Χρειαζόμαστε αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού υπό τον Πρωθυπουργό- Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Α Decrease font Enlarge font
Χρειαζόμαστε αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού υπό τον Πρωθυπουργό- Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ως σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις το Υπουργείο Τουρισμού, η αυτόνομη ύπαρξη του οποίου αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τον κλάδο. Ένας θεσμός ταλαιπωρημένος και απαξιωμένος τα τελευταία χρόνια. Παρά τα «μεγάλα λόγια» για την συμβολή του τουρισμού στην Εθνική μας οικονομία στην πράξη απαξιώνεται ο εθνικός του ρόλος. Κυβερνήσεις που ανεβοκατεβαίνουν  το καταργούν, ενσωματώνουν ή το επανασυστήνουν. Ενώ η λογική για την βαριά βιομηχανία της χώρας θα ήταν η ενδυνάμωσή του για να λυθούν προβλήματα του κλάδου και να γίνουν παρεμβάσεις. Και τα μεγάλα προβλήματα που είναι ανοιχτά μπροστά μας καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία Υπουργείου το οποίο θα σχεδιάζει, οροθετεί, αδειοδοτεί και να ελέγχει.

Η νέα κυβέρνηση ενσωμάτωσε τον Τουρισμό στην ομπρέλα του υπερυπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, τοποθετώντας στην ηγεσία άτομα αξιόλογα, με όρεξη για δουλειά αλλά καμία επαφή και εμπειρία με την τουριστική αγορά. Άτομα που μέχρι να ενημερωθούν και να «εκπαιδευτούν» θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την εφαρμογή μιας τουριστικής στρατηγικής, πολύτιμος χρόνος για τα συμβόλαια του 2016. Κι εδώ θα συμφωνήσω με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά  ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Ήδη οι ανταγωνίστριες χώρες που είχαν προβλήματα και έπεσαν οι αφίξεις τους –μας «έστειλαν» σημαντικό αριθμό τουριστών τα προηγούμενα χρόνια- ξαναπαίρνουν τα πάνω τους. Προχωράμε χωρίς σχέδιο για να αποσβέσουμε τους όποιους κραδασμούς.

Η Αίγυπτος για παράδειγμα μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι κι εμείς αναλωνόμαστε στο πόσα παγωτά και ποτά θα προσφέρουμε δωρεάν στο all inclusive. Λες και μ’ αυτό τον τρόπο θα μεταμορφώσουμε σε μοναδικό και ανταγωνιστικό το προϊόν μας στη διεθνή αγορά. Το 2015 εκτιμώ ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά για τον Ελληνικό Τουρισμό. Έχουμε το μεγάλο πρόβλημα με την Ρώσικη αγορά που ήταν μια σημαντική δεξαμενή τουριστών. Η πτώση του ρουβλίου καθώς και η πρόθεση της Ε.Ε. να υιοθετήσει από την άνοιξη του 2015 νέο σύστημα θεωρήσεων βίζας Σένγκεν (VIS), το οποίο θα βασίζεται σε βιομετρικά στοιχεία θα επηρεάσουν το ρωσικό τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Η ανοδική τροχιά κινδυνεύει από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και τις μεταβολές σε κρίσιμες αγορές όπως της Γερμανίας και Ρωσίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού δημιουργήθηκε από τα προβλήματα που είχαν χώρες όπως η  Τουρκία, η Συρία, η Αίγυπτος. Δεν ανοίξαμε νέους ορίζοντες με στοχευμένες προσπάθειες προσέλκυσης νέων αγορών, όπως αυτή της Αμερικής, της Σαουδικής Αραβίας. Δεν διαφοροποιηθήκαμε. 

To all inclusive

Αναλωθήκαμε σε κουβέντες για το all inclusive ένα προϊόν που αφορά στο 2,2% των ξενοδοχειακών μονάδων που οι περισσότερες δεν ανήκουν σε Έλληνες αλλά σε ξένους μετόχους και φέρνει μαζικό τουρισμό. Σε ξένους που παίζουν το γνωστό τους παιχνίδι και στέλνουν τον κόσμο εκεί που έχουν τα συμφέροντά τους. Έχουν δικά τους πρακτορεία, αεροπλάνα και τα ξενοδοχεία. Όλοι γνωρίζουμε το παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι μεγάλοι t.ο. προκειμένου να διατηρήσουν τα δρομολόγια των charters τους προς τις χώρες προορισμών –όπως και στην Ελλάδα- απαιτούν από τις κυβερνήσεις επιδότηση των πτήσεών τους. Ασχοληθήκαμε με το all inclusive που «μαντρώνει» τους επισκέπτες μέσα σ΄ ένα ξενοδοχείο, αποκομμένους από τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία, στερώντας της και έσοδα που θα της δώσουν ανάσα.

Τα ξένα συμφέροντα που διοικούν αυτές τις μονάδες αποφασίζουν να αυξήσουν τα έσοδά τους και να μαραζώσει η τοπική οικονομία. Να μαραζώσει η ταβέρνα, το ψιλικατζίδικο, τον περίπτερο, το μπαρ. Ο τουρίστας δεν έχει καταλάβει. Είτε είναι στην Πορτογαλία, είτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαφορά. Αυτού του είδους ο τουρίστας του χρόνου θα πάει για διακοπές εκεί που θα αποφασίσει να τον στείλει ο διεθνής ταξιδιωτικός οργανισμός. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε. Θέλουμε να αποφασίζουν οι ξένοι πότε και αν θα έχουμε τουρίστες; Θέλουμε να μας εκβιάζουν για τις τιμές; Ολοι θυμόμαστε τα βρώμικα παιχνίδια των ξένων t.o. το 2012 που κατεύθυναν με ψευδείς πληροφορίες τουρίστες σε Μαγιόρκα και Τουρκία γιατί δήθεν η Κρήτη είχε πολύ κόσμο και θα ταλαιπωρούνταν.  

Θέλουμε αύξηση τουριστών ή αύξηση εσόδων; Θέλουμε μαζικό τουρισμό με «βραχιολάκια» ή τουρισμό υψηλού επιπέδου; 

Το all inclusive δεν μπορεί να καταργηθεί, αντίθετα μπορεί να εμπλουτιστεί, με όρους που εμείς θα θέσουμε. Αν το δούμε σαν μία επενδυτική υποδομή που θα δημιουργήσει ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες. Να εμπλουτιστεί με την νέα αντίληψη και φιλοσοφία που θέλει τον τουρίστα να ζει βιωματικά στις διακοπές του, να συμμετέχει σε δραστηριότητες και να μην είναι βιδωμένος σε μία ξαπλώστρα. Η Ελλάδα, είναι ιδανική χώρα γι’ αυτό. Οι τουρίστες, οι ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς ήπιας ανάπτυξης σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής. Άρα, μπορούμε μέσα απ’ αυτό να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε τον θεματικό τουρισμό, ανάλογα με τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Η χώρα μας διαθέτει το φυσικό περιβάλλον, το πολιτισμό, μικρά και μεγάλα καταλύματα υψηλού επίπεδου που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

Ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στο τιμόνι του Τουρισμού, επιβάλλεται να γνωρίζει το προϊόν, να έχει γρήγορα αντανακλαστικά, να ελίσσεται και να αναγνωρίζει ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από κάθε πρόταση. Να είναι σε θέση να διαμορφώσει ένα περιβάλλον και ένα θεσμικό πλαίσιο που να εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη σε όλους, να αναγνωρίζει ποια μέτρα πρέπει να πάρει για την προώθηση των συμφερόντων του κλάδου και όχι για την προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί κακά τα ψέματα, έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν φορείς –ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά- να «καπελώνουν» θεσμικούς για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Ο κλάδος δεν μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και κάποιοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού αποτελούν τα χιλιάδες μικρά ξενοδοχεία της χώρας, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, τα εστιατόρια, οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.ά συναφή. Τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις αφορούν σε μεγάλο βαθμό μόνο ξενοδοχειακούς ομίλους και ελάχιστα έχουν γίνει για τους μικρομεσαίους του κλάδου. Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του τουρισμού που παλεύουν μόνοι τους και ποτέ δεν ακούγεται η φωνή τους. Κι όμως αυτοί ήταν και είναι που στήριξαν και θα στηρίζουν το θαύμα του Ελληνικού Τουρισμού.

Αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού

Για να σπάσουν τα στεγανά είναι επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού με την άμεση ανάθεση του χαρτοφυλακίου του στον πρωθυπουργό  ώστε να επιτευχθεί η “συλλογική κυβερνητική συνείδηση” καθώς και η σύσταση Συμβούλιου Εκπροσώπων Τουριστικών Κλάδων. Το Συμβούλιο θα συνομιλεί απευθείας με τον Πρωθυπουργό, χωρίς να προωθεί συντεχνιακά ή κλαδικά “συμφέροντα”. Αντίθετα θα αναφέρει πραγματικά προβλήματα της αγοράς και ειδικά ζητήματα του Τουρισμού που πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς και προτάσεις για την επίλυσή τους. Ο τουρισμός, μία σύνθετη δραστηριότητα είναι ο πρωταγωνιστής και πρέπει να γίνει το κλειδί στα χέρια των κυβερνήσεων για την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας. Αλλά σε γερές βάσεις. Προχωράμε μπροστά μόνο αν έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. Οι υγιείς δυνάμεις του Τουριστικού κλάδου, που αγωνιούν και αγωνίζονται θα είναι παρούσες με θέσεις, προτάσεις, δράσεις, πρωτοβουλίες σε μία συστράτευση για το βέλτιστο Εθνικό αποτέλεσμα. Γιατί ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και για να είναι υγιής πρέπει να αλληλοτροφοδοτείται και όχι να μονοπωλείται.

** Ο Αλέξης Κοιμήσης διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και γενικόες διευθυντής σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες

( 1 )

avatar
07/02/2015 17:28:40
Το 1975 είχε δοθεί η υπόσχεση στον τότε ΓΓ ΕΟΤ Τ.Τζαννετάκη από την Κυβέρνηση, αποδεχόμενη εισήγησή του , ότι θα ιδρύετο Υπουργείο Τουρισμού, αναγνωρίζοντας τόσο την σημασία του τομέα στην Ελληνική οικονομία όσο και το γεγονός ότι μια υπηρεσία (ΝΠΔΔ) όπως ο ΕΟΤ , υπό το Υπουργείο Προεδρίας (τότε), αδυνατούσε να επιλύσει το πλήθος των προβλημάτων που αποτελούσαν ανασχετικό παράγοντα για την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.
Σαράντα χρόνια μετά είμαστε στα ίδια ....
Επικροτήστε Αποδοκιμάστε
0
Συνολικά: 1 | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 06/06 12:53

  ΣΕΤΕ: Παραπλανητικά, συκοφαντικά και ψευδή τα δημοσιεύματα για ανάθεση της καμπάνιας του ΕΟΤ στην Marketing Greece

 2. 06/06 12:06

  Κορωνοϊός: Πώς υποδέχονται σήμερα τουρίστες 10 προορισμοί

 3. 06/06 12:04

  ΗΠΑ: Eπικαιροποίηση των οδηγιών υγειονομικής ασφάλειας στα εστιατόρια

 4. 06/06 12:03

  Δήμος Δωρίδος: Nέοι τρόποι τουριστικής προβολής για την καλοκαιρινή περίοδο

 5. 06/06 11:35

  Ειδικό πλάνο για την πρόληψη και τον περιορισμό της πανδημίας στη Χαλκιδική ζητούν οι τοπικοί φορείς

 6. 05/06 20:38

  Ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Μπακογιάννης μιλάει για τo παρόν και το μέλλον του αθηναϊκού τουρισμού

 7. 05/06 19:45

  Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Tornos News Live

 8. 05/06 16:55

  Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας: Ο συνεδριακός τουρισμός σε πρώτη προτεραιότητα

 9. 05/06 16:46

  Περιφέρεια Κρήτης: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τα μέτρα πρόληψης στους εργαζομένους στον τουρισμό

 10. 05/06 15:43

  Νέα διεθνής πλατφόρμα ενημέρωσης ταξιδιωτών και επιχειρήσεων για τον COVID

 11. 05/06 13:55

  Κύπρος: Στο 100% η χωρητικότητα των τουριστικών λεωφορείων

 12. 05/06 12:45

  ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη για την άρση των ελέγχων στα σύνορα

 13. 05/06 12:29

  Γερμανία: Πότε ξεκινούν τα προγράμματα των μεγάλων τουρ οπερέιτορ για την Ελλάδα

 14. 05/06 12:14

  Γερμανία: «Παγωμένη» η αγορά ταξιδιωτικών γραφείων και το Μάιο

 15. 05/06 12:06

  Ενδιαφέρον του ομίλου Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του Συγκροτήματος Καψή Α.Ε.

 16. 05/06 11:20

  Ανοίγει στις 17 Ιουνίου το Poseidonion Grand Hotel

 17. 05/06 11:14

  Λουτράκι: Πρώτος στόχος οι τουρίστες από την Αθήνα

 18. 05/06 11:08

  Στήριξη των αιτημάτων των Ξεναγών από το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

 19. 05/06 10:56

  Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης: Συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη για τα αιτήματα του κλάδου

 20. 05/06 10:54

  Καναδάς: 30 εκατ. δολ. για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού

 21. 05/06 10:51

  Οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Σιγκαπούρης από την πανδημία του κορωνοϊού

 22. 05/06 10:45

  Οι εκδηλώσεις την εποχή του κορωνοϊού: Πρωτοποριακές διοργανώσεις Drive cinema και Disco car

 23. 05/06 10:44

  Θήβα: Mετατροπή κτιρίου παλαιού νοσοκομείου σε κέντρο τουριστικής προβολής

 24. 05/06 10:41

  Tα υπέρ και τα κατά της τηλεργασίας και απομακρυσμένης εργασίας - Το ισπανικό μοντέλο

 25. 05/06 10:39

  Η Emirates προσφέρει πτήσεις για επιβάτες σε 29 πόλεις

 26. 05/06 10:34

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Ο τουρισμός να μείνει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης

 27. 05/06 10:19

  City Contact Webinar: Πώς τα έντυπα των Info Stand βελτιώνουν την τουριστική εμπειρία ΚΑΙ κατά την περίοδο του κορωνοϊού

 28. 05/06 10:01

  Πέντε λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον Πόρο

 29. 05/06 09:59

  Η όμορφη ελληνική παραλία που έχει μόνιμα ζεστά νερά

 30. 05/06 00:03

  Η νέα καμπάνια του ελληνικού τουρισμού με τίτλο "The Greek Summer State Of Mind" (video)

 31. 04/06 20:02

  Όμιλος Lufthansa: Πολλές νέες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς από τις αρχές Ιουλίου

 32. 04/06 17:47

  Ανοίγουν σταδιακά από την 1η Ιουλίου τα ξενοδοχεία Sani/Ikos με κορυφαία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας

 33. 04/06 16:24

  Η Ισπανία ανοίγει τα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία και την Πορτογαλία

 34. 04/06 16:08

  FTI: Πλήρες πρόγραμμα στα ελληνικά νησιά από την 1η Ιουλίου

 35. 04/06 16:03

  Air France: Πτήσεις για Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη

 36. 04/06 15:39

  Γερμανία: Ο τουρισμός στο πακέτο-γέφυρα για τις ΜμΕ – Ποιες ενισχύσεις προβλέπονται

 37. 04/06 15:33

  Η νέα πολιτική προσέγγισης των αγορών από τον Δήμο Πάργας

 38. 04/06 14:56

  Ξανά Ανοιχτα! Νέο βίντεο τουριστικής προβολής του δήμου Βόλου

 39. 04/06 14:55

  ΙΑΤΑ: Φθηνότερες οι πτήσεις στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες

 40. 04/06 14:41

  Παρουσιάζεται το βράδυ η καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού

 41. 04/06 14:33

  Κορωνοϊός: Το Ηνωμένο Βασίλειο αυτo-ακυρώνει τον τουρισμό

 42. 04/06 14:16

  Κίμωλος: Ένα μικρό νησί που μοιάζει σαν ζωγραφιά

 43. 04/06 14:12

  Η Ελλάδα έχει τη δική της Χαβάη και είναι πανέμορφη

 44. 04/06 13:34

  Το 57% των Γερμανών έτοιμοι να κάνουν κράτηση διακοπών μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα

 45. 04/06 13:06

  Η Ισπανία εκτός της λίστας χωρών στις οποίες μπορούν να ταξιδέψουν οι Γερμανοί τον Ιούνιο

 46. 04/06 13:04

  Τράπεζα Πειραιώς: Δάνεια κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις άνω του 1 δισ.ευρώ

 47. 04/06 12:47

  Πρόγραμμα FLATOD-19 - Ευέλικτοι Τουριστικοί Προορισμοί

 48. 04/06 12:38

  Τουρκία: Συμφωνία της κυβέρνησης με εταιρίες για τον έλεγχο της υγιεινής σε ξενοδοχεία & εστιατόρια

 49. 04/06 12:24

  Επιστολή: Σε απόγνωση τα μικρά τουριστικά γραφεία, που έφερναν υψηλού επιπέδου τουρισμό

 50. 04/06 12:15

  Ομοσπονδία Καταλυμάτων "Κύκλος": Πότε ανοίγουν τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα; Διαφορετικές ημερομηνίες σε δυο ΦΕΚ

 51. 04/06 11:57

  EASA: Λίστα αεροδρομίων με αυξημένο κίνδυνο διασποράς κορωνοϊού

 52. 04/06 11:46

  DER Touristik: Ταξίδια ακόμη και τον Ιούνιο σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Αυστρία

 53. 04/06 11:37

  Ιταλία: Ελπίδες για επανεκκίνηση του τουρισμού

 54. 04/06 11:32

  Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τουρίστες

 55. 04/06 11:17

  Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MATKA 2021 της Φινλανδίας

 56. 04/06 11:01

  Ανοίγουν την 1η Ιουλίου τα Sani Resort και Ikos Olivia με μοναδικά πρωτόκολλα ασφαλείας- Μοριακά τεστ στο Sani!

 57. 04/06 10:46

  Η Grecotel ανοίγει 10 ακόμη ξενοδοχεία

 58. 04/06 10:39

  Qatar Airways: Διευκρινίσεις για την πτήση με τα 12 κρούσματα κορωνοϊού

 59. 04/06 10:34

  Βουλγαρία: Ανοιχτά σύνορα με 29 χώρες χωρίς καραντίνα

 60. 04/06 10:29

  Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Διαγωνισμός για ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών

 61. 04/06 10:27

  Μάταλα: Πράσινο φως για την αναβάθμιση των υποδομών στο δημοτικό κάμπινγκ

 62. 04/06 10:22

  Δήμος Καλαμαριάς: Aρνητικός στη δημιουργία ξενοδοχείου και κατοικιών στη μαρίνα Αρετσούς

 63. 04/06 10:20

  16 περιπατητικές διαδρομές στον Δήμο Αριστοτέλη

 64. 04/06 10:15

  Νέα κλιματιστικά μηχανήματα στο αεροδρόμιο Καρπάθου

 65. 03/06 17:07

  Tornos News Live: Την Πέμπτη 4 Ιουνίου ζωντανά 6:00 μ.μ. συζήτηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για το παρόν και το μέλλον του αθηναϊκού τουρισμού

 66. 03/06 16:41

  H Aegean διαμορφώνει εκ νέου το θερινό πρόγραμμα πτήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό

 67. 03/06 16:11

  Γερμανία: Άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για 31 χώρες- εκτός παραμένει η Τουρκία

 68. 03/06 16:02

  Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς Κατάρ

 69. 03/06 15:54

  Π.Αντωνίου: Χρηματοδοτικά μέσα για τα ξενοδοχεία του Β.Αιγαίου, συμβατά με τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειας

 70. 03/06 15:01

  Κύπρος: Επανεκκίνηση της διεθνούς αεροπορικής κίνησης από 9 Ιουνίου - Ποιά είναι τα πρωτόκολλα

 71. 03/06 14:46

  Χάρης Θεοχάρης: Δεν κάνουμε πίσω στο άνοιγμα, αλλά δεν κάνουμε πίσω και στην ασφάλεια

 72. 03/06 14:33

  Πως η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων μπορεί να γίνει μια ευχάριστη έκπληξη για τον πελάτη σας

 73. 03/06 14:31

  Ανανεώνεται η ψηφιακή τουριστική πύλη της Σερίφου

 74. 03/06 14:23

  Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Διευκρίνιση Θεοχάρη για τις πισίνες στα καταλύματα

 75. 03/06 14:16

  Tήνος: Προσπάθειες για επέκταση της σεζόν

 76. 03/06 14:13

  Ποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες επανεκκινούν τις επόμενες ημέρες

 77. 03/06 14:09

  "Για μια θέση στον ήλιο" - Εντείνεται φέτος λόγω κορωνοϊού ο "πόλεμος της πετσέτας"

 78. 03/06 12:51

  Πώς θα επανέλθει το All inclusive στα ξενοδοχεία μετά την πανδημία

 79. 03/06 12:44

  Το μέλλον των πόλεων μετά τον κορωνοϊό

 80. 03/06 12:40

  Βενετία: το τέλος του μαζικού τουρισμού;

 81. 03/06 12:26

  Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020

 82. 03/06 12:17

  Στοπ σε μεγάλη επένδυση γαλλο-βελγικού fund για ανέγερση 10όροφου ξενοδοχείου στην οδό Πατησίων

 83. 03/06 12:03

  Γιώργος Βερνίκος: «Βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις»

 84. 03/06 11:56

  Κορωνοϊός: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους γιατρούς στα τουριστικά καταλύματα

 85. 03/06 11:21

  Ο υπουργός Τουρισμού στο SkyNews | Οι πτήσεις θα ανοίγουν με βάση τη λίστα των αεροδρομίων της EASA

 86. 03/06 11:08

  Δυναμικό restart της Forum AE

 87. 03/06 10:19

  Τουρισμός: Ανοίγουν τα σύνορα για τα ταξίδια των Γερμανών- στις 15 Ιουνίου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 88. 03/06 10:12

  12 κρούσματα κορωνοϊού στην πτήση από Ντόχα- Αναστέλλονται οι πτήσεις από Κατάρ

 89. 03/06 10:08

  Ξεκινά το online Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

 90. 03/06 10:01

  Αρχίζει την Τετάρτη 3 Ιουνίου η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

 91. 03/06 09:59

  Οι δύο γαλαζοπράσινες παραλίες στο Αγκίστρι που πρέπει να κολυμπήσεις

 92. 03/06 09:58

  Skyscanner: Η Κρήτη ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για διακοπές τον Οκτώβριο

 93. 03/06 09:57

  Ιαπωνία: Ημερήσια επιδότηση για εσωτερικό τουρισμό

 94. 03/06 09:56

  Δήμος Δελφών: Μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έως 30 Νοεμβρίου

 95. 03/06 09:54

  Οι δραστηριότητες και ο νέος τιμοκατάλογος του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου

 96. 03/06 09:51

  Κατά των αιολικών πάρκων στην Τήνο ο Δήμος Αμοργού

 97. 03/06 09:41

  Το ελληνικό νησί με τις 72 παραλίες χωρίς ξαπλώστρες

 98. 03/06 09:36

  Σίφνος: Η "συνταγή" επανεκκίνησης

 99. 03/06 09:32

  Τουρισμός: Ποιοι φορείς παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα

 100. 03/06 09:25

  HO.RE.CA. Restart: Συσκευή αποστείρωσης για την υγειονομική ασφάλεια ξενοδοχείων, εστιατορίων, νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων