Κ.Μητσοτάκης | Η επένδυση της Google μπορεί να εισφέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των επενδυτικών σχεδίων της Google για τη δημιουργία της πρώτης Google Cloud Region (περιοχή παροχής προηγμένων υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους) στην Ελλάδα και την ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη, επένδυση η οποία υπολογίζεται ότι θα εισφέρει στο ΑΕΠ περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 και θα δημιουργήσει στο ίδιο διάστημα περίπου 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.
«Οι επενδύσεις, ειδικά σε τομείς αιχμής, αποτελούν πάντα αδιαπραγμάτευτη και σταθερή μας προτεραιότητα. Όχι μόνο γιατί δημιουργούν εθνικό πλούτο και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αναστέλλοντας το brain drain, δημιουργώντας μία νέα τάση επιστροφής νέων στην πατρίδα μας, αλλά γιατί ταυτόχρονα αυτές οι επενδύσεις κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν συνολικά την επιχειρηματική δράση. Ενώ, ταυτόχρονα, αναβαθμίζουν και την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη αξιοποίησης διεθνών κεφαλαίων», τόνισε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.
«Η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει ένα πραγματικό εφαλτήριο προόδου για τη χώρα μας. Είναι οδηγός για το αύριο, το οποίο είναι ήδη εδώ. Ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και την οικονομία, αρκεί όμως να έχει όραμα, προσανατολισμό και σχέδιο. Δεν έχω κρύψει, από την πρώτη στιγμή που ο ελληνικός λαός μας ανέθεσε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας. Και βασικός πυλώνας αυτού του εθνικού σχεδίου είναι το σχέδιό μας «Ελλάδα 2.0″. Είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας. Και με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι και η Google, αλλά και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μια επένδυση, η οποία, «είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια».
«Ο δρόμος βέβαια, το γνωρίζετε καλά, δεν στρώθηκε από μόνος του. Δόθηκαν πολλές μάχες, καταπολεμώντας το θηρίο της γραφειοκρατίας, εκσυγχρονίζοντας το θεσμικό και το ρυθμιστικό μας πλαίσιο, αλλάζοντας νοοτροπίες, διορθώνοντας ιδιοτροπίες, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο μέσα από μία ανάπτυξη η οποία ξεπερνά και τις δικές μας προβλέψεις, ώστε αυτός με την σειρά του να επιστρέψει πίσω στις επιχειρήσεις τις οποίες ελαφρύνουμε με περισσότερα φορολογικά κίνητρα, με μειωμένους φόρους, μειωμένες εισφορές, αλλά δίνοντας και ακόμα πιο ενισχυμένα κίνητρα για καινοτόμες επενδύσεις όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα. Πρόκειται για μία διαρκή, προωθητική, μεταρρυθμιστική διαδικασία προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, του κράτους, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Ειδικά, θα έλεγα, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να μπορούν να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της εποχής», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διεύρυνση της συνεργασίας, ώστε να αυξήσουμε δραστικά και να επιταχύνουμε την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε απευθείας την ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες και οργανισμοί εδώ, στην Ελλάδα, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την επένδυση. Και ότι οι πολίτες της Ελλάδας είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από την αξία που θα αποφέρει αυτή η Cloud Region», ανέφερε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος του Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.
«Η Ελλάδα έχει πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, γεγονός που προκύπτει και από τη σαφή δέσμευση ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα, για να αναλάβουμε μία νέα δέσμευση με στόχο τη στήριξη και την επιτάχυνση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα», δήλωσε κατά την εκδήλωση η Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Google Cloud Region: Η ταυτότητα της επένδυσης
Η Google ανακοίνωσε την απόφασή της να επενδύσει στην Ελλάδα για τη δημιουργία της πρώτης Google Cloud Region στη χώρα μας και στην ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε περιφερειακό κόμβο για την παροχή υπηρεσιών Cloud, αφενός διότι δεν θα απαιτείται η χρήση υποδομών και δικτύων που βρίσκονται στη δυτική, βόρεια ή νότια Ευρώπη, και αφετέρου διότι οι δυνατότητες που αναπτύσσονται στη χώρα μας θα μπορούν εξυπηρετούν επιχειρήσεις, οργανισμούς και άλλους χρήστες στην ευρύτερη περιοχη.
Σε μία εποχή που ολοένα και μεγαλύτερος όγκος εργασιών μεταφέρεται στο Cloud, στο πλαίσιο της εν εξελίξει «4ης βιομηχανικής επανάστασης», η επένδυση της Google στην Ελλάδα συμβάλλει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της καινοτομίας της ελληνικής οικονομίας. Θα επιτρέψει, παράλληλα, την καλύτερη αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού υψηλής κατάρτισης που διαθέτει η χώρα και την αντιστροφή του brain drain.
Μία Cloud Region, η οποία βασίζεται σε φυσικές υποδομές υψηλής τεχνολογίας όπως data centers και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, ουσιαστικά αποτελεί μία περιοχή παροχής υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (Cloud) προς επιχειρήσεις κάθε μεγέθους αλλά και τον δημόσιο τομέα.
Κάθε Region έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει με εξαιρετικά μικρό χρόνο απόκρισης πληθώρα παροχών, όπως η αποθήκευση, οργάνωση, ανάλυση και ταχεία ανάκτηση δεδομένων, υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνει δραστικά τη διεκπεραίωση σύνθετων εργασιών, όπως η ταχεία εκκαθάριση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, η παραγωγή πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας, το gaming υψηλών απαιτήσεων και η ψηφιακή μηχανοργάνωση.
Σύμφωνα με μελέτες που εκπονήθηκαν μετά από παραγγελία της Google, η επένδυση για τη δημιουργία του Google Cloud Region θα αποφέρει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία έως το 2030 και θα συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 19.400 θέσεων εργασίας κατά το ίδιο διάστημα.
Τρίπτυχο συνεργασίας Ελλάδας – Google
Πέραν της δημιουργίας Cloud Region, και σε συνέχεια της πολύπλευρης παρουσίας της στην Ελλάδα, η Google θα προχωρήσει στην ίδρυση δύο Κέντρων Αριστείας (Centres of Excellence) στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, σε συνεργασία με την Deloitte, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στην τεχνητή νοημοσύνη και την αειφορία.
Κύριος στόχος θα είναι η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για την ταχύτερη επίτευξη στόχων που συνδέονται με την αειφόρο ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα στις προκλήσεις που προκαλεί η κλιματική κρίση.
Η Google ανακοίνωσε επιπλέον τη συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας της με το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να γίνουν ψηφιακά επισκέψιμα για όλους, έργα σύγχρονης τέχνης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Google Arts & Culture.
Ταυτόχρονα, η Google απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Κοινωνικές Επιχειρήσεις για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό και χρηματοδοτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αποβλέπει στην υποστήριξη όσων αναπτύσσουν περιβαλλοντικά βιώσιμες δράσεις, όπως ο οικολογικός τουρισμός.
- 1) Κ.Νοτοπούλου | Προοπτικές & προκλήσεις για τον τουρισμό στην Βόρειο Ελλάδα
- 2) Κομισιόν | Τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο- προειδοποίηση και στην Ελλάδα
- 3) ΣΥΡΙΖΑ | Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό
- 4) Λαβρόφ: Ο πόλεμος μεταξύ Δύσης- Ρωσίας δεν είναι πλέον υβριδικός, αλλά πραγματικός
31/01 19:19
31/01 18:47
31/01 18:39
31/01 18:22
31/01 18:15
Στα Aria Hotels τo boutique ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο
31/01 17:49
31/01 17:43
31/01 14:40
31/01 14:29
31/01 13:37
Τουρισμός: Η κρίση ακρίβειας οδηγεί τους Βρετανούς σε διακοπές εκτός υψηλής σεζόν
31/01 13:25
Βασίλης Κικίλιας: Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι
31/01 12:58
Τουρισμός: Πού και με ποια κίνητρα θα ταξιδέψουν το 2023 οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες
31/01 12:28
Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα
31/01 11:48
31/01 10:35
31/01 10:20
31/01 10:16
31/01 09:43
31/01 08:21
31/01 08:18
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Μύκονο και Σάμο
31/01 08:16
Αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης
31/01 08:13
Οι διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κίνας
31/01 08:11
30/01 23:06
Στο παγκόσμιο δίκτυο πόλεων με αστικούς αμπελώνες η Θεσσαλονίκη
30/01 18:01
30/01 17:48
30/01 17:41
Ζητούνται προτάσεις για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας
30/01 17:16
Η ΙΤΒ «στερεύει» από mega-εκθέτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – Γιατί αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν
30/01 16:56
Β. Κικίλιας | Πώς θα λειτουργούν οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών
30/01 16:45
Costa Navarino | Έναρξη σεζόν στις 19 Φεβρουαρίου- ανοίγει το καλοκαίρι το Mandarin Oriental
30/01 15:34
30/01 15:09
Η Αθήνα στις 8 πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023
30/01 14:53
Ryanair: Προσλαμβάνει προσωπικό στην Ουκρανία, με το βλέμμα στο τέλος του πολέμου
30/01 14:31
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να βάλει STOP στις πτήσεις από τη Ρωσία
30/01 13:41
Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα στη Φιλανδία - «Τιμώμενη Χώρα» 2023 στην έκθεση MATKA NORDIC TRAVEL FAIR
30/01 13:09
30/01 12:44
ΥΠΕΞ Βρετανίας: Προειδοποίηση για μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία
30/01 12:42
30/01 11:09
Σημαντικές παρεμβάσεις σε Πάρο, Αντίπαρο και Πάτμο από τον Οργανισμό «ΑΕΙΦΟΡΟΙ ΝΗΣΟΙ Α.Ε.»
30/01 11:04
Συνέλευση της Ε.Ξ. Χαλκιδικής | Θετικές ενδείξεις για τον τουρισμό της περιοχής το 2023
30/01 10:55
Νέα συνεργασία διαχείρισης ξενοδοχείου για την Selected Hideaways
30/01 10:32
30/01 10:13
30/01 09:47
Κ.Νοτοπούλου | Προοπτικές & προκλήσεις για τον τουρισμό στην Βόρειο Ελλάδα
30/01 08:23
Eπιχορηγήσεις για την ανακαίνιση του Delfinia Resort στη Ρόδο και ίδρυση νέου ξενοδοχείου στα Σύβοτα
30/01 08:20
30/01 08:17
30/01 07:09
Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank
29/01 13:29
29/01 13:25
Το ελληνικό διαβατήριο στα 10 πιο ισχυρά του κόσμου - Πρώτο της Ιαπωνίας
29/01 08:12
29/01 07:26
29/01 07:22
Karagoutis Training Camp: Καλοκαιρινά camp σε 7 νησιά το 2023
28/01 13:49
Αξιόλογη χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- ανοίγουν τα χιονοδρομικά
28/01 13:42
28/01 13:05
Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Πρόταση για Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Πελοπόννησο
28/01 12:51
Βασίλης Κικίλιας: 400.000 οικογένειες στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”
28/01 11:59
Συνεργασία για την ανάπτυξη του θεσμού «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας»
28/01 11:53
27/01 15:42
Μεγάλες προσδοκίες στον ευρωπαϊκό κλάδο πολυτελείας για επιστροφή των Κινέζων τουριστών
27/01 14:00
Περισσότεροι ενδιαφερόμενοι από πέρυσι στις «Ημέρες Καριέρας» στα ξενοδοχεία της Κρήτης
27/01 13:54
27/01 13:48
Βρετανικό Υπ. Πολιτισμού: Δε συμμετέχουμε σε συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
27/01 13:38
27/01 12:13
27/01 11:51
Πάνω από 1 δις ευρώ έσοδα θα φέρουν το 2023 οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ
27/01 11:37
Κομισιόν | Τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο- προειδοποίηση και στην Ελλάδα
27/01 11:24
Τουρισμός | Οι Αμερικανοί ξεκινούν το 2023 τα ταξίδια στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!
27/01 09:00
Επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε περιοχές του Δίου-Ολύμπου Πιερίας
27/01 08:59
Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική
27/01 08:57
27/01 08:52
Πού πηγαίνουν διακοπές οι Ρουμάνοι και πού θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους
27/01 08:48
Δήμος Πειραιά | Εκτόξευση των τιμών των ακινήτων σε ύψη "μελλοντικού" Ελληνικού - λόγω και Airbnb
26/01 17:52
Η Μόνικα Μπελούτσι σε δεξίωση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη - (βίντεο)
26/01 17:04
Celestyal: Νέος εμπορικός διευθυντής και νέος υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ελλάδα
26/01 16:48
26/01 16:26
26/01 15:58
26/01 14:38
Airbnb: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για αυξημένα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2023
26/01 14:38
Οι Καπετάνιοι Δημήτριος και Τάσος Καφετζής στο πηδάλιο του πολυτελούς Celebrity Ascent
26/01 14:02
26/01 13:49
Προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στις ισπανόφωνες αγορές | Συμμετοχή στην έκθεση FITUR
26/01 13:48
26/01 13:29
26/01 12:53
26/01 12:42
Πριν από το Πάσχα η έναρξη της σεζόν στην Κρήτη | 10 με 15% αυξημένο το πακέτο διακοπών
26/01 12:32
26/01 12:31
Αύξηση αφίξεων από τις ισπανόφωνες αγορές το 2023 -Ο ΕΟΤ στην FITUR 2023 της Μαδρίτης
26/01 11:18
Olympic Holidays | Ξεχωριστή προώθηση των ελληνικών νησιών στη βρετανική αγορά το 2023
26/01 10:24
Έρευνα | Οι αεροπορικές εταιρείες που στηρίζουν τον τουρισμό των Χανίων - το προφίλ των επιβατών
26/01 10:14
Διευρύνει τις πτήσεις της στο Ισραήλ η ΑEGEAN | Θερινό πρόγραμμα προς 9 ελληνικούς προορισμούς
26/01 08:48
26/01 08:46
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας σε Σαντορίνη και Πάρο
26/01 08:41
Oδηγός με τις 10 παγκόσμιες τάσεις για την απόκτηση ταλέντων το 2023
26/01 08:33
Κροατία: Αυξήσεις τιμών σε εμπόριο, υπηρεσίες και εστίαση μετά την είσοδο στην Ευρωζώνη
26/01 08:25
220.000 επισκέπτες στη FITUR, την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ισπανίας
25/01 18:10
Το καλοκαίρι του 2022 άλλαξε - προς το θερμότερο - το κλίμα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης
25/01 15:20
Στ. Αρναουτάκης: «Στόχος η Κρήτη να είναι περιφέρεια πρότυπο στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»
25/01 15:05
Δύο πισίνες ελληνικών ξενοδοχείων στις πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram
25/01 14:28
Όμιλος Sani / Ikos Resort: Αύξηση 8% το 2023 σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του στην Ελλάδα
Στα Aria Hotels τo boutique ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο
Τουρισμός: Η κρίση ακρίβειας οδηγεί τους Βρετανούς σε διακοπές εκτός υψηλής σεζόν
Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα
Βασίλης Κικίλιας: Αεροπορική σύνδεση 4 νέων ελληνικών προορισμών με Βελιγράδι
Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Μύκονο και Σάμο
Τουρισμός: Πού και με ποια κίνητρα θα ταξιδέψουν το 2023 οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες
Costa Navarino | Έναρξη σεζόν στις 19 Φεβρουαρίου- ανοίγει το καλοκαίρι το Mandarin Oriental
Κ.Νοτοπούλου | Προοπτικές & προκλήσεις για τον τουρισμό στην Βόρειο Ελλάδα
Η ΙΤΒ «στερεύει» από mega-εκθέτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – Γιατί αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν
Ζητούνται προτάσεις για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας
Συνέλευση της Ε.Ξ. Χαλκιδικής | Θετικές ενδείξεις για τον τουρισμό της περιοχής το 2023
( 0 )