To ΥΠΠΟ ματαιώνει την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου (!) - Γ. Χατζημάρκος: «Η χώρα παραπαίει μεταξύ αυτοκαταστροφής και αυτογελοιοποίησης»

Α Decrease font Enlarge font
To ΥΠΠΟ ματαιώνει την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου (!) - Γ. Χατζημάρκος: «Η χώρα παραπαίει μεταξύ αυτοκαταστροφής και αυτογελοιοποίησης»Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

Πράξη καταστροφική με πολυεπίπεδες επιπτώσεις όχι μόνο για το νησί της Ρόδου, αλλά, γενικότερα, για ολόκληρη την χώρα, χαρακτήρισε  την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού  να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου, η οποία ματαιώνει την εν εξελίξει διαδικασία αξιοποίησης της περιοχής.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Χατζημάρκος είπε: “Το νησί της Ρόδου περιμένει επί δεκαετίες την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου, που τόσο έχει ανάγκη. Μια επένδυση που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, τινάζεται στον αέρα, λίγο πριν μπει στην φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Προκαλεί σοκ η επιπολαιότητα με την οποία ελήφθη, χωρίς εκείνοι που την έλαβαν να αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν στη Ρόδο αλλά και στην Ελλάδα συνολικά. Η ελληνική πολιτεία με αποφάσεις  όπως αυτή, στέλνει διεθνώς το καθόλα αρνητικό μήνυμα της έλλειψης σοβαρότητας που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της γελοιοποίησης, ενώ παράλληλα συμβάλει στην εμπέδωση ενός εχθρικού επενδυτικού περιβάλλοντος και δείχνει τον δρόμο της φυγής  σε κάθε πιθανό επενδυτή, σε μια  που η χώρα έχει ανάγκη τις επενδύσεις για να βγει από το τέλμα”. 

“Αν η απόφαση αυτή, που καμία λογική δεν την υπαγορεύει, παρά μόνο η ανοησία και η επικίνδυνη ιδεοληψία ανθρώπων που αρνούνται πεισματικά να δουν την πραγματικότητα, δεν ανακληθεί άμεσα, θα έχει εγκληματικές επιπτώσεις για το νησί της Ρόδου και για την αναπτυξιακή προοπτική του, την ώρα μάλιστα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”  ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι  “ενώ η χώρα κρέμεται στην άβυσσο από μια κλωστή, κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση, προσκολλημένοι στο παρελθόν, χωρίς καμία συναίσθηση της πραγματικότητας, προτιμούν να επιδίδονται σε ληστρικές φορολογικές επιδρομές, να εξαντλούν την ελληνική κοινωνία με συνεχή μέτρα λιτότητας και να προτάσσουν παρωχημένες και ξεπερασμένες από την ίδια τη ζωή αντιλήψεις, αντί να δουν σοβαρά και με την υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις τις επενδύσεις, ως την μόνη διέξοδο από την κρίση”

Ως προς τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για το νησί της Ρόδου, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: “Το νησί γίνεται και πάλι στόχος, δέχεται ένα ακόμη πλήγμα στα τόσα που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Αποφάσεις έωλες, αστήρικτες και καταστροφικές για την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη, όπως αυτή για το Γκολφ Αφάντου,  έφεραν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, να έχουν χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από όλες τις Περιφέρειες της Ευρώπης. Δυστυχώς συνεχίζουν ακάθεκτοι και με μανία καταστροφική. Και σε αυτήν την πρόκληση που δέχεται ο τόπος, θα κάνουμε για μια ακόμη φορά το χρέος μας, υπερασπιζόμενοι το μέλλον και την προοπτική του”. 

Ήδη ο κ. Χατζημάρκος απέστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, στους Υπουργούς Επικρατείας κκ Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη,  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά,  όπου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Μια απλή εξέταση του χάρτη που συνοδεύει την εν λόγω απόφαση,  καταδεικνύει ότι πλέον έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος το σύνολο της προς αξιοποίηση έκτασης που αφορά στην επένδυση, γεγονός που δεν μπορεί να διαφεύγει της γνώσης των εμπνευστών της εν λόγω απόφασης ότι θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος, για το οποίο η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την δέσμευση να υλοποιήσει.  

Ευελπιστούμε ότι έστω τώρα, την ύστατη στιγμή, θα γίνουν αντιληπτές οι καταστροφικές επιπτώσεις της ανωτέρω απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες, άλλως πραγματικά αναρωτιόμαστε τι πια μπορούμε να περιμένουμε από μια τέτοια Πολιτεία …

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία της πατρίδας μας είναι μία υπόθεση και ένας στόχος που μας αφορά όλους». 

Η επιστολή του κ.Χατζημάρκου

Κύριοι,

Αποτέλεσε πολύ δυσάρεστη έκπληξη για εμάς – και για όλους όσους ενδιαφέρονται για την αναπτυξιακή προοπτική της Ρόδου, του Νοτίου Αιγαίου και της χώρας γενικότερα – η εξέλιξη που έλαβε χώρα μόλις την 21η Απριλίου, όταν ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, την ίδια μέρα που είχε καθοριστεί η νέα συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (ΚΣΔΑΔΠ) για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούσαν στην ολοκλήρωση της επένδυσης για την περιοχή πέριξ του Γκόλφ Αφάντου (ειδικότερα την έγκριση του νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου-ΕΣΧΑΔΑ) και τα οποία είχαν ανακύψει εξαιτίας παρέμβασης των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που ζητούσαν να εξαιρεθεί από την αξιοποίηση μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων που θεωρείται αρχαιολογική πάνω από την περιοχή του Ερημοκάστρου, εξέδωσε απόφαση κατά την οποία χαρακτηρίζεται περιοχή συνολικού εμβαδού 10.000 στρεμμάτων περίπου, κατά μήκος του προς αξιοποίηση ακινήτου αλλά και σε συνολική έκταση εξαπλάσια αυτού, από το Λαδικό έως τον ποταμό Λουτάνη, ως αρχαιολογική !

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 70, τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων, 21η Απριλίου 2016), η από 10 Μαρτίου 2016 υπ’ αρίθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ57/68153/38450/3273/788 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά, με την οποία εγκρίνεται η αναοριοθέτηση του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Ερημοκάστρου – Τραουνού – Αφάντου ! 

Μια απλή εξέταση του χάρτη που συνοδεύει την εν λόγω απόφαση καταδεικνύει ότι πλέον έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος το σύνολο της προς αξιοποίηση έκτασης που αφορά στην επένδυση, γεγονός που δεν μπορεί να διαφεύγει της γνώσης των εμπνευστών της εν λόγω απόφασης ότι θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος για το οποίο η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την δεσμεύση να υλοποιήσει.  

Σημειώνεται ότι το επίμαχο ακίνητο έκτασης 200 στρεμμάτων, που αποτέλεσε αντικείμενο της όλης παρέμβασης των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, βρίσκεται πάνω από την περιοχή «Σπηλιές Τραουνού», στο οποίο ο επενδυτής, ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τα όσα έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας, δεν σκόπευε να δομήσει, και τυχόν οποιαδήποτε μεταγενέστερη παρέμβαση, προβλέπεται ότι θα περνούσε από τον έλεγχο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την τελευταία – και ίσως πιο καίρια – από μια σειρά επιπλοκές που έχουν ταλανίσει τη συγκεκριμένη επένδυση, την οποία έχει αναλάβει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και για την οποία, ενώ έχουν ήδη αναδειχθεί από τον Ιούλιο 2014 οι ανάδοχοι (με συνολικό τίμημα για την παραχώρηση της έκτασης που ανέρχεται σε 42,1 εκατ. ευρώ), προκύπτουν διαρκώς προβλήματα τα οποία έχουν αφενός πλήξει την αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου ως φορέα συνεργασίας για επενδύσεις, και αφετέρου εξοργίσει όλους όσους θεωρούν ότι η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας είναι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας.  Θυμίζουμε ότι η έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ για τη συγκεκριμένη επένδυση είχε καθυστερήσει, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας με την υπ’ αρ. 26/2015 απόφαση του έκρινε ότι περίπου 31,6 στρέμματα της συνολικής προς αξιοποίηση έκτασης είχαν εσφαλμένο χαρακτηρισμό από τον προσήκοντα και πριν γίνει πλήρης επεξεργασία του επενδυτικού σχεδίου έπρεπε τα ΤΑΙΠΕΔ να διορθώσει το χαρακτηρισμό αυτό και να επανυποβάλλει το ΕΣΧΑΔΑ προς έγκριση.

Η εξέλιξη αυτής της επένδυσης καταδεικνύει ότι έχει πέσει θύμα τόσο της προχειρότητας των αρμοδίων κρατικών αρχών ως προς την προπαρασκευή της σχετικής διαδικασίας όσο και της ιδεοληψίας ορισμένων πολιτικών παραγόντων που με αποφάσεις τους δημιουργούν ανυπέρβλητα προσκόμματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. 

Η περίπτωση της επένδυσης στην περιοχή πέριξ του Γκόλφ Αφάντου είναι χαρακτηριστική: για την αρχαιολογική προστασία 200 στρεμμάτων (ζήτημα που σε κάθε περίπτωση μπορεί να ρυθμιστεί με απλές στοχευμένες ενέργειες) η Ελληνική Πολιτεία με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού καταδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχει αντίληψη των δεδομένων της υπόθεσης και των νομικών δεσμεύσεων που έχουν προηγηθεί, και δεσμεύει, χαρακτηρίζοντας ως αρχαιολογική, μια έκταση 10.000 στρεμμάτων (!), δείχνοντας ουσιαστικά σε όσους έχουν σκέψη ή πρόθεση να επενδύσουν στην Ελλάδα, τον δρόμο της φυγής. Εάν αυτό είναι το ζητούμενο, καλό θα είναι να το γνωρίζουμε. 

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε επιδοθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος και προσέλκυσης επενδύσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που αποτελεί την βασική πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και βασική πήγη στήριξης του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, και τελικά διαπιστώνουμε ότι ο κύριος εχθρός μας σε αυτή την προσπάθεια μας δεν είναι ο διεθνής ανταγωνισμός (ιδίως από γεωγραφικά γειτονικές χώρες) αλλά η αντίληψη, στάση και συμπεριφορά που επιδεικνύει το ίδιο το Ελληνικό Κράτος.

Ευελπιστούμε ότι έστω τώρα, την ύστατη στιγμή, θα γίνουν αντιληπτές οι καταστροφικές επιπτώσεις της ανωτέρω απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και θα γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες, άλλως πραγματικά αναρωτιόμαστε τι πια μπορούμε να περιμένουμε από μια τέτοια Πολιτεία …

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι η αξιοπιστία της πατρίδας μας είναι μία υπόθεση και ένας στόχος που μας αφορά όλους.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, επισυνάπτουμε την επίμαχη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

     

 

 

 

 

 1. 23/08 16:19

  Ρόδος: Τιμητικές διακρίσεις σε ξένους φίλους του νησιού

 2. 23/08 16:12

  To 24 Estate Villas Paros στο δίκτυο Homes & Villas by Marriott

 3. 23/08 16:05

  Τι συζήτησε ο FEDHATTA με τον Υπουργό Ναυτιλίας

 4. 23/08 11:55

  Πώς χαρακτηρίζουν οι Βρετανοί καταναλωτές την Ryanair, που ήρθε τελευταία στην αξιολόγηση εξυπηρέτησης

 5. 23/08 10:42

  Airbnb: Βραδιά ορόσημο η 10η Αυγούστου, με 4 εκατ. διανυκτερεύσεις- O Ξένιος Δίας το μυστικό της επιτυχίας!

 6. 23/08 10:11

  Λίνα Μενδώνη: Σήμερα Παρασκευή η Υπουργική Απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό

 7. 22/08 13:09

  Γεύσεις και εικόνες από τη Μύκονο και τη Λευκάδα στην Κίνα

 8. 22/08 13:00

  Η Booking.com επέστρεψε το ποσό στην ιδιοκτήτρια ξενώνα

 9. 22/08 12:39

  Ξενοδοχεία: Ανοιχτό όλο το χρόνο το νέο Cook’s Club στο κέντρο της Ρόδου

 10. 22/08 12:28

  Γερμανικός τουρισμός: Αυξήθηκαν οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής τον Ιούλιο

 11. 22/08 12:11

  Ξενοδοχεία: Ο ανταγωνισμός μόνο με βάση την τιμή δεν αποτελεί καλή στρατηγική

 12. 22/08 11:17

  Brexit: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων;

 13. 22/08 10:48

  Τουρισμός: 6 σποτ για την προβολή της ενδοχώρας των Χανίων (video)

 14. 22/08 09:54

  Ο ελληνικός τουρισμός θα διατηρήσει και θα αυξήσει τη δυναμική του

 15. 21/08 20:00

  Υπουργείο Τουρισμού: Μέτρα για την στήριξη της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη

 16. 21/08 17:03

  Συνάντηση Γεωργιάδη με την ηγεσία των Brown Hotels

 17. 21/08 14:21

  Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένη κατά 16% η μέση δαπάνη ανά ταξίδι το α'εξάμηνο

 18. 21/08 13:55

  «Δρόμοι του κρασιού» το Σάββατο στο Ροδίνι της Ρόδου

 19. 21/08 13:33

  SEAJETS: Τα δρομολόγια προς Σαμοθράκη αύριο Πέμπτη

 20. 21/08 13:07

  Τουρισμός: 17,5 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου

 21. 21/08 11:22

  Νύχτα…Shock Price στις 4 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη

 22. 21/08 11:15

  Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Παρουσιάζονται σήμερα τα αρχιτεκτονικά σχέδια

 23. 21/08 11:03

  Δήμος Χερσονήσου: Τοπικό διαβατήριο με προνόμια στους πιστούς επισκέπτες και όσους παντρεύονται εκεί

 24. 21/08 10:47

  Α.Ανδρεάδης: Σημαντική εξέλιξη τα φορολογικά μέτρα για την προσέλκυση πλούσιων ξένων

 25. 21/08 10:20

  Τεχνική Ολυμπιακή: Ιδιοκτησία της "Πόρτο Καρράς" το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο

 26. 20/08 16:36

  Η Avianca Brasil αποχωρεί από τη Star Alliance

 27. 20/08 16:26

  Επιγραφή με το τοπωνύμιο «Αμάρυνθος» σε ανασκαφικές έρευνες

 28. 20/08 16:19

  Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελληνικoύ Φεστιβάλ

 29. 20/08 16:03

  Θεοχάρης: ΦΠΑ 13% για όλο το τουριστικό πακέτο

 30. 20/08 15:48

  Δήμος Αθηναίων: Τριπλασιάστηκαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα

 31. 20/08 13:52

  Γρηγόρης Τάσιος: Μεγάλο στοίχημα η επαναφορά του οδικού τουρισμού- Το 2019 "χτυπά καμπανάκι" για το 2020

 32. 20/08 12:42

  +15,3% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο α' εξάμηνο, παρά τη μείωση των αφίξεων!

 33. 20/08 12:13

  Δυσκολίες στην εξαγορά του Thomas Cook "βλέπει" η Fosun

 34. 20/08 11:50

  HAPCO: Ανακλήθηκε η απόφαση για τα επιστημονικά συνέδρια

 35. 20/08 11:34

  Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα το α' εξάμηνο

 36. 20/08 11:04

  Κρήτη: Η απειλή για μηνύσεις... και ο θόρυβος από τα τζιτζίκια

 37. 20/08 10:36

  Ζευγάρι Γάλλων απειλείται με φυλάκιση γιατί πήρε άμμο από τη Σαρδηνία

 38. 20/08 10:11

  Καταγγελία από ιδιοκτήτρια ξενώνα για αυθαίρετες αναλήψεις από την Booking.com

 39. 19/08 16:48

  Μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και την τουριστική προβολή της

 40. 19/08 14:48

  FAZ: Η ουσιαστική και συμβολική σημασία της επένδυσης στο Ελληνικό

 41. 19/08 14:34

  Στον όμιλο Philian Hotels & Resorts το ξενοδοχείο Γαλήνη στη Σκιάθο

 42. 19/08 13:01

  Rodos Palace: 45α γενέθλια με εικαστική αναβίωση του Μεσαιωνικού Δράκου της Ρόδου (φωτό)

 43. 19/08 12:54

  Η Πάρος επιχειρεί να γίνει το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά

 44. 19/08 12:44

  Γαλλίδα φίλη της Ρόδου βοηθά πρόσφυγες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του νησιού

 45. 19/08 11:48

  ΠΟΞ: Άμεση λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και στήριξη της Σαμοθράκης

 46. 19/08 10:57

  Το Brexit περιορίζει τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό

 47. 18/08 11:39

  Κως: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τις πινακίδες που προειδοποιούν για τσουνάμι

 48. 18/08 11:33

  Στα πρόθυρα παγκόσμιας ύφεσης;

 49. 18/08 11:25

  Ένατο open πρωτάθλημα σκακιού στο Καρπενήσι

 50. 18/08 11:20

  Ο αστροτουρισμός και το πλανητάριο της Σητείας

 51. 18/08 11:15

  Οι Ιππότες της Ρόδου «επιστρέφουν» στο νησί

 52. 17/08 18:26

  Το πάρτι-υπερπαραγωγή του μεγιστάνα Idan Ofer στη Μύκονο που κόστισε 5 εκατ. ευρώ

 53. 17/08 12:43

  Κύπρος: Στα σκαριά δέκα νέα ξενοδοχεία με χιλιάδες κλίνες

 54. 17/08 12:38

  Αγιορείτικα ψάρια και προϊόντα στο Skiathos Palace Hotel

 55. 17/08 12:31

  FAZ: Ωδή στην "Greek Salat"

 56. 17/08 12:29

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Ρόδου

 57. 17/08 12:26

  Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο

 58. 16/08 11:48

  Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

 59. 16/08 11:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Κω και Σίφνο

 60. 16/08 11:29

  Ποδηλατικός αγώνας 3rd Tour of Daphne - The Divine Ride! Από τα Τέμπη στους Δελφούς

 61. 16/08 11:27

  Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας στη Ρόδο

 62. 16/08 11:22

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου σε Κατάκολο και Πύργο

 63. 14/08 20:49

  Γ.Δαμουλάκης: Συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στη δήμαρχο Ελαφονήσου

 64. 14/08 13:38

  Προβολή του Βόλου στην Telegraph και το CNN travel

 65. 14/08 12:42

  Πρόταση: Πρόστιμα σε όσους καπνίζουν στην Ακρόπολη

 66. 14/08 11:51

  Α.Ανδρεάδης: Η Σαντορίνη θα καταρρεύσει χωρίς σχεδιασμό 10ετίας

 67. 14/08 10:57

  1,6 εκατ. περισσότεροι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το 7μηνο

 68. 14/08 10:14

  Travelzoo: Οι παππούδες στηρίζουν τον τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο

 69. 14/08 10:07

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

 70. 14/08 10:03

  ΕΟΤ: Εκδήλωση προβολής της Χαλκιδικής στην Ολλανδία

 71. 13/08 16:34

  Κινδυνεύουμε από ένα μεγάλο σεισμό;

 72. 13/08 16:30

  Σύμβαση για τη μελέτη δημιουργίας νέου ΧΥΤΥ Κέρκυρας

 73. 13/08 16:20

  Σημαντική αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους τον Απρίλιο

 74. 13/08 11:08

  Η Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου- Εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

 75. 13/08 11:00

  Επαναλειτουργεί το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 76. 13/08 10:36

  Βιομηχανικό Μουσείο Σμύριδας στη Νάξο, υπό την αιγίδα της ΠτΔ

 77. 13/08 10:18

  Η TUI πούλησε δυο εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία της στη Γερμανία

 78. 13/08 10:06

  Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις πισίνες των ξενοδοχείων

 79. 13/08 09:57

  Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η Έκθεση της Κρεμαστής Ρόδου

 80. 13/08 09:37

  Παγκόσμια Ημέρα των Φάρων- 1309 φάροι βρίσκονται στην Ελλάδα

 81. 13/08 09:35

  Δράσεις τουριστικής προβολής σε Λέρο, Χαλκιδική, Βόλο και Μαλεβίζι

 82. 12/08 13:22

  Μεγάλες προοπτικές για τον τουρισμό της Λέσβου

 83. 12/08 13:08

  Thomas Cook: Σε αναζήτηση επιπλέον 150 εκατ. λιρών- "Ανοησίες" τα περί εξαγοράς από τον Anex Tour

 84. 12/08 11:59

  Ρωσικός τουρισμός: Οι κερδισμένοι προορισμοί το α' εξάμηνο- στους χαμένους η Ελλάδα

 85. 12/08 11:02

  Γαλλικός τουρισμός: Πώς θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης και στα τουριστικά έσοδα

 86. 12/08 10:29

  Η κλοπή στη βίλα του μοντέλου Τζίτζι Χαντίντ στη Μύκονο και τα σχόλια στο Instagram

 87. 12/08 09:56

  ΕΛΙΤΟΥΡ: Όχι στην ενδυνάμωση του ρόλου του ΕΟΠΠΥ στον τουρισμό υγείας

 88. 12/08 09:47

  Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Συστάσεις για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στις διακοπές

 89. 12/08 09:23

  Λιγότερα ταξίδια των Γάλλων με γνώμονα την προστασία του κλίματος

 90. 12/08 09:17

  Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός 1,3 εκατ. για εκδηλώσεις τουριστικής προβολής

 91. 12/08 09:08

  Υπαίθριο Cluedo το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με επίδοξους ντετέκτιβ!

 92. 11/08 10:24

  Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε περιοχές της Χαλκιδικής μέχρι το πρωί της Τετάρτης

 93. 11/08 10:16

  Τουρισμός Υγείας: Μελέτη από την ΚΕΔΕ

 94. 11/08 10:08

  Mίσθωση ξενώνα στα Μετέωρα - Προς εκμίσθωση το Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου

 95. 10/08 14:13

  Η "Γαλάζια Λίμνη" της Χαλκιδικής | Δρένια ή Γαϊδουρονήσια

 96. 10/08 14:01

  Τα άγνωστα τιρκουάζ νησάκια της Χαλκιδικής

 97. 10/08 11:44

  5 χρόνια «Θρόνος του Ήλιου»: Η ιστορία της Ρόδου μέσα από 9 Διαστάσεις

 98. 10/08 11:41

  Ελαφρά μείωση των ξένων τουριστών το 5μηνο στη Βόρεια Μακεδονία

 99. 10/08 11:32

  Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα

 100. 09/08 17:21

  Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου η κατεδάφιση τουριστικών αυθαιρέτων κατασκευών