Η Κρήτη στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes - Συναντήσεις για νέα υδατοδρόμια

Η Κρήτη στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes - Συναντήσεις για νέα υδατοδρόμια

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Κρήτης, σύμφωνα με την Hellenic Seaplanes. Η δημοτική και η λιμενική αρχή σημαντικών περιοχών του νησιού όπως Χερσόνησος, Ηράκλειο, Γαζί Μαλεβιζίου, Χανιά και Πλατανιά ξεκινούν τις διαδικασίες για απόκτηση του δικού τους υδατοδρομίου/υδάτινου πεδίου, ακολουθώντας το Ρέθυμνο, την Κίσσαμο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία που έχουν κάνει ήδη αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Η έμπρακτη προσπάθεια για να έρθουν τα υδροπλάνα το γρηγορότερο στην Κρήτη, επιβεβαιώνεται με την τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους στο νησί. 

O CEO της εταιρείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δημοτικής και Λιμενικής αρχής του νησιού με στόχο την ανάλυση και την επικαιροποίηση των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν από όλες τις πλευρές, ώστε τα υδατοδρόμια να ακολουθήσουν συντονισμένα βήματα προς την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία τους. 

Παράλληλα παρουσίασε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον σχεδιασμό πτήσεων των υδροπλάνων και της διασύνδεσης που μπορούν να προσφέρουν τόσο στα μεταξύ τους υδατοδρόμια διασυνδέοντας αεροπορικά την Κρήτη όσο και πετώντας σε προορισμούς όπως τη Νότια Πελοπόννησο,  το Νοτίου Αιγαίου όπως τα νησιά των Κυκλάδων και της Νότιας Δωδεκανήσου.     

Μέχρι σήμερα στην Κρήτη το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου έχει λάβει την άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ρεθύμνου, η Σητεία προχωρά με ιδιωτική πρωτοβουλία (Υδατοδρόμιο Σητείας ΙΚΕ)  την αδειοδότηση και κατασκευή του υδατοδρομίου Σητείας ενώ το Νομαρχιακό Λ.Τ. Χανίων και το Δημοτικό Λ.Τ. Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει την αδειοδοτική διαδικασία λήψης της άδειας ίδρυσης των υδατοδρομίων Κίσσαμου και Ιεράπετρας αντίστοιχα 

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για υδατοδρόμια σε Χερσόνησο, Ηράκλειο, Γαζί  Μαλεβιζίου, Ρέθυμνο, Χανιά και Πλατανιά

Ο κ. Χαραλάμπους βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο καθώς και Χερσόνησο, Ηράκλειο, Γαζί Μαλεβιζίου, Ρέθυμνο, Χανιά και Πλατανιά ώστε να μιλήσει προσωπικά με τις Δημοτικές  και Λιμενικές αρχές για την προοπτική αδειοδότησης αλλά και της χρηματοδότησης της κατασκευής των υδατοδρομίων με ιδιωτικά κεφάλαια. Στις συναντήσεις μετέφερε τις επενδυτικές προτάσεις της Hellenic Seaplanes που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξασφάλιση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων, την κατασκευή των έργων με ιδιωτικά κεφάλαια καθώς και την λειτουργία τους με τις κατά τόπο θυγατρικές εταιρείες συμφερόντων της. 

Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου - ΟΛΗ

Στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου ο κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΗ κ. Παπαδάκη Μηνά και  τον Διευθυντή Ανάπτυξης  κ. Σταύρο Λυριντζάκη όπου μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος που κατέθεσε η εταιρεία συζητήθηκαν όλες οι πιθανές συνέργειες που μπορούν να γίνουν για να αποκτήσει η πόλη του Ηρακλείου υδατοδρόμιο ή υδάτινο πεδίο λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη εξαγορά του λιμανιού από ιδιώτη…

Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το λιμάνι του Ηρακλείου να δημιουργήσει υποδομές υδροπλάνων, θα εξετάσει την επενδυτική πρόταση της εταιρείας και θα συνεχιστεί ο διάλογος και οι συναντήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια… Αναφορικά είπε «στόχος μας είναι η αναβάθμιση του λιμανιού και της πόλης του Ηρακλείου, ένα νέο μεταφορικό αλλά και τουριστικό προϊόν όπως το υδροπλάνο θα δώσει ώθηση και δυναμική στην πόλη μας …»

Δήμος Χερσόνησου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο είχε ο κ. Χαραλάμπους  όπου συζητήθηκε η επενδυτική πρόταση της εταιρείας για το λιμάνι της Χερσονήσου και την δημιουργία υδατοδρομίου μαζί με την νέα επέκταση και ανάπλαση του λιμένα…

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Σέγκος είπε «Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Κρήτης για την στήριξη και περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Ως εκ τούτου, η  ίδρυση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Χερσονήσου που ήδη έχει μπει σε διαδικασία επέκτασης, δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τον δήμο μας  βασικό πυλώνα ανάπτυξης…»

Δήμος Γαζίου Μαλεβιζίου

Παράλληλα με το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της εταιρείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου κ. Εμμανουήλ Γενναράκη με στόχο το λιμανάκι της Παντάνασσας το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση (5 λεπτών) από την πόλη του Ηρακλείου όπου  πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στο λιμανάκι για να εξετάσουν που μπορεί να χωροθετηθεί υδατοδρόμιο. 

Με αφορμή την συνάντηση, ο κ. Γενναράκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου αναφέρθηκε στην προοπτική που φέρνει η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμανάκι της Παντάνασσας και πως μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή του Δήμου Γαζίου Μαλεβιζίου. Είπε σχετικά «Θα μεταφέρω την επενδυτική πρόθεση της εταιρείας στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν οι περεταίρω αποφάσεις για αυτή την επένδυση. Αναμένω την επενδυτική πρόταση της εταιρείας με τις λεπτομέρειες ανάπτυξης του υδατοδρομίου για να προχωρήσω τις διαδικασίες …..  

Ρέθυμνο στο προσκήνιο του δικτύου υδατοδρομίων!

Κατά την παρουσία του στην Κρήτη, ο κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Κουτσαλεδάκη. Το λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου έχει ήδη μπει σε τροχιά δημιουργίας υδατοδρομίου αφού έχει λάβει την άδεια Ίδρυσης υδατοδρομίου τον Μάιο 2021 βασισμένη στο ανανεωμένο νομοθετικό πλαίσιο 4663/2020. Η πρόταση της εταιρείας η οποία κατατέθηκε στο τραπέζι ήταν η χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου από την Hellenic Seaplanes. Συγκεκριμένα με διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του χωροθετημένου υδατοδρομίου η ανάδοχος  εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή και λήψη της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου από ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς όποια επιβάρυνση του Λιμενικού Ταμείου. 

Μετά την συνάντηση η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κουτσαλεδάκη ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε λάβει την άδεια Ίδρυσης του υδατοδρομίου. Ευελπιστούμε σύντομα το έργο να ολοκληρωθεί και εντός του 2023 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Κρήτη... Σε συνέχεια της πρότασης που κατατέθηκε θα ενημερώσουμε τους αρμόδιους φορείς και θα συγκαλέσουμε το συμβούλιο του ΛΤ και θα συζητήσουμε την πρόταση της Hellenic Seaplanes. 

Δήμος Χανίων - Δήμος Πλατανιά

Παράλληλα η εταιρεία με την επίσκεψή της στο νησί, επισημοποίησε το ενδιαφέρον της για την ανάληψη κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου στα Χανιά, με τον επικεφαλή της εταιρείας να επισκέπτεται σύντομα ξανά τον Δήμο Χανίων προκειμένου να συζητήσει τις πιθανές τοποθεσίες δημιουργίας υδατοδρομίου.

Η Hellenic Seaplanes πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Δήμο Πλατανιά δίπλα στα Χανιά όπου ο κ. Χαραλάμπους βρέθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μαλανδράκη και συζήτησαν όλα τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος με την ανάπτυξη υποδομών για υδροπλάνα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης  ανέφερε: « Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε τον δήμο μας  στο δίκτυο υδατοδρομίων με υποδομές  υδατοδρομίου  που θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση ναυλωμένες πτήσεις αλλά στη συνέχεια πτήσεις τουριστικού-περιηγητικού χαρακτήρα αναβαθμίζοντας το τουριστικό μας προϊόν.

Μετά το μπαράζ συναντήσεων που πραγματοποίησε ο κ. Χαραλάμπους στην Κρήτη, τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης, με τα συμπεράσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την εξελικτική πορεία των υδατοδρομίων στην Κρήτη: 

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κρήτη έχει αρχίσει! Οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τις δημοτικές όσο και τις λιμενικές αρχές φανερώνουν τη διάθεση και τον ενθουσιασμό, ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί συντονισμένα και αποφασιστικά για την ολοκλήρωση των βημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή των υδατοδρομίων. Η άμεση, αποτελεσματική και συντονισμένη ανάπτυξη των υδροπλάνων στη χώρα μας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Η δημιουργία επαρκών υποδομών δικτύων υδατοδρομίων - υδροπλάνων κρίνεται πολύ σημαντική για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής της χώρας μας  και τη συμπλήρωση του μεταφορικού έργου. Προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας με σημαντικά οφέλη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, απαιτείται πρωτοβουλία από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι ιδιωτικές επενδύσεις  της Hellenic Seaplanes είναι εδώ, ισχυροποιούν το δίκτυο υδατοδρομίων στην Μεγαλόνησο και θέλουν μέσα από τα υδροπλάνα να κάνουν ακόμα πιο σπουδαία την τουριστική και μεταφορική δύναμη της Κρήτης!»

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/11 10:50

  Αστροτουρισμός στην Κρήτη | Αστεροσχολείο στη Σητεία - ψηφιακή εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 2. 26/11 10:46

  Β.Κικίλιας | Ο βιώσιμος τουρισμός στο επίκεντρο της επόμενης καμπάνιας

 3. 26/11 10:43

  Eπενδύσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης κατηγορίας σε ξενοδοχείο του Πειραιά

 4. 26/11 10:41

  Αεροδρόμια Βρετανίας: Τέλος η απαγόρευση υγρών στις χειραποσκευές το 2024

 5. 25/11 16:57

  ECTAA - HATTA - FEDHATTA: Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός οργανωμένος τουρισμός στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ECTAA

 6. 25/11 16:08

  Εγκαίνια του νέου Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα

 7. 25/11 16:06

  Έρευνα Wyndham: Οι Γερμανοί διψούν για διακοπές, όμως αλλάζουν ταξιδιωτικές συνήθειες λόγω πληθωρισμού

 8. 25/11 15:55

  Η AEGEAN έχει σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019 | 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες φέτος

 9. 25/11 15:31

  TAP Air Portugal: Διήμερη απεργία στις 8 & 9 Δεκεμβρίου – Οι μισές πτήσεις ακυρώνονται

 10. 25/11 15:18

  Προβολή της Θεσσαλονίκης στο Ισραήλ με έμφαση στη γαστρονομία

 11. 25/11 15:14

  Αξέχαστη εμπειρία στους ταξιδιώτες η προσφορά δωρεάν Κυπριακού Προγεύματος στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

 12. 25/11 15:06

  Σύλλογος Κρήτης | Ο ρόλος του Διευθυντή Ξενοδοχείων: παρελθόν-παρόν-μέλλον

 13. 25/11 13:42

  Studiosus: Οι Κυκλάδες στον νέο κατάλογο smart & small για το 2023

 14. 25/11 13:31

  Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία η Ακρόπολη

 15. 25/11 13:15

  Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 4-6 Μαΐου το 19ο ΕAST MED YACHT SHOW

 16. 25/11 13:05

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Ρεκόρ τριετίας τον Οκτώβριο στην Ευρώπη – Εκτινάχθηκαν οι κρατήσεις για Ελλάδα έναντι του 2019

 17. 25/11 12:38

  Τουρισμός: Οι Βρετανοί μειώνουν τις δαπάνες για διακοπές το 2023 – Ποιες αλλαγές στα ταξίδια φέρνει η ακρίβεια

 18. 25/11 12:21

  Τουρισμός/ Virtuoso: Τα ταξίδια εκτός σεζόν γίνονται "μόδα"

 19. 25/11 11:56

  Ευρωπαϊκός τουρισμός πόλης: Επιταχύνεται η ανάκαμψη στις αφίξεις - Γιατί η Κωνσταντινούπολη "ξέφυγε" από τα επίπεδα του 2019

 20. 25/11 10:31

  550 Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο της Selectour στην Αθήνα- Ο χαιρετισμός Κικίλια

 21. 25/11 08:41

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Κάρπαθο

 22. 25/11 08:39

  Νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

 23. 25/11 08:34

  Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA: Η αύξηση των εξαγωγών καυσίμων οδηγεί την οικονομία του Κατάρ στο 4,6%

 24. 25/11 00:05

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πειραιά και Μαρκόπουλο

 25. 24/11 19:19

  ΕΕ: Tεχνολογία 5G στις αεροπορικές πτήσεις και Wi-Fi στους δρόμους

 26. 24/11 19:06

  Black Friday | 2 στα 10 κακόβουλα αρχεία τον Νοέμβριο συνδέονται με παραγγελίες

 27. 24/11 18:42

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία | Για πρώτη φορά το 2022 θετικό πρόσημο στις πληρότητες τον Οκτώβριο (έναντι του 2019)

 28. 24/11 15:49

  Τέλος στους τηλεφωνικούς θαλάμους στη Γερμανία

 29. 24/11 15:45

  Βασίλης Κικίλιας: Τα ταξιδιωτικά έσοδα φέτος θα ξεπεράσουν κατά 3 δισ. ευρώ το στόχο του προύπολογισμού

 30. 24/11 13:45

  Handelsblatt | Γιατί τα ελληνικά ακίνητα είναι τόσο περιζήτητα στους ξένους

 31. 24/11 13:14

  Ε.Ξ. Ρόδου | Τι συζητήθηκε στη γενική συνέλευση- Σταθερή "πυξίδα" η ποιότητα για τα ξενοδοχεία της Ρόδου

 32. 24/11 12:53

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ξυλόκαστρο και Μύκονο

 33. 24/11 12:47

  Ryanair | Πτήσεις προς Κέρκυρα από το Memmingen της Βαυαρίας

 34. 24/11 12:23

  Αναγνώριση ιαματικών πόρων Λισβορίου Λέσβου και Λουτρών Παντελίδη Νισύρου

 35. 24/11 11:50

  Κερδίζουν έδαφος τα ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή | Τι δείχνει έρευνα της Google

 36. 24/11 11:23

  Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πωλείται «χρυσάφι» στο ebay η άμμος της νήσου Χρυσής

 37. 24/11 09:44

  Νέος τουριστικός κολοσσός η Uber | Απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια και περιηγήσεις, μετά τα ξενοδοχεία και τις πτήσεις

 38. 24/11 08:30

  Νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα επί της οδού Καλλιρόης - Επισκευή ξενοδοχείου στα Χανιά

 39. 24/11 08:15

  Θετική γνωμοδότηση για ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 40. 24/11 08:00

  Οινοτουρισμός | Η στρατηγική ανάπτυξης του Λιβάνου με 15 διαδρομές και 150 ειδικά καταλύματα

 41. 24/11 07:53

  Ισπανία: Στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 1,5 τρισ. ευρώ ανέβηκε το δημόσιο χρέος

 42. 24/11 07:48

  Bέλγιο: Αύξηση μόλις 0,2% του ΑΕΠ - η πρόβλεψη για το 2023

 43. 23/11 15:45

  Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

 44. 23/11 15:27

  Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα

 45. 23/11 15:08

  Επισκέψιμα ζυθοποιεία: Nέα ΚΥΑ για τις προδιαγραφές των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων

 46. 23/11 14:44

  Aποκατάσταση του παραθαλάσσιου τμήματος των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου

 47. 23/11 14:09

  Sharing is Caring - Η μεγαλύτερη αθλητική δημοπρασία από 22 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022

 48. 23/11 13:29

  Σάλος με αμφιλεγόμενη διαφήμιση του Balenciaga: Κοριτσάκια κρατούν αρκουδάκια με περιλαίμια και λουριά του σεξ

 49. 23/11 13:28

  Baglioni Hotels & Resorts: Σε αναζήτηση νέων ξενοδοχείων σε Ιταλία και Ευρώπη

 50. 23/11 13:25

  Φρούτα, λαχανικά, τσάι και κρασί βοηθούν στη μνήμη των ηλικιωμένων

 51. 23/11 13:22

  Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης νίκησε τους ανθρώπους στο παιχνίδι στρατηγικής Diplomacy

 52. 23/11 13:03

  ΕΤΑΔ | Διευκρινίσεις για σ/ν σχετικά με τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

 53. 23/11 12:41

  Τουρισμός: "Η ποιότητα σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων πρέπει να είναι ο στόχος για το 2023" - Γιατί η Τουρκία έχει πλεονέκτημα

 54. 23/11 12:37

  Κρήτη | Ξενοδόχοι σε απόγνωση ψάχνουν προσωπικό νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

 55. 23/11 12:13

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Κω και Τσεπέλοβο Ζαγορίου

 56. 23/11 12:05

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην Xenia 26-28/11

 57. 23/11 11:19

  UNWTO | Παγκόσμιος Τουρισμός: Στο 65% του 2019 οι αφίξεις το 2022- στο 86% η Μεσόγειος- ποιες χώρες καταγράφουν νέα ρεκόρ

 58. 23/11 10:52

  Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση Philoxenia

 59. 23/11 10:14

  Ξενοδοχεία | 5 φθηνοί τρόποι για να ομορφύνετε τα δωμάτιά σας

 60. 23/11 09:26

  Η 10η Επετειακή Διοργάνωση του 100% Hotel Show ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία!

 61. 23/11 08:59

  Ο αργός θάνατος των ρωσικών αερομεταφορών

 62. 23/11 08:35

  Ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο, βίλες και γήπεδο γκολφ στο Ομάν

 63. 23/11 08:32

  Ξενοδοχειακή απόβαση των Ισπανών στην Αλβανία

 64. 23/11 08:28

  Θετική γνωμοδότηση για το Καταφύγιο εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής και ναυταθλητισµού στη θέση Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη

 65. 23/11 08:25

  Τουρισμός: Ούτε πληθωρισμός, ούτε κόστος ζωής - Ακλόνητη η διάθεση για διακοπές την εορταστική περίοδο

 66. 22/11 16:55

  Επιχορηγήσεις για 3 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Γερολιμένα, Χερσόνησο και Ηγουμενίτσα

 67. 22/11 16:28

  Δυναμική παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση Philoxenia 2022

 68. 22/11 16:04

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Οι υψηλότερες επιδόσεις στο 9μηνο ήρθαν από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς

 69. 22/11 14:26

  ΟΙ δράσεις της ΣΕΤΚΕ στη Philoxenia

 70. 22/11 14:20

  Ενισχύσεις για 12 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Σαντορίνη, Λασίθι, Χανιά, Κω, Σέριφο, Άνδρο, Μάτι Μεσσηνίας, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

 71. 22/11 14:05

  Τουρισμός: 40 εκατ. διεθνείς αφίξεις στην Τουρκία το 10μηνο του 2022

 72. 22/11 13:28

  Air Transat: Νέες απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από Μόντρεαλ και Τορόντο το καλοκαίρι του 2023

 73. 22/11 13:08

  Η Ρόδος στη Philoxenia |Καθοριστικής σημασίας η προβολή και στους Έλληνες τουρίστες

 74. 22/11 13:03

  Αυξημένος ο τζίρος σε καταλύματα και εστίαση το γ’ τρίμηνο του 2022

 75. 22/11 11:36

  Η Ελλάδα «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα κορυφαία βρετανικά βραβεία κοινού

 76. 22/11 10:05

  Τουρισμός | Η ακρίβεια δεν πτοεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες - ποιο είναι το πορτρέτο τους για το 2023

 77. 22/11 09:44

  Το «Κατσικάκι Λήμνου» γίνεται προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης

 78. 22/11 09:37

  Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (1982 – 2022): 40 χρόνια φιλοξενίας, από την ίδρυση έως την καταξίωση

 79. 22/11 09:16

  «Σχέδιο του εισβολέα»: Οργή των Τούρκων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

 80. 22/11 09:13

  Μουντιάλ 2022: Το Ιράν έχασε, η Μαχσά Αμινί κέρδισε

 81. 22/11 08:40

  Ένα ιδιαίτερο κατάλυμα για τους λάτρεις των αθλητικών παπουτσιών

 82. 22/11 08:39

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Πάρο και Σαντορίνη

 83. 22/11 08:37

  Η ολλανδική οικονομία απειλείται με ύφεση

 84. 22/11 08:35

  Επιχορήγηση σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κεφαλονιά

 85. 22/11 08:33

  Ξενοδοχεία | Στρατηγική συμφωνία InterContinental και Iberostar στα ξενοδοχεία all-inclusive

 86. 21/11 21:16

  Η Airbnb διευκολύνει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών

 87. 21/11 19:24

  Στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο της γαλλικής Selectour με την υποστήριξη του ΕΟΤ

 88. 21/11 19:17

  O ελληνικός τουρισμός με το βλέμμα στο 2030 - Εκδήλωση του ΣΕΤΕ στη Philoxenia

 89. 21/11 16:04

  Νομοθετική πρωτοβουλία για την Εκτός Σχεδίου Δόμηση

 90. 21/11 15:17

  ΗΑΤΤΑ: Νέα πρωτοβουλία για ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Παλαιστίνης

 91. 21/11 15:16

  Eurowings: Νέα σύνδεση του Βερολίνου με Ρόδο το καλοκαίρι του 2023 – «Άλλοι αποσύρονται, εμείς αναπτυσσόμαστε»

 92. 21/11 14:02

  ΕΤΑΔ| Εκμίσθωση υπέργειου parking στη Θεσσαλονίκη: Παράταση προθεσμίας για τα δικαιολογητικά

 93. 21/11 14:02

  20.000 υπαλλήλους αναζητεί ο Όμιλος Lufthansa

 94. 21/11 13:35

  Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

 95. 21/11 13:08

  Ikos Resort και στη Μαγιόρκα | Το Ikos Porto Petro το δεύτερο θέρετρο του Ομίλου στην Ισπανία

 96. 21/11 13:01

  Δείτε live- Οικονόμου: Αντικαθίσται άμεσα η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου

 97. 21/11 12:45

  Ελληνικός τουρισμός: Στα επίπεδα του 2019 οι εισπράξεις τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο, φτάνοντας στα 15,6 δισ.ευρώ

 98. 21/11 12:35

  Athens Walking Tours: Στο καλύτερο σενάριο προβλέψεων κινήθηκαν οι ξεναγήσεις στην Αθήνα το 2022

 99. 21/11 12:34

  Οι απολύσεις στους τεχνολογικούς γίγαντες θα έχουν επιπτώσεις στα ταξίδια, που συνδυάζουν εργασία

 100. 21/11 12:30

  Τουρισμός: Φθηνότερες και πιο "ηθικά υπεύθυνες" διακοπές ψάχνουν οι Βρετανοί το 2023 – Πώς επιλέγουν προορισμό