Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

​Ένα ζωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη της Πολιτείας του Κονέκτικατ, στο πανεπιστήμιο UConn, στο οποίο φοιτούν 25.000 προπτυχιακοί και 10.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές, από όλο τον κόσμο.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο οποίο διδάσκονται ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα, αποτελείται από το Εκπαιδευτικό Κτίριο «Μακεδονία», το ανοιχτό θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος», ακριβές μαρμάρινο αντίγραφο των αρχαίων ελληνικών θεάτρων, χωρητικότητας 700 θέσεων, το Ελληνορθόδοξο Παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών, καθώς και το Μουσείο της Αρχαίας Σπάρτης, στο οποίο δημιουργείται μόνιμη έκθεση, με ακριβή αντίγραφα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης -δωρεά του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων- και πλούσιο εποπτικό υλικό με την φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» αναγνωρίζοντας την πολυετή και σταθερή υποστήριξη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου, αλλά και στη δημιουργία του Μουσείου της Αρχαίας Σπάρτης, της απένειμε τον τίτλο του Ευεργέτη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Ελληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι πρυτανικές αρχές του UConn, ομογενείς βουλευτές,  επικεφαλής ομογενειακών οργανώσεων, καθηγητές και φοιτητές του UConn.

Όπως είπε στον χαιρετισμό της η Λίνα Μενδώνη, «Η αναγνώριση της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» αντικατοπτρίζει την εξαιρετική σχέση μεταξύ των Κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, οι δεσμοί μας έχουν γίνει στενότεροι, με συνέργειες που καλύπτουν πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του Πολιτισμού. Αλλωστε, πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού η Δημοκρατία που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα υιοθετήθηκαν στις ιδρυτικές αρχές του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή την Δημοκρατία οφείλουμε να υπερασπιστούμε σήμερα με κάθε τρόπο. Από την περίοδο που υπηρέτησα ως Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», που, με αφοσίωση, επιμονή και επιστημονική επάρκεια, προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, ο πολιτισμός και η γλώσσα μας, που σήμερα υπηρετούνται από την Ομογένεια, να μορφώσουν και  τις νεότερες γενιές των ομογενών μας, ως  συγκολλητική ουσία με την πατρίδα. Ο θαυμασμός για τα επιτεύγματα της πρώτης  γενιάς των Ελλήνων, που έφτασαν μετανάστες στην δεύτερη πατρίδα τους, στις αρχές του 20ΟΥ αιώνα,  χωρίς εφόδια και μεγαλούργησαν, πρέπει να αποτελεί  τον ισχυρό δεσμό  ανάμεσα στην Αμερική και την Ελλάδα».

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στους σημαντικούς σταθμούς της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», με αφετηρία το 2012, όταν με την φροντίδα του ΥΠΠΟΑ παραχωρήθηκε κτήριο στη Ρόδο, το οποίο έκτοτε αξιοποιείται για τις εκπαιδευτικές δράσεις των Αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα. Το 2019, το Κέντρο «Παιδεία» ζήτησε την  συνδρομή του ΥΠΠΟΑ, για τη δημιουργία του Σπαρτιατικού Μουσείου στην πανεπιστημιούπολη.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, βλέποντας τις  εξαιρετικές υποδομές του μουσειακού συγκροτήματος, το οποίο έχετε δημιουργήσει», σημείωσε η Υπουργός. «Είναι ένας μοναδικός χώρος μέσα στον οποίο η ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης, της Λακεδαίμονος, μπορεί να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένας χώρος εκπαίδευσης, παιδείας και ψυχαγωγίας με την αρχαία σημασία του όρου, αυτή της αγωγής της ψυχής».

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», καθηγητής Ηλίας Τομάζος, σημείωσε ότι «η διάκριση της Ανακήρυξης Ευεργέτου Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Παιδεία, απονέμεται στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σε αναγνώριση της προσφοράς της στην ίδρυση Σπαρτιατικού Μουσείου στην Αμερική, τη μακρόχρονη υποστήριξη των ακαδημαϊκών προγραμμάτων «Παιδεία» στην Ελλάδα για Αμερικανούς σπουδαστές και της πολύχρονης προσφοράς της στην Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού. Δημιουργήσαμε το Κέντρο με αγάπη και η Υπουργός αποδεικνύει σταθερά την αγάπη της στο έργο μας, στους Ελληνες που ζουν μακριά από την Ελλάδα, στα παιδιά μας».

Χθες, η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε στο Κυβερνείο με την ελληνικής καταγωγής Αντικυβερνήτη του Κονέκτικατ Susan Bysiewicz και τους Ελληνες Ομοσπονδιακούς Βουλευτές Chris Ziogas, Eleni Kantos DeGraw, Chris Poulos και Nicole Klarides Ditria. Σήμερα, η Υπουργός επισκέπτεται το campus του UConn, ενώ θα συναντηθεί με εκπροσώπους Ελληνοαμερικάνικων Οργανισμών και τον Ελληνικό Φοιτητικό Σύλλογο «Παιδείας».

Προχωρά η συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Μητροπολιτικού Μουσείου

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, στη Νέα Υόρκη. Η Λίνα Μενδώνη, συνοδευομένη από στελέχη του ΥΠΠΟΑ, συναντήθηκε με τον επιμελητή Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του ΜΕΤ Sean Hemingway και συζήτησαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας, με τη διοργάνωση εκθέσεων μεταξύ των ελληνικών μουσείων και του ΜΕΤ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη, στις 2 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προβλέπει μία σειρά δράσεων με στόχο την μελέτη, ανάδειξη και προβολή του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται, η χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες επιστήμονες, η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων (Corpus), η  διοργάνωση συμποσίου με θέμα τον έλεγχο και τη διαπίστωση  της αυθεντικότητας και της προέλευσης των αρχαιοτήτων, καθώς και τη συνεργασία, σε συστηματική ανασκαφική έρευνα, σε  προϊστορική θέση των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Κυκλάδων.

Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί η δημιουργία και λειτουργία στο Μουσείο της Νάξου, το οποίο ολοκληρώνεται το 2026, του «Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Κυκλαδικού Πολιτισμού», με σκοπό την εξειδικευμένη έρευνα σε θέματα προέλευσης και αυθεντικότητας κυκλαδικών τέχνεργων τα οποία βρίσκονται σε συλλογές Μουσείων, σε όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/03 20:34

  Ελληνικός τουρισμός- Ιανουάριος 2023 | +72% οι εισπράξεις, +86% οι αφίξεις, - 7,6% η μέση δαπάνη

 2. 26/03 20:27

  Αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Πώς θα λειτουργήσει

 3. 26/03 19:55

  Ξεκίνησε και επίσημα η τουριστική σεζόν στα Χανιά

 4. 26/03 13:15

  Έρευνα Skift | Πώς το Άμστερνταμ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον υπερ - τουρισμό

 5. 26/03 08:47

  Σχέδιο στη Γαλλία για μείωση των δημόσιων δαπανών

 6. 26/03 08:45

  Ηνωμένο Βασίλειο: Έως το 2024 θα συντελεστεί η μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου από το 1956

 7. 25/03 22:22

  EE | Πιο οικονομική η επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση - νέα δικαιώματα στους καταναλωτές

 8. 25/03 21:46

  Βατικανό: Ιστορική η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα

 9. 25/03 12:43

  Βασίλης Κικίλιας: +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι

 10. 25/03 12:39

  Επανεκκίνηση με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες…

 11. 25/03 08:19

  Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Λουτράκι, που κέρδισε τη Νότια Κορέα

 12. 24/03 20:03

  Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα | Κέντρο για τους Πληθυσμούς ιδρύει στην Κρήτη ο ΟΟΣΑ

 13. 24/03 16:40

  Μια Ελληνίδα στο τιμόνι του φορέα Airlines for Europe

 14. 24/03 16:10

  Ο Τουρισμός το 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί

 15. 24/03 14:21

  ACI World: Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για τα αεροδρόμια Αθήνας/ Θεσσαλονίκης στην ικανοποίηση επιβατών

 16. 24/03 14:00

  Ευρωπαϊκή Σύνοδος CLIA: 20% επάνω από το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα - Καθυστερήσεις στο σύστημα καταγραφής επιβατών

 17. 24/03 13:48

  Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

 18. 24/03 13:21

  FedHATTA: Σειρά συναντήσεων του Λ. Τσιλίδη στην Κρήτη με Συνδέσμους-μέλη της Ομοσπονδίας για τον τουρισμό

 19. 24/03 13:20

  Η Αυστρία κάνει τη διαφορά φέτος: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός το καλοκαίρι στα αεροπορικά ταξίδια

 20. 24/03 12:44

  Η εταιρία που ανακάλυψε το last minute παρουσιάζει τον νέο της CEO

 21. 24/03 11:40

  WTTC | Τα ταξίδια και ο τουρισμός χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου νερού

 22. 24/03 11:26

  Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων- ποια είναι η κοινοπραξία, που το αγόρασε- τα μισά σε νησιά του Αιγαίου

 23. 24/03 10:42

  American Airlines | Εποχιακές πτήσεις Αθήνα- Νέα Υόρκη και Αθήνα- Σικάγο τον Μάιο και Ιούνιο

 24. 24/03 10:26

  TUI | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια

 25. 24/03 10:09

  Κυπριακός Τουρισμός: Χάνει δυναμική το προσωπικό από τρίτες χώρες

 26. 24/03 09:56

  Συσκευή δίνει τη δυνατότητα για φιλί εξ αποστάσεως – Η τεχνολογία στα… καλύτερά της (video)

 27. 24/03 09:47

  Βασίλης Κικίλιας: "Αυξήσεις σε έσοδα, πτήσεις και επιβάτες σε σχέση με το 2022”

 28. 24/03 07:53

  Aνταλλαγή εκτάσεων μεταξύ Δήμου Παιονίας και Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου

 29. 24/03 07:51

  Από τη θάλασσα στον ουρανό: Η United επενδύει 5 εκατ. δολάρια σε καύσιμα από φύκια

 30. 24/03 07:45

  Συνέδριο | "Περισσότερο από βιομηχανία, ο τουρισμός ως δύναμη κοινωνικής αλλαγής στις Κυκλάδες στον 20ο και 21ο αιώνα"

 31. 24/03 07:45

  Προς παράδοση το εμβληματικό ακίνητο στην Πανεπιστημίου (π.Ιντεάλ) για τη δημιουργία ξενοδοχείου από τον Όμιλο Μήτση

 32. 24/03 07:01

  Προέγκριση μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το έργο «LIMNOS RESORT»

 33. 23/03 16:12

  TUI: Βραβεία Green IT σε Amazon, Deutsche Telekom και QA Ltd.

 34. 23/03 15:54

  ΥΠΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα 2019 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2023

 35. 23/03 15:51

  Ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 72% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιανουάριο

 36. 23/03 15:39

  Eurowings: Τρεις νέες εποχιακές συνδέσεις με Βόλο, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη

 37. 23/03 15:25

  Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει εργαζομένους στον τουρισμό

 38. 23/03 15:04

  Στα Aria Hotels το Villa Pueblo στο Ναύπλιο

 39. 23/03 14:34

  10 χρόνια Marketing Greece με... χιουμοριστική ματιά

 40. 23/03 14:03

  Το πολυτελές all-inclusive brand "Paradisus by Meliá" ήρθε στην Ευρώπη – Στα Κανάρια τα δύο πρώτα ξενοδοχεία

 41. 23/03 13:33

  Conde Nast Traveller: Η Κρήτη στους 23 καλύτερους προορισμούς διακοπών για τον Απρίλιο

 42. 23/03 13:26

  E.E. | Ενεργειακή αναβάθμιση με κόστος για τους ιδιοκτήτες

 43. 23/03 13:04

  Emirates: Προσλαμβάνει νέα μέλη πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα

 44. 23/03 12:37

  Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023

 45. 23/03 12:27

  EΟΤ | 1 στους 3 Πολωνούς που θα έρθει το 2023 στην Ελλάδα έχει κάνει ήδη κράτηση

 46. 23/03 12:10

  Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στα κορυφαία της Ευρώπης - τιμή για την Fraport

 47. 23/03 11:35

  Ηράκλειο: Συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις διετίας 12% ξενοδόχοι – ξενοδοχοϋπάλληλοι

 48. 23/03 11:05

  ΙWG | Η επιβολή δουλειάς στο γραφείο στερεί τις επιχειρήσεις από τα ταλέντα

 49. 23/03 10:48

  Η Άνοιξη έρχεται μαζί με τις τουλίπες στην Κωνσταντινούπολη

 50. 23/03 10:24

  ΙΝΣΕΤΕ | Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία - ανά ειδικότητα και ανά περιφέρεια

 51. 23/03 10:02

  Προβολή του Ρεθύμνου ως ιδανικού τουριστικού προορισμού σε Μόναχο, Βαρσοβία και Βιέννη

 52. 23/03 09:50

  Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γάλλων και των Αυστριακών η Κρήτη - Συμμετοχή στις εκθέσεις σε Παρίσι και Βιέννη

 53. 23/03 09:48

  Σε ποια εταιρεία υπεκμισθώθηκαν οι υπηρεσίες εστίασης του νέου 5άστερου ξενοδοχείου NYX Esperia 3 Palace Hotel Athens

 54. 23/03 08:51

  Διαγωνισμός για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αλεξανδρούπολη

 55. 23/03 08:46

  Αλβανία | Οι επιχειρήσεις δίνουν αυξήσεις στους υπαλλήλους για να μη φύγουν στο εξωτερικό

 56. 23/03 08:42

  Επιτροπή Καθοδήγησης για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Πρωτοβουλίας GR-eco islands

 57. 23/03 08:40

  Φόβοι για τριγμούς στην οικονομία του Βελγίου

 58. 22/03 19:29

  Ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας βρίσκεται στην Πλάκα - Έχει το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες

 59. 22/03 18:54

  Eurowings | Πτήσεις προς Νέα Αγχίαλο από Στουτγκάρδη

 60. 22/03 18:31

  Αφαλάτωση, η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας

 61. 22/03 18:09

  Celestyal | Νέα πορεία με την προσθήκη του Celestyal Journey

 62. 22/03 17:51

  Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο “Mουσείο Εθνικής Αντίστασης – Οικία Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα”

 63. 22/03 17:42

  Έρευνα ΕΣΕΕ | Ο τουρισμός στηρίζει και το εμπόριο - τι αγοράζουν οι τουρίστες - Καμπάνια για το Shopping in Greece

 64. 22/03 16:50

  Show us your Regina: Η τουριστική καμπάνια που κατέστρεψε οριστικά τη φήμη πόλης του Καναδά

 65. 22/03 16:07

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Η Ελλάδα διατηρεί την πρωτιά στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών

 66. 22/03 15:40

  Τhe Newel Metaxourgeio | Λαμπερά εγκαίνια στο κέντρο της Αθήνας για το νέο μέλος της αλυσίδας The Newel

 67. 22/03 15:24

  Πώς οι vegan και οι vegetarian αλλάζουν τα ξενοδοχεία – «Βρισκόμαστε ενόψει της 'ευεξιοποίησης' του τουρισμού»

 68. 22/03 14:33

  Ελληνοτουρκική συνάντηση για συνεργασία στον τομέα Τουρισμού

 69. 22/03 13:30

  «Let's TUI it» | Έτσι θα καλύψει τις 950 κενές θέσεις εργασίας ο tour operator

 70. 22/03 12:57

  Τα ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενήλικες είναι η νέα μόδα στις οργανωμένες διακοπές – Τι ζητούν οι ταξιδιώτες

 71. 22/03 12:37

  Μητσοτάκης για Μύκονο: Δεν νοείται να υπάρχει νησί, όπου κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου

 72. 22/03 11:54

  Επαναπατρίζονται είκοσι εννέα πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

 73. 22/03 10:51

  Bill Gates: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η σημαντικότερη τεχνολογική πρόοδος εδώ και δεκαετίες

 74. 22/03 10:34

  Έκθεση της Βιέννης Ferien 2023 | +20% οι κρατήσεις για Ελλάδα

 75. 22/03 09:59

  Η Jet2holidays επαναφέρει το δωρεάν check-in των αποσκευών από το ξενοδοχείο την ημέρα αναχώρησης

 76. 22/03 09:52

  EasyJet | Νέο δρομολόγιο από Μπέλφαστ για Ρόδο

 77. 22/03 09:36

  Νέες συνεργασίες για την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και βιλλών Selected Hideaways

 78. 22/03 09:19

  Tουρισμός 2023: Περισσότερες αεροπορικές θέσεις από το 2019 στη νοτιοανατολική Ευρώπη | +14,7% η Ελλάδα

 79. 22/03 08:55

  Ταξιδιωτική ‘Ενωση ΗΠΑ | Η εαρινή ζήτηση επιτάσσει επείγουσες αναβαθμίσεις στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών

 80. 22/03 08:53

  Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτιμήσεις για μικρή βελτίωση της οικονομικής και δημοσιονομικής προοπτικής το 2023

 81. 22/03 08:51

  Η στεγαστική κρίση στη Γερμανία και οι προσπάθειες επίλυσης

 82. 22/03 08:49

  Wyndham: Ανάπτυξη πάνω από 200 ξενοδοχείων ECHO από το πρώτο έτος

 83. 22/03 08:46

  Οι καλές τουριστικές πρακτικές του Καναδά «σώζουν» τους καταπιεσμένους Νεοϋορκέζους

 84. 21/03 19:08

  Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και για τους Αυστριακούς συνταξιούχους | Έρχονται 5.500 το 2023 και άλλοι τόσοι το 2024

 85. 21/03 19:00

  1.188 αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου | Θεοδωρικάκος: Όμορφη και ασφαλής η Ελλάδα | Κικίλιας: Πάμε για πολύ δυνατή σεζόν

 86. 21/03 18:46

  Κίνητρα για την προσέλκυση Ελλήνων επενδυτών στην Αλβανία

 87. 21/03 16:34

  Eurobank | Business Banking Τουρισμός για 13η χρονιά

 88. 21/03 16:11

  Ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε εκδήλωση του ΠΟΤ για τα "Καλύτερα Χωριά Τουρισμού" στη Σαουδική Αραβία

 89. 21/03 15:45

  Νεοσύστατος Αυστριακός αερομεταφορέας σε συζητήσεις με την ελληνική Marathon Airlines

 90. 21/03 14:47

  ΤΑΙΠΕΔ | Στον όμιλο Γκριμάλντι περνά το λιμάνι Ηγουμενίτσας

 91. 21/03 14:26

  Telegraph: Ένας ελληνικός προορισμός στους 10 καλύτερους last minute για τις Πασχαλινές διακοπές των Βρετανών

 92. 21/03 14:17

  Εθνική θεώρηση εισόδου στους αρχηγούς τουριστικών γκρουπ - Τι προβλέπει σ/ν του υπ.Μετανάστευσης

 93. 21/03 13:50

  Τέσσερις μήνες παίρνει στις εταιρίες να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία

 94. 21/03 13:42

  Έρευνα | Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τουρίστες το 2023 – Έως τα 1.000 ευρώ το εβδομαδιαίο budget στις διακοπές

 95. 21/03 13:11

  Έτσι θα μπορούν να εργάζονται οι digital nomads στην Ελλάδα - Νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μετανάστευσης

 96. 21/03 13:06

  ΕΟΤ: Διαδραστική εκδήλωση προβολής της Σάμου στην τουριστική αγορά της Ολλανδίας

 97. 21/03 12:47

  Telegraph: 16 ελληνικές βίλες στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι του 2023

 98. 21/03 12:12

  Με μειωμένες ταχύτητες επανεκκινούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού από την Τετάρτη

 99. 21/03 11:22

  Politico: Αν η βαρετή Ελβετία δεν μπορεί να σώσει τις τράπεζές της, τότε ποιος μπορεί;

 100. 21/03 11:09

  Καμία νέα πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο