Γιάννης Ρέτσος: Συνέδριο ΣΕΤΕ | Η μεγάλη ευκαιρία για μια μακροχρόνια, σταθερή πορεία ανόδου του ελληνικού τουρισμού

Συνέδριο ΣΕΤΕ | Η μεγάλη ευκαιρία για μια μακροχρόνια, σταθερή πορεία ανόδου του ελληνικού τουρισμού

Το στοίχημα της μετάβασης της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη με αρωγό και βασικό συντελεστή τη μοναδικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος πραγματεύτηκε ο ΣΕΤΕ στο φετινό του Συνέδριο, με τίτλο «Reimagining success» και κεντρικό μήνυμα το #someTHRIVEdifferent.

Αξιοποιώντας κατευθύνσεις και εμπειρία από διεθνείς και εγχώριες βέλτιστες πρακτικές,  ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του ευρύτερου τουριστικού τομέα, του πολιτισμού και των εφαρμοσμένων τεχνών παρουσίασαν το πλαίσιο του στρατηγικού προσανατολισμού για την επόμενη μέρα του Ελληνικού Τουρισμού, ως μοχλού επιτάχυνσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.  

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου και του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια. 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο ελληνικός τουρισμός ξέρει να κερδίζει. Μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων δυσκολιών κατάφερε το 2022 να δώσει μια ισχυρή στήριξη στην ελληνική οικονομία. Αποδείξαμε λοιπόν σε ακόμα μια κρίσιμη περίοδο, ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος εγγυητής σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για όλους. Μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον αλλά να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία στο παρόν. Το συνέδριο όμως είναι αφιερωμένο στην επόμενη ημέρα. Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο πως ο ελληνικός τουρισμός θα μπορέσει να συνεισφέρει αποφασιστικά στη μετάβαση της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη. Τα επόμενα χρόνια, θα κληθούμε όλοι μας, να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στις νέες προτεραιότητες. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, θα είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα μεγάλων αλλαγών. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία για μια μακροχρόνια, σταθερή πορεία ανόδου του ελληνικού τουρισμού. Πάντα όμως, με το μυαλό σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον, τους προορισμούς, τους ανθρώπους». 

Ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, η Μarketing Greece και το ΙΝΣΕΤΕ έχουν κάνει πράξη τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερα στάθηκε στη συνεργασία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια για την ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού, μετά την πανδημία. Παράλληλα, τόνισε ότι «ο ΣΕΤΕ παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη φάση γίνεται μία προτεραιοποίηση των έργων που μπορούν να ξεκινήσουν έτσι ώστε οι προορισμοί μας να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους».

Kεντρικό όργανο για 39 έργα υποδομής σε 26 προορισμούς

Στο πρώτο πάνελ συζήτησης με τίτλο  «Προκλήσεις και Προοπτικές Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού» συμμετείχαν οι κ.κ. Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κώστας Α. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σε μια ζωντανή συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσο.

 

Ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Κυβέρνηση συμφωνεί με τους άξονες της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030 που υπέβαλε ο ΣΕΤΕ και δρομολογεί τη σύσταση Κεντρικού Οργάνου που θα αναλάβει την ωρίμανση 39 κρίσιμων έργων υποδομών, βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, σε 26 προορισμούς με μεγάλη τουριστική κίνηση. Για ορισμένα έχει εξευρεθεί η χρηματοδότηση μέσω των γνωστών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης) και είμαστε στη φάση ταυτοποίησης της χρηματοδότησης για τα υπόλοιπα».

O Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στάθηκε στα ψηφιακά βήματα, τα οποία βοήθησαν στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της χώρας. Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι οι δράσεις του Υπουργείου αφορούν όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ ως παράδειγμα για τον τουρισμό ανέφερε το «Εύβοια pass» και το «Σάμος pass». Ιδιαίτερη έμφαση, όπως τόνισε, θα δοθεί από την κυβέρνηση στις επενδύσεις για την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη όλων των περιοχών της Ελλάδας. Στόχος είναι να καλυφθεί όλη την Ελλάδα με οπτική ίνα έως το 2027, μία εξέλιξη που θα βοηθήσει τόσο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας όσο και τους κατοίκους.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στο νέο συνεκτικό σχέδιο υποδομών με στόχευση και στον Τουρισμό. Επίσης, σημείωσε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την περαιτέρω ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μετά την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, πρόσθεσε ότι «θα δούμε ποια άλλα αεροδρόμια μπορούν, επίσης, να παραχωρηθούν ή να χρησιμοποιήσουμε  ΣΔΙΤ, όπου το κράτος κρατάει το αεροδρόμιο και δίνεται η διαχείριση σε ιδιώτες, έτσι ώστε και αυτά τα αεροδρόμια να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κρίσιμο έργο που παρέχουν». Για  το καλοκαίρι φέτος που δεν είχαμε τα προβλήματα όπως άλλα αεροδρόμια στο εξωτερικό με τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων, ο Υπουργός τόνισε ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, αλλά συνέβη έπειτα από την εργασιακή ειρήνη, που επετεύχθη με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η πολιτιστική διάσταση του τουρισμού

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον fireside chat για τον Σύγχρονο Πολιτισμό και το brand Ελλάδα οι κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού και κα Ιωάννα Δρέττα, CEO, Marketing Greece συνομίλησαν για τη διαδρομή από την αναγνώριση των πολιτιστικών πόρων ως την ανάπτυξη ελκυστικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη. 

Ο κ. Γιατρομανωλάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πολιτιστική διάσταση του τουρισμού προσφέρει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς, παρότι έχουμε ένα δυνατό πολιτιστικό και τουριστικό brand ως χώρα, τώρα αρχίζουμε να τα συνδέουμε. Ο πολιτιστικός τουρισμός δεν εξαντλείται στο αρχαιολογικό σκέλος, καθώς προσθέτοντας στο μείγμα τα εικαστικά, τα φεστιβάλ, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και τη χειροτεχνία, προσελκύουμε περισσότερους και διαφοροποιημένους επισκέπτες, όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Αθήνας. Με στρατηγικές όπως τα τοπικά πολιτιστικά masterplan και ο σχεδιασμός σύγχρονων πολιτιστικών εμπειριών μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλης της χώρας».

Από την πλευρά της η κα Δρέττα επικεντρώθηκε στη σημασία της ανάπτυξης ταυτότητας προορισμών. Με παραδείγματα όπως η Ήπειρος, αλλά και η πόλη της Αθήνας, οι δύο συνομιλητές ανέλυσαν το πώς ο σύγχρονος πολιτισμός, το θέατρο, οι τέχνες, η πολιτιστική κληρονομιά, η χειροτεχνία είναι πολύτιμα στοιχεία για το κτίσιμο της ταυτότητας ενός προορισμού και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την εικόνα του.

Επιτυχημένα παραδείγματα τουριστικών προϊόντων στο εξωτερικό

Στο φετινό Συνέδριο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτυχημένα παραδείγματα τουριστικών προϊόντων από το διεθνές περιβάλλον, που κατάφεραν να επαναλανσαριστούν, αφού επαναπροσδιόρισαν τις σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες. Η Valeria Duflot, Συν-Iδρύτρια και Εμπνευστής της Venezia Autentica, η Jelka Tepšić, Αντιδήμαρχος Ντουμπρόβνικ και ο Graeme Jackson, Head of Strategic Partnerships, The Travel Foundation μοιράστηκαν πληροφορίες από προσωπικές εμπειρίες και παραδείγματα από τις πόλεις τους κατά τη διάρκεια του δεύτερου πάνελ συζήτησης με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας τη Σχέση του Τουρισμού με τις Τοπικές Κοινωνίες» powered by Toposophy.

Ο Peter Jordan, Head of Insights της Toposophy, ανέφερε τα εξής: «Από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μέχρι τις αυξανόμενες τιμές και την επιστροφή του υπερτουρισμού, οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και τα χωριά μας αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των παγκόσμιων κραδασμών και πιέσεων. Είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε σε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις με κοινές λύσεις σε τοπικό επίπεδο, θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με το τί μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, της υγείας, της αλληλεγγύης, της υποστήριξης, της ζωτικότητας και της δράσης στις τοπικές μας κοινότητες, αλλά και να θέσουμε την κοινωνική βιωσιμότητα του τουρισμού ως την πρώτη μας προτεραιότητα».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Jelka Tepšić, Αντιδήμαρχος Ντουμπρόβνικ, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: «Το έργο Respect the City, μας βοήθησε να εντοπίσουμε νέες ευκαιρίες που προέκυψαν από την κρίση που δημιουργήθηκε λόγω του Covid-19, και είμαστε αποφασισμένοι να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Μέσω της υιοθέτησης λύσεων  που συνάδουν με τις αρχές της «ευφυούς πόλης», όπως η «ευφυής», στάθμευση, η κοινή χρήση αυτοκινήτου, η online κράτηση για λεωφορεία, η παρακολούθηση μέσω κάμερας καθώς και η παροχή ενός ειδικά σχεδιασμένου δωματίου ελέγχου, καταφέραμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του τουρισμού, ενώ παράλληλα μειώσαμε την πίεση που ασκείτο στις τοπικές κοινωνίες. Συμπερασματικά, δεσμευόμαστε ότι θα διασφαλίσουμε τη φήμη του Dubrovnik ως ένα εξαιρετικό  μέρος για όλους: κατοίκους και επισκέπτες».

Στη συνέχεια ο Graeme Jackson, Head of Strategic Partnerships, The Travel Foundation υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Είναι σαφές ότι η επιχειρηματικότητα όπως την έχουμε συνηθίσει δεν αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή και πως οι προορισμοί και οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να επανεκτιμήσουν και να ανταποκριθούν με ριζοσπαστικούς τρόπους. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των κοινοτήτων, να ορίσουμε νέους καίριους δείκτες απόδοσης (KPI’s) που να αντικατοπτρίζουν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και να διασφαλίσουμε ότι ο τουρισμός διατηρεί την άδεια λειτουργίας εκ μέρους της κοινωνίας ώστε να μπορεί ουσιαστικά να αποτελέσει μία «δύναμη για το καλό».

Η τοπική κοινωνία της Βενετίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Κατά την ομιλία της, η Valeria Duflot, Συν-Iδρύτρια και Εμπνευστής της Venezia Autentica επισήμανε: «Η τοπική κοινωνία της Βενετίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αυτή είναι μια ιστορία προειδοποίησης για προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει στη Βενετία είναι το μέλλον όλων των προορισμών αν δεν ξανασκεφτούμε τον σκοπό και τον τρόπο διακυβέρνησης του τουρισμού. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ευημερία των ανθρώπων, των τόπων και του πλανήτη ως τον νέο πολικό αστέρα, έναν πλοηγό που θα μας καθοδηγήσει να τοποθετήσουμε τις δυναμικές κοινότητες στο κέντρο όλων όσων σχεδιάζουμε και υλοποιούμε».

Με την πίστη ότι η μοναδικότητα του ελληνικού προϊόντος ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την αισθητική της χώρας μας, το τρίτο πάνελ, με τίτλο «Το Ελληνικό Ταλέντο στην Πρώτη Γραμμή του Μέλλοντος», συγκέντρωσε εξέχοντες Έλληνες δημιουργούς από τους χώρους της αρχιτεκτονικής και του design. Οι Μαργαρίτα Βεντουράκη, Senior Project Designer, Betaplan S.A., Λύδια Βουσβούνη, Σχεδιάστρια Μόδας, Συν - Ιδρύτρια και Creative Director, KIÓHNE, Θωμάς Δοξιάδης, Principal, doxiadis+ Architects & Landscape Architects, Έλια Λαμπίρη, Ceramist, Mud Lab, Βαγγέλης Λιάκος, Συνιδρυτής, Beetroot design group συνομίλησαν για την έννοια του κάλλους,  την εξέλιξη της αισθητικής στην Ελλάδα και τα στοιχεία που την κάνουν μοναδική, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους επισκέπτες.  

Την παρουσίαση του φετινού συνεδρίου του ΣΕΤΕ είχε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 06/06 17:01

  Πώς τα Αμερικανικά ξενοδοχεία προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά προσωπικού το 2023

 2. 06/06 15:55

  H Cyprus Airways συνδέει την Πρέβεζα με τη Λάρνακα

 3. 06/06 15:48

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι εκδηλώσεις γαστρονομίας και μόδας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

 4. 06/06 15:39

  Όλες οι λεπτομέρειες για το Run Bike Care 2023

 5. 06/06 14:40

  TUI: Η πρωτοβουλία Co-Lab στη Ρόδο, πρότυπο βιώσιμου τουρισμού και για άλλους προορισμούς

 6. 06/06 14:02

  Κοινωνικός Τουρισμός: 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές

 7. 06/06 13:43

  Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού Ι. Δρέττα ενόψει τουριστικής περιόδου

 8. 06/06 13:24

  Hilton: Δύσκολη η χαλάρωση στις πρώτες ημέρες των διακοπών - Τι μπορούν να κάνουν τα ξενοδοχεία για άμεση ξεκούραση των επισκεπτών

 9. 06/06 12:35

  Special Mention στα Βραβεία Architizer A+ Awards κατέκτησε η παραθεριστική κατοικία Floating House στην Πύλο της Potiropoulos+Partners

 10. 06/06 12:27

  Επανέρχεται στη ζωή ο Ισπανός tour operator Viva Tours – Στα προγράμματα διακοπών η Αθήνα

 11. 06/06 11:58

  Σαουδάραβες τουριστικοί πράκτορες ανακαλύπτουν την Αθήνα ως προορισμό πολυτελούς τουρισμού

 12. 06/06 11:57

  Ελλείψεις προσωπικού αναφέρει το 82% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ

 13. 06/06 11:48

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα, Κέα και Σίφνο για αφιέρωμα στη Γαλλική τηλεόραση

 14. 06/06 11:34

  ΕΟΤ | Παράταση μίσθωσης του κτιρίου στην οδό Τσόχα- το νέο μίσθωμα

 15. 06/06 11:24

  Ελληνικός τουρισμός | TUI: Πρόγραμμα για συνδιαφήμιση ύψους 2 εκατ. ευρώ

 16. 06/06 10:33

  Παραμένει υπουργός Τουρισμού στην Τουρκία ο Ersoy, που ξεκίνησε από ξεναγός και κέρδισε την αγορά

 17. 06/06 10:05

  Ο Θεόδωρος Παναγιωτούλας νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance

 18. 06/06 07:56

  Κανονισμός λειτουργίας για το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών του Δήμου Μετεώρων

 19. 06/06 07:48

  Νομιμοποίηση ορειβατικού καταφυγίου στον Ψηλορείτη

 20. 06/06 07:42

  Ρόδος: Αναβάθμιση υποδομών στο Νεστορίδειο Μέλαθρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

 21. 06/06 07:02

  Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών κλείνει 10 χρόνια

 22. 06/06 07:00

  Ντουμπάι: Eπανέναρξη του οικιστικού σχεδίου Palm Jebel Ali με 80 ξενοδοχεία και θέρετρα

 23. 05/06 13:03

  ΙΑΤΑ | Εκτόξευση κερδών για τις αεροπορικές εταιρείες το 2023 - Μόλις 2,25 $ ανά επιβάτη το περιθώριο καθαρού κέρδους

 24. 05/06 12:36

  Προσοχή στους... hackers του τουρισμού: Οι «παγίδες» για όσους αγοράζουν τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα από το διαδίκτυο

 25. 05/06 11:37

  Βραδιά μόδας και λάμψης στον Πειραιά στις Ημέρες Θάλασσας 2023

 26. 05/06 07:44

  Ισπανία: Περιορίστηκε η ανεργία τον Μάιο

 27. 05/06 07:42

  Κροατία: O τουρισμός θα ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα

 28. 04/06 10:56

  Με συρτάκι και παραδοσιακό κουλούρι υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη τους επιβάτες κρουαζιεροπλοίων (Βίντεο)

 29. 04/06 07:55

  Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή σε Λέσβο, Ικαρία και Χίο

 30. 04/06 07:52

  Γιορτή Καλαμποκιού και Ακτινιδίου στο Ομόλιο Λάρισας

 31. 04/06 07:04

  Ένα ταξίδι στον πολιτισμό της Ρόδου από τον Σέρβο συγγραφέα ταξιδιωτικών εμπειριών Ivan Andrejic

 32. 03/06 07:55

  Το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη και η προβολή της χώρας στις ΗΠΑ

 33. 03/06 07:50

  Η σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων στη φιλοξενία

 34. 02/06 15:41

  Προβολή της Χαλκιδικής στην Ισπανία

 35. 02/06 14:21

  Ρωσικός τουρισμός: Πακέτα διακοπών στο Ηράκλειο μέσω Αττάλειας προσφέρει ο τουρ οπερέιτορ Pegas

 36. 02/06 13:47

  Τουρκικός τουρισμός: Αυξημένες κατά 27,5% οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο

 37. 02/06 12:36

  Ajul Luxury Hotel: Στη Χαλκιδική άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Registry Collection της Wyndham στην Ελλάδα (φωτο)

 38. 02/06 12:15

  Δήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival

 39. 02/06 11:29

  Τουρισμός | Ανακάμπτει η παγκόσμια αεροπορική επιβατική κίνηση - τo "ευρωπαϊκό λάθος", που φοβάται η ΙΑΤΑ

 40. 02/06 11:17

  Υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη-δολοφόνος; Σύμφωνα με την αμερικανική αεροπορία, ναι

 41. 02/06 10:54

  Περιφέρεια Θεσσαλίας | Το νέο portal για το Βουνό των Θεών και τις παραολύμπιες περιοχές

 42. 02/06 10:31

  Ισπανικός τουρισμός | Προς νέο ρεκόρ το 2023 - ισχυρές επιδόσεις το α΄4μηνο και τον Απρίλιο

 43. 02/06 10:11

  H TUI ανοίγει την Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας για τους Βρετανούς τουρίστες

 44. 02/06 09:51

  Έρευνα | 3 στους 4 Έλληνες ακυρώνουν τις δαπάνες διασκέδασης και διακοπών

 45. 02/06 09:26

  O CapsuleT και το ΞΕΕ στήριξαν την διεξαγωγή του EBAN Annual Congress 2023 στη Θεσσαλονίκη

 46. 02/06 09:04

  Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μετασχηματίζεται ψηφιακά

 47. 02/06 08:59

  Ταξίδια εξοικείωσης σε Ζάκυνθο, Χαλκιδική και Κρήτη

 48. 02/06 08:57

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Πάρο και Αντίπαρο

 49. 02/06 08:55

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Τραγάνα

 50. 02/06 08:46

  Φυσιολατρικό Διήμερο στα Χάνια Πηλίου

 51. 02/06 08:40

  Σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιουνίου η Ακτή Βουλιαγμένης

 52. 01/06 18:01

  Εορτή «Κατακλυσμού» (Αγ. Πνεύματος) στις παραλιακές πόλεις της Κύπρου, 2- 7 Ioυνίου

 53. 01/06 17:52

  ΕΞΑ-ΑΑ | Για 4η χρονιά η πολιτιστική δράση «Οι Πέτρες Μιλούν»

 54. 01/06 16:05

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ – MICHAEL KLIËN, Οι ονειροπόλοι ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 7 έως 9 Ιουνίου

 55. 01/06 15:31

  Παρέμβαση Μητσοτάκη από την Κίσαμο για Λαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα- Προστασία και όχι υπερεκμετάλλευση

 56. 01/06 14:57

  Γκάρι Νόλαν, καθηγητής του Στάνφορντ: «Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας εδώ και δεκαετίες» (βίντεο)

 57. 01/06 14:44

  H Goldman Sachs εξαγόρασε τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook's Club

 58. 01/06 14:41

  Έρευνα | Βάλσαμο για την ψυχή οι διακοπές – Ποιες δραστηριότητες ψυχικής ευεξίας προτιμούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες

 59. 01/06 13:20

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών | Στις πρώτες επιλογές των τουριστών από τις μακρινές αγορές η Ελλάδα

 60. 01/06 12:24

  «Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν Ευτυχίας»- To Mπουτάν δείχνει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης | Webinar του Ο. T. Θεσσαλονίκης

 61. 01/06 12:20

  ΕΟΤ-ΙΜΕΧ 2023: Ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός κερδίζει τη διεθνή αγορά

 62. 01/06 12:16

  Ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα και οι Δανοί – Ποιοι προορισμοί θα «γεμίσουν» και το φθινόπωρο

 63. 01/06 11:55

  Aθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 64. 01/06 11:51

  Booking.com: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία για τους επισκέπτες LGBTQ+ το 2023

 65. 01/06 11:49

  Οι δωρεάν σύνδεσμοι κρατήσεων της trivago φέρνουν ταξιδιώτες και ξενοδόχους ένα βήμα πιο κοντά

 66. 01/06 11:14

  Εγκύκλιος: Δυνατότητα έκδοσης και εκτύπωσης των δωρεάν και μειωμένων εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 67. 01/06 11:10

  Ισθμός της Κορίνθου: Δείτε την εντυπωσιακή επαναλειτουργία του από… ψηλά (video)

 68. 01/06 10:31

  Γερμανικός τουρισμός | Alltours: Επανέρχονται οι ευκαιρίες για κρατήσεις το καλοκαίρι- μειώσεις τιμών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

 69. 01/06 09:13

  Γιάννης Ρέτσος | Ένα συναρπαστικό ταξίδι 24 χρόνων έκλεισε τον κύκλο του

 70. 01/06 08:48

  Οι 5 πυλώνες, στους οποίους θα επικεντρωθεί το έργο του ΣΕΤΕ

 71. 01/06 08:45

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κίμωλο και Κάρπαθο

 72. 01/06 08:44

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Λήμνο και Σύβοτα

 73. 01/06 08:43

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 74. 01/06 08:41

  Περιβαλλοντική έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Δυτικής Μακεδονίας

 75. 01/06 08:39

  Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail

 76. 31/05 20:30

  H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πλέον κεντρική προτεραιότητα

 77. 31/05 18:01

  Oι Γάλλοι αξιολογούν τα αγροτικά προϊοντα της Κρήτης

 78. 31/05 16:44

  Στους Δελφούς μετά την Ακρόπολη η Ιβάνκα Τραμπ - Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε

 79. 31/05 16:30

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Νατάσα Τριανταφύλλη, Σχέδιο Μάρσαλ – Α path of perspectives | Πειραιώς 260, 7-10.06

 80. 31/05 15:43

  Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο Γιάννης Παράσχης- Το νέο Δ.Σ.

 81. 31/05 15:18

  Η Ελλάδα αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών τουριστών το 2023 – Πώς έχει αλλάξει το ταξιδιωτικό τους προφίλ

 82. 31/05 14:33

  Φ.Καραβίας στη συνέλευση ΣΕΤΕ | Επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους 600 εκ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

 83. 31/05 14:29

  O Apollo βραβεύει τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σάμου - 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα έως το 2026

 84. 31/05 13:47

  Γερμανία | Πιο φθηνές οι διακοπές στην Ελλάδα από τον εσωτερικό τουρισμό το 2023 - 21% φθηνότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια

 85. 31/05 12:57

  31η Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Γ. Ρέτσος: Να διατηρήσουμε ισχυρό το brand "Ελλάδα"

 86. 31/05 11:37

  Παραλίγο τραγωδία στο Ζάππειο- Κλαδί έπεσε σε τρεις τουρίστες

 87. 31/05 11:33

  Έρχονται τα ξενοδοχεία ύπνου - Η νέα τάση που προσφέρει ξεκούραστες διακοπές με ποιοτικό ύπνο

 88. 31/05 11:02

  Το Domes Aulūs Elounda εντάσσεται στο εμβληματικό brand φιλοξενίας Curio Collection by Hilton

 89. 31/05 10:23

  Κρουαζιέρα | 33.500 επιβάτες στα Χανιά τον Μάιο

 90. 31/05 10:14

  Μεγάλες επενδύσεις σε κρουαζιερόπλοια - 61 νεότευκτα πλοία έως το 2028

 91. 31/05 10:09

  Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση της ανθρωπότητας

 92. 31/05 09:51

  Λιανικό εμπόριο | Τα ψώνια στο φυσικό κατάστημα παραμένουν ζωτικής σημασίας κομμάτι της αγοραστικής εμπειρίας

 93. 31/05 09:32

  Διακοπές στην Ιταλία: ένα διαχρονικό όνειρο για τους Γερμανούς

 94. 31/05 09:18

  Η Χαλκιδική προβάλλεται δυναμικά σε Ιρλανδία, Λετονία και Ολλανδία

 95. 31/05 07:56

  Σημαντικό πλεόνασμα στο εμπόριο υπηρεσιών με τα ΗΑΕ παρουσιάζει η χώρα μας

 96. 31/05 07:05

  Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μαδρίτη

 97. 31/05 07:04

  Αντίπαρος: Διακοπή οχλουσών οικοδομικών εργασιών από 15 Ιουλίου

 98. 31/05 07:02

  Στο 3,2% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Μάιο στην Ισπανία

 99. 31/05 07:00

  Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τα ελληνικά κρασιά μετά από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ

 100. 30/05 18:13

  Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41