φιλοξενίας.

Τα βασικά ευρήματα από τη μελέτη περιλαμβάνουν:

 • Τα προγραμματισμένα ταξίδια το 2022 ξεπερνούν τα ταξίδια που έγιναν το 2019
 • Στις πέντε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο που ερευνήθηκαν, εκείνες που είναι πιθανό να ταξιδέψουν για λόγους αναψυχής το 2022 ξεπερνούν τα αναφερόμενα πριν από την πανδημία επίπεδα ταξιδιών.
 • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022, σε σύγκριση με το 72% όσων είπαν ότι ταξίδεψαν για αναψυχή το 2019.
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόθεση ταξιδιών αναψυχής το 2022 αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019, με το 71% να λέει ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει για αναψυχή το 2022.
 • Η Σιγκαπούρη πρωτοστατεί στην αισιοδοξία για τα ταξίδια, με το 82% να αναφέρει ότι είναι πιθανό να κάνει διακοπές το 2022, αύξηση 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019.
 • Η Αυστραλία (72%) και η Ιαπωνία (51%) έχουν παρόμοια τάση, με το ποσοστό όσων σχεδιάζουν ένα ταξίδι αναψυχής το 2022 να αυξάνεται  κατά 7 και 5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2019.
 • Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι για το 2022 υπερβαίνει αυτή του 2019, καθώς οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι θέλουν να βελτιώσουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία
 • Σύμφωνα με δεδομένα συμπεριφοράς του ιστότοπου Tripadvisor, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναμένεται να ξοδέψουν 29% περισσότερο στο μέσο ταξίδι τους το 2022 από ό,τι το 2019.
 • Στην Αυστραλία, οι μέσες τιμές κρατήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 16% το 2022 σε σύγκριση με το 2019.
 • Οι τιμές των κρατήσεων των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη αναμένεται επίσης να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 7%.
 • Στην άλλη άκρη του φάσματος, ο μέσος Ιάπωνας ταξιδιώτης αναμένει να ξοδέψει 30% λιγότερα το 2022 σε σύγκριση με το 2019.
 • Στην Ιταλία, η μέση δαπάνη κρατήσεων αναμένεται να μειωθεί κατά 19%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βρετανοί σχεδιάζουν να ξοδέψουν ελαφρώς λιγότερα για ταξίδια το 2022 από ό,τι το 2019 (-1%)

Ξεκούραση σε μεγάλο ταξίδι

Μεταβαίνοντας από τη συμπεριφορά στο συναίσθημα, πάνω από το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών σε καθεμία από τις πέντε αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο ταξίδι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 3 στους 10 Αμερικανούς (29%) που ταξίδεψαν για αναψυχή το 2019 δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να ξεκουραστούν σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το 28% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, το 27% των Ιαπώνων ταξιδιωτών και το 25% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν το ίδιο.

Τα ταξίδια εσωτερικού συνεχίζουν να πρωτοστατούν

Ενώ ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών στις περισσότερες από τις αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για αναψυχή το 2022, το ταξίδι εντός της χώρας τους εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή.

Το 74% των ερωτηθέντων από τη Σιγκαπούρη σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εσωτερικό για αναψυχή, σε σύγκριση με το 53% που σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 73% των Βρετανών λέει ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει εντός της χώρας τους για αναψυχή σε σύγκριση με το 48% που σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, το 68% των ερωτηθέντων σε κάθε αγορά δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο εσωτερικό το 2022, ενώ το 29% των Αμερικανών δήλωσε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2022 σε σύγκριση με το 38% των Αυστραλών.
Στην Ιαπωνία, το 50% των Ιαπώνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν στη χώρα τους το 2022, σε σύγκριση με το 10% αυτών που είναι πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς.

Οι ταξιδιώτες αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2022 και μετά

Περισσότεροι από το ένα τρίτο έως σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες (41%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (38%), στην Αυστραλία (46%), στην Ιαπωνία (34%) και στη Σιγκαπούρη (49%) δήλωσαν ότι ταξιδεύουν σε έναν προορισμό.

Φέτος και τα επόμενα χρόνια θα ήθελαν να ταξιδέψουν σε προορισμό που δεν έχουν πάει ποτέ στο παρελθόν.

Τα τρία τέταρτα (75%) των Αμερικανών δήλωσαν ότι είναι σημαντικό να «δουν νέα μέρη» στα μελλοντικά ταξιδιωτικά τους σχέδια, το 74% των Αυστραλών, το 73% των κατοίκων της Σιγκαπούρης, το 70% των Βρετανών και πάνω από το μισό (59%) στην Ιαπωνία είπε το ίδιο.

Οι ταξιδιώτες θέλουν να δουν νέα μέρη προσδοκώντας νέες εμπειρίες και μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το 44% των ταξιδιωτών από την Σιγκαπούρης, το 38% των Αυστραλών και το ένα τρίτο (34%) των Αμερικανών και των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα δήλωσαν ότι είναι πιο σημαντικό τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία να επιλέξουν έναν προορισμό όπου μπορούν να βιώσουν «αυθεντικές τοπικές εμπειρίες". Το ένα τέταρτο (25%) των Ιαπώνων ταξιδιωτών είπε το ίδιο.
Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αυστραλία, το 30% των ταξιδιωτών είπε ότι είναι πιο σημαντικό τώρα ένα «πακέτο με δραστηριότητες» στα ταξίδια των διακοπών τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάλογη επιθυμία έχει το 28%.

2 στους 10 θέλουν οργανωμένα τουρ

Περίπου 2 στους 10 ταξιδιώτες σε καθεμία από τις πέντε αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θέλουν περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες υπό τη καθοδήγηση ειδικών. Εν ολίγοις, επιζητούν δραστηριότητες και περιηγήσεις στις οποίες επαγγελματίες ξεναγοί θα δώσουν τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να χαλαρώσει και να μάθει όσα μια περιοχή προσφέρει στα ταξίδια το 2022 ή μετά. Στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτό ήταν 14%).

Η υγειονομική εικόνα βασικός παράγοντας στην επιλογή προορισμού

Ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι περιορισμοί καραντίνας και η καθαριότητα αποτελούν βασικά κριτήρια στην επιλογή του προορισμού το 2022.

Το 85% των ταξιδιωτών από τη Σιγκαπούρη, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ιαπώνων (73%) και των Αυστραλών (74%) ταξιδιωτών, το 72% των Βρετανών και το 70% των Αμερικανών λένε ότι τα μέτρα καθαριότητας μιας επιχείρησης φιλοξενίας θα είναι σημαντικός παράγοντας στη λήψη της απόφασης για το ταξίδι, ακόμη και μετά τη μείωση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως.

Περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες σε καθεμία από τις αγορές είπαν ότι οι προορισμοί που έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19 είναι ελκυστικοί για ταξίδι.  Το ένα τρίτο των Βρετανών (32%) και των Αμερικανών (33%) που δεν θα ταξιδέψουν φέτος δήλωσαν ότι αποφάσισαν να μην το κάνουν λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Πάνω από τους μισούς (55%) των κατοίκων της Σιγκαπούρης το 47% των Αυστραλών και το ένα τέταρτο (25%) των Ιαπώνων ερωτηθέντων ανέφεραν τον ίδιο λόγο.

Στοιχεία της έρευνας

Τα δεδομένα που αναφέρονται σε αυτήν την έρευνα συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από δύο βασικές πηγές:

 • Έρευνα καταναλωτικού κλίματος που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos MORI για λογαριασμό του Tripadvisor.
  Το Ipsos MORI πήρε συνεντεύξεις από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ποσόστωσης ενηλίκων ηλικίας 18-75 ετών (2.199 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2.191 στις ΗΠΑ και από 2.000 σε καθεμία από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη), χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή προσέγγιση μεταξύ 1-6 Νοεμβρίου. 2021.
 • Δεδομένα συμπεριφοράς από την επισκεψιμότητα  στην πλατφόρμα του Tripadvisor, που συγκεντρώθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου 2021, εξετάζοντας οκτώ βασικές αγορές: Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 17/01 15:52

  Β. Κικίλιας σε ΕΣΑμεΑ: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της

 2. 17/01 15:51

  Ιταλία: Προβλήματα στις πτήσεις αύριο λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

 3. 17/01 15:35

  ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις των 350 εργαζομένων του ξενοδοχείου HILTON

 4. 17/01 15:09

  In-Crete, Καινοτόμος συνεργασία για την Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη και τη Μεσόγειο

 5. 17/01 14:05

  Θάσος: Εγκρίθηκε το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο ξενοδοχείο Alexandra Beach

 6. 17/01 13:46

  “Βούλιαξε” το σαββατοκύριακο η Βασιλίτσα

 7. 17/01 13:33

  Barceló Hotel Group: Άνοιγμα 20 νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη το 2022

 8. 17/01 13:10

  SAS: Οι 6 τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022

 9. 17/01 12:49

  Eλεγχόμενη αποβίβαση στη νήσο Χρυσή Ιεράπετρας και το 2022 εισηγείται η Επιτροπή

 10. 17/01 12:48

  Τέλος το «Revenge travel» - Ποιες είναι 10 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για το 2022

 11. 17/01 12:30

  ΣΕΤΕ | Επέκταση των μέτρων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης

 12. 17/01 12:11

  ΠΟΞ | Διαγωνισμός για υπηρεσίες κατάρτισης – πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων 1.278 εργαζομένων

 13. 17/01 11:25

  ΣΥΡΙΖΑ | Αδικαιολόγητο να χαθούν θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο

 14. 17/01 10:59

  Eurocontrol: Ταχεία ανάκαμψη στην αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη μόλις υποχωρήσει η πανδημία

 15. 17/01 10:06

  Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Eνωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων

 16. 17/01 08:35

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Κω και Χαλκιδική

 17. 17/01 08:30

  Τσεχία: H απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ στη θέρμανση συγκράτησε τον πληθωρισμό

 18. 17/01 08:30

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Βόλο και Ρέθυμνο

 19. 17/01 08:20

  Σερβία: Ανάσα για τον τουρισμό η εορταστική περίοδος

 20. 17/01 08:15

  Πώς θα διεξαχθεί η έκθεση τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών Mobile World Congress στη Βαρκελώνη

 21. 16/01 14:34

  Πρόεδρος ΡΑΕ για ενεργειακή κρίση: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών

 22. 16/01 13:47

  Μήπως δεν είναι «προσωρινός» ο πληθωρισμός;

 23. 16/01 13:38

  Γιατί η Aegean ανέστειλε τις πτήσεις προς και από την Βηρυτό

 24. 16/01 13:35

  Η Πολωνία μηδενίζει τον ΦΠΑ σε τρόφιμα και φυσικό αέριο

 25. 16/01 13:34

  Ουκρανία: Διαγωνισμός για την ανακατασκευή του αεροδρομίου της Πολτάβα

 26. 16/01 13:32

  Τυνησία: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 27. 16/01 13:29

  Κ.Νοτοπούλου: Ο χειμερινός τουρισμός στην «εντατική», ο υπουργός Τουρισμού «στον κόσμο του»

 28. 16/01 13:21

  Το Χ.Κ. Παρνασσού συμμετέχει στις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού την Κυριακή

 29. 16/01 13:13

  Β.Κικίλιας: Επιμήκυνση περιόδου με χειμερινό τουρισμό, city break και κρουαζιέρα

 30. 16/01 13:03

  FVW |Travel Talk: Virtual COUNTER DAYS 2022, με τη συμμετοχή προορισμών, ξενοδοχείων και κρουαζιέρας

 31. 15/01 01:33

  GlobalData: Η Google αποτελεί συνεχή απειλή για τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία

 32. 15/01 01:28

  Swiss Education Academy: Εκδρομές σοκολάτας και πολιτισμού στην Ελβετία

 33. 15/01 01:27

  Στη Μαδρίτη αυτήν την εβδομάδα η προσοχή της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας

 34. 15/01 00:51

  Νέος Αναπτυξιακός Νόμος | Ο εναλλακτικός τουρισμός στο επίκεντρο - ποιες επενδύσεις ενισχύονται

 35. 14/01 21:25

  ΥΠΑ: Περιστατικό με αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Μήλου

 36. 14/01 16:34

  HolidayCheck Special Award 2022: Ποια ελληνικά ξενοδοχεία επιλέγουν οι περισσότεροι Γερμανοί

 37. 14/01 15:47

  Γερμανία | FUR: Ιστορικό ρεκόρ ζήτησης για διακοπές το 2022 – Ανάκαμψη χωρίς εμπόδια το 2023

 38. 14/01 14:55

  Ισπανικός τουρισμός: Περιμένουν φέτος ανάκαμψη στο 88% των επιδόσεων του 2019

 39. 14/01 13:36

  Skyscanner | Έρευνα: "Δίψα" για διακοπές το 2022 - Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις κρατήσεις

 40. 14/01 12:50

  Β. Κικίλιας: Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας ο τουρισμός το 2022

 41. 14/01 12:10

  ΗΠΑ: Σε εθελοντικό σύστημα εφαρμογής πρωτοκόλλων COVID οι κρουαζιέρες

 42. 14/01 11:19

  trivago | 9 αποδοτικοί κανόνες για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να χτίσουν την επωνυμία & online παρουσία τους

 43. 14/01 10:31

  Έκλεισε ο φάκελος της πτώχευσης του Thomas Cook, χωρίς ευθύνες για τον Peter Fankhauser

 44. 14/01 10:18

  Συνάντηση ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης και της Δωδεκανήσου με τον υφυπουργό Μεταφορών

 45. 14/01 10:08

  Ισπανία: Στο εξής κορωνοϊός όπως γρίπη

 46. 14/01 09:44

  Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων (και στον τουρισμό) για τον Ιανουάριο του 2022

 47. 14/01 09:39

  Αλλαγή χρήσης ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικίας σε ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο και στην Κρήτη

 48. 14/01 09:36

  Επιχορηγήσεις σε 2 ξενοδοχεία σε Βόλο και Χερσόνησο Ηρακλείου

 49. 14/01 09:33

  Έρευνα | Τι θέλουν να γνωρίζουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας

 50. 14/01 09:31

  Marriott: Νέα υπηρεσία ταξιδιωτικής ασφάλισης με απευθείας κρατήσεις

 51. 14/01 09:29

  Υπό νέα πίεση ο ισπανικός τουριστικός τομέας λόγω Όμικρον

 52. 13/01 16:07

  TasteAtlas: Η Ελλάδα δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για την κουζίνα της- ποια πιάτα και προϊόντα ξεχωρίζουν

 53. 13/01 14:45

  Visit Greece app: 1,7 εκατομμύρια νέοι χρήστες και 400.000 "stories" εντός του 2021

 54. 13/01 14:22

  Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

 55. 13/01 14:14

  Αθλητικός τουρισμός | Ταξίδια για τους φανατικούς του ποδοσφαίρου από τον Ερικ Καντονά

 56. 13/01 14:07

  Κικίλιας: Συμφωνία με το Apollo για την ενίσχυση του αθλητικού Τουρισμού – 500.000 επισκέπτες το 2022 στην Ελλάδα

 57. 13/01 13:55

  Οδηγίες της ΑΑΔΕ προς ξενοδόχους για την εφαρμογή myDATA/timologio

 58. 13/01 13:44

  TUI: Συνεργασία με την Mobi Systems για πιο αποτελεσματικές μεταφορές των ταξιδιωτών στους προορισμούς

 59. 13/01 13:26

  Ο Δημήτρης Μπιάγκης Τομεάρχης Τουρισμού και Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ

 60. 13/01 13:15

  “Mobile is the king” | 3,8 τρισ. ώρες στο κινητό τους αφιέρωσαν οι χρήστες το 2021

 61. 13/01 13:07

  Επιστολή Air France προς τους επιβάτες: Συνεισφέρετε στο βιώσιμο καύσιμο για ένα πιο βιώσιμο ταξίδι

 62. 13/01 13:06

  Πράσινο φως για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Καβάλα

 63. 13/01 13:05

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Φλώρινα και Ζάκυνθο

 64. 13/01 13:03

  Cornell: Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ οδηγεί τα εστιατόρια στην επιτυχία

 65. 13/01 12:56

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις ύψους 529.000 ευρώ

 66. 13/01 12:41

  ΙΑΤΑ | Υπερβολική η αντίδραση των κυβερνήσεων κατά της Όμικρον

 67. 13/01 12:09

  DW | Πέπλο σιωπής για την προέλευση του κορωνοϊού

 68. 13/01 11:51

  W Costa Navarino | Το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ελλάδα ανοίγει το καλοκαίρι - Συνεργασία ΤΕΜΕΣ - Marriott

 69. 13/01 11:34

  Τουρισμός | HolidayCheck: Η Τουρκία κορυφαία επιλογή διακοπών των Γερμανών το 2022

 70. 13/01 10:16

  Τουρισμός | Το 34% των Αμερικανών αισθάνεται άνετα όταν ταξιδεύει, παρά την έξαρση της πανδημίας

 71. 12/01 15:18

  Ryanair: Αν η Lufthansa δεν θέλει πτήσεις-φαντάσματα ας πουλήσει τις θέσεις σε χαμηλούς ναύλους

 72. 12/01 15:05

  Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη στον τουριστικό τομέα από την κρίση της πανδημίας

 73. 12/01 14:48

  Ηandelsblatt | Η Ελλάδα, παράδεισος για Γερμανούς συνταξιούχους

 74. 12/01 14:47

  Η HORECA έρχεται σε 30 ημέρες, δυνατή, πλήρης και με ασφάλεια!

 75. 12/01 13:45

  TUI: Οι Βρετανοί επιθυμούν περισσότερο ήλιο, διακοπές και ύπνο - Τα 30 πράγματα που τους λείπουν περισσότερο

 76. 12/01 13:15

  Travel Counsellors: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών για διακοπές το καλοκαίρι

 77. 12/01 12:56

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Άμεσα μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία της πόλης

 78. 12/01 12:40

  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Να σταματήσει επιτέλους ο αποκλεισμός των δωματίων από τις κρατικές ενισχύσεις

 79. 12/01 12:23

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους νέους κανόνες στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια στην ΕΕ

 80. 12/01 12:23

  Έκπτωση έως 50% σε κρουαζιέρες της Celestyal Cruises

 81. 12/01 12:22

  Finnair: Αύξηση 550% στο επιβατικό κοινό τον Δεκέμβριο του 2021

 82. 12/01 12:19

  Priceless Planet Coalition: Συνεργασία Preferred Hotel Group και Mastercard για τη διατήρηση των δασών

 83. 12/01 12:18

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Βόλο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης

 84. 12/01 12:17

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Σαντορίνη

 85. 12/01 11:08

  Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

 86. 12/01 09:59

  Τουρισμός: Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους Ρώσους με εμβόλιο Sputnik Light

 87. 12/01 09:45

  Ε.Ε. | Βραβείο για τις «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες της Ένταξης και της Διαφορετικότητας»

 88. 11/01 22:00

  Τα "Rooms to let"  θέλουν και... "Planet to let"

 89. 11/01 16:21

  Παραμένει η λαμπερή ατμόσφαιρα στο Experience Park του Ελληνικού

 90. 11/01 15:05

  Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος των τουριστών στη Βενετία

 91. 11/01 14:46

  ForwardKeys: 4 λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι για τον τουρισμό το 2022

 92. 11/01 14:28

  Ρεκόρ αφίξεων ιδιωτικών jets στο Αεροδρόμιο της Πάρου

 93. 11/01 13:32

  Επιτακτική ανάγκη για μέτρα στήριξης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων - Τα αναγκαία 8 μέτρα

 94. 11/01 13:16

  Telegraph: Ο απόλυτος οδηγός διακοπών για το 2022 – Ποιο ελληνικό νησί είναι στους καυτούς προορισμούς

 95. 11/01 13:08

  Ριζική ανακατασκευή του Hilton Αθήνας | Κλείνει στις 31 Ιανουαρίου - τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους

 96. 11/01 12:56

  Πώς θα αναγνωρίσω τα fake news;

 97. 11/01 12:51

  Αποδόθηκε το θραύσμα Fagan του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης από το Μουσείο Antonino Salinas

 98. 11/01 12:06

  Έρευνα Booking: Πού να πάτε διακοπές το 2022 σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο

 99. 11/01 12:05

  Yπουργείο Τουρισμού: Διαγωνισμός 1 εκατ. για την υποστήριξη των έργων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

 100. 11/01 12:04

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Πάρο και Σκιάθο