Εκδήλωση για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), η Οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ και η TÜV AUSTRIA Hellas συνδιοργάνωσαν στις 27.05.2024 (διαδικτυακή) εκδήλωση ενημέρωσης για το μείζον θέμα της Μείωσης Σπατάλης Τροφίμων στα ξενοδοχεία.
Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, σε συνέχεια της πολυετούς (από το 2012) συνεργασίας της με την οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της προσχώρησης της ΕΞΑΑΑ πρόσφατα (18.04.2024) στην εθελοντική συμφωνία συνεργασίας «Συμμαχία» για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» της οποίας το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι ο συντονιστής και κυρίως της επιθυμίας να ενημερωθούν σωστά όλα τα ξενοδοχεία- μέλη της Ένωσης και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια.
Στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση αναλύθηκε από τον κο Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, Ιδρυτικό Μέλος και Διαχειριστή της οργάνωσης Μπορούµε το μείζον ελληνικό και διεθνές πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο. Εν συνεχεία η κα Ντία Χωραφά, μέλος του Μπορούμε και Συντονίστρια της ‘Συµµαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίµων’ παρουσίασε στα ξενοδοχεία το γενικότερο Νοµοκανονιστικό πλαίσιο για τη Σπατάλη Τροφίµων, τόσο την ισχύουσα νοµοθεσία όσο και τις τρέχουσες εξελίξεις. Για την Πιστοποίηση ως ‘συνοδοιπόρο’ του Τουρισµού για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίµων και για το Ιδιωτικό Σχήµα Πιστοποίησης No Food Waste μίλησε ο κος Χαράλαµπος Αγγελούδης, Αν. Γενικός Δ/ντής της TÜV AUSTRIA Hellas, ενώ σε ισχύουσες καλές πρακτικές στη φιλοξενία με σκοπό τη Μείωση και Πρόληψη της Σπατάλης Τροφίµων αναφέρθηκε η κα Νόνικα Μπάκα, Διευθύντρια Νοµοκανονιστικής Συµµόρφωσης & Υπεύθυνη Τµήµατος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισµού της TÜV AUSTRIA Hellas. Στον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των φορέων και των ξενοδοχείων που συμμετείχαν δόθηκαν περισσότερες διευκρινήσεις και απαντήθηκαν επιμέρους ερωτήματα από πλευράς των ξενοδοχείων.
Η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η Ένωση φιλοδοξεί αυτή την χρονιά να ενισχύσει πραγματικά, έμπρακτα το μήνυμα προς τα ξενοδοχεία και την κοινωνία για την πρόληψη της σπατάλης στα τρόφιμα, της μείωσης των βιολογικών απορριμμάτων και φυσικά της διάσωσης & της προσφοράς τροφίμων. Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, τόσο των ξενοδόχων όσο και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, η ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών μεταξύ των ξενοδοχείων, η ανάπτυξη συνεργειών με τους κατάλληλους εξειδικευμένους φορείς και η όσο το δυνατόν καλύτερη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας και των νησιών της».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας ΕΞΑΑΑ και Συντονιστής της Εκδήλωσης κος Ευγένιος Βασιλικός, απευθυνόμενος στα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τόνισε πως «ειδικά ο χώρος του Τουρισμού, των Ξενοδοχείων και της Εστίασης οφείλουν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην συγκεκριμένη προσπάθεια. Τα δε ξενοδοχεία της Αθήνας, θα πρέπει να αποτελέσουν υπόδειγμα σωστής διαχείρισης για όλη την χώρα και να επιδιώξουν να λειτουργούν με γνώμονα τόσο την αντικειμενική ανάγκη όσο και την νεότερη σχετική νομοθεσία. Οι δε πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας θα πρέπει να εισπράξουν από τα ξενοδοχεία το αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την μείωση της σπατάλης στα τρόφιμα –όπως -παράλληλα- και της διάθεσης τροφίμων εκεί που υπάρχει ανάγκη».
Ο κος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος και Διαχειριστής της οργάνωσης Μπορούμε, ανέδειξε το εύρος και μέγεθος του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων και του αρνητικού αντίκτυπου αυτής σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ανέδειξε και μια σειρά πρακτικών λύσεων που εφαρμόζονται ήδη στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης Μπορούμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το 2024 και δεδομένων όλων των ερευνών τα τελευταία χρόνια που έχουν αναδείξει το μέγεθος του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων είναι πλέον δύσκολο να υπερτιμήσεις πόσο σημαντική είναι αυτό το φαινόμενο. Ταυτόχρονα, είναι πλέον κατανοητό πως όλοι μας από κάθε ιδιωτική και επαγγελματική ιδιότητα, οφείλουμε να είμαστε πλέον μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».
Η κα Ντία Χωραφά, Συντονίστρια της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» παρουσιάζοντας το νοµοκανονιστικό πλαίσιο για τη Σπατάλη Τροφίμων αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις, όπως η καταμέτρηση & καταχώριση ετησίως στοιχείων για τα παραγόμενα απόβλητα τροφίμων, καθώς και στην αξιοποίηση πλεονασμάτων (πρόληψη), επισημαίνοντας σχετικά το πλαίσιο και τα κίνητρα για τη δωρεά τροφίμων. Αναφέρθηκε, επίσης, στις τρέχουσες εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με τη θέσπιση νομικά δεσμευτικών στόχων μείωσης σπατάλης τροφίμων προς επίτευξη ως το 2030. «Ανεξαρτήτως και πέραν των νομικών υποχρεώσεων, τα Μέλη της Συμμαχίας αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Χαιρετίζουμε την προσχώρηση της ΕΞΑΑΑ στη Συμμαχία και τη δέσμευση συμβολής στη συλλογική προσπάθεια για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
“Η μείωση της σπατάλης τροφίμων αποτελεί πυλώνα αειφορίας για τα Ηνωμένα Εθνών και την ΕΕ. Για τις επιχειρήσεις και τον άνθρωπο είναι υποχρέωση προσφοράς στην κοινωνία και το μέλλον της. Η πιστοποίηση δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να το πετύχουν μέσα από μια συστηματική καθημερινή προσέγγιση και να το επικοινωνήσουν με την αξιοπιστία της πιστοποίησης, με βάση το σχήμα No Food Waste της TÜV AUSTRIA Hellas” ανέφερε κατά την παρουσίασή του ο κος Χαράλαµπος Αγγελούδης, Αν. Γενικός Δ/ντής της TÜV AUSTRIA Hellas.
Η κα Νόνικα Μπάκα, Διευθύντρια Νοµοκανονιστικής Συµµόρφωσης & Υπεύθυνη Τµήµατος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισµού της TÜV AUSTRIA Hellas, παρουσιάζοντας ισχύουσες καλές πρακτικές στη φιλοξενία για τη Μείωση και Πρόληψη της Σπατάλης Τροφίµων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κλάδος της φιλοξενίας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές για την ανατροπή της παρούσας κατάστασης, όσον αφορά στη σπατάλη τροφίμων στη χώρα μας, καθώς επηρεάζει τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα καταναλωτικά πρότυπα. Είναι γεγονός ότι κάθε ξενοδοχείο είναι μοναδικό, παρ’ όλα αυτά, η συνειδητοποίηση, η μέτρηση-παρακολούθηση των επιπέδων σπατάλης τροφίμων, η δέσμευση και εμπλοκή με ενεργή συμμετοχή του προσωπικού και η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων και των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου, μπορούν να αποτελέσουν δομικά στοιχεία προς τη λύση αυτού του περιβαλλοντικού, οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος».
- 1) Νέα πολυτελής άφιξη στην Κρήτη | Ανοίγει στις 2 Ιουνίου το JW Marriott Crete Resort & Spa
- 2) Nammos Resort AMAALA: Η ελληνική πολυτέλεια ταξιδεύει στην Ερυθρά Θάλασσα
- 3) Διεθνείς διακρίσεις για το One&Only Kéa Island
- 4) Η online φήμη καθορίζει την επιτυχία ενός ξενοδοχείου – Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε
24/04 15:25
MSC Cruises: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με 6 κρουαζιερόπλοια
24/04 12:55
24/04 12:10
Νέα πολυτελής άφιξη στην Κρήτη | Ανοίγει στις 2 Ιουνίου το JW Marriott Crete Resort & Spa
24/04 11:46
24/04 11:26
Η ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “Viajeros Cuatro” στην Κέρκυρα
24/04 11:15
Εγκαινιάζεται σήμερα το "Peloponnese Trails": Νέο δίκτυο μονοπατιών για βιώσιμο τουρισμό
24/04 10:59
Airbnb: Η τελική τιμή εμφανίζεται πλέον στις αναζητήσεις των καταλυμάτων
24/04 10:45
Nammos Resort AMAALA: Η ελληνική πολυτέλεια ταξιδεύει στην Ερυθρά Θάλασσα
24/04 10:39
Wyndham - Soliteight | 40 ξενοδοχεία Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία
24/04 07:32
Έκθεση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από τη συλλογή του Αναστάσιου Λιάσκου
24/04 07:30
Βαλεαρίδες: Πώς ο «πράσινος» φόρος μπορεί να φέρει πίσω τους εργαζόμενους στον τουρισμό
24/04 07:15
Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αργοστολίου, Ηγουμενίτσας και Κασσάνδρας
24/04 07:15
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Οι όροι παραχώρησης χώρων για εκδηλώσεις
24/04 07:10
Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κω, Ζάκυνθο και Κρήτη
24/04 07:05
24/04 06:51
O Δήμος Χανίων στο Φεστιβάλ «Από την Κρήτη στη Σίδη» στην Τουρκία
24/04 06:32
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Ελαφονήσι
24/04 06:10
Περιφέρεια Κρήτης | Διασύνδεση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων με τους αρχαιολογικούς χώρους
24/04 06:05
Στην Τανζανία το Περιφερειακό Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού για την Αφρική
24/04 06:05
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Δράσεις τουριστικής προβολής σε Πολωνία και Μέση Ανατολή
24/04 06:05
23/04 22:44
23/04 19:20
Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ένας περίπατος πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας
23/04 18:20
Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ | Χανιά 8 - 10 Μαΐου
23/04 15:57
Γαστρονομία με άρωμα Michelin στις πτήσεις Air France από ΗΠΑ
23/04 15:31
WTTC | Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει τουριστικά έσοδα λόγω κυβερνητικών πολιτικών
23/04 15:13
23/04 14:45
Booking.com | Όχι στον περιορισμό των τουριστών, ναι σε επενδύσεις υποδομών
23/04 14:14
23/04 13:55
Στις τελευταίες θέσεις για Millennials η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λευκωσία
23/04 13:49
Δυναμική παρουσία της Θεσσαλονίκης στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Τουρισμού στο Χονγκ Κονγκ
23/04 12:16
Αναπτυξιακός | τροποποίηση: 12 καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια
23/04 11:59
Κρουαζιέρα | Διπλασιάζει το μερίδιό της η Τουρκία, νέες ευκαιρίες για ελληνικά λιμάνια
23/04 11:26
23/04 10:47
ΣτΕ: Δικαίωση των διαχειριστών για το τέλος επιτηδεύματος ανά ακίνητο Airbnb
23/04 08:31
Από τα Φαλάσαρνα στο Ελαφονήσι: Ένας Μαγευτικός Δρόμος στη Δυτική Κρήτη
23/04 07:54
Καζίνο Ρόδου: Έγκριση για ξύλινη πλατφόρμα στην παραλία μπροστά από το Grande Albergo delle Rose
23/04 07:37
Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη στην Κροατία – Στο επίκεντρο ο βιώσιμος τουρισμός
23/04 07:05
Πώς να κάνετε το ChatGPT... τον καλύτερο πωλητή του ξενοδοχείου σας
23/04 06:51
Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των δήμων Πλατανιά, Ιεράπετρας και Αγίου Βασιλείου
23/04 06:47
Η Phāea στους ιδρυτικούς εταίρους της πρωτοβουλίας για τη διαχείριση αποβλήτων
23/04 06:46
23/04 06:39
Προετοιμασία του οικισμού Κιονίων για την τουριστική περίοδο: Ένα παράδειγμα προς μίμηση
23/04 06:25
Ενισχύσεις για την αναβάθμιση της τουριστικού καταφυγίου Αστακού και της Μαρίνας Αλίμου
23/04 06:10
Φρένο στα ακριβά ταξίδια των Αμερικανών: Ο φόβος ύφεσης αλλάζει τις συνήθειες
23/04 06:05
Περιφέρεια Αττικής | Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών
23/04 06:05
Η online φήμη καθορίζει την επιτυχία ενός ξενοδοχείου – Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε
22/04 18:16
Oλοκληρώνεται η δράση της περιφέρειας Κρήτης «Πάμε για… Χόρτα»
22/04 18:10
Ελληνικός τουρισμός: Μείωση των εισπράξεων από Γαλλία και Γερμανία το α’ δίμηνο
22/04 14:52
22/04 14:26
Τουρισμός | Η νοσταλγία καθοδηγεί τις ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών
22/04 14:10
«Η Τέχνη είναι η Γλώσσα μας»: Καμπάνια για τα 70 χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
22/04 13:48
ΕOT Κίνας | Β2Β συναντήσεις με τους t.os της Chengdu - Πτήσεις προς την Αθήνα τον Ιούνιο
22/04 11:59
Τουρισμός | Ρεκόρ στις πτήσεις με αερόστατο στην Τουρκία το 2024
22/04 11:47
Yπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο στο Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο - επίσκεψη Κεφαλογιάννη
22/04 10:29
Ταξίδια για όλα τα βαλάντια το 2025 | Οι 15 πιο φθηνές και οι 15 πιο ακριβές χώρες
22/04 09:32
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Μύκονο, Κω, Κάρυστο, Σύβοτα και Αμφιλοχία
22/04 09:28
Δήμος Ζαγορίου: Συνεργασία με το Impact Hub Athens για βιώσιμο τουρισμό και καινοτομία στο Δεμάτι
22/04 07:21
Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ξάνθης, Τοπείρου και Κιλκίς
22/04 07:10
22/04 07:00
Νέα ξενοδοχειακά openings για την DHR Services και την Domotel
22/04 06:50
22/04 06:45
Κως: Νέες διαφημιστικές καμπάνιες με Jet2 και National Geographic Traveller UK
22/04 06:42
22/04 06:19
Imbros Trail Run & Hike 2025: Αθλητικός φόρος τιμής στην Ιστορία των Σφακίων
22/04 06:05
Παγκόσμια αεροπορική κίνηση: Κοντά στο ορόσημο των 10 δισ. επιβατών
21/04 19:12
Θρησκευτικός τουρισμός | Το πανεπιστήμιο του Παλέρμο έρχεται στην Παναγία τη Ναυπακτιώτισσα
21/04 12:15
21/04 08:35
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο της Arabian Travel Market 2025
21/04 07:52
Τι αλλαγές φέρνει ο νέος κανονισμός για τις αποζημιώσεις πτήσεων στην ΕΕ
21/04 07:35
Μνημόνιο συνεργασίας Αναπτυξιακής Αθήνας με Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τον τουρισμό
21/04 07:28
Ηχοπερίπατος στο γεωπάρκο της Σητείας: Μια διαφορετική εμπειρία εξερεύνησης στην Κρήτη
20/04 07:46
Ευρωπαίοι εργοδότες υπέρ της δημιουργίας «Δεξαμενής Ταλέντων της ΕΕ»
20/04 07:24
Ανάδειξη της Χίου και των ανθρώπων της μέσα από το "Ανάποδο Τάμα"
20/04 07:10
20/04 07:05
20/04 07:00
Πάσχα στη Μαγιόρκα: Όλα στα ύψη! | Πληρότητες, πτήσεις και τιμές υψηλής σεζόν
20/04 06:46
Η AEGEAN «απογειώνει» τη Λάρνακα με νέα απευθείας πτήση προς Ρώμη
19/04 21:21
AEGEAN, Olympic Air και SKY express μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα
19/04 11:38
Longevity is the New Luxury: Όταν η φιλοξενία συναντά την επιστήμη της ζωής σε συνέδριο στη Λισαβόνα
19/04 07:04
19/04 07:00
Juneyao Airlines: Περισσότερες απευθείας πτήσεις από τη Σαγκάη στην Αθήνα το 2025
19/04 07:00
Ο Δήμος Σίφνου αναζητεί 28 χώρους πάρκινγκ ενόψει της τουριστικής περιόδου
19/04 07:00
Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου στο TN: Οι κρατήσεις για Πάσχα και καλοκαίρι προμηνύουν μια πολύ καλή σεζόν
19/04 00:05
Το φαγητό ως μοχλός ευημερίας: 6 τάσεις που αναδιαμορφώνουν τη Φιλοξενία
18/04 18:12
Το Nations Cup Beach Volleyball έρχεται στο TUI Magic Life Candia Maris
18/04 14:46
18/04 14:28
Παραδοσιακό Πάσχα στη Νάξο: Μοναδικά έθιμα και τοπική κουζίνα
18/04 11:57
Αξέχαστο Πάσχα στη Σίφνο: Παράδοση, κατάνυξη και αυθεντικότητα
18/04 10:40
18/04 08:42
Πώς οι ευρωπαϊκές αεροπορικές χάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια όσο αυξάνονται οι επιβάτες
18/04 08:41
Ελληνικός τουρισμός: Ισχυρό ρεύμα από τη Βρετανία το Πάσχα – Ποιοι προορισμοί επωφελούνται
18/04 07:56
18/04 07:47
Δήμος Πάρου | Παρέμβαση υπέρ επαγγελματιών για πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης
18/04 07:15
18/04 07:00
Alltours: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ελλάδα για 250 ταξιδιωτικούς πράκτορες
18/04 06:51
Ετήσια έσοδα άνω των 43.000 ευρώ για τα Airbnb σε Μύκονο και Σαντορίνη
18/04 06:46
Η Χίος στο Μιλάνο – Μαστίχα, παράδοση, παραλίες και θρησκευτικός τουρισμός
18/04 06:29
Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία των εργαζομένων από τα Koullias Hotels στην Κω
17/04 17:21
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στο Ηράκλειο- Συνεργασία με το υπ.Τουρισμού
Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κω, Ζάκυνθο και Κρήτη
Περιφέρεια Κρήτης | Διασύνδεση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων με τους αρχαιολογικούς χώρους
Έκθεση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από τη συλλογή του Αναστάσιου Λιάσκου
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Οι όροι παραχώρησης χώρων για εκδηλώσεις
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Ελαφονήσι
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Δράσεις τουριστικής προβολής σε Πολωνία και Μέση Ανατολή
O Δήμος Χανίων στο Φεστιβάλ «Από την Κρήτη στη Σίδη» στην Τουρκία
Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αργοστολίου, Ηγουμενίτσας και Κασσάνδρας
Βαλεαρίδες: Πώς ο «πράσινος» φόρος μπορεί να φέρει πίσω τους εργαζόμενους στον τουρισμό
Εγκαινιάζεται σήμερα το "Peloponnese Trails": Νέο δίκτυο μονοπατιών για βιώσιμο τουρισμό
Nammos Resort AMAALA: Η ελληνική πολυτέλεια ταξιδεύει στην Ερυθρά Θάλασσα
Η ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “Viajeros Cuatro” στην Κέρκυρα
Wyndham - Soliteight | 40 ξενοδοχεία Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία
Νέα πολυτελής άφιξη στην Κρήτη | Ανοίγει στις 2 Ιουνίου το JW Marriott Crete Resort & Spa
Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ένας περίπατος πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας
Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ | Χανιά 8 - 10 Μαΐου
Γαστρονομία με άρωμα Michelin στις πτήσεις Air France από ΗΠΑ
Στην Τανζανία το Περιφερειακό Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού για την Αφρική
Airbnb: Η τελική τιμή εμφανίζεται πλέον στις αναζητήσεις των καταλυμάτων
WTTC | Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει τουριστικά έσοδα λόγω κυβερνητικών πολιτικών
( 0 )