Γρηγόρης Τάσιος: Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

Απελευθερώστε τις δυνατότητες των ξενοδοχείων για να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης

Ο τουρισμός και το ξενοδοχείο απέδειξαν ότι μπορούν να δημιουργούν ευκαιρίες και να πολλαπλασιάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας. Όμως, για να συνεχίσουν να το πράττουν αυτό, πρέπει να σταματήσει η αντιμετώπισή τους σαν υποζύγια βαρών και σαν αγελάδες για άρμεγμα, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος στην 10η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ.. προσθέτοντας:

"Γιατί κουραστήκαμε να είμαστε και το ένα και το άλλο. Εμείς δεν είμαστε ένας κλάδος που ζητάει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Εμείς είμαστε ένας κλάδος που λέει αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Απελευθερώστε τις δυνατότητες που έχουμε. Εκμεταλλευτείτε μας για να κάνουμε την πίτα να φουσκώσει, να γίνει πιο μεγάλη, όχι για μας αλλά για όλους. Το ξενοδοχείο αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει πιο μεγάλη την πίτα. Και θα ωφεληθούν και οι τοπικές κοινωνίες και η πρωτογενής παραγωγή κάθε τόπου και η μεταποίηση. Έχει τεκμηριώσει το ΞΕΕ αυτή τη μεγάλη προσφορά."

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του κ.Τάσιου στη συνέλευση του ΞΕΕ:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μοιραζόμαστε όλοι τη μεγάλη χαρά που συναντιόμαστε και πάλι στη Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα». Όμως αντέξαμε, μείναμε όρθιοι κι αποδείξαμε πως έχουμε την ικανότητα να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στην οικονομία της χώρας μας και στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών μας.

Όλοι οι κλάδοι στηρίχτηκαν και σωστά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όμως ο δικός μας κλάδος και ανταπέδωσε αμέσως, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη νέα κρίση που ήρθε μετά την υγειονομική και αφορά στο ενεργειακό κόστος και το παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού. Είμαστε το «δεκάρι» του ελληνικού τουρισμού.

Η σεζόν λοιπόν ήταν πράγματι καλή. Κι έχουμε μπροστά μας ένα 2023 που με παρακαταθήκη την καλή φετινή χρονιά ελπίζουμε κι αυτό να επαληθεύσει τις προσδοκίες μας. Βέβαια αν δεν φτάσει Μάρτης, να έχουμε εικόνα για το πως βγήκε αυτός ο δύσκολος χειμώνας σε όλη την Ευρώπη, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, συγκρατημένοι, να δουλεύουμε για το καλύτερο αλλά να είμαστε πάντα έτοιμοι και για ανατροπές. Ο κόσμος μας είναι πλέον ρευστός κι αβέβαιος και τίποτα δεν μπορεί εκ των προτέρων να θεωρείται δεδομένο.

Επιπλέον το 2023 είναι μια προεκλογική χρονιά. Θα έχουμε εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, θα έχουμε και αυτοδιοικητικές εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο.  Αυτό δυστυχώς πάντα βάζει ένα φρένο σε αυτά που πρέπει να γίνουν και είναι πολλά. Την ώρα που πραγματικά θα έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις που μπορούν παίξουν καταλυτικό ρόλο για το μέλλον του τουρισμού και της οικονομίας  συνολικά, ακούμε σε πολλές περιπτώσεις το "άστο για μετά".

Όμως οτιδήποτε δεν κάνουμε σήμερα, οτιδήποτε δεν επιλύουμε σήμερα, προστίθεται στα προβλήματα του αύριο.
Και σε αυτό τον κόσμο δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν, υπάρχουν ανταγωνιστές, αναδύονται διαρκώς νέες τάσεις  στην παγκόσμια αγορά. Τα χρόνια περνούν κι ακόμη συζητάμε για το χωροταξικό στον τουρισμό, ώστε να υπάρχουν καθαροί κανόνες που να ισχύουν για όλους και να ξέρουμε όλοι τι γίνεται και τι δεν γίνεται.

Υπάρχουν όμως και ζητήματα που δεν σηκώνουν αναβολή, ούτε μπορούμε να κλωτσάμε το τενεκεδάκι να πάει παραπέρα. 

 • Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι ένα από αυτά. Ε δεν γίνεται να μετράμε μόνο τις αφίξεις και να περνάει στα  "ψιλά" η ανεξέλεγκτη παραξενοδοχία των βραχυχρόνιων μισθώσεων που αναδεικνύεται πλέον μετά και από την  τελευταία μελέτη στην πρόσφατη ημερίδα του ΞΕΕ ως μείζον πρόβλημα, όχι των ξενοδόχων αλλά της ίδιας της κοινωνίας.
 • Όπως επίσης πρέπει να δούμε τολμηρά μέτρα και λύσεις χωρίς προκαταλήψεις για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού. Δεν μπορεί οι ξενοδόχοι να είμαστε καλοί και άγιοι όταν δημιουργούμε δουλειές, όταν υπογράφουμε κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, όταν πληρώνουμε εισφορές και φόρους αλλά όταν ζητάμε να ξεκολλήσουν τρία - τέσσερα ουσιώδη ζητήματα για να τα καταφέρουμε και να πάμε μπροστά η απάντηση να είναι «θα το δούμε». 

Ο τουρισμός και το ξενοδοχείο για να συνεχίσουν και στα χρόνια που έρχονται να δημιουργούν ευκαιρίες και να πολλαπλασιάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας, χρειάζονται λύσεις.  Άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες, όπως προτείνει το Σχέδιο Δράσης του ΣΕΤΕ. Με ξεκάθαρους στόχους και προτεραιότητες. Με ρόλους για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, Φορείς, Επιχειρήσεις, Εργαζόμενοι. Και πάνω απ’ όλα σε άμεση επαφή και συνεργασία με την ίδια την κοινωνία.  Αλλιώς θα κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,  

Γυρίζω σε όλη την Ελλάδα. Είμαι σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους όλων των Ενώσεων. Ξέρω πόσα μπορούμε να πετύχουμε οι ξενοδόχοι. Γιατί είμαστε ανήσυχα πνεύματα. Γιατί είμαστε φιλότιμοι κι εργατικοί. Γιατί δεν φοβόμαστε να τολμήσουμε. Γιατί ο κλάδος  μας βγάζει μαχητές της ζωής. Ποτέ τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ό,τι κερδήθηκε ήταν με πολύ κόπο. Αλλά έτσι φτιάχτηκε ο χαρακτήρας του ξενοδόχου που ξέρει να παλεύει, ξέρει να κερδίζει, ξέρει να πετυχαίνει. Κι αυτό είναι ένα βίωμα που μοιραζόμαστε όλοι.  Δεν πετάμε εύκολα "λευκή πετσέτα".  Και το αποδείξαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτή την τριετία.

Αυτό λοιπόν που θέλω να πω προς όλες τις πλευρές είναι: Εκμεταλλευτείτε μας! Έξυπνα και σοβαρά όμως. Όχι σαν υποζύγια βαρών και σαν αγελάδες για άρμεγμα. Γιατί κουραστήκαμε να είμαστε και το ένα και το άλλο. Εμείς δεν είμαστε ένας κλάδος που ζητάει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Εμείς είμαστε ένας κλάδος που λέει αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Απελευθερώστε τις δυνατότητες που έχουμε. Εκμεταλλευτείτε μας για να κάνουμε την πίτα να φουσκώσει, να γίνει πιο μεγάλη, όχι για μας αλλά για όλους.

Το ξενοδοχείο αποδεδειγμένα μπορεί να κάνει πιο μεγάλη την πίτα. Και θα ωφεληθούν και οι τοπικές κοινωνίες και η πρωτογενής παραγωγή κάθε τόπου και η μεταποίηση. Έχει τεκμηριώσει το ΞΕΕ αυτή τη μεγάλη προσφορά.

Κάθε χρόνο, ακόμη και μέσα στις πιο δύσκολες συγκυρίες, 1 δις ευρώ επενδύεται στις ανακαινίσεις και τις αναβαθμίσεις των μονάδων μας.  Το 88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων. Το 36% από παραγωγούς εντός κάθε νομού  και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το 97% των κρασιών που καταναλώνουν τα ξενοδοχεία είναι ελληνικά.

Αυτή είναι η πίτα που φουσκώνει χάρη στο ξενοδοχείο, χάρη στην αγωνία και τον αγώνα κάθε ξενοδόχου.  Και με αυτή την αυτοπεποίθηση κοιτάμε μπροστά, με προτεραιότητά μας να μη μείνει κανένας ξενοδόχος πίσω. Η ενότητά μας είναι η μεγάλη δύναμη για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί, συνεχίζοντας να προσφέρουμε. Κι όσο πιο ανοιχτά είναι τα αυτιά στις προτάσεις μας τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η προσφορά μας στη χώρα και στους πολίτες. 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 28/11 12:58

  Το 100% Hotel Show μεταμόρφωσε για 3 ημέρες το MEC Παιανίας, σε σημείο αναφοράς νέων ιδεών και καινοτομίας

 2. 28/11 12:27

  Telegraph: Μία Ελληνική πόλη στις 10 καλύτερες της Ευρώπης για χειμερινές αποδράσεις

 3. 28/11 12:15

  XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

 4. 28/11 12:01

  Αντικατάσταση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Ταξί με επιβατηγά οχήματα από 6 έως εννέα 9 θέσεων

 5. 28/11 11:38

  ΠΟΞ | Οργισμένη αντίδραση για τις ρυθμίσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση και το τέλος ανθεκτικότητας

 6. 28/11 11:31

  LOT Polish Airlines: Νέα καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα από τον Απρίλιο του 2024

 7. 28/11 10:58

  AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

 8. 28/11 10:52

  Rhomberg Reisen: Νέα τσάρτερ προς 4 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2024

 9. 28/11 10:22

  Γαλλία | Γιατί ακυρώνονται 16.500 πτήσεις μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου 2024

 10. 28/11 07:23

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στους Δελφούς

 11. 28/11 07:19

  Μη έγκριση αιτήματος ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Νάξο

 12. 28/11 07:16

  Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο

 13. 28/11 07:09

  Έγκριση μερικής διάσπασης της «AFEA Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρία», με σύσταση νέας ΑΕ

 14. 27/11 19:59

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως

 15. 27/11 16:21

  ITA Airways: Νέες συνδέσεις με Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2024

 16. 27/11 16:05

  "Αδύναμη" η ρύθμιση για τη βραχυχρόνια μίσθωση | "Φέρτε τα ένσημα" να δούμε την προσφορά της στην απασχόληση

 17. 27/11 15:41

  Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία

 18. 27/11 13:16

  Ισπανία: 100.000 κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία – «Χρειαζόμαστε μορφωμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο»

 19. 27/11 13:07

  Συνομοσπονδία Καταλυμάτων "Διαμονή" | Το «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος» μας γυρνά πίσω δεκαετίες...

 20. 27/11 12:59

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ε. Ράπτη για τον τουρισμό υγείας

 21. 27/11 12:47

  Αερομεταφορές: Μείωση των εκπομπών 5% μέχρι το 2030 – Αύριο η πρώτη μακρινή πτήση με βιώσιμα καύσιμα

 22. 27/11 12:45

  XENIA'23 | Networking, deals, trends… για 3η ημέρα

 23. 27/11 12:35

  Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους

 24. 27/11 11:49

  Τουρισμός | Νέο ρεκόρ Αμερικανών στην Ευρώπη το 2024- ποιες είναι οι τάσεις, που διαμορφώνει η νέα γενιά

 25. 27/11 11:05

  Γερμανικός τουρισμός | Περισσότερα έσοδα, αλλά 20% λιγότεροι πελάτες φέτος για τα ταξιδιωτικά γραφεία

 26. 27/11 10:27

  Τουρκικός τουρισμός | 44,2 εκατ. τουρίστες στο 10μηνο, 5 εκατ. τον Οκτώβριο

 27. 27/11 09:59

  Θεσσαλία | Συνάντηση γνωριμίας των ενώσεων ξενοδόχων με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Αναστασίου

 28. 27/11 07:13

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Κατερίνη

 29. 27/11 07:09

  Αστέρας Βουλιαγμένης | Έγκριση για κοπή 35 δέντρων με την προϋπόθεση φύτευσης 70 νέων

 30. 27/11 07:07

  Γαστρονομική εκδήλωση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 31. 27/11 07:05

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου 23,2 στρεμμάτων στη Χαλκιδική για τουριστικούς σκοπούς

 32. 27/11 07:04

  Ημερίδα για τον Αγροτουρισμό στην Πάτρα

 33. 27/11 07:02

  Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Διαγωνισμός για την Ψηφιοποίηση και προβολή του Καλλιτεχνικού Αρχείου

 34. 26/11 19:24

  XENIA '23 | Οι τάσεις του hospitality στο επίκεντρο για 2η μέρα

 35. 26/11 12:10

  Κλιματική αλλαγή: Το Μπόντρουμ χωρίς νερό - σύσταση να μην αδειάσουν αυτό το χειμώνα οι 30.000 πισίνες

 36. 26/11 07:04

  Συνέδριο στα Χανιά για την Κλιματική Αλλαγή και τον Τουρισμό

 37. 25/11 23:16

  Ημέρες Καριέρας Τουρισμού στην έκθεση XENIA '23

 38. 25/11 23:10

  XENIA '23 | Καινοτόμες ιδέες, τάσεις, και εμπορικές συζητήσεις κυριάρχησαν την 1η ημέρα

 39. 25/11 22:58

  ΕΕ | Νέα πλατφόρμα αξιοποίησης ταλέντων για τη στήριξη Περιφερειών

 40. 25/11 16:35

  XENIA '23 | Η μεγαλύτερη έκθεση για την τουριστική βιομηχανία ξεκίνησε!

 41. 25/11 16:29

  Όλγα Κεφαλογιάννη: Τέλη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ανάλογα των ξενοδοχείων – H συνέλευση του ΞΕΕ στην XENIA '23

 42. 25/11 11:42

  Συστάσεις της Booking.com σε ξενοδοχεία και καταλύματα | Πώς θα αξιοποιήσετε τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024

 43. 25/11 11:00

  ΕΤΑΔ | Παραχώρηση εδαφικών τμημάτων για τον Ποδηλατόδρομο και Πεζόδρομο στην Αττική Ριβιέρα

 44. 25/11 10:48

  Το Αεροδρόμιο των Τιράνων ανάμεσα στις εταιρείες με τις κορυφαίες επιδόσεις στην Αλβανία

 45. 25/11 10:47

  Αύξηση της ανεργίας το τρίτο τρίμηνο στη Γαλλία

 46. 24/11 13:50

  Βενετία:Έλεγχος του υπερτουρισμού με υποχρεωτικό εισιτήριο εισόδου για κάθε επισκέπτη

 47. 24/11 13:50

  Η Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να εντείνουν τη συνεργασία Σένγκεν

 48. 24/11 12:00

  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτόξευσαν τις τιμές στα ξενοδοχεία στο Παρίσι

 49. 24/11 11:27

  Carnival: Αντιδράσεις από τους εργαζομένους για σχέδιο απόλυσης και επαναπρόσληψης με νέους όρους

 50. 24/11 10:18

  Βρετανικός τουρισμός | Η Corendon Airlines προσθέτει την Κρήτη στο πρόγραμμα πτήσεων το 2024

 51. 24/11 10:01

  Σε διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο- πού ασφαλίζονται οι μικρο- ιδιοκτήτες καταλυμάτων

 52. 24/11 07:20

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Μάνη

 53. 24/11 07:16

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Πήλιο

 54. 24/11 07:13

  Βίντεο τουριστικής προβολής της Σητείας με έμφαση σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

 55. 24/11 07:09

  50 θέρετρα θα εξυπηρετεί η πρώτη εταιρεία υδροπλάνων της Σαουδικής Αραβίας

 56. 24/11 07:06

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Πάρο και Μύκονο

 57. 23/11 19:25

  Ελληνικός τουρισμός '23 | ΕΤΕ: Απώλεια 1,2 δισ. ευρώ από το ρεκόρ των εισπράξεων- εκτιμήσεις για το 2024

 58. 23/11 16:58

  Σε κοινοπραξία, που μετέχει η ΓΕΚ Τέρνα, ο λιμένας «Φίλιππος Β» στην Καβάλα

 59. 23/11 16:40

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στη Ρουμανία ως city break προορισμού

 60. 23/11 15:37

  Ξενοδοχεία: Κάθε ευρώ επενδύσεων στη βιωσιμότητα αποδίδει έως 145 € - Ποια πιστοποίηση λειτουργεί ανά κατηγορία ξενοδοχείου

 61. 23/11 15:23

  FedHATTA: Ενιαία τέλη κυκλοφορίας για τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ

 62. 23/11 14:48

  Παγκόσμιες διακρίσεις φέρνουν το Athina Luxury Suites και πάλι στην κορυφή

 63. 23/11 13:58

  Nέο ΕΣΠΑ Τουρισμού- προδημοσίευση της Δράσης- ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Ρέθυμνο και Χανιά

 64. 23/11 13:42

  Τουρισμός: Ο συναυλιακός τουρισμός κίνητρο για διεθνή ταξίδια των Βρετανών το 2024

 65. 23/11 13:41

  Η ΕΤΑΔ μίσθωσε το Τουριστικό Περίπτερο του Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας

 66. 23/11 12:15

  ACI: Οι προκλήσεις δεν πτοούν τους ταξιδιώτες ούτε το 2024 – Οι 5 κορυφαίες τάσεις στα αεροπορικά ταξίδια τη νέα χρονιά

 67. 23/11 11:47

  WTM/ Τουρισμός: Μόνο Ελλάδα & Τουρκία έσπασαν το φράγμα του 2019 – Νέοι προορισμοί και σταθεροποίηση της ζήτησης οι τάσεις του 2024

 68. 23/11 11:27

  Celestyal | Νέες κρουαζιέρες με αρκετούς ελληνικούς προορισμούς από την Άνοιξη του 2024

 69. 23/11 11:11

  Προορισμός για τουρισμό πολυτελείας η Ελαφόνησος στη βρετανική αγορά

 70. 23/11 10:59

  Ά. Γκερέκου από Πιερία: Πρόταση για διεθνές συνέδριο προβολής του Ολύμπου ως αειφόρου προορισμού

 71. 23/11 10:28

  Τουρισμός | ΤUI: «The Mora», νέα πολυτελής μάρκα ξενοδοχείων για υψηλά εισοδήματα - ενδιαφέρον και για Ελλάδα

 72. 23/11 07:56

  Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τον Έβρο - Η Επιτροπή

 73. 23/11 07:51

  Έρχεται το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

 74. 23/11 07:47

  Global Hotel Alliance | Βραβεία στους καλύτερους στον διεθνή τουρισμό το 2023

 75. 23/11 07:45

  «Γκάζωσε» η Hilton στο F1 Vegas Grand Prix

 76. 23/11 07:42

  Ντεμπούτο στην Ουγγαρία για τα Autograph Collection Hotels

 77. 22/11 20:38

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Παρατηρητήριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο

 78. 22/11 18:07

  ΠΟΞ: Λήξη του προγράμματος Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα

 79. 22/11 17:51

  Αειφόρος τουρισμός | ECTAA και ΕΟΤ αλλάζουν το τουριστικό μέλλον της Ελλάδας

 80. 22/11 15:34

  Ιατρικός τουρισμός: 22 θάνατοι Βρετανών από αισθητικές επεμβάσεις στην Τουρκία την τελευταία 4ετία

 81. 22/11 15:07

  Azamara | Συναρπαστικές εκδρομές με ξεναγό σχεδιασμένες από την National Geographic

 82. 22/11 14:46

  FedHATTA: Δυσβάσταχτο το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση όπως σχεδιάζεται για τα ξενοδοχεία

 83. 22/11 14:32

  Τουρισμός: Περισσότερα ταξίδια σχεδιάζουν οι Γερμανοί για το 2024 – Με ποια κριτήρια θα επιλέξουν προορισμό

 84. 22/11 13:36

  Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου | Nέο κύμα αποχωρήσεων εξαιτίας της μη στήριξης του εποχικού προσωπικού

 85. 22/11 12:34

  H απόλυτη εμπειρία της Φιλοξενίας έρχεται Χenia 2023

 86. 22/11 12:11

  Τουρισμός | Το 42% των Καναδών σχεδιάζει ταξίδι στην Ευρώπη το 2024 - Νέες εμπειρίες θέλει 1 στους 3

 87. 22/11 11:37

  Γερμανικός Τύπος | Δημογραφικό: Η Ελλάδα αργοπεθαίνει

 88. 22/11 11:27

  H Ελλάδα «Καλύτερος Προορισμός 2023» στο Βέλγιο

 89. 22/11 10:48

  Fraport Greece | +8,4% η επιβατική κίνηση στο 10μηνο- στα φετινά επίπεδα ο αριθμός θέσεων το 2024

 90. 22/11 10:12

  Volotea | 1,6 αεροπορικές θέσεις στην Ελλάδα το 2024- 23% περισσότερες στην Αθήνα

 91. 22/11 09:56

  Μύκονος | Αύξηση των ξένων τουρστών τον Οκτώβριο

 92. 22/11 07:57

  Επισκευές και διαμορφώσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και Κέρκυρα

 93. 22/11 07:52

  Νέες δωρεές από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σε νοσοκομεία της χώρας

 94. 22/11 07:05

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Ελάτη Τρικάλων

 95. 22/11 07:03

  Αποφάσεις για 2 επενδύσεις σε Σαντορίνη και Ναύπακτο

 96. 22/11 07:00

  Four Seasons: Nέες αυτόνομες ιδιωτικές κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη

 97. 21/11 21:16

  Visa: Συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές εν όψει των εορταστικών αγορών

 98. 21/11 17:09

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | 28 εκατ. τουρίστες, 18 δισ. ευρώ έσοδα στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

 99. 21/11 15:12

  Amadeus: Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει τις κρατήσεις για Αθήνα το 2024 - Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις της χρονιάς

 100. 21/11 14:45

  Συνέδριο στη Μύκονο | Η βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες